- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
válasz
lanszelot #9245 üzenetére
Szia!
Azt ugye tudod, hogy van a WordPress.com CMS rendszer ami a topic témája és van a WordPress.org amit Te használsz ez egy blog platform.
Utóbbi korlátozott képességekkel bír.
MÍg előbbiben bármit(is) meg tudsz csinálni kellő hozzáértéssel, úgymond ingyen, mert a wordpress nyílt forráskódú. Ami kell hozzá egy tárhelyszolgáltatás php és mysql -el.
A telepítésre vannak videók a neten, de sok tárhelyszolgáltatás webkiszolgáló vezérlőpultján pár kattintással telepíthető.
Én azt javaslom, hogy ha a szabadságra lenne szükséged akkor költöztesd át a weblapodat a wordpress.org-ról egy olcsó tárhelyszolgáltatásra.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak - köszönhetően a wordpress.org korlátozásainak - igen, ctrl+c ctrl+v. -
adatfalo
senior tag
válasz
lanszelot #8724 üzenetére
PHP-ban lekódolható amit szeretnél, de a Wordpress működési logikája nem ez(ahogy előttem is sokan leírták).
Én viszont a következőt csinálnám - ha végeredményében plugin mentesre akarod a weboldalt.
Ehhez is kell plugin de csak míg elkészül:
1. CPT UI-al létrehoznék egy új bejegyzés típust, pl: "Galéria"
2. A CPT UI-al létrehozott bejegyzés típust le tudod generálni PHP kódként, így beillesztheted a sablonod functions.php filejába.
3. ACF(PRO) val létrehoznék egy Galéria mezőt, amit a Galéria post type-hoz rendelnék hozzá.
4. ACF-nél szintén le lehet generálni az elkészült mezőket PHP-ba, és beillesztheted a functions.php-ba
5. törölheted a pluginokat
Végeredményében van egy olyan bejegyzés típusod ahova egyedi galériákat tudsz feltölteni, ezáltal csoportosítani. Nem kellett hozzá programozói tudás. -
CharlieDrop
veterán
válasz
lanszelot #8726 üzenetére
Oks, egy dolog. Csinálj HTML-ben egy WooCommerce-t, vagy csak egy egyszerű sales funnelt, és még sorolhatnám.
Plusz az egy dolog, hogy te tutod hova kell nyúlni html/css fronton, de egy WP rendszer használatát, kb. bárkinek kiszervezhetek.Már egy fotós portfólió frissítése is ezerszer egyszerűbb, mint folyton lekódolni
-
miqlas
őstag
válasz
lanszelot #8724 üzenetére
... szerintem mindkettõnek meg van a helye (html / wordpress). Az meg egyéni preferencia kérdése, hogy te mit tartasz praktikusabbnak!
Rengeteg weblapot készítettem html-ben, majd flash-ben, egy idõ után joomláztam, majd kikacsintottam a wordpressre, megpiszkáltam a drupalt, aztán visszatértem a wordpresshez - ha dinamikus weboldalt kell gyártani.
Szerintem ezt lehet a legjobban a kor követelményeihez igazítani (seo / biztonság). Egy programozó biztosan tud jobbat gyártani saját kóddal, de annak is meg vannak a hátrányai!#8726: Ha jól értem, akkor azért jöttél ebbe a topicba, hogy jól meg mond nekünk ezt, azaz a wordpressnek nincs semmi értelme! Ez nem a troll egyik jellemzõje?
-
miqlas
őstag
válasz
lanszelot #8721 üzenetére
... a plugin miért nem jó?
Amennyire én tudom, ha valami olyat szeretnél, ami a „core” Wordpressben nincs benne, azt vagy kódolással (magad uram alapon) vagy pluginnel oldod meg!Én ezt: Real Media Library: Media Library Folder & File Manager ajánlom, ha jól értettem, hogy mit szeretnél csinálni!
-
Met
nagyúr
válasz
lanszelot #7094 üzenetére
Lépjek ki a szerkesztőből, lépjek be a mediatárba, válasszam ki az elemet, kérjem ki a linkjét, másoljam vágólapra, lépjek ki, lépjek vissza a szerkesztőbe, keressem vissza hol jártam, jelöljem ki, adjak hozzá linket
Megnyitod új lapon a médiatárat? Nem kell ki be lépegetned hanem csak átkattintasz arra a lapra. -
Ear001
addikt
válasz
lanszelot #7094 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem támogatott, hanem azt, hogy az egész wp át fog állni a Gutemberg alapú, új, blokkos megoldásra, és nem szerencsés a kettőt keverni.
Én azt ajánlom, hogy nézz meg egy-két videót arról, hogy is működik ez a felület, mert elég nagy zavart érzek ebben.
-
Ear001
addikt
-
Ear001
addikt
válasz
lanszelot #7081 üzenetére
Szerintem ne akard klasszikusra konvertálni, az már egyre kevésbé támogatott, ráadásul a keverés egy idő után meg tudja bolondítani az adatbázist. Az új, blokkos szerkesztővel tudsz mindent, amit a régivel, csak egyszerűbben, sőt szerintem több dolog is megy vele. Képet beszúrni meg annyi, hogy amikor hozzáadsz egy új blokkot, a jobb sarokban megjelenik egy fekete kereszt, arra kattintva, lenyitva látod a lehetőségeket.
De a bejegyzések listájában, ha van klasszikus és blokkos szerkesztő, akkor ki tudod választani, hogy melyikkel szerkeszt az adott bejegyzést.
-
katakomb1
tag
válasz
lanszelot #2556 üzenetére
Én ezt használom
Azt viszont nem tudom, hogy külföldön, hogy működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged