- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8788 üzenetére
Talán még így is gyorsabb, mint ha manuálisan cserélnéd!
-
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8785 üzenetére
A ChatGPT-t kifaggattam a témában és ... huh ... nem volt egyszerû megértetni vele, mit is szeretnék, de sok-sok kérdéssel késõbb adott egy értelmesnek tûnõ leírást:
Az adatbázisban lévő képek elérési útvonalának cseréje lehetőségként szerepel, de meg kell érteni, hogy ez egy összetett és potenciálisan hibás folyamat lehet. Az adatbázisban történő változtatások mindig kockázatosak, és komoly előkészületeket és biztonsági mentést igényelnek. Az alábbiakban bemutatom, hogyan lehet elvégezni ezt a műveletet, de kérjük, gondosan kövesse a lépéseket, és először végezzen teljes biztonsági mentést az adatbázisról és a webhelyéről.
Készítsen biztonsági mentést: Mielőtt bármilyen adatbázismódosítást végezne, készítsen teljes biztonsági mentést az adatbázisról és a webhelyéről. Ezzel vissza tud térni az eredeti állapotba, ha valami hiba történik.
Keressen az adatbázisban: Használjon egy MySQL adatbáziskezelő eszközt, például a phpMyAdmin-t, hogy hozzáférjen az adatbázisához. Keresse meg azokat a táblákat, amelyekben a képek elérési útjai találhatók. Ez általában a
wp_posts
és awp_postmeta
táblák lesznek.Módosítsa az elérési útvonalakat: Keresse meg azokat a bejegyzéseket vagy rekordokat az adatbázisban, amelyek az eredeti képek elérési útvonalait tartalmazzák. Ezek az elérési útvonalak valószínűleg a
wp_posts
táblaguid
oszlopában és awp_postmeta
táblameta_value
oszlopában találhatók.Módosítsa az elérési útvonalakat a WebP verziókra: Az elérési útvonalakat módosítsa a WebP verziók elérési útvonalaira. Például, ha a régi kép útvonala valami hasonló volt:
http://example.com/wp-content/uploads/2022/01/kep.jpg
, akkor módosítsa az útvonalat a WebP változatra, például:http://example.com/wp-content/uploads/2022/01/kep.webp
.Tesztelés: Miután módosította az elérési útvonalakat, tesztelje alaposan a webhelyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik. Ellenőrizze az összes oldalt és képet, hogy nincsenek-e hiányzó képek vagy hibák.
Emlékeztetőül: Az adatbázisban való közvetlen módosítások mindig kockázatosak, és hibákhoz vagy adatvesztéshez vezethetnek. Csak akkor végezze el ezt a műveletet, ha biztos benne, hogy képes kezelni a folyamatot, és ha van lehetősége visszatérni az eredeti állapothoz a biztonsági mentés segítségével.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kevesbence #8785 üzenetére
hm, akkor biztos van olyan hivatkozás, ami miatt valami nem töltött be.
Igen, a WP_post-ban vannak a dolgok.
De aztán ott rohadásul minden is vanm szóval a post_type-ra is szűrj. Mondjuk page és post elsődlegesen.
Aztán attól függően mi van még. -
CharlieDrop
veterán
válasz
kevesbence #8780 üzenetére
"Nagyon durva megoldás lenne, ha a MySQL dump fájlban a jpg és png kiterjesztéseket egyszerűen webp-re cserélném? Szerintetek ez működne?"
Ha ugyanaz az elérési útvonal, akkor igen. -
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8782 üzenetére
... én is
-
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8780 üzenetére
... csinálj egy biztonsági mentést, majd mehet a keresés / csere ...
-
Met
nagyúr
válasz
kevesbence #8774 üzenetére
Én úgy olvastam régebben hogy plugin-nel konvert, meghagyja az eredeti képet is és majd a böngésző eldönti hogy melyiket jeleníti meg.
Ha nem WEBP kompatibilis gépről nézik meg az oldalt ne lássanak képeket? -
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8774 üzenetére
Próbáld így!
Tudom, hogy már átkonvertáltad, de ez on the fly megcsinálja ... -
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8708 üzenetére
Esetleg ez segít?
Értem, hogy a WordPress egy új bejegyzést kezdetben egy "Auto Draft" állapotban hoz létre, majd amikor publikálod, a tényleges bejegyzés létrejön egy új ID-vel. A trigger egy
AFTER UPDATE
eseményre van beállítva, de valószínűleg nem fut le, amikor az "Auto Draft" állapotú bejegyzés kerül frissítésre, mivel a kivonat üres és az ID még nem végleges.
Azt szeretnéd, hogy a trigger minden esetben lefusson, még az "Auto Draft" állapotú bejegyzéseknél is. Ehhez módosítanod kell a triggert.Íme egy javasolt módosítás:
DELIMITER // CREATE TRIGGER `after_post_published` AFTER INSERT ON `wp_posts` FOR EACH ROW BEGIN INSERT INTO `wp_postmeta` (`meta_id`, `post_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, NEW.id, 'single_post_subtitle', NEW.post_excerpt); -- Ellenőrizd, hogy az új bejegyzés publikálva lett-e IF NEW.post_status = 'publish' THEN -- Most már az új bejegyzés ID-je ismert, így frissítheted a korábban beszúrt rekordokat UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = NEW.post_excerpt WHERE `post_id` = NEW.id AND `meta_key` = 'single_post_subtitle'; END IF; END; // DELIMITER ;
Ebben a módosított triggerekben először beszúrunk egy rekordot az
wp_postmeta
táblába, amikor az új bejegyzés létrejön. Ezután ellenőrizzük, hogy az új bejegyzés publikálva lett-e. Ha igen, akkor frissítjük a korábban beszúrt rekordot a tényleges bejegyzés ID-jével és a kivonattal.Ez a módosítás segíthet abban, hogy a trigger minden esetben lefusson, és a helyes adatokkal frissítse az új bejegyzést. Ne felejtsd el a triggert létrehozni a MySQL-ben az új kód alapján.
-
miqlas
őstag
válasz
kevesbence #8706 üzenetére
... én hülye vagyok a kódoláshoz, ezért amikor nekem kellett egy „hasonló” problémát megoldanom, akkor a ChatGPT-hez fordultam.
Az én problémámat hibátlanul oldotta meg.A te problémádat is feldobtam neki, ezt írta:
A MySQL triggerek esetében fontos figyelembe venni néhány dolgot, amik segíthetnek elhárítani az ilyen típusú problémákat. Az általad megadott trigger látszólag helyes, de vannak olyan okok, amelyek miatt nem fut meg minden alkalommal. Itt van néhány dolog, amit érdemes ellenőrizni:
1. Triggers engedélyezése: Bizonyos környezetekben a trigger-ek letilthatók. Győződj meg róla, hogy a MySQL beállításokban engedélyezve vannak a trigger-ek. Ellenőrizd a--trigger
vagy--skip-trigger
beállításokat, és győződj meg róla, hogy a trigger-ek engedélyezve vannak.
2. Frissítési események: A triggered általában egy meghatározott eseményre reagál, például az INSERT, UPDATE vagy DELETE műveletekre. A jelenlegi triggered csak azAFTER UPDATE
eseményre reagál. Győződj meg róla, hogy a szükséges események történnek meg. AzAFTER UPDATE
azt jelenti, hogy a bejegyzés módosítása után fut le, de ha a bejegyzés módosítása nem történik meg (például a státusz nem változik), akkor a trigger sem fut le.
3. Kivételek és hibák: Ellenőrizd a MySQL hibajegyzéket, hogy lássd, van-e valamilyen hiba vagy kivétel, ami miatt a trigger nem fut le. Használhatod aSHOW TRIGGERS
parancsot a trigger állapotának ellenőrzésére.
4. Adatbázis séma változások: Ha a WordPress vagy a táblák sémája változik, akkor a trigger működése is befolyásolhatja. Győződj meg róla, hogy a táblák és a triggerek összhangban vannak az aktuális WordPress verzióval és a használt bővítményekkel.
5. Hibakeresési naplózás: Hozz létre egy naplózást a trigger belsejében, hogy követhesd, mikor fut le, és milyen adatokkal. Így könnyebb lehet megtalálni a problémát.
6. Szintaktikai hibák: Bár a megadott trigger szintaktikailag helyesnek tűnik, azért is ellenőrizd, hogy nincsenek-e rejtett szintaktikai hibák vagy helytelen karakterek a kódban.Ezen lépések segíthetnek azonosítani és javítani a trigger nem futtatásának problémáit. Ha továbbra is gondok vannak, akkor további információra lehet szükség a konkrét környezetedről és az adatbázisod struktúrájáról ahhoz, hogy pontosabb segítséget nyújthassak.
-
törölt tag
válasz
kevesbence #8645 üzenetére
Köszi, vissza is
-
törölt tag
válasz
kevesbence #8643 üzenetére
Szia, ránézhetek neked ha írsz egy privátot. Javítást nem tudom garantálni, meg kell keresni hol a hiba pontosan.
Viszont az ilyen bővítménynél ami érinti a levelezést, elég sok probléma forrás lehet amit nehéz elkülöníteni magától a levélküldéstől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest