- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
#31816946 #8217 üzenetére
Vagy úgy, hogy a nyelveknek csinálsz külön oldalt, vagy például bővítménnyel.
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop #7934 üzenetére
Nálam az angollal frissült, de rögtön le is töltötte a magyar nyelvi fájt, és a frissítés után már Hu-ként üdvözölt, hogy ő már hatos.
-
Ear001
addikt
válasz
leroyclub #7415 üzenetére
Érdemes elindulni egy WP sablonnal. Amit írsz, annak van vagy százféle megvalósítása sablonban, ezek többé-kevésbé alakíthatók, egyénre szabhatók, még az igyenesek is, a fizetősek meg általában még jobban.
De akár egy Divi vagy Elementor szerű oldalösszerakó programmal is neki kezdhetsz.
Vagy akár magával a WP-vel, az új blokkos szerkesztő elég nagy szabadságot ad.
-
Ear001
addikt
Szerintem ne vacakolj vele ennyit előre. Tedd fel akár publikus helyre, felraksz egy Coming soon-plugint, mondjuk ezt és mögötte takarásban annyit próbálkozol, amennyit akarsz. Nézhetsz akárhány videót, meg leírást, sokkal könnyebb értelmezni őket, ha már csináltad, látod mi merre van, nagyjából mit csinál.
-
Ear001
addikt
1. Bővítmény/plugin van erre több is, plusz a Wordpressnek van saját beépített adatvédelmi szabályzata, oldala. Azt értelemszerűen kitöltve bátran el lehet indulni. Persze ha kereskedni akarsz az oldalon, akkor kicsit több kell, de arra is vannak példák netszerte.
2. Bővítmény/plugin van erre is többféle, például a Polylang.
3. Bővítmény/plugin szintén van többféle biztonsági mentésre, de a szolgáltatónál is tudsz, egy szinttel feljebb biztonsági mentéseket beállítani a cPanel-en.
-
Ear001
addikt
válasz
tpeter77 #7226 üzenetére
Én nem így csinálnám. A régi oldalról csinálnék egy mentést a Wordpress beépített alkalmazásával, meg egy teljeset a tárhelyről. Az új helyre felraknék egy szűz új Wordpress telepítést. Ha ez megvan, beimportálnám a mentést, és az esetleg hiányzó mappákat feltölteném a teljes mentésből.
-
Ear001
addikt
válasz
FIREBLADE78 #7161 üzenetére
A tárhely szolgáltató által biztosított felület szokott lenni a cpanel, azon pedig van fájlkezelő. Meg a php admin felület is, szóval mondanám egy szinttel feljebb, de nem tudom, hogy te hogy éred el ezt a felületet.
-
Ear001
addikt
válasz
lanszelot #7094 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem támogatott, hanem azt, hogy az egész wp át fog állni a Gutemberg alapú, új, blokkos megoldásra, és nem szerencsés a kettőt keverni.
Én azt ajánlom, hogy nézz meg egy-két videót arról, hogy is működik ez a felület, mert elég nagy zavart érzek ebben.
-
Ear001
addikt
-
Ear001
addikt
Hogy mi lesz, azt nem tudom. Biztos törekedni fognak, hogy megmaradjon a visszafelé kompatibilitás. Most annyi, hogy felteszed a Klasszikus szerkesztő plugint, és akkor azzal is tudod őket szerkeszteni. Akár a bejegyzések listájában is ki tudod választani, hogy az adott posztot mivel akarod megnyitni szerkesztésre.
-
Ear001
addikt
válasz
lanszelot #7081 üzenetére
Szerintem ne akard klasszikusra konvertálni, az már egyre kevésbé támogatott, ráadásul a keverés egy idő után meg tudja bolondítani az adatbázist. Az új, blokkos szerkesztővel tudsz mindent, amit a régivel, csak egyszerűbben, sőt szerintem több dolog is megy vele. Képet beszúrni meg annyi, hogy amikor hozzáadsz egy új blokkot, a jobb sarokban megjelenik egy fekete kereszt, arra kattintva, lenyitva látod a lehetőségeket.
De a bejegyzések listájában, ha van klasszikus és blokkos szerkesztő, akkor ki tudod választani, hogy melyikkel szerkeszt az adott bejegyzést.
-
Ear001
addikt
válasz
theporcupine #7054 üzenetére
Hát az tényleg jó nagy. Egy normál telepítés megfejelve egy vagy egy tucat pluginnel védelemre, statisztikára, oldalgyorsításra sokkal kisebb szokott lenni. Ami megnövelheti azok a képek, pláne otimalizálatlanul, jó sok bejegyzés, jó sok termék egy webáruházban.
A sebesség meg szintén sok mindentől függ. Tárhely szervere, valahol egy szűk keresztmetszet a net felé, a nagyon nagyra hízott Wordpress maga, optimalizálatlanságok,vagy éppen egy beakadt folyamat, plugin, rossz beállítás.
Gave tippje viszont jó kiindulási alap, ezek a sablonokból építkezős, csak pár kattintással működő weboldal készítők, mint az Elementor képesek abszurd módon nagy és elég lassú oldalakat generálni. Csak bizonyos limitált méretig és bonyolultságig jók.
-
Ear001
addikt
válasz
theporcupine #7052 üzenetére
Több mint egy gigás WP telepítés? Mi az, webáruház?
-
Ear001
addikt
válasz
Speeedfire #7044 üzenetére
Rakj vussza egy régi mentést, és próbáld meg a v2-őt. Ha jól.emlékszem a v3-nál van is figyelmeztetés, hogy gond lehet vele bizonyos környezetben.
-
Ear001
addikt
Segítséget kérnék. Van egy nem túl bonyolult honlap egy téma használatával felépítve. Erre kéne kitenni a Szechenyi 2020 logót, aminek állandóan a jobb felső sarokban kell lennie görgetéskor is, netán még reszponzív oldalszélesség váltáskor is. Ki csinált már ilyet, merre induljak, van erre valami plugin?
-
Ear001
addikt
Szeretnék egy bővítményt feltölteni, de ez a hibaüzenet fogad: A feltöltött fájl elérte a php.ini fájlban beállított upload_max_filesize értéket!
Ezt szívesen megváltoztatnám, de hol van és mire kell állítanom?
-
Ear001
addikt
Nagyon hülye kérdésem lesz, tudom. Feltelepítettem egy szép új WP 4.3-at, de nem találom a Hivatkozások menűpontot, ami a régebbi blogomnál ott volt. Mit rontottam el?
-
Ear001
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #757 üzenetére
Köszönöm, nézem!
-
Ear001
addikt
Egy érdekes hibába futottam bele a blogomon. Néhány bejegyzést szeretnék más nyelven is elérhetővé tenni, így feltettem az mqTranslate plugint. Ez nagyjából pont azt tudja, ami nekem kéne - de csak egy új bejegyzésig volt jó. Utána például ha angolra váltottam, akkor megmutatta azokat a bejegyzéseket, amikből volt ilyen nyelvű változat - de magyarul. A keresés viszont csakis angol nyelven működött.
Nem tudtok egy jó plugint erre? vagy valami tuti módszert, hogy az alternatív nyelvű változatok elérhetők legyenek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged