- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
He-Nike
aktív tag
Szia!
Mi az, hogy nem gond? Vissza tudom rakni valahogy ezt a partíciót vagy nem garanciális probléma?
Rádugtam a tabletra egy usb hubot rá egér, billyentyűzet és egy pendrive amin rajta az oprendszer telepítő...
Nekem sem ment semmi driver, [innen] letöltöttem az összeset feltelepítettem és minden gond nélkül ment... -
SeatZola
őstag
Köszi az ötletet. Tegnap megrendeltem és ma meg is jött a Lenovo IdeaPad Miix 10. Azt kell mondjam az árát nagyon-nagyon megérte. Gyári billentyőzetes tokos is kaptam vele. Az egész cucc origi új, bontatlan volt. A játékon kívül kb. minden normál tevékenységre elegendő lesz. Arra meg ott a Note4-em meg a Dell Precision M6800. Ez egy szerethető kis masina.
-
törölt tag
Én is ilyenkor nem olvasom a topikot pár napig
Más: tudnátok ajánlani itthon is kapható 2 in 1 gépeket? Max 10-12" (minél kisebb), normális billentyűzet, tehát akár buszon is lehessen pötyögni vele. Minél olcsóbb legyen, de még használható (2/32).
Azért jöhetnek tippek kínai dzsunka márkákból is, sose lehet tudni. -
SUPREME7
őstag
Én is beújítottam
Valaki tudja, hogy van esély ennek a windows 10-re frissítésére, vagy felejtsem el?
Nagyon jó kis masina átlag felhasználásra, de hogy a microusb-t a dokkoló részhez tették az agyhalál. Nem is értem. Úgy örültem, hogy külön töltő-microusb, lehet pendrive-ról filmezni, erre így elcseszni ...
-
Clemi
veterán
Az a röhej, hogy amit linkeltem edigital oldalt ott az árnál szereplő képeknek köze nincs ahhoz, ahogy kinéz a szóban forgó táblagép. Alul, a teljes leírást kinyitva megjelenik az igazi kinézet.
A nevezett gép egyébként az Edigital Europa park nevű átvételi helyén van vitrinben kiállítva és az ár arra az 1 db kiállított darabra vonatkozik.
-
jeni
félisten
sikerült külső micro SD-re leszedni a friss Win 10-t és annyira legyalulni a C meghajtót 3,56Gb-re ,hogy csak ezután lehet rátenni a 10-t,hiába van külső 64GB SD az nem elég,kell a C meghajtón az 3,56Gb szabad hely.
3egyébként a Win10 a tableten sokal jobb a win8-hoz képest kezelhetőbb,láthatólag több hely lesz elsőre ( ha a régi win.old mappa törlésre kerül ha végleges a win10 akkor a 16Gb abból lesz szabad helyként még közel 8,6GB férőhely) -
jeni
félisten
androidban ez a felállás jobb-e?
nálam a KIANO Intelect 8 3G MS 1280x800 abban gond,hogy a win10-re próbálnám frissíteni. Felkínálja keresi,letölti de tárhelyet kevésnek titulálja,ezt hogy tudnám megoldani?
Ha nem lehet akkor inkább vissza viszem.
A rejtett 4GB win 8.1 rendszert ki lehetne menteni lemezre vagy pendrive eszközre esetleg későbbi újbóli telepítésre?
Mert ebben az esetben lehetne nyerni vele 4GB helyet. -
Regonelix
csendes tag
Köszönöm a választ.
Csak azt furcsállom, hogy a CPU órajelét nézem (magok számát is beleszámítva), akkor a Core M-5Y10-nek (0,8 GHz) az Atom x5-Z8500-hez (1,44 GHz) képest, gyengébbnek kéne lennie. A táblázat - tesztek eredményei alapján, mégis fordítva van.
Akkor a 2 in 1 (tablet - notebook) terén, a T300FA-FE001H lenne a jobb választás? Még akkor is, ha a T200-as családot frissíteni fogják, az Atom x5-Z8500-ra? -
Regonelix
csendes tag
Köszönöm, akkor tényleg érdemes lenne kipróbálni.
Más:
Az Asusnál maradva, még mindig nincs hír, mikor frissíti a T200 család SoC-ját, az Intel Atom x5-Z8500-ra.
Időközben látom, hogy a T300FA-FE001H-t is akciózzák. Mennyire jó benne az Intel Core M 5Y10? Mert azt látom, hogy a PH-n, az is lett tesztelve.
Most emiatt tenném fel a kérdést: melyik a jobb? Mert a cpuboss oldalán, összevettem a Intel Core M 5Y10-öt és az Atom x5 x5-Z8500-ot, csak nehezen igazodok ki rajta. Azt látom, hogy az Atom x5 x5-Z8500 gyorsabb lenne, de az Intel Core M 5Y10, viszont több funkciót is kapott: SSE2, MMX, SSE4, AVX, SSE3, SSE, SSE4.1, SSE4.2, Supplemental SSE3, AES (bár ez, az Atomban is benne van), AVX 2.0, Supports dynamic frequency scaling - Yes.
Nem akarok elveszi a részletekben, csak nem tudom, hogy a felsoroltak multimédia, böngészésére és irodai feladatokra, mennyire hasznosak (az MMX-nél látom, hogy multimédia terén lenne hasznos).
(van egyáltalán olyan weboldal, ahol címszavakban [is] felsorolják, hogy melyik 'képesség', mire jó?).
Majdnem lemaradt:
A HP-nél is látom, hogy ott is váltanak az Intel Atom x5-Z8500-ra. A Pro 608-ban, már ez lesz elérhető. -
joergie
őstag
Ez nem jelenti azt, hogy nem fogják tudni kezelni, esetleg kihoznak egy v2 verziót hatékonyabb hűtéssel(harveresen vagy szotfveresen akár). Például. Rosszabb valószínűleg nem lesz, de jelentősen javulhat. Onda v975inél is így volt, 2-3 hónappal az eredeti kiadás után kijött a v2, majd talán v3 hardververzió is volt, bár a vásárlásnál nem tudtad melyiket kapod...
-
-
Sotyks94
aktív tag
Ezekből a típusokból amiket én nézegetek (olcsó ár, erős belső) nem nagyon vannak ilyen jobb dokkolók. Ez a minőségibb, drágább kategóriára jellemző.
Buszon/kocsiban amúgy sem használnék billt, akkor sem ha dokkoló lenne. Eleve utazásnál nem nagyon szoktam kütyüt nyomkodni, ha csak nem nagyon hosszú az út, de akkor is arra a kis időre bőven megfelel az érintőképernyő. Szóval nekem a bill csak asztalon kell, ott meg nekem kényelmesebb hogy pl én állíthatom be a képernyőtöl vett távolságát, és pozícióját a billnek. Másrészt meg ezek a dokkolós billek nem szoktak nagy minőségek lenni, még néha olyan drága piacvezető készülékeknél sem mint egy surface. Ellenben a belinkelt logi nagyon ígéretesnek néz pl ki, minőségben, kialakításban, használhatóságban.
Megértem hogy van aki dokkolósat akar mindenképp, csak nekem pont hogy felesleges, mert van olyan megoldás ami olcsóbb is, és szerintem jobb is. -
tlac
nagyúr
az viszont gyanús, hogy abban a lenovo-s billentyűzetes dokkolóba csak egyféleképpen lehet a tabletet beletenni, anélkül, hogy a szöget belehessen állítani, úgy meg már nem biztos, hogy olyan kényelmes
ha van rá lehetőséged inkább nézd meg élőben, szinte mindenhol raktáron van
-
Egon
nagyúr
Sajna ez sem segít: végigzongoráztam a lehetőségeket (olyan pl. nincs is, hogy Use another operating system: csak 4 ikon van...).
Megnéztem diskpart-tal a C: meghajtót: van a 100 MB-os system partíció, egy 128 megás Reserved partíció, az elsődleges partíció 57 GB-os, és van egy Recovery partíció, ami 449 MB-os mindössze. Azaz ha leveszem az 1024-es váltás miatt "elveszett" területet, kb. 2 GB hely hiányzik - remélem azon megvan a visszaállításhoz szükséges adat; persze sokat nem érek vele, ha nem bírom előhívni... -
Egon
nagyúr
Ezzel az a gond, hogy ez csak egy megjegyzés, az alábbi szöveghez:
Windows 8.1-en készített helyreállítási meghajtó esetén:
1. Csatlakoztassa a helyreállítási meghajtót, és kapcsolja be a számítógépet.
2. A Válasszon egy lehetőséget képernyőn válassza a Hibaelhárítás lehetőséget, majd válasszon egy lehetőséget. Ha nem látja a Válasszon egy lehetőséget képernyőt, lehet, hogy a számítógép nincs beállítva másik meghajtóról történő rendszerindításra. Tájékozódjon a gép gyártójának webhelyén, hogyan lehet módosítani a gép rendszerindítási sorrendjét.A visszaállítási pontból való visszaállításhoz válassza a Speciális lehetőségek > Rendszer-visszaállítás menüpontot. Ezzel eltávolítja azokat a legutóbb telepített alkalmazásokat, illesztőprogramokat és frissítéseket, amelyek a számítógéppel kapcsolatos problémákat okozhatják, de személyes fájljait nem érinti a művelet.
A Windows 8.1 újratelepítéséhez válassza a Számítógép visszaállítása alapállapotba > Meghajtók újraparticionálása elemet. Ezzel eltávolítja az összes személyes fájlját, a telepített alkalmazásokat és illesztőprogramokat, valamint a beállításokon végrehajtott módosításokat is. A számítógép gyártójától származó alkalmazások újra lesznek telepítve, a meghajtó alapértelmezett partíciói pedig vissza lesznek állítva.
A további hibaelhárítási lehetőségek (többek között a csökkentett mód) a Speciális beállítások > Indítási beállítások > Újraindítás elemeket választva, majd a képernyőn megjelenő utasításokat követve érhető el. Ha nem járatos e speciális lehetőségek használatában, próbálja meg visszaállítási pontból visszaállítani a rendszert, alaphelyzetbe állítani a számítógépet, vagy helyreállítási adathordozóval újratelepíteni a Windowst.
A lényeget kiemeltem. Ilyen menüpontot, hogy "Számítógép visszaállítása alapállapotba", konkrétan nem találok sehol.
-
Egon
nagyúr
Első lépésben frissítettem Win 10-re, az értesítő ikon használatával. Így megmaradt minden telepített programom, beállításom stb., köztük természetesen az Office is. Ez kb. 2-3 hónapja volt.
Mivel nem jött be a Win 10, nyomtam egy visszaállítást (Gépház/Frissítés és biztonság/Helyreállítás/Gép alaphelyzetbe állítása). Itt olyan opciók voltak, hogy
- Fájlok megtartása
- Minden elem eltávolítása.
Utóbbit választottam, a következő opciók jöttek fel:
- A fájlok egyszerű eltávolítása
- Fájlok törlése és a lemez megtisztítása.
Megint az utóbbira böktem (lehet ez volt a rossz döntés).
Ezután elszüttyögött vagy 3 órán keresztül, közben még kérdezett valami angolul (hogy pontosan mit, azt már nem tudom, de nem azt, hogy win 8.1 vagy win 10, az biztos...), és kaptam egy legyalult Win10-et...
A visszaállítás karakteres képernyőn számolta a százalékot, 99%-nál sokat állt, aztán fekete képernyő volt vagy fél óráig. Itt nyomtam egy kikapcsolást, és amikor elindult 67%-ot mutatott egy gyanúsan Win10-re emlékeztető stílusú telepítő képernyőn (be is jött sajna). Ez nem hiszem hogy osztott-szorzott.A boot közbeni Alt+F10-re hibaüzenet jön:
A requred device isn't corrected or can't be accessed.
Error code: 0xc0000225Egyébiránt az Acer szervize is azt mondta, hogy mindenkit lebeszélnek a Win10 upgrade-ről, mivel sokan panaszkodnak, hogy lassabb lett a gép stb.
Én állat, a francnak kellett nekem belevágni: általában az utolsók között váltok oprendszert, és ez eddig mindig bejött... -
Egon
nagyúr
Pontosan ezt követtem, de nem a 8.1-et rakta vissza.
Sajnos nem is igazán tudom mit csináljak, mert még ha ki is egyeznék a Win10-zel, bukom az Office 2013 Home and Students-t, amit ehhez adtak.
Ha esetleg USB-ről felrakom a 8.1-et, akkor nem tudom hogy lesz Office-om. Felhívtam az Acer-t, gyakorlatilag elhajtottak, illetve 7.500,- Ft-ért tudnak küldeni recovery disk-et, úgy, hogy nincs rá garancia, hogy Office is lesz rajta (legalábbis az ürge akivel beszéltem, ezt mondta)... -
KisApám
addikt
Kínából rendelve meg nagyon gáz?
+ÁFA-val is kb. 37 000 Ft.
Csak hát ugye ne legyen hibás, mert visszaküldeni...Ahogy elnézem eddig, marad ez:
CHUWI Hi8 Windows 10 Dual Boot
Németből, 32 000 Ft.Ufonauta:
Az OTG (On-The-Go) kábel lehetővé teszi az okos készüléket, hogy kapcsolódni tudjon egyszerű USB eszközökkel.
De az eszközbe tudsz rakni memóriakártyát, arról meg megy minden... -
-
-
-
Regonelix
csendes tag
Köszönöm a választ.
Időközben néztem és az Asus Transformer T100HA-ban, már Cherry Trail van, viszont laptopként, pont a billentyűzete a gyenge pontja (az úgynevezett teszt szerint). Ettől függetlenül, remélem, hogy a T200-ban is, elérhető lesz az Intel új SoC-ja (bár erről, még kósza információkat sem találtam, lehet, hogy még kivárnak vele). -
-
Ubul86
őstag
és e 3 közül melyik éri meg? nekem 3g nem kell, szóval akár a legolcsóbb is jöhetne, de sose volt még wines tabletem (ellenben van két lumia 520,és 640XL a családban, barátnőnél - meg nekem is volt)
modecomos inkább gondolom, mert win10 van rajta...csak hát mennyire akadásmentes, hogy 1 gb ram van benne? windowsos tabletekhez annyira nem értek, lumiánál még az 512 is elég
(bár 8.1 igaz)
-
tomboy0013
veterán
Azért nem garanciáztattam mert csak hébe-hóba jön elő. Nem tudom reprodukálni a hibát és szerintem ugyanúgy visszaküldték volna. Mondjuk azt nem értem ha beragadásra előjön a dolog, akkor hogyha én nyomom hosszan a Win gombot miért nem jön elő. De már mindegy mert 1 év volt rá ami lejárt augusztusban.
Nem lehet valahogy deaktiválni a Win gombot? BIOS-ban vagy valahol esetleg? -
törölt tag
- Az alsó fekete sávon mutatja az időt.
- Az alsó fekete sávra ki tudsz tűzni egy gombot, amivel előhozhatod a billentyűzetet.A fényerős probléma jogos, engem laptopon is nagyon zavar hogy ezzel a hülye jobb klikk, Power Options dologgal kell szenvedni. Ráadásul akkor is, ha csak sémát váltanék. Sok hülyeség került a rendszerbe, de sok jó dolog is van. Remélem kiforrja magát.
-
albiosz
őstag
Igazad lehet. Ha gépelés közben tölteni kell, akkor valóban csapda lenne a hagyományos. Ez az Alcor meg úgy látom 60 órát elmegy, az jól hangzik. Meg legalább tuti jó 8" körüli gépekhez.
Tabletre visszatérve van most jobb a ajánlat a Lenovo IdeaPad Miix3-830-nál? 40K most a linkelt üzletben.
Ami fontos:
-Magyar üzletben/webshopban elérhető legyen, magyar garival
-2 GB memória
-32 GB tárhely -
fpeter84
senior tag
Tömören: leforraszt, újraír, visszaforraszt. Viszont ami érdekesebbé teszi a dolgot, hogy az olcsó kínai flash írók csak a 3.3V-os SPI flash-eket szeretik, ezekben meg 1.8V-os van, ami borítékolhatóan belehalna ha ekkora túlfeszt kapna, így az illesztéséről is gondoskodni kell...
-
acelos
tag
Hátulja nagyon "szép" kék csúszásmentes müanyag ,az egész müanyag szerintem a kijelző is, nekem nem recseg ropog , csavargatás hatására a kijelzö elszineződik(de ez nem rendeltetés szerű használat), azt mondhatom áltagos minöségű , nincs olyan érzésem mintha mindjárt szét akarna esni.A billentyüyet is használható csak fel kell majd matricázni mert angol kiosztásű ,a billentyük nyomáspontja rövidebb mint a Dell laptopomé .Egyébként a hangszóró sztereó, eddig egy hibát fedeztem fel a bluetooth audió nekem akadozik mind az LG mind a Kitsound hangfallal , a megoldást még nem tudom.
-
imi4199
tag
Most jövök a T*e*c*-ból.
Sajnos nem volt belőle kiállítva, csak a dobozt lehetett megnézni, de egyértelműen billentyűzettel van!
Van is belőle eldugva (alig találtam meg) 4 doboz, gondolom, majd ha letelik az akció, kirakják a többit is...
Az akksit én is néztem, hogy 5000 mAh, de lehet, ahogy telefonok esetén, a windows alapból kevesebbet kér enni a tápból...?
Azért ennyiért meggondolandó vétel...Hasonló kvalitású 10"-os gépeket (70eFt-ig) ilyen 32/2-es belsővel tudnátok még ajánlani?
Egyenlőre az zavar, hogy alig van infó erről a 10i-ről... -
jksx
senior tag
Lark 10i:
Hát igen, de az az 5000mAh akksi nem valamai bíztató egy 10"-os tablethez.
Az ilyen kijelzős androidos cuccokban hat-hét ezer mAh kapacitású akksik vannak. És a minőségét sem lehet tudni, hogy milyen gyorsan romlik le a teljesítménye.
Az ára valóban nem rossz, de ha a gyenge akku miatt állandóan tölteni kell akkor nem igazán éri meg. -
tlac
nagyúr
-
arnd
senior tag
Nekem is az a tapasztalatom, hogy rosszabb az akksis idő.
Meg a w8.1 gördülékenyebb volt.
A netbookomon meg a GSM modem kezelés is bizonytalanná vált. Bekapcsolás után kell egy újraindítás... Ott mondjuknaz akksi kezelés oks.
Kipróbálom majd egy tiszta telepítéssel, ha úgy sem lesz tökéletes akkor megy vissza a 8.1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Könyvajánló
- Synology NAS
- Milyen autót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- Samsung Galaxy Tab A9+ 64GB Wifi Tablet 24 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Apple iPad mini 7 2024 128GB a17 PRO Tablet!
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest