Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van vmi módszer arra vonatkozóan, hogy a Windows Update -et reseteljem?
Egyszerű Software Distribution mappa törlése, Hibaelhárító, Lemezkarbantartó nem oldotta meg a problémát, bármit csinálok az alábbi ablak fogad mindig:
-
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Elolvastam az útmutatót, ugyan ezeket a lépéseket használtam korábban is.
Azért nem sikerült a javítás, mert az OS -em és a forrás verziója eltért.
Repairt install nem jöhetett szóba, mert nincs optika meghajtó a laptopomban, USB pedig nem volt nálam.Végül egy másik ugyanilyen telepítéssel rendelkező gépről másoltam át a sérült fájlokat, utána már nem írt hibát az sfc /scannow -val futtatva.
Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget.
-
pvt.peter
őstag
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Közben azóta kiderítettem, hogy a
10.0.19041 -es verzió a Windows 10 (2004) kiadásra támaszkodik, míg a
10.0.19042 -es verzió pedig a Windows 10 (20H2) -re.
A probléma az, hogy az MSDN -ről letölthető változat 10.0.19041 -es, tehát Windows 10 (2004) -es nem pedig (20H2) -es.
Honnan lehet letölteni tényleges olyan Windows 10 -et, amelynek a verziózása 19042 -es? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy kis szakértelemre dism kapcsán.
Sajnos sfc /scannow parancs nem képes helyreállítani a sérült Windows fájlokat, így az alábbi parancsokkal próbálkoztam:
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Utóbbinál "The source files could not be found." üzenetet kapok.
Letöltöttem több ISO-t (MS oldaláról is), de mindegyik kapcsán ugyanezt az üzenetet írja, hiába állítottam be a source -t, figyelve az indexre.
Ha belenézek a source -ba az alábbi paranccsal, hogy mi a verzió, akkor ezt kapom:
dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.esd /index:1
...
Version : 10.0.19041
ServicePack Build : 870
...
Valamiért 19041 -et ír ki a 19042 helyett és ugyanez a többi image-el is, olyan mintha vmi bug lenne.
Az OS verzióm 10.0.19042.870.Van vmi mód arra, hogy ténylegesen egy 10.0.19042.870 -es verziót tudjak használni?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kis problémám a Windows 10 updatek után.
Kiderült, hogy nálam is bekavarnak ezek az "INTEL-System" driver frissítések, még pedig úgy hogy kék halált okoznak. Lelehetne vhogyan vakarni ezeket a frissítéseket?
Sajna visszaállítási pont már nincs, ugyanis már 10 napon túl vagyok...És aki telepítené: NE telepítse!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lehetséges már vhogy frissíteni Windows 1909 -re Windows Updaten keresztül?
-
pvt.peter
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én azt eltüntettem, számomra csak foglalja a helyet.
A Start menüt felnyitva próbáltam meg keresni "on-the-fly". -
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a választ.
"elkezdesz pötyögni és megnyílik a kereső" -> na ez az, hogy hiába pötyögök, nem történik semmi se
Lefuttattam egy "sfc /scannow" -ot, nem írt ki hibát.
Újraindítottam a gépet, majd megjavult.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Nem rég frissítettem a 1903 -as Windows 10 verzióra és azóta nem tudok keresni a start menüben.
Régebben csak annyit kellett tennem, hogy megnyitottam a start menüt és elkezdtem bepötyögni amit elakartam indítani, most nem ír semmit se.
Ötlet?Köszi a segítséget.
-
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi a választ
csak érdeklődtem, nehogy lemaradjak vmiről
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lehet tudni, hogy mikortol lesz ujbol elerheto a 1809 -es verzio?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Találkozott már vki olyan problémával, hogy az alkalmazások teteje szétesik Windows 10 alatt?
Ha teljes méretre állítok egy adott alkalmazást, pl. Total Commander, KeePass, stb. akkor a felső rész egy csíkban szétesik, ahogy a képeken is látható.
Nem mindegyiknél csinálja ezt, pl. Google Chrome -nál, Office -nál nem jön elő.
A piros négyzet pedig az általam cenzúrázott rész. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Veletek is előszokott fordulni olyan, hogy ha a bluetooth -t kikapcsoljátok, akkor utána nem működik a bluetooth visszakapcsolása?
Újraindítás természetesen megoldja, de ezt nem mindig akarom eljátszani.
Annyira nem lehet visszakapcsolni a bluetooth -t, hogy gyakorlatilag a kék kapcsolóikonja is eltűnik.
(ASUS N53SV laptopról lenne szó.) -
pvt.peter
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Kikapcsoltam az automatikus eszköz kikapcsolást az energiabeállításoknál, azóta nem jelentkezett a probléma.
(Nem tudom, hogy ez oldotta-e meg vagy vmi más, az se biztos, hogy nem fog előjönni többet
.) -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Találkozott vki bluetooth -os problémával a frissítés óta?
A problémám az, hogy miután a bt hangfallal felcsatlakozok és egy ideig nem használom az eszközt, akkor után "elveszti" a kapcsolatot a gép az eszközzel.
Ha újracsatlakoztatom sem tudja használni az eszközt, kizárólag az újraindítás és az eszköz eltávolítása az Eszközkezelőben oldja meg a problémát.
Ötlet rá? -
pvt.peter
őstag
Szia,
Start menü, jobbklikk -> Futtatás -> winver.exe
A verziókról infó itt.Azt, hogy mikor kapja meg a legújabb frissítést, azt nem lehet tudni.
Innét letudsz tölteni egy tool -t, amivel kitudod kényszeríteni a frissítés letöltését.
Windows 10 Update Assistant -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Korábban kb. 1,5 évvel ezelőtt használtam egy kulcsot Windows 10 Pro (retail) verzió aktiválásához.
Most úgy alakult, hogy megint aktiválnom kellett egy Windows 10 Pro rendszert amit ugyanezzel a kulccsal tettem meg.
A kérdésem az lenne, hogy ez mégis hogyan lehetséges?
Úgy tudtam, hogy 1 kulccsal csak 1 rendszert lehet aktiválni (biztos, hogy nem volume license kulcsot használtam).Előre is köszi.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Windows 10 CU frissítés létrehozott egy 810MB -os helyreállítási partíciót.
A kérdésem az lenne, hogy lesz-e vmi baj, hogyha törlöm/beolvasztom ezt a partíciót más partícióba EaseUS Partition Master -rel? -
pvt.peter
őstag
válasz
Pubszon
üzenetére
Szia,
A megoldás: EaseUS Partition Master
-
pvt.peter
őstag
válasz
ph2012
üzenetére
Ha a patch keddet vesszük alapul, akkor 17:00 UTC.
Ami pedig helyi időre konvertálva 19:00, ha minden igaz. -
pvt.peter
őstag
Am. nem ma van patch kedd?
Nem jöttek (még) frissítések a Windows -hoz. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Találkozott már vki olyannal, hogy a Lemezkarbantartó rosszul ítéli meg a felszabadítandó lemezterületet?
Egész konkrétan arról van szó, hogy "Windows Update - törlés" során 3,99 TB -nyi helyet ír ki, mint visszanyerhető lemezterület.
A probléma cask annyi, hogy a laptopban levő HDD az csak 1 TB -os

Mi okozhatja ezt az anomáliát?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egyik pillanatról a másikra megjelent az asztalom jobb alsó sarkában ez:
"Tesztmód
Windows 10 Pro
Build 14393.rs1_release_inmarket.161208-2252"Eredeti Windowsom van.
Tudja vki, hogy ez mit jelent és miért jelent meg? -
pvt.peter
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére

Sajnos nem nagyon szoktam bezároni a böngészőt illetve elég sok lap szokott megnyitva lenni.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Mióta SSD-t használok, fixáltam a lapozófájlom méretét 2GB -ra.
A laptopomon Windows 10 -et használok 8GB memóriával.
Bizonyos időnként, kb. havonta rendszeresen kifagy a Chrome, de olyan szinten, hogy meg se moccan az ablaka.Eseménynaplóba ezek kerültek be a kérdéses időpontban:
2016. 11. 23. 23:13:26
A Windows sikeresen diagnosztizálta, hogy kevés a virtuális memória. A legtöbb virtuális memóriát felhasználó programok: DUMeter.exe (4736) felhasznált 895324160 bájtot, chrome.exe (12804) felhasznált 532578304 bájtot, és chrome.exe (7832) felhasznált 495439872 bájtot.2016. 11. 23. 23:14:14
Alkalmazás által generált üzenet: WerFault.exe - Alkalmazáshiba : Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0xc000012d). Az alkalmazás bezárásához kattintson az OK gombra.2016. 11. 23. 23:14:17
Alkalmazás által generált üzenet: chrome.exe - Alkalmazáshiba : Kivétel (ismeretlen szoftverkivétel (0xe06d7363)) történt az alkalmazásban a következő helyen: 0x00007FFE44327788.Ezek szerint kevés a 8GB RAM illetve a beállított 2GB lapozófájl?
Van esetleg vmi trükk arra, hogy a Chrome bizonyos időnként kipucolja önmagát a memóriából? -
pvt.peter
őstag
megtaláltam az ideális megoldást:
Schedule Windows to Sleep and Wake Automatically -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van beépített funkció arra, hogy automatikusan alvó üzemmódba lépjen a Windows illetve automatikusan be is kapcsoljon alvó üzemmódból?
Egész pontosan ezt szeretném:
- Ha nincs használva a laptop éjfél után és még nincs reggel 6 óra, akkor automatikusan lépjen alvó üzemmódba.
- Amennyiben éjfél elmúlt és használatban van a laptop, akkor a legutóbbi aktivitás után várjon 1 órát és ha még nincs reggel 6 óra, akkor automatikusan lépjen alvó üzemmódba.
- Illetve ha a gép alvó üzemmódban van és reggel 6 óra van, akkor automatikusan kapcsoljon be. -
pvt.peter
őstag
válasz
csipszikutya
üzenetére
Valószínűsíthető, hogy inkább vmilyen hardveres gond van a háttérben.
Talán kezd meghalni a HDD -d (okozhat lassulást és befagyást), nézz rá Hard Disk Sentinel -el, hátha van rajta hibás szektor stb. -
pvt.peter
őstag
Abszolút egyetértek mindennel amit mondasz.
A probléma az szokott lenni, hogy a gépemen az esetek 90% -ban rengeteg minden megvan nyitva, leginkább fejlesztőkörnyezetek, több példányban is.
Emellett persze rengeteg minden megy még mellette, nyilván nem használom egy adott pillanatban az összeset, de egyszerűbb nyitva hagyni egy Acrobat Readert a benne levő fájllal, mint hogy utána esetleg megint újranyissam vagy esetleg keresgélni kelljen a megfelelő verziójú fájlt.
Illetve 0-24 -ben megy a gép mert ugye torrent is fut a háttérben
Nekem a gép újraindítás egy bejelentkezett, beizzított állapotból mire eljutok ugyanabba az állapotba beletelhet akár 15-20 percbe is.
(Többek között ezért is fogok HDD -t SSD -re cserélni.)Gondolhatod mennyire kaphattam agyf*szt amikor este úgy hagytam a gépet, miközben jött egy frissítés majd reggel a telepítés/újraindításnak köszönhetően egy tök üres desktop fogadott...

Nagyon is jól tudom, hogy az update -eknek oka, nem poénból dolgoznak rajta a fejlesztők.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Hunork
üzenetére
Win10 update kapcsán:
Az csak egy látszat, hogy te szabod meg teljes egészében, hogy mikor frissítsen és hogy utána mit csináljon.
Arra még mindig nincs megoldás, hogy:
- automatikusan letöltse a frissítéseket ÉS
- telepítse ÉS
- tetszőlegesen sok idő után indítsa újra a felhasználó kézzel -
pvt.peter
őstag
válasz
Pokskill
üzenetére

Jobb oldalt odab*sz a kép
Am. rakj fel egy Malwarebytes Anti-Malware -t, és ellenőrizd a meghajtóidat vele.
-
pvt.peter
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
A NOD32 általi Windows 10 Update fals riasztás már felmerült néhányszor problémaként

Pl. itt is: #25990
ESET NOD32 Antivirus / Smart Security topik - #5333Utóbbinál én jártam utána az ESET magyarországi technikai segítségnyújtási képviselői segítségével.
-
pvt.peter
őstag
Tálcán jobb klikk a wifi ikonra majd hibaelhárítás?
és / vagy
Illesztőprogramok automatikus telepítésének letiltása utána kézzel töröld majd rakd fel a korábbi drivert.
-
pvt.peter
őstag
Egy gyors kérdés: Windows 7 Professional kulccsal már semmilyen módon sem lehet aktiválni teljesen tisztán, ISO -ról telepített Windows 10 Pro -t?
-
pvt.peter
őstag
válasz
Heisenberg69
üzenetére
Héttől azért már lehet próbálkozni ...

-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jól számolom, hogy magyar idő szerint 19:00 -kor kellene elméleti szinten elérhetővé válnia az évfordulós frissítésnek? forrás
-
pvt.peter
őstag
válasz
Janika-1982
üzenetére
Windows frissítésre vagy Adobe Pro frissítésre gondolsz?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Járt már vki úgy, hogy bizonyos alkalmazások ikonjai átváltoztak más alkalmazások ikonjaira?
Egész konkrétan az Adobe Acrobat XI Pro ikonjáról van szó, amely jelenleg egy képformátumú ikont reprezentál.
Peti
-
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Okés értem, téma körbejárva

@wjbhbdux: jogos

-
pvt.peter
őstag
válasz
pendre54
üzenetére
Jaja, nem szeretném én sem bolygatni.
Sztem vmi olyasmi lehet a háttérben, hogy a Windows Update globálisan keres drivert, nem pedig eszközspecifikusan.
Emiatt érzékelheti úgy, hogy van driver frissítés egy adott hardverhez, miközben az nem is pontosan ahhoz készült.
Vagy nemtudom
-
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ott is körbekérdeztem, de mivel Windows 10 -es topikba is beillik ez a probléma, ezért itt is megpróbáltam, hátha.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Nem rég felraktam a NOD32 legújabb 9.0.318.20 verzióját.
Majd ebben beállítottam, hogy minden választható Windows frissítésről kapjak értesítést.
Jött is értesítés, hogy vannak elérhető frissítések:
Viszont hiába megyek rá a frissítés futtatására, a Windows Update azt adja vissza, hogy az eszközöm naprakész.

A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám kikényszeríteni, hogy a javasolt frissítések a Windows Update -nél is ténylegesen megjelenjenek?
Elméletileg a NOD32 a Windows Update -ből tájékozódik ha van valami frissítés, ennek ellenére még sem jelennek meg ezek a frissítések.Esetleg más is találkozott már ilyennel?
-
pvt.peter
őstag
Egy kis off

Ma 00:00 után jött ki egy frissítés (ekkor már aludtam, gép természetesen be volt kapcsolva),
az automatikus újraindítás meg gondolom a szokásos 03:00 -ra volt állítva (bár ezt is mindig átállítgatom),
reggel meg azt veszem észre, hogy totál üres a képernyő az újraindítás miatt...
-
pvt.peter
őstag
Sajnos van.
Windows Update -en nem lehet letiltani és ha szükséges akkor megadott időpontban újraindítja magát...
Ennyire elcseszett featuret nem láttam még, persze ennek is megvan az előnye.
Pl. a kiadott frissítések mindig, szinte azonnal élesítve lesznek a kliensek gépein... -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Korábban már volt kérdésem ezzel a nagyszerű Windows 10 automatikus újraindítással kapcsolatban.
Be is állítgattam a válaszokban kapott dolgokat.
Viszont tegnap kijött egy frissítést este, majd automatikusan hajnali 3 -kor újra is indult a gépem.
Ez elég kellemetlen volt nekem, mert nem is tudtam semmit sem tenni ellene, mert akkor már nem voltam gép előtt illetve rengeteg minden futott és / vagy meg volt nyitva.
A kérdésem az lenne, hogy sikerült-e azóta találni vmit ami teljesen kinyírja, letiltja az automatikus újraindítást vagy esetleg automatikusan mindig későbbi időpontra állítja?Előre is köszi,
Peti -
pvt.peter
őstag
válasz
bandras0226
üzenetére
Nekem is csak ugyanennyi van.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az automatikus újraindítást hogyan lehetne teljes egészében kikapcsolni, kihekkelni a Windows 10-ből?
És nem, nem opció az ütemezett újraindítás használata sem.
Értem én, hogy az MS minél hamarabb szeretné szétszórni/aktiválni a hotfixeket, frissítéseket.
Tegnap elég kellemetlenül jött ki, hogy 03:30-kor fogta magát a gép és nyomott egy restartot, sok minden megvolt nyitva, pl. Eclipse -t és debuggolás közben hagytam ott illetve szerkesztettem egy Word doksit is stb., úgy hogy kellene erre vmi megoldás.
Ha esetleg tud erre vki vmit, akkor ne tartsa magában.Üdv,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
IM:E:\Sources\Install.wim:1 /LimitAccess