- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
Dilikutya #151589 üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy pl. Windows Update hatás.
(HP 440 G4 laptopnál, egy frissítési kedd után eltűnt a touchpad és a billentyűzet is, pedig addig szépen működtek. A következő néhány hónap múlva érkező frissítéskor ismerte fel újból a W10, hogy van új hardver: billentyűzet és touchpad. Addig USB-s egérrel és billentyűzettel tudtuk használni a gépet. Most a legutóbbi update során a WiFi hálózat mondta be az unalmast több gépen is. Alapállapotba hozás hozta meg a javulást.)
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #150517 üzenetére
Nem, nem tudja és nem is feladata a frissítési segédnek automatikusan kikapcsolni / leállítani a rendszert, max. újraindítani tudja az in-place upgrade befejezéséhez, amit a linkelt útmutató világosan szemléltet.
Legközelebb elég lesz majd a 22H2 EKB telepítése a 21H2
—►
22H2 in-place upgrade-hez, a Windows Update is ilyenkor csak azt tölti le és telepíti, akkor nem kell akár órákat várni, hanem pár perc alatt kész van az egész.Ha már kérdések, akkor az továbbra sem derült ki, hogy ez az "update-ről nem frissül" pontosan hogyan értendő és miért van egyáltalán, amikor normál esetben annak eleve működni kellene.
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #150515 üzenetére
Nem derült ki a leírtakból, hogy ez a "update-ről nem frissül" pontosan mit jelent, azaz a havi kumulatív frissítések sem települnek, vagy csak a 22H2 funkciófrissítés, van-e hibakód, vagy sem ajánlja a frissítéseket a Windows Update, netán meg van buherálva a Windows Update működése, stb.
KB5015684: Kiemelt frissítés a Windows 10 22H2-es verziójára egy engedélyezési csomag használatával
A megfelelő buildszámú (legalább
19041.1865
) 20H1 - 21H2 verzióknál elég a 22H2 EKB letöltése és telepítése a 22H2 verzióra váltáshoz, a Windows Update is csak azt tölti le. Ami elég hamar kész van, nem tart olyan sokáig, mint a standard in-place upgrade frissítési segéddel / MCT-vel / ISO-fájllal / USB-s telepítési adathordozóval. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Dilikutya #146970 üzenetére
Nem vágom a PowerShell-t, de gyorsban rákeresve hasonló kódnál nem a " jelet használták, hanem a ' jelet. pl. itt [link] hátha csak ennyi a gond, bár az ottani megvalósítás sokkal szebb, mint amit Te raktál össze (egyszerűbben/átláthatóbban lehet az általad "" jelezett értékeket változtatni)
$user = 'domain/user'
$pswd = 'VMware1!'
$cred = New-Object -TypeName PSCredential -ArgumentList $user, (ConvertTo-SecureString -String $pswd -AsPlainText -Force)
-
válasz
Dilikutya #136007 üzenetére
Én nem mondtam, hogy a Win10 nem jó, csak azt, hogy nálam nem az igazi finoman szólva. Ez valami helyi sajátosság lehet, valószínűnek tartom, hogy a 4 hangkártya, 3 DAW és számtalan egyéb, driverrel rendelkező hangtechnikai kiegészítő és stúdiószoftver az, amit nehezen kezel az OS. Egyébként OS X alatt semmilyen probléma nincs velük.
-
prisz
senior tag
-
DrojDtroll
veterán
-
Cs1csó
titán
válasz
Dilikutya #115212 üzenetére
Akad, ami nálam bevált: friss Windows 10 telepítés után nyomok egy Windows update-et és hagyom, hogy amit akar azt mindent feltelepítsen (van még UWP app amit ilyenkor állít be mert a Windows telepítés után közvetlenül a start menüben csak valamiféle "lefelé mutató nyilak" vannak a csempéken majd pár gép restart és ott lesznek ezek az UWP appok.
Ezután már AppBuster segítségével el lehet távolítani ami nem kell.DE van powershell megoldás is: [link] [link] [link]
Amúgy a CCleaner-ben is kilistázódnak az appok és ott is lehet törölni egyesével őket.
Csináltam már olyan, hogy Windows telepítés után egyből futtattam és sajnos addig nem nyugodott a rendszer ameddig újra nem telepítette vagy be nem fejezte a telepítésüket. DE ez egy régebbi build volt.
Brownn
1. Vannak programok amiknél a telepítés során kiválasztható hogy az aktuális felhasználónak települjenek vagy minden felhasználó számára elérhetőek legyenek. pl. ilyen program a Total Commander tehát aktuális vs. minden felhasználó ha utóbbi akkor a gépen lévő többi fiókkal bejelentkezett felhasználóknak is ott lesz a telepített programok között és használhatja azt2. klónozásra én a Macrium Reflect Free-t ajánlom.
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #115212 üzenetére
De, van, ott a Remove-AppxPackage PowerShell alatt. A használatát meg pl. ezen leírás is szemlélteti, de itt a topikban is volt róla szó (példák). Ahogyan arról szintén, hogy az újabb Windows 10-verzióknál pl. a Candy Crush már nincs is, de lehet akár pl. kiadás, nyelv és régió, Start menü beállítás függvénye is.
-
Geth
veterán
válasz
Dilikutya #110234 üzenetére
Ezt próbáltad (admin cmd)?
REG ADD "HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel" /v "{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}" /t REG_DWORD /d 0 /f
REG ADD "HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\ClassicStartMenu" /v "{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}" /t REG_DWORD /d 0 /f
A kulcsokat innen szedtem, csak átírtam a DEFAULT-ra. -
hape60
aktív tag
válasz
Dilikutya #107183 üzenetére
Megvárom a mostani updatét, ha nem javul, visszamegy a 1803. Tkp ki kéne dobni ezt az öreg gépet, vagy a szokásos alaplap- proci-memória cserével felújítani, de az az igazság, hogy sajnálom rá a pénzt -meg van ezen kívül 2 komolyabb gép a házban...
A Sub-Zeronak írt válaszodat köszönöm. A proci AMD Athlon II. X2 250 AM3 foglalattal. Eddig ment.. -
válasz
Dilikutya #107043 üzenetére
"mi a fenét csináltok a gépetekkel?........sok programot felteszek, különböző kép-, videó-, hangszerkesztők, letöltők, mert mindig van valamire az előzőek nem megfelelőek és kell még egy, mégsem pusztul semmi"
Írtam én, hogy nekem "pusztul" valami?
Azt írtam, akkor is szoktam újratelepíteni, amikor semmi hiba a rendszerben. Kéretik el is olvasni, amire válaszolunk!
Én egyébként elég szerencsés vagyok a windows-sal, nekem még semmilyen nagyobb hiba nem jelent meg hosszú évek alatt. Nem volt rendszer-összeomlásom, driver-problémám, stb., amit itt naponta olvasok. XP és 7 alatt utáltam a driver-telepítéseket, 10 alatt ez is megoldódott, az általam eddig feltelepített gépeken tökéletesen működött az automatikus driver-telepítés, semmi dolgom nem volt vele. Néhány kis ügyetlen, logikátlan vagy bosszantó dolgot leszámítva, nincs különösebb bajom a winnel. Igaz, igyekeztem minimalizálni és racionalizálni a futtatott programokat, amit csak lehet a win belső összetevőivel oldok meg, nincs külső vírusírtóm, most már nem tisztítok semmit külső programokkal, tehát magam is tettem azért, hogy ez így legyen, de tudom, ehhez SZERENCSE is kell, sokaknak van a saját hardver és szoftverkörnyezetükben igencsak komoly gondja! -
válasz
Dilikutya #107040 üzenetére
Úgy látom, nem jött át a lényeg, de biztos pontatlanul fogalmaztam.
Nem a fél éves frissítések alkalmával szoktam újratelepíteni, simán ráfrissítek a meglévő rendszerre én is. Az én újratelepítési időpontjaim függetlenek a frissítésektől, inkább a kipróbált programok és a beállításokban való változtatások mennyiségétől függ.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #107011 üzenetére
Minden forgatókönyv más, elég alacsony a léc hurrá nem veszett el semmi és működik lekorlátozott munkaállomáson egyen hardveren és más a helyzet egy otthoni jobban belakott olykor változó gépen driverek, játékok és ilyen-olyan 3rd party AV szoftverek esetében. Nem mindenki unalomból tiszta telepít. Valószínűleg a kérdező Win7 rendszere is megvan egy ideje, ha már Win10 váltásra határozta el magát szerintem is érdemes ilyenkor tiszta lappal kezdeni.
A ráfrissítés is működik persze, viszont gond esetén vakarózhatunk talán Win7-Win10 ráfrissítés közben támadt zavar az erőben, tiszta telepítéskor és újra belakás esetén ez kizárható. (természetesen adatmentés, játékmentések, Office kulcs legyen, böngésző kedvencek és jelszavak mind kéznél legyen, nem csak úgy nekiugrani formázni lelkesen) -
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #106821 üzenetére
A TechBench eleve a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generál, ami nyilván hivatalos forrásnak mondható, vagyis lényegében de.
Meg kb. ugyanez a Windows ISO Downloader is, sőt a leírás alapján az előbbire alapoz.
A W7-nél ez pl. az OEM kulcsokat sem fogadja el (példa), vagyis annak a letöltése már problémás, ahogyan az előbbi 2 opciónál is.
(#106841) bazsi83vp:
Eddgi se volt feltétlen kötelező MCT-t használni, megoldható a direkt letöltés is a böngőszőben. Meg ha eleve olyan eszközön, OS-en van megnyitva, ahol nem futtatható az MCT, akkor eleve nem is fogja felajánlani a letöltőoldal. Amúgy igen, hasznos a TechBench. -
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Dilikutya #106840 üzenetére
Nekem nem engedte, de lehet azért, mert 10-esre már fel lett frissítve ezzel a kulccsal a gép.
Egyébként a lényeg: legyen a felhasználónak érvényes licence, bármilyen forrásról is beszélünk. Egyébként ugye warez a dolog.
A techbench pedig 1000x jobb választás a torrentezésnél. Nekem az az oldalt informatikus mutatta meg először, gondolom a kényelem miatt használja ő is. Nem kell ms média kreáló tool, leszedhet 1 kattintással régebbi verziót, ha esetleg inkompatibilitás miatt az kell stb. -
Cs1csó
titán
válasz
Dilikutya #106792 üzenetére
Már más is említette, hogy valami mód van de én amikor annál a résznél jártam a telepítésnél úgy tudom "szinte" minden lehetséges "kattintási" opcióra rámentem de a helyi fiókot nem találtam ez a tartományi dolog pedig nem rémlik. Remélem rájövök, vagy változik ez mert nem szeretem se a netkábelt ki-be húzogatni vagy a router-t ki-be kapcsolgatni.
-
-
Armagedown
őstag
válasz
Dilikutya #95509 üzenetére
Csak a mega változatban vannak ACM és VFW codekek, amúgy elég a full verzió, frissítsd fel az ismereteidet és nézd meg, hogy miket tartalmaz, mielőtt gondolkodás nélkül nemet mondanál rá.
[link]
Tehát a klasszikus értelemben nem is codec pack, nem lesz tőle baja a Winnek, évek óta használom
Az Avidemux nevü programhoz nem kell külön codec, magától kezel annál sokkal több formátumot is, a kezelőfelülete is hasonló. -
-
Döglött Róka
veterán
-
divan
őstag
válasz
Dilikutya #95396 üzenetére
Kaptam egy laptopot, amin nem indul a 10. Indítási javítás nem tudja megjavítani, telepítőről bootolva sem. Rendszervisszaállítás látszólag lefut, ki is írja,, hogy rendben, majd "Ismeretlen hiba lépett fel a rendszer visszaállítása közben. (0x80070003)" a hibaüzenet, minden visszaállítási pontnál. Újratelepítés a fájlok megtartása mellett, szüttyög egy jó ideig, majd hibával szintén leáll.
Hibakódra rákeresve találtam ezt:cd C:\Program Files
takeown /f WindowsApps /r /d Y
icacls WindowsApps /grant “%USERDOMAIN%\%USERNAME%”:(F) /t
attrib WindowsApps -h
rename WindowsApps WindowsApps.old
A jogok kiosztásánál elakadtam, aicacls WindowsApps /grant “%USERDOMAIN%\%USERNAME%”:(F) /t
sornál. Elvileg itt a gépnév\usernév kombót kellene használni, de hogyan tudom meg a gépnevet, ha nem tudok bebootolni? Régen még a Windows 7-nél, ugye a felhasználónévből generálta, de a 10 ad egy random nevet. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Dilikutya #95394 üzenetére
Beepitett userek Sid-je minden gepen azonos. Azert nullazza ki a sysprep a tobbit (computer sid) hogy domain-be lepeskor kapjon egy ujat, egyedit. Ez elvart viselkedes.
Azt a szoftvert ami erre kenyes, erdemes os deployment es domain join utan pakolni az MDT task sequenceben. Ne legyen az image resze.
@zolee001: toled ilyen pongyola valaszt azert nem vartam
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Dilikutya #94074 üzenetére
Registry-s móka:solution 2 [/L
-
Cs1csó
titán
válasz
Dilikutya #80129 üzenetére
Minden felhasználóra nem tudom de menj rá (adott profilban) egy PDF fájl-ra majd jobb klikkes menü kattints a társításra ha listában ott van amit választani akarsz akkor menj arra sorra majd pipáld be a négyzetet - MINDIG EZ AZ ALKALMAZÁS NYISSA MEG EZT A FÁJLTÍPUST majd okézd le.
HA nincs a listában - nálam a Firefox nem volt a listában nem is értem (??) - akkor van olyan opció, hogy MÁSIK ALKALMAZÁS VÁLASZTÁSA és akkor betallózod annak programnak az indító exe-jét.
Attól kapok agylobot hogy pl. a VLC az alapértelmezett lejátszó de ha csatlakoztatok egy külső HDD-t amiről el akarok indítani egy filmet akkor feldobja a kérdést: MIVEL AKAROM LEJÁTSZANI a vicc hogy más lejátszó nincs is mert az UWP-s lejátszót töröltem.
-
-
Popes
őstag
válasz
Dilikutya #59478 üzenetére
Bocs, már késő volt.
Talán ránézhetsz a Process Explorer-el, kicsit informatívabb a feladatkezelőnél.
-
-
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #57695 üzenetére
Nem tökéletes, de szerintem megfelelő. A Windows.old-ot nem szokta teljesen törölni, csak idővel. Gondolom vannak még egyéb fájlok, amik a Microsoft szerint fontosak lehetnek egy hiba vagy visszaállítás esetén, azokat sem bántja. A programok maradékaihoz meg jobb is, ha nem nyúl, nehogy véletlenül valamibe beletöröljön.
-
TRob1
veterán
válasz
Dilikutya #57669 üzenetére
Csak úgy önkényesen ilyesmit ne törölj, használd a Lemezkarbantartó/Rendszerfájlok törlését, használj PatchCleaner-t az installok/updatek után maradt "elárvult fájlokra", használj DriverStore Explorer-t [RAPR] a régi megmaradt driverek törlésére... stb.
ui: Talán a Windows.edb-t törölheted manuálisan is, már ha tudod. Ez csak vmi adatbázis, - ha használod a Windows Search-t -, hogy gyorsabb legyen a keresés. (Mondjuk nem tudom miért van vagy 3 ekkora fájlod hozzá, nekem vagy 117 mega perpill. Igaz én nem is nagyon keresgetek vele.
)
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #48048 üzenetére
Azért volt furcsa, mert a felugró szövegbuborék és az újraindulás között egy másodperc sem telt el.
Erről eszembe jutott az az égés, amikor egy külföldi tévében épp az időjárásjelentés közben ugrott fel az üzenet, és már indult is újra. S mindezt több millió tévénéző szeme láttára.
-
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #47800 üzenetére
Az a tool már elég régi és inkább a Win7-hez lett kitalálva. NTFS-re formázza a pendrive-ot + aktív partíciót állít be + rámásolja a fájlokat. Ez Legacy boot módnál még ok, ezt csinálja a Rufus-nál a három opcióból a legelső is. Viszont UEFI-ben már általában FAT32 kell a legtöbb gépnél, szóval előbbi tool ott már alapból felejtős...
De, mivel nálad régi BIOS van és Legacy boot, így működnie kéne az előbbi módszernek, valamint a FAT32 + ISO fájl tartalmának rámásolása megoldásnak is. Ha nem, akkor az vsz nem az íróprogram, hanem inkább a BIOS-beállítások / ISO-fájl / pendrive stb. hibája.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Dilikutya #47606 üzenetére
A másik meg az, hogy ha ennyit nézel ki egy emberből, hogy a színei miatt tetszett meg a win10, akkor veled komoly gondok vannak..
Semmit nem írtam róla, hogy mi miatt tetszett meg és ez erősen magas lóról lenézős komment volt.
Ez a baj ezzel az országgal... az ilyen emberek...
(#47608) vg
Nem sok. Teljesen félre értettétek a kérdésem a torrentel kapcsolatban. Akár meg is venném egy kis tesztelés után.
(#47609) Maxtreme
Mint mondtam félre értettétek a dolgot...
Kár ilyen rosszindulatúnak lenni.
Semmit nem tudtok a másik emberről, de azért egyből faszarinak állítjátok be... Vicc
-
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #3604 üzenetére
...utána is lehet használni, csak "hivatalosan" újratelepíteni nem lehet, v átvinni másik gépre, de a gyakorlatban akár ez se akadály, mert retail kulcsot ad.
A tisztaszoftveres verziók (KMS szerver?) azok, amik jogviszony megszűnése után nem használhatóak tudtommal. Hasonló az ingyen sulis O365 is.(#3605) tatararpad: + amit te mondasz, van az a 11xxx HUF-os diákverzió MS Store-ban, aminél viszont odaírják, hogy a jogviszony alatt használható, de utána se jár le tudtommal, használható tovább. Hülyén is venné ki magát, ha időkorlátos lenne...majd a Windows 365.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest