- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
SP4C3 #104885 üzenetére
Akkor lesz vicces 2025 körül ha befejeznék a vezérlőpult-gépház költözést, a file history helyreállítás része is UWP lenne már és akkor néznél nagyokat amikor adatot akarnál visszaállítani és elszáll.
A biztonsági funkcióknak megbízhatónak kéne lenni. A maradék Win7 használók is majd mostanában fognak érkezni, meglepődnek majd azon a Win10 build frissítéskor például szó nélkül kikapcsolja a visszaállítási pontokat. -
törölt tag
válasz
SP4C3 #101414 üzenetére
Vannak tesztelők (nightly, beta, DE), de ha szerinted egy kis csoport bármilyen véleménye és hibajelentése reprezentatív az összes felhasználóra nézve, akkor tévedsz. Mikor a Mozilla böngészőmotorja lényegében az egyetlen alternatíva a Google Blink-jével szemben, akkor nem lehet arra alapozni, hogy "+Bugreport, ha a user akarja.......".
Pingsender optout ping az adatgyűjtés kikapcsolásakor, nem tartalmaz adatokat rólad.
Ki van kapcsolva nálam a telemetria, a tűzfal szerint nem próbálkozik kimenni. Mikor összeomlott a Firefox, akkor felugró ablakkal kérdezte, hogy jelentem-e, és hogy megnézem-e a jelentés részleteit. A forráskód arra garancia, hogy tudod, hogy mit csinálnak. A telemetria opt-out, de van lehetőséged kikapcsolni. Hogy miért van alapértelmezés szerint bekapcsolva, lásd fentebb. Hasznos olvasnivaló. -
törölt tag
válasz
SP4C3 #101399 üzenetére
Jaja, egyszer volt egy ilyen jó nagy baki, mindenki dobja el messzire.
Ne lepődj meg, ha a Chrome-on egy frissítés után nem működnek majd bizonyos bővítmények, ugye kell nekik a reklámbevétel minden oldalról.
Milyen advanced mód kell? Azt tudod, hogy open source? Telemetria mindenben van, a Firefox esetében alaposan dokumentált, könnyű kikapcsolni, és pontosan tudod, hogy mikor mit gyűjt. De ha nem tetszik, akkor használhatsz egy forkot is, pl. a Waterfoxot.
A telemetria-fóbiád addig tart, amíg valamilyen szoftvert nem írsz. Aztán mikor csak annyi visszajelzést kapsz egy fórumon, hogy "ez a fos megint bezárta magát, ráadásul macerás is, 1/10", és a kutya sem használja, akkor elgondolkozhatsz rajta.CirrMee: Azért nem árt, ha tudod igazolni az eredetét.
-
törölt tag
válasz
SP4C3 #100971 üzenetére
"Max azt küldheti, hogy mely domain IP címét kérted le, de azt Bill Getszi is tudja, ha winfost használsz."
Forrás? Mert az adatvédelmi nyilatkozat ilyent sehol sem említ.
De amúgy vicces, hogy teleharsogod a netet azzal, hogy a Windows minden adatodat ellopja, meg naplózza az összes billentyűleütést, minden app spyware, nagware, malware, meg az összes rendszerfolyamat azért megy netre, hogy kémkedjen, közben meg orosz DNS-t meg Avastot (pl. AVG, kolmteist hsz-e) használsz.
Heroes fan: Semmi értelme annak amit írtál, átfogalmaznád? A .NET 4.5-ről beszélsz? Annak mi köze a nem induló játékaidhoz meg az alaplapodhoz?
-
-
Mi a lófüttyöt csináljak úgy legyalultam a UWP progikat geek uninstallerrel hogy semmi se jön be. A store sem indul el betölt egy fehér ablakot 5 mpre majd eltünik.
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
AppXManifest.xml nem talál a telepítéskor
Ez a szokásos windows appok ujratelepítése nem oldotta meg. visszamentem 1803-ra majd felraktam 1903as buildet ugyanaz a téma. Csak újratelepítéssel (tiszta telepitéssel) javulna meg ez a dolog, de túl sok progim van feltelepitve hogy ennyit megérjen nekem.
Van valami tipp amit csinálhatnék?
Elvileg működni kell nekik hiszen működik a élő csempe is a start menüben. Csak éppen semmit nem lehet megnyitni mert nyomban eltünik.
-
-
Croft-21
őstag
-
King Unique
titán
Te már aztán csak tudod...
Nemrég egy fórumtárs tökéletesen leírta az ugyancsak minősíthetetlen hozzászólásodra adott válaszában, hogy mi is a helyzet...
Szóval nem itt kellene rendre haterkedni, pláne ilyen echte sületlenségekkel, hanem lehet menni máshova, ahol vevők erre a szintre...
-
TRob1
veterán
"ennyi lehúzás után még van aki védi őket, gondolom mert érdekük, s valamilyen formában hasznot húznak belőle"
Ez már kibaxott unalmas és kva dedós szöveg... Aki nem ilyen paranoiás és még netán a rendszer is működik nála, az mind fizetett bérenc? Amúgy is egy vicc vagy ezzel a folyamatos paramizériáddal… tegyél alucsákót aztán minden szép lesz. Folyamat ugatsz ellene, de mégis mindig itt lógsz és uszítasz, ráadásul még használod is. Tudom, nem önszántadból...
(#84708) dchard:
Azt azért ugye tudod hogy a megvásárolt autód szélvédőjét se nyomhatod tele pl. dzsásztinbíber matricákkal... ha használni is akarod. Vagy pl. a megvásárolt telkedre felépített házad udvarán se építhetsz csak úgy önkényesen egy "eiffel tornyot"... ÉS még millió ilyen hülye példa hogy vmiért fizettél, de azért mégse minden úgy van ahogy Te elvárnád. Hiába értesz egyet a hülyeséggel, attól az még hülyeség. Ősrégi gépeken is tud szépen futni a rendszer buherálás nélkül, meg újakon is akad(hat) gond... -
Cs1csó
titán
Az a megoldás - sajnos már én is rájöttem jó régen - amit twofatcat is ír. Friss windows telepíté után hagyni kell, hogy "lefrissítse" magát a windows azaz feltelepítsen amit akar - ekkor szoktam lefuttatni az update-et is és ha mindennel végez folytatom a programok telepítését és a végén gyalulom az UWP-s appokat:
POWER SHELL rendszergazdaként futtatva:"Get-AppxProvisionedPackage -Online | Remove-AppxProvisionedPackage -Online"
majd ezt is lefuttatom: "Get-AppxPackage -allusers | Remove-AppxPackage" persze " nélkül kell beírni.
Ezután még ami a start menüben van egyszerűen jobb klikk és eltávolítás -ezek sokszor csak ajánlások még nincsenek is a gépen a másik fontos hogy Gépház - Adatvédelem - Általános fülnél minden OFF-ra. (Meg persze szinte az összes helyen off)
janos666
Azért a fényerő levétele sem mindig segít én amúgy is alacsonyabb fényerőn használtam már korábban is, sőt a "vaksötétben" monitor bámulás sem jó nekem mindig megy nem messze egy kis lámpa szórt fénnyel hogy nem legyen teljesen sötét. Pont a túlzott kékfény és a melatonin termelés az egyik baj főleg hosszú távon.
Annyira megkedveltem az f.lux® programot, hogy más fénybeállításokkal de egész nap megy a gépen.A monitor alap fényerejét veszi 6500K-nak de én már rég nem használom azon hanem már napközben 5500K-n naplementekor automatikusan átváltva 3400K-n.
A beépített megoldással voltak problémáim - elfelejtette a beállítást egy rendszer újraindítás után stb. úgyhogy maradtam a jól bevált - hosszú fejlesztési szakasszal a háta mögött kiforrott - F.Lux-nál, de a végeredmény ugyanaz csak az F.Lux megbízhatóbb és ha van igény akkor több mindent is be lehet vele állítani.
-
janos666
nagyúr
Azt furcsálltam, hogy pontosan a commit limitig terjeszkedett, nem a végtelenhez tartott (a lapozófile fix 8Gb, részben pont ilyesmik miatt nem szoktam korlátlanra hagyni), nem kezdett el bezáródni semmi.
Közben újraindítottam a gépet, mielőtt turkáltam volna, mert láttam, hogy megjött a havibaj (CU), gondolván hátha épp ez okozta.Most úgy néz ki, hogy az MPC-HC (+ madVR) filmlejátszó okozza. Akkor is mászik felfelé a commit szép lassan (kb. pár percenként egy gigát), ha csak kis (<1Gb) file van nyitva és pause-al áll a háttérben. Pedig régen nem frissültek ezek a szoftverek, szóval valami Windows vagy nVidia driver frissítés vághatta gallyra / hozta ki a problémát.
A Resource Monitor-ban is ugyan azokat lehet nézegetni, mint a Task Manager-ben: commit, private, shared, workingset. Ezekből nem derül ki mihez tartozik és akkor se megy le a commit ha bezárom a látható és gyanús dolgokat (MPC-HC, FireFox, stb). Ebből gondolom, hogy akkor valami rendszerfolyamaté.
Ez kezd úgy kinézni, mint azoknál, akik arra panaszkodnak, hogy a videójátékok akadoznak, miután felhízott a Standby rész, és a Windows nem akarja eldobni a cache-t, hanem úgy kezeli, mint ha kötelezően a RAM-ban kéne tartani mindent (csak nálam a filmlejátszó csinálja). -
törölt tag
Tapasztalatom szerint így történik:
Hiába naprakész MCT általi Windows-t telepítek tisztán és helyesen csak a legújabb havi összegzővel pótolja ki a Windows Update, sajnos az UWP appok tök régiek benne:
Clean install - belép user először - meglátja a start menüt és elborzad a Disney, Candy izéktől - rögtön jobb klikk uninstall - viszont közben a háttérben az áruház frissítési sorban már benne vannak - tehát amíg eltávolítod a régi verziót addig az áruház frissít az újra így jön vissza
Ezért írtam először hagyni kell az áruházat lefrissíteni mindent. És csak ezután eltávolítani a nem kívánt játékokat, így már nem fog visszajönni egyik se új Windows build frissítéskor sem. (ha más komolyabb rendszerbe túrás volt, az más téma, hiszen a Windows nem mindig hagyja magát irtani pl. a Windows Update irtása és visszakapcsol alapértelmezett folyamatokat mert próbál öngyógyító lenni akkor elképzelhető mellékesen az alap UWP játékokat is visszahozhatja)
Kár félmegoldás ez, hiszen egy új tiszta telepítéskor ismét le kell futni a köröket, új felhasználó fióknál is. Legalább a Pro verziónál ne csinálnák ezt, ha telepítéskor opt-in lenne senki nem szólna egy szót se. Illetve start menüből a többi eltávolíthatatlant elrejteni: Xbox, Messaging (ez milyen halott app már), Mixed Reality Portal és Viewer...
(#84510) janos666: Az ideális tényleg az lenne egy órával lefekvés előtt már semmi tévé, monitor, tablet, telefon... de legalább a kék fény szűrése legyen este és az is megér egy misét a monitorok gyártói alapértelmezetten felnyomják a fényerőt és a kontrasztot nagyon magasra, hogy üssenek a színek azt a terméket válaszd az áruházban a polcról. Én mindig felére, harmadára leveszem a gyárinál, és beállítom a warm profilt a monitoron aztán még az éjszakai fény Windows-ban.
(#84513) Ice&Lime: Nem tudom miért szólítottál meg és mi bajod van, de jó reggelt!
-
Cr00py
senior tag
Én uninstall tool-t használok. Ez ismeri a store-os appokat is. Reget is pucol. Store-os alkalmazások esetén magát a telepítőt is törli, nem cska magát az appot, így nem fog ismét megjelenni.
Friss win telepítés után felrakja, én meg letörölgetem. kb 2-3 perces művelet az összes sz*rt letörölni kompletten.
-
Core2duo6600
veterán
A frissítések nem ártanak.
Ez nem más, mint egy előtelepített játék, nálam is fent van.(#84495) havri1
Azt megpróbálhatod, hogy a win 7 megeszi -e és beaktiválódik, ha igen, akkor tehetsz egy próbát, hogy ezt a már frissített 7 est tovább frissíted 10 esre.
Egy próbát megér, max az idődet veszted el. -
Darko_addict
őstag
Igazából könnyebb, ha képen mutatom meg:
Ha kijelölöm az uTorrent letöltési mappát, akkor kisebb méretet mutat, mintha belemegyek ugyanebbe a mappába, kijelölöm mindegyik fájlt és úgy nézem meg a méretüket.Így - a mappa valódi méretét látva - már értem, hogy miért van (volt, mert azóta töltöttem még le 92 GB-ot) csak 168 GB szabad hely.
-
törölt tag
A Windows Vista esetén a nem megfelelő processterhelés már betett a Microsoftnak. Nem véletlenül gyúrtak ezerrel a 7-re.
Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a Home és az Enterprise kiadások között mekkora különbség van. Nyilván egy alap rendszer nem fog annyi mindent futtatni, mint egy komplexebb.
Anno nem volt ismeretlen fogalom a kernel fault check. Mára ilyennel nem sűrűn találkozhatsz!
A Windows 10 lett az a kiadás amit nagyon durván lehet gyilkolni és bírja a strapát.
Szintén nem szabad átsiklani azon sem, hogy anno mit tudott egy Win és mára mit tud?!
Attól pedig, hogy GUI alatt látod mennyi dolog fut, az egy jobb dolog, mint a linux esetén, ahol terminálban, ha lekéred a futó dolgokat, akkor több ezer is lehet.
Ott igencsak atomjaira vannak szedve a dolgok.
Nyilván a nyílt forráskód is az oka, valamint az, hogy átláthatóbb.Aztán belemehetnénk abba is, hogy a programok telepítése sem mindegy, hogy hogyan történik.
Plusz ott vannak az adatbázis hibái, sérülései.Mára nem kell dumpot rejtegetni, hanem a hibajavítás opcióval megcsinálja a rendszer a hibát. Anno egy dump esetében hamar előkerült a telepítőlemez.
Meg kéne ismerni a rendszert...
-
Geth
veterán
Tudnál példát mondani, hogy melyik a felesleges szerinted?
Ha nincs gond a 4 órával, akkor miért volt kiemelve?
Persze, hogy nem rántja magával az egész rendszert egy-egy service lyukrafutása, mert külön processekben futnak, pont ez az egyik előnye.
A céges desktop is kb. 100 running service-el bír, ez miért rossz? -
Cs1csó
titán
??
Amit linkelt az egy jó gép elég friss alkatrészekből. Konkrétan a VGA ha gyenge is de a legújabb széria darabja. a procija is 4-ik gen-es i3 teljesen jól ellesznek a windows 10-el.
El kellene már felejteni a windows 7-et, az egy 9 éves oprendszer!!Menj a windows 7 topikba reklámozni és szidni a 10-et!
TIPIKUS!
FIFA topikan - szar a fifa a PES a jó
NVIDIA topikban - szar az NVIDIA az AMD a jó
AMD proci topikban - szar az AMD az Intel a jó
Windows topikan - szar a windows a Linux a nyerőBLABLABLA..
-
w.miki
veterán
"újonnan vásárolt laptopomon lenne gyárilag, akkor nem is nézném mi hogyan áll, egyből gyalulnám és menne a friss telepítés." Ilyenkor az aktiválást hogyan csinálod?
De mindegy, mert akkor is egy csomó mindent még be kell állítani, drivereket telepíteni, és az még egy csomó idő megint. Aztán megint lehet a W10-et tesztre szabni.
Inkább lenne valami app, ami ezt megcsinálná... -
Cs1csó
titán
CSAK tiszta telepítés, mindent gyalulni, minden partíciót törölni majd egyéni preferencia alapján létrehozni az újakat és mehet a telepítés. Amit a gyártók rátesznek, beállítanak dolgokat azt hanyagolni kell, és azokon a takarítás sem segít ha új gép akkor amúgy sincs rajt semmi tehát egyszerűbb a tiszta telepítés mint törölgetni ezt azt stb.
-
Pityu.
nagyúr
Most ezt nem értem pontosan
#Cr00py
Nem akarom törölni de tudom,hogy kellene a letöltött telepítőt,egyszer már így bekevert az előző rendszernek még egyszer nem kérek belőle,halasztgatom én csak most napokat tudok nyerni,azért nem akarom még fel rakni mert több rosszat hallok mint jót a frissítés felől.
-
-
pc360
addikt
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A lemezkarbantartó a Win update-ek ideiglenes fájljait, és a nagy upgrade-ek után maradt régi Win fájlokat tudja törölni, amikhez a CCleaner hozzá se szagol. És szükség van rá, mivel sok-sok GB-ot fel tud szabadítani. A CCleaner csak az ismert programok cache-eit tudja ürítgetni. Mindkettőre szükség van, de ha valamelyik fontosabb, akkor az a cleanup.
twofatcat: Így már érthető.
-
quailstorm
félisten
CCleaner az nem végez komoly ellenőrzéseket törés előtt. Egyáltalán tud frissítéseltávolítókat törölni?
Mert a lemezkarbantartóban csak az tart sokáig, mire biztonságosan eltünteti a biztonsági másolatokat és frissítéseltávolítókat, aztán újraépíti az egészet. Azért néz ki úgy egy reboot utána, mintha frissítéseket telepítettél volna. Nem egy kaliber a kettő. -
gabo9201
senior tag
Lehet az lesz a vége, bár el szerettem volna kerülni, mert elég rendesen "be van lakva". Most annyira jutottam, hogy egyesével vírusirtás után (Malwarebytes + Avast) már engedte eltávolítani őket és nézegetem, hogy visszajönnek-e. Előtte egy valamikor megvásárolt, de már jó ideje lejárt McAffe volt rajta.
-
Joe fiú
senior tag
Köszi. Akkor ez nálam már nem fog működni.Adott volt egy régebb óta telepített WIN7 amin leginkább munkához használt szoftverek vannak. Ez mellé raktam be még egy SSD-t amire WIN10 került amin az összes egyéb program, játékok, stb. vannak. Mindkét op.rendszer telepítve van már, szóval új telepítés nem járható út.
-
Joe fiú
senior tag
Köszi. Nekem is ez lenne a tervem, leírnád konyhanyelven mi ennek a legegyszerűbb módja. Konkrétan a két Boot típus közötti különbség sem egyértelmű nekem. Jelenleg úgy tudok különböző rendszert bootoltatni, ha minden alkalommal a biosba a másik SSD-t választom elsődleges, a másik letiltásra kerül. Lehet az sem a legjobb, hogy két tök egyforma SSD-ről van szó.
-
Geth
veterán
Szerintem nem majomkodás az a szintű customizalhatóság, auto-detect feature, satöbbi, amit egy boot managerrel meg lehet oldani (nem boot loader!), amit Te a büdös életben nem fogsz megoldani a gyári firmware-rel, szerintem
(#76280) quailstorm: alapvetően igen, én is csak flashdriveon használom, isten ments, hogy dualbootoljak
De olyankor is jól jöhet, be tudsz mellé toldani ezt-azt (memtest, egyéb toolok).
-
King Unique
titán
Ennyi erővel be lehet bootolni a Windows telepítőjét, vagy a helyreállítási meghajtót és azzal indítani csökkentett módban. De most bizonyára az a szöveg jön, hogy azok sincsenek ám kéznél, meg nem volt korábban fél perc arra, hogy beállítsák... A válasz viszont arra ment, hogy a Windows 10-nél könnyen elérhető a rendszer alól a csökkentett mód és előzetes beállítás után a régi F8-as módszerrel is.
(#76255) Doky586:
Nálad valami miatt lehet nem, de nálam bejön a kép Firefox + AdGuard, Chrome + uBlock és Edge alatt is. Ja, és regisztrálva sem vagyok arra a fórumra. Meg, ha valamit linkelek, akkor előtte mindig kipróbálom, hogy működik-e. -
King Unique
titán
Nem mintha olyan nehéz lenne a csökkentett mód eléréséhez a gépházban a speciális rendszerindítást, vagy Shit + újraindítás, vagy egyéb natív megoldást használni...Ja, és szükség esetén az F8-as boot menü is visszaállítható 1 db parancs kiadásával.
-
cooi11
senior tag
-
törölt tag
-
TRob1
veterán
Nehogy azt hidd hogy olyan sok lesz... a többség eleve naprakész most is. (Akik élből elutasítják az újat, azoknak meg úgy kell - Nem azokra gondolok akiknek esetleg nincs lehetősége ilyen-olyan okból, vagy vmi hiba folytán nem tudnak frissíteni)
Más: Úgy néz ki április 10-től "szórják" az új tavaszi alkotóit, és 17133 lesz a buldszáma.
-
Geth
veterán
Én ezt úgy ismertem, hogy
- Tudod, hogy kell telepíteni az OS-t, hogy utána ne kapj agyérgörcsöt?
- ??
- Akkor inkább ne Te csináldViccet félretéve nehezen hiszem, hogy a tiszta telepítés pl. nálam gyorsabb lenne...
Maga a telepítés persze (~8 perc desktopig), de az a kismillió beállítás...
Inkább felrakok egy-két drivert újra, ha az kell (amit amúgyis kellene). -
Cs1csó
titán
-
zolee001
őstag
Egy dolgot nem értek,ha ennyire elégetlen vagy miért használod?
Pár meglátás tőlem:
1,Whether updates complete successfully or fail. - Mert mégis mi a fenéért akarnák tudni?
Elmész egy étterembe vagy szolgáltatást veszel igénybe jobb helyeken megkérdezik,hogy elégedett vagy e
2,Windows Update-Igen rendesen testreszabható,állitsd be ahogy neked a legmegfelelőbb
3.Error report már Win2000 sp1 töl kezdve az XP RTM-en át napjainkig része a rendszernek,arra való hogy ha vmi hiba keletkezik akár a TE gépeden akkor elküldi elemzés céljábol ,hogy késöbbiekben javitásra kerüljön.
Nem titkos adatok rólad hanem a gép telemetria adatai pl hány ms alatt nyilt meg a start menü,keress sql kiterjesztésü fileokat és nézz bele.
4,WU seed,már a Vistában benne volt (csak be kellett kapcsolni) arra való,hogy pl van több géped de csak egy gép tölti le a Windows updateröl a többi géped pedig az elsö géptöl kapja meg LAN-on.
Az elsö mondatodban a sávszélesség miatt sirtál,itt a megoldás de ez sem jo.
5,Tüzfal,blockold az összes kimenö forgalamt és nézd meg,érdekes hálózati élményben lesz részed mivel semmilyen tcp/udp kapcsolat megy ki a gépedröl.
Jobban belegondolva talán ez lenne a legmegfelelöbb számodra mert a leirt problémáidat 1 kattintással meg is oldotta.
Nem kell a Store? Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage csiribi csiribá és nincs store
Én sem vagyok maradéktalanul megelégedve az MS irányvonalával teljesen de ha problémám van akkor megprobálom megoldani. -
törölt tag
Frissítések seedelése -> helyi hálózaton alapból, hasznos funkció
Store-t kikérte? -> nem kötelező használnod
Engedély nélkül -> EULA-t elfogadtad Win10 telepítéskorA tavaszi verzióban még jobban átláthatóbbá teszik a diagnosztika adatokat és törölhető is lesz.
-
Geth
veterán
Huh ez egy kicsit sok szörnyülködés
De vegyünk egy példát:Whether updates complete successfully or fail.
Emiatt miért?Nyugi, nem kérdezem végig az összeset
A forgalomanalízisnél fantáziátlan vagy, nekem van 1-2 ötletem, hogyan lehetne vizsgálni (már olvastam reportot egy korábbi verzióról).
-
Geth
veterán
Nem jött le belőle (nem azt vontam le következtetésként), hogy spyware volna
A Basic alatt (főleg ez érdekel) Te melyik pont miatt gondolod, hogy adware/spyware a rendszer (mi miatt szörnyülködsz)?
"Amit nem mond el" témához kapcsolódóan ezért kértem linket aktuális traffic analysisről, mert az az igazi -
Ferenc.
tag
Szia!
Egyik ismerősöm gépén win 8.1 és nincs más alnév odaírva, tehát hogy pro vagy enterprise, ez akkor mit jelent, hogy sima 8.1 és ennyi?
Ez a gép is akkor még frissíthető windows 10 -re ingyen? Mi a link, tudnátok linkelni hogy mit kell leötlten ia gépre ami elindítja az upgradet? (Tiszta telepítést nem akar mert jól be van lakva, s más gépnél sem volt gond a felfrissítéssel amit láttam eddig). -
?? Bantottalak..?
En ugyerzem Magyarorszagon magyar, Svedorszagba sved, kinaba kinaistb. nyelven lehessen hasznalni egy oprendszert. Ugy belegondoltam, az Android hol tartana ha csakis es kizarolagosan angolul mukodne. Nem sok ember hasznalna okostelefont. Akkor szerinted akinek barmilyen okoseszkoze, barmilyen oprendszeru pc-je van, annak akkor perfekt angolnak kene lennie. Mindenkinek, a Mari neninek, a Pista bacsinak, a sarki fuszeresnek hentesnek, a teheneszfiunak is mert ugye van egy laptopjuk, szamitogepuk. Erdekes elgondolas, azthiszem ennek a megvalositasa kicsit meg kesik, ugy 500-600 evet kb.
En jol irom es beszelem a magyart (ha hibat talalsz az irasomba azert van mert telefonrol irok) es kepzeld, igen, erre buszke vagyok, Magyarorszagon egy magyar, magyarul beszel, ir es leszarja h;gy nem tud mas nyelveket. Nem szegyellem hogy teljesen hulye vagyok angolbol, latinbol, oberber, heber es tuareg, valamint japan es malaj nyelvekbe.Sot a tobbi idegen nyelvbe is. Nem erdekel. Mas orszagokba is leszarjak a kulfoldieket, elnezik mert valutat hoznak de pl. tuneziaba ettol az arabok meg nem fognak szazezrevel egymast fellokve rohanni angolul tanulni.A muszaki angolom ennek ellenere kozepes, de ha a szomszedomnak vagy valaki masnak megyek at segiteni megoldani egy szamitastechnikai problemat, nem uvoltom le a hajukat hogy He kocsogok, magyar nyelvu Wndost hasznaltok, na en mentem is innen analfabetak, minek az ilyennek laptop..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged