- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Párduc
junior tag
válasz
CharlieDrop #9257 üzenetére
Köszi szépen.
Tudsz javasolni valami jó template-et? -
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9203 üzenetére
... nyílván a php-re írtam a plugin megoldást!
Persze a ChatGPT is leírja érthetõen, melyikkel mit is kezdj, hova és hogyan tedd!... és pont ezért csinálom így, ha valakinek utánam kellene kotorásznia az oldalban, nem szívjon vele!
Mások után weboldalt javítani / karbantartani amúgy is rémálom a legtöbb esetben! -
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #9170 üzenetére
Köszi!
szamlazz.hu-ja van. Azt hiszem banki szerződése is van fizeteshez.
Inkább a regisztráció, a saját fiók, értesítések küldése, nevezések kezelése, lemondása, ezek izgatnak. -
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #9168 üzenetére
Köszi!
Vagyis WPForm/Elementor szerinted elég kell legyen a nevezési részhez? -
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9128 üzenetére
A fura az, hogy az oldal mûködik, csak az adminfelülettel vannak gondok!
-
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9126 üzenetére
Köszi a tippet!
Amúgy is volt egy olyan érzésem, hogy local hoston kellene belenéznem ...
-
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9108 üzenetére
... kíváncsi vagyok, mi lesz belõle!
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #9026 üzenetére
Általában már így érdemes, igen, mert függetleneknek fenntartani, ez túl komoly felelősség és embertelen igénybevétel. Csak ez is egy kicsit bezárja a piacot, mert ugye innentől alig lesz érdeke bárkinek is, hogy behozza ezeket a fejlesztéseket egy új CMS-re pl.
-
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9001 üzenetére
Elementor design kellene, anno nem csináltam template-et ...
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #8993 üzenetére
Én csak azt írtam le, hogy hogyan tudja ellenőrizni, hogy használ-e cookie-kat és ha igen miket.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8996 üzenetére
Elementoros szerkesztői felületen volt, úgyhogy esetleg az nyelheti be a memóriát. Esetleg localhoston megpróbálhatom elemezni, úgy rémlik PHP-nek volt ilyen erőforrás elemzője, amit külön kellett telepíteni hozzá. De most mással vagyok elfoglalva...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8993 üzenetére
Az adok-veszek részhez lehetne, de túlzás lenne.
-
huan
őstag
válasz
CharlieDrop #8960 üzenetére
-
válasz
CharlieDrop #8930 üzenetére
Minden blokkra logikusan nem, de pl főoldal másként nem megy, csak ha a desktop oldalt is átgondoljuk, nehéz az egyensúlyt megtalálni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8926 üzenetére
Én legutóbb egy időpont foglaló, lemondó rendszert írtam, amiben dátum tartományokat lehet kiválasztani, hogy akkor van ügyfél fogadás, és az állandó ügyfelek is dátum tartományokat adhatnak meg, hogy akkor jönnének vagy nem jönnének a szolgáltatásra. Nem igazán találtam semmi hasonlót, a legtöbb időpont foglalónál nem napokat, hanem órát vagy jobb esetben órákat lehet foglalni. A végén írtam egy komplett dátum tartomány kezelő könyvtárat meg naptár megjelenítőt hozzá. Valószínűleg WP-nél is ugyanitt kötöttem volna ki, esetleg áthegesztettem volna az egyik plugint, nem tudom biztosan, viszont ilyen alap dolokkal, mint beléptető rendszer, ügyfél regisztráció, jogosultság kezelés, layout, design, stb. alig kellett volna foglalkoznom, ami tök jó lett volna, mert az érdemi részére tudtam volna koncentrálni a projektnek, és jóval hamarabb végeztem volna vele.
Azért van benne némi extra, mármint van tengernyi hook és wp függvény, amiket érdemes valamilyen szinten fejből tudni, ha gyorsan akar haladni az ember. Viszont tegnap találtam egy tök jó video sorozatot plugin fejlesztésről, meg van dokumentáció is, úgyhogy beleásom magam, aztán néhány hét múlva már menni fog szerintem. [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8923 üzenetére
Nem mindent kódolok saját magam, viszont ha olyasmibe futok bele, amire nincs jó vagy biztonságos plugin, azt kénytelen vagyok majd én lekódolni. Ahhoz meg érteni kell a plugin fejlesztéshez. Csináltam már nulláról oldalakat, és a legtöbbjénél egy Symfony vagy egy Wordpress harmadolta volna a fejlesztési időt, ezért úgy döntöttem, hogy ráállok ezekre.
-
e.vit
csendes tag
válasz
CharlieDrop #8807 üzenetére
Én kódoltam le az oldalt.
Valakinek esetleg van erre ötlete, aminek a végrehajtását el is tudná nekem magyarázni? Nem vagyok túl otthonos a WP-ben.
-
tylerddd
veterán
válasz
CharlieDrop #8795 üzenetére
Közben beszéltem azzal a személlyel, aki előttem töltötte fel a tartalmakat. Neki több mindenhez volt hozzáférése. Jeleztem a készítőnek, most emelt a jogosultságokon és elvileg megvan minden, ami kell.
-
tylerddd
veterán
válasz
CharlieDrop #8791 üzenetére
Köszi! Akkor a srác, aki készítette az oldalt, még mindig nem adta meg a kellő hozzáférést, mert az eszközök alatt ez fogad. Csak nem akartam hülyének tűnni, hogy megkeresem emiatt és kiderül, hogy kiszúrja a szemem.
-
kevesbence
csendes tag
válasz
CharlieDrop #8784 üzenetére
Igen, az elérési útvonal, a nevek egyeznek.
De ez nem működött, ha lecseréltem csak a .jpg, .png végződéseket .webp-re, nem indult el az oldal. Gondolom, hogy olyan helyen is cserélt, ahol nem kellett volna.
Nekem valahogy szűkíteni kellene. A wp_post táblában tárolja csak ezeket a hivatkozásokat a WordPress? Mert ott látom, hogy vannak linkek, és a post_mime_type is ott van megadva.
-
Findzs
addikt
válasz
CharlieDrop #8737 üzenetére
Köszönöm!
Csak simán a böngészőbe beírom a webcímet elé írva hogy ftp?Sajna így nem jön be. A böngésző nem találja az oldalt
Bocs de a netes dolgokhoz nem nagyon értek mint írtam is.
Köszönöm a türelmet -
lanszelot
addikt
válasz
CharlieDrop #8730 üzenetére
A fotóshoz inkább wix. És azt egy gyerek is össze rakja.
WordPress főleg blognak gondolnám.
Céges honlapot biztos nem raknék rá, de másra se.
Volt tapasztalatom céges honlap jomla-n./webáruház/
Oda kell back end, de megéri egyszer megcsinálni és az tuti biztonságos lesz.Nem tudom mi az a WooCommerce meg sales funnel.
Én hobbiból programozgatok.Html css js és 4 sor php -val csináltam meg a családfa honlapomat /400+ emberrel/ csak a json file-t kell frissítenem.
Vannak játék honlapjaim stb.
Bármit meg lehet csinálni.miqlas:
igen, próbáltam megnyitni, de nem igazán sikerult
Köszönöm hogy újra linkelted -
lanszelot
addikt
válasz
CharlieDrop #8725 üzenetére
A dátummal nem megyek semmire, ha ugyanaznap feltöltök telefonról csoport képeket a családról és munkatársakról.
Kis képen nem látszik melyik melyik és lehet megnyitogatni egyesével.
Minthogy könyvtárba rendezném.Én nem találtam egy érvet se a WordPress mellett.
Ha mindenért html es css -hez kell nyúlni a WordPress -ben, akkor miért ne csinálnám az egészet csak html css -ben?
Mit ad a WordPress? /nem kötekedek, valóban érdekel/ -
lanszelot
addikt
válasz
CharlieDrop #8723 üzenetére
Hogy mi? Css se kell, csak html.
/Img/lovak/sanyi.png
/Img/viragok/napraforgó.jpg
Stbmiqlas:
Válaszra válaszoltam.
Azt írtam, hogy html + css + js sokkal egyszerűbb mint a WordPress. Semmi értelme a WordPress -nek. Fent leírtam miért.
Azért nem jó a plugin, mert mindenhez az kell.
Már az alapokhoz is: táblázat, vertikális menü , stb
10 perc alatt össze dobok html css js oldalt, míg itt csak a plugin okat kerestem telepítettem ugyanannyi ideig. -
lanszelot
addikt
válasz
CharlieDrop #8720 üzenetére
Ha nem kell, akkor legyszives tudnál valaszolni amit fentebb kérdeztem, mert nem találtam rá megoldást, csak plugint.
[link] -
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #8676 üzenetére
-
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #8674 üzenetére
De a google találati helyezés ezen is múlik, nem? Erdemes minél gyorsabbra összehozni!?
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #8670 üzenetére
Persze, hogy nem mindegy, mondjuk az sem, hogy azokat is értelmetlenül szokták használni
. Mert ugye lehet szabályozni hol, mikor, milyen eseményre, esetenként milyen mértékben töltse be őket az oldal.
hkari: Legtöbb elementoros sablon/oldal a korrektebb mobil kliens oldali teszten fog elbukni, főleg szerveres teszten mehet rá jó pont érték.
-
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #8655 üzenetére
áhhh
Kértem a srácot, akié a weboldal, hogy hova költöztessük, mert az olcsóbb és gyorsabb. De nem, valaki ajánlotta neki ezt a csodás szolgáltatót. Már az is gyanús volt, hogy nincs cpaneljük, csak valami tákolt fapad. Tesztelni pedig semmit nem lehet, amig nem náluk van a domain.
Most, hogy átregelték, kiderült, hogy a webes levelezőfelületük (az oldal tulaja max azt tudja használni) nem is az övék, át van irányítva valahova. Az pedig valami ismeretlen megoldás, amibe a régi leveleket csak MIME vagy Mbox formátumból lehet. A korábban használt Roundcube-ból meg ugye ilyet nem lehet exportálni...Az új helyen ráadásul olyan a levelezés, hogy hiába csatlakozok hozzá outlokkal, az outlookban meglévő korábbi leveleket nem szinkronizálja fel. Egyáltalán nem szinkronizál semmit. Lehet küldeni webes felületről is, outlookból is, de a webesen nem látszik, amit az outlookból küldtek. Az meg végkép gáz, hogy az outlookban meg semmi nem látszik. Amit onnan küldtem, az sem. A bejövők sem. (Kipróbáltam még két másik gépen is, mert iolyet még sosem láttam. Mindenhol így működik.)
Itt tele lett velük a poharam. Gondoltam átirányítom az egész domaint az én tárterületemre.
Ja....Ahol meg lehetne adni a beállítást, még nem látszik a domain.
Jó, akkor csak a levelezést irányítom át, a dns admin látszik, tudok megadni rekordokat.
Át is irányítottam a saját tárhelyemre. Ott is Roundcube a webes felület, legalább a barátom ugyan azt látja majd.
Oda bemásoltam a megfelelő mappába a régi leveleket, működött is mindent faxán, egyet kivéve! A gmailes email címek visszadobták a levelet.De legalább ma is tanultam valamit: Lehet, hogy nem is csak ilyen felállásban, de ilyen esetben biztos, hogy ha a domain más kezeli, mint aki küld róla, fel kell venni az SPF és DKIM txt rekordokat. Ezekkel lehet hitelesíteni, hogy a küldöé a domain név. Hotmail nem alergiás rá, pont lexarja, oda beérkeznek a levelek, a gmail viszont figyeli.
Nem annyira WordPress a téma, sorry, de oldalköltöztetésnél a levelezés is érdekes lehet, gondoltam leírom, milyen láma voltam ma.
Egyébként az új fapad szolgáltatónál a barátom által tákolt tetű lassú, optimalizálatlan wp site is egész elfogadható sebességgel tölt végre be. Szal gyorsabb lett! legalább.
-
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #8653 üzenetére
Köszönöm szépen, de megoldódott. Nem vettem észre, hogy az új tárhelyen valahogy, ki tudja miért, de volt egy index.html fájl is. Ki kellett törölni és minden kafa.
Azért köszönöm szépen!!
-
atee_13
őstag
válasz
CharlieDrop #8650 üzenetére
Simán látszik az oldal, de inkognitó módban nem.
"Keresőmotorok elriasztása az oldalunk feltérképezésétől" nincs bepipálva.
Hogy tudom javítani ezt a problémát?
-
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #8623 üzenetére
Köszönöm szépen! -
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #8621 üzenetére
Pedig sok minden szól mellette.
Éles környezetben lehet hogy fejlesztett megoldásban hinnék inkább, bár az sem biztos, de tesztrendszernek sztem tökéletes lesz.A törhetősége, vagy a stabilitása miatt írod? Vagy más az oka?
-
Flowtation
őstag
válasz
CharlieDrop #8586 üzenetére
arra gondolsz, hogy classic paragraph és alatta/felette két image block? Mert erre én is gondoltam, de jó lenne ha egymás mellett lenne a kép és a szöveg. Két sima image block-ot hogyan teszek egymás mellé? Galéria block-al?
-
válasz
CharlieDrop #8580 üzenetére
Hja, nyilván nem lett ez lespeckózva, nagyságrendi becslés elég nekik.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
CharlieDrop #8466 üzenetére
Megpróbáltam, sajnos ugyanúgy 500-as hibák, hasonló üzenettel.
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #8452 üzenetére
Szerintem a legtöbb ilyen plugin nem véletlen kerül annyiba, amilyen árakat látsz. Egyedileg kell lefejleszteni sok esetben.
Hobbi szinten én is elkezdtem még a múltkor egy 3rd party webshop APi -> woocommerce termék importálós plugint, de ezzel is nagyon sokáig el lehet szöszölni. -
maci25
aktív tag
válasz
CharlieDrop #8454 üzenetére
Az oznorWO szöveg már benne van a feltöltés előtt is a file ben. Ezek szerint semmi köze a wordpress hez. Bocsi , hogy előbb kérdeztem mint néztem utánna jobban. Már csak az a kérdén mitöl van benne.
-
maci25
aktív tag
válasz
CharlieDrop #8454 üzenetére
Igen. Image Service. W3 Total Cache egyűtt telepűlt ha jól tudom.
Most nézem, hogy még ez is van :TinyPNG - JPEG, PNG & WebP image compression -
MarKoo
addikt
válasz
CharlieDrop #8450 üzenetére
Ennyire esélytelennek látod?
-
david199801
tag
válasz
CharlieDrop #8395 üzenetére
Igen, nem rossz, még a mobilon tudok simítani és az is 90 feletti lehet. Viszont elég sok helyen mondják hogy az elementor nem megbízható, nektek erről vannak véleményeitek?
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8395 üzenetére
Senki sem írta/mondta, hogy a 90 feletti érték rossz lenne, de mivel eredetileg az volt a kérdés, hogy
"Milyen page buildert ajánlanátok ami stabil, gyors és biztos hogy támogatott lesz jó pár évig?"
Ezért bátorkodtam a tapasztalatomat leírni, valamint a kérdésre a Gutenberg blokkszerkesztőt ajánlani. -
david199801
tag
válasz
CharlieDrop #8391 üzenetére
Elementor annyiból jó így pár oldal után hogy egyszerű.
Viszont ha más page builderrel gyorsítani lehet akkor azzal kreálnám újra. Csak annyi a lényeg hogy ne járjon úgy mint a másik weboldalunk aminél elszállt az md page builder mert nem fejlesztették. Szóval valami tartós kellene és remélem az elementor nem jut erre a sorsra
-
david199801
tag
válasz
CharlieDrop #8389 üzenetére
Gtmetrix-el
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8331 üzenetére
Úgy érzem, hogy többnyire "tisztában" vagyok vele .., az eredetileg a Bejegyzések között lévő oldal tartalma részben át lett írva, valamint lényeges tartalommal is bővült, ezért is kerülne át az Oldalak közé.
-
.mf
veterán
válasz
CharlieDrop #8323 üzenetére
CharlieDrop + FeniX- + sz.j + BarnaB@hu
Köszi a válaszokat!
FeniX: igen, ez lepett meg, hogy tényleg ennyire kötött a wp.com, pedig még a wp.com tutorialjai is emlegetnek szín, font és egyéb módosítgatásokat...
Átolvastam már több oldalt (wpbeginner, colorlib, wp.com), megnéztem már 4-5 órányi youtube tutorialt, találtam is köztük olyat, ami eléggé olyasmit hoz ki, mint amit én is szeretnék. Nincsenek bonyolult dolgok tervben, bár ahogy még kristályosodik ki, lehet kiderül, hogy mégis... egyelőre ilyesmire gondoltam:
- home: headerben logo, oldalnév, navigáció; felül egy kép, kis szöveg; alatta portfólió-szerű kis tile galéria, ami képtípus alapján szűrhető; majd pár blog-bejegyzés; footerben meg kontakt, social media linkek, navigáció. Ebből a típus alapján szűrhető tile galéria a legbonyolultabb, de ezt az ötletet is egy ingyenes téma alapú tutorialból merítettem, és ott már eleve benne volt az ingyenes témában.
- portfólió: előző oldalról a tile galéria, csak több képpel. Lehet, hogy a home-on lévő mini-portfólió mellett már felesleges; vagy pedig a galériákkal vonható össze.
- galériák: képtípusok (pl. asztró, tájkép, stb), azon belül sorozatok albumokba rendezve
- blog
- rólam
- kontaktsz.j: ha már szóba került az oldal, úgy látom, hogy ott csak 4k HUF a .com domain, míg amennyire rákeresve láttam, a rendszeresen előkerülő nagyobb játékosok (godaddy, hostgator, bluehost, stb) 7-15 USD/első év, 14-20 USD/megújítás díjjal dolgoznak. Ez tényleg csak ennyi, vagy van valami rejtett költség?
Ebből adódik is a kérdés:
Hol érdemes .com domaint regisztrálni?BarnaB@hu: köszi, hasznosnak tűnik az oldalad, ugyan néztem már sok oldalt és tutorialt, de majd átnézem azt is
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8302 üzenetére
Köszi az infót, még ha azt a magad módján adtad is elő
, de mivel én nem értek hozzá azért kérdeztem, így legalább már tudom ...
-
Siriusb
veterán
válasz
CharlieDrop #8290 üzenetére
Nem találtam.
-
Siriusb
veterán
válasz
CharlieDrop #8288 üzenetére
A cpanel-ben nem ez van beállítva. Lehet csinálok egy aldomain-t és megnézem ott is. Viszont ha ott is jó a php verzió, nekem más ötletem nincs, mint hogy a szolgáltató drótozta be.
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #8255 üzenetére
Igen, ez logikus lenne!
Ennek ellenére is emlékszem, hogy nekem a böngésző cache-vel is volt gond, akkor talán nem közvetetten, de mégis. -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #8250 üzenetére
De ha jól emlékszem, talán a böngészőből is mindent törölni kellett, mert az is folyton cachel-t.
-
válasz
CharlieDrop #8245 üzenetére
Persze. A weboldal / könyvtárába, ahol eredetileg is volt az xmplrpc.php és wp-login.php társaságában.
Arra gondoltam, hogy nem olvassa újra ezeket a paramétereket, vagy valami szabályrendszer szerint ignorálja őket.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #8226 üzenetére
Egy általános oldalon miket kell beállítani, ahol böngészni lehet, információkat olvasni, oldalon lévő cikkeket Facebookon megosztani, kapcsolati űrlapon keresztül e-mailt küldeni?
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #8190 üzenetére
Köszönöm szépen
Egy alapítványi oldal. Információk vannak fent az oldalon, hírek és egy kapcsolat űrlap, ahol lehet írni e-mailt.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #8188 üzenetére
Köszönöm szépen
Oldal megnyitásakor milyen süti kezelőt használtok? Miket kell beállítani?
Összességében milyen GDPR bővítményeket telepítetek WordPress oldalra? -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8022 üzenetére
Igen, Médiacenter, nekem eddig megfelelt....
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #7974 üzenetére
domain.hu-n lekérdeztem az adatokat. Microware a szolgáltató elvileg. Ez valós lehet?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #7972 üzenetére
Nem. Aki csinálta,ő intézi. De nem válaszol.
Biztosan kikapcsolja a telefont,jól megy neki.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #7970 üzenetére
Nem tudom ki az
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop #7934 üzenetére
Nálam az angollal frissült, de rögtön le is töltötte a magyar nyelvi fájt, és a frissítés után már Hu-ként üdvözölt, hogy ő már hatos.
-
kopogo
tag
válasz
CharlieDrop #7867 üzenetére
megnézzem köszi
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #7807 üzenetére
Én ezzel szoktam megoldani a média tartalmak áthozását: Export media with selected content
Én az All Import/Export-al szűrő feltételek segítségével át szoktam tudni vinni. De még az is egy megoldás lehet, hogy ideiglenesen adsz minden átvinni kívánt bejegyzésnek egy új kategóriát. Vagy hozzárendeled egy új felhasználóhoz, esetleg a státuszukat változtatod meg, és ezek alapján a beépített exportálóval is ki tudod szelektálni ami kell. -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #7806 üzenetére
szerk.: de áthozza csak béna vagyok
-
tpeter77
addikt
válasz
CharlieDrop #7786 üzenetére
Szia
A notepadot is tudom használni. Az a gondom, ha a Child mappán belül módosítom a functions.php fájlt, akkor a WP közli, hogy az oldalt biztonsági okok miatt letiltotta.
Ha kitörlöm a módosítást belőle, akkor újra elérhető az oldal.
Ezt hogy lehet kiküszöbölni? -
tpeter77
addikt
válasz
CharlieDrop #7782 üzenetére
szia, van egy új weblap. Most hoztam létre, teljesen üres. Csak a logó van feltöltve, amit meg kell majd jeleníteni minden oldalon.
Telepítettem és bekapcsoltam a Twenty-One Child stíluslapot az Eszközök menüben. Létre is jött és működik. Próba képpen a hátteret fehérré változtattam, mert az eredeti zöld volt.
Le tudnád írni, hogy a styles.css és a functions.php mit tartalmazzon, hogy jobb alsó sarokban mindig látszódjon a logó?
Mert akkor ha ezt egyszer létrehoznám, akkor többé nem tűnne el a verziófrissítések után sem.
Köszönöm. -
tpeter77
addikt
válasz
CharlieDrop #7775 üzenetére
Muszáj leszek megcsinálni a child témát, csak nincs rá időm
-
G.F.
aktív tag
válasz
CharlieDrop #7777 üzenetére
köszönöm.
-
G.F.
aktív tag
válasz
CharlieDrop #7773 üzenetére
hello elementor van fenn
-
wetomi
aktív tag
válasz
CharlieDrop #7739 üzenetére
Az iframe-et időközben hagytam a fenébe, több baj volt vele (és a nem reszponzív beágyazott oldallal), mint haszon. Inkább linkeltem a másik oldalt. Új lapon megnyitva a felhasználóknak is egyszerűbb dolguk van, mint a korlátozott méretű beágyazott felületen.
A gpx-re kell még megoldás. Nem is értem, hogy a mobil böngésző/oprendszer miért nyúl hozzá a fájlnévhez? Főleg úgy, hogy több alkalmazás is telepítve van, ami kezelni tudná a gpx-et.
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7730 üzenetére
Általában a témáknál is van lehetőség közvetlenül a headert/footert szerkeszteni, akár widget formájában, ami 1v1 elfogad html kódot.
Az adott téma 'testreszabás' részénél.
Ez is egy élhető megoldás, s szerintem mivel ez adatbázisba mentődik, a frissítés nem fogja felülgyakni.A másik két megoldás is teljesen jó.
CharlieDrop-é a szabványosság jegyében,
Adatfalóé pedig az egyszerűsége végett.Amúgy nem tudom, cPanelen is be lehet állítani valami verzió követőzést (pl. git) és akkor igazából látni lehet, hogy ki mit változtatott a fájlokon. A saját érintettségű oldalak releváns részeit mindig fel szoktam nyomni valamelyik bitbucket-es (git) projektbe, és akkor nincs gond.
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #7730 üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat. És, hogy kiegészítetted az általam leírt megoldást.
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #7728 üzenetére
Felőlem belerakhatja a Megjelenítés>Testreszabás>CSS (vagy a sablon saját CSS mezőjébe is). Akár child theme-et is létrehozhat, de ez mind jóval több munkát és szakértelmet igényel. A CSS "belekódolással" meg csak akkor van baj, ha az ember nem tudja, hogy hol keresse. Illetve ha !import-al rá van erősítve és nem tudja felülírni sehogy. Nem hinném, hogy nagy hülyeséget írtam...
-
nyesteb
tag
válasz
CharlieDrop #7716 üzenetére
Nem probléma, ha nem itthon van...
Sajna átnézve a leírt számokat tényleg ez tűnik nekem is a legjobbnak... -
G.F.
aktív tag
válasz
CharlieDrop #7708 üzenetére
Valóban, végül is sikerült megoldani, nem id-vel, hanem class-t adtam neki, egy a nyűgöm, hogy nem jól pozicionálja magát a horgonyokhoz. Hol kitakar részeket, hol felette kezdődik a tartalom... köszi
-
aujjobba
addikt
válasz
CharlieDrop #7675 üzenetére
Köszi, a Resume Builder pluginnal és a Resumee sablonnal sikerült összehozni.
-
zone
őstag
válasz
CharlieDrop #7653 üzenetére
- 80 és 443 portok vannak beállítva
- gépnévvel nem találja a böngésző, "IP/index.php:80" (vagy 443) ugyanúgy 403 Forbidden. -
Ablakos
őstag
válasz
CharlieDrop #7647 üzenetére
Szóval 8.0.13 php-val megy.
A legújabb 8.1 php-val nem érdemes kísérletezni. Azt még nem tudom, hogy "csak" a telepítés vagy a működés is kivételt okoz.
-
Ablakos
őstag
válasz
CharlieDrop #7645 üzenetére
Én soha nem használtam ilyen turmix eszközöket. Külön telepítek mysql 8.1 + IIS10 szervert, a php meg egy egyszerű bemásolás.
Azért gondoltam php hibának, mert ugyanolyan beállítással, a 7.4 php alatt tökéletesen felmegy a WP. Az interneten sem találtam ilyen telepítési problémát. Küzdelem. -
Ablakos
őstag
válasz
CharlieDrop #7636 üzenetére
8-as php-n telepítetted vagy csak upgradelted 7-ról 8-ra?
-
válasz
CharlieDrop #7630 üzenetére
Hiába kapcsolom ki, ugyan úgy megmarad a cím. Úgy tudtam megoldani, hogy a WP-n belül az általános beállításokban kitöröltem a honlap nevét.
-
válasz
CharlieDrop #7627 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de most tanulgatom.
Szóval amikor létrehozok egy oldalt a WP-ben annak ugye van egy címe, ez a cím pedig mindig megjelenik a weboldalon. Ezt a címet el lehet valahogy tüntetni, hogy ne jelenlen meg a weboldalon? -
válasz
CharlieDrop #7620 üzenetére
Közben meglett, mobilon nem volt bekapcsolva a megjelenés. Bár lehet mobilon inkább csak egy képet teszek be háttérnek, nem biztos, hogy jó ötlet a videó.
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7597 üzenetére
Hali, köszi!
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #7595 üzenetére
Igen, igazad van: ha a sablont akarja módosítani child theme-t kell használni, ha plugint, ott már nem olyan egyszerű a történet.
Egyébként azért használtam ezt a verziót az esetemben, mert Oxygen Buildert használok az esetek többségében, ami pedig tiltja a theme használatot, így se child theme-t nem lehet létrehozni, se functions.php nincs. -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7592 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. A fentire kerestem volna kiskaput, de akkor ezekszerint nemigen van.
-
Eastman
addikt
válasz
CharlieDrop #7552 üzenetére
A minimál és a funkciók, természetesen.
A linkek dobjanak a linkelt aloldalakra. 1000 követőm van fb-on + morva nagy reklámtáblákat csináltatok. Linkelnem kellene végre nekik az élő honlapom. A molinóra pedik egy QR-kód kell, ami a honlapomra dob. (Ami most nem látható, QR-kód nem generálható.)
Mindösszesen ennyi az igényem. Semmi csili-vilire nincs szükségem.
Pár éve szándékosan elhagytam egy domaint, egy új alá szeretnék migrálni egy új tárhelyre. ...ahol a support gyenge. Ez a történet gyenge pontja.
-
kuyarashi
őstag
válasz
CharlieDrop #7540 üzenetére
Hát valószínű, hogy itt is erről van szó. Sok mindenre rájöttem, de szükség volna egy gyorstalpalóra. Az viszont biztos, hogy van, amit több helyen lehet állítani, és ezek felülírhatják egymást, de nem mindig ugyanaz írja felül a másikat, szóval nincs benne egyértelmű szabályosság, hanem tapasztalati úton dől el, sablononként.
-
kuyarashi
őstag
válasz
CharlieDrop #7538 üzenetére
Az komoly.
Én azon buzdultam fel legutóbb - és írtam tegnap egy kis negatívumot a WP-ről -, hogy a sablonban bekapcsolva a "Sticky header"-t, böngészőben nem történt semmi (az egész menüsáv gördült az oldallal együtt, vagy a tartalom mögé csúszott a felső menüsávnak). Végül az lett megoldás, hogy "Default"-ra kellett állítanom a kapcsolót, illetve a főoldal "page" alatti "Header" részben ugyanezt "Show"-ra, a "Header view"-t pedig "Fixed"-re kellett jelölni. Ezeket már előtte is sokszor piszkáltam, csak nem volt meg a helyes kombináció. Azt viszont most sem teljesen vágom, hogy a többi oldalon miért működik jól, ha csak a főoldalon állítottam ezt be. Ezt nem gondolnám globális beállításnak, egyelőre mégis működik. Lehet "beszorult" valami.
2 hete lefordítottam "Loco"-val néhány szót, amelyek működtek is, de volt, amit pontosítanom kellett. User oldalon viszont nem történt változás többszöri mentés, felülírás, szinkron után sem. Telefonon, ami még "szűz" volt ugyanígy fennállt a probléma.
Arra gondoltam, hogy ez szerveroldali cache lehet, és hagytam is pihenni a dolgot. (Nem értek hozzá, csak tudom, hogy WP-n belül is van cache-kezelés, és csak ezzel tudtam összekötni a jelenséget fejben, mint lehetséges előidéző okot.) Egyszerűen másnapra "meg is javult". Vagy alva jártam és megszállt közben az ihlet, vagy tényleg a cache, vagy, amit ti mondtok erre.Szóval nekem néha nehéz a WP-vel, de mégis szeretem, mert egyébként sokrétű, sokra képes, csak van, hogy apróságokat baromi sokáig kell keresnem, amivel nagyon sok idő megy el. Ezek pedig sokszor logikátlanul működnek, vagy nagyon eldugott helyen találom meg őket. Illetve külön böngészőt tartok a monitorozásra, amiben szinte folyamatosan törlöm a cookie-kat.
Most pedig azzal küzdöttem, hogy navigációs nyilaknak - amelyekkel a portfólió elemei között lehet csatangolni - buborékban felugró elnevezései vannak ("Előző", "Következő"), és kattintáskor nem tűnnek el, csak az oldal újratöltésekor. Ezért egyelőre ki is kapcsoltam sablon szinten, amivel meg az a probléma, hogy a címsorral össze van kapcsolva, tehát az is eltűnik. Peh, mert tökre hiányzik onnan.
A fejlesztőnek meg magyarázhatom ezt. -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #7533 üzenetére
baaa, rossz helyre tettem, ha vki tudja, törölje, köszi
-
kuyarashi
őstag
válasz
CharlieDrop #7528 üzenetére
Megtaláltam a rádiógombot. A WP "néha" eszméletlen nagy zagyvaság. - Egy kezdő számár legalábbis biztosan. Gondolom nem csak nekem tűnik ez fel.
Ettől függetlenül tudnál még abban segíteni, ha mégis kellene a *.css, hogy a) melyik css-re gondoltál és azt hol keressem, illetve, hogy b) honnan tudom meg, hogy hogy kell mondjuk a "header"-re hivatkozni?
-
leroyclub
senior tag
válasz
CharlieDrop #7422 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Mamp-ot leszedtem de közben sikerült a szolgáltató FTP elérése is. Egyenlőre nézem a videókat és próbálok tanulni mielőtt nekikezdek.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #7404 üzenetére
Egyszerre 4 bejegyzés látható, görgetés után töltődik a következő 4. És az meg ugye mindegy, hogy 100-ból vagy 100 ezerből.
De akkor az eredeti kérdésre visszatérve marad ezek szerint a fizetős plugin az adatbázis mentésére.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #7402 üzenetére
Most 10 nap alatt vagyok 2,5 MB-nál (2500 bejegyzés (SQL-bejegyzés) jelenleg - tesztelek még csak, néha lenullázom, máskor nem megy napokig). Nem mentek képeket, csakis sztringeket. Ha mondjuk megtízszereződik a befoglalt oldalak száma, akkor 10 nap alatt 25 MB-os az adatbázis, 1 hónap alatt 75 MB. 1 év alatt 900 MB.
Az UpdraftPlus-nál pedig van olyan opció, hogy mondjuk csak a legutóbbi 2 backup fájlt hagyja meg. Szóval a fájlmérettel nem lehet gond.
Vagy lehet, nem értettem teljesen, amit mondtál.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #7400 üzenetére
5 percenként bekerül sok RSS-csatorna minden tartalma, ezért gondoltam, hogy a napi 1 kevés, mert 1 nap kieséssel már sokat adatot vesztenék.
Illetve tervezem majd később komment szekció létrehozását is, ami szintén adatbázisban tárolódik, ahol pedig szintén nem jó, ha csak 1 nappal korábbi mentésre tudok visszaállni.Ezért gondoltam 2-3 mentésre. Vagy akár óránkéntire. De szívesen fogadok javaslatot, tanácsot.
-
tovades
csendes újonc
válasz
CharlieDrop #7268 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Az egyik IP tartomány amiből jön az a 207.46.13.X, a másik pedig a 40.7.X.X - A felhasználói ügynök oszlopában pedig bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm - néven mutatkozik be és mindenféle, ténylegesen nem létező aloldalt (htm végű) akar betölteni.
-
válasz
CharlieDrop #7213 üzenetére
Hát ezt nem értem, hogy miért nem írja felül a child, és miért nem mellőzi a parent .php fájlt.
-
válasz
CharlieDrop #7211 üzenetére
Hopsz, az csak innen maradt ki, az eredetiben benne van.
Text Domain: newseschild -
válasz
CharlieDrop #7208 üzenetére
Szerintem jól, de pontosan mire gondolsz?
/* Theme Name: Newses
Child Theme URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Description: Newses Child Theme
Author: John Doe
Author URI: http://example.com
Template: newses
Version: 1.0.0
License: GNU General Public License v2 or later
License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tags: light, dark, two-columns, right-sidebar, responsive-layout, accessibility-ready Text Domain: newseschild
*/
/* Az eredeti témában a dátum és az idő hosszától függően kicsit ugrál a jobb széle. Ha fixálom a szélességet, akkor nem ugrál. */
.mg-head-detail .info-left {
width:270px;
}
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #7189 üzenetére
Közben paintel egyesével mentés másként...
Jól esett. Amúgy imageoptim sem nyitotta előtte meg. Érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged