- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyesteb
tag
Szia!
Ha jól értem, kitölti a formot és utána tudjon választani a képes részből?
Ha ez, akkor a legegyszerűbb, ha csinálsz egy oldalt a képes résznek és a form kitöltése után átirányítod az illetőt (vagy mailban linket küldesz neki) az adott oldalra és kész.
Ezt az általam tesztelt mindegyik formkezelő tudja. -
nyesteb
tag
Szia!
Tárhelyhez hozzáférsz, remélem. Ott keresd a fájlok között az error logot, vagy, ha Cpanel-szerűség van fent, akkor a hiba logot nézd át. Ott meglesz a hiba forrása.
Esetleg a WP hibakeresője nincs véletlen beállítva a wp-config fájlban? Mert akkor a wp-content alatti debug log is segítség lehet. -
nyesteb
tag
Pl: updraftplus
-
nyesteb
tag
válasz
bpmcwap #8567 üzenetére
Szia!
Egy ilyet anno én is akartam csinálni, de végiggondoltam, hogy ez tartalomduplikálás lenne a keresők szemében, tehát visszavetné mindkét oldalt. Ha meg akarod csinálni mégis, akkor egyedi fejlesztés kell hozzá. Nem annyira bonyolult, meg lehet csinálni, akár egy Chronoforms segítségével is meg lehet jeleníteni az ottani bejegyzéseket. A lényeg, hogy SQL lekérdezést kell csinálni. Mivel (remélem) más az adatbázis elérése (felhasználó név és jelszó), más az adatbázis is, csak a szerver ugyanaz, így az adott WP nem fogja önmagától lekérdezni a másikat.
Eddigi tapasztalataim alapján. De, ha valaki tud ennél jobbat, akkor legalább én is tanulok valami újat... -
nyesteb
tag
Szia!
Ilyet én is tapasztaltam egy sok menüpontos oldalnál. Túl sokáik szórakozik vele mentéskor, ezért eldobja php timeouttal. Csináltam olyat, hogy feltoltam eléggé nagyra ezt a limitet, akkor elmentette, de akkor is sokáig szöszölt vele. Ellenben ez a feltörések melegágya lehet, úgyhogy nem javaslom. Ne fusson a végtelenségig egy-egy php session, az nem jó senkinek sem.
Memórialimit emelés is segített valamelyest, de pontos megoldást nem találtam. Illetve szolgáltatót cseréltem, nem a nethelyhez, máshoz mentem, más okból, nem a menü miatt, de ez is megoldódott. NVMe SSD, dedikált erőforrás és nincs is gond már belőle.
Persze így sem ez a leggyorsabb része az oldalnak, de legalább nem áll meg. -
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #8200 üzenetére
Szia!
Persze, PHP saját levélküldése, ha normális szerveren vagy. Persze ne hírlevélre használd, mert azt hamar lekorlátozzák, de a sima kapcsolati űrlapra alkalmas.
Bár, ahogy olvasom, nincs levelező szerveretek. Akkor a web is saját szerveren fut? Mert ott is meg lehet oldani, csak érteni kell hozzá.. -
nyesteb
tag
-
nyesteb
tag
Legyen így.
Adott egy WP oldal, ami hírportál, naponta 10 körüli új hírrel (nagyvilágtól függően). Több éve üzemel már, de eddig nem foglalkoztunk a google hírek és discover rendszerével, mivel semmit sem hozott. Most a facebook korlátozza az oldalt a választások óta és még ők sem tudják, meddig, így elkezdtem keresni megoldást, hogy lehetne a google felületére bejutni úgy, hogy lássák is a híreket.
A tartalom nem az én dolgom, én csak az informatikai részért felelek, így nem is minősítem a tartalmat, vannak átvett és saját hírek is.
A nyár elején egyszer a discover átvett egy hírt, megjelenítette és egyből napi 15-25e közötti látogatót hozott az oldalra, de azóta sem csinálja és nem tudok rájönni, miért.
Amit eddig beállítottam:
- technikai SEO a SEOPress segítségével, mivel hírek, így a tartalmába én nem tudok beleszólni
- Google Publisher Centerbe beregisztráltam, ott van is 45 követője az oldalnak, tehát ott megjelennek a hírek
- Google Publiser Center javaslata alapján feltettem egy WebSub (FKA. PubSubHubbub) plugint, hogy gyorsabban eljussanak a hírek ide, de a Cloudflare alatt is engedélyezni kellett, hogy ez megtörténjen, így már frissen kapja a google news a híreket az oldaltólDe még ezek után sem jelenik meg a discover felületén. Van ötlet, mi lehet a gond?
Legfrissebb minden plugin, Newspaper témát használom (ezt ajánlották a neten, elvileg ez a legjobb több portál szerint is), AMP fut az oldalon és működik is.Köszi előre is!
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
A google News és Discover dolgaihoz van itt valaki, aki kicsit profibban ért? Nem akarom teleszemetelni a fórumot, de van egy dolog, amit nem értek, inkább privátban kérezném meg.
Egy hírportállal kapcsolatos, mely WP alapon fut.Köszi!
-
nyesteb
tag
Írd át adatbázisban, az a legegyszerűbb. Bár az írásod alapján nem biztos, hogy menni fog elsőre, de érdemes rákeresni a neten, van rá részletes leírás és nem veszélyes a dolog.
Én tuti nem telepíteném újra a WP-t ezért.
Másik megoldás, hogy egy ideiglenes mailcímmel regisztrálsz másik felhasználót, az adminost törlöd, újra reggeled és utána törlöd az ideiglenest. -
nyesteb
tag
válasz
Perbal1 #8040 üzenetére
Szia!
Alap, hogy legyen biztonsági plugin az oldalon, de ahogy olvastam a másik topikban, az van fent. Ennek ellenére feltörik, akkor ott valami kiskapu van. A pluginon és a theme körül néznék első sorban körbe. Minden friss? A tárhelyszolgáltatónál van védelem? Mert lehet, hogy nem is a Te oldalad törik, hanem egy másikat és a szolgáltató leragadt 15 évvel ezelőtt és nem biztonságos a szerver, engedi az átjárást a virtualhostok között pl. Hol tárolod?
Érdemes lenne egy pillantást vetni a kódokra is belülről, .htaccess, wpconfig,...Távolról elsőre ennyi jutott eszembe. Ha segítség kell, szólj!
-
nyesteb
tag
+1
Saját tapasztalat is ez. Ahol most vagyok (Mikrovps), mikor áthoztam egy elég nagy oldalt, csak a szerver sebességét mérve közel duplája volt, mint a tarhely.eu bérelt VPS-e, pedig itt kvázi megosztott szerveren megyünk. Ezért is választottam őket partnerül, ezért forgalmazom az ő ajánlataikat... Nem reklám, csak vélemény. -
nyesteb
tag
válasz
FIREBLADE78 #7975 üzenetére
Szia!
Elképzelhető, de ha jó a szolgáltató (őket spec nem ismerem), akkor nem fog segíteni csak egy levél alapján. Bárki lehet. Max ránéz a tárhelyre és ha lát hibát, akkor kijavítja, ha jó fej, vagy értesíti a mostani webeseteket (gyorsan lecserélném a helyedben), hogy gond van a szolgáltatással.
Én is mindenkinek úgy csinálom, hogy a partner nevére szól a számla, csak ha nagyon nem ért hozzá a megrendelőm, akkor csinálom én, de úgy is a szolgáltatói számlát a partner nevére kérem, sose a sajátomra. Gondolom a webesed ezen is keres egy keveset, de nekem akkor sem éri meg a sok munka. Én is viszonteladó vagyok egy tárhelyesnél, de ott is csak részesedést kapok a számlából, nem az én nevem alatt megy.
Amúgy, ha elküldöd a weboldal címét, vagy bemásolod, mit ír ki a böngésző, talán meg lehet mondani, mi a gond.Ha feléled az oldal, javaslom gyorsan lépj be az adminba (amennyiben van ilyen belépésed), tegyél fel egy költöztető plugint és vidd saját előfizetésed alá az oldalt, pont az ilyen problémák elkerülésére. A webesek néha jönnek-mennek, de az oldaladnak mennie kell, azért csináltattad, fizettél érte. Persze megvan a véleményem az ilyen emberekről, de ez a topik szakmai, így nem írom le..
Csak annyit, hogy az ilyenek miatt nehéz megélni ebből a szakmából, mert lenéznek minket. Sajnos nagyon felhígult a piac. -
nyesteb
tag
-
nyesteb
tag
válasz
Runner_fxr #7914 üzenetére
Ha a rendszerfájlok között volt vírusos, akkor azokat felülírja, igen.
Azért érdemes átnézni, hátha van fent plusz fájl, ami tartalmazza a vírust, mert onnan visszamászhat... -
nyesteb
tag
válasz
Runner_fxr #7912 üzenetére
Lényegében megadták a választ a megoldásra, fel kell másolni a legfrissebb verziót, felülírni az ott található fájlokat és az megoldja. Én azért megnézném azt az index.php-t, hogy mit tartalmaz egy védettebb környezetben (nem windows alól saját gépen és csak megnézni, nem szerkeszteni/futtatni), hogy el tudd kerülni legközelebb ezt a problémát. De én kíváncsi ember vagyok ilyenekben, így nem biztos, hogy csináld meg a megnézését, a lényeg, hogy felülírd.
-
nyesteb
tag
válasz
tpeter77 #7894 üzenetére
Szia!
Én alapból egy teljes mentést csinálnék, adatbázis és fájl is. Utána egy gyári telepítő csomagból feltölteném a fájlokat újra, kivéve persze az install mappát és fájlt, mert azok csak gondot fognak okozni.
Ezután egy komolyabb progival keresést végezni (Sucuri pl), majd, ha minden kész, beállítani egy Cloudflare free csomagot. Sokat tud segíteni, de előtte a mentést és vírus/malware keresést/írtást mindenképp csináld meg!Ezután jó eséllyel újra működni fog minden. A legjobb lenne nulláról kezdeni tartalom átmásolásávál, csak kicsit biztonságosabban, ellenőrzött pluginokkal, stb.
-
nyesteb
tag
válasz
Runner_fxr #7892 üzenetére
Szia!
Sok minden lehet, ezt így távolról nem lehet megmondani. Kiír valami hibát, mi a hiba?
-
nyesteb
tag
válasz
Agostino #7888 üzenetére
Szia!
Hogy is mondjam. Ha nem szeretsz mókolni, vagy időt szánni a plugin megkeresésére, akkor tényleg fizetős lesz, de nem a woo, hanem a felokosítása. Majdnem mindegyik webáruházhoz nekem is kellett venni egy-egy kiegészítőt, de nem vészesek szerencsére.
Sok sikert hozzá!
-
nyesteb
tag
válasz
Agostino #7886 üzenetére
Szia!
Valami hasonlót kellett pár éve csinálnom, én simán egy támogató paypal fizetést tettem rá, ott lehet kártyázni is akár, egy leírással, hogy ez mi és mit lehet itt csinálni, támogassák az oldalt a paypalos fizetéssel és kész. Mivel nem magamnak csináltam, így nem tudom, hogy érkezett-e valami valaha rá, de így volt a legegyszerűbb és leggyorsabb.
A paypallal csináltattam a gombokat, ott meg lehetett adni egy-egy összeget, amit a gombhoz rendeltek, de volt egy adj, amennyit gondolsz verzió is, ott az ajándékozó adta meg az összeget. Ehhez üzleti paypal előfizú kellett annó.Amúgy a Woocommerce nem fizetős, ott is lehet paypal, a simle összeköttetést még nem csináltam, így nem tudom, hogy az ingyenes-e, de ezt is fel lehet húzni ingyenesre.
Sok sikert hozzá!
-
nyesteb
tag
Szerintem is ez nem véletlen beállítás, hogy a sima felhasználói táblába menti az adatokat. Engem nem zavart, ezért nem is foglalkoztam vele. Könnyebb volt az eredeti felállásban kezelni a dolgokat nekem.
Amúgy FeniX-nek igaza van, kicsit mókolva simán meg lehet oldani, hogy máshova (is) mentse az adatokat, ahogy szeretnéd. -
nyesteb
tag
Igazad van, nem általános amit írtam, ez a két template valóban nagyon jónak tűnik nekem is, csak amit pár éve írtak, azóta max hozzáigazították a WP és a PHP változásaihoz, azok kritikán aluliak. Olyan helyről kell vásárolni, ahol foglalkoznak is a kiadott termékkel és nem csak a bevétel érdekli. Jó lenne, ha ezt a vásárláskor lehetne tudni..
-
nyesteb
tag
válasz
Victoryus #7834 üzenetére
Azért nem megy ennyire gyorsan. A googlenak is kell idő az indexeléshez, ki kell találni, mire keresnek a leendő ügyfeleid, ...
Ha felteszel egy plugint és várod a megrendelőket (csodát), jobb, ha bele sem fogsz, csak pénzkidobás lesz. Az All in One SEO plugin jól működik, csak használni kell tudni. Bár én nem ezt használom az oldalaimon, de ahogy láttam, néhány millióan igen, így valszeg nem gagyi...Nem CMS-t kell írni egyből, hanem saját témát, akkor az olyan lesz, amilyet szeretnél, de egyetértek, még a vásárolt template-k is tele vannak felesleges dolgokkal. Amik persze csak fogják a szálakat.
-
-
nyesteb
tag
Én úgy csinálnám, hogy a regisztrációt előfizetéshez kötném egy pluginnal, van ilyen bőven a neten és az adott tartalmat csak regisztráció után lehet olvasni. Ennél egyszerűbben még nem oldottam meg, de hátha valakinek van jobb ötlete is. (persze ennek másik előnye is a sima fizetek egy posztért megoldásnál, hogy lehet akár egyéb marketing célra is felhasználni az adatokat, ha ezeket persze előtte tudatod a regisztrálóval, mégis csak létezik a GDPR)
Én az ultimate member-t használtam erre anno, mikor kellett, de most már vannak mások is:
link -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Látom, hogy vagytok páran itt, akik fejlesztenek weboldalakat. Hátha van köztetek, aki tárhely viszonteladó is egy körrel.
A tapasztalatokra lenne szükségem, melyik szolgáltató éri meg, melyiktől érdemes tartózkodni, de viszonteladói szempontból. Vagy jutalékos rendszer szempontjából.
Valamennyire értek a tárhely üzemeltetéséhez, megfordult a fejemben ez az oldal is, de nem lenne időm rá, ezért inkább ebben az üzleti modellben gondolkodom.Köszi, ha válaszoltok erre.
Néztem a tárhelyes topikot is, de talán itt jobban kaphatok választ a kérdésemre. -
nyesteb
tag
Szia!
Gondolom az adatbázis hozzáféréseire gondolsz. Ha a megrendelőd nem tud ilyet adni, akkor igen, marad a szolgáltató, de ahhoz is kell magát igazolnia a tulajdonosnak a legtöbb (jobb) helyen.
De akkor már a tárhely ftp elérését is kérd el, szinte tuti, hogy kelleni fog majd. -
nyesteb
tag
válasz
CharlieDrop #7716 üzenetére
Nem probléma, ha nem itthon van...
Sajna átnézve a leírt számokat tényleg ez tűnik nekem is a legjobbnak... -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Egy létező oldal alá keresek tárhelyet. Jelenleg VPS-en van, de az üzemeltetése miatt gondolkodom, hogy átkerül valahova máshova.
Forgalom szerint az elmúlt néhány hónapban voltak napok, amikor 100-120ezer volt a látogatói szám (google analytics), de általában olyan 5-10e között mozog. Cloudflare használatban van, az elmúlt 30 napban 250giga adatmegtakarítást okozott (581GB lett volna).
Tárhelyből most mentésekkel együtt 34 gigát használ az oldal, ezen fogok még csökkenteni, de a képek mappa durván 25-28 giga. Sok a kép.Tudtok ajánlani valami wordpressre optimalizált tárhelyet, ahol ezt kiszolgálják gond nélkül? Ha nem, marad a VPS, csak tovább kell fejleszteni, frissíteni alatta mindent. Lehet külföldi is, nem gond, bár főként itthonról nézik az oldalt.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest