- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
adatfalo #9181 üzenetére
Ez a módszer, amivel jelenleg működik az oldal jól bevált, 2 éve fut már úgy, hogy hozzá sem nyúltam azóta. És azt a plugint próbáltam már az elején, amikor az egész foglalkoztatni kezdett, de nem volt megfelelő a tudása, ezért írtam saját módszert.
a már említett functions.php-ba meghívnod azt a php kódot ami az RSS lekérdezéseket és adatbázis műveleteket végzik.
Ennek akkor utána kell járnom, hátha ez lehet a jó módszer.
Köszönöm. -
Taci
addikt
válasz
adatfalo #9179 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
ha csak annyit szeretnél, hogy dinamikusan megjelenjenek a legújabb cikkek amiket a WP-ben létrehozol
RSS feedből tölti fel a szkript (cron jobbal) az adatbázist, a fotók linkjei, a cikk linkje, illetve egy rövid szöveg kerül bele. Ezekből generálok jelenleg tartalmat, FB-szerűen görgetős oldalt létrehozva: [link] . Ez volt az eredeti tervem, de most már változtatnék rajta. (Sokkal) több tartalmat szeretnék a kezdőlapra kitenni, ehhez néztem a korábban linkelt sablont is: [link]. A HTML-es "építkezéssel" már egészen megbarátkoztam, viszont oda nincsenek számomra tetszetős sablonok, csak WP alá találtam olyat, ami tetszene. Ezért szeretnék utánajárni, ez megoldható-e.Tehát kb. így nézne ki:
Oldal betöltésekor lekérdezés az adatbázisból, mondjuk az első 30 cikk adatai (nem tudom, mennyi és milyen felosztásban férne majd el jól, SEO-szeretően stb.). Ennek a 30 cikknek az adatait (fotók, szövegek) szeretném átadni egy másik szkriptnek, ami feltölti az oldalt, majd megjeleníti. Aztán aloldalnál megint. És így tovább.Ez lenne a cél.
Köszönöm, ha tudtok tanácsot adni. (Azt is elfogadom, ha azt mondjátok, ez nem erre való.) -
Taci
addikt
Sziasztok!
Szeretném a HTML-alapú weblapomat WP-re áthelyezni. Ehhez kinéztem egy sablont, ami tetszik. A jelenlegi weblapom teljesen dinamikus, folyamatosan kéri le az adatokat adatbázisból, és a kontextusnak megfelelően generálja és jeleníti meg az elemeket.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, és ha igen, hogyan, hogy egy WP-alapú oldalt dinamikusan építsek fel. Ehhez keresnék tutorialt (angolul is tökéletes), mert nem igazán találom a "megfelelőt".
Tehát kiválasztottam egy sablont, megveszem, tetszik, ahogy a kezdőoldalt a demóban felépítette a készítő. Szeretném azt megcsinálni magamnak, de dinamikusan, feltételek alapján felépülő tartalommal (kép, szöveg), adatbázisból.
Semmi tapasztalatom nincs ilyen téren (se) WP-szel, nem tudom, hogy esetleg felépítem "üresen" a lapot, és a képek és szövegek helyére kell egyenként szkriptet írnom, hogy mi alapján oda mit húzzon adatbázisból, vagy esetleg az egészet kell egyben szkriptelni és generáltatni (mint a mostani, HTML-alapúnál csinálom).
Tényleg nem azt kérem, hogy itt írjatok nekem tutorialt, csak kérlek, tereljetek a megfelelő tartalom (pl. YT-tutorial) felé, hogy megérthessem és megtanulhassam, hogyan kell egy ilyen oldalt felépíteni.
A sablon ilyesmi lenne (egyelőre csak egy példa): [link]
És itt szeretném azt, hogy dinamikusan töltse fel tartalommal a szövegeket és képeket. Mondjuk 1 óránként frissítve megadott feltételek alapján (adatbázisból kiolvasva). Tehát szkriptelni szeretnék mindenhova.Köszönöm!
-
Taci
addikt
válasz
Victoryus #7694 üzenetére
Ez milyen fájlokat jelent? 2 bejegyzést látok nálad, nálam viszont csak a httpd.exe van engedélyezve. (És így nem megy.) Plusz nálam Eset működik, de ott is nyilván csak tűzfalnál hozzáadom kivételként engedélyezve ki-be őket.
De amúgy kikapcsolt tűzfalnál sem megy, szóval sajnos nem ez gátolja.
-
Taci
addikt
Tudjátok esetleg, hogy localhost-on futó weblapomat hogyan tudom az azonos (wifi) hálózaton lévő eszközeimen (notebook, tablet) megnézni?
Xampp-on (lite) fut Windows-on.Próbáltam a httpd fájlokat módosítani, de a legtöbb amíg eljutottam, hogy a gép fix ip-jét a mobilon beírva feloldja a nevet, viszont utána connection refused.
Próbáltam kikapcsolt tűzfallal is, de nem változott semmi.
A stackoverflows témákon végigmentem, de nem használt eddig semmi.Használ valaki ilyesmit, és tudja esetleg a megfelelő beállításokat?
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #7404 üzenetére
Egyszerre 4 bejegyzés látható, görgetés után töltődik a következő 4. És az meg ugye mindegy, hogy 100-ból vagy 100 ezerből.
De akkor az eredeti kérdésre visszatérve marad ezek szerint a fizetős plugin az adatbázis mentésére.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #7402 üzenetére
Most 10 nap alatt vagyok 2,5 MB-nál (2500 bejegyzés (SQL-bejegyzés) jelenleg - tesztelek még csak, néha lenullázom, máskor nem megy napokig). Nem mentek képeket, csakis sztringeket. Ha mondjuk megtízszereződik a befoglalt oldalak száma, akkor 10 nap alatt 25 MB-os az adatbázis, 1 hónap alatt 75 MB. 1 év alatt 900 MB.
Az UpdraftPlus-nál pedig van olyan opció, hogy mondjuk csak a legutóbbi 2 backup fájlt hagyja meg. Szóval a fájlmérettel nem lehet gond.
Vagy lehet, nem értettem teljesen, amit mondtál.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #7400 üzenetére
5 percenként bekerül sok RSS-csatorna minden tartalma, ezért gondoltam, hogy a napi 1 kevés, mert 1 nap kieséssel már sokat adatot vesztenék.
Illetve tervezem majd később komment szekció létrehozását is, ami szintén adatbázisban tárolódik, ahol pedig szintén nem jó, ha csak 1 nappal korábbi mentésre tudok visszaállni.Ezért gondoltam 2-3 mentésre. Vagy akár óránkéntire. De szívesen fogadok javaslatot, tanácsot.
-
Taci
addikt
Rákérdeztem náluk, mert annyit írnak az összes csomagnál, hogy "napi adatmentés 21 napig". (Versanus.eu amúgy) Rákérdeztem, van-e valami kiegészítő csomagjuk, hogy ezt az automatikus mentést napi 2-3 alkalomra lehessen állítani, és ne csak 21 napig menjen. De a válasz az volt, hogy:
A mentéseink automatizáltak és globálisan vannak kezelve, ezen változtatni nem tudunk, nem tudjuk kiterjeszteni egy felhasználó esetén más paraméterekre.
Az ettől eltérő mentéseket saját hatáskörben tudja kivitelezni. Manuálisan ftp és phpmyadmin segítségével vagy a biztonsági mentés menünk keresztül.Nem tudom, a cPanel-ben van-e valami automatizálható módszer legalább az adatbázis rendszeres mentésére, de így "magamra vagyok hagyva".
@Ablakos: OneDrive-előfizetésem van, azt szeretném használni, viszont azt az opciót kiválasztva azt mondja, kell hozzá a OneDrive-plugin, ami ~12 EUR. Akkor már inkább a teljes Premium csomag, amiben nincs korlátozás semmire.
A Google Drive használata ingyenesnek tűnik jelen pillanatban valóban, viszont oda csak az alap csomagom van, ami a gmail-es címmel jött. Aztán ki tudja, azt mikor teszik fizetőssé.
Bár most ahogy nézem, 17GB-nyi terület van ott. Én 5-re emlékeztem.----------
Na még a hozzászólás elküldése előtt kipróbáltam, és az ingyenes verzió számomra hasznavehetetlen: csak a WP-s táblákat menti le, ott van a logban, hogy minden sajátot skippel, és írja is, hogy WP-n kívüli táblákat csak prémium előfizetéssel lehet menteni.
All WordPress tables will be backed up. With UpdraftPlus Premium, you can choose to backup non-WordPress tables, backup only specified tables, and backup other databases too.
Szóval vagy marad ennek a prémium változata, vagy ha tudtok esetleg valami mást még ajánlani (cPanel-ben talán valami) (még nem vásároltam meg a tárhelyet náluk, így nem tudom megnézni).
Köszi.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Szükségem lesz a weboldalhoz tartozó adatbázis napi többszöri (2-3) automatikus mentésére. (Persze az sem baj, ha a weboldal fájljait is menti.) Jó lenne, ha ezt tudná a tárhelyen kívülre is automatikusan menteni.
Ahogy látom, talán legjobb megoldás az UpdraftPlus Premium lehetne (főleg az OneDrive- vagy a Google Driver-pluginok miatt is).
Van esetleg más alternatíva, amire megéri ránéznem? Nem kell, hogy ingyenes legyen, de persze ha az (és mellette megbízható persze), azt sem kizáró ok nyilván. (Bár biztonság terén egy fizetős szolgáltatás talán megbízhatóbb, talán jobb a support stb.)
Köszi.
-
Taci
addikt
Köszönöm a választ mindkettőtöknek.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Melyik SEO plugint érdemes használni?
Kerestem videót a Yoast-ról a wpBarkácson, de csak Rank Math-ról találtam."Kell amúgy nekem" ez a plugin? Saját HTML (és CSS, és JS stb.) kóddal megy az oldal, csak WP alapon. Vagy ehhez nincs köze, és "jó ha van"? Vagy ha megcsináltam a saját kódban amit "kell" (head-ben a szükséges meták stb.), akkor nagy pluszt már nem adhat egy ilyen SEO plugin?
Igazából ez még egy teljesen érintetlen téma eddig számomra (bár ez ebből a pár mondatból is biztosan látszódik már
), de szeretném jól csinálni már az elejétől.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz
BarnaB@hu #7260 üzenetére
Köszönöm a választ.
Arra amúgy van mód, hogy mondjuk klónozom a mostani oldalt (adatbázissal, mindennel együtt, egy az egyben), és a klónon végzem el a frissítést és a teszteket, és ha minden oké, mehet az éles oldalra is?
Bár ahogy olvasom, pont ez a staging, amit említettél is:
"A staging site is a clone of your live website that is used for testing changes before making them live."Erről esetleg van tartalmad, videód, ajánlásod (sajnos Youtube itt tiltva van, csak este tudok majd ott keresni erre)? Annyiféle leírás és módszer (és eszköz) van rá... Vagy esetleg van beépített WP-megoldás is rá?
Jelenleg lokál környezetben vagyok csak (DesktopServer), de a kiválasztott szolgáltatónál lesz cPanel, és ahogy látom, ott talán vannak erre lehetőségek:
[link]
[link]Ha fizetős megoldással lehet csak jól, stabilan és megbízhatóan, nekem az is tökéletes, de ha van erre mondjuk eleve WP-be beépített funkció, az is nagyon jó lenne, mert már eleve itt lokálban is tudnám tesztelni.
Köszi.
-
Taci
addikt
Minden .jpg képre ezt dobja, vagy csak arra az egyre?
Ha jól tudom, alapból csak ezeket támogatja:
.jpg
.jpeg
.png
.gif
.ico(Minden mást az ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS bekapcsolásával (wp-config.php) lehet engedélyezni.)
Viszont ha te fogsz egy képet (mondjuk egy .bmp-t), és átnevezed .jpg-re, a Windows pl. attól még megnyitja neked, hogy nem a valós kiterjesztése van megadva.
Nem tudom, hogy ez lehet-e a hiba oka nálad, de talán egy ellenőrzést megér.
-
Taci
addikt
Az miért jobb ha akkor frissíted amikor már véglegesen készen vagy és akkor hullik szét?
Mert amíg nem 100-as minden szkriptem (és még nem azok), nem tudhatom, hogy nem-e a kódjaimban volt valami hiba. Viszont ha már rendben van minden szkriptem (amik persze sosem lehetnek talán tökéletesek, viszont most biztosan tudom még, hogy nincsenek készen), és utána frissítek, és akkor jön a széthullás, már könnyebb az okát megtalálnom. Legalábbis így gondolkodom.De köszönöm a tippet a frissítés érkezése utáni pár nap várakozási időre, megfogadom.
Neked is köszönöm a választ, CharlieDrop. -
Taci
addikt
Amikor elkezdtem a weboldalamat készíteni (HTML, JS, CSS, PHP, SQL, mind-mind "saját kézzel"), és alapnak a WordPress-t választottam, még az 5.6.3-as változat volt az aktuális.
Azóta "nem mertem" frissíteni a WordPress-t, mert nem akarom, hogy amíg még tesztfázisban vagyok, egy esetleg kompatibilitási hiba "kiszedjen alólam mindent".
Van erre esetleg egy bevált mód, hogyan lehet tesztelni, hogy egy-egy újabb WP-kiadás okoz-e valami kompatibilitási hibát, még frissítés előtt?
Esetleg valami "upgrade advisor"?
Mert oké, frissítem (backup után persze), de annyifelé ágaznak a funkciók, hogy lehet, hogy elsőre minden rendben lévőnek tűnik, de amiben meg esetleg hibát okozott, azt a funkciót csak később használom újra, így egy darabig nem veszem észre.Hogyan lehet ezeket alaposan elő-tesztelni?
Vagy csak úgy, hogy frissítem, próbálgatom, ha minden oké, mehet élesbe?
Meg nézzem a change logot, hátha valami ott feltűnik, hogy gondot okozhat talán?Köszi.
-
Taci
addikt
válasz
Soockit #7047 üzenetére
Én a Versanus-t tudom ajánlani, a supportjuk nagyon jó, gyors, ügyfélközpontú, és ez nekem kezdőként sokat jelentett.
https://versanus.eu/hu/webtarhely/Az 1GB-os csomag bőven elég arra, amit itt leírtál. Viszont árban nincs nagy különbség az 5GB-os csomagig, és ha később esetleg szeretnél másik honlapot is, vagy az előző "tevékenységi körét" nagyobb helyhasználatúra kibővíteni, megérheti.
-
Taci
addikt
válasz
adatfalo #6975 üzenetére
Sajnos ezzel is ugyanaz, ugyanúgy hibásan működik.
Raktam bele pár sor logolást, így a JS-ben pl. látom, hogy melyik rész fut le hibás értékekkel:
const scrollHeight = $(document).height();
console.log("scrollHeight = " + scrollHeight);
const scrollPos = Math.floor($(window).height() + $(window).scrollTop());
console.log("scrollPos = " + scrollPos);
Alapból betöltődik 4 elem, ezek egyenként kb. 7-800 pixelt foglalnak el.
Ezeket az értékeket mutatja a konzol a működő (csúnya) változatban (scrollozás után, mert az ezeket tartalmazó függvény csak akkor van meghívva):
scrollHeight = 2806
scrollPos = 654
scrollHeight = 2806
scrollPos = 656
scrollHeight = 2806
scrollPos = 660
Aztán ha eleget scrolloztam, elér egy beállított értéket, tölti a többi elemet.
A nem jól működő módszerrel pedig ugyanezek az értékek:
scrollHeight = 2806
scrollPos = 2807
scrollHeight = 2806
scrollPos = 2812
scrollHeight = 5347
scrollPos = 5358
Itt látszik, hogy a scrollPos változó értéke "száll el", tehát ezzel a számítással van gondja ennél a módszernél:
const scrollPos = Math.floor($(window).height() + $(window).scrollTop());
Ráadásul már egy minimális görgetés után is. Míg a működő változatban elég sokat kell görgetnem le, hogy elérjem a beállított küszöbértéket, ahol aktiválódik az ezeket tartalmazó függvény, a nem működő változatban elég egy picit scrolloznom, máris látom a csúszka méretéből, hogy mint a bolond, minden más elemet is betöltött egyből.Ugyanitt az első elem magassága nem 7-800 pixel, hanem a tartalmat szépen betölti rá, de az alja teljesen a lap aljáig ér (tehát a 4 elem magassága plusz a térközök és egyéb elemek.)
És amint görgetek, a hibás értékek miatt egyből tölti a többi elemet, ami miatt ennek az első elemnek a magassága megint csak a teljes laphossz lesz.
Itt ha nézem a kódját, azt látom, ha a következő sort a megfelelő css-ből nem használom, akkor normális mérettel jeleníti meg az elemeket:height: calc(100% - 15px);
Próbáltam ezt a részt kiszedve a CSS-ből betölteni az oldalt, hátha köze van a scrollPos kalkulált értékéhez, de nem, semmi. Ha ezt a(z itt) hibásan működő részt kiszedem belőle, a JS-ben akkor is hibásan kezeli le a dolgot.Magasság (height) itt is (CSS), magasság ott is (JS).
Más probléma nem nagyon van. (lletve a szebb módszernél nem tölti be a HTML-ben beálíltott favicon-t pl., de ez nem gond, gondolom, így működik, erre kár is karaktert pazarolni.)
De nem a szkriptek vagy a CSS fájlok helye a gond, ez biztos.Most annak nézek utána, nem-e ezeket a függvényeket ( calc(), Math.floor() ) kezeli rosszul a WP.
Másnál is előjött ez a probléma: pl. itt -
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #6972 üzenetére
Az a fura, hogy ahogy nézem, minden más tökéletesen működik.
Néztem cikkeket arról, amit mondtál, kerestem, hogy hol lehetnek ez a fix helyek, de a legtöbb helyen azt találtam, hogy ha a szokott módon van belinkelve a fájl (css, js), akkor rendben lesz.
És mondom, 99,99%-ban rendben is van. Csak az a baj, az nem 100%.
Na mindegy, keresgélek meg, szerencsére a csúnya módszerrel is működik, erre meg ráérek rájönni később is. Hátha valakinek majd még lesz ötlete. -
Taci
addikt
válasz
adatfalo #6970 üzenetére
Hmm, elő jött egy probléma, jó eséllyel Wordpress-eredetű, hátha tudjátok is rá a megoldást.
Mintha rosszul kezelné a "magasságot" (height). A CSS fájlokban lévő magasságra vonatkozó értékeknél is teljesen bekavarodik (pl.
height: calc(100% - 15px);
), illetve JS-ben lévő "magasságkezelésnél" is teljesen elvérzik (pl.scrollHeight = $(document).height();
).Ezek mind tökéletesen működnek, ha a "béna" módon illesztem be a kódot, viszont ha a "szép megoldással" (külön sablon template-be), akkor az ehhez kapcsolódó oldalelemek teljességgel szétesnek. Minden más (úgy tűnik) rendben van ezen kívül.
Kipróbáltam másik sablonnal is, ugyanígy rosszul működik.
Így hirtelen most ezt a StackOverflow-bejegyzést találtam, ami szintén ezt a problémát említi:
https://stackoverflow.com/questions/35433385/div-height-100-not-going-along-with-bootstrap-and-wordpress
Van megoldási javaslatuk (!important
minden ilyen elemhez), viszont ugye ez csak CSS-t érint, a JS-szkriptjeim így is elvéreznek, plusz nem szeretném az amúgy tökéletesen működő CSS-t emiatt bántani. Akkor inkább maradok a "béna" módszernél.De hátha ti tudjátok, mi és miért történik, és főleg hogyan lehet ezt orvosolni, de ha lehet, a Wordpress oldalán.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz
adatfalo #6968 üzenetére
Azt a mindenit!
Ez nekem teljesen új! Az első része megvolt, így csináltam egy teljesen üres template-et. Viszont utána ahogy írod is, ebbe a kis semmi blokkba passzíroztam bele (jelenleg) 750 sort.
(Ráadásul az oldal splash screen-jét elkezdte mindig betölteni, így résen kellett lennem és Esc-pel megszakítani, hogy szerkeszteni tudjam...
Na igen, ennyire vagyok szakmabeli...
)
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad ezt az infót és videót (tényleg elég sokat kommunikál Arnie-val
), ki is próbáltam egyből, ez így valóban sokkal kulturáltabb megoldás!
Köszönöm!
Ha frissül majd a template, ezt a saját készítésű fájlt is piszkálni fogja, vagy csak a saját fájljait frissíti? (Kompletten letörli a mappáját, és az új forrásból behúzza, vagy a mappa megmarad, csak a tartalmát írja felül, így az én fájlomat nem bántja?)
Vagy csináljak egy "gyerek sablont" (hú de rosszul hangzik magyarul. Child theme.)? -
Taci
addikt
Igen, köszi, pont így csinálom most is. Csak így annyira "csúnya" (már amikor szerkesztem, mert a beépített 21-es (Twenty Twenty-One) témánál csináltam az üres template-et, és amikor a HTML blokkot szerkesztem, az csak egy nagyon szűk blokkba engedi beszúrni a tartalmat, ami elég viccesen néz ki
) , ezért gondoltam, rákérdezek, hátha van valami "szebb" módja. De végülis működik gond nélkül, szóval akkor nem nézegetem, csak hagyom dolgozni.
Köszi!@CharlieDrop: Nem tudom már átírni, HTML-ben van, (bőven) ezer feletti sor már több fájlból összeállítva, összekötve PHP-val, SQL-lel, scroll-ozás közben dinamikusan hozzáadott tartalommal. Ezt a közeljövőben nem fogom tudni újraírni - és még ez sincs kész. Na majd egyszer.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Adott egy teljesen HTML weboldal, de szeretném, hogy WordPress alatt fusson.
Jelenleg csak úgy tudtam megoldani, hogy egy blank template-be HTML-kódként az oldal Wordpress szerkesztőjében belerakom. Elég csúnya így - ellenben működik.Van jobb (és szebb) megoldás rá, hogy Wordpress .html oldalt futtasson? Tehát ha van mondjuk egy index.html kezdőlapom (külön könyvtárban persze), a Wordpress alapból azt nyissa meg? Esetleg a .htaccess fájlban kell valami be-/átírni?
Köszi!
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #6916 üzenetére
Igen, nagyon szeretnék. Nem vagyok béna (annyira
), ne koloncként gondoljatok rám, csak van pár terület, ami nekem teljesen idegen még, tök jó lenne, ha lenne rá lehetőség, hogy éleseben rázódjak bele. De persze van pár terület, amiben már van tapasztalatom, az alapok azért valamennyire adott. (Vagy csak azt hiszem, és legalább abban is fejlődhetek majd.
)
-
-
Taci
addikt
válasz
szricsi_0917 #6893 üzenetére
Azt a belépő oldalt általában a /wp-admin alcímmel nyitja meg. Lehet, cookie-törlés kell. Én általában úgy szoktam megnézni magát az oldalt ilyenkor, hogy privát böngészési ablakot nyitok, és abban nyitom meg, mert ilyenkor biztosan a "szűz" oldalt látom, azt, amit más is látna. Próbáld meg esetleg így.
-
Taci
addikt
Szia!
Nekem Win10, és UEFI. Megnéztem Chrome-ban, gond nélkül megjelenik. Amiket linkeltél képeket, nekem is megjelennek, de csak ha átméretezem az ablakot egészen kicsire (mobil nézet?). Teljes szélességnél nem látok problémát. De mindjárt csinálok pár képernyőfotót és frissítem a hozzászólást.
-
Taci
addikt
válasz
csanyiadam #6875 üzenetére
Köszönöm a tippet, de ahogy átnéztem, ezzel is kb. ott vagyok, mint a Divivel (amit meg is vettem 1 hónapja), hogy oké, szép és jó, statikus oldalakhoz nagyon jó, viszont nekem adatbázisból kell frissítgetnem az oldal elemeit, és eddig csak nyűg volt ez a különböző sablonokkal, ezért "mentem visszább", és inkább HTML-ben csináltam meg az egészet.
Szóval a kérdésem tényleg inkább csak az lenne, hogy életképes lehet-e .html oldalakkal operálni WordPress alatt, vagy inkább egy üres sablont (amit előzőleg is említettem pl.) "töltsek" fel a HTML-kódokkal, hogy megmaradjon az oldal váza "PHP alatt"?
Köszi.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt!
Annyira "hozzászoktam" a saját HTML/CSS-kódok általi "szabadsághoz", hogy nem szeretnék már más által készített sablonokat használni. Viszont a WordPress-hez ragaszkodnék, stabil, megbízható, rengeteg hasznos plugin van (főleg ami a biztonságot illeti), és ezeket használni is szeretném.
Szeretném ezt a kettőt kombinálni. Kérdezném azokat, akiknek van tapasztalata ebben:
Hogyan járnék "jobban"?
- Ha a saját .html, .css, .js fájljaimat töltöm fel és használom,
vagy úgy,
- ha fogok egy megfelelő "üres sablont" (pl.: [BlankSlate]), és a WordPress szerkesztőjében írom bele HTML blokkokba a saját kódomat?Melyik a jobb megoldás és miért?
Köszi!
-
Taci
addikt
Persze, megnézem neked szívesen, viszont úgy látom, Gave fórumtárs jártasabbnak tűnik ebben a témában, és mivel ő is felajánlotta a segítségét, lehet, vele sikerül a kívánt eredményt hamarabb elérni. Az én "megoldásommal" minden posztnál hozzá kell adnod ezt a kódot, és a megfelelő poszthoz igazítani. Ha jól értem, te inkább a kattintgatós módot preferálnád. Ha mégis szükséged van a segítségemre, szólj nyugodtan nekem is, és ránézek.
Amúgy szerintem ne add meg a hozzáférésedet senkinek (én legalábbis nem kértem volna), a te részedről sokkal biztonságosabb mondjuk egy TeamViewer-munkamenet, ahol látod is, mi történik, így tanulhatsz is belőle. Belépési adatokat szerintem ne adj meg soha senkinek. Vagy ha megadtad, utána változtasd meg. De ez már csak csillag-lábjegyzet.
-
Taci
addikt
Szia!
Ha esetleg nem riadsz meg egy kis HTML/CSS/Javascript kódolástól, akkor megcsinálhatod ez alapján a tutorial alapján: [How To Create Modal Images]
Igazából nem is kell mást csinálnod, csak copy-paste, mert az alsó "Try it Yourself >>" gombra megnyíló gyakorló ablakban egy HTML fájlba rakja össze a kódot a CSS és Javascript-tel, így nem kell külön fájlokba rakni, és így könnyen a cikkbe is beillesztheted HTML kódként a megfelelő részbe, ennyi módosítással:
1) Kihagyva a tetejéről ezt:<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
2) aztán kihagyva az aljáról ezt:</body>
</html>
3) és kitörölve a közepéről ezt:</head>
<body>
4) illetve kicserélni a feltöltött képed teljes linkjére ezt:img_snow.jpg
Teljes link, pl.:https://bacsis-tuning.hu/wp-content/uploads/2020/12/Nevtelen-1-2048x1771.jpg
Kipróbáltam, működik. Ha kell esetleg segítség benne, szólj nyugodtan.
-
Taci
addikt
Közben megnéztem az előző kapcsolódó bejegyzéseket, kipróbálom majd a The DJ által ajánlott WP-Crontrolt, hátha ez jó lesz lokálban tesztelgetni.
-
Taci
addikt
válasz
Flowtation #6841 üzenetére
Ha már úgyis időrendben van, akkor esetleg egy timeline plugin?
Mint pl. ezek: [link]
Scroll-ozható a tartalom ugyanúgy, de az adott évszámra/dátumra kattintva oda is ugrik. -
Taci
addikt
Hátha van tapasztalatok ezzel:
Még mindig lokálban tesztelgetek, tanulok, DesktopServer-en fut a WordPress.
Most eljutottam oda, hogy szerver oldalon kellene PHP szkriptet futtatnom bizonyos rendszerességgel. Megtaláltam, cron job-okkal lehet ezt megoldani. Tök jó.De mivel nem tudom, hogyan lehet ezt lokálban, regisztráltam egy ingyenes WP hostingra, a 000webhost-ra, mivel ott találtam egyedül ingyenesen kipróbálható módot a cron job-okra is. Viszont ott bármit is állítok be, egyszerűen nem fut le. És a fórumbejegyezéseik alapján talán a rendszer a ludas. De nem lehetek biztos, sosem használtam még ezeket (cron job), szóval nem tudhatom igazán, lehet, én rontom el. (Bár csak meg kell adni a futtatandó php fájlt, és hogy milyen időközönként, szóval annyira nem könnyű elrontani.
)
Na de amiért írok. Mivel addig nem bérelnék tárhelyet, amíg nem működik minden úgy, ahogy kell, muszáj vagyok lokálban maradni. Viszont a cron job-okat is tesztelnem kell. Van erre lehetőség lokálban is? Egyelőre ezt a lehetőséget találtam: [link]
Az adatbázist akarnám bizonyos rendszerességgel automatikus frissíteni, ehhez kellene a szerver oldali szkriptek futtatása bizonyos időközönként. Ehhez pedig a cron, ha minden igaz. Webszolgáltatóknál jelen van, viszont lokálban szeretnék mindent letesztelni előbb.
Ti hogyan oldjátok/oldottátok ezt meg? Meg lehet egyáltalán?
Köszi!
-
Taci
addikt
válasz
Flowtation #6835 üzenetére
Igen, ahogy írja is, RewriteEngine sor csak egyszer kell. Szóval ez a 3 legyen így a kódodban.
Nagy különbségek nincsenek amúgy, az "off" az ugyanaz, mint a "nem-on" (!on). És a másik különbség (.*)$ sem fog gondot okozni. Szerintem mindkét kód jó, vagy az egyiket, vagy a másikat használd, és rendben lesz.
De úgyis nézi majd egy hozzá(bb)értő fórumtárs, és megerősíti vagy megcáfolja majd. Azt szerintem azért még várd meg. De nekem amúgy működött azzal, amit linkeltem.
-
Taci
addikt
válasz
Flowtation #6833 üzenetére
Nekem anno (amikor még ezzel akartam foglalkozni először, és belevágtam) az akkori tárhelyszolgáltatómnál a .htaccess fájlba írt kódrészlet volt a megoldás, amit ők is ajánlottak:
https://versanus.eu/hu/blog/alapveto-beallitasok-egy-gyorsabb-weboldalert
"SSL tanúsítvány bekapcsolása""Ehhez szerkeszteni kell a .htaccess fájlt:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]Ezzel minden weboldalára érkező kérést átirányít a HTTPS-es URL-re. Ha van már .htaccess fájlja és azon belül mod_rewrite.c szakasz, illetve „RewriteEngine On” kód, akkor figyelmesen járjon el és csak a mintában látható két sort illessze be alá.
Illetve ha a honlapjának a forráskódjában a fájlokat http-s hivatkozással tette be, például a képeket, CSS és JS fájlokat, akkor ott is át kell írni az URL címet HTTPS-es hivatkozásra." -
Taci
addikt
válasz
Skynet258 #6829 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ezeket már nagyjából mindet kipróbáltam (eleve pluginkereséssel kezdtem
), de sajnos egyik sem azt az eredményt hozta, amit el szeretnék érni.
Ezért gondoltam, hogy akkor inkább megírom én. De amúgy belegondolva ez (a programozós része) nem is ennek a topiknak a témája, szóval bocsánat, rossz helyen kérdeztem. Átnézek majd a PHP topikba.De azért van ott még 2 plugin, amit nem néztem, hátha az egyik az lesz, amit keresek.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #6827 üzenetére
Úgy képzeld el kb. mint a Hírkereső.hu-t, a Startlap.hu-t, ezeket a hír aggregátor oldalakat.
Ezek is (gondolom) automatikusan, szkripttel töltik fel az oldal tartalmát. Behúzzák az oldalak rss feed-jét, abból szétválogatják az adatokat, és azzal frissítik a saját oldaluk tartalmát.
Ezeket nyilván nem kézzel csinálják, hanem szkripttel.Ilyesmit akarok én is elérni. Hogy a szkript, amit majd erre megírok (jó eséllyel JavaScript) majd behúzza az adatokat, szétválogatja, és frissíti az oldal tartalmát, mindezt automatikusan, bizonyos időközönként.
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #6817 üzenetére
Nem tudom, hogyan máshogyan tudom megoldani azt, hogy frissítsem az oldal tartalmát.
Nagyon nem értek még ehhez... az alapok egy része megvan, de nem akar összeállni...
Szeretném pár oldal RSS-ét behúzni, és a tartalmakat szépen csokorba gyűjteni, megjeleníteni stb.
Mivel a Divit múlt hét pénteken megvettem (fekete péntek), ezért gondoltam, azzal meg tudom szépen oldani. Nem tudom, mert nem tudom frissíteni a tartalmát dinamikusan, csak pár alap dologra van lehetőség.
Próbáltam pluginokkal, de egyik sem adja azt, amit én elképzeltem.Szóval mivel jobb ötletem nem volt, arra gondoltam, hogy minden olyan területet, ahol a tartalmat frissíteni akarom, egy-egy speciális szekciókkal látom el (pl. hir_1_fejlec, hir_1_tartalom, hir_1_kep). Így lesz egy template oldalam. Abból csinálok egy másolatot, és a másolatban ezeket a speciális szekciókat kicserélem az RSS-ekből kinyert információkkal. Kvázi string csere. Ezt az oldalt pedig átnevezem a főoldalnak. Aztán amikor jön az új frissítés, akkor a template-ből megint egy másolat, annak feltöltése tartalommal, a régi főoldal átnevezése backup-nak, és az új, friss oldal átnevezése főoldalnak.
Html-lel ez egyszerű(bb) lett volna, de php-val nem. Jobb ötletem nem volt, és most sincs.
Nem tudom, hogyan kell ezt normálisan, szépen megcsinálni, hogy bizonyos időközönként a weblap egy részét frissíteni tudjam. Ajax?
Egyértelmű, hogy nem ez a jó mód, amit kitaláltam, de tényleg semmi más utat nem tudok.Viszont ha elmondjátok pár mondatban, hogyan lehet ezt szépen megcsinálni (mármint nem az átnevezgetést, hanem hogy mivel dolgozzak, mit tanuljak, mit nézzek át, hogy pl. az RSS-ből kiszedett infókkal frissíteni tudjam bizonyos időközönként az oldal tartalmát, bizonyos részeit), azt megköszönöm.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy
- hogyan tudok kóddal egy aloldalból egy másolatot csinálni?
(pl. https://www.weblapom.hu/aloldal-0/ adott, ebből csinálni másolatot, mondjuk /aloldal-1 néven)?- és hogyan tudom kóddal megváltoztatni az aloldal URL-jét?
(pl. https://www.weblapom.hu/aloldal-0/ a régi, és ezt szeretném megváltoztatni /aloldal-2 névre)?Szóval igazából lenne egy template oldalam, abból szeretnék egy másolatot csinálni, a másolatban a tartalmat átírni, majd az eredeti (nem template) oldalt erre az új tartalommal felvértezett oldalra cserélni.
Mivel ezt bizonyos időszakonként kell megcsinálnom, plugin gondolom nem lesz ilyen, szóval inkább szkriptnek örülnék, vagy akár csak annak, milyen lekérdezést kell hol futtatnom, mert nem találom Phpmyadmin-ban az oldalak URL-jeit, csupán a GUID-jüket, de abból nem tudom, hogyan kapom meg az URL-t, hogyan tudom másolni, átnevezni stb.Köszi.
-
Taci
addikt
Hú, nagyon-nagyon el vagyok veszve...
Végig vittem egy hosszó, de alap PHP kurzust, megvan az SQL is. Na mondom megnézem, hogyan lehet akkor ezt WordPress alatt összehozni.
Erre a legelső weboldalon ezt találom:
By default, WordPress doesn’t allow you to run PHP code in posts or pages. The recommended way to add PHP functions is to modify the child theme or create custom page templates.Egy olyan oldalt akarok csinálni, ahova különböző adatokkal regisztrálnak a felhasználók (kor, nem, súly stb.), aztán ezek alapján ajánlgat/számolgat az oldal különböző étrendeket. (Tudom, millió ilyen van, de én is szeretném megcsinálni.)
És ugye jött az adatbázis, hiszen az étrendes dolgokat és a felhasználói adatokat tárolni kell valahol. MySQL, hisz' kéznél van a WordPress-szel.
Oké, dolgozni is kell ezekkel az adatokkal, számolni, osztani, szorozni stb., szóval ha már WordPress, akkor PHP, abban meg tudom írni a szükséges függvényeket is a számításokhoz (is).Viszont most, hogy megtanultam az alapokat ezekhez, azt látom, hogy ez így nem fog menni, vagyis hogy talán nem ez a jó útja.
Ahogy értem, csak úgy tudok PHP funkciókat az oldalhoz adni, ha a sablon fájljait szerkesztem. Tehát ha pl. Divit használok, akkor azokat a fájlokat kell szerkesztenem. Itt az a kérdés merült fel bennem, mi van, ha jön a frissítés, és felülír minden fájlt. De nyilván erre kell a backup, plusz a frissített fájlokba újra bele kell tenni a saját kódrészleteket. Szóval oké, ez még talán így rendben van.De kérlek, segítsetek, merre menjek, mit tanuljak, hogyan állhat ez össze... (Akár privátban is elfogadnék segítséget.)
Pl. ha már PHP. Oké, meg tudom írni, amit meg akarok, viszont fogalmam nincs, hogyan kell "szétosztanom" a kódokat. Mind egy fájlba? Vagy milyen logika alapján kerüljenek külön fájlokba? Mi a bevett szokás? Egy php fájlba a bejelentkezéshez szükséges funkciók, egy másikba a regisztrációhoz, a harmadikba a számolásokhoz és így tovább?
Az alapokkal van baj, mert hiába megy a programozás, ez már az a része, amire semmi anyagot nem találtam, így csak vakon hadonászok.Annyi de annyi kérdés van bennem, viszont szinte biztos, hogy ezt egy hozzáértő pár perc alatt teljesen tisztába tudná rakni.
Vagy nekem az is jó lenne, ha tudnátok egy jó kurzust vagy akár Youtube-videót ajánlani, ami erről szól, ami rendbe rakná a fejemben, hogy pl. PHP-nál mi-melyik fájlba kell hogy kerüljön, miért pont oda, mire kell figyelni stb.Bocs, hogy ennyire béna vagyok, de egyszerűen nem áll össze a dolog nálam...
Köszönöm előre is.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Hú, nagyon az alapoktól kell kezdenem, úgyhogy a segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.
Szeretnék egy weboldalt létrehozni (az alap WordPress lesz mindenképp, mert ebben van már némi tapasztalatom), ami egy teszttel, kérdőívvel kezdődne, ahova a felhasználók adatokat adhatnak meg, majd a kérdőív végén ha meg lett győzve, regisztrálhat, és a regisztrációhoz ezek az adatok természetesen már fel lesznek használva. (A későbbi részei a weboldalnak most nem fontosak, mert ha ezt meg tudnám csinálni, a többi is menne már. Ott amúgy az itt és a regisztrációnál megadott adatokból számolna, jelenítene meg, írna ki.)
Szóval már ezen a ponton felvetődik az adatbázis kérdése: mit, hogyan? WordPress, tehát MySQL-t használ, annak felületet a PHPMyAdmin ad, programozni (írni bele, kiolvasni belőle) pedig JavaScripttel tudom, igaz?
A külsőt sem "hagynám a véletlenre", korábban volt már Divi-előfizetésem, megújítani még olcsóbb, mint újat fizetni, viszont olyan alap dolgok hiányoznak belőle, mint a checkbox, a text input field stb... szóval kb. minden, amivel a felhasználóktól adatokat lehetne bekérni. (Egyedül csak contact form van benne, név meg email cím kb.)
Ezekre vannak pluginok (találtam is már), szóval vagy azokat használom, vagy fogok egy HTML(5) alapozót, megtanulom, és magam írom meg. Viszont ahhoz már kell akkor CSS is, hogy nézzen is ki valahogy.Szóval most ott tartok, hogy kb. nulláról kellene ezeket tanulnom:
- MySQL
- PHP
- JavaScript
- HTML
- CSSNincs baj, ha programozni kell, nem gond, viszont ezek közül mind egyenként is egy nagy-nagy téma... nemhogy ez mind együtt.
Amiben segítséget/tanácsot kérek:
Én bonyolítom túl, és igazából ezt sokkal egyszerűbben is meg lehetne csinálni (és ha igen, mivel, mikkel, hogyan?), vagy valóban, ha minőségi eredményt akarok hosszú távon, üljek neki megtanulni ezeket?Kérlek, segítsetek utat találni. (És ne bántsatok (nagyon
), tényleg teljesen új nekem ez a terület.)
Köszi!
UI: Ja, és az adatbázisnál fontos lenne (vagyis inkább időtálló), ha később (sokkal később
) app-okból is el lehetne érni (iOS, Android), bár nem hiszem, hogy MySQL-nél ez gond lenne.
-
Taci
addikt
Van köztetek, aki (WordPress-)honlapokat készít saját vállalkozásban? Lenne pár kérdésem a szakmáról, a vállalkozásról - privátban, ha megoldható. Semmi olyan kérdésem nincs, ami "nyaggatós" lenne, vagy amire magamtól nem találnám meg a választ. Csak elgondolkodtam ezen az úton, és szükségem lenne egy kis iránymutatásra - vagy ha úgy alakul, a kézifék behúzására.
Köszi.
-
Taci
addikt
Köszönöm a részletes választ.
ott valami nagyon nem oké
Még most tanulom ezt az egészet, szóval elhiheted, még nagyon sok minden nem oké.Az SSL-plugint azért használtam végül, mert ahány helyen csak néztem, hogy kell kézzel beállítani, valami eltérés mindig volt a leírtak között, így arra gondoltam, hátha egy sokat telepített plugin legalább a biztosan megfelelő beállításokat adja.
Mert az oldalon, amit linkeltem, ez volt, ehhez képest viszont csak eltérő infókat találtam:RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
(Mint írtam párszor, nekem ez a terület még új, egyelőre tanuló üzemmódban vagyok, szóval ha már tanulok, szeretném jól csinálni, csak nehéz, ha eltérő információk vannak.)Az Analytics-ot érintő szerkesztést is megcsináltam volna kézzel a PHP fájlban, a nehézséget az adta, hogy Multi Site hálózatról van szó, ahol lesz 20-30 (vagy több) aloldal, és nem akarnám mindegyiknek egyesével szerkesztgetni a fájljait. A plugin pedig automatikusan megcsinálja minden új aloldalra.
Vagy inkább mégis csináljam kézzel, ezzel is megszabadulva egy plugintól?Köszönöm!
-
Taci
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Lenne pár kérdésem, természetesen WordPress-t is érintő témákban.
1) Milyen plugineket használtok? Szolgáltatást bemutató oldalt készítek (még nagyon az elején vagyok...), így csak a legalapvetőbbeket telepíteném. Ezeket látom eddig hasznosnak:
- Yoast SEO
- WP Super Cache
- Autoptimize
- Wordfence Security
- Really Simple SSL
- Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
Ti ismeritek/használjátok ezeket? Ha igen, van esetleg valami best practice ezek beállítására, konfigurálására? Napok óta bújom az anyagokat, de minél többet olvasok, annál több kérdésem lesz, mert hol így ajánlják a beállításukat, hol úgy. Ha lenne valami fix összefoglaló anyag, 2019-re optimalizálva, az megkönnyítené sokunk dolgát az információ végeláthatatlan tengerében.2) Milyen tartalmat érdemes robots.txt-be felvenni? Olvasgattam, ott ennyit írtak, és egyelőre ennyi is van beállítva:
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
User-agent: SemrushBot
Disallow: /
User-agent: AhrefsBot
User-agent: dotbot
3) Milyen tartalom kerüljön a .htaccess fájlba? Az enyém most így néz ki:
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
# Images
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 year"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 year"
ExpiresByType image/png "access plus 1 year"
ExpiresByType image/webp "access plus 1 year"
ExpiresByType image/svg+xml "access plus 1 year"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"
# Video
ExpiresByType video/mp4 "access plus 1 year"
ExpiresByType video/mpeg "access plus 1 year"
# CSS, JavaScript
ExpiresByType text/css "access plus 1 month"
ExpiresByType text/javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access plus 1 month"
# Others
ExpiresByType application/pdf "access plus 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 month"
</IfModule>
# BEGIN rlrssslReallySimpleSSL rsssl_version[3.2.5]
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]
#wpmu rewritecond honlap.tld
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^honlap\.tld [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.honlap\.tld
#end wpmu rewritecond honlap.tld
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
</IfModule>
# END rlrssslReallySimpleSSL
# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]
# END WordPress
# Block WordPress xmlrpc.php requests
<Files xmlrpc.php>
Order deny,allow
deny from all
</Files>
Köszönöm!
-
Taci
addikt
Lehet, már késő van, és amúgy egyszerű a válasz, de:
A honlapok címénél az elválasztó random módon változik,
- van, hogy: Honlapom|
Oldal 1
- és van, hogy: Honlapom-
Oldal 1
Kiborít, mert nem találom, miért és hogyan változtatja ("|
" vs "-
").Ti tudjátok esetleg? Köszi!
-
Taci
addikt
válasz
sarasota123 #5933 üzenetére
Szerintem innen válogathatsz (nem próbáltam még egyiket sem): [link]
-
Taci
addikt
Off, de igazából ide (is) tartozik:
A honlap kötelező elemeit (GDPR, ÁSZF, Adatvédelem, Impresszum stb.) be lehet szerezni mintaként, és személyre (vállalkozásra, honlapra) szabni? Vagy mindenképp jogász kell hogy megcsinálja? Vannak neten ilyen csomagok, az alap csomagot ilyen 30-50e Ft között láttam. Azért jó lenne, ha tudnátok mintákat, amiknél csak a szükséges adatokat kell átírni, és kész is. (Tudom, Google-keresés, de mindenre kiterjedően (eddig) még nem találtam. És igazából az sem tiszta, hogy most minden kell (ÁSZF, Adatvédelem, Impresszum), vagy egyik esetben csak ez, másikban az. Megköszönném, ha "irányba állítanátok".)
Köszi! -
Taci
addikt
Sziasztok!
Új vagyok ebben a témában, most tanulom, és én úgy tanulok, hogy amíg nem értek egy témát, vagy nem tudok egy problémát megoldani, addig nem megyek tovább.
Na most eléggé megakadtam, egy elég fontos dolgon, és sajnos nem tudom, hogyan tovább - ebben kérném a segítségeteket:
Arra már rájöttem, hogy ha azt szeretném, hogy a sablon, amit letöltök és használok úgy nézzen ki, mint az a példa oldalakon és a képernyőfotóikon van, akkor importálnom kell a "demó adatokat", illetve telepíteni a szükséges pluginokat. Ehhez pl. a ThemeGrill sablonok eleve feltelepítik a ThemeGrill Demo Importer nevű plugint, ami a saját témákkal (és csak azokkal) nagyon jól működik, az a végeredmény, amit a példaoldalon látok - más sablonokkal viszont nem működik. És ez probléma. Telepítettem más ilyen típusú plugint is (pl. Import Demo Data), de egyszerűen a sablonok (általam próbált) nagy részével ez sem működik.
Adott pl. a következő sablon: SKT Gym (Szerző: SKTThemes). Egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan tudnám megkapni a demó oldal kinézetét, hogy azt tudjam szerkeszteni. De ez csak egy sablon a sok közül, amit egyszerűen nem tudom, hogyan tudnék "működésre bírni". Átállítom a kezdőlapot, végignézem a beállításokat, de már nagyon el vagyok veszve.Segítenétek, kérlek, hogy mi ennek a "hivatalos módja", hogy bármelyik sablon amit WordPress-en belül letöltök és telepítek, annak a demó oldalát kapjam vissza, hogy azt tudjam utána testre szabni?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest