- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
Valóban nem az, de ha már rendelkezésre áll a hardvernél és támogatja / támogatott az OS, akkor azért az sem indokolt, hogy EFI módban minden esetben eleve kikapcsolja és úgy telepítse, úgy használja a rendszert.
Az az arány meg továbbra is inkább csak tipp, mintsem pontos adat, pláne az összes felhasználóra vonatkozóan... Lehet akadnak sokan, akik nincsenek teljesen képben, de ugyanakkor az ilyenek pont nem is feltétlen piszkálják és lehet épp alapból bekapcsolt állapot van náluk, a hardvert az előtelepített rendszerrel is eleve úgy vették stb.
-
King Unique
titán
Ez a 99% gondolom így hasraütés-szerűen, meg sac/kb. alapon... Ha már van egy modern, UEFI-s hardvere a usernek + rajta egy modern OS, mint a Windows 10, akkor nyilván használhatja EFI módban telepítve és bekapcsolt Secure Boot mellett a rendszert. A 10-es legalább támogatja rendesen, nem úgy mint a 7-es. Na meg már a népszerűbb Linux rendszerek is egy ideje. Valamint ha majd az Intel 2020-tól állítólag elkezdi teríteni az UEFI + Secure Boot only hardvereket, akkor eleve nem lesz opció a kikapcsolása.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igazából semmi fontos nincs az SSD-ken, csak kényelmi szempontból jobb, ha nem kell újratelepíteni. Régebben ajánlották, hogy a Windowst érdemes pár évenként újratelepíteni, ez érvényes a Win10-re is? Ha újratelepítem elég a "Gép alaphelyzetbe állítása", vagy tiszta telepítés kell?
-
törölt tag
-
vlevi
nagyúr
Szerintem nem pont arra gondolt. XP alatt volt Quick launch toolbar, hetesen is megvan, csak el van dugva, itt is megvan, csak nem reklámozzák.
A lényeg, hogy bárhol létrehozhatsz egy mappát, és azt a mappát kiválaszthatod, mint eszköztár.
Azok a parancsikonok, amik ebben a mappában vannak, azok meg fognak jelenni az így létrehozott eszköztárban. Ennek az eszköztárnak a méretét úgy lehet beállítani, hogy feloldod a tálca zárolást. -
Hm, közben a Microsoft meg megerősítette, hogy mégis volt ott forráskódrészlet driverekhez, ARM kernel kódhoz fent (ez a betaarchive is egy csodálatos hely lehet):
http://gizmodo.com/leak-of-windows-10-source-code-raises-security-concerns-1796390666
-
-
hódmaci
senior tag
Igen legálisat akarok.
Gondolom ha innen veszem az jó.
Illetve még az érdekelne,hogy egy pcre telepíthető csak?
Vagyis egy időben mindig csak egy pcn lenne.
Mármint úgy értem ha alaplap hibás lesz a pc akkor vihetem tovább következő gépre?Mert olyasmit hallatom hogy hiába fizetem ki ha elromlik a pc akkor megy a levesbe a win is.
-
-
Na, megvan a probléma okozója: az uxtheme patcher miatt nem volt asztal. Miután a második upgrade után (még időben csináltam iso-t az ESD-ből
) sikerült uninstallálni, máris bejött a desktop. Azóta jó
Szóval ha valakinek ilyen fel van rakva, upgrade előtt mindenképpen szedje le.
Persze ha az első upgrade után tudom uninstallálni, akkor ott is ment volna, de valamiért elszállt az uninstaller és nem csinálta meg. Most az sfc/dism filecheckek is lefutnak hiba nélkül.
-
vlevi
nagyúr
Nem azokra gondoltam, akik letiltják a frissítést, mert ők maguknak keresték a bajt. Hanem aki egyáltalán nem ért hozzá, aztán mégse frissül a rendszerük.
De, latod, nekem is a frissítés letiltását ajanlották.
De könyörgöm, milye driverfrissitest tiltsak le, nem frissült a Lenovo druver (tudtommal), pár honapja még ment, most meg nem ismeri fel. Nincs driverem a szabványos MTP eszközhöz. A Lenovonak csak az usb debuggerhez kell külön driver, az MTP médiaeszközhöz nem. -
quailstorm
félisten
Ne haragudj, de GeForce FX meg Radeon 9600 már tud Aerot. Shader 2.0 kell mindössze. Egy 2007-es vagy frissebb kártya meg már kitolja a kellő FPS-t is.
Ez a design pusztán divatteremtés, mert minimál, mert egyszerű. Engem zavar, természetellenes hogy minden sima és szögletes. Jobban fáraszt.
-
movax
őstag
Pedig ezek a problémák jó eséllyel driveres (főleg chipset) gondok. Másrészt megfelelően beállított rendszer (update beállítások, energiazdálkodás, magic packetes hálókártyás faszságok stb.) soha nem ébred fel alvó módból, nálam legalábbis, több mint félév alatt egyszer sem volt rá példa.
-
Tin
veterán
igen, hozzákötöttem, és köszönöm szépen. ha nem, akkor anyázok egyet, és bízom benne, hogy a win7 pro kulcs működni fog. merthogy az teljesen legális.
ez egy frissen összerakott gép, még nincs benne a vinyó és a vga. gondolom először húzzam újra a win10-et, aztán ellenőrizzem az aktiválás, és utána pakoljam bele a többit, ugye?
-
TRob1
veterán
Eszközkezelőben sokszor még olyat se talál meg amiből tényleg van újabb, akár több is. Pl. az említett hangkarira is azt írja hogy a legújabb (2015.06havi)
Nem mintha lenne vmiféle gond, csak általában szeretem frissen tartani a dolgokat, hogy ne is legyen.(ha netán attól lesz - mint ahogy lentebb említette movax (de ez a ritkább) - akkor meg vissza egy előző)
-
sheep
addikt
Na ez érdekes mert én kb 2 hete tiltottam le a Realtek HD audio drivert. Iszonyat belassult a gép induláskor, és az eszközkezelőben az audio driver foglalt 40%-ot. Letöröltem és feltettem vmi Nvidia audio drivert, most nincs vele gondom.
De akkor kipróbálom, hátha az új Realtek már jobb. -
TRob1
veterán
-
SkyS1gn
félisten
Nem oldja meg.
Leszedtem a win update tiltó programot, abban is kijelölve, rebootnál megint net minden nélkül először ott az x 10mp után megint van hang meg realtek, ki is írja.
Megtiltottam hogy a SYSTEM módosítsa a realtek mappát, ez sem segít.
Szar ez úgy ahogy van. Napokat töltöttem el azzal hogy drivereket telepítettem, registryt módosítgattam stb stb ugyanúgy fos.
Zenét hallgatok egyszer hangosít, halkít, de van hogy ezt 10mp alatt többször is, komoly isten ez nem normális. Ujrarakom az egész rakás winfost ha nem oldja meg kibaxom az egész gépet.
Hihetetlen hogy egyik megoldás sem oldja nekem meg.
-
whitezo88
nagyúr
Nem hinnem hogy jatek miatt lsz mert tobbnel is volt fagyas. Sot: tegnap sikerult meg tovabbi kb masfel tucat drivert frissiteni a Driver Boosterrel. Es utana jo volt. Tobb menet lement Overwatchhal es R6 Siegel is. Am ma reggel megint kifagyott... Meg jatek se kellett hozza... Mit nezzek meg? Memtest, hdsentibel segithet? Vagy biztos driver gond? A DB halozati drivert is frissitett tobbek kozott, az is emlitve lett. Minden driver ujra lett teve mar.
-
whitezo88
nagyúr
Köszi, de nem jó. Említett progival takarítás megvolt. DDU-val graf driver csökkentett módban leszed, majd üresre felrak. Realtek audio driver le, majd legfrisebb fel. Intel chipset driver frissítés is megvolt. Hálókártya nincs a gépben, volt Hamachi, talán az okozhat dolgokat, az is leszed. Újraindítások után játékba be, majd még a menüben (felbontás állításakor btw) freeze. Most ajánlották a Driver Boostert, az a következő lépés...
Azért rendszervisszaállítás/reinstall nélkül jó lenne megoldani.
-
TRob1
veterán
Tényleg. Újraindításnál mondja hogy kikapcsolta az ismeretlen forrásból származó bővítményeket. Bekapcsolom? Annyi baj legyen. Amúgy sem fogok sokszor találkozni ezzel, hisz mindig altatom a gépet, utána meg az Edge is úgy indul ahogy hagytam
(Aztán lehet hogy erre is van vmi trükk hogy mindig maradjanak bekapcsolva. Mint a NumLock újraindítás után... mindig zavart kicsit hogy nem megy, de sosem néztem utána. Ma meguntam, megtettem, müxik..
)
-
yanna
addikt
Két fájl miatt szívtam én is az old mappa törlésével egy darabig, pedig már a szomszéd tulajdonában is voltak, mégsem lehetett törölni. Aztán kiderítettem, hogy ez a kettő fájl megvan a system32 könyvtárban is, amelyeket csökkentett módban is használt a win. A két fájl egy eszközhöz tartozott (free fall sensor), és az eszközkezelőből való törlés után már azt tettem velük amit akartam.
Újraindítás után az eszközt meg telepítette a 10. -
Nimda
addikt
Próbáltam mindent, semmi nem segített.Még egy egyszerű driver törlés/telepítés is megfektette a frissítés előtt még jólműködő rendszert
De most már mindegy igazából, mert éjjel újrahúztam az egészet és minden ok.Persze a gratulációm nem marad el, a kedves Microsoft felé...
-
-
AtHoS
nagyúr
Én most tiszta telepítéssel raktam fel a 1607-et és meglepődve tapasztaltam, hogy az Asus alaplapon lévő Realtek alapokon nyugvó hangkarihoz újabb drivert rakott fel, mint amit Asus-éktól le lehet szedni, ráadásul Asus-ék "megbütykölik" a realtek-es szoftvert és spec külalakot (UI) + egyéb kiegészítő szoftvereket is dobnak mellé. Na most ez a szerencsétlen win10 nem csak újabb verziót rakott fel, hanem a spec UI és szoftok is ott figyelnek.
A lényeg, hogy vannak azért érdekes kuriózumok a win10 automatikus driver telepítések közepette
Na mondjuk az sem utolsó szempont, hogy eleddig hiba nélkül működik is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Napelem
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged