Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

válasz adatfalo #7741 üzenetére

Igen, több különböző telefonon (gyártó, szoftver verzió) is ugyan ez a gond.

Az időbélyeg... több különböző időpontban létrehozott gpx esetén is ugyan ez a gond, de mindegyiket ugyan azzal a weboldallal generáltam. Kipróbálom másik forrásból származó gpx-szel is.
    Másik szerver esetén még gondolkozok. A saját éles és teszt szerver szoftveresen azonos. Talán ha valami publikusan megosztott Google Drive, vagy One Drive felől lenne linkelve...

• wetomi

aktív tag

válasz CharlieDrop #7739 üzenetére

Az iframe-et időközben hagytam a fenébe, több baj volt vele (és a nem reszponzív beágyazott oldallal), mint haszon. Inkább linkeltem a másik oldalt. Új lapon megnyitva a felhasználóknak is egyszerűbb dolguk van, mint a korlátozott méretű beágyazott felületen.

A gpx-re kell még megoldás. Nem is értem, hogy a mobil böngésző/oprendszer miért nyúl hozzá a fájlnévhez? Főleg úgy, hogy több alkalmazás is telepítve van, ami kezelni tudná a gpx-et.

• wetomi

aktív tag

Sziasztok!

Megörököltem egy Wordpress+Divi alapú weboldal karbantartását. Laikus vagyok, de amit tudok, megcsinálok. Két problémával nem jutottam megoldásra:

- Az oldalról le lehet tölteni néhány fájlt (.gpx).
    Ha mobileszközről töltjük le ezeket a fájlokat, akkor mind az Android, mind az iOS hozzácsap a fájl végére még egy .xml kiterjesztést. Ezzel a fájlt automatikusan vagy böngészőben nyitja meg a user, vagy sehogy, mert a dupla kiterjesztés (.gpx.xml) miatt már nem tudja az ember a térkép alkalmazásban megnyitni. A legtöbb user részéről pedig a fájl átnevezése fel sem merül megoldásként. Szerkezetileg nem módosul a letöltött fájl, csak egy plusz kiterjesztést kap. Asztali gépen letöltve azonban minden rendben van a fájlokkal.

A gpx-ek amúgy a tárhelyen vannak és az oldalon egyszerűen linkelve vannak.

- Az oldalon van egy iframe-ben beágyazott tartalom (egy nevezési rendszer, nem reszponzív felülettel). Az iframe-ben be van állítva a scrollozási lehetőség, hiszen a keskeny mobil/tablet kijelzőn már kilóg oldalra a beágyazott felület, de nem jelenik meg a scroll sáv.

Az oldal szerkesztésekor látszik a szerkesztő felületen a görgető sáv, de mobilon/tableten megnyitva az oldalt már nem. Ujjal sem mozdul a beágyazott oldal, csak ha belekattintok olyan mezőkbe, amik kilógnak a keretből.

<iframe 
          src="https://www.beágyazottoldal"
            width="100%" 
            height="900"
            scrolling="yes">
    </iframe>
    <script
            type="text/javascript"
          src="https://www.beágyazottoldal">
    </script>
    <script 
            type="text/javascript">
      iFrameResize();
    </script>

Próbálom sorra a googleben talált ilyen-olyan iframe és scrolling megoldásokat, de nem megy. Az oldal mobil nézetében tehát nem jelenik meg a vízszintes görgető sáv. Valójában sem a függőleges, sem a vízszintes sáv nem jelenik meg, de a beágyazott tartalom miatt a vízszintes scrollozás a lényeges.

Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák