- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
válasz
adatfalo #7741 üzenetére
Igen, több különböző telefonon (gyártó, szoftver verzió) is ugyan ez a gond.
Az időbélyeg... több különböző időpontban létrehozott gpx esetén is ugyan ez a gond, de mindegyiket ugyan azzal a weboldallal generáltam. Kipróbálom másik forrásból származó gpx-szel is.
Másik szerver esetén még gondolkozok. A saját éles és teszt szerver szoftveresen azonos. Talán ha valami publikusan megosztott Google Drive, vagy One Drive felől lenne linkelve... -
wetomi
aktív tag
válasz
CharlieDrop #7739 üzenetére
Az iframe-et időközben hagytam a fenébe, több baj volt vele (és a nem reszponzív beágyazott oldallal), mint haszon. Inkább linkeltem a másik oldalt. Új lapon megnyitva a felhasználóknak is egyszerűbb dolguk van, mint a korlátozott méretű beágyazott felületen.
A gpx-re kell még megoldás. Nem is értem, hogy a mobil böngésző/oprendszer miért nyúl hozzá a fájlnévhez? Főleg úgy, hogy több alkalmazás is telepítve van, ami kezelni tudná a gpx-et.
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Megörököltem egy Wordpress+Divi alapú weboldal karbantartását. Laikus vagyok, de amit tudok, megcsinálok. Két problémával nem jutottam megoldásra:
- Az oldalról le lehet tölteni néhány fájlt (.gpx).
Ha mobileszközről töltjük le ezeket a fájlokat, akkor mind az Android, mind az iOS hozzácsap a fájl végére még egy .xml kiterjesztést. Ezzel a fájlt automatikusan vagy böngészőben nyitja meg a user, vagy sehogy, mert a dupla kiterjesztés (.gpx.xml) miatt már nem tudja az ember a térkép alkalmazásban megnyitni. A legtöbb user részéről pedig a fájl átnevezése fel sem merül megoldásként. Szerkezetileg nem módosul a letöltött fájl, csak egy plusz kiterjesztést kap. Asztali gépen letöltve azonban minden rendben van a fájlokkal.A gpx-ek amúgy a tárhelyen vannak és az oldalon egyszerűen linkelve vannak.
- Az oldalon van egy iframe-ben beágyazott tartalom (egy nevezési rendszer, nem reszponzív felülettel). Az iframe-ben be van állítva a scrollozási lehetőség, hiszen a keskeny mobil/tablet kijelzőn már kilóg oldalra a beágyazott felület, de nem jelenik meg a scroll sáv.
Az oldal szerkesztésekor látszik a szerkesztő felületen a görgető sáv, de mobilon/tableten megnyitva az oldalt már nem. Ujjal sem mozdul a beágyazott oldal, csak ha belekattintok olyan mezőkbe, amik kilógnak a keretből.
<iframe
src="https://www.beágyazottoldal"
width="100%"
height="900"
scrolling="yes">
</iframe>
<script
type="text/javascript"
src="https://www.beágyazottoldal">
</script>
<script
type="text/javascript">
iFrameResize();
</script>
Próbálom sorra a googleben talált ilyen-olyan iframe és scrolling megoldásokat, de nem megy. Az oldal mobil nézetében tehát nem jelenik meg a vízszintes görgető sáv. Valójában sem a függőleges, sem a vízszintes sáv nem jelenik meg, de a beágyazott tartalom miatt a vízszintes scrollozás a lényeges.
Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest