- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Tudom, hogy itt off, de megkérdezem hátha tud valaki segíteni ...
HTML-el készült "hagyományos" weboldalhoz tud valaki valami egyszerű GDPR megoldást?
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel:
BLACK FRIDAY Themeisle
LIMITED TIME OFFER: 20 – 27 NOVEMBERSale is Live with up to 65% Off on yearly plans and limited Lifetime Licenses!
-
sz.j
nagyúr
Előzőleg azt elfelejtettem megemlíteni, hogy az ingyenes melletti döntést az is befolyásolja, hogy mikortól fognak tömegével elterjedni az FSE sablonok. Mert az eddigi kevéske infóból én azt szűrtem le (lehet, hogy hibásan), hogy nem csak sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz FSE sablonnal és blokkszerkesztővel készíteni az oldalakat, hanem mintha várhatóan hatékonyabbak/eredményesebbek lesznek mint a "hagyományos" theme-k.
És ha ez így lenne, akkor már az FSE-s sablonok közül kellene pro-t venni .... -
sz.j
nagyúr
Lassan lejár a Pro sablonunk éves használati ideje és nem tudom, hogy mit csináljak, megvegyem újra (69€ + áfa) egy évre a Pro használatának lehetőségét vagy használjuk az ingyenest Custom + CSS-el kiegészítve ...
Az ingyenesnél szinte mindent ugyanúgy be lehet állítani mint a Pro-nál , kivétel a láblécben lévő Copyright © 2023 ... szöveget nem lehet középre rakni ....
Szerintetek? -
sz.j
nagyúr
A neten található infó szerint ez a hiba a Wordpress 6.3-ra történő frissítését követően jelentkezett ....
GeneratePressnél megoldották, de NEVE sablonnál ezt hogy lehetne?(nem lennék meglepve ha frissítést követően sok sablonnál is jeletkezne a hiba ...)
-
sz.j
nagyúr
A PageSpeed Insights az egyik oldalunknál feldob egy hibát, de nem tudom értelmezni ...
"Elements with visible text labels do not have matching accessible names."
(A Google fordító szerint: A látható szöveges címkék, amelyek nem egyeznek az elérhető névvel, zavaró élményt okozhatnak a képernyőolvasó felhasználói számára)Tulajdonképp mi ez és hogy lehetne a hibát kijavítani/megszüntetni?
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
A Themeisle csapata kiadta a Neve sablon továbbfejlesztett változatát a Neve FSE-t.
A Themeisle oldala
A Neve FSE dokumentáció -
sz.j
nagyúr
válasz
#31816946 #8519 üzenetére
Annak ellenére, hogy az Astra sablont megvettük (Lifetime) a NEVE sablont használjuk, mert nekünk ez vált be. Még az ingyenes esetében is!
Szerintem érdemes többet kipróbálni és úgy választani. -
sz.j
nagyúr
Mivel ez idáig a Swift Performance-ban nem álltak át a GA4 kezelésére/illesztésére és az említett bővítmények sem a legjobbak, ezért más megoldással próbálkoznék ...
Ha jól tudom, akkor a sablonunk könyvtárában található a header.php, amiben található a záró </head> taget és a követőkódot a </head> záró HTML tag elé kell beilleszteni.
Kérdésem az lenne, hogy ez a mód a GA4 esetében is alkalmazható e vagy sem, valamint aki így csatlakoztatta a weboldalát a GA-hoz annak mik a tapasztalatai?
De ha tudtok jobb megoldást kérlek írjátok meg.
-
sz.j
nagyúr
válasz
SwissAirplan #8424 üzenetére
Sajnos az ingyenes sablonok egy részénél nem lehet eltüntetni/átírni.
Hasonlóképp volt az általunk használt Neve theme free változatával is, de amikor megvettük akkor már átírható/törölhető lett.Azt viszont nem tudom, hogy ez minden sablonra igaz vagy sem ...
-
sz.j
nagyúr
Csináltam egy új aloldalt amiben összesen egy kép van. Erre az egy képre a Google PageSpeed Insights tesztjén a "Bevált módszerek"-nél hibát jelez, azt írja, hogy "Hibás képaránnyal jeleníti meg a képeket"
A kép eredeti mérete 460×266px volt, de 1920×1080 arányt figyelembe véve a képméretet lecsökkentettem 460×259px-re, de így is hibásnak találta a Google ...A neten keresgélve vélhetően rátaláltam egy lehetséges megoldásra, mert ott azt javasolják, hogy az alábbiak szerint adjuk meg a képméretet:
img {width: 100%; height: auto;}
Ebből kiindulva én ezt úgy módosítottam, hogy a szélességi méretet változatlanul hagytam és csak a magasságit írtam át "auto"-ra és a Google így hibátlannak minősítette az oldalt, nem volt gondja a képaránnyal.
Viszont maradt egy probléma, nevezetesen az, hogy ezt csak a szóló képeknél tudom a HTML-ben autora átírni a Galériában lévő képeknél nem, mert a galériában lévő képek mérete nem jelenik meg a HTML-ben ...
A fentiekkel kapcsolatban két kérdésem lenne
- Szerintetek helyes/szabályos az, hogy a magassági méretet átírtam "auto"-ra?
- Esetleg a Galériában lévő képek magassági méretének auto-ra történő átírására/megváltoztatására van valami javaslatotok? -
-
sz.j
nagyúr
Szerintetek egy megvásárolt (life time) pluginhoz meddig van support / támogatás és az mire terjed ki?
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8395 üzenetére
Senki sem írta/mondta, hogy a 90 feletti érték rossz lenne, de mivel eredetileg az volt a kérdés, hogy
"Milyen page buildert ajánlanátok ami stabil, gyors és biztos hogy támogatott lesz jó pár évig?"
Ezért bátorkodtam a tapasztalatomat leírni, valamint a kérdésre a Gutenberg blokkszerkesztőt ajánlani. -
sz.j
nagyúr
válasz
david199801 #8388 üzenetére
Szia!
Én a Neve sablont használom, és amikor az Elementor-al próbálkoztam a meglévő oldalainkat modernizálni sajnos nagyon gyenge eredményeket kaptunk az oldalak betöltési sebességére.
Ezeken az eredményeken a Swift Performance ugyan javított, de közel sem akkorát hogy megtartsuk ezeket az oldalakat.Visszatértem a "hagyományos" manuális oldalkészítéshez, amit egy-két helyen a Gutenberg blokkszerkesztő használatával egészítettem ki és a cache plugin továbbra is a Swift Performance maradt.
Jelenleg is ezt a kombót használjuk és a Google PSI mobilra ezt, míg asztalira ezt a betöltési sebesség értéket adja.Ismerkedés képen csináltam un próbaoldalakat tisztán Gutenberg blokkszerkesztővel, amik ugyan valamivel "rosszabb" eredményt kaptak, de messze többet mint az Elementorral készített oldalakra kaptunk.
Szerintem érdemes a blokkszerkesztővel is próbálkozni. -
-
sz.j
nagyúr
Első körben a style css-el próbálkoznék, ezzel kapcsolatban lenn is kérdésem ...
1. A "font-size: .9em;" betűméret mire vonatkozik, mert az oldalon 13 px van beállítva és úgy néz ki, hogy az is jelenik meg?
2. A "border" színét halványszürkére állítanám, ezt hol tudom megváltoztatni? (A border-bottom-t 1px-re fogom állítani)Esetleg a custom css-be ezt nem lehet megváltoztatni?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Tudnátok egy normális kinézetű táblázat bővítményt (klasszikus) ajánlani, mert amit a wordpress készít az nem tetszik.
Főleg az nem, hogy túl vastag és "rikító" a sorokat elválasztó vonal .... -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8331 üzenetére
Úgy érzem, hogy többnyire "tisztában" vagyok vele .., az eredetileg a Bejegyzések között lévő oldal tartalma részben át lett írva, valamint lényeges tartalommal is bővült, ezért is kerülne át az Oldalak közé.
-
sz.j
nagyúr
Nem tartozik szorosan a topik témájához, de mivel nem találtam relevánsabbat ezért itt kérdezem meg ...
Szerintetek ha a hosszú idő óta a "Bejegyzések" között lévő oldalamat átrakom az "Oldalak" közé az eredeti URL-jével, akkor az rontani fog az oldal/kulcsszó Google helyezésén (jelenleg az első helyre sorolja a Google)?
Természetesen az áthozott oldalt a Bejegyzések közül törölném .... -
sz.j
nagyúr
Esetleg a gyakorlás idejére egy ingyenes tárhely?
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
Kipróbáltam a Site kit és MonsterInsights plugint és mindkettővel jól működik a GA4.
Ezeknél a bővítményeknél egy hátrányos tulajdonságot tapasztaltam , nevezetesen azt, hogy nagyon lelassítják az oldalbetöltődést.Várom, hogy a Swift Performance pluginját minél előbb GA4 alkalmassá frissítsék akkor szerintem újra nem lesz gong a betöltődés sebességével.
@ FeniX-
Köszi az infót, lehet, hogy később kipróbálom. -
sz.j
nagyúr
válasz
BarnaB@hu #8304 üzenetére
És Met
Először is köszi az infókat
Mindkét javasolatot megfogom nézni (Site kit és MonsterInsights) aztán majd elválik ....
Abban igaza van Barnának (én is arra használom), hogy oldalbetöltés gyorsítására való az SP, de ha pluszba van neki további szolgáltatása ami épp jó volt a GA3-hoz.Remélem Met fórumtársnak előbb vagy utóbb igaza lesz és az SP-be is be fog kerülni a GA4 lehetősége ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8302 üzenetére
Köszi az infót, még ha azt a magad módján adtad is elő
, de mivel én nem értek hozzá azért kérdeztem, így legalább már tudom ...
-
sz.j
nagyúr
Az ismertető szerint arra is van mód, hogy a Google-címkét (~ Analitics kódot) manuálisan írjuk be az oldal kódjába a <head> után, de ilyenkor minden egyes oldal kódjába be kellene írni ...
Wordpress esetében ez hogy van, mert ha jól tudom ott minden oldalhoz csak egy kód van a style.css? Elég lenne csak egyszer beírni a Google-címkét (Analitics kódot)?
-
sz.j
nagyúr
Tudna valaki ajánlani egy olyan bővítményt ami a Google GA4 új statisztikai méréseire való, mert az eddig erre a célra is használt Swift Performance csak a régi (GA3) kóddal működik?
-
sz.j
nagyúr
És még egy nagyon jónak tűnő Black Friday ajánlat
Neve Pro Theme -
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel
SWIFT PERFORMANCE AI
BLACK FRIDAY 2022Limited Lifetime Deal
Deal ends on 2022.11.30 -
sz.j
nagyúr
Sajnos nem találtam megoldást a problémámra, ezért továbbra is aktuális lenne a kérdésem.
WP blokkszerkesztővel (Gutenberg) hogy lehet megcsinálni, hogy a táblázat cellái fix méretűek legyenek, és ne legyen az, hogy ha a sor első cellájába írok, akkor a beírt hosszabb szöveggel arányosan csökkenjen a második cella szélességi mérete?
Vagy a másik lehetőségnél:
Ha a Beállításoknál bekapcsolom a “Fix szélességű táblázatcellák"-t, akkor ne csökkenjen kb. felére a táblázat szélessége ?
Link -
sz.j
nagyúr
Azt, hogy lehet megcsinálni, hogy a WP blokkszerkesztővel (Gutenberg) készített táblázat cellái fix méretűek legyenek, ne legyen az, hogy ha a sor első cellájába írok, akkor a beírt szöveggel arányosan csökken a második cella szélességi mérete? Link
-
sz.j
nagyúr
A Page Speed Insighs oldal azt az infót adja, hogy
"Hibás képaránnyal jelennek meg a képek.
A képmegjelenítési méretek ideális esetben természetes képarányt alkalmaznak"Mit kell érteni "természetes képarány" alatt, azt amilyen mérettel feltöltöm a képeket vagy mit? Vagy erről lenne szó?
-
sz.j
nagyúr
Mivel már rég ellenőriztem a weboldalainkat a Page Speed Insighs oldalon kíváncsiságból lefuttattam a tesztet és meglepődve tapasztaltam, hogy most mát úgy a mobilt mint az asztalit 4 különböző kategóriában ellenőriz/pontoz/minősít (teljesítmény, kisegítő lehetőségek, bevált módszerek, keresőoptimalizálás).
Viszont ami engem nagyon meglepett az az volt, hogy mobil nézetben a "Bevált módszerek"-nél a Logó képére azt írja, hogy
"a kép megjelenítése alacsony felbontásban történik (az asztalinál ugyanilyen méretűre nem jelez hibát) és a 120×120px-es méretű Lógó helyett "Várt méretnek 240×240"-t ír ... KépSzerintetek hogy lehet ezt a hibát megszüntetni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
BarnaB@hu #8162 üzenetére
Nem vitaképpen írom, mert tisztában vagyok azzal, hogy a weboldalunk kinézete kissé régiesnek számít a jelenlegi "irányzatot" nézve, de ennek ellenére elégé célirányosnak/hatékonynak tartom a maga CRO, illetve CTA képességeivel .... Íme egy aloldal
De ha van egy konkrét jó javaslatod azt megköszönöm és szívesen veszem.
-
sz.j
nagyúr
válasz
BarnaB@hu #8158 üzenetére
"... biztos háttérképet szeretnél a header részlegnek? UX szempontból nem javasolt, inkább egy fix szín összeállítás."
Megkérdezhetném, hogy UX szempontból miért nem javasolt a a fejlécbe képet tenni, miért jobb fix szín lenne beállítva?
(Megjegyzés: Remélem hogy az UX alatt egyre gondolunk, az "user experience design"-ra, azaz a jó áttekinthetőségre, logikus felépítésre, egyszerű kezelhetőségre) -
sz.j
nagyúr
válasz
#31816946 #8153 üzenetére
"Lehet, hogy a sablon nem kompatibilis az új rendszerrel és emiatt esik szét az oldal?"
Erről aránylag egyszerűen meggyőződhetsz, töltsd le valamelyik újabb Wordpresshez tartozó sablont (pl. Twenty-Two, stb) és kapcsold be.
Ha továbbra is fennállna a hiba, akkor ideiglenesen az összes bővítményt ki kellene kapcsolni és ha ekkor megszűnne a hiba, akkor egyesével kellene a bővítményeket visszakapcsolni. Ha valamelyik visszakapcsoláskor újra jelentkezne a hiba, akkor az okozza a gondot.
-
sz.j
nagyúr
Mivel eddig nem volt ilyen problémám, ezért nem volt szükségem az ilyen jellegű hibák megoldásának ismeretére , ezért sajnálatos mód nem is olvastam utána ...
Talán mondanom sem kell, hogy ebből adódóan teljesen tájékozatlan vagyok a WP-n belüli megoldásokkal ...Ha régen bármi gond volt a " hagyományos" (html) weboldalunkkal , akkor azt komplett letörültük és máris ment fel helyette a hibátlan változat.
De a legdühítőbb, hogy nem tudom, hogy mi okozhatta a galibát ..., persze az is dühít, hogy képtelen vagyok megszüntetni a hibát ...
-
sz.j
nagyúr
"...Nem bízok az ilyen reset plugin-ben. Ha "resetelni" akarom, akkor létrehozok egy új üres adatbázist a WP-nek...."
Most találtam rá a wpszaki oldalon The DJ cikkére, ami szerint a plugin használata egyszerűnek és biztonságosnak tűnik. És ha jól értelmezem a leírtakat nem töröl mindent csak az adatbázist állítja alaphelyzetbe.
-
sz.j
nagyúr
Mi a véleményetek, hogy a #8118-as és a 8119-es hsz-ban leírt hibákat meg lehetne szüntetni a Wordpress Reset pluginnal ami az ismertetője szerint az adatbázist alaphelyzetbe állítja és újra kellene az oldal elkészítése?
Annak ellenére hogy az ismertetőjéből (angol nyelvű ...) úgy tűnik, hogy nem töröl mindent, bizonytalan vagyok abban, hogy ha használva lenne ez a plugin, akkor az nem törölne e végérvényesen mindent
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Az előző hsz-ban említett probléma megszüntetésében hátha segít ...
Erről a weboldalról van szó
- az Oldalaknál és a Bejegyzéseknél történt változtatásokat gond nélkül el lehet menteni
- a WP Fastest Cache gyorsítótározójának törlésekor viszont szinte végtelen ideig nem történik semmi csak forog az "időkerék"
- viszont a böngészőkben nem vehető észre a hiba -
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítség kellene!
Az mitől van és hogy lehet megszüntetni, hogy a klasszikus szerkesztővel készített oldalnál nem tudok a Vizuális módból a HTML módba átlépni?!?
Hiába kattintok a HTML gombra nem történik semmi ....
Eddig nem volt hasonló problémánk. -
sz.j
nagyúr
válasz
Perbal1 #8040 üzenetére
Szia!
Én először is törölnék mindent, jelszót váltanék és egy garantáltan "tiszta" mentésből visszaállítanám a weboldalt. Majd valami védelemmel látnám el az oldalt, például az ingyenes All In One WP Security-el.Nem tudni, hogy milyen tárhelyszolgáltatónál van az oldal, de jó ha tudod hogy jó védelemmel rendelkező szolgáltató is ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8022 üzenetére
Igen, Médiacenter, nekem eddig megfelelt....
-
sz.j
nagyúr
válasz
tpeter77 #7999 üzenetére
Az All In One WP Security & Firewall ingyenes, ha gondolod próbáld ki.
-
sz.j
nagyúr
válasz
tpeter77 #7992 üzenetére
Neked is köszönöm az infót ..., cigam fórumtárs ajánlása alapján már ismerkedem vele. Ezt az útmutatót használom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged