- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoMagix
addikt
válasz
junior11 #9869 üzenetére
Nem rossz a kijelző, de ez az én véleményem, persze nem egy oled 4K valami!
Mindenki másképp látja, ezt Neked kell élőben eldönteni!
Nincs automata fényerőállítás, lakáson kívül még nem teszteltem a kijelzőt!
A win10 jól megy rajta, elég a 2GB, nálam, mezei tartalomfogyasztásra használom, még semmi extra dolgot nem műveltem vele!
1 "hiba", hogy a giroszenzor nem működik win10-nél, nem forgatja el a kijelzőt, ha tekered, win 8.1-nél működik!
A minősége elég jó, egy helyen szokott nyekkenni a hátlap, ha éppen csak bal kézzel tartom vízszintesen!
Gumis a hátlap, jó fogása van, de könnyen összegyűjti az ujjlenyomatokat!
Könnyen lehet le és fel dokkolni, viszont ha mozgatod nyitott állapotban, akkor néha csipog, mint amikor kiveszed a dokkolóból, tehát kicsit laza lehet az érintkező középen.
Az akkura azt mondanám, hogy laza 2 napot kihúz nálam, vegyes könnyű használattal, éjszakára alvóban van, olyankor kb. 6-10%-ot esik az akkuszint.Egyszer összekötöttem az asztali 19" monitorommal micro HDMI - VGA átalakítóval, mind a kettő 16:10-es így nem is volt probléma, jól jelent meg a kép (nem úgy a 40".es tv-n az 16:9-es és ott túllógott a kép)!
A böngészés közel olyan volt wifivel, mintha az asztali gépemet nyomkodtam volna, ami Core 2 Duo E7300 2Gb rammal!
Sajnálom, hogy micro HDMI van rajta, nagyon kényes a csatlakozóra, egy sima kínai HDMI átalakítóval szenvedés volt kicsikarni bármit, de az említett Samsung átalakítóval tökéletes volt!
Rendeltem pár fajta átalakítót, talán valamelyik jó lesz hozzá! -
NoMagix
addikt
válasz
junior11 #9867 üzenetére
Nekem van egy ilyen, kb. 3 hete!
A kijelző számomra teljesen megfelel, nem pixeles, jók a betekintési szögei is!
Sötétben a minimum fényerőn is kifolyik a szemem, sajnos nem lehet jobban letekerni a fényerejét!
A bill. nagyon kényelmes, csak a tapipadon lévő egérgombok nem tetszenek, mivel nincsen elkülönítve a simogatós résztől!
64Gb a max, ha jól emlékszem amit megeszik!
A hangszórók hátul alul vannak, nem szólnak rosszul, de szerencsésebb lett volna előre rakni őket.
Wifi gyorsan bekapcsolódik, jól és stabilan működik az egész házban. -
Kasya
nagyúr
válasz
junior11 #9830 üzenetére
Semennyire sem zavaro, eszreveheto. A Win jol nez ki rajta, a kijelzo nem pixeles. Ezt a meretet mar nem nezem olyan kozelrol, hogy zavaro legyen. Kozelrol nezve azonban feltunik, bar nekem a Teclast is pixeles volt kozelrol.
Amit kihagytam, hogy a hangszorok kozepes minoseguek. Hangosabb, mint a Teclast, de egy Ipad-hez nem er fel sem minosegben, sem hangeroben.
-
tlac
nagyúr
válasz
junior11 #9670 üzenetére
többnyire nincs vele gond
1920x1200-as a 10 colos tabletem felbontása, 150%-os nagyítás van rajta
modern app-okkal nincs gond, a gyári win-es programok többsége is jól skálázódik
főleg a régi sima win-es programoknál lehet gond, ami annyiban jelentkezik, hogy homályosak lesznek a betűkegyébként jobb is a full hd azokon a helyeken ahol rendesen támogatva van a skálázódás, mert szebbek lesznek a betűk
-
kisza25
félisten
válasz
junior11 #9663 üzenetére
64-esben ez lehet jobb (ASUS Transformer Book T100 10.1" 64GB + 500GB + Office 365)
gondolom te erre gondoltál, de ez meg csak 2Gb
ASUS Transformer Book T100HA-FU007T
na ezek közül bármelyik 11,6" lenne már venném is -
hroberto
veterán
válasz
junior11 #9029 üzenetére
Kb. hasonló dolgokra használom Windows 10-el a Switch 10-esemet mint amiket leírtál. Probléma, és akadás mentesen működik.
Melegedést nem tapasztaltam.
Régebben én is hallottam hideget-meleget az Acerről, ennek ellenére nyugodt szívvel vettem meg, és nem volt vele gondom. (Ellentétben a Lenovo Miix 2-vel, amiből háromból három lett rossz...) -
junior11
veterán
válasz
junior11 #9028 üzenetére
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, lenne pár kérdésem Windows tablet vásárlása ügyében, egyszer már érdeklődtem, de úgy néz ki hamarosan aktuális lenne, ha sikerül:
1. Milyen a Windows 10 használata jelenlegi formájában tableten (10" fullHD), elég hozzá a 2GB RAM? Milyen a memóriakezelése?
2. Elégséges még az Intel Atom Z3735F Bay-trail proci hozzá és általános felhasználásra - netezés Edge-ben 3-4 ablakkal, zene, filmek 1080p akadásmentes lejátszása (pl. YouTube-ról, belső tárhelyről, microSD kátyáról), Office stb... Semmi játék. Vagy érdemes várni pl. a Z8500-as Cherry trail-ra 4GB rammal - pl. Asus T100HA, 1280x800-as felbontással, de jóval magasabb áron....
3. Az említett felhasználás mellett ezek a gépek nagyon melegszenek?
4. Kb. mekkora microSD kártyával bővíthetők ezek a gépek - konkréten Acer aspire switch 10 SW5-012-13M7 NT.L6JEC.005 tipusú táblagépről lenne szó (fullHD kijelző, eMMC 64GB + microSD, Intel Z3735F, 2GB RAM)
5. Mi a véleményetek tabletek esetén az Acerről? Bevallom, egy kicsit tartok tőle megbízhatóság, tartósság terén, régebben nem sok jót hallottam róluk (és az Asusról sem), mit gondoltok?
Köszi.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
junior11 #9003 üzenetére
Nem érzek nagy különbséget a 8.1 és a 10-es közt. Mindkettő jól működik, ahhoz képest, hogy milyen hardveren fut. Viszont a 10-es egy picit gyorsabbnak tűnik.
Most bekapcsolás után 618 MB foglalt volt az 1GB RAM-ból, ami egy kis üresjárat után csökkent is. Az Edge sokkal gyorsabb az IE-hez képest.
Korábban gondom volt, hogy Firefox alatt a Google Maps nagyon lassan működött. Edge alatt most már legalább használható. A Prohardver fórumoldalai olyan 1-2 másodperc alatt ugranak be reklámokkal együtt.
Ami nekem a legfontosabb, hogy 5.2 GB üres helyem van a 14,4GB-ből
. A korábbi 600MB-hoz képest felüdülés, persze a recovery partíció le van radírozva, de itt már nem tartom fontosnak, mert letölthető a telepítő.
Ami talán a 10-es ellen szól, hogy a 8.1-eshez képest némely tabletfunkció másképp működik. A charmbaros kikapcsoláshoz képest szokatlan a Start menü használata és hiányzik a képernyőkép megosztása is e-mailen keresztül.
Az esetlegesen meghülyülő Bosch gyorsulásérzékelő problémáját a javítás kiadásig meg lehet oldani az elforgatás letiltásával a Műveletközpontban, de a régebbi driver nem csinál ilyet.
Eddig úgy tűnik, hogy maradok a 10-esnél
.
A legfontosabb a legvégére: A Candy Crush szépen fut
.
Szerk.: most egy megnyitott lappal az Edge-ben 612MB foglalt a memóriából. Gondolom már előre be volt készítve.
-
gbela
senior tag
válasz
junior11 #8675 üzenetére
Általános használatra, mint böngészés, videozás stb kb 10-15%-ban elmarad Bay-trailtől, míg 3D-s teljesítményben, ami ugye főleg játékoknál jön elő, sokkal jobb a CT, 30-90%, teszttől függően.
Emellett Cherry-nek vannak még feature előnyei, miszerint nagyobb felbontásokat támogat (ami átlag tabnál nem mérvadó). -
junior11
veterán
válasz
junior11 #8657 üzenetére
Egyes oldalakon azt írják, hogy az Intel Atom Z3735F proci a HD videókat gond nélkül lejátsza, de a fullHD-val már gondja van, némi szaggatással. Szerintetek viszi szépen a fullhd-t (pl. YouTube-ról vagy fullhd filmek) vagy érdemes várni a Cherry trail elterjedésére és árcsökkenésére?
-
hroberto
veterán
-
Murphistic
aktív tag
válasz
junior11 #8488 üzenetére
Még 8.1-est használok rajta. Notebookon 10-es van fenn és valahogy a táblagépen jobban tetszik a 8.1-es start menüje a 10-es táblagép módú start menüjénél. Bár lehet ki kéne próbálnom (amit tervezek is, csak még nem szántam rá időt).
Ez a Lark, amit használok a Tescoból van és kb. 27e Ft volt az 1 éves Office 365 előfizetéssel. Ennyit szerintem nagyon is megért az 1GB RAM és 16 giga háttértár ellenére is.Közben kipróbáltam mennyire eszi a Firefox-Youtube páros a procit (720p-s felbontásnál): screenshot A 30 százalék kicsit több mint a filmes 8 százalék, de ott csak az MPC-HC futott.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
junior11 #8485 üzenetére
Szia!
Nekem Lark tabletben van ilyen proci és tablethez elég az ereje. A filmeknél nincs gond, FullHD filmet kb. 8 százalék körüli terheléssel elviszi, mert a GPU megoldja a proci helyett. A Xvid fájlok jobban megizzasztják, de ott sincs akadás. Talán ha valmilyen nagyon egzotikus tömörítésű videót akarsz lejátszani nagy felbontással ott lehetnek gondok, de eddig én nem találkoztam olyannal. Természetesen a YouTube is OK.A hardveres gyorsítás miatt nekem úgy tűnik, hogy a H264-es FullHD film kevésbé fogyasztja az akksit, mint egy standard felbontású Xvid film, de egy töltéssel abból is végig lehet nézni 1 hosszabbat és még kb. 40 százalékod (persze ez akksitól is függ). Sajnos eddig még nem mértem le pontosan.
Internetezésnél nálam az 1 GB RAM jelent egy kis gondot, mert azt elég hamar befallja a Firefox, de 2GB-nál szerintem ez már nem jelent gondot.
Hosszabb terhelésnél a proci visszavesz, így tartós terhelésnél lehet egy kis lassulás. Például, amikor én videót konvertáltam a tableten
.
Szerk.: ha esetleg szeretnél valamit kipróbáltatni írd le és ha van olyan programom, akkor kipróbálom.
-
tlac
nagyúr
válasz
junior11 #8217 üzenetére
Érdeklődni szeretnék, akik frissítettek tableten 8.1-ről W10-re, milyen az új rendszer tableten? Többször olvastam, hogy a 8.1 jobban volt használható, de konkrét dolgokat nem nagyon találtam, hogy miért. Nálatok mi a helyzet?
amik nekem visszalépés lett:
-win8.1-ben volt tablet verziós IE, szép nagy fülekkel, gesture-ökkel, teljes képernyőn futva
ezek most teljesen hiányoznak-nincs charm bar, ami helyette van az nem helyettesíti
ennek a hiánya nálam elég sok kellemetlenséget okoz:
-korábban teljes képernyős programot futtatva is könnyedén meg tudtam nézni az időt, elég volt csak jobb oldalról kicsit megpöccinteni
-meg kényelmesen be lehetett állítani a fényerőt is, most csak 25%-onként lehet, ami sötétben nem elég
pontosan beállítani a fényerőt csak a tálcáról elindítva a vezérlőpultban tudom, de mire odáig eljutok, már kifolyt a szemem
-a billentyűzetet is elő lehetett hozni a charm bar-on, most egy teljes képernyős programnál ha magától nem ugrik fel a bill, akkor nem lehet sehogy előhozni, csak ha ablakba átteszemezek kis apróságoknak hangzanak, de rendszeresen előjönnek, és elég idegesítőek lesznek egy idő után
-
yoli666
tag
válasz
junior11 #8217 üzenetére
Szia!
Én is pont ilyen gépre várok csak nekem még feltétel, hogy 2 rendes usb-port legyen rajta. Az már csak hab a tortán, ha mondjuk az egyik usb 3 lenne... És persze billentyűzetet lehessen kapni hozzá.
Már majdnem megrendeltem a Vi10-et, de mivel látom most kezdenek jönni a Cherry Trail-es gépek és nem annyira sürgős a beszerzés, így eldöntöttem max. november közepéig várok, akkorra kijönnek a karácsonyra szánt gépek és remélem a Vi10-nek jön egy fejlesztett verziója amiben már Cherry Trail lesz. Valamint a mostani W10 aktiválási gondokat is kivárom...
Akkor az kínaiban kb. best buy lenne, ha marad a baráti ár. Mondjuk 200 USD alatt vagy környéke...
A Cherry Trail kb. 2x gyorsabb ahogy látom a teszteket a Z3736F-nél. Ami azért nem rossz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Hardcore café
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Apple Ipad 10.generáció
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest