- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
pendre54 #126022 üzenetére
Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen lehetőség, de most én is megnéztem. Ez egy szeptember 9-én beüzemelt vadonatúj gép, egyből 2004-gyel lett telepítve. Egészen október 17-ig stabil vízszintes 10-es vonal volt, aznap reggel jött a patch kedd. Akkor nekem is leugrott kb. 8-ra (mint nálad), és a tiédhez hasonlóan nagyon "megfontoltan" emelkedik. Az SFC /SCANNOW futtatás is pont ugyanazt eredményezte, mint nálad. Hibajelzés semmi sincs.
Mezei felhasználóként nem mernék semmiféle következtetést levonni, de azért egy kicsit furcsa egybeesés -
válasz
pendre54 #126022 üzenetére
Igen, erről van szó. Ha rákattintanál a piros X-es területre, akkor lehet, hogy nálad is azt írja a listában, hogy a Windows nem megfelelően lett leállítva (vagy hasonló, nem vagyok még otthon a gép előtt) ill. ha az eseménynaplót megnéznéd és rendeznéd SZINT szerint, akkor elképzelhető, hogy nálad is ott figyelne a kernel power szép sorban a tetején (vagy alján, ahogy épp rendezed a listát)
DE, ettől függetlenül csont nélkül megy a géped, minden féle BSOD, meg fagyás, stb stb nélkül atom-stabilan...zolee001
Nincs semmi fagyás, meg semmi, de akkor is ott figyelnek a hibák az eseménynaplóban... Érthetőbben már nem tudom leírni.Geth
Adatlapomon a konfigom, nincs ott semmi alulméretezve, és nem szoktam a 220-ból sem kirángatni, leállítás címén a gépet...Ez van, örülj neki, hogy nálad tiszta minden a naplóknál.
-
carl18
addikt
válasz
pendre54 #125802 üzenetére
Köszönöm a segitséget, végül meg lett a hiba oka. Szóval a Gigabyte hivatalos oldalán 2 driver van fent, az egy nagyobb méretü 400 mb kitömöritve. De Az sehogy se akarta felrakni, végül a kisebb 17 mb-os driver internet és eszközkezelő elvátolitása után már sikerült müködésre birni.
Igy akkor gondolom a driver volt hibás, minden esetre végre müködik!Köszönöm a segitséget.
-
válasz
pendre54 #122875 üzenetére
Mint korábban írtam, Magyar Windows-ban nem elérhető a Cortana, csak dísznek fityeg az alkalmazások közt, ha mégis zavar az a pár-száz kbyte és el szeretnéd távolítani, akkor futtasd a PowerShell-t (ne a parancssort!) admin joggal és illeszt be az alábbi parancsok valamelyikét
Minden fiókból távolítod el:
Get-appxpackage -allusers *Microsoft.549981C3F5F10* | Remove-AppxPackage
Jelenlegi fiókból távolítod el:
Get-AppxPackage *Microsoft.549981C3F5F10* | Remove-AppxPackage
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #119379 üzenetére
Igen, így kicentizve el lehet férni akár 32 GB-on is. Meg gondolom esetedben nincsen reserved storage, illetve 1903-as verzió előttiról történő funkciófrissítésnél nem is lesz, max. 1903 és újabb verzió tiszta telepítésénél. Meg a saját példád is szemlélteti, hogy nem kellett a funkciófrissítéshez + 32 GB szabad tárhely, amiről nemrég volt szó.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #118646 üzenetére
A Microsoft weboldalán erről is van dokumentáció, amit már linkeltek. + Egy ASUS specifikus leírás jól szemlélteti a Secure Boot be/ki kapcsolását, kulcsok lementését, visszaállítását stb. Viszont ha már feltelepítetted a W10-et UEFI módban bekapcsolt Secure Boot mellett és minden oké, akkor nyilván nem szükséges piszkálni a BIOS-ban, meg nem is javasolt, ha nem tudod mit csinálsz.
-
válasz
pendre54 #118646 üzenetére
Windows Secure Boot Key Creation and Management Guidance
Ha pár bekezdés olvasása után lefordulsz a székről, akkor inkább ne baxogasd azokat az opciókat...
-
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #116184 üzenetére
Ha megnézed a KB4541335 számú frissítésnél a "known issues" részt, akkor egyelőre nem írnak semmit. De lehet majd ennél is megjelenik utólag valami cikk, hogy egyes felhasználóknál rejtélyes módon egy bizonyos csillagállásnál mégis akadt. Amúgy már többen telepítették innen is és nem jeleztek semmilyen problémát (példa). + Arról már volt szó itt, hogy ha valaki annyira biztosra akar menni, akkor egyrészt ott a rendszer-visszaállítás, rendszermentés stb. lehetősége és akkor eleve nem téma ez. Másrészt a választható frissítéseket nem kötelező telepíteni, ha elvileg nagyobb stabilitás a cél, akkor elég csak havonta a standard patch kedden kiadott összesítő frissítést. Illetve ha esetedben ez ilyen hatalmas nagy kérdés, hogy telepítsd / ne telepítsd, akkor inkább válaszd az utóbbit...
-
-
Geth
veterán
válasz
pendre54 #108496 üzenetére
VEN_10DE&DEV_1ADB
Ez valami NVIDIA cucc, gondolom Geforce van/volt a gépben, a driver ezen része viszont nem települt rendesen/stb.
Friss driver és DDU letölt, net kikapcs, safe mode, DDU clean, normál módban előre letöltött friss driver telepít, net visszakapcs és megoldódik -
Geth
veterán
válasz
pendre54 #108471 üzenetére
Mondjuk ezen nagyon nem is csodálkozok, mivel egyáltalán nincs is ilyen cucc a gépben.
De van, ezért találja meg folytonA Részletek fülön a hardver azonosítók (angolul Hardware Ids, talán a 3. tétel a listából) alól a leghosszabb változatot írd ide, az alapján be lehet azonosítani hogy mi ez és remélhetőleg drivert is lehet hozzá találni.
(#108473) Lauda:
Mivel update kedd van, ezért szinte biztos lesz nagyobb (kumulatív) frissítés.
Ha a 1909-et bekapcsoló Enablement Package-re gondolsz, ne aggódj, az méretre csak 20 KB körül van -
-
-
-
wattafaka
senior tag
válasz
pendre54 #105587 üzenetére
A képen, amit a linkelt hozzászólásban szúrtál be pont az látszik, hogy "Retail". Plusz azt mondod dobozos, ami tovább erősíti a Retail változatot. Miből gondolod, hogy OEM-es volt?
Retail-esnél teljesen egyértelmű, hogy alaplapcsere után is ha beírod újra a kódot, akkor megy mint a parancsolat -
Cs1csó
titán
válasz
pendre54 #105380 üzenetére
Igen, az egyik a Windows alap a másikhoz pedig a Tesoro-ot kapcsolja, gondolom, ez valami általános illesztő dolog lehet amit megtart.
Kékes525
Maga mindent kétszer mond, kétszer mond?
quailstorm
Ebben a témában LiLxWaYnEx tud még szépeket mondani róla, szerintem ő nálam is többször próbálta.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pendre54 #100930 üzenetére
De írta és a képen is látszik, hogy Ő a D meghajtóról beszélt, amit csak tárolásra használ. Amúgy az is lehet, hogy túl sok mappa van egymásban és nem mindent számol ilyenkor a windows fájlkezelő, nekem is volt, hogy a 3,3TB-os mappára jobb gomb tulajdonságoknál csak 900GB-ot írt.
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #100224 üzenetére
A kalibrált színprofilomat még nem bántotta a frissítés, de a mostani (1809) véletlenszerűen részben vagy egészében visszaállítja a registry-ben (
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors]
és a[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\Colors]
) megváltoztatott színeimet. Szerencse, hogy nem sűrűn. Van róla .reg mentésem, így a visszaállítás gyors. -
törölt tag
válasz
pendre54 #99949 üzenetére
Ha frissítettél egy korábbi rendszerről, akkor a Win10 (elvileg) mindig azt írja, hogy Retail, függetlenül attól, hogy mi volt eredetileg. Ha OEM volt, akkor lehet gond az új géppel, mert (elvileg) nem lehet átvinni. A hibaelhárító az MS-fiók alapján (elvileg) aktiválni tudja az új géped ennek ellenére is.
(Elvileg) a háttértár cseréje vagy egy memóriabővítés miatt nem látja a szerver új gépnek, de mégis előfordul, ahogy az is, hogy valaki teljesen lecseréli a gépet, és mégis aktiválódik. Ez az egész kicsit olyan, mint hogy hivatalosan nem lehet Win7-es kódot használni és aktiválni a 10-et, de mégis működik. Próbáld ki, aztán meglátod. Az ügyfélszolgálat kérheti a korábbi kódodat, és akkor kiderül(het), hogy az OEM volt-e, és hogy mit lehet tenni.
Két gépen nem lehet aktív ugyanaz a licenc, így ha sikerül átvinned az új gépre, akkor a régin az az üzenet lesz, hogy már használatban van (vagy hogy nincs társítva). A hivatalos álláspont az, hogy ha OEM, akkor megy az alaplappal, ha Retail, akkor aktiválhatod az új gépen.
Sok az "elvileg", mert mindenre írtak már példát.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pendre54 #99561 üzenetére
Lehet, hogy az ssd-re tölt, mert nem érdekli, hogy 10 év múlva mi lesz vele.
Egyszer lett telepítve rá rendszer, ezen kívül a programok és játékok vannak rajta, ennyi idő alatt írtam rá, majdnem annyit, mint az előzőre 1 év alatt, de nem aggódom miatta én se, ha nagyobbra cserélem, átkerül a nasba letöltős meghajtónak. -
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #99561 üzenetére
Mert én használom az SSD-t. Számold ki, hogy így meddig fogja bírni. Azt tudod, hogy a 125 nap az a folyamatos működés? Már több mint egy éve van meg. 3% kondíció csökkenés 1 év alatt. 5 év múlva már biztosan cserélem és még akkor is rendesen fog az előrejelzések szerint működni. Akkor mire vigyázzak? Az SSD van értem és nem én az SSD-ért.
-
-
Kékes525
félisten
-
törölt tag
válasz
pendre54 #95783 üzenetére
Az ilyen hibákat két dolog okozza.
1. Egy külső program, például OldNewExplorer, vagy ami a start menüt is átállítja.
2. Egy buherált téma, vagy olyan, ami alapesetben nem elérhetőEsetedben látszik, hogy az Aero Lite van beállítva, amivel nem működik rendesen a sötét téma, hiszen azzal nem terveztek.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #95520 üzenetére
Nemrég pont az volt a téma, hogy 60/64 GB-os SSD-n állítólag nem fog elférni a Windows 10 és mindenképpen nagyobb kell... Holott akár akkorán is elférhet, sőt a te példád alapján akár még 32 GB-oson is. Meg ugye megint más, hogy önmagában a Windows (+ a frissítések) és néhány kisebb program, vagy az előbbiek mellett még egy rakás, nagyobb tárhelyet igénylő szoftver + a user letöltött dolgai. Az utóbbi esetben szükséges inkább a nagyobb tárolókapacitású háttértár, illetve akkor értelemszerűen az igényeknek megfelelően kell annak méretét megválasztani. Meg akkor az utólag telepített, tárhelyigényesebb programok, letöltött fájlok és nem a Windows alap helyfoglalásának a függvénye. Viszont az előbbi esetben egy kisebb is megfelelhet a célra.
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #88360 üzenetére
Kipróbáltam. 2 árva fájlt talált 120.97Mb-el. Nem olyan sok, pedig "csak" a lemezkarbantartót használom.
(#88372) Geri27
Erre a célra én a WhoCrashed programot használom.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
pendre54 #85843 üzenetére
Igaz még ez is kell de ha nincs jelszó akkor ez is hiába van SOHA-ra állítva ébredés után nem egyből az asztal jelent meg hanem a bejelentkezési képernyő de mivel nincs jelszó ilyenkor elég a képre kattintani persze ez akor is fölösleges hisz nincs jelszó egyből az asztalra is ébredhetne a gép.
-
dchard
veterán
válasz
pendre54 #84651 üzenetére
Na ezen lepetéztem. És a sima újratelepítés megoldotta ezt (tehát tutira nem BIOS vagy egyéb probléma volt ott)?
Jó látni, hogy a Windows driver modellje még mindig épp olyan szar, mint 20 évvel ezelőtt...
jokeph:
AHCI problémáim nem lesznek, sem VGA, mert az marad. Csak alaplap, proci, memória csere lesz. 6-7 évente éppen elég végigszopni egy komplett újratelepítést és az most éppen megtörtént 2 hónapja, úgyhogy kipróbálom a sima váltást, de azért lélekben felkészülök, hogy Billy rám dobja az atomszka bombát
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #80489 üzenetére
Megkérdezem tőle, de szerintem Windows 10-hez nem lehet barkácsolt drivert feltenni, csak azt amit a Microsoft aláírt. Ha belenyúl egy eredetibe, akkor az ellenőrző mechanizmus (digitális aláírás révén) ellenőrzés után nem engedi telepíteni. Amúgy ez az: [kép], [kép]
Igen, a Microsofté ahogy látom.
(#80491) quailstorm
Igen, ismerem, de ezt normál módon tettem fel. Ez eredeti Microsoftnak tűnik.
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #80475 üzenetére
Köszi. Felvettem a kapcsolatot a cég hazai képviselőjével (én is szegedi vagyok, régebben volt is nálam), javasolta a kompatibilitás beállítását, de nem használt. Ez nem csak a programokra vonatkozik?
"Esetleg még abban bízhatsz, hogy az MS 2017-től bevezette a saját, natív USB2-es audio támogatását, így csak egyszerűen csatlakoztasd a DAC-ot, semmit ne telepíts, hátha felrakja az MS, a saját driverét."
Ezzel indítottam. Majd próbáltam az internetről a frissítést, de nem talált semmit.
"érdemes egy kört futni driver ügyileg is, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a vége."
Bocs, ezt nem értem, kifejtenéd?
Most milyen herkentyűd van? Mennyibe került?
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
pendre54 #79199 üzenetére
Eddig 1 hónappal ezelőttig nemvolt vele gond. 1x csak random elkezdte, 1 nap 1-2x utána többször volt olyan is hogy 6x megcsinalta ezt. pedig mindenből csak ugyanazt teszem fel, és a legfrisebb programokat a szokásosakat rakom fel. ezért is nem értem. De kimegy a játék is akkor, nem? Ha revoval csinálom. pl. vegyük az erőszakos eltávolítást a speciális opcióval.
-
Cr00py
senior tag
válasz
pendre54 #78941 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet.. igaz ez PC.
Nem egy régi darab, Win10 támogatás is van rá, szal az MS választa így számomra nem túl helytálló. 1709 ment minden gond nélkül, 1803-ra frissítás után jött a bootres.dll "sérült" hiba a logban ( meg-meg áll a betöltés, befagy boot közben.. hasonlók ) .. gondolkozom, hogy visszarakom inkább a 1709-t, mert ez megint egy botrány sz*r.. Sőt.. ahogy olvastam, az első összesítő is szétvágja a gépet. Szép munka. -
Samal
csendes újonc
válasz
Szia!
Nos, én azokhoz tartoztam, akiknek a Windows 10 megjelenése óta nem voltak problémái az oprendszerrel...egészen idáigSajnos nálam is az általad leírt, és másoknál is jelentkező hiba lépett fel az 1803 frissítésénél.
A rendszer-visszaállítási pont, amit a frissítés előtt készítettem, az nem működött,
hanem egy DirectX update nevű, amit gondolom a rendszer készített, azzal tudtam
visszaállítani, úgy, hogy a végén kész lett, majd hibát írt ki, újraindításnál
pedig a nem sikerült a telepítés, frissítés törlése és utána működött. -
válasz
Ugyanez a hibám, de egy HP Elitebook 840 G1 laptopon legális Windows-zal természetesen.
Ennyit a Windows-ról...Hagyom a francba és megy fel rá egy linux. Azzal legalább pattogós, gyors és nem akasztja meg a rendszert, hogy percekig várnom kell, mire bármit normálisan intézni tudok rajta.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
pendre54 #78838 üzenetére
Szia, nalam az kerult bele, hogy borzasztoan belassul a gep ha originrol telepitekjatekot vagy letoltok valamit. Ma delelott pedig annyira belassult, hogy le is fagyott a gep. Szombaton ilyesmit meg nem csinalt a gepem... Ja masnak is csinal olyat a gepe, hogy Battlefront/Battlefield1/MAss Effect Andromedaban a hatter hang megakad(vagyis szimplna kikapcsol a hang, es csak a parbeszedek hallatszanak vagy a fegyver ropogasok). Origin acces el jatszom oket. Elite dangerousba peldaul ez a hang problema nem jon elo. En nemtudom megerteni, hogy a Microsoft nal nem jonnek elo ilyen problemak teszteles kozben? Az ember megveszi a hardvert, utana ezt a csoda rendszert borzaszto dragan, aztan allandoan lefagy/nem megy jol a gepe.
-
bali66
tag
válasz
pendre54 #78356 üzenetére
Az enyém is magyar és ugyan az ami neked van a képen. Nekem acer aspire notim van. Update-ről frissítve lefagyott,kék halál,aztán meg csak teker és teker.SSD-m van,legyalúltam és új telepítés. Azóta megy elég stabilan. Viszont kikapcsoltam a gyorsíndítást,már máskor is és mintha stabilabb lenne a gép. Egyébként tele van ezzel a hibával a net. Szerintem elkapkodták és megmaradt az a hiba ami eredetileg is volt. Én is tartok attól hogy visszatér a hiba.
-
Zotya84
őstag
válasz
pendre54 #78360 üzenetére
Akkor pláne nem értem. Sem a helyét, sem a nyelvét. Bár, utóbbit az egyik virtuális gépen megnéztem, ott magyar lett. (Pontosan ugyanúgy hajtottam végre a frissítést a virtuális gépen, mint a gazdagépen, és az eredeti telepítő is ugyanaz volt... De ott sem a custom mappában vala.) A korábbi linkre feltettem a magyar dll-t.
-
Zotya84
őstag
válasz
pendre54 #78356 üzenetére
Ez így érdekes. 30-n frissített rendszer, MCT-vel töltve, tehát ez hivatalos. Nem is tudtam, hogy van belőle magyar. Nekem ott van mellette mappában a magyar MUI, ami magyarítja a tartalmát.
Egyébként gyors kereséssel azt találtam, hogy a bootres.dll megbuherálásával szoktak egyedi bootlogo-t állítani; azt véletlenül nem módosítottál?
-
válasz
pendre54 #78345 üzenetére
Sajnos a Windows-ok hajlamosak arra, hogy kérdés nélkül a segédpartíciókat kihelyezik más meghajtókra (amik a telepítéskor csatlakoztatva voltak)
Ezt elkerülendő, le kell "gatterolni" az OS-nek szánt meghajtót ÉS telepítés idejére fizikailag le kell választani minden más meghajtót (értsd, minden más meghajtóról lehúzod az adatkábelt)
Egyébként telepítéskor, a W10 (is) érzékeli a kihelyezett partíciókat (vagy legalábbis megpróbálja) de azok már nem feltétlenül érvényesek... -
Zotya84
őstag
válasz
pendre54 #78349 üzenetére
Az miért a Custom mappában van/kéne lennie? Annak simán a resources-ben a helye.
Ezek után kérdés, hogy mi és miért nyúl hozzá ahhoz a filehoz. Vagy miért oda teszi...
de parancssorból:
diskpart
list disk
select disk x
list partition
select partition y
detail partition
assign letter b
x=a lemez, amire a win telepítve van. (esélyes, hogy 0), y=azon partíciósorszáma, amelyiknek típusa System, és olyan 450-512MB körül van, és a detail azt adja vissza, hogy filerendszer FAT32.És ezek után b: lesz a betüjele, ott fogod megtalálni az elérési utat.
-
totyino77
tag
válasz
pendre54 #78337 üzenetére
Más téma win 10 kapcsolatosan, hátha tudsz valami okosat mondani, egy játékal játszok world of thanks olyan problémám van hogy vagy az elején belépésnél vagy játszok 1_2 órát és egyszerűen kidobb illetve be is zárja a játékot mindenféle hibaüzenet nélkül, viszont a win 7 semmi ilyen problémám nem volt, probáltam már minden lehetöséget kompatibilitás ,game mod stb, szerinted valami ötlet?
-
Zotya84
őstag
válasz
pendre54 #78335 üzenetére
Hát, hogy a hiba végleg eltűnjön, azt nem biztos. De a helyreállítás:
- Telepítőről bootolva SHIFT+F10, vagy helyreállító környezetből indítasz egy parancssort
-dir C:
, stb-vel végignézed, hogy melyik partíciód a WinRE partíciód és a rendszered betűjele (Előbbi tipikusan c: , utóbbit d-f: -ig osztja neki, a a partíciók számától függően.
- UEFInél:Format c: /fs:FAT32 /q /v:Boot /y
paranccsal leformázod a hibás bootpartíciót
-bcdboot X:\windows /l hu-hu /s c: /f uefi
paranccsal létrehozod a bootfileokat
vagy
- BIOSnál:Format c: /fs:NTFS /q /v:Boot /y
paranccsal leformázod a hibás bootpartíciót
-bcdboot X:\windows /l hu-hu /s c: /f bios
paranccsal létrehozod a bootfileokat
(X a windows partíciód betűjele)
Újraindítod a gépet. És voilá, mennie kell. És a végén csinálsz egy merevlemez-ellenőrzést, mert szerintem badsectoros lesz.Remélem segíteni tudtam.
De, ha gondolod, itt az én bootres.dll-em, cseréld ki a sajátod vele, vagy csak tartalomra ellenőrizd, hogy megegyeznek-é.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged