- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
mefistofeles #146189 üzenetére
Nekem az Advanced System Font Changer oldotta meg ezt a problémát ...
-
arcitec
addikt
válasz
mefistofeles #146189 üzenetére
A kijelzőnél a beállításoknál tudod "globál" mértezni, nálam a 2560x1440 felbontás,
125%-on van. Tehát így minden arányosan nagyobb lesz.
A következő 150% lehetne ha nem lenne elég. -
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles #144854 üzenetére
Látom sikerült, ha nem csatlakozol internetre, azaz "nincs internetem", akkor kihagyható ez a lépés.
-
válasz
mefistofeles #144854 üzenetére
-
válasz
mefistofeles #144850 üzenetére
Ne minket hanem az ismerősödet kérdezd van-e ms fiókja..
Amúgy utólag módosítható.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #144850 üzenetére
• Ha nem ismert az ismerős Microsoft-fiókja és annak hozzáférési adatai, akkor értelemszerűen max. másik Microsoft-fiókot lehet regisztrálni a telepítésnél, vagy helyi fiókkal telepíteni.
• Utólag is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, vagyis értelemszerűen majd átvált az utóbbira a kedves ismerős, ha azt akarja használni.
-
DellFan
csendes tag
válasz
mefistofeles #136606 üzenetére
Ha a MCT-vel készíted az pent, az elején figyelni kell hogy be legyen jelölve a "ajánlott beállítások használata ehhez a géphez" jelölőnégyzet, különben nem teszi fel a megfelelő USB drivert.
-
válasz
mefistofeles #136612 üzenetére
Sikerült már megoldanod?
Nekem sikerült teljes mértékben reprodukálnom a 'hibát'.
Csakhogy ez nem bug hanem fícsör..
De nem akarom elvenni a lehetőséget a másik topik tippelői elől... -
Vastika
tag
válasz
mefistofeles #136610 üzenetére
Bocs, az utolsó sort nem olvastam el... ;-)
-
King Unique
titán
válasz
Ha drivert hiányol a telepítő és nem jelennek meg a meghajtók, akkor lásd egy másik válaszban leírtakat, ez sem újdonság itt és már többször volt róla szó. Ahol azt már értelemszerűen neked kellene tudni, megnézni, hogy ezen módszerek megoldják-e, vagy pl. Intel RST lévén neked is le kell tölteni és be kell tallózni a szükséges drivert, mint nemrég másnak.
Egyébként igen, az, legközelebb elég lesz egyszerre 1 topikban.
(#136617) bebeago:
Igen, arról (RAID, Intel RST), le van írva világosan az előbbi válaszban, linkelt példákban is, meg nyilván mi máshoz kérne drivert egy modern Windows 10-telepítő. -
zolee001
őstag
válasz
Ha az usb driver hiányzik akkor hogyan indul el a telepités?
Amennyiben a diskek nem látszanak akkor add meg neki a megfelelö chipset/raid /rst drivert -
bebeago
tag
válasz
Ment PM!
-
PROTRON
addikt
válasz
Tudom hogy regi motoros vagy, de nekem van olyan alaplapom idehaza, h110es csipsettel aminek a weblapjan figyelmeztetnek hogy bizonyos win kiadasok eseten usb telepiteskor extra dologra van szukseg, nem megy automatikusan.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Egyszer futottam bele hasonloba. Akkor ujra letrehoztam a telepitot a creation tool segitsegevel es megoldodott.
-
válasz
Javasolt a bios defaults betöltése, esetleg valami régi 8GB usb2 pendriveot használni..
-
Vastika
tag
válasz
Talán valami extra USB vezérlő van az alaplapodon, amihez nincs driver a telepítőben, és abba dugtad?
Próbáld ki egy USB2.0 portba dugott telepítővel ;-)
-
Zoz
őstag
válasz
És erről a konkrét pendrive-ról telepítettél már Windowst?
Ha nem, akkor próbáld meg egy másikkal. -
GreenGoblin
őstag
válasz
mefistofeles #136402 üzenetére
Megoldottam. Nem volt egy egyszerű szülés de fent van a Win10.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
mefistofeles #136398 üzenetére
Nem ad be arra sem semmit
-
GreenGoblin
őstag
válasz
mefistofeles #136393 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #136271 üzenetére
Mit indokoljak rajta? Szerintem is tré.
De a hiszti az nagyon komoly -
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #136269 üzenetére
Még több béna hasonlatot!
-
movax
őstag
válasz
mefistofeles #136243 üzenetére
És még egy fontos feltétel kimaradt: a MS-fiók. Ez fontos, mert egy csomó embernek nincs, nekem sem, és nem is akarok.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #136235 üzenetére
User írja a PC check proginak a Microsoft Surface Go 2 se tetszik, közben a terméklapon már Win11 reklámmal szerepel. Azért érdekesre sikerült ez a bemutató: valószínűleg szándékos kiszivárogtatás, ma lefagyott stream, és az új kinézet helyett a kommentek arról szólnak a kiadott kompatibilitás ellenőrző szigorúsága szerint nem fog felmenni egy Dell Inspiron és hasonlókra. Twitteren láttam Surface Studio 2 se "jó" szóval ez a kiadott program szart se ér.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #136235 üzenetére
Mivel nyilvánosak a rendszerkövetelmények, ezért logikusan kitalálható mi nem stimmelhet, még ha nem is írja pontosan maga az alkalmazás. Amely utóbbiból egyrészt lehet lesz kiadva újabb verzió is, ami már igen, sok minden történhet még X hónap alatt a tényleges megjelenésig. Másrészt adott a lehetőség kipróbálni élesben, letölthetők a korábbi esetnél megadott linkekről az előzetes ISO-k (21996.1).
Ha nem felel meg a jelenlegi hardverkonfigurációd a W11 követelményeknek, akkor használhatsz 2025-ig W10-et, vagy ha az előbbi kell, akkor veszel új, kompatibilis hardvert, vagy pl. esetleg módosított ISO-t - lásd a linkelt példát - használsz, ennyi, túl van tárgyalva... -
válasz
mefistofeles #136215 üzenetére
Ugyanez, nekem is minden pipa, ott van az fTPM és a Secure Boot is. Mindkettő pipa, a gép full új Ryzen 5600X, DX12 GPU-val és nem kompatibilis.
Valszeg az fTPM a hunyó, ugyanis nem látja a rendszer az eszközbiztonságban és az eszközkezelőben sem a TPM modult. De nem tudom miért.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #136223 üzenetére
Most komolyan, mi ez a nagy kifakadás, amikor még hivatalosan meg sem jelent a W11 és hónapok vannak addig, meg évekig használhatod még a W10-et is?
Egyébként meg programot újrafuttatni, illetve rendszer újraindítása után újrapróbálni stb., már ha valóban teljesülnek mind a szükséges feltételek. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Na megnéztem én is, ugyanaz. Nekem lehet, hogy az MS fiók miatt nem jó, mert azt nem használok, én még az elején helyi felhasználóként telepítettem fel.
-
Skynet258
veterán
válasz
Hm, akkor kíváncsi lennék nálam mi lehet az oka.
Legalább megtudtuk, hogy a 2200G is alkalmas rá, plusz azt is megtudtuk, hogy a laptól is függhet az opció, nem csak tisztán a procitól.
Eszközbiztonság úgy néz ki mint nálam fentebb? Eszközkezelőben is látod? -
Skynet258
veterán
válasz
mefistofeles #136213 üzenetére
fTPM betűket keress, de az előbb néztem egy 2200G-s gépen és ott nem volt meg az opció.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #136163 üzenetére
Eddig se voltak pontosak:
"Something happened" (de mi?)
"Az eszköz/fájl használatban van..." (mi használja?)Szerintem elképzelhető amikor megjelenik a 11, mégis fel lehet erőltetni a telepítővel, azért elég sok amúgy működő gépnek nincs tpm vagy van csak nincs bekapcsolva. Ez megint nem lesz egy sima roll out.
A kiszivárogtatott változat és az insider buildek mennek nélküle is, a mókoláshoz nem értek, esetleg majd win10 iso-ból install.esd/wim kiveszed és cseréled a 11-ben, biztos lesz okosított iso amivel kikerülhető ez a követelmény. Szóval én sokat nem adok erre a pc check programra, már win10 buildek esetében is volt olyan az upgrade assistant kiírta nem lehet, aztán isoból erőből simán. Nálunk egyik gép rendben lesz, másikon még win10 támogatva, azt már cserélni kellene és akkor már inkább mac.
Nem estem hasra a maitól, a leaknél újabbat nem nagyon meséltek, a hat éve szar animációkat és ui hibákat javítottak végre hurrá, a gagyi áruháznak az android és amazon miatt talán lesz használója is, teams integráció nekem ugyanolyan mindegy mint a skype, ha uwp dolgok jobbak lesznek akkor már jó. Fájlkezelő nem nagyon változott, nem mutattak új mail, naptár, képek, gépház használat közben, nem mutatták a dark mode végre kész van? Amit mutattak a news feed bullshit nem érdekel. Beismerték végre évi két "nagy" frissítés nem megy nekik, újra évi egy lesz. -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #136193 üzenetére
A felsorolt követelmények közül manapság a mai PC-knél azért nem akkora extra és újdonság egyik sem, hogy egyáltalán ne lehetne ezeknek megfelelni.
+ Ugye nem kell egyből W11-re váltani, 2025-ig támogatott még a W10 is, meg addigra lehet hardvert fejleszt, vagy eleve újat vesz a user, illetve akinél esetleg a jelenlegi konfiguráció mégsem felel meg a követelménynek.
-
Skynet258
veterán
válasz
mefistofeles #136200 üzenetére
Ahogy látom Ryzen 2200G procid van. Megnézted az UEFI-d opcióit?
[CS]Blade2: az fTPM (Intelnél PTT) és a TPM leegyszerűsítve ugyanaz. Az "f" betű az elején annyit tesz, hogy "firmware". Tehát szoftveres layer-ből van megoldva a titkosítás. Nálam egy Ryzen 4650G-n bekapcsolva ezt látod:
És ennyi, ennél több nem kell a Win 11-nek...
-
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #136200 üzenetére
Hát ne hari, de én nem akarok fizetni érte, szerintem jó ez így.
A kis részt nem tudom, van valami forrás erről? Steam szokott felmérést csinálni.#136201 [CS]Blade2
TPM 2.0 a standard verziószáma. A PTT (legalábbis ami az itthoni lapokban van, lehet nincs is régebbi) teljesíti a 2.0-t.
4gen. intel-en is bekapcsoltam. -
válasz
Ne aggódj, biztos lesz ingyenes win11 skin win10-re...
-
Geth
veterán
válasz
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #136185 üzenetére
Pont a kiszivárgott verzióról linkeltem az itteni esetet, ami pont nem ment fel akármire, az is ugyanúgy leakadt upgrade és clean install esetén egyaránt az említett követelmények hiányában, max. a fórumtag által módosított ISO az, amivel végül sikeres volt a telepítés többeknél...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
mefistofeles #136168 üzenetére
z490-es lap + i7 10700 ,stb. ,és nekem sem engedi...
Sztem nagy kamu az egész ,ha kijön a nyilvános ISO ,úgy felmegy mint a villám. -
Cr00py
senior tag
válasz
mefistofeles #136171 üzenetére
Nincs semmilyen plusz modul az alaplapon.
Simán csak biosban engedélyeztem.
Ilyen lapom van. -
Cr00py
senior tag
válasz
mefistofeles #136165 üzenetére
Elég a biosban engedélyezni.
-
westlake
félisten
válasz
mefistofeles #135898 üzenetére
Majd ha bejelentik (hivatalos lesz).
-
isti732712
aktív tag
válasz
mefistofeles #135879 üzenetére
King Unique
Az előbb lett leírva, linkelve, hogy pl. a digitális licencnél a hardverazonosító és az ahhoz társított Windows 10-kiadás (pl. Home/Pro) a lényeg, ahol az előbbi 1 db PC esetén nyilván nem változik, ellenben 2 db egymástól különböző PC-nél már igen, ennyi.Akkor ismét tanultam valami újat.
Igen! King Unique megadta a megfelelő részletes választ -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #135879 üzenetére
Az előbb lett leírva, linkelve, hogy pl. a digitális licencnél a hardverazonosító és az ahhoz társított Windows 10-kiadás (pl. Home/Pro) a lényeg, ahol az előbbi 1 db PC esetén nyilván nem változik, ellenben 2 db egymástól különböző PC-nél már igen, ennyi.
-
isti732712
aktív tag
válasz
mefistofeles #135873 üzenetére
2 ssd re akar 1 Windows ! Mindkettő működni fog!
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #135851 üzenetére
Idő előtt a végleges változatot mondjuk pont nem tudod, mivel egyrészt hivatalosan (24.) még be sem lett jelentve, másrészt ez a 21996.1-es build csak egy előzetes, Dev Channel változat és nem a végleges W11 (vagy mi lesz a neve), ennek okán annak megfelelően is kezelendő.
Egyébként meg kipróbálod, vagy Insider Preview programba belépsz, vagy letöltöd a nemrég említett forrásokból az ISO-t és in place upgrade / clean install, aztán kiderül, hogy a saját hw/sw környezetedben mennyire oké. -
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #135846 üzenetére
A few days ago, Baidu user sdra_owen/Baidu uploaded certain screenshots on their profile. These screenshots looked extremely similar to Windows 10X. The screenshots had a centralized start menu and rounded edges. Soon after these images surfaced, Microsoft provided reporters with a preview version of Windows 11 ISO and since then a whole buttload of information about the new OS has emerged.
-
Cs1csó
titán
válasz
Nem nagyon értem én sem, elvileg az is adta alá a lovat amit nem is teljesen értek, hogy az utóbbi 2 build elég "satnya" volt tehát a közvetkező a 21H2-be elég sok újítást zsúfoltak bele és ezt egyesek úgy gondolták elég arra, hogy kapjon valami új nevet.
A képek egy része amúgy a korábban kiszivárgott pl. a fájlkezelő ikonok módosult változatai, ezek egy része már majdnem benne lett a mostani build-ben.
Bár azt nem értem, hogy egyesek azt vizionálják, hogy 10 év után jön az új rendszer és még ugye csak 6 év telt el, még ha most be is jelentenék az új rendszert 2025-re az is még bazi messze van.
Szerintem fölösleges ezen agyalni, több okból:
Drámai változásokra nem is lehetne számítani hiszen a Windows-nak pont az a lényege, hogy akár 10 éves vasakon is elfut és akár 10 éves szoftvereket is tud futtatniTehát ha akarnák akkor sem lehet "drámai" újításokat beletenni, hiszen a kompatibilitás az egyik legfőbb fegyvere.
A másik, hogy sok energiát fektetett az MS abba, hogy végre "egy " rendszer maradjon és már csak a Windows 8.1 maradt de az is csak másfél- két évig aztán annak is reszeltek.
Gyakorlatilag még most is lehet ingyen frissíteni, a régebbi rendszerektől.Nem nagyon van értelme egy "új" elnevezéssel bíró rendszernek legyen az akár WIndows 11. Ha mégis jön akkor meg ugye megint az lesz, hogy mindenki upgrade-elhet ingyen.
Amúgy aki úgy áll hozzá mint én, hogy változás = élet, állandóság, változatlanság = halál, tehát ami nem változik annak kampec, tehát megszoktam, hogy a Windows-t fejlesztik, változik módosul, ezzel a féléves ciklussal pedig elég gyakran és apró mértékben ahhoz, hogy könnyen meg lehessen szokni. Nem olyan nagy az ugrás mint pl. az Xp - Vista között.
-
törölt tag
válasz
24-én lesz egy Microsoft bemutató, ahol beszélnek az új rendszerről és akkor gondolom kiszivárogtatták a korai buildet, hogy a tech lapoknak legyen témája és milyenek a reakciók.
-
westlake
félisten
válasz
mefistofeles #135772 üzenetére
Biztos nem itt olvastad, hogy több ember panaszkodott a Windows 11 jelenlegi működése miatt. Legjobb tudomásom szerint egy felhasználónak van problémája egy játékkal. Ez a verzió annyiban különbözik bármelyik másik Insider verziójú Windows-tól, hogy ezt nem hivatalosan publikálták. Ez nem jelenti azt, hogy a verzió ne lenne használható. Ilyen hiba (sőt, ennél komolyabb) az Insider verzióknál is előfordul.
-
kinder93
aktív tag
válasz
mefistofeles #135772 üzenetére
Hmm nem tudom hol a sok ember. én például tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Működik nagyon szépen.
-
válasz
mefistofeles #130523 üzenetére
Ez a hiba telepítéskor W7-nél nagyon gyakran megjelent, de az volt a szopacs, hogy semmi köze nincs ahhoz, mint amit sugall, azaz semmi köze nem szokott lenni semmilyen DVD driver-hez... W8/8.1-nél már ritkábban fordult elő W10-nél meg tényleg igen ritka.
Vagy bizonyos BIOS beállítások nem tetszenek a telepítőnek, avagy tipikusan csatlakoztatott USB eszközök szokták megakasztani a telepítést, ez esetben is tipikusan az xHCI miatt.
csak egy példa pl USB HUB-ra csatlakoztatott telepítőpendrive esetén hisztizik, de ha kihagyod a HUB-ot és alaplapra csatlakoztatod ugyanazt a pent, akkor meg minden OK...Szóval semmiképp sem DVD driver-t kell keresni, mert nem az okozza, hanem valami olyan hardverelem van a gépben/gépre kötve/BIOS-ba engedélyezve, ami miatt előjön ez a hiba.
Pl egyes TPM modulok is okozzák ezt (ha be van kapcsolva az opció BIOS-ban), ilyenkor vagy beadagolod telepítéskor a TPM driver-t avagy telepítés idejére letiltod a BIOS-ban... -
jokeph
nagyúr
válasz
mefistofeles #130523 üzenetére
Tényleg érdekes probléma.... sosem futottam bele ilyenbe, még ezeréves C2D-s gépen sem.
Nemhogy egy új RyZen-es géppel.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
mefistofeles #130314 üzenetére
Szia,
vannak store játékok, amelyek microsoft account bejelentkezés nélkül nem futnak. Ha nem ez a hiba, akkor itt van egy guide amin érdemes végigmenni:
[link] -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #129875 üzenetére
Egyrészt az erőltetéstől értelemszerűen akkor, ha az adott eszközt érintik az egyes ismert hibák, ami ugye nagyban hardver- és szoftverkörnyezet függvénye, ahogyan általában is azok a bizonyos anomáliák. Másrészt nem derült ki, nem tudhatom/tudhatjuk mások hogyan használják a rendszert, milyen állapotban van, normál ütemben frissítenek, vagy összevissza, telepítve van-e esetleg valamilyen "optimalizáló" program, vagy 3rd party antivírus szoftver, ami belezavarhat a frissítésbe, stb.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #129875 üzenetére
Millió féle hardver konfigurációtól, szoftverektől függ. És attól mit használsz. Ha XY funkcióba bugot hoz egy frissítés, viszont te azt nem használod, akkor számodra nem hibás a frissítés. Más pedig oldalakat anyázik miatta. Más esetben te is találkozol a hibával, csak a te türelmed nagyobb így nem is emlékszel rá, más valakit pedig minden alkalommal zavar, írhatnék konkrét példákat.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #129836 üzenetére
Akkor az a frissítési segéd lehetett, amivel az aktuális verzióra (20H2) lehet upgrade-elni. Ja, a magyar fordítás esetlegesen itt-ott érdekes tud lenni.
De ez ugye nyilván csak az adott EOL verzió (1903) kivonására, lejártára vonatkozott, nem arra, hogy azon a gépen már egyáltalán nem használható semmilyen Windows 10, mint említve volt. Szívesen!
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #129818 üzenetére
Mivel az egyes Windows 10-verziók támogatási ideje kiadástól függően véges, sőt a 1903-as verzió elvileg már EOL, ezért egyáltalán nem meglepő az üzenet, mármint hogy frissíteni kellene újabb verzióra a további támogatáshoz.
A verzióváltáshoz, funkciófrissítés pedig ugye adott a Windows Update, + a frissítési segéd, MCT, valamint az in-place upgrade a letöltött W10 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és asetup.exe
fájl futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel. -
Zoz
őstag
válasz
mefistofeles #129824 üzenetére
Csinálj egy friss telepítőt, majd onnan a SETUP.EXE-t indítva, a frissítést választva egyből az aktuális verzióra juthatsz, és arra már csak az aktuális havi összegző frissítést fogja letölteni.
-
Puma K
nagyúr
válasz
mefistofeles #129822 üzenetére
Folyamatosan vannak frissítések.
Most ez rossz vagy jó a te szemszögedből?
-
plömplöm
őstag
válasz
-
válasz
Igy igaz, csak nem osztogatnak hanem fosztogatnak..
a 1903 már olyan elavult mint az XP, frissítsd a 20H2-re. Ez az üzenet lényege.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
mefistofeles #127086 üzenetére
Bitlockert használtam a régi HP laptopomon. Ugye, ez a home-ból hiánycikk
-
válasz
mefistofeles #127052 üzenetére
Bios elemet cseréltél már?
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #127052 üzenetére
Próbáld már meg légyszi az itt írtak szerinti utolsó bejegyzésben lévő registry módosítást.
-
tasiadam
veterán
válasz
mefistofeles #126997 üzenetére
-
válasz
mefistofeles #126779 üzenetére
Nem használsz időnként Linuxot is..?
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #126781 üzenetére
ok
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #126779 üzenetére
gépház/idő és nyelv
fenn mindkét időre vonatkozóan be van kapcsolva ?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
mefistofeles #126259 üzenetére
Önző álláspont? Miért téged érdekel, hogy nálam nem működik?
-
jokeph
nagyúr
válasz
mefistofeles #126259 üzenetére
Ez így is van.
Bár azért, hogy hogyan lehet elcseszerinteni egy kezdetek óta jól működő fájltársítást... igen, ez a fényképformátumok megnyitására hibaüzenet kategória. -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #122917 üzenetére
Fordítva nem, vagy max. dinamikus lemezzé konvertálással tudja megoldani a beépített lemezkezelő, de azt nem javasolnám, pláne ha nem célirányosan akarod úgy használni. 3rd party particionáló programmal viszont megoldható alaplemezként is. Amúgy erről is volt már szó itt.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #122514 üzenetére
Igen, olvastam, meg a gyorsindítás = Fast Startup. Meg oké, hogy esetedben megoldotta, de egyéb esetekben a BIOS említett beállításainak a függvénye szokott ez lenni.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #122507 üzenetére
Ennek a Windowshoz általában nem sok köze van, vagy max. esetleg a Fast Startup, azt kikapcsolva lehetne újraellenőrizni. De egyébként az, hogy a gép, a Windows kikapcsolása után áram alatt maradnak az USB-portok, az BIOS-beállítás függvénye szokott lenni, lásd pl. a töltés funkció, ErP Ready, Deep Sleep stb. opciókat.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
mefistofeles #122509 üzenetére
Szia!
Ezt próbáld ki, sokaknak segített:
"1. Please refer below steps to set power off USB device in OS.Step 1. Open the Power Option item in control panel.Step 2. Click the Choose what the power button do link.Step 3. Click Change settings that are currently unavailable.Step 4. Clear the Turn on fast startup (recommend) check box.Step 5. Click Save changes.
2. Please refer below steps to set power off USB device in BIOS.Step 1. Please press hotkey Delete during POST to get into BIOS.Step 2. Please click South Bridge configuration under Advanced.Step 3. Please click Deep sleep to Enabled.Step 4. Click hotkey ?10??to save change.
Ui:
Ezen az alaplapon sajnos nincs jumper erre a célra, ha lenne akkor csak azt kéne átrakni...
-
válasz
mefistofeles #122507 üzenetére
Linux alatt nem ugyanígy kapcsolt ki?
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #122478 üzenetére
Frissült a Skype UWP-ről vissza hagyományos exe-re. Technikailag a frissítés új program és ezért alapértelmezetten elindult. Uninstalláltam én is.
SunMount3r: a Win10-nek nem kell semmi a Win7 maradékból, akár formázhatod is azt a meghajtót
-
mpo
veterán
válasz
Beállítások->Általános
Automatikus indítás és indítás háttérben kikapcsolva és nem is indul. -
törölt tag
válasz
Én is letöröltem.
-
válasz
Nyugodtan letörölheted
-
válasz
mefistofeles #122270 üzenetére
2. Akkor add meg 1x a bejelentkezési adatokat(gmail), utána nem kellene, hogy kérje újra
-
válasz
mefistofeles #122268 üzenetére
1. Nincs megadva Gmail SMTP szerver a levelek küldéséhez?
2. Valamelyik fiókhoz nincs hozzárendelve másodlagos/biztonsági email címként egy Gmail-es fiók? -
Tomi_78
aktív tag
válasz
mefistofeles #122047 üzenetére
Esetleg próbáld meg, hogy az IrfanView nevű ingyenes képnézegető program felismeri-e a készülékedet, mint lapolvasót, és tudsz-e így vele szkennelni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Én a HP muiltifunkciós lézernyomtatómhoz a Store-ból letöltött Windows szkennelés nevű programocskát használom, nem bíbelődöm a gyári meghajtóval.
Nekem bevált, pdf-be is tud menteni, bár kevés a beállítási lehetősége, de nekem így is pont jó.
-
King Unique
titán
válasz
Van beépített fax & scan alkalmazás a Windows 10-ben, illetve Microsoft Store-ból is letölthető a Windows Szkennelés, lásd a "How to Scan a Document in Windows 10" cikkben leírtakat.
Másik lehetőség az eszköz (nyomtató) gyártójának saját szoftverét telepíteni és azt használni, aminél az egyes beállítási, konfigurálási lehetőségek bővebbek lehetnek. -
Hegyirabló
veterán
válasz
mefistofeles #121944 üzenetére
Annyira mondta/írta mindenki, hogy "- Ááá, az SSD nem lehet a hibás!". Pedig gyanakodtam rá, mert öreg, új korában sem csúcskategória volt, kondíciója is esett...
Egyébként még mindig összeomlik, tehát tovább kell nyomoznom. De legalább a Windows fel ment már, tehát az SSD biztosan hibás volt, de úgy néz ki más is az. VGA, memória, wireless billentyűzet trióra gyanakodom még, más nem is nagyon maradt, csak a CPU. -
Hegyirabló
veterán
válasz
mefistofeles #121939 üzenetére
Szinte biztos, hogy az SSD volt. Most megy fel rá minden driver, amivel előtte összeomlott plusz a Windows 10 is simán felment. Csak 160 ezer forintomba került megtalálni, hogy ez a 10 ezer forintos hardver volt a hibás...
-
Hegyirabló
veterán
válasz
mefistofeles #121939 üzenetére
A tipp jó, nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy bejött. Másik SSD-re röhögve felment, elsőre.
+ (#121940) MaxxDamage
Fél napig egyik modul, fél napig másik, fél napig mindkettő. Hibátlan. -
Hegyirabló
veterán
válasz
mefistofeles #121933 üzenetére
De ez normális újraindulás, hanem folyamat közben összeomlik és újraindul.
-
válasz
mefistofeles #121817 üzenetére
Na nekem is megjavult.
Az automatikus módban valószínűleg túl intelligens volt, most viszont hasít a gigabit
Nekem mondjuk kell,
mert 500-as csomag van.ámbár a UPC mostanság eléggé szar lett -
Male
nagyúr
válasz
mefistofeles #121793 üzenetére
Azért ez fura, mert:
- miért állt át 100 Mbitre mindkét lapod esetén?
- hogy lehet, hogy Linux esetén is ugyan úgy átállt 100 Mbitre?
Ilyesmi nem történik csak úgy. -
válasz
mefistofeles #121812 üzenetére
Igen van olyan is hogy hardverfüggő OEM, az akkor van, ha veszel pl egy laptopot windowssal, ott digitális kulcsod van, aktiválja mindig kész
De vehetsz külön Windowst is ott digitális kulcsod van, csak emailbe küldik és bármikor felhasználhatod bármilyen hardveren, persze egyszerre csak 1 hardveren.VL: mennyiségi licenc céges felhasználásra, kedvező áron veszel pl. 1000 darab licencet egy csomagban
OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább. -
qdak
addikt
válasz
mefistofeles #121806 üzenetére
Nyugi én is csak tanulgatom, tesztelgetek itthon. Ha cégnél nem használunk W10-et valószínű nem veszem még egy darabig elő, más kérdés, hogy közbe más munka köröm lett, de már, ha belekezdtem, szeretném tudni a trükköket, beállításokat, hogy minden nagyjából menjen amit akarok.
Ha odaírtam volna a duplexet, vagy printscr elek egyet egyértelmű lett volna.
Amúgy emlékeim szerint, mikor Linux Mint volt a Gigabyte G41MT-S2P gépen az alapból hozta a 400+ os netemet, autó beállításon.
-
válasz
mefistofeles #121808 üzenetére
Nincs köze az ms fiókhoz!
-
qdak
addikt
válasz
mefistofeles #121789 üzenetére
Duplexet, azt mondtad akkor nincs neted.
(#121793)
Mikor átkapcsolod 1GB/s pingelni tudod a routert ? Próbáltad ezután újra indítani ?
Hehe ezt mondtam
Graphics:
Esetleg, próbáld meg kikapcsolni, energiagazdálkodás/gép kikapcsolhatja. -
válasz
NAh legalább megvan
-
válasz
mefistofeles #121790 üzenetére
Nekem pl csak azért bassza a csőrömet a dolog, mert belső hálóm 1GBit-es, így a 100MBit nekem karcsú.
Én is tesztelgetem még, mert valami gebasz van, gyanús, hogy vmi win beállítás.
Nekem legtöbbször akkor vágta le 100MBit-re, amikor alvóból jött vissza. Szerintem itt lesz a megoldás. Viszont akkor még háló kártya tiltás-engedélyezés elég volt neki, vagy restart, de most egyik se oldotta meg.
Szerk.: Én is megnéztem a beállításokat, automatán volt, most áttettem arra, amire Te is. Mindjárt megnézem, ha visszaenged az Anydesk.
szerk.2, nem változott
És hülye voltam, mert távolról nem biztos, hogy kéne tiltani a hálókártyát... Mert nem tudom engedélyezni
akkor ez estére marad ...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nem para, okulásképpen jó lesz másoknak is.
-
zolee001
őstag
válasz
mefistofeles #121789 üzenetére
Jobban jársz ha woodoo babát szurkálsz avagy esötáncot jársz mert kb ugyanannyi haszna van a problémád megoldásához mint amiket ajánlott a kedve fórumozó
Az ipv6 nak semmi köze a problámádhoz illetve a pingnek sem
Ilyen tcp optimizert és hasonlóakat szintén nem ajánlott használniAmit javasoltam, másik pc/noti( a router már megtörtént) összeköt egy utp kábellel hogy milyen sebességgel épól fel a kapcsolat valamint a adapter advanced beállitásokról posztolj képet.
-
válasz
mefistofeles #121790 üzenetére
Értem mi zavar és engem is zavarna.
Majd ha betetted az új hálókártáyt azért írd meg az eredményt -
qdak
addikt
válasz
mefistofeles #121783 üzenetére
Elég sokat olvasgattam:
Esetleg, próbáld meg kikapcsolni, energiagazdálkodás/gép kikapcsolhatja.
Ipv6-ot próbáld kikapcsolni.
Mikor átkapcsolod 1GB/s pingelni tudod a routert ? Próbáltad ezután újra indítani ?Ezt Asrock fórumon olvastam:
SG TCP Optimizer-el próbálj egy optimalizálást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest