- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
CharlieDrop #8323 üzenetére
CharlieDrop + FeniX- + sz.j + BarnaB@hu
Köszi a válaszokat!
FeniX: igen, ez lepett meg, hogy tényleg ennyire kötött a wp.com, pedig még a wp.com tutorialjai is emlegetnek szín, font és egyéb módosítgatásokat...
Átolvastam már több oldalt (wpbeginner, colorlib, wp.com), megnéztem már 4-5 órányi youtube tutorialt, találtam is köztük olyat, ami eléggé olyasmit hoz ki, mint amit én is szeretnék. Nincsenek bonyolult dolgok tervben, bár ahogy még kristályosodik ki, lehet kiderül, hogy mégis... egyelőre ilyesmire gondoltam:
- home: headerben logo, oldalnév, navigáció; felül egy kép, kis szöveg; alatta portfólió-szerű kis tile galéria, ami képtípus alapján szűrhető; majd pár blog-bejegyzés; footerben meg kontakt, social media linkek, navigáció. Ebből a típus alapján szűrhető tile galéria a legbonyolultabb, de ezt az ötletet is egy ingyenes téma alapú tutorialból merítettem, és ott már eleve benne volt az ingyenes témában.
- portfólió: előző oldalról a tile galéria, csak több képpel. Lehet, hogy a home-on lévő mini-portfólió mellett már felesleges; vagy pedig a galériákkal vonható össze.
- galériák: képtípusok (pl. asztró, tájkép, stb), azon belül sorozatok albumokba rendezve
- blog
- rólam
- kontaktsz.j: ha már szóba került az oldal, úgy látom, hogy ott csak 4k HUF a .com domain, míg amennyire rákeresve láttam, a rendszeresen előkerülő nagyobb játékosok (godaddy, hostgator, bluehost, stb) 7-15 USD/első év, 14-20 USD/megújítás díjjal dolgoznak. Ez tényleg csak ennyi, vagy van valami rejtett költség?
Ebből adódik is a kérdés:
Hol érdemes .com domaint regisztrálni?BarnaB@hu: köszi, hasznosnak tűnik az oldalad, ugyan néztem már sok oldalt és tutorialt, de majd átnézem azt is
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Most ismerkedek (újra) a weblap-készítéssel (gimiben és egyetemen már tanítottak ilyet, de azóta sokat változott a világ). Egy fotós portfóliót és blogot szeretnék összerakni, nézegetem az opciókat, nekifutottam a WP-nek, de létezik pár más céleszköz platform is (wix, squarespace, meg még pár). "Ha mégsem jönne be / mást választanék" elven még nem vettem domaint, tárhelyet, csak az ingyenes WP.com oldalon sandbox módban játszok vele - azon elgondolás mentén, ha sikerül valami olyat kihozni, ami már nem néz ki full ergyán, akkor úgy olvastam ki lehet exportálni, és jöhet a domain+tárhely+full WP oldal, ott beimportálom és onnan dolgozok rajta tovább; ha meg mégsem tetszik a WP vagy túl sok munkának ítélem a többihez képest, akkor nem vesztek sokat.
Namármost: valami bugba futottam bele, vagy tényleg annyira
sóherfapad a WP.com, hogy egy ingyenes theme-ben (Appleton), ahol az info alatt a fícsörök között elsőként ki is emeli a custom colorst, de amikor csak egy annyit próbálok rajta változtatni a block editorban styles / colors alatt, hogy háttérnek másik theme colort választok, erre már egyből azt írja, hogy "Your changes include customized styles that will only be visible once you upgrade to a Premium plan"? Appearance - Customize az Editorra mutat, CSS szintén premium-only. Oké, tudom, self-hosted WP.org-nál már szabad kezem lesz, de ez most tényleg ennyire kötött, hogy még egy színt se változtathatok meg rajta ingyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Teszt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest