- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
vlevi #138428 üzenetére
Szia!
Nekem Aorus B450 Elite alaplapom van, Ryzen 5 3600x procival. Gondoltam megnézem, van-e valami állítási lehetőség, bár én nagyon ritkán használok fülest. Talán jobb lett volna nem tennem.
Csatlakoztattam a fülest az előlapi aljzathoz, megkérdezte hogy fülest csatlakoztattam-e. Itt már volt egy furcsaság, mert emlékeim szerint azt szokta kérdezni, hogy füles vagy hangszóró lett-e bedugva. Mindegy, mondtam O.K. Kezdtem hallgatni egy zenét (Foobar2000-rel), és nagyon furcsán szólt. Levettem a fülest, meg vissza, és kiderült hogy egyszerre szól a 2.1 hangfal és a füles is. Ilyen eddig még soha nem volt, mármint hogy nem választ le a füles.
Gondoltam megnézem a Realtek Audio Console alkalmazással, hátha valami elállítódott. Itt jött az újabb meglepetés: hibaüzenet, mely szerint ezt ez a számítógép nem támogatja!!!
Pont egy éve használom a gépet, minden hardver változtatás nélkül, eddig folyamatosan működött az RAC.
Próbáltam az MS Store-ból telepíteni (igaz nem távolítottam el előtte), írta hogy már telepítve van, de ugyanúgy nem támogatottat írt.
Azt nem tudom, hogy a RAC MS szoftver-e, vagy Realtek. Amúgy a Realtek driver 2021.02.23.
verzió 6.0.9123.1. -
robotjatek
tag
válasz
vlevi #137635 üzenetére
"Terveztem én is videó kártya cserét, de bakker, ilyen árak mellett..."
Nekem szerencsére még pont sikerült az árak megugrása előtt GPU-t venni. Amit aztán egészégügyi problémák miatt nem igazán tudtam kihasználni sajnos. Akkoriban több orvost láttam mint számítógépet."Akkor te keményebben tolod, mint én."
Ráadásul DDU-t meg semmi más csodaszert sem használtam soha. Csak átraktam az SSD-t az új gépbe, aztán vezérlőpultból eltávolítottam mindent ami már nem kellett. Úgy voltam vele, hogy ha elsőre minden működik, akkor nagyon örülök és a franc se fog heteket azzal tölteni, hogy újra belakjam a rendszeremet. -
sz.j
nagyúr
válasz
vlevi #136824 üzenetére
Particionálási műveleteknél (is) nekem az AOMEI Partition Assistant vált be, ingyenes és szuper
-
-
törölt tag
válasz
vlevi #133510 üzenetére
Egyébként is egy átgondolatlan félkész cucc a timeline, és még el is rontotta az addig smooth win+tab nézet animációját. Első dolgom install után kikapcsolni. Szerintem file explorer recent files és böngészőben az előzményekkel többre megy az ember. Egyébként régebbi rendszerekben volt olyan a start menüben hogy recent documents, az is hasznosabb volt ennél a félkész idővonalnál.
csicso82: Cortana már angolul is kukázva, lekorlátozva, közelében nincs 6-7 éve Nokia Lumián mennyit tudott, akkor talán legjobb asszisztens volt, a Bing is gyenge angol területen kívül
-
-
Geth
veterán
válasz
vlevi #130823 üzenetére
Nem emlékszem semmi nagy szívásra, segítesz?
#130826 Vesa
Most feltettem -én hülye-, egy új cumulative update-t, és minden elszállt, illetve, kiirthatatlanabb lett minden mint valaha. Azok is, amiket a O&O AppBusterrel korábban már elimináltam.
Én sose használtam az említett csodát, de pl a Maps-et én is kiszedtem az imageből telepítés előtt. Soha nem mászott fel semmilyen update után -
-
válasz
vlevi #128539 üzenetére
Ez így akár jól is hangozna... Mármint az mbr vs GPT... és az UEFI boot is magyarázatot adhat rá.. igen ám, csak hogy itt külön SATA vezérlőre van aggatva a 4db HDD, aminek saját BIOS-a van... Amúgy a gép már egy 4. generációs cucc, tehát bőven UEFI alapú a BIOS-a...
...Viszont ha a SATA kártya BIOS-a nem Uefi alapú, akkor cseszhetem a külön SSD-re telepített Oprendszert mi?
szerk: csekkoltam diskpart-al... GPT alatt nincs*.. szal MBR-re formázta... bakke... félek hogy a SATA vezérlő végett, akkor meg cseszhetem
-
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
vlevi #126962 üzenetére
Hát ja... én is így vagyok vele... februárban felment a win, minden pikk pakk jól ment, márciusban kapott valami frissítést, azóta meg +10 másodpercet várhatok már belépés után mert azóta valami szolgáltatás másképp indul... ha meg nem frissítek akkor én vagyok a milyen...
#126964 King Unique
Mint leírtam, odáig már eljutottam, hogy legalább kellek, hogy rákattintsak a gombra, de a gomb működése ami problémát okoz (az 1-es opcióm van beállítva az esetlegesen jobb 5. helyett a házirendeknél ). Az első linked erre így nem ad választ, mint ahogy a második sem. A harmadik sem arról szól, hogy a gomb megnyomása után mi történik. Negyedik linked azért elgondolkodtat, hogy valaki szépen a download gombot frissítések keresésére fordította mert ugye majdnem ugyanaz, de akkor is ma az volt, hogy jelzett, hogy fontos frissítések elérhetőek (semmi egyéb, hogy még is melyik, milyen, mihez), és hogy keressek... a keresés után meg 3 fogadott, mint már letöltődő frissítés. Korábban már volt több is a listában.
Ennek az elő listázását szeretném elérni. Hogy legalább legyen lehetőségem megtudni, hogy aktuálisan a gépem a beállítások alapján mit talált magából hiányzót, mielőtt elkezdené le is tölteni.Akkor hát marad 2 hónapos/ updates tesztidőszak, hogy melyik opt-out rendszerű megoldás válik be válaszként: a "dijjasnak hazudott kapcsolat", mert annyira egyértelmű hogy anélkül mindenki mindent tölt (esetleg valaki gagyin érti az angolt) vagy a házirend 5-ös variációja.
-
vlevi
nagyúr
válasz
vlevi #126038 üzenetére
De ez annyira kis update-nek számít a Microsoft szerint (gondolom én), hogy még egy böngészőablakot se indított el az újdonságokkal...
Belül biztos újul folyamatosan, de ebből a felhasználó egyre kevesebbet vesz észre.
De egy pozitív újdonság már van. Az, hogy a korábban rosszul működő, Orico USB3-as külső házam életre kelt!
Szóval ne mondja senki, hogy nem volt semmi gebasz a W10 USB kezelésével, mert akkor nem gyógyult volna meg egy frissítéstől.
Nem biztos, hogy ez gyógyította meg, lehet, hogy egy korábbi, de örülök neki, hogy most megint megy.
Habár, ez olyan, mint amikor a macska farkát cibálod. Mennyire örül neki, amikor végre abbahagyod...u.i.: Hát, sajnos korán örült a majom a farkának...
Kb 1 percig tartott, utána lebontott, és többé megint nem töltődik be...
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #126034 üzenetére
Na, akkor ez is oké, felkínálja a Windows Update választható frissítésként, mint ahogyan normál esetben lennie kell.
Az viszont érdekes, hogy 2009 helyett 20H2-ként hivatkozik rá, korábban a 20H1-et 2004-es funkciófrissítés néven ajánlotta fel a Windows Update a gépházban. Bár az igaz, hogy a 20H2 egyszerűbb, annál nem kell a 2009/2010 verziószámok miatt magyarázkodni. -
Truman
senior tag
-
-
movax
őstag
válasz
vlevi #124769 üzenetére
Linux alatt be kell lőni a Samba szervert, utána szépen megy minden, mostanában nem próbáltam, de régebben igen, már hosszú évekkel ezelőtt csont nélkül tudta. Én munkakörnyezetben használtam. Pl. itt egy útmutató.
Ubi helyett a Linux Mintet lehetne megpróbálni, ubi-alapú, de majdhogynem windows-os fíling, plusz a wine is előcsomagolva van benne, ami szükség esetén jól fog. Több kolléga gépén, plusz pár családi gépen is ez van, kb. 10 perc alatt fenn van, minden simán megy benne, minimális testreszabással.
Másrészt én sem láttam még közelről olyan gépet, ami csődös lett volna win10-szempontból. Elég sok vasra tettem én is, de eddig nem láttam beszarást, BSOD-ozást stb. Illetve éppen tegnapelőtt igen, de az egy ősrégi laptop volt, nem bírta a win10-et, ki is írta, nem is erőltettem. Ment rá a Linux Mint, vígan muzsikál vele.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #124777 üzenetére
Hát ez az, hogy nálad, a nálad telepített Windows 10-nél, a te gépeden, de nem általánosan.
Meg amit írsz arról a bugról, az eleve csak annál a bizonyos Insider Preview verziónál volt, nem a normál verzióknál, de az óta már elvileg javítva lett az előbbinél is. Valamint érdekes módon nálam rendesen működik minden USB 3.X tárolóeszközöm, illetve külső HDD/SSD meghajtóm és pendrive-om, illetve ugyanúgy 2004-es verzióval is. Szóval a hiba eleve az ön készülékében lehet...
-
Kenderice
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #124467 üzenetére
Ez megint a neked / nekem, ezért is írtam, hogy többnyire szubjektív ez a része. Jó volt a maga idejében a 7 is, meg pláne XP után, de nekem egyértelműen inkább a 8.X és 10 vált be, eleve azokat preferálom, sőt szvsz a sima 8-as sem volt olyan rossz, mint amilyennek beállították, használtam azt is évekig
A nagyon laikus usereknek ennyi erővel már a 7-es egyes újításai is sok lehet, azt sem feltétlen használják ki, veszik észre. A semmit az újabbaknál viszont azért túlzás, mert van egynéhány újítás GUI-n és motorház alatt egyaránt, amivel itt-ott találkozhatnak. Na meg a modernebb jelenti új dolgok megfelelő támogatását is, ahol a legacy rendszernél új hardver esetén ha pl. az UEFI-s telepítés nem fog menni, natív USB 3.X és UASP, UNMAP támogatás hiánya okoz problémát, nem fog működni a WU nem támogatott CPU miatt, nem lesz valamihez driver stb., ellenben az újnál, a 10-esnél igen, akkor azt majd csak észreveszik, vagy megmondják nekik, ha másra bízták. -
törölt tag
válasz
vlevi #124467 üzenetére
8.1-et én szerettem a csempe rész nélkül, kezdettől stabil volt végül is a kiforrott 7-re épült, vezérlőpult még nem volt kiherélve, ha akartad nem is találkoztál a "modern" résszel. A 10-nél már nehezebb kikerülni a "modern" gagyikat, hiszen UWP alapú lett a tálca, start menü, kb. 17XX verzióig gyakran fagyott (rákattintottál a Win gombra és nem történt semmi, a gépház egy villanással elszállt, egy számológép megnyitásra 1-2 másodpercet kellett várni UWP splash screen miatt stb. 18XX környékére ezeket már kikalapálták szerencsére), viszont egyre több funkciót törölnek a vezérlőpultból, bejött a bugos idővonalas Win+Tab feladatnézet, bugos értesítési központ és csak várhat az ember akár éveket a javításokra. Érdekes amúgy a 8.1 Metro appok úgy emlékszem stabilabbak voltak, csak azért nem használtam mert kötelezően teljes képernyősök voltak, Win10 UWP már lett újra ablakos módszer, viszont stabilitásban veszteség pl. 8-as Metro képnéző és Modern IE köröket vertek az UWP Fényképekre és UWP Edge-re.
-
porker
tag
válasz
vlevi #124189 üzenetére
Sajnos ezt a W10-re, amióta megvan, el lehet mondani.
Ez a sok fene nagy funkciófrissítés teljesen tönkrevágja a használhatóságot.
A Microsoftnak megvan az a baromsága, hogy "mindent egyben" szeretne / akar megoldani. Ez arról az oldalról optimális, hogy nem kell külön termékvonalat vinni, elég egy platformot hegesztgetni. Ugyanakkor nekünk sokkal kellemetlenebb, mert tele van a rendszer sok baromsággal ami pl. csak egy játékos számára hasznos.
A "Svájci-bicska" is csak annak jó aki időnként használja az elemeit, de profi munkára nem való. Így van ez a Windowssal is. Aki dolgozik vele annak felesleges az Aero, a sok csili-vili. Engem az is borzalmasan zavar, hogy egy sallang mentes felületet képtelenség beállítani. Nekem nem kellenek fél évente új ikonok, stb. csak azt akarom, hogy ne változzon az általam beállított felület, szerviz, stb. Inkább a szerver szintű stabilitásra lenne szükségem, de ezért meg felesleges felrakni egy szervert. -
törölt tag
válasz
vlevi #124187 üzenetére
2004 alvás gondok: https://www.windowslatest.com/2020/09/07/windows-10-sleep-mode-problem/
-
Cs1csó
titán
válasz
vlevi #123533 üzenetére
Eem prózai ok miatt váltottam vissza a 1909-es build-re. Ebben a dologban több dühítő is van:
- már tavaly készen volt elvileg a 2004-es pont azért mert azt akarták, hogy minél jobban ki legyen tesztelve és minél kevesebb komoly hiba legyenű
- még így is csúsztatták met hivatalosan áprilisban lett kész de talán június elején lett elérhető
- elvileg MÁR van javítása az egyik preview build-ben de még nem tették elérhetővé az éles rendszer számáraA legrosszabb, hogy ez több dolgot is felvet:
- valami súlyosabb hibával is összefügg ez az egész ezért nem jöhet még a javítás
- simán nincs elég tudásuk, hogy megcsináljákMindegy engem zavar, technikailag nem okoz gondot - talán ezért is nem élvez prioritást - mert nem romlott az SSD-m élettartama az írott adatmennyiség sem nőtt a szokáos mértéken felül, de akkor is nagyon bosszantó egy ilyen látványos hiba.
-
-
Geth
veterán
válasz
vlevi #122886 üzenetére
folderenként beállíthatom, hogy hogyan szertném látni, de én azt szeretném beállítani, hogy NE KELLJEN folderenként állítgatni, hanem legyen az alapértelmezett a sima lista. NNNa, ezt utoljára az XP-ben lehetett csak beállítani.
Nekem most is így van. Nem folderenként kellett, hanem folder típusonként (doksik, képek, stb). Van ré valami gomb, hogy minden hasonló folder így nézzen ki.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
vlevi #122806 üzenetére
Valóban, most volt pár napja valami kisebb update kb. pont akkor kezdődött ez a mizéria. Semmi más okát nem látom nálam, már mindent kipróbáltam, amit lehet. No ha tényleg az update-el jött, akkor meg várhatjuk, mikor javítják majd. Az sem biztos, hogy mindenkit érint, csak pl. bizonyos hardverek esetén stb., akkor meg lehet még tovább várhatunk...
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
vlevi #121186 üzenetére
Alig pár lap kapott s775-ből nem legacy BIOS-t, de az még nem UEFI volt, hanem a közvetlen előd, EFI.
(#121185) King Unique :
Amúgy létezik UEFI BIOS is, legacy kinézettel, AMI Aptio.(#121192) egykori:
Tudtommal ez a késleltetés csak akkor él, ha több rendszer van egyszerre az adott gépen, akkor boot-nál megjelenik egy választólista a betölthető OS-ekről, ez annak a késleltetési ideje, 30 sec a rendeklezésre álló idő választani a bebootolandó rendszerek között, ha nincs kiválasztva semmi, akkor az alapértelmezett rendszer fog elindulni. -
King Unique
titán
válasz
vlevi #120669 üzenetére
A leírás alapján tényleg úgy tűnik, aztán hogy valójában mi történik, az más dolog. Bár egy cikkben említik, hogy elvileg valami intelligens defrag is futhat időnként, meg ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, meg elvileg nem okoz különösebb gondot, de W8 óta SSD-knél a meghajtóoptimalizálás általánosan = trimmelés. A TRIM meg amúgy HDD-knél sem teljesen ismeretlen művelet, egyes SMR modelleknél támogatott (példa).
(#120686) OldMike:
Az eseménynaplóban a forrás defrag néven szerepel a trimmelésnél is, de nem mindegy a magyarázó szövegben mi van. + A meghajtóoptimalizálónál az SSD-nek szilárdtest-meghajtó néven kell megjelennie és annál optimalizálást ír és az alatt trimmelést futtat, nem %-os töredezettséget és töredezettségmentsítést, mint a merevlemez-meghajtónál (példa). Ha nálad az utóbbi van, ráadásul 1909-es verziónál, akkor jól össze lehet kutyulva, meg ha állítólag a TRIM sem működik...Egyébként mi az, hogy nem működik, fájlrendszer szinten engedélyezve van, pl. SSDOK program működő állapotot mutat (driver továbbítja)?
-
OldMike
őstag
válasz
vlevi #120669 üzenetére
Szia!
Nálam még a 1909 van, de most én is megnéztem, hogy mi van az eseménynaplóban. A heti beállításnak megfelelően lefutott minden meghajtón a defrag, de van egy kis anomália. A C meghajtóm SSD, az E és az F pedig merevlemez. Mind a háromra defragot írt. Van még egyéb is: a tárhely optimalizálási beállításoknál is merevlemeznek írja a C meghajtót (SSD). Így most lehetséges, hogy az SSD-n defragot csinál?
Mondjuk nálam van egy saját telepítési hibámból adódó zűr az SSD-vel (még egy korábbi W7 telepítésből adódott, de a W10-nél nem sikerült javítani), ami miatt a TRIM nem tud működni.
Elképzelhető hogy jobban járnék, ha a C meghajtót inkább kivenném az optimalizálásból? TRIM-et nem tud csinálni, defragot meg inkább nem kellene. -
King Unique
titán
válasz
vlevi #120640 üzenetére
Erről mondjuk jó lenne valamilyen hiteles, microsoftos forrás, nem egyes tech oldalak találgatásai... Csak mert SSD-knél alapesetben eleve felesleges és értelmetlen művelet a standard defrag, meg a W8 óra mindenhol azt szajkózzák, hogy az optimalizálás SSD-knél = TRIM futtatása, ami látszik a meghajtóoptimalizálónál is. + Arról is valami konkrét eset, hogy ha állítólag (?) tényleg futna defrag is, akkor az kinek és mennyi idő alatt nyírta ki az SSD-jét, amikor több 100 TB, vagy PB írást is kibírnak.
Pont ez az, hogy a 7-esnél 10 évig 1 rendszer volt - azért is lett mára egyre elavultabb - , a 10-esnél meg eddig 10, ahol a 7-esnél is ugyanúgy voltak bugok, driveres gondok.
-
Cs1csó
titán
válasz
vlevi #120618 üzenetére
Nem baxtatja, ott az eseménynapló nézd meg: bekapcsolod a gépet és hagyod vagy 30 percig békén majd megnézed és látod, hogy lefutott az optimalizálás, de nem fogja percenként "optimalizálni" vagy nem tudom pontosan mire érted.
De egy dolog tény: eddig gyakorlatilag mindegyik build-ben volt hiba - kisebb, nagyobb - tehát aki nem szereti ilyenekkel tölteni az idejét az inkább maradjon le 1-2 build-del.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #120618 üzenetére
Eddig tudtommal csak arról volt szó, hogy lefut az optimalizálás (eseménynaplóban is látszik), csak nem menti a státuszt és a futtatás idejét, azért jelenik meg grafikus felületen úgy, mintha sosem futott volna. Viszont az nem tudom mégis honnan jött, honnan vették a cikkben, hogy SSD-knél standard defrag történik, sőt általánosan eleve úgy emlegetik a havi futtatást is, amikor Windows 8 óta SSD-knél a meghajtóoptimalizálás = TRIM futtatása, meg a cikk címe is jó bulvárosra sikerült...
Ja, csak éppen a heteskénél, a W7-nél van/volt 1 db Windows-főverzió a 11 év alatt, míg a W10-nél 5 év alatt eddig már 10 db (Insidert nem számolva), vagyis eleve nem jó az összehasonlítás... Egy-egy verzióhoz hasonlítva már reálisabb lenne, ahol meg kb. egykutya a kettő olyan téren.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
vlevi #120110 üzenetére
Nem a T4300-as egy másik gép és az a proci meg a PAE-t nem támogatja.
Amelyik gépről szó van az pedig E5200-as procis (újra lecsekkoltam, tehát nem pont az amit korábban írtam) és erre írtam is, hogy corefinfo-val már megnéztem és mind a 3-at tudja.
No mind1, ha meglesz az SSD hozzá akkor megpróbálom a legújabb Win10-el, csak kérdés hogy ha az nem megy fel, akkor melyik?
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #120099 üzenetére
Ez megint lehet szubjektív is, hogy szerinted mi nézett ki jobban a hetesen, szerintem meg nem feltétlen, nekem egyértelműen jobban bejön a W10 látványvilága, sokkal modernebb hatást kelt, kellemesebb számomra használni. A modern UI meg a W8-tól kezdve végre adott egy pluszt a hagyományos felületen kívül, a 10-esnél a blur effect meg szvsz pont hogy tetszetős tud lenni pl. a gépházban is, de akinek nem jön be, kikapcsolhatja.
Igen, vannak kivett elemek, de ott pl. a kezdőképernyőre történetesen ment W8.X-nél az össznépi hurrogás, az vélhetően azért lett megszüntetve. Viszont ott van helyette a teljes képernyős Start menü + tablet mód, ami eleve hasonló. Az UI meg szerencsére azért változott, megújult itt-ott és nem ugyanazt kell bámulni, mint a 1x éves rendszernél. Meg az a különbség a kettő között, hogy a W10-nél legalább folyamatosan vannak fejlesztések, ott legalább kísérleteznek, egy-egy új verzióban a felhasználói felület is változhat itt-ott, igazodhat az aktuális trendhez, ellenben a 7-esnél nem, azt 1x kiadták, aztán azóta is maradt ugyanolyan, megrekedt azon a szinten.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #120081 üzenetére
Hát a W7-hez inkább ne térjenek vissza, meg az az idejétmúlt, 1X éves, Vistából csent gejl, aerós dizájn nekem aztán nagyon nem hiányzik. Meg amúgy sincs miről beszélni, mert szerencsére nyilván nem fognak.
+ Már a W8.X is sokkal letisztultabb és kellemesebb volt számomra használni, ahogyan a modern W10-et meg főleg. Meg hál' istennek már a melós gépeken is W10 van egy ideje, nem az avítt 7-est kell bámulni. Ahol az utóbbinak számomra konkrétan kb. semmilyen előnye nincsen, inkább csak hiányosságai, hátrányai és pont az volt a fura, amikor a modern W10 után a régi 7-es elé kellett visszaülni. De szerencsére már ez is megoldódott.
-
krealon
veterán
válasz
vlevi #119766 üzenetére
"Mert mi a legáltalánosabb Windows javítás? Indítsd újra a gépet.
Erre beletették azt a marhaságot, hogy ha ki is kapcsolod, akkor se kapcsoljon ki, gyűljön csak a sok szemét a memóriában, hogy aztán a következő kikapcsolásásnák is megmaradjon.
Cserébe mit nyerünk vele? Állítólag gyorsabb az indulás, de ez csak HDD-s gépeken mérhető, ellenben sokkal lassabb a leállítás, mert a memóriatartalmat ki kell írnia (mint egy hibernálásnál), a merevlemezre."Szemely szerint en sem kedvelem a gyorsinditast, de azt tapasztalom, hogy produkcios kornyezetben (ahol tipikusan egynel tobb biztonsagi szoftvert hasznalnak a gepen), jelentosen rovidebb a boot ido, mint gyorsinditas nelkul. (Shift + shutdown-nal szoktam a tartalek gepeket eltenni, es ezeknek az indulasa altalaban 1 perccel hosszabb. Lenovo T480, 8 GB RAM, SSD.)
-
VGYke
addikt
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #118601 üzenetére
Ez nem a teljes lista, több módszer volt említve, vagyis akkor nem lett minden kipróbálva. Meg pont az a lényeg, hogy újratelepíteni sem feltétlen kell a 0-ról, az MCT-s módszer a telepített programok, beállítások, fájlok stb. megtartásával többeknél megoldott hasonló problémát (példa).
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #118587 üzenetére
Na, akkor lehet próbálgatni az adott hibakódnál a javasolt megoldásokat, + amik egy másik válaszban vannak említve.
Amúgy nem tudom hogyan sikerül egyeseknél az ilyeneket rendre összehozni, de normál esetben nyilván gond nélkül települni kellene a havi összesítő frissítésnek. -
CirrMee
addikt
válasz
vlevi #118453 üzenetére
Minden korban megvoltak azok a konfigok, amiben ha nem volt megfelelő hardver, akkor a windows egy darálógépet csinált belőle.
Jól mondod, van itthon nekem is tempós merevlemezzel szerelt gépem, i5 / 12Gb DDR3 a fedélzeten, és őszintén szólva csak egy helyen van eget verő különbség, a boot alatt.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #118436 üzenetére
Ez kb. alap, a Macrium Reflect mellett ugyanúgy fel tudja csatolni a fájlkezelőbe a lemeztett lemezképfájlt, abból a partíciókat pl. az Acronis True Image, AOMEI Backupper, de még a Windows 10 beépített eszköze is.
Egyébként igen, hasznos funkció ez a felcsatolás, tallózás. -
törölt tag
válasz
vlevi #118149 üzenetére
Pedig a korábbi hírek szerint már decemberben 99% késznek nyilvánították. Nem tudom hogyan működik az insider, a fast ringen nem derül ki hónapokig a hiba, aztán áprilisban slow ring release preview két hét alatt kiderül baj van a véglegesnek szánt builddel és csúsznak? [link] [link]
Május végén kiadják, számoljunk rá még egy hónapot amíg a korán telepítők tesztelik. Júliusban már többen rákeresnek (kockák, gamerek), augusztusban kezdi majd a WU automatika adagolni normál usereknek. Akkor már a H2-ről cikkeznek javában. Elég lenne évi egy verzió alaposan tesztelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged