- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, jó rég óta nem írtam ide, igazából kicsit ellaposodott az odalaimmal kapcsolatos egész projekt. No, nem is ez a lényeg.
Szoktam nézegetni a wordfence által kiszűrt IP-címeket és weboldal eléréseket, és az utóbbi időben sok olyat láttam, hogy:
Budapest, Hungary left https://www.<webcím>.hu/wp-json/ and was blocked by
firewall for OptinMonster <= 2.6.4 - Unprotected REST-API Endpoints at
https://www.<webcím>.hu/omapp/v1/info 2023. 10. 27. 23:29:49
(20 hours 59 mins ago)
IP: <ip-cím> Hostname: <ip-cím> Human/Bot: BotMozilla/5.0
(compatible; OSZKbot/3.3 (OSZKBOT,oszkbot)
+http://mekosztaly.oszk.hu/mia) on behalf of the National Szechenyi LibraryEz ténylegesen az OSZK-ból érkező oldalletöltés lenne?
A másik: az, hogy a wp-json aloldal (a rest -api belépési pontja) teljesen publikus, az rendben van így?
Ezzel idáig nem igazán foglalkoztam. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok, nem kifejezetten wordpress dolog, kicsit offtopic.
[Úgy látszik, totálisan le vagyok maradva a webes újdonságokkal]
Ilyet láttatok már? https://www.bbc.com/worklife/article/20230712-consumer-brands-leave-social-media-meta-threads Ahogy elkezdi lefelé tekerni az ember a cikket, majd vége az egyik cikknek és következik a másik, a link is megváltozik. Ez valami új webes technológia? -
FeniX-
senior tag
40 menüpont?
Tehát létrehozol a wp-n belül egy custom menüt, amiben van 40 menüpont és amikor rákattintanál, hogy elmentsd, akkor jön a 404 error?A változtatásokat egyébként elmenti, vagy már az sem sikerül?
Ezt csak beszúrom, szerintem nem megoldás, de egy próbát megérhet:
[https://wordpress.org/support/topic/saving-a-menu-change-takes-me-to-a-404-page/]
Esetleg használsz WPML-t?
https://wpml.org/errata/saving-menus-in-non-default-language-leads-to-404-error/ -
FeniX-
senior tag
Hali, mi még annyit csináltunk, hogy htaccess-ből minden nem-magyar ip-t letiltottunk. Gondolom, szolgáltatónál is be tudod valamennyire ezt állítani.
De igazából ezt is htaccess editor pluginnal csináltuk.
Ami érdekes, hogy néha van, hogy 1-1 ip átmegy a listán (sajna, írták is, hogy ezt is mindig havi szinten kéne frissítgetni, de kinek van erre ideje) és olyankor a régi oldalaimon is párhuzamosan megjelennek a fals oldalakat érintő lekérdezések ghánai meg feröer szigeteki ip-kről. -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #8452 üzenetére
Szerintem a legtöbb ilyen plugin nem véletlen kerül annyiba, amilyen árakat látsz. Egyedileg kell lefejleszteni sok esetben.
Hobbi szinten én is elkezdtem még a múltkor egy 3rd party webshop APi -> woocommerce termék importálós plugint, de ezzel is nagyon sokáig el lehet szöszölni. -
FeniX-
senior tag
Azért is lenne fontos, mert az ügyfeleknek amikor felkínáljuk a (pl. themeforest-en található) témák közül a választást, sosem tudják, hogy mit akarnak. Kiválaszt találomra valami tök bonyolult témát, amit megvetet, aztán sem használni nem lehet és a beleépített funkciók felét ki kell dobni, valamint amikor módosítani kell, akkor sok idő átlátni egy teljesen új témánál, hogy hogy van felépítve.
Gondoltuk, csinálunk magunknak egy 'portfóliót', amiből lehet választani és azt akkor ismerjük, tudjuk kezelni.
Az ügyfél mindig azt képzeli, hogy ez drag & drop alapon megy. "Hát, áthúzod a baloldalra, nem?! (pl. egy szövegdoboz részt, stb.)" ..
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
valamelyikőtök csinált már komplett témát a kedvenc wp-nkhez?
Sajnos esztétikai, művészi vénával egyáltalán nem rendelkezem.
Kicsit elakadtam, hogy miként kellene megvalósítani a dolgot.
Lessek el valami meglévő témáról felépítést, szerkezetet? -
FeniX-
senior tag
Szia, még nem láttam ilyet, hogy a wordfence blokkolná a keresőbotot.
Kérdés: csinált már valamelyikőtök olyat, hogy hagyományos wp-export által készített xml-be hozzáadott új mezőket, hogy a következő import-nál legyenek spéci új mezők?
Mármint: az importálni kívánt oldalra vettem fel két új taxonomy-t, viszont az importálandó adatokat akartam kiegészteni, hogy ne kelljen pl. 500 bejegyzést utólag felcimkézni. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok, nem tudom, valakinek van-e a következőben tapasztalata:
Szeretnék egy (localhost-os) oldalon tárolni bejegyzéseket, amelyeket számos másik oldalról exportáltam. Amolyan házi tárhelyként.
Esetleg van konyhakészen ilyen plugin, ami képes erre?
(Plusz mezőkre is szükségem lesz, de azt asszem' meg tudom oldani) -
FeniX-
senior tag
Szia, szerintem is erősen limitálva vagy a wp.com-on. Ahogy javasolták is, egy xampp-ot, vagy wamp-ot telepíts a gépedre, szedj le egy wordpress installt és kezdj el localhost-ban bóklászni.
Normális alap témát ilyen 40-50$-tól lehet már vásárolni, de nagyon sok az ingyenes, s simán lehet, hogy azok között is találsz megfelelőt. (Én a themeforest-en szoktam nézelődni)
Alaposan meg kell nézni, mert sok esetben a pénzedért egy olyat kapsz, ami túl sok felesleges feature-t támogat, amiből Te a töredékét sem használod ki, más dolgokat meg körülményes átállítani benne.
Ami nagy előny, hogy Te magad leszel saját magad ügyfele, így nincs fejfájás.
@sz.j.: no problémó.
-
FeniX-
senior tag
Szia, ez milyen oldal pontosan? Nekem is van pár blog-jellegű vegyes cikkekkel telerakott oldalam, amin fut a Google analytics + optinmonster plugin, de kikapcsolva és ctrl+F5 -el befrissítve, ugyanannyi idő alatt tölt be a tartalom. (~3 mp, ami alapból lassú, de nélküle is)
-
FeniX-
senior tag
Hali, legrosszabb esetben - ha csak 1 db kódot kell beírnod - én a sablon header.php -jében szoktam belehegeszteni ezeket a dolgokat. De val.-szeg lehet a functions.php-be is, valamilyen megfelelő hook segítségével. Ha pedig külön oldalakra kell és nem akarsz még egy terjedelmes plugint használni, akkor lehet shortcode-val.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Flowtation #8297 üzenetére
Esetleg a szerkesztőben ilyenkor lehet még html kódra váltani és valami shortcode-ot, vagy bármilyen más widgetet használni? Ez csak tipp, nem tudom.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Flowtation #8295 üzenetére
Szia, egyesével tutira működik, a csoportosat nem néztem.
Kimásolod a fálj URL-jét a médiatárból, majd az oldalon a szövegben a szokásos módszer szerint kijelölöd a link szövegét és a link ikont megnyomva beállítod az URl-t, plusz bekattintod, hogy "megnyitás külön ablakban". -
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #8255 üzenetére
Igen, ez logikus lenne!
Ennek ellenére is emlékszem, hogy nekem a böngésző cache-vel is volt gond, akkor talán nem közvetetten, de mégis. -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #8250 üzenetére
De ha jól emlékszem, talán a böngészőből is mindent törölni kellett, mert az is folyton cachel-t.
-
FeniX-
senior tag
Elvileg folyton változna a lista, de mi már másfél éve ugyanazt használjuk.
Felteszem neked g-drivera.Amúgy "wp htaccess editor" a plugin neve, amivel belülről is bele lehet nyúlni, de nem fontos azzal editálni. Én csak az oldalaim mögé szoktam másolni/felülírni a htaccesst, és kész.
-
-
FeniX-
senior tag
-
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, bár nem teljesen témába vágó, de itt (is) felteszem a kérdést, hátha valamelyikőtök tud rá érdemben válaszolni.
Van pár linképítéses oldalunk, és az egyik új ügyfél potencianövelőket reklámozó oldalakhoz szeretne linképítést kérni tőlünk.
Konkrétan olyan linkeket kéne erősíteni, ahol nem csak vélemények, hanem "bolt összehasonlítók" is vannak, továbbá vásárlás gomb.Szerintem ez tök illegális. Illetve, legalábbis aggályos.
Nektek van tapasztalatotok ilyesmiben? -
FeniX-
senior tag
Halihó, kis segítségre lenne szükségem.
Megpróbálok házilag létrehozni egy statikus tartalom generáló plugint, azokhoz az oldalainkhoz, ahol 1-2 aloldalra van csak szüksége az ügyfélnek. (vagy akár csak 1db landing-pagera).
Ne kelljen mindig wp-t frissíteni, ne lehessen feltörni, ne kelljen wp-admin, meg a szokásos hátizsák.Odáig eljutottam, hogy átmásolom a fájlokat egy "static_N" mappába, és mellé másolom az összes wp-content/themes/<téma mappa>/ .. *.css, *.js, *.jpeg, satöbbi fáljt.
Az AIOSEO plugin képes sitemap.xml-t gyártani, ezek alapján a poszt oldalak tartalmát kinyerem és lesznek belőle:
/elso-bejegyzes.htm
/masodik-bejegyzes.htm , ésígy tovább oldalak a gyökérmappában.
A .htaccess-szel vannak gondjaim.
Megpróbáltam megnézni/megcsinálni, hogy a kiterjesztés nélküli linkeket "első-bejegyzes/" írja át '.htm' végződésűre, de nem működik, nem találja az oldalt.Ez a htacecssem, amit menet közben generáltatok le vele.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteBase /wordpress/wordpress-static/
RewriteRule ^index$ /index.htm [R=301,L]
RewriteRule ^harmadik-bejegyzes$ /harmadik-bejegyzes.htm [R=301,L]
RewriteRule ^masodik-bejegyzes$ /masodik-bejegyzes.htm [R=301,L]
</IfModule>A rewritebase nyílván nálam localhost-on értendő, azt ne vegyétek figyelembe.
Találkoztatok már ilyen problémával?
köszi! -
FeniX-
senior tag
Nagyon off: Mit szóltok ehhez a katás változtatáshoz?
-
FeniX-
senior tag
Még korábban volt bennem ambíció, hogy ezeket az alternatívákat is idővel megnézegessem, de az utóbbi időben teljesen elvesztettem az érdekőldésemet, hogy kikacsintgassak másfele.
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, kicsit off topic, inkább 'vállalat-vezetési' dolog.
Mostanában megfigyeltük a kollégámmal, hogy sok magyar kisebb KKV átállította a webes árait euró alapúra. Nem nagyon állt össze a kép, de hátha valamelyikőtök tudja, hogy ez miért lehet jó stratégia, vagy egyáltalán miért lehet jó?
Pl. bővítvmény-fejlesztő, akitől tavaly vettük, már szintén EUR-ban kéri az árat.
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, kicsit off téma/kérdés, de szerintetek milyen fórumon lenne érdemes "feldobni" egy eladó domainünket?
Ezt hagyományos 'jófogás' meg efféle helyeken nem szokták reklámozni. -
FeniX-
senior tag
Emiatt amúgy ne fizess a tárhely-szolgáltatónak, ezt Te magad is meg tudod csinálni.
Felfüggeszteni Te is képes vagy a domaint, plusz van mentésed (ugye van?) a fájlokról, azt vissza tudod tölteni. (updraft, vagy sima zip-elés + sql export a tárhelyről)
Emiatt nem érdemes perkálni. A legtöbbször ők is ágyúval lőnek verébre, valami többhetes vacakot töltenek neked vissza, nem foglalkoznak a részletekkel.wp-nél amúgyis az adatbázis a lényeg, abban vannak a cikkek, stb.
Az uploads mappába érdemes felvenni külön egy .htaccess-t, amiben le van tiltva a php fáljok futtatása. Ezt is megcsináltuk.
Találni amúgy pár "ajánlós" oldalt, ahol végigmennek pontról, pontra ezeken wp esetében. Nem 100%-os segítség, de hasznos.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Runner_fxr #7925 üzenetére
Most visszapörgettem a válaszodat, mert ezt valahogy átugrottam.
Sajna, úgy veszem észre, hogy mostanában gyakrabban előfordul az ilyen "malicious" szar belekerülése a wp-kbe. Mi is üzemeltetünk pár oldalt, ezekből pár ilyen "örökség" és azokon rendre felbukkan, de mindig kicsit másmilyen dolog.
Volt olyan "verzió" is, ahol már mindent letöröltünk a domain könyvtárából, és minduntalan visszaírta magát az index.php-be, meg az .htaccess-be. Már csak ez a két fálj volt fent, se wp, se adatbázis, semmi.
Utolsó kínunkban átköltöztettük egy másik tárhelyre az oldalt.
A wordfence plugin amúgy elég jó eséllyel meg tudja fogni ezeket egy scannelésnél.
Mi azt figyeltük meg, hogy az automatikus updateknél jöttek mindig ezek a szarok.
Nem mondom, hogy ez szürte ki, de kikapcsoltuk a cron munkákat a wp-config-ban, és a szolgáltató-féle cron joboknál vettük fel külön a megfelelő wp fáljt, hogy csak ott futtassa magát.
Valamint igyekeztünk tényleg csak a legszükségesebb pluginokat fenthagyni.
Ennek ellenére, a múlt héten is volt 1 vírusos oldal, de szerencsére, ez hagyta magát letörölni. (a .htaccess volt átállítva 444 jogosultságra, meg az index.php-ban volt eval()-os kód) -
FeniX-
senior tag
Szia, nincs nagy trükk.
updraft plugin, ami mindent ment. (g-drivera, vagy más [pl. dropbox] tárhelyre)
Ezen kívül még érdemes a tárhely-szolgáltatónál az sql-ről mentést csinálni, meg ha nagyon szkeptikus vagy, havi 1x zippelni a tárhely www/<domain név> mappáját.
Nagyjából ennyi. -
FeniX-
senior tag
Esetleg nézd meg - utolsó lehetőségként - hogy elmented a html kimenetet ( CTRL + U ) úgy, ha benne hagyod a pontot, és úgy, hogyha nincs benne.
Talán a javascript csinál valami inline style-t neki és úgy látszik a különbség a két kimenet között...
bár, most megcáfolom magamat, mert ha dinamikusan generálja, akkor az ott nem fog látszódni.
hmm.. -
FeniX-
senior tag
válasz
newgamer #7910 üzenetére
Szia, nem ismerem az instantWP-t, de hátha itt találsz valami hasznosat:
https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/717183/unable-to-accesss-localhost-http127001/ -
FeniX-
senior tag
válasz
tpeter77 #7894 üzenetére
Hasznos lehet még az "updraft" bővítmény, amivel lehet gdrivera / egyéb tárhelyre mentéseket csinálni (akár időzítetten is) amit utána vissza lehet tölteni.
Amúgy javaslom, hogy mindig "legyen kéznél" egy friss wordpress zip, amit egyszerűen csak feltöltesz zip-ből a tárhelyre, ha elmásznak a fájlok, pl. egy vírusnál. (a letölthető zip-ek nem tartalmazzák a wp-config.php-t, úgyhogy ez nem okoz gondot.
wordfence plugin mint víruskereső / tűzfal. Az megtalálja (scan funkció) és le is tudja gyomlálni a vírust/trójait.
Ezek csak általános tippek, gondolom vmelyik plugineket már használod vagy ismered ezek közül.
Általános tipp #2.: mi mindegyik oldalunkhoz a "klasszikus szerkesztő" plugint is használjuk, azzal egyszerű bevinni a szöveget és a képeket is. Sokszor ez is okozhat hibát.
Néhány tárhelyen gond szokott lenni a wp-féle cron munkákkal, úgyhogy én mindenhol le szoktam tiltani ezt:
define( 'DISABLE_WP_CRON', true );
utána pedig a tárhely-szolgáltató cPaneljéből, vagy ahol be lehet állítani ott felveszek cron jobot.
pl.:
wget -q -O - https://wp_webhely1.hu/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1;wget -q -O - https://wp_webhely2.hu/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1;wget -q -O - https://wp_webhelyN.hu/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1;
-
FeniX-
senior tag
válasz
Runner_fxr #7898 üzenetére
Szia, ezt illeszd be a wp-config.php-ba.
if ( 0 )
{
define( 'WP_DEBUG', false );
}
else
{
define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
}
Utána a wp-content/debug.log -ban lesznek a hibák, ha megnyitod az oldalt.
Itt már kell, hogy valami értelmeset kiírjon, hogy mi történt.
Ha vége a debuggolásnak, a fenti feltételt írd át "1"-esre, hogy a wp_debug false legyen. -
FeniX-
senior tag
Szia, szerintem teljesen üzemszerű, hogy oda kerülnek a felhasználók.
Ez csak arra van, hogy megkönnyítse a felhasználók járulékos adatainak manipulálását.
Amúgy a táblára meg akár be is állíthatsz valami triggert, hogyha egy INSERT utasítás admin-ként akarná hozzáadni a következő sort, akkor csináljon valamit vele. -
FeniX-
senior tag
válasz
aujjobba #7874 üzenetére
Szia, eddig működött? Frissítés / migrálás volt?
Sajna, az nginx konfighoz nem értek, és a hibára is csak plugines találatokat hoz fel javarészt a haverunk:
https://wordpress.org/support/topic/call-to-undefined-function-get_current_screen-6/Esetleg a pluginokat megpróbálhatod kikapcsolni, hátha azok közül vmelyik összeakad a konfiggal.
-
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
Szóval, akkor végülis a tegnapi válaszhoz summarizálva: mindent le lehet írni, ami saját értelmezés, az olvasottak után. Jól értem?
Mi van pl. a tényszerű kijelentésekkel? Valaki leírja, hogy piros az ég, akkor azt én is leírhatom, vagy a lehető legjobb tudásom szerint nézzek utána, hogy tényleg így van-e? -
FeniX-
senior tag
Igen, kicsit pongyolán fogalmaztam meg a kérdést, elnézést.
Tehát, hogy minden esetben kell forrásmegjelölés, stb.?
Van pár oldal, ahova kéne gyártanom jópár cikket, mert nem tematikus oldalak.
Nem mindegyik témában vagyok túl kreatív.
Azon is gondolkoztam, hogy "felhajtok" cikkírókat, akik akarnának/tudnának írni az adott témáról, akár javadalmazás ellenében is. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
kérdezném, hogy saját cikk témakörbe mi fér még bele azon kívül, hogy megírom kútfőből a cikket?
Külföldi fordítás saját szavakkal átfogalmazva?
Egyéb? -
FeniX-
senior tag
Fiúk/Lányok, tudtok valami jó profilert php-hoz, de olyat, ami a webtárhelyen is működhet? (Nem pluginre gondolok, vagy akár az is lehet ha épp...)
Van egy elég jól felpakolt oldalunk (25+ plugin, ráadásul fajsúlyosak: woocommerce, wpbakery) és 150 mega memóriát hasnyál, meg 250 sql lekérdezés fut le és valamennyire szeretnénk gyorsítani rajta, mert 4-5 másodperc mire betölti az oldalt. Van cache-s megoldás is, sajnos azzal együtt is.
Eddig nem nézegettem, de most látom, hogy az átlag memória felhasználás ilyen 50-70 mb- körül van egy éles oldalon, amin van is tartalom, meg mondjuk nyelvesített, stb.
Vagy nem is ez lenne a szűk keresztmetszet? Sajnos a szolgáltató cPaneljén sem nagyon látszik semmi releváns. Tárhely az bőven van még, de sem hibát, sem figyelmeztetéseket nem ír ki semmire. -
FeniX-
senior tag
válasz
adatfalo #7811 üzenetére
Sajnos nem.
Ráadásul ezt custom post type-ban kellett volna megoldani az oldalon, de nem mi kezeljük, csak átvettük. Szóval a hagyományos post az igazából nem arra van használva, amire kéne. Tartozik hozzá egy csomó meta tag, és ezek közül az egyiket kéne figyelni. (a posztok költség-megosztásos járatok és ha elfogyott a szabad helyek száma, nem kéne, hogy megjelenjen a sliderben) -
FeniX-
senior tag
Halihó, valamelyikőtök ismeri esetleg a 'slider revolution' nevű slideres bővítményt?
Valahogy be kellene tudnom állítani, hogy bizonyos feltételek alapján kihagyjon pár bejegyzést.
(Sajnos az inaktíválás nem oldja meg a gondot, mert akkor más sem működik) -
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
válasz
BarnaB@hu #7763 üzenetére
Köszi, igen, ezeken a lépéseken átmentem. wp.org-os fórumban is megfuttattam a témát, s mások is visszaírtak, hogy ugyanezt tapasztalták.
Fire/SOUL/CD, köszi, sorry.
Tudod, itt tényleg senki nem tudja senkiről, hogy "ki-fia-borja".
Anno a mentorom mondta mindig, hogy a 0. lépés, hogy az "ügyfélnek mondjuk, hogy kezdjen egy POPO művelettel"(power off, power on)
-
FeniX-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7760 üzenetére
Amint írtam neked, be kell kapcsolni a logolást a fenti kódsorral. (ill, átírni 0-sra az if kondíciót, hogy az else ágba menjen bele a kód)
Kérdés Wp-Barnához (ha olvasod)
Manuálisan upgradeltem a wp-met (lassú a tárhely, többször kilépett, s nem akartam vacakolni a php.ini átírkálásával/nem néztem meg, hogy megtehetem-e)
a wp-admin/wp-includes mappákat töröltem, és felmásoltam az új fájlokat, valamint a gyökérmappa-beli fáljokat is felülírtam az újakkal.
Kiírja, hogy 5.9 telepítve, hurrá.
Viszont a beállítások/webhely egészség menüben még mindig ott van, hogy frissítés (5.9) elérhető.Mit tudok ezzel csinálni?
-
FeniX-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7758 üzenetére
De a súlyos hiba mögött mi volt a valódi hiba? (mit írt a debog.log -ba?)
abból egyből kiderülne, hogy mire panaszkodik. -
FeniX-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7756 üzenetére
Szia, én így szoktam a wp-config-ban. Talán így a legkényelmesebb.
if ( 1 )
{
define( 'WP_DEBUG', false );
}
else
{
define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
}
Ha gond van, átpöccintem az 1-est 0-ra, és megnézem a wp-content/debug.log -ot, oldalújratöltés után.
-
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, ilyen hibával találkoztatok már?
Egy új témát telepítettem fel az oldalamra, és a tárhelyszolgáltatónál lévő error logokban láttam, miután a footerben kiírta, hogy:
[an error occurred while processing the directive]Az error log-beli hiba pedig:
2022/01/22 17:44:11 [error] 2785085#2785085: *4647276 unexpected "b" symbol in "footer" SSI command while sending to client, client: <ip addr.>, server: <domain name>, request: "GET / HTTP/2.0", upstream: "http://127.0.0.1:8080/", host: ... -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7730 üzenetére
Általában a témáknál is van lehetőség közvetlenül a headert/footert szerkeszteni, akár widget formájában, ami 1v1 elfogad html kódot.
Az adott téma 'testreszabás' részénél.
Ez is egy élhető megoldás, s szerintem mivel ez adatbázisba mentődik, a frissítés nem fogja felülgyakni.A másik két megoldás is teljesen jó.
CharlieDrop-é a szabványosság jegyében,
Adatfalóé pedig az egyszerűsége végett.Amúgy nem tudom, cPanelen is be lehet állítani valami verzió követőzést (pl. git) és akkor igazából látni lehet, hogy ki mit változtatott a fájlokon. A saját érintettségű oldalak releváns részeit mindig fel szoktam nyomni valamelyik bitbucket-es (git) projektbe, és akkor nincs gond.
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, érdeklődnék, hogy Ti milyen teszt-rendszert használtok a kedvenc wp-tekhez?
Unitteszt-tel nyomultam idáig, de néha körülményesnek találom.
Általában pluginekhez szoktunk hozzányúlni a leggyakrabban és sokszor csak nagyon nyakatekert módokon lehet előállítani a megfelelő teszt-kondíciókat.
Mostanában kissé időhiányban szenvedek, így bevallom őszintén, nem nagyon néztem utána, hogy mik vannak még, amik talán élhetőbb alternatívát kínálnak.u.i.: plusz megvan az az érzés, mikor már 1500 sort lekódoltál, és jön a homlokracsapás, hogy egy fia teszt nemsok, annyi sincs?
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
én is kérdeznék egyet, bár ez inkább általános php/űrlapos kérdés, mint wp specifikus.
Üresjáratos időkben szoktam gyakorolgatni mindig vmi wp-s vagy egyéb dolgokat, és akarok csinálni egy felhasználó adatszerkesztő plugint.A kérdésem az, hogy milyen validáló metódusok vannak mostanában?
Arra gondolok, hogy:<input type=hidden name="username_validity" value="string">
<input type=text value="felhasználónév" name="username">
Ahol az alsó input mezőnek a felső a hitelesítő szabálya. (Szabadon kitalálható 'password', 'email', és többi szabály kulcsszóval.)
A php oldalon meg ezt veszi figyelembe a script, hogy mi szerint hitelesíti a bemenő adatot.
Gondolom, egy fokkal jobb, ha ezek a rule-ok adatbázisból - a html kimenettől függetlenül, nem látható helyen vannak tárolva.
(Most a példa kedvéért egy előre beégetett űrlappal dolgozom)Aki benne van ezekben jobban, megírhatná a tapasztalatait.
Amiatt jutott ez az eszembe, hogy egy javascriptes mókizásnál is custom attribútumokat használtam egy-egy input mező eredeti szövegének visszaállítására. (el volt mentve egy custom attr.-ban példáuloriginal_text="{eredeti szöveg}"
és a js ezt másolta újra bele, mikor pl. hitelesítette a szövegdobozt. -
FeniX-
senior tag
válasz
tpeter77 #7678 üzenetére
Erre írtuk, hogy valószínűleg talán több helyre is beette magát a kártékony kód, vagy kitörölt/módosított rekordokat, és így ezt nehéz megmondani, hogy pontosan mit.
Azért lett volna jó összehasonlítani az eredeti db mentéssel, vagy friss db-t felrakni, persze nyílván, ha sok rekord van, meg sok felhasználó, akkor ez nme járható út.
Mindenesetre, egy diff-re kíváncsi lennék a wp_options meg ezeknél a tábláknál. -
FeniX-
senior tag
válasz
Runner_fxr #7677 üzenetére
Gondolom, ha a kódból kikommentelted a the_title() fgv. hívást (erről van szó?) attól még a helye ott van, a div, amiben benne van.
Nekem is van egy "játszós" oldalam, amihez egy themeforest-es témát választottam, és ha lekapcsolom a fejléc összes feature-jét sajnos ott marad egy fehér csík. Még nem néztem meg a sajátomnál tüzetesebben, de talán van min-width je a fejlécnek.
Nem tudom, hogy nálad pontosan mi lehet, de nézz rá a böngésző dev. tool-jával, hátha kiderül. -
FeniX-
senior tag
Küffődi oldalon ezt írják:
https://wordpress.org/support/topic/visual-editor-not-showing-7/
"
In table <usermeta> of the 'working site' I found record <rich_editing = true> for my user id.
The new site did not have that one. After adding that record into the table the visual editor started showing up again.
umeta_id > [new number]
user_id > [my user id]
meta_key > “rich_editing”
meta_value > “true”
INSERT INTO[TABLEPREFIX]_usermeta
(umeta_id
,user_id
,meta_key
,meta_value
) VALUES (NULL, ‘[YOUR_ID]’, ‘rich_editing’, ‘true’);
"
- Szóval, elvileg ez a rich_editing lesz a kulcsa annak, ami neked kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged