Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz CharlieDrop #8323 üzenetére

CharlieDrop + FeniX- + sz.j + BarnaB@hu

Köszi a válaszokat!

FeniX: igen, ez lepett meg, hogy tényleg ennyire kötött a wp.com, pedig még a wp.com tutorialjai is emlegetnek szín, font és egyéb módosítgatásokat...

Átolvastam már több oldalt (wpbeginner, colorlib, wp.com), megnéztem már 4-5 órányi youtube tutorialt, találtam is köztük olyat, ami eléggé olyasmit hoz ki, mint amit én is szeretnék. Nincsenek bonyolult dolgok tervben, bár ahogy még kristályosodik ki, lehet kiderül, hogy mégis... egyelőre ilyesmire gondoltam:
    - home: headerben logo, oldalnév, navigáció; felül egy kép, kis szöveg; alatta portfólió-szerű kis tile galéria, ami képtípus alapján szűrhető; majd pár blog-bejegyzés; footerben meg kontakt, social media linkek, navigáció. Ebből a típus alapján szűrhető tile galéria a legbonyolultabb, de ezt az ötletet is egy ingyenes téma alapú tutorialból merítettem, és ott már eleve benne volt az ingyenes témában.
    - portfólió: előző oldalról a tile galéria, csak több képpel. Lehet, hogy a home-on lévő mini-portfólió mellett már felesleges; vagy pedig a galériákkal vonható össze.
    - galériák: képtípusok (pl. asztró, tájkép, stb), azon belül sorozatok albumokba rendezve
    - blog
    - rólam
    - kontakt

sz.j: ha már szóba került az oldal, úgy látom, hogy ott csak 4k HUF a .com domain, míg amennyire rákeresve láttam, a rendszeresen előkerülő nagyobb játékosok (godaddy, hostgator, bluehost, stb) 7-15 USD/első év, 14-20 USD/megújítás díjjal dolgoznak. Ez tényleg csak ennyi, vagy van valami rejtett költség?
    Ebből adódik is a kérdés:
    Hol érdemes .com domaint regisztrálni?

BarnaB@hu: köszi, hasznosnak tűnik az oldalad, ugyan néztem már sok oldalt és tutorialt, de majd átnézem azt is :)

• .mf

veterán

Sziasztok!

Most ismerkedek (újra) a weblap-készítéssel (gimiben és egyetemen már tanítottak ilyet, de azóta sokat változott a világ). Egy fotós portfóliót és blogot szeretnék összerakni, nézegetem az opciókat, nekifutottam a WP-nek, de létezik pár más céleszköz platform is (wix, squarespace, meg még pár). "Ha mégsem jönne be / mást választanék" elven még nem vettem domaint, tárhelyet, csak az ingyenes WP.com oldalon sandbox módban játszok vele - azon elgondolás mentén, ha sikerül valami olyat kihozni, ami már nem néz ki full ergyán, akkor úgy olvastam ki lehet exportálni, és jöhet a domain+tárhely+full WP oldal, ott beimportálom és onnan dolgozok rajta tovább; ha meg mégsem tetszik a WP vagy túl sok munkának ítélem a többihez képest, akkor nem vesztek sokat.

Namármost: valami bugba futottam bele, vagy tényleg annyira sóher fapad a WP.com, hogy egy ingyenes theme-ben (Appleton), ahol az info alatt a fícsörök között elsőként ki is emeli a custom colorst, de amikor csak egy annyit próbálok rajta változtatni a block editorban styles / colors alatt, hogy háttérnek másik theme colort választok, erre már egyből azt írja, hogy "Your changes include customized styles that will only be visible once you upgrade to a Premium plan"? Appearance - Customize az Editorra mutat, CSS szintén premium-only. Oké, tudom, self-hosted WP.org-nál már szabad kezem lesz, de ez most tényleg ennyire kötött, hogy még egy színt se változtathatok meg rajta ingyen?

Új hozzászólás Aktív témák