- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
A felső "hupilila" sávban kellene lennie a fb home és 3 oldalnak ami asztali nézetben tökéletes, tabletnézetben is jó de mobilban nem látni belőle semmit. Terv, h a haburgermenüs rész megszűnik és csak a felső sáv marad meg fixen ahonnan minden elérhető.
kijelölt rész megszűnne, de ugye így meg telefonon csak a keresés látszana majd.
-
atee_13
őstag
-
sz.j
nagyúr
Első körben a style css-el próbálkoznék, ezzel kapcsolatban lenn is kérdésem ...
1. A "font-size: .9em;" betűméret mire vonatkozik, mert az oldalon 13 px van beállítva és úgy néz ki, hogy az is jelenik meg?
2. A "border" színét halványszürkére állítanám, ezt hol tudom megváltoztatni? (A border-bottom-t 1px-re fogom állítani)Esetleg a custom css-be ezt nem lehet megváltoztatni?
-
IvánGábor
csendes tag
Most már nem látom a Szerkesztés gombot a hozzászólásomon, nem tudom frissíteni. Baj, ha külön-külön válaszolok?
A táblázat helyett próbálkoztam a Formidable Forms űrlappal is, egészen jól nézett ki, csak éppen azt nem tudtam beállítani, hogy a beírt szavak megjelenjenek a honlapon.
Beállítások a következők voltak:
100%-ra állítottam a mezőt, mellé húztam még egyet,
a margint 0-ra állítottam,
megjelöltem mindkettőt és alatta 4-5-ször belillesztettem, ezzel táblázat-szerű lett az egész,
a bal legfelső label-jének megadtam, hogy "Fordítást kérek", a jobb legfelsőnek meg "Fordítás"
a többinek nem adtam meg labelt, ettől teljesen úgy néz ki, ahogy akarom, mintha a legfelső label az egész oszlopra vonatkozna.
Így küllemre tökéletes lett, csak éppen azt nem tudom beállítani, hogy a beírt szó meg is maradjon a szövegmezőben. Eltűnik és átjön nekem üzenetként.
Erre tudsz valami megoldást? -
IvánGábor
csendes tag
Persze, válaszolgathatok külön-külön is, de szerintem elegáns lenne, ha létezne ilyen bővítmény. Azért szeretnék táblázatot, mert abból kialakulhat egy szójegyzék az adott cikkhez. Ha valaki egy szóra rákérdez, az nem csak neki, egy személyes válaszban lehet érdekes, hanem másoknak is, aki ugyanazon a szinten van. Ezért szeretnék inkább egy gyűjteményt. Persze erre azt mondhatod, hogy ha néhány kérdés és válasz összegyűlt, akkor abból csinálhatok egy új bejegyzést.De örülnék, ha ez menne automatikusan.
Nagyon sok bővítmény létezik, ami ennél feleslegesebb és olyan problémákat old meg, ami nincs is. Ennél bonyolultabb megoldások is vannak a wp-ben.
És úgy képzeltem, hogy az is védhető lehet captschával vagy akárhogy.(A Teszt című bejegyzésről fogalmam sincs. Az is az enyém volt? Nem emlékszem rá.)
-
FeniX-
senior tag
Azért is lenne fontos, mert az ügyfeleknek amikor felkínáljuk a (pl. themeforest-en található) témák közül a választást, sosem tudják, hogy mit akarnak. Kiválaszt találomra valami tök bonyolult témát, amit megvetet, aztán sem használni nem lehet és a beleépített funkciók felét ki kell dobni, valamint amikor módosítani kell, akkor sok idő átlátni egy teljesen új témánál, hogy hogy van felépítve.
Gondoltuk, csinálunk magunknak egy 'portfóliót', amiből lehet választani és azt akkor ismerjük, tudjuk kezelni.
Az ügyfél mindig azt képzeli, hogy ez drag & drop alapon megy. "Hát, áthúzod a baloldalra, nem?! (pl. egy szövegdoboz részt, stb.)" ..
-
-
FeniX-
senior tag
Elvileg folyton változna a lista, de mi már másfél éve ugyanazt használjuk.
Felteszem neked g-drivera.Amúgy "wp htaccess editor" a plugin neve, amivel belülről is bele lehet nyúlni, de nem fontos azzal editálni. Én csak az oldalaim mögé szoktam másolni/felülírni a htaccesst, és kész.
-
-
Van egy a láblécban, kategóriák. Ott pl. le van nyitva, nem csukódik össze. A felső az a dátum után lenne, ha akítv lenne, de kikapcsoltam. Igen, az az elsődleges menü ami jelenleg működik. Ha atz pakolom át a másik 2 lehetséges helyre, ott nem megy normálisan. De fordítva is igaz, ha a kategóriák menüt teszem be az elsődleges helyre, ott rendben megy, láblécben kibontva marad, fent meg csak a kategóriák neve látszik, nem nyílik le.
Egyébként lehet nem is kéne menübe rakni a fő témaköröket, mert úgy is ott vannak a nyitó oldalon, és inkább az évfolyamonkénti felosztást teszem a működő helyre. Ennek is van hátránya, mert ezek a bejegyzés listák eléggé leleassítják a kezdőoldal betöltését. Még elmegy, gtmetrix hol c hol b kategóriába sorolja, a meg csak akkor volt, ha egy darab bejegyzést tettem ki. -
Ezt használom konkrétan: [link]
Oldalam
Igen, az oldalsávon widgetben van a menü. De a footerben, header-top-ban normális menünek kéne lenni, mégse megy a legördülő része. Ha a primary menu-be teszem ott mindegyik jól működik.
Ahol most van a windows, linux legördülő ott lennének a témakörök, a felsőbe meg évfolyamonként... de lehet azt elengedem. -
sz.j
nagyúr
"...Nem bízok az ilyen reset plugin-ben. Ha "resetelni" akarom, akkor létrehozok egy új üres adatbázist a WP-nek...."
Most találtam rá a wpszaki oldalon The DJ cikkére, ami szerint a plugin használata egyszerűnek és biztonságosnak tűnik. És ha jól értelmezem a leírtakat nem töröl mindent csak az adatbázist állítja alaphelyzetbe.
-
noxon
őstag
A lementést a Duplicatorral próbáltam, de a nagy weblap méret miatt az ingyenessel nem lehetett.
Végül az all-in one wp bővítménnyel lementi az egészet gond nélkül és a 100gb verziójával feltette gond nélkül másik domainre az egész weblapot.Az adatbázis lementése majd a fájlok másolása haladó megoldáa, amihez nem volt meg a tudásom így elsőre. Nem olyan egyszerű az aki még nem csinálta, amúgy meg persze könnyű megoldás csak mókolni kell hozzá.
-
nyesteb
tag
-
nyesteb
tag
Legyen így.
Adott egy WP oldal, ami hírportál, naponta 10 körüli új hírrel (nagyvilágtól függően). Több éve üzemel már, de eddig nem foglalkoztunk a google hírek és discover rendszerével, mivel semmit sem hozott. Most a facebook korlátozza az oldalt a választások óta és még ők sem tudják, meddig, így elkezdtem keresni megoldást, hogy lehetne a google felületére bejutni úgy, hogy lássák is a híreket.
A tartalom nem az én dolgom, én csak az informatikai részért felelek, így nem is minősítem a tartalmat, vannak átvett és saját hírek is.
A nyár elején egyszer a discover átvett egy hírt, megjelenítette és egyből napi 15-25e közötti látogatót hozott az oldalra, de azóta sem csinálja és nem tudok rájönni, miért.
Amit eddig beállítottam:
- technikai SEO a SEOPress segítségével, mivel hírek, így a tartalmába én nem tudok beleszólni
- Google Publisher Centerbe beregisztráltam, ott van is 45 követője az oldalnak, tehát ott megjelennek a hírek
- Google Publiser Center javaslata alapján feltettem egy WebSub (FKA. PubSubHubbub) plugint, hogy gyorsabban eljussanak a hírek ide, de a Cloudflare alatt is engedélyezni kellett, hogy ez megtörténjen, így már frissen kapja a google news a híreket az oldaltólDe még ezek után sem jelenik meg a discover felületén. Van ötlet, mi lehet a gond?
Legfrissebb minden plugin, Newspaper témát használom (ezt ajánlották a neten, elvileg ez a legjobb több portál szerint is), AMP fut az oldalon és működik is.Köszi előre is!
-
Vektor77
tag
Köszönöm, ez már megy.
Az még a gondom vele, hogy nem úgy viselkedik vele a telefon mintha befotóznám a QR-t.
Csak letölti és futtathatom, ami azt eredményezi, hogy megtekintés nélkül belerakja a névjegyzékbe. A QR-nél megnézhetem mi van benne és utána menthetem el ha akarom. -
noxon
őstag
-
noxon
őstag
Szia, a tárhelyemre telepítettem a Wordpresst és a telepítésekor a felhasználói név maradt admin sajnos.
Szóval akkor, ha pl. leszedem a WP-t és újra telepítem, gondolom megfelelő felhasználói nevet tudok már választani.
Viszont akkor az eddigi WP felületen végzett beállítások és feltelepített majd beállított bővítmények elvesznek.
Erről lehet-e mentést csinálni és az újra telepítéskor feltölteni?Ha új fiókot hozok létre, gondolom ugyanaz a helyzet.
Köszi az eddigit is
-
A menü editor bővítménnyel megtudtam nézni, hogy melyik menüponthoz milyen jogosultság szükséges. Nem tudom meddig kellett volna gondolkodnom azon hogy kitaláljam:
Required capability: manage_optionsMihelyst megadtam ezt a jogot a szerkesztőknek(az user role editor bővítménnyel), náluk is megjelent ez a menüpont.
-
Mi már jártunk így vagyis hasonló módon.
Hogy hogy nem a nagy kapkodásban egy olyan megosztott mappába kerül a backup a weboldalról amit egy gyerek is lát.
Kutakodik és nyom egy F4-et a WP config file-ra. Nah abban benne van az SQL adatbázis neve, user neve, jelszava.
Nálunk a wifi jelszó QR-kodja került véletlen egy olyan megosztott mappába amit mindenki láthat. -
tpeter77
addikt
Ááhh. nem váltottam még át a Blocking fülre!
Így már könnyű, máris teszem a tiltó listába a címet.
Kösz a képet!Custom pattern nevű szűrőbe be tudtam írni az IP tartományt is, így már egyszerű lesz.
Rendőrség
Mivel a Kifü szerverén fut minden, ezért gondolom nekik kell a feljelentést megtenni.
Vagy én is megtehetem, aki csak használja az oldalt? A szervert a Kifü üzemeltetni, én csak a tartalmat rakom fel. A feltörést is mindig jelzem nekik, sőt, ők is látják.Jogilag nem tudom ki mit tehet.
-
zeorsdfd
senior tag
Látatlanban mondom, de nagy valószínűséggel meg kell keresned a hozzátartozó ...hu_HU.mo és ---hu_HU.po filokat.
Azaz az angol alapján ezeket létrehozni, majd a *.po fileban megadod a fordítást és a po2mo.net - web-based po to mo converter oldalon *.mo-t generálsz és mindkettőt feltöltöd.
Ha magyarra vált az oldal akkor a magyar mo nyelvi fileból kéne beolvasni a stringeket. -
nyesteb
tag
Szerintem is ez nem véletlen beállítás, hogy a sima felhasználói táblába menti az adatokat. Engem nem zavart, ezért nem is foglalkoztam vele. Könnyebb volt az eredeti felállásban kezelni a dolgokat nekem.
Amúgy FeniX-nek igaza van, kicsit mókolva simán meg lehet oldani, hogy máshova (is) mentse az adatokat, ahogy szeretnéd. -
FeniX-
senior tag
Szia, szerintem teljesen üzemszerű, hogy oda kerülnek a felhasználók.
Ez csak arra van, hogy megkönnyítse a felhasználók járulékos adatainak manipulálását.
Amúgy a táblára meg akár be is állíthatsz valami triggert, hogyha egy INSERT utasítás admin-ként akarná hozzáadni a következő sort, akkor csináljon valamit vele. -
FeniX-
senior tag
Igen, kicsit pongyolán fogalmaztam meg a kérdést, elnézést.
Tehát, hogy minden esetben kell forrásmegjelölés, stb.?
Van pár oldal, ahova kéne gyártanom jópár cikket, mert nem tematikus oldalak.
Nem mindegyik témában vagyok túl kreatív.
Azon is gondolkoztam, hogy "felhajtok" cikkírókat, akik akarnának/tudnának írni az adott témáról, akár javadalmazás ellenében is. -
adatfalo
senior tag
Synology-nál nagyon egyszerű megosztani (jelszóval védetten) a filejaidat: https://www.youtube.com/watch?v=GrBzaAoYvEA
A Google Drive-on kívül(is) csomó más felhő alapú filemegosztó szolgáltatás van, ami jóval olcsóbb az általad említett összegnél. Azokon keresztül is kreálhatsz megosztási linket.
Egyébként appsumo.com , dealify.com és társain néha szokott lenni korlátlan tárhelyet kínáló hosting szolgáltatás. Nem feltétlen a legoptimálisabb (olcsó húsnak híg a leve), de néhány startup cég így próbálja bevonzani az első pár ezer előfizetőjét és akár szerencséd is lehet.
Érdemes odafigyelni a jogi hátterére is, Google Drive esetében belenézeget a nagytestvér a fileokba és ha illegális tartalmat talál elérhetetlenné teszi. Vannak olyan Cloud szolgáltatók akik viszont nem tesznek ilyet: például ez a magyar cég
-
adatfalo
senior tag
Ezzel nem próbálkoztál még?
Active Directory Integration / LDAP Integration
Gondolom magán felhasználásra kell, máskülönben az oldal látogatói a falat fogják kaparni a lassú letöltéstől (gondolj bele, ha egyszerre többen töltik az otthoni neteden keresztül a média tartalmaidat), nagyon hamar lehal és egy mezei NAS teljesítménye se erre van kihegyezve. -
-
Red_Bull
aktív tag
Köszi, úgy döntöttem belevágok, úgyis kéne saját részre is egy egyszerűbb webshop majd, szóval már azért megérné megtanulni valamilyen szinten, és nem volt felesleges a belefektetett energia.
Amit még nem látok át, az az, hogy hogyan megy az ügyfélszerzés a gyakorlatban egy szabadúszó webdesignernek? -
FeniX-
senior tag
-
nyesteb
tag
Én úgy csinálnám, hogy a regisztrációt előfizetéshez kötném egy pluginnal, van ilyen bőven a neten és az adott tartalmat csak regisztráció után lehet olvasni. Ennél egyszerűbben még nem oldottam meg, de hátha valakinek van jobb ötlete is. (persze ennek másik előnye is a sima fizetek egy posztért megoldásnál, hogy lehet akár egyéb marketing célra is felhasználni az adatokat, ha ezeket persze előtte tudatod a regisztrálóval, mégis csak létezik a GDPR)
Én az ultimate member-t használtam erre anno, mikor kellett, de most már vannak mások is:
link -
FeniX-
senior tag
wp-content/plugins/post-status-notifications , név alpaján gondolom itt lesz a plugin.
Legegyszerűbb talán, ha a főbb függvényekbe, metódusokba beleraksz valami ilyesmit.<?php
$txt = "log szövege, amit ki akarsz iratni";
$myfile = fopen("debug.txt", "a") or die("Unable to open file!");
fwrite($myfile, __FUNCTION__.": ".$txt);
fclose($myfile);
?>Ez csak egy egyszerű logolás, viszont érdemes a plugin mappájában rákeresni a wp_mail / mail függvényhívásokra, mert azon a ponton küldené el az emailt a program. Ott kell esetleg logolni, kutakodni, hogy mi történik és hogyan.
https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_mail/
Itt pl. megnézheted, hogy hogy kéne működnie, stb.Találomra rákeresve, pl. vannak ilyesmik, amik debuggolják, hogy ha félremegy vmi a mailezésnél.
https://www.bobz.co/debug-wp_mail-functionDe az első linken is vannak használható hozzászólások:
pl. első körben ilyesmivel próbálkoznék.add_action('wp_mail_failed', 'log_mailer_errors', 10, 1);
function log_mailer_errors( $wp_error ){
$fn = ABSPATH . '/mail.log'; // Ebbe a fáljba írná bele a logokat.
$fp = fopen($fn, 'a');
fputs($fp, "Mailer Error: " . $wp_error->get_error_message() ."\n");
fclose($fp);
}
SImán lehet, hogy csak valami az email fejlécében van elfuckolva,
és amiatt nem hajlandó elküldeni.
(beragadt a formázásom? ehhjj!)
-
FeniX-
senior tag
Nincs valamilyen logolási lehetőséged, hogy pontosan hol akad el? Debug.log -ba nem ír semmilyen hibát, ha az általános logolást bekapcsolod?
A pluginba esetleg logokat elhelyezni van módod? (Tudom, ez időigényes, ha nem turkáltad eddig a kódját, de nem lehetetlen. Amúgy nem az első eset, hogy hivatalos plugin supporttól nem kap segítséget az ember, pláne olyan esetben sem, mikor fizetős volt a plugin. ez elég bosszantó) -
Taci
addikt
Rákérdeztem náluk, mert annyit írnak az összes csomagnál, hogy "napi adatmentés 21 napig". (Versanus.eu amúgy) Rákérdeztem, van-e valami kiegészítő csomagjuk, hogy ezt az automatikus mentést napi 2-3 alkalomra lehessen állítani, és ne csak 21 napig menjen. De a válasz az volt, hogy:
A mentéseink automatizáltak és globálisan vannak kezelve, ezen változtatni nem tudunk, nem tudjuk kiterjeszteni egy felhasználó esetén más paraméterekre.
Az ettől eltérő mentéseket saját hatáskörben tudja kivitelezni. Manuálisan ftp és phpmyadmin segítségével vagy a biztonsági mentés menünk keresztül.Nem tudom, a cPanel-ben van-e valami automatizálható módszer legalább az adatbázis rendszeres mentésére, de így "magamra vagyok hagyva".
@Ablakos: OneDrive-előfizetésem van, azt szeretném használni, viszont azt az opciót kiválasztva azt mondja, kell hozzá a OneDrive-plugin, ami ~12 EUR. Akkor már inkább a teljes Premium csomag, amiben nincs korlátozás semmire.
A Google Drive használata ingyenesnek tűnik jelen pillanatban valóban, viszont oda csak az alap csomagom van, ami a gmail-es címmel jött. Aztán ki tudja, azt mikor teszik fizetőssé.
Bár most ahogy nézem, 17GB-nyi terület van ott. Én 5-re emlékeztem.----------
Na még a hozzászólás elküldése előtt kipróbáltam, és az ingyenes verzió számomra hasznavehetetlen: csak a WP-s táblákat menti le, ott van a logban, hogy minden sajátot skippel, és írja is, hogy WP-n kívüli táblákat csak prémium előfizetéssel lehet menteni.
All WordPress tables will be backed up. With UpdraftPlus Premium, you can choose to backup non-WordPress tables, backup only specified tables, and backup other databases too.
Szóval vagy marad ennek a prémium változata, vagy ha tudtok esetleg valami mást még ajánlani (cPanel-ben talán valami) (még nem vásároltam meg a tárhelyet náluk, így nem tudom megnézni).
Köszi.
-
FeniX-
senior tag
Azt olvasom, hogy ez az alapWP-könyvtár része. De a képet egyáltalán meg sem jeleníti?
Egy githubos oldalon azt írták, hogy kijelölöd, croppolod a képet, majd újra rákattintasz a "crop" gomb-ra és akkor működik.
De ha nálad eleve be sem tölti, akkor az más hiba lehet.itt találtam róla ezt:
[https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/18010]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- OLED monitor topik
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest