- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
core i7 #100458 üzenetére
Sőt, régebbi is megkapta (nálam 1809 van) a támogatást.
Azért írom, hogy támogatás, mert alapból nincs bekapcsolva.
Kell hozzá microcode update (MS egyelőre nem adott azt hiszem): vagy a lap gyártójától, vagy magad, uram...
Aztán registrybe kell bekapcsolni a leírás szerint.
Teljesen akkor lesz védett ha az SMT-t (itt Hyper-Threading) letiltod.
A tiltás már megoldható registryből is.
Nálam nincs HTT (desktop i5), szóval sokat nem vesztettem a védelemmel -
King Unique
titán
válasz
core i7 #98494 üzenetére
Évi 2 feature update lesz az, nem havi. Egyébként meg nincs ebben semmi meglepő, hogy várják, ahogyan pl. én is. Sőt, nem bírtam ki én sem és némelyik gépen már in-place upgrade-eltem ISO-ból 1903-ra.
Meg a Windows 10-nél legalább jönnek az újdonságok, van fejlődés, nem úgy mint a 7-esnél, ami ebből a szempontból elég uncsi. Már a 8.x is pont azért volt számomra felüdülés.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
core i7 #97592 üzenetére
Azért ez és a leírtak még nem teljesen fix, majd ha közelebb lesz a tényleges megjelenés, jellemzően akkor lehet többet tudni. Az pedig a Windows-életciklusnál le van írva, hogy melyik és mikori kiadásokra vonatkozik a 18/30 hónapos támogatás.
(#97604) aerol:
Az mondjuk nem derült ki, hogy ez a nem működő restart probléma pontosan mikor jelentkezett, megvolt már a 10 only telepítésnél, vagy a 7+10 dual-boot, netán egy frissítés, vagy beállítás módosítása után. Egyébként ha eleve nem tartós használatra akartad felrakni a 7-est, akkor talán a VHD boot egyszerűbb, azt utólag könnyebb kukázni. Vagy másik opció a virtuális gép (pl. VirtualBox), ha van elég erőforrás és nem létszükséglet az éles futtatás.(#97611) flimo:
Mármint ha a felhasználói jogosultságok a probléma NTFS fájlrendszernél, akkor ebben és ebben a leírásban szemléltetve van, hogyan kellene beállítani, saját tulajdonba venni a meghajtót stb. Mármint pl. egy másodlagos partíciót / fizikai meghajtót, nem erővel a Windows rendszerpartícióján (C) módosítani az alapértelmezettet. -
törölt tag
válasz
core i7 #97592 üzenetére
Az Enterprise és Education változatnak lesz 30 hónap támogatási ideje, azokból is csak az őszi kiadásoknak. Minden más 18 hónap.
19H2-nél lehetne újdonság az új Edge. Egyébként korai insider verziókból nem lehet még leszűrni unalmas build lesz. Például a most megjelenő 19H1-ről tavaly nyár végén, ősz elején szinte csak a világos témát lehetett olvasni állandóan. Aztán télen már megtudtuk lesz Sandbox feature is (kivéve Home), most megtudtuk változik a Windows Update módja és ebből a Home se marad ki. Talán az ötlet az lenne tavasszal adnak ki feature gazdagabb buildeket, ősszel csak kisebb újítások és az előző újítások hibáinak kikalapálása.
-
-
King Unique
titán
válasz
core i7 #97467 üzenetére
Ha már a 19H1-et is hosszabban tesztelik pont emiatt, akkor vélhetően a 19H2-nél is hasonlóan fognak majd eljárni. Amúgy a 1809-nél valóban voltak bakik, de eleve nem mindenkit érintettek az egyes problémák. Sőt, itt a topikban is voltak olyanok, akik meg sem várták az 1. körben kiadott hivatalos megjelenését, hanem feltolták és használták gond nélkül a kiszivárgott verziót.
Ha a W7 támogatása megszűnik és továbbra is Windows kell a delikvensnek, akkor meg úgyis előbb-utóbb váltania kell majd újabb Windowsra, ahol a fő opció eleve a Windows 10 lesz. Lehet ugyan akár 8.1-re is, de az anno nem kellett a népnek, meg ahhoz nem jó a 7-es kulcsa, ami megint nem utolsó szempont.
-
King Unique
titán
válasz
core i7 #97460 üzenetére
Szerinted, aztán hogy pontosan mi lesz benne, az majd kiderül. Meg jó esetben talán még idén a 19H2-nél.
Ezt a stabil rendszert gondolom arra érted, hogy a W7 support '20 január körüli megszűnésénél az aktuális Windows 10-verzió legyen az. Csak mert stabil most is van, meg addigra vsz a 1909 (?) is megjelenik és kap X havi összesítő frissítést, amik még tovább növelik úgymond a stabilitást a kezdeti verzióhoz képest.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
core i7 #76196 üzenetére
Az MCT-t nem fogják elsietni, emlékszem az őszi frissítés hivatalos megjelenésének napján sem tudtam még olyan MCT-t letölteni ami a friss verziót szedte volna le. Direkt nem frissítik és valószínűleg a gépek csak kis részénél fog az upgrade üzenet megjelenni. Egyszerűen nem akarják leterhelni a kapacitásaikat.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
core i7 #66343 üzenetére
Az volt a gond, hogy elindítottam az overwatch-ot, fekete képernyő.. Leraktam alt+tabbal tálcára, majd vissza, és ment.
Nagyjából ugyan azt csinálja, mint amikor bekapcsolom az erősítőt, és érzékeli, hogy hdmi-re is van valami kötve dp-n kívül. Ha az OW fut, ilyenkor black screen.. alt tab, majd minden oké..
Viszont bekapcsoltam a képen szereplő menüpontot, és helyreállt a rend.
-
törölt tag
válasz
core i7 #65499 üzenetére
Tavasszal. Hát az lesz benne amit most őszre ígértek, de kimaradt: Timeline funkció egy összefoglaló hub, ami mutatja hol tartottál az appokban. Cloud Clipboard aki több eszközt használ felhős vágólap. My People és Cortana javítások. Edge bugmentesítés. Talán még UWP File Explorer? Bár ezt kétlem amilyen lassan halad a Control panel -> Settings költözés. Magyarul semmi extra, valószínűleg a kinézet lesz szem előtt, még több Fluent Design a gyári appokba.
-
quailstorm
félisten
válasz
core i7 #64250 üzenetére
UWP appokkal, Cortanával megeshet, ugyanakkor hatékonyabb a memóriakezelése és van memóriatömörítés.
Szóval ha kinyomod a Cortanát, akkor inkább jobb. 2GB-os gépen is feltalálja magát a 10.(#64251) pinnacle: Az ilyet inkább a monitor menüjéből korrigáld.
(#64253) libus: Lehet, hogy multiplexeres a VGA és nem az integrálton keresztül éred el, tehát vagy gyárilag vagy csak a BIOS-ban le van tiltva. Lenovo Y500 ilyen laptop.
Úgyhogy inkább a laptop típusát oszd meg... -
-
quailstorm
félisten
válasz
core i7 #61018 üzenetére
FB szerintem már abszolút mérhető, mert jönnek az értesítések.
De ha nagyon kell az a plusz 3-4%, akkor inkább zárd be a böngészőt mint a gaming mode-hoz nyúlj.
Itt egy teszt kisgépen. Csak úgy tudtak kicsikarni előnyt, hogy megnyitottak a játékhoz teljesen felesleges dolgokat. Aki eddig is úgy játszott, hogy minden mást bezárt, annak nem fog számítani.
Nyilván alapvetően kárt nem okoz, tehát nyugodtan használhatod is, de mint a cikkben is linkelve van, általában alig mérhető a különbség, kivéve amikor valamiért esik a teljesítmény -
quailstorm
félisten
válasz
core i7 #61016 üzenetére
Ha nem fut semmi JavaScriptes zabagép benne, akkor kb jelentéktelen mennyiséget zavar a böngésző, főleg ha van elég RAM.
Eddig bármilyen mérést néztem ott az jött ki, hogy nem sok értelme van a játékosmódnak. Bár az is igaz, hogy legtöbbször steril körülmények közt mértek, úgy hogy csak a játék futott. -
quailstorm
félisten
válasz
core i7 #61014 üzenetére
Teljes mértékben felejtsd el. PCGamer-ben volt anno cikk, azzal tesztelték, hogy futott a Blender és közben játszottak, na úgy tényleg csinált valamit.
Átlag helyzetben mérési hiba vagy anomália a kettő eredmény. Szóval mintha ott se lenne kb. Vírusirtóban legyen játékos mód, ne frissítsen közben mert az csúnya tud lenni (ESET-ben van automata felismerő egész jó, többit nem ismerem) aztán ennyi. Aki nem hagy nyitva mindent a háttérben annak garantáltan nem hoz kimutatható előnyt.
Úgyhogy sajnos ez marketingbullshit lett. Olyan irányú mérést nem láttam, hogy az I/O-t, telemetriát visszafogja-e addig amíg be van kapcsolva, de az jobbára a rém gyenge gépeket érinti.
-
King Unique
titán
válasz
core i7 #53729 üzenetére
Minialkalmazásokra ott van a mások által ajánlott Rainmeter, bár én Win8.1/10 alatt is a 8GadgetPack programot használom. Utóbbi talán közelebb áll a klasszikus, a Win7-ben is megszokott minialkalmazásokhoz. Nem mellesleg a programban sokkal több áll rendelkezésre, mint amennyit a 7-es gyárilag tudott.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
core i7 #53729 üzenetére
Kicsit eszik többet az univerzális appok miatt.
Minialkalmazás alias gadget kukázva lett. Nem biztonságos. De ha nagyon kell akkor gadget8 telepítése után van. Aida meg sentinel is megy. Helyette vannak frissülő csempék univerzális appokhoz. De az CPUra nem jó. Időjáráshoz meg árfolyamhoz igen. Esetleg mailhez.2GB RAMos korai baytrail tabon eldöcög egy CS GO. Telóról most nem linkelem. 4GB RAM már elég meg egy core2quad munkára. Persze nem véletlen vettem új gépet, de nagy gáz csak akkor volt, ha 20 chrome tab volt nyitva node.js meg Visual Studio Code mellett.
Btw idle ramhasználat prefetch miatt nem mérvadó. Többnyire ram nagyobb fogyasztás.
Szörnyű, hogy oda a neved. Hogy fogunk ezek után vangelizálni?
-
S-IW
tag
-
CirrMee
addikt
válasz
core i7 #50297 üzenetére
Egy rahedli gépre telepítettem már ismerősöknek (otthoni/irodai gépekre vegyesen), javarészt win7 örökölt példányt. 50 gépnél abba is hagytam a számolást, de a legrégebbi proci ezek közül még egy only 32bit core duo volt. Kettő bohóckodott nemrég beragadt kumulatív miatt, akkor kézzel ment fel a csomag, ezt leszámítva az összes teszi a dolgát hiba nélkül.
Ha ennyitől instabilnak számít, és sokkal jobb lesz, annak csak örülök - mert idáig sem volt gondom vele.
Mondjuk azt megoldhatnák, hogy a nagyobb update -k után ne kapcsolja már vissza azt a szándékosan kikapcsolt / szájbak*rt szalagmenüt... -
Hunork
veterán
válasz
core i7 #48812 üzenetére
Amennyiben alaplap, processzor változik, akkor egy telefon / email MS felé. Ha kell, számla bemutatása (digitálisan) És nem lesz para, háromszor is mehet, hiszen lehet, hogy egy évben háromszor is van gáz a géppel. De persze személyes adatok, annak igazolása kell. Tehát tévhit, hogy egy telepítés, ez nem érdeke MS-nek sem.
Retail: nemrég vettem 39k pénzért Aqua-ban az USB kulcsos bármennyiszer telepíthető verziót. (W10 Home, és elég otthonra) Szerintem 9 plusz ezrest megér ez! És akkor nincs izgulás.
-
vlevi
nagyúr
válasz
core i7 #48809 üzenetére
Ja, úgy nem találja, ezt tudjuk.
A kereső nagy hibája, hogy csak szó eleji egyezésre talál. Legalábbis én ezt vettem észre.
Pl a lemez szó beírására nekem nem talaja meg a "particiok letrehozasa a merevlemezen" cimű parancsikont, mert nem lemezzel kezdődik a szó. Rn korábban ezt még lemezkezelő néven ismertem, azért kerestem lemez szóra.
Így mongyuk kicist béna a keresés, mert néha a kereső helyett neked kell oksonak lenni, és nála pontosabban kell beírni a keresőkifejezést.
Ha csak a startmenüben keresel, még csakcsak elmegy, de pl a onenote bejegyzéseket nem talá!tam a multkor, krsőbb kiderült, ugyanezen ok miatt. -
Popes
őstag
-
Roxkex
senior tag
válasz
core i7 #47536 üzenetére
Hát a jó rég bugok elő jöttek.
Mint pl.:
Random "kékhalál" a videó kártya driver miatt (ugyan azzal is próbáltam amivel eddig használtam + a legfrissebbel is)
Random CPU pörgés mint az állat
Elsötétűl a monitor (lecsukom a laptopot) a CPU úgy fel pörög mint az állat. - De amit felnyitom / feloldom a kijelző sötétségét leáll.
Random .NET Runtime Optimization CPU pörgetés ..Szerk.: Na meg az eddig megoldás ,hogy az idegesítő automatikus updateket letiltsam már nem jó :@ És mindig le tudja updatelni és az is szét vágja az egész OS-t ... NEKEM !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged