- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
westlake #155200 üzenetére
• Két évvel tovább lehet majd használni a Windows 10-et, mint eddig gondoltuk
• Akár 5 évre is meghosszabbíthatjuk a Windows 10-ünk támogatását, de ezért a zsebünkbe kell majd nyúlni"A 0patch javításainak köszönhetően így a Windows 10-t egészen 2030 őszéig lehet majd biztonságosan használni, mivel eddig érkeznek majd javítások ahhoz"
"Bár a 0patch legtöbb javítását szintén csak előfizetés keretében lehet elérni, viszont a cég így is két évvel tovább ígér javításokat a rendszerhez, mint amikor a Microsoft végleg el tervezi engedni annak kezét. Így aki nagyon akarja, akár még 2028 után is használhatja majd a Windows 10-et anélkül, hogy ezzel azt futtató gépét és adatait a hackerek és vírusok könnyű prédájává tenné"
"Na és mennyi az annyi? Magánszemélyek és kisebb cégek megússzák évi 24,95 €-val (plusz az adók), a közepes méretű és nagyobb formációk számára 34,95 € / év (plusz adók) lesz a tarifa. Az árak gépenként értendők."
Vagyis +3 helyett +5 év fizetős támogatás és árban is valamivel kedvezőbb lehet, mint a microsoftos ESU. Aztán hogy ténylegesen mennyire oké egy ilyen 3rd party megoldás, az passz.
-
válasz
westlake #155008 üzenetére
Furcsa vagy sem számodra, tegnap direkt mégegyszer készítettem másik pendrivera egy UUP-al kreált ISO, majd Rufus 3.18-al kiírt telepítőt. Telepítettem a PRO-t és ott volt a nincs netem opció, mindenféle "mókololás" nélkül, felment a rendszer. Nem tudom, hogy nálad mi lehet, max hogy HOME verziót telepítesz.
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
westlake #136886 üzenetére
Volt már arról szó itt, hogy Windows 10-re a 21H2 csak egy Enablement Package lesz és csak 1-gyel nő a buildszám. Ami igen, érdekes, így már 4 db Windows 10-verzió - 2004, 20H2, 21H1, 21H2 - fog ugyanazokkal a kumulatív frissítésekkel futni, de így legalább könnyen tudom majd upgrade-elni a WTG-s rendszereimet is.
A kérdés az, hogy 2025-ig ez fog menni, vagy lesz nagyobb ugrás is a buildszámoknál és a szokásos (nem Enablement Package) funkciófrissítés, build upgrade.
A 20H2-es verziónál már tudtommal alapértelmezett a Chromium Edge, meg ha jól néztem 21H1-nél is, ennek alapján 21H2-nél is annak kellene lennie, max. a régi Edge lett eltávolítva. -
zolee001
őstag
válasz
westlake #136738 üzenetére
Microsoft recently started rolling out Windows 10 KB5004945 emergency update to fix the PrintNightmare bug, but it appears to be causing serious problems for the printers of some users out there, according to various reports on social media platforms and our forums.
-
King Unique
titán
válasz
westlake #135945 üzenetére
Ennyi erővel adott fordítva is a dolog, mégis miért gondolja azt bárki, hogy csak azért mert letöltött és kipróbált egy előzetes verziót, már mindent tud az új Windowsról és nem szükséges a továbbiakban semmilyen bejelentés, hírközlés a Microsoft részéről.
Meg ugye 24-én vélhetően csak az fog kiderülni, nyer hivatalos megerősítést, hogy lesz új Windows, mi az új irányvonal stb., nem az új Windows megjelenési dátuma lesz, meg ez a 21996.1 build nem az RTM, hanem csak egy előzetes Dev Channel build (mint kb. W10 esetén a korai Technical Preview változtok), stb.
-
-
King Unique
titán
válasz
westlake #135782 üzenetére
Ez megint kb. semmit nem jelent, mert egyrészt hardvertől és szoftverkörnyezettől függően másoknál meg jobban "hasalhatnak" az Insider Preview buildek. Másrészt ha az Insider alapvetően tesztelési célra van és az általános, mindennapi használatra maga a Microsoft is nyilván inkább a "végleges" verziókat ajánlja ezek helyett, meg normál esetben eleve az utóbbit használja a userek nagy többsége, akkor nincs miről beszélni, ennyi.
-
zolee001
őstag
válasz
westlake #135778 üzenetére
2021-ben valakinek probléma egy OS-t felhuzni?
max 10 perc (reggel együtt) összedobni egy Azure,AWS stb free accountot+telepitésWindows 11 FE (Mondanám,hogy Windows RT,S-mode 2021 verzió)
De!
Disables News and Interests (Windows Widgets).Unlike Windows in S Mode, Win32 apps work on SE.
Microsoft Store doesn’t work by default.
Eddig win32 programok nem futottak az elödökön most pedig a saját store appjaik :-)
Tragikomédia már ez a cég,én már visszasirom a Ballmer érát -
King Unique
titán
válasz
westlake #135775 üzenetére
Pedig alapvetően igaza van ebben, mármint ha majd hivatalosan is megjelenik, azaz pl. a Microsoft szoftverletöltőoldalán is elérhető lesz, valamint esetleg Windows Update is felajánlja stb., akkor lesz miről beszélni, ellenkező esetben a hivatalos megjelenés előtt az ilyen kiszivárgott Insider Preview Dev Channel buildek próbálgatása szimpla otthoni bohóckodás, meg az ilyenek hivatalosan nyilván nem javasoltak általános, mindennapi használatra, ennyi. Az meg nem jelent semmit, hogy de hát egyesek már telepítették és náluk működik, amikor hivatalosan még meg sem jelent, meg nem véletlenül kiszivárgott build és nem az előbb említett forrásokon terített.
-
válasz
westlake #135775 üzenetére
Hol írtam én olyant, hogy az a 11-es verzió nem használható?
Annyit jegyeztem meg, hogy aki nincs azon a szinten windows használatban/kezelésben az nem kéne, hogy egy még meg sem jelent verzióval kínlódjon.....
"Ez a verzió annyiban különbözik bármelyik másik Insider verziójú Windows-tól, hogy ezt nem hivatalosan publikálták. "
Tehát mindenben/bármiben különbözhet..... -
-
King Unique
titán
válasz
westlake #135737 üzenetére
Aminek ugye pont sok értelme volt... Az előbbi meg úgy értendő, hogy elég sok az átfedés a kettő között, az eddig látottak és olvasottak alapján annyira nagy változás nincs a 11-ben, hogy merőben eltérjen a 10-től, pont ezért lényegében csak egy W10 21H2, kiadhatták volna úgy is, ennyi.
Igen, már mindegy, csak ugye eredetileg egyáltalán nem volt szó a 10 után újabb verzióról és ezeket az újításokat a W10 21H2/újabb verzióba szánták, azért fura ez a lépés, úgy meg pláne, hogy akkora változás egyáltalán nincsen, meg nyilván az UI sem a 0-ról lett újragondolva. Nekem nem kell magyaráznod, én már korábban is írtam itt, hogy a W11 kiadása mellett vsz nagyban a hírverés is áll - nyilván nagyobbat szól a 11, mint a már meglévő 10-nél a 21H2 - , a usereket a magasabb verziószám jobban vonzza mert az akkor biztos jobb és sokkal többet tud, meg akkor új főverzió, új eladások és bevételek, stb.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
westlake #135699 üzenetére
Szia!
Köszi neked is
Ebéd mellé Win11 letöltés, kár hogy nem 11°°-kor értem haza a poén kedvéért
idézet:
Egyébként aki nem tudná, a kikerült Windows 11-es telepítő angol nyelvű. Viszont a már működő Windows-ra lehet letölteni nyelvi csomagokat.Na, így még zsírabb lesz
-
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
westlake #135705 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam frissíteni a fiatalabb gépemen, ekkor jött még egy követelmény:
Szóval nálad a feltelepitett Windows 11 működik kikapcsolt Secure Boot-tal?
Ez butaság lenne a Microsoft részéröl... (ha már megköveteli)
"A TPM 2.0-ás követlemény nem is új dolog..."
Lehet, de eddig ettől függetlenül települt a Windows 10 akkor is, ha nem volt ilyen az alaplapon!
Friss telepitést még nem próbáltam, ha nem megy, akkor megköszönöm a segítséged a telepítő készítésében.
-
Geth
veterán
válasz
westlake #135705 üzenetére
Ha nem lehet kiiktatni, akkor hirtelen sokkal körülményesebbé válik pl. egy reFindot bootolni.
A kiiktathatóság nem változtat azon, hogy mennyire van értelme.Telepítésvezérlő: pár hónapja dobtam ki cakkumpakk a Setup-ot, helyette írtam egy PowerShell modult, ami elvégzi a telepítést. Azt nem érdekli mi van az install.wim-ben
-
ElektrikusDE
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
westlake #135692 üzenetére
Értem, tehát akkor az utóbbi kategória és akkora extra nincsen, meg belefért volna bőven W10 21H2-be is, csak ugye W11 néven menyivel menőbb és nagyobb lesz a hírverés.
A vezérlőpultnál az megvan, hogy W10-nél eddig is volt, 1909-ig a tulajdonságokat megnyitva is + ugyanúgy az aktuális 21H1-ben is van. Viszont amire a kérdés vonatkozott az az, hogy pont azon ment a téma egyeseknél, hogy ne legyen és minden kerüljön egységesen a gépházba, de akkor ezek szerint ilyen téren sem történt semmilyen módosítás...
Ha van ISO-hoz linked, akkor jöhet, köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
westlake #135689 üzenetére
Mármint a hírt véglegesítik, vagy magát ezt az új verziót kezdik el teríteni, az nem teljesen világos.
Egyébként ha már van ilyen ISO-d és telepítetted, akkor van ennél az új Windowsnál valami érdemleges módosítás, fejlesztés (pl. új funkciók, WU működése, gépházas beállítások, classic vezérlőpult van-e még, Start menü, stb.), vagy csak szimplán húztak rá egy új skint vagy még azt sem feltétlen csak kozmetikázták picit + új ikonok, középre tették a menüt, aztán ilyen alapon hót feleslegesen kiadták/kiadják új néven? -
-
Cs1csó
titán
-
Zotya84
őstag
válasz
westlake #86328 üzenetére
Hát, én beszereztem, s miután virtuális környezetben nem tűnt fel semmi olyan, ami aggasztana, tegnap már két gépre azt szórtam fel (~ '13-as samu lapos i5, SSD; NULLkm-es asus noti, celeronnal, hdd-vel), mindkettő elég stabil volt, hogy rajta merjem hagyni. Vannak benne igazán kellemes, hasznos, de apró módosítások, javítások, amik egy része nekem már nagyon régen hiányzott. Viszont zavar, hogy amíg nem rakom fel hálózatra, és el nem kezdi az első WU-t, addig nem lehet tiltani a Kézbesítésoptimalizálást, mint 1803-nál. (Nem szeretem, mert a SoftwareDistribution mappa mellett rohadt sok helyet tud elfoglalni - bár ennek a tartalmát a Lemezkarbantartó legalább már ki tudja pucolni...)
-
vond
MODERÁTOR
válasz
westlake #85659 üzenetére
Nem tudom, mióta fut az akciójuk, én pár hete vettem ott kulcsot. De ha az eredeti, 100 dolláros árat nézed, az már rendben lenne, nem? Még ha egy kicsit kozmetikázzák is, ahogy pl. a boltokban szokták, hogy nem csak az akciós árat viszik lejjebb, hanem az eredetit is feljebb, hogy jobban nézzen ki.
Az utóbbi fél-egy órában próbáltam jobban utánajárni a cégnek, és nem igazán találkoztam aggasztó tényekkel. Bazinagy cég, elsősorban játékok értékesítése, 5+ éves múlt, többszázezer pozitív értékelés, amiből jó sok nyilván az áraknak is szól. Persze ettől még lehet, hogy neked van igazad.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
westlake #85651 üzenetére
Amit brand gépekhez adnak/vehetsz 8-10-ért, az sem legális? Meg az aprós tizenpárezres sem? Nem hiszem, hogy csak 40-50 ezerért lehet jogtiszta, használható Windows-t venni.
Annyira nem vájtam bele magam. Több helyről is legálisnak, megbízhatónak mondták, nem is tűnik dzsunka cégnek, működik is, úgyhogy részemről rendben van. Ha biztosra tudjátok, hogy nem legális, akkor töröljük a hozzászólást.
-
jasonka
aktív tag
válasz
westlake #79349 üzenetére
Ühüüüüm...! Értem ! Köszönöm !
Eszerint itt minden csevely a 64 bites változatról szól ?
(Hogy miért kerül / kerítettem szóba a 32 bitest ? Mert most még "szeretett XP-m" alól írok, jelen gépemet fűszerezve némi Win7-tel (utálom !) - de kb. másfél hét múlva elkészülő PC-mre már kénytelen leszek Win10-et feltenni.
Félek is tőle - már a Win7 is halálra idegesít a csilivili "képi élményeivel"... -
Ferenc.
tag
válasz
westlake #78938 üzenetére
Értek már mindent! Köszönöm mindenkinek a kimerítő leírásokat az olcsó kulcsokkal kapcsolatban.
Akkor nem értem az ebay miért nem tiltja ki az ilyen eladókat, ezek tuti akkor msdn-es kulcsok.
Kérdés, hogy amit linkelt joysefke honlap, az is msdn-es kulcsokat árul-e? S ha igen, kiét? Lehet a sajátjukat árulják, úgy meg akkor nincs nagy gond.. mert ő engedi meg hogy használjam a kulcsukat 9 euróért, így sima ügy.
A lényeg a lényeg, nekem abból nem lehet bajom, hogy más msdn-es kulcsát használom, mert valaki azt sózza az emberre.. viszont bármikor tilthatják a rendszerből, s nem lesz már aktivált tovább a windows 10. De még ez is történik, pl évente ki is dobják a kulcsot, még mindig megéri ezer Ft-ért másikat venni és kezdődik elölről.. nem? -
Syl
nagyúr
válasz
westlake #78928 üzenetére
Várj, majd mindjárt jön valaki és megmagyarázza neked, hogy igenis vett ilyen kulcsot és valid.
Aztán meg majd pár hónap múlva jön panaszkodni, hogy milyen köcsög az MS, mert letiltotta a legális kulcsát...
Mellesleg boltban, számlával a Home kerül bruttó 28-30 ezerbe, a Pro inkább 40-45. -
törölt tag
válasz
westlake #77869 üzenetére
Elhangzott egy téves dolog: az új spring lesz. Erre megjegyeztem microsoft/windows honlapon senki ne keressen pletykált Spring Creators-t, mert a hivatalosan reklámozott név: April 2018 Update
Elhangzott még egy téves dolog: Microsoft keveri a neveket. Erre megjegyeztem a Windows blogon április 27-én bejelentett kiadási név a mérvadó, ezzel reklámozzák. A bejelentett néven nem változtattak, ezért nincs keverés! Akkor lenne keverés, ha előbb bejelentették volna Spring Creators Update, majd változtattak volna April 2018 Update névre.(a cégen belüli Longhorn, Vienna, Treshold 2, Redstone 4, Spartan kódneveket és Windows 10 buildszámokat mindet tudjuk micsoda, mégis más dolog a világnak bejelentett honlapon, videókban reklámozott kiadási név)
-
pzstm
titán
-
Dumi86
senior tag
válasz
westlake #75892 üzenetére
Nem más a 17133 csak szimplán annyiban más hogy ez lett az RS4(alias RTM),ezt küldték ki a gyártóknak stb...
Amúgy meg nem kell ám a flegma lenéző stílus köszi. Szerintem én se voltam ilyen veled.
Miért ne lenne végleges a 17133? Ha ez nem az akkor igencsak megcsúsznak a kiadási dátummal. -
TRob1
veterán
válasz
westlake #75874 üzenetére
Ha netán így is lesz (amit egyelőre nem tudhatunk, hisz eddig sem volt ilyen "gondom"), akkor sem probléma, max lesz manuál. Majd kiderül.
De azért köszi.
(#75876) vlevi:
Vízjel már az előzőn sem volt (17128), mégsem mondták rá hogy az lesz a "végleges".10-étől kezdik Update-en terjeszteni, de az eddigiek is kijöttek már előbb...
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #75875 üzenetére
PC fórum is valami 10-t emleget.
Kiderült mikor érkezik a Windows 10 Tavaszi Alkotói Frissítése
Nem tudom, mennyiben fog különbözni a 17133.1 verziójú insidertől, de (asszem neked nem mondok ezzel újat), ebben már nincs vízjel, vagyis közel lehet a véglegeshez.
Ha jól tévedek, a Windows10-ből sosem volt olyan, hogy RTM, már csak mi nevezzük így. Win7 -nél még emlékszem az RTM verzióra, mert ott fontos volt, hogy melyik verziót adják át a "gyárnak" DVD-re írásra. Amióta letöltéssel terjesztik a Windows-t, azóta ez a több hetes, hónapos átfutási idő kimarad. -
Chris0321
veterán
válasz
westlake #71217 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ akkor megrendelem majd a hivatalos honlapról.
pc360: Egy 240 Gb-os SSD majdnem 30.000 ft, ezért már 2-3 TB-os winchestert vehetsz. Tényleg jó árban van már az SSD. Nekem most lesz új gépem, de nem fog belekerülni csak winchester. Rengeteg filmem, zeném és jópár teljes játékom van, egy 240 GB-os SSD nekem sehogy sem elég.
-
törölt tag
válasz
westlake #71206 üzenetére
Attól is függ a mostani biztonsági frissítés, hogy van-e 3rd party AV szoftver a gépen. Több nem kompatibilis még, ezért a Windows Update fel sem ajánlja addig.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
westlake #71217 üzenetére
Pontosan ahogy írod, jól mondod....illetve azzal kiegészítve hogy kereskedelmi licensznél van terméktámogatásod, OEM verziónál meg azt mondja a MS hogy keresd fel a gép gyártóját (ahol alap esetben te vagy mivel te rakod össze az adott konfigot)
Az OEM ezért is necces mert ha behal az alaplapod és cserélni kell akkor a win is mehet a kukába.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
westlake #71206 üzenetére
Nálam is nemrég hasonló volt a szitu 16299.125-nél. Aztán most kíváncsiságképpen megnéztem még egyszer és lám megtalálta a WU a KB4056892 frissítést. Pedig már le is töltöttem a katalógusból és manuálisan akartam felrakni azon a gépen...
Amúgy utóbbinál a letöltéseknél már nemcsak összesítő, hanem különbözeti frissítés formájában is elérhető.
-
sb
veterán
válasz
westlake #71116 üzenetére
AU-ra nem jön külön?
Lehet, hogy hülye kérdés, de adja magát, mert így ebben a formában nem annyira kötelező jellegű. Mivel a fő feature update-eket normál módon is el lehet tolni (nem registry hekkelés, hanem simán a menüben)... de ez critical update gondolom, mégse kötelező így a feature opcionális volta miatt. -
Wyco
aktív tag
-
Wyco
aktív tag
válasz
westlake #71116 üzenetére
El lehet rejteni a frissitest a troubleshooterrel...
http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab -
törölt tag
válasz
westlake #65590 üzenetére
Értem. Csak azért kérdeztem, mert vannak még itt-ott Insideres nyomok benne, például az Edge is olyan lapot nyit meg elsőre, a telefonos kapcsolathoz is kell még Insider-tagság, előfordul angol szó benne, ilyesmi. De majd úgyis kap javítást.
(#65597) TRob1: Addig marad az SMB1, amíg nem telepíted tisztán.
-
TRob1
veterán
válasz
westlake #65593 üzenetére
Szerintem eleve magára a Win10-re érti... néhányan szokták "bétázni".
(#65594) twofatcat:
Jaja, eddig minden oké. Kb 6 óta "nyúzom".
Pörög/forog minden csempém (igaz, eddig is), működik minden amit indítottam 8igaz, eddig is), jelez minden (igaz, eddig is), nem volt fagyás (igaz eddig sem)...stb.Már kukáztam is a felesleget a Lemezkarbantartóval, nincs visszaállás.
Én nem vártam a tavaszival sem, ahogy kiszivárgott, ment fel.
És a Defender ikon is átváltott zöld pipára, pedig ki van kapcsolva az automata mintaküldés.
(Ott írt vmi szöveget, katt, és átváltott)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Vízpart, vakáció és hardverek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest