Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #154281 üzenetére
Az csak egy dolog, de ott az MCT eleve az ESD ISO-t tölti le a telepítési adathordozó létrehozásánál és automatikusan megcsinálja az
install.swm
fájlokra darabolást is. Vagyis a felhasználónak alapesetben nincs ezzel semmi dolga, nem kell semmit.esd
formátumba konvertálni, nem kell darabolni, nem kell SKU-t eltávolítani, stb. -
King Unique
titán
válasz
t72killer #154267 üzenetére
• Nem az ISO-fáj mérete, hanem abban az
install.esd
/install.wim
fájl mérete a lényeg, ami a Windows 11 23H2 ESD ISO-nál kb. 4,35 GB körül volt a tavalyi kiadáskor, a Windows 10 22H2-nél meg. kb. 3,68 GB. A jelenleg letölthető változatokat még nem néztem, de gondolom nem nőttek akkorát a méretek.• A kétpartíciós módszer az előző válaszban már említve és linkelve lett, ahol a második partíció lehet az exFAT mellett nyilván NTFS fájlrendszerű is.
• Az
install.swm
fájlokra darabolással nem feltétlen kell vesződni a felhasználónak, a Windows 11-nél automatikusan megcsinálja az MCT, ami ugyancsak le lett írva az előző válaszban.• A Windows 10 a 1703-as verzió óta támogatja cserélhető lemezeknél (memóriakártya, pendrive) a több partíció létrehozását és kezelését (bővebben).
• A Rufus az UEFI-NTFS megoldásnál kreál több partíciót, ahol ilyenkor a telepítő 1:1-ben az NTFS fájlrendszerű partícióra kerül, míg a bootoláshoz szükséges fájlok (Rufus) egy FAT16/32 fájlrendszerű apró segédpartícióra.
• Ha támogatja NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozóról a bootolást az adott PC-nél az UEFI firmware, akkor nyilván nem különösebben téma az előbbiek és nyugodtan lehet NTFS formázni a pendrive-ot.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
t72killer #154071 üzenetére
Én is küzdök ezzel... Próbáltam már a partíció kiterjesztést is... MBR-n nem működik ezután sem az update telepítése, UEFI-sen gond nélkül működött és megoldotta a dolgot...
Most full szűz telepítést még én is próbálok ,de már letojom... Valószínűűleg a Microsoft is...
-
Geth
veterán
válasz
t72killer #154216 üzenetére
A KB5034441 egy Safe OS Dynamic Update, aminek a targetje a WinRE image, egyébként írják is, hogy nem terjesztik MUC-on.
A kumulatívnak a targetje az OS image, rá lehet pakolni a WinRE image-re is, de arra elég az utolsó Safe OS DU, ami jelenleg a KB5034232.
Ha egy pontos és karbantartott lista érdekel, hogy miket kell integrálni, regisztrálj az MDL-re, ott van Win10-hez (linkeltem) és Win11-hez is link az aktuális update listára (Updates Overview).Szerk: írnak is konkrétan erről a frissítésről az MDL-en:
Looks like there is an update missing in te Update List. Because after the installation the KB5034441 is being installed.
Nope, that is not an update to integrate, it is a winre.wim updating tool (it integrated the latest DU for SafeOS in winre.wim) and can only be ran by WU, it is offered even when the winre.wim file is already updated offline (manually or by using W10UI). -
Geth
veterán
válasz
t72killer #154086 üzenetére
Én nem tudok semmilyen mondvacsinált CPU cirkuszról, csak annyi történt, hogy néhány régebbi CPU már döglassan oldja meg egyes sérülékenységek mitigációját.
Driverparádra látatlanban senki nem fog biztosat mondani (azaz előfordulhat az ellenkezője is). Tedd fel, nézd meg, hamar ki fog derülni, hogy maradhat-e, vagy visszateszed a 10est. -
Doky586
félisten
válasz
t72killer #154075 üzenetére
Az 5845 az márciusi
A 4441 pedig januári.Ha nem nyomogatnád a frissítés gombot akkor nemis próbálna a 4441 újra települni.
Ahogy a #154058 ben mutattam és az előtte levő hozzászólásaimban én felraktam, de partíciósorrendek szerint vehet egyszerűbben is. Ha nem csinálod meg manuálisan évek múlva is hibázni fog. -
Geth
veterán
válasz
t72killer #154064 üzenetére
Én olyan image-be szoktam integrálni a frissítéseket, amikben még nincs benne CU egyáltalán.
Te gondolom egy olyanba próbálod, amibe már van integrálva egy korábbi CU, ezt írja is, csak el kéne olvasni.Hotfixek integrálására javaslom a W10UI-t (én is eköré építettem a friss .wim-et előállító ps modulomat).
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #154063 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből: a hibaüzi egyébként javasolja, hogy ismételten hajtsa végre az ember a parancsot: így látszólag végigmegy a frissítés integrálása, de érzésre jóval tovább tart mint amilyen emlékeim vannak hasonló műveletekről (i7-5600u-s lapos, ssd, 16GB ram gépen kb 10perc). És ugye ilyen második nekifutású dolgokban én annyira nem bízom.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #154061 üzenetére
Hmm, nocsaknocsak, a friss (10.0.25398.1) DISM-el és a beépítettel (10.0.19041.3636) is ezt csinálja. A hibaüzi szerint hiányol valami korábbi frissítést - mitől kumulatív akkor a lelkem
? No mind1, hagyom a francba az integrálgatást, megy fel egy natúr 22h2, pár csomag mínuszolva (szegény CF-20nak csak 128GB-os az SSD-je, minden mega számít
)
#154062: "If your devices do not have the May 11, 2021 (KB5003173) or later LCU, you must install the special standalone August 10, 2021 SSU (KB5005260) before installing this update." -ez nagyon érdekes, lehet ez lenne az én bajom is? Meglehetősen fura, hogy a friss 22h2 rendszerem, ill a 22h2-es feldolgozandó image-ből ilyen régi cuccok hiányoznának...
-
Armagedown
őstag
válasz
t72killer #146231 üzenetére
Ez csak a szokásos affiliate linkes reklám, jutalékot kap az oldal, ha a linket felhasználva vásárolsz kulcsokat.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #146231 üzenetére
• Igen, volt már korábban is téma ez itt: [link], [link], [link], [link].
Ahol az utóbbi most is azért oda lett biggyesztve a végére:
"A fenti írás hirdetés, nem tükrözi a szerkesztőség vagy a kiadó véleményét, tapasztalatát, nem újságírói tevékenység eredményeképpen jött létre. A 24.hu teljesen függetlenül működik a KeysWorldstől, és semmilyen tekintetben nem tudunk felelősséget vállalni ajánlataiért, illetőleg az ott bonyolított."• A használt szoftverlicencek újraértékesítése az EU-ban valóban legális, de csak akkor, ha megfelel pl. ezen feltételeknek.
• Az Enterprise LTSC kiadás értékesítése és pláne ilyen olcsón megint érdekes, olyat alapesetben home user nem vásárolhatna és használhatna legálisan, meg ugye a microsoftos "Say No to Long Term Servicing Channel (LTSC)" cikk alapján nem is feltétlen olyan felhasználásra való.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #145928 üzenetére
Mint már le lett írva az előbb, a 22H2-re váltáshoz elég 21H1 és 21H2 verzióknál azt kis méretű 22H2 EKB-t letölteni és telepíteni, mást nem kell. Ha naprakészre vannak frissítve azok a 21H1 és 21H2 verziók, akkor a Windows Update nyilván nem telepít utána egyéb frissítést, mármint havi kumulatív frissítést (CU) biztos nem.
De amúgy nem világos egyéb vonatkozásban, meg a 22H2 ISO-nál pontosan milyen "extra adatforgalomra" célzol, pontosítsd akkor. -
King Unique
titán
válasz
t72killer #145926 üzenetére
Miért, a Windows Update nem ajánlja fel?
20H1 - 21H2 verzióknál nem kell a teljes ISO-t letölteni a 22H2-re váltáshoz, elég az extra kis méretű (64 bites = 176 KB) 22H2 enablement package (EKB) letöltése és telepítése, a Windows Update is csak az utóbbit tölti le és telepíti.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #143876 üzenetére
Igen, jól, a Windows 10-nél az aktuális verzió a 21H2. 22H1 lehet nem is lesz, hanem 22H2, mint hamarosan a Windows 11-nél.
-
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #140796 üzenetére
Elég mesebeli ez a történet, ilyentől normál esetben nem szokott csak úgy "kipusztulni" az ESP, max. a másik Windows indítóbejegyzése kerülhet első helyre az UEFI boot menüben és az bootol, de azt a megfelelő boot sorrend beállítása megoldja, illetve UEFI szerinti telepítésnél a megfelelő Windows Boot Manager bejegyzés beállítása 1. boot opcióként...
Ha a boot sorrend beállítása nem oldja meg és megvan még a Windows 10-es rendszermeghajtón az ESP, akkor a rendszerindítás javításának UEFI esetén megvan a szakszerű módja és nyilván nemcsak egybootrec /fixboot
parancsból áll, lásd az alábbi leírásokat.• How to Repair EFI/GPT Bootloader on Windows 10? (+ infó)
• How to repair the EFI bootloader on a GPT HDD for Windows 7, 8, 8.1 and 10+ Ha van kéznél pendrive-ról bootolható Macrium Reflect WinPE / WinRE - ami pl. innen is letölthető kész ISO-fájlként - , akkor ott a "Fix Windows boot problems" opcióval automatikusan javítható a Windowsok rendszerindítási problémája.
"fájlok lementése céljából betettem egy régi winyót"
A gyorsindítást meg előtte gondolom kikapcsoltad, vagy Shift + leállítás módszerrel, máskülönben az lesz mint másnál.
Nem feltétlen kellene azt kipróbálni...
-
-
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #125494 üzenetére
A klónozásról már hallottál, ami nemrég volt újfent részletezve? Valamint arról szintén, hogy részleges / teljes hardvermódosítás után sem feltétlen kell újratelepíteni a Windows 10-et a 0-ról, ahol a szükséges előkészületeket értelemszerűen a klónozás előtt kell majd megoldani.
A Macrium Reflect esetében egyébként van külön opció ReDeploy néven az új hardverkörnyezetbe migráláshoz, de az csak fizetős változatnál használható. Másik opció az előbb módszer, vagy pl. a microsoftos Sysprep használata. -
válasz
t72killer #125497 üzenetére
Jah ezt így nem írtad az elején, akkor viszont sajnos minden esetben érdemes újra telepíteni, bár már én is tettem át ssd-t egyik gépből egy másikban, ahol szinte minden eltért hardverileg, ott nem volt gond, feltette a rivereket.. stb rebott és azóta is megy. De jobb ilyenkor a clean install
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #119881 üzenetére
Egy új belső HDD/SSD gyárilag eleve inicializálatlan és particionálatlan, ahhoz hogy használni tudd, első alkalommal eleve inicializálni kell a lemezkezelőben, majd utána particionálni és formázni. Vagyis nem világos hogyan oldottad meg sima formázással?
Max. úgy reális, ha előzőleg már megtörténtek az előbbi műveletek Windowson / másik OS-en. + A gyárilag készre szerelt külső HDD/SSD meghajtók a kivétel, mert azoknál beletartozik a gyártási fázisba a külső meghajtó inicializálása, particionálása és formázása.
(#119880) Geth:
De, ha Windowson, Windows 10-en GPT szerint inicializálsz egy adatlemezt, akkor alapértelmezetten eleve létrejön az MSR partíció akár a lemezkezelőben, akár parancssorban (DiskPart) csinálod. Ez alól max. a cserélhető lemezek (pl. memóriakártya, pendrive) a kivétel. Ha 3rd party particionáló programmal, vagy másik OS (pl. Linux) alatt történik az inicializálás/GPT-re konvertálás, akkor nem jön létre helyi lemezként kezelt meghajtóknál. -
King Unique
titán
válasz
t72killer #119868 üzenetére
Talán mert nem megfelelően csináltad?
Ha vadonatúj az a HDD, akkor az üzembe helyezésnél az első lépés nyilván az inicializálás, illetve 2 TB felett GPT séma szerint. Majd utána jön a particionálás és formázás, lásd az alábbi leírást + parancssorban is megoldható. Ahol a lemez elején GPT esetén lesz egy 16 MB-os MSR partíció, ami rejtett, nem látszik a grafikus lemezkezelőben, max. parancssorban, ahogyan a rendszermeghajtónál is (példa).
Vagyis nem, nem szimplán csak formázni kell egy új HDD-t és nem, normál esetben nyilván nem lesz a lemez elején 8 MB unallocated terület, max. a 16 MB-os MSR GPT-nél... -
King Unique
titán
válasz
t72killer #119823 üzenetére
Minek?
Egyszerűbb szvsz
install.swm
fájlokra darabolni, aztán kész. + Amit korábban linkeltem letöltési forrást, ott eleve van FAT32 kompatibilis (install.wim
—►
install.swm
) standard 2004 ISO. + Ez az egész csak és kizárólag a 64 bites standard (install.wim
) ISO-k esetén téma, az MCT-vel letölthető ESD ISO-nál (install.esd
) eleve nem, ott a 64 bites bites összvissz 3,74 GB. -
Geth
veterán
válasz
t72killer #119823 üzenetére
Nem számottevően. Csak a .1 buildből kell kiindulni minden újabb frissítésnél is, meg rátolni egy resetbase-t, nekem így 3.22 GB (pro, 64 bit, angol).
Nem szedek ki mindent amit írsz (Store-t, VC libeket butaság), az appxektől nem lesz sokkal kisebb.
Ahogy nézem van mit javítani a folyamatodon -
szasanyi
félisten
válasz
t72killer #119660 üzenetére
Nálam nem csak az utóbbi időben csinálja. Csak most elégeltem meg mert a Chrome-ban rosszabb a képminőség. Megjeleníti a Netflix főoldalát hibátlanul, de amint rákattintok bármelyik videóra azonnal elszáll a rendszer a képen látható hibaüzenettel.
Csöves: köszi az elírásöm kiigazítását, rögtön megoldódott a probléma.
-
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #119395 üzenetére
Ezzel csak az indexeket listázod ki, a 19041.1 pedig a DISM verziószáma, ami világosan látszik is. Az ISO buildszámát (Version, ServicePack Build) és egyéb információkat az alábbi leírásban lévő módszerrel megnézni.
MCT-s ESD ISO esetén, ahol X = meghajtóbetűjel:
dism /Get-WimInfo /WimFile:X:\sources\install.esd /index:1
Standard ISO esetén, ahol X = meghajtóbetűjel:
dism /Get-WimInfo /WimFile:X:\sources\install.wim /index:1
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #119367 üzenetére
Mobil nézetben és mobil eszközről kétlem, mert akkor az MCT-t fel sem ajánlja a weboldal, csak a standard (
install.wim
) ISO-t.
Amúgy meg hivatalosan a 19041.264 buidszámú ISO lett kiadva 2004-es verzióként tegnap, elvileg az MCT-nek is azt kellene letölteni, telepíteni. Kipróbálod, meg megnézed előtte (DISM), aztán kiderül. -
King Unique
titán
válasz
t72killer #119257 üzenetére
Többször volt már arról szó itt, hogy állítólag 28-án lesz elérhető a 2004-es verzió a Windows Update-on és a Microsoft weboldalán. Ha annyira nem bírod kivárni azt a pár napot, akkor meg pl. innen is már letölthetők a 2004-es standard (
install.wim
) ISO-k, sőt ott van FAT32 kompatibilisinstall.swm
verzió is.Csak azért meg amúgy nyilván nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, mert a HDD ki lesz cserélve SSD-re, ott a klónozás lehetősége.
-
Geth
veterán
válasz
t72killer #103547 üzenetére
Még egy kicsit frissíthetnéd
Pl. integrálsz frissítéseket, de melyik imagebe? Hint: a nagyverzión belüli legelsőbe (általában .1-re végződik a build number) szokták, tehát a refresh image-k bukta, különben kicsit bloat lesz a végeredmény.
Nem látok sehol cleanup-image-t. A méreten ez se segít...Egyébként csoportházirend/registry regulázás(??) nyugodtan mehet SetupComplete-be és akkor kb. 0 perccel hosszabb a telepítés
-
Kékes525
félisten
-
Geth
veterán
válasz
t72killer #93017 üzenetére
Windows esetén a kulcs a lényeg, meg hogy az adott SKU aktiválható legyen az adott módon. A VL image kábé abban különbözik a sima Retailtől, hogy előre bele van tolva a generic VL kulcs, nem kér kulcsot telepítéskor, meg más a license szövege.
Utólag is simán váltogathatsz channelt, nem kötelező a ritka holmi -
-
ForRedGlory
félisten
válasz
t72killer #92652 üzenetére
Este gép-összerakás után nem írta ki, csak ma reggel.
Nem tudod esetleg, hogy a kulcs is kelleni fog- majd a telefonos ügyfélszolgálaton? Sok éve vettem, már fogalmam sincs hogy hol lehet a kulcs. A gép csak az 5x4 karakter utolsó 4 karakterét írja ki. Ez elég nekik?
Valahonnan ki lehet nyerni a kulcsot a W10-ből?
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #92644 üzenetére
Hmm, az ICALCS nem csinálta vissza. De legalább a rendszermappákban nem lett extra írási jogosultságom...
-
Geth
veterán
válasz
t72killer #92640 üzenetére
az normális, hogy a limitált user eléri az admin fájljait
?
Ezt Te sem gondoltad komolyanPersze hogy nem normális, milyen NTFS jog van rajta? Alapból SYSTEM, az adott user és az admin csoportnak kellene rajta lenni (nem is éri el ezen kívül eső user). Ha Neked más is van ott, akkor ügyes voltál
-
Doky586
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest