Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MuDa
újonc
válasz
King Unique #158540 üzenetére
Jó lett.. Eddig is azzal volt de valami régi verzió.. Köszi a helpet. Egyébként azért szürke az opció mert nem lehet állítani az az aktív és egyetlen beállítás minden új lenovo laptopon. A chat gpt szerint.
Na mindegy köszi megoldódótt.
-
kico76
csendes tag
válasz
King Unique #158521 üzenetére
Ezt látom a feladatkezelőben és az erőforrás-figyelőben. Semmi nem indokolja a 100%-os lemezhasználatot.A SysMain-t nem teljesítménynövelés céljából kapcsoltam ki, hanem hogy ne használja az SSD-t.
Egyébként a jelenség indítás után jelentkezik és hosszú percekig tart. Általában csak egy újraindítás oldja meg a szituációt. Akkor viszont eltűnik és rögtön normális értéken van a lemezhasználat (~10%).
Mi lehet, ami ennyire használja a lemezt, de csak rejtve, újraindítás után viszont megszűnik?
Vírus lenne? A Defender nem talál semmit. Tudom, az nem feltétlenül jelent bármit is.
De ha vírus, akkor maga a rendszer lenne vírusos? Vagy valamelyik driver? Vagy a Steam? Esetleg magán az SSD-n volt már gyárilag? És ha vírus, akkor újraindítás után miért szűnik meg? -
kico76
csendes tag
válasz
King Unique #158519 üzenetére
Szerintem a 64 GB rendszermemóriából futja a HMB támogatására.
A SysMain kikapcsolásával jelentősen lecsökkent a 100%-os lemezpörgések száma.
Az elmúlt napban csak az Operát nyitottam meg, kb. 6-7 oldalt, illetve a Port Royale 4-gyel játszottam. Ezek generálnának napi 17 GB adatot? A teljes játék önmagában 7 GB.
A PCI Express Link State Power Management kikapcsolása mit eredményez? -
wolf88
aktív tag
válasz
King Unique #158506 üzenetére
Csak a Kingston SSD-t mutatja.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #158476 üzenetére
Bocsi az kimaradt. Az UUPdump oldaláról származik a kép. Insider Preview szerintem már nincs w10-en és az alverzió számozás (5965) is folyamatosan nő, de insidernél külön szokott.
Win11-nél az opcionális frissítéseknek más neve van az oldalon (preview), persze lehet ezeket 10 nél már lespórolják. És igen, csak az utóbbi pár hónapban növekedett meg a számuk, általában nem ilyen sok. -
tothztemp
csendes tag
válasz
King Unique #158471 üzenetére
nem volt micros. fiók,, yes rufus volt
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #158436 üzenetére
Ez egy mezei, noname régi gépből kiszedett. Linux volt rajta, stabilan ment, azért gondoltam, ezt is bírni fogja.
Szót sem érdemel ez az ssd, mert nem merek kockáztatni. Ha beáll a szerver, nem akarom egyáltalán újraindítani, ezzel foglalkozni.
Mivel amúgy nincs probléma, lehet norba tanácsát fogadom meg - ha nem változik ez a pagefile használat -, és átrakom máshova. Csak azok meg raid0-ba vannak a sebesség miatt, ugye az meg nem a biztonságról híres. Kockáztatni nem akarok.
Ezek vannak most a gépben:INTEL SSDSC2BB480G6 - 120TB írás - raid0
INTEL SSDSC2BP480G4 - 137TB írás - raid0
SAMSUNG SSD PM830 2.5" 7mm 256GB - 21TB írás
TEAM L7 EVO SSD 120GB 2db - egyiken van a rendszer, másik nincs használatban 16-31TB írásDe nem offolnék itt, túlbeszéltük. Köszi!
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #158431 üzenetére
Szerintem nem elhanyagolható:
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #158410 üzenetére
Nagyon szuper, konkrétan olyan alaplapok amiket 9800X3D és társai alá venne az ember mind mind WiFi 7 -esek, ami meg mivel nem támogatott Windows 10 alatt, miért is lenne hisz október már rég elmúlt, teljesen jogos, hogy januári hardver már nem működik ilyen rendszeren. Abba már be le se menjünk, hogy mennyire teljesen felesleges is ez a WiFi 7 mikor az itthoni netszolgáltató modem wifi-je meghal 1gigabitnél is, nagyon kell az a sebesség meg sávszél amit tudna kommunikálni...
Olyan mint az 5G mobilnet aminél nagyon sokszor a 4G gyorsabb, jobb... Nevetséges ez az egész biznisz csak a pénzről szól mi meg tapsikolva szorjuk ki rájuk a pénzünket...Megértem, hogy elég nagy córesz akár csak egy windows alá is szoftver kiadni mivel elég egy random ápdét a dilletáns microtöküektől és gajra vágnak mindent vele aztán lehet tőle agyvérzést kapni, hát ha még ezt windowsonként kell lezongoráznod...
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #158408 üzenetére
Ez is az alaplap HIVATALOS weboldalán van ha rámegy az ember a manual leírásra
-
LK
addikt
válasz
King Unique #158339 üzenetére
A Krita nevű rajzprogram rengeteg beállítást alkalmaz és a programnak nincsen backup lehetősége. Először nem tudtam mi legyen, aztán az a fenti tévötletem támadt. Végül alaposan átnéztem a users m-t és rájöttem, mi hol van, így működésre bírtam másik gépen beállításokkal együtt, így az utolsó probléma is elhárult az összes adat mentésével kapcsolatban.
második rész: írtam már fentebb, hogy rájöttem, de köszi azért
-
LK
addikt
válasz
King Unique #158335 üzenetére
A rajta lévő adatok és programok miatt gondoltam a klónozásra, mi másért?
Pontosan erre a következtetésre jutottam én is, amit a válaszod második felében írtál, miután kezembe kaptam a gépet és átnéztem. Számos ismert és előre nem látható oka is lehet, hogy miért nem tudom majd újra aktiválni. Kevesebb mint egy órába fog kerülni az adatok lementése. Én attól tartok, hogy maga az Education kiadás nem engedi magát másik MS fiókhoz kötni, plusz elrejtett aknaként isten tudja mivel találkoznék. És tapasztalat híján, lehet hogy még segíteni sem tudna senki. Sztem túlragoztuk, köszi a közös elmélkedést. -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #158335 üzenetére
Gondolom át akarna menteni mindent hogy saját gépen is legyen ugyanaz tovább. Persze jogos a felvetés, hogy ha az a belakott rendszer amit most már egy saját gépen akarna tovább vinni valami korlátozott oktatásos licenc akkor tényleg nem éri meg az egész.
Jobb az, hogy az adatokat simán átmásolni (képek, dokumentumok stb.) a programokat pedig újra lehet telepíteni egy másik rendszeren. A programok beállításait vagy mentéseit is sokszor simán tovább lehet venni egy exportálás/importálásos megoldással de lehet hogy csak egy Total Commander szerű kétablakos fájlkezelővel a mentett mappákat kell felülírni a régi telepítéssel és minden mehet tovább az új gépen.
-
válasz
King Unique #158314 üzenetére
Szerinte teljesen jó. Én ennek csak örülök
-
válasz
King Unique #158314 üzenetére
Nem írtam hogy 2000-ért vettem, 3 darab normális retailom van, kettő 5 a harmadik 3 éve működik. Ez utóbbi 101% hogy legális mert a cégemtől kaptam ajándékba.
Amik az enyémek azt itt vettem HA-n, 5 éve, eladó adott számlát garanciát, ha a weboldala fele igaz akkor is jó. [link]
Eddig még működik. párszor átvittem próbára másik gépekre már, többi különösebben nem érdekel.Amúgy tudom kicsit nehéz a felfogásom, én fel nem fogom, nem értem még mindig ezt a kulcs, liszensz, jogtiszta liszensz, digitális liszensz, egyszerhasználatos, géphez kötött stb. stb. anyámtyúkja szoftver használhatóságot, énnekem ez magas, lehet én vagyok a tök.
Ennél bonyolultabb szoftverhasználatot én még életemben nem láttam.
Ennél már csak a hordozhatósága bonyolultabb annak ellenére hogy mindhárom a Microsoft fiókomba be van téve vagy regisztrálva vagy hozzákötve vagy a franc tudja hogyan kell ezt kifejezni.Holnap felrántom az otthoni egyik gépemre a 11-et a 10es mellé és meglátom.
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #158281 üzenetére
Thanks Captain Obvious!
-
válasz
King Unique #158281 üzenetére
Nahát, ezt nem (sem) tudtam, de most egycsillió év után átállítottam keresőikonra! Nagyon köszönöm a tippet (keresni a TC-ből szoktam jellemzően).
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #158276 üzenetére
A kereső nélkül sokkal letisztultabb a tálca kinézete, nem foglalja feleslegen a helyet.
-
efemm
tag
válasz
King Unique #158276 üzenetére
Például mert foglalja a hasznos helyet a tálcán, vagy w11-nél a hírek teljesen feleslegesen futnak és jönnek fel néha, vagy nem érdekel sem a hőmérséklet, sem a devizaárfolyamok a tálcán. Rendszergazdaként én is azzal kezdek, hogy kikapcsolok mindent, ami nem szükséges. Vagy pl. ne induljon se az Edge, se a Ondrive, procit és memóriát terhelik. Az adatvédelmi beállításoknál pedig mindent kikapcsolok, mert szintén feleslegesen gyűjtenek információt mindenről is. Energiagazdálkodásnál gyors rendszerindítás, stb. Rutin rg feladatok minden új telepítésnél.
-
válasz
King Unique #158245 üzenetére
Oké
De itt én most nem ezt kérdeztem, ezt én is tudom hogy ilyet csinál telepítéskor.
Hanem mi az értelme, mikor, mire használná a helyreállításit?jimmy399 sehol nem vagy
nekem a külső ssd-men volt már 15 partíció
3 Linux, 1 Win, +2Win VHD-be, 1 swap, 3 efi, 2 Timeshift backup, és még pár adatpartíció, + a Ventoy exfat az iso-knak.
Mindezek usb-s használatra.
Ilyen gyilkos használatnál nagyon hálás tud lenni a több efi. -
norba69
senior tag
válasz
Lehet élni WinRE partíció nélkül is.
Egyrészt, ha oda kerül a sor, hogy kellene, akkor simán pendrájvról bootolva is el lehet érni, másrészt, ha neagyjisten egy windowsom annyira ledöglik, akkor inkább lemezképből visszaírom.
Amikor kiderült a bitlocker sérülékenység, akkor az itthoni gépeimről mindről (amin volt) száműztem, és azóta is gond nélkül használom a gépeket.
Mondjuk bitlockert nem használok itthon, úgyhogy ez szerintem is kicsit túlreagálás -
jimmy399
senior tag
válasz
Azért, aki érti is hozzá, annak nem biztos hogy véletlenül van "összetákolva" a "az alapértelmezet"-től eltérő állapot. [kép]
-
zümzümm
senior tag
válasz
King Unique #158207 üzenetére
Közben sikerült, még egyszer be kellett írni a "select disk" parancsot.
Köszönöm a részletes leírást -
zümzümm
senior tag
válasz
King Unique #158207 üzenetére
A select disk résznél elakadtam, mert nem írja ki hogy a 0-ás lemez ki lett választva.
-
válasz
King Unique #158179 üzenetére
" Klónozni max. akkor kell, ha eleve külön meghajtó használata a cél"
Pontosan, abszolút, teljességgel EZ volt a cél -
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #158107 üzenetére
Értem, köszi!
Kösz mindenkinek a segítséget!Egyébként a másik megoldás a hardveres titkosítás, az a leggyorsabb, azonnal aktiválható, vannak is ilyennel ellátott külső SSD-k pl. a Samsung kínálatában is.
Elméletileg ez az ssd is tudja, valami chip van rajta, legalábbis az adatlapja szerint:_ Features/ Encryption:AES-256
De azt hiszem ezen nem lehet beüzemelni. -
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #158100 üzenetére
Igen, én is így értettem, hogy particionálni és "meghajtót titkosíteni", azaz egy partíciót (ahogy szlengben mondják C: D: meghajtót).
Meg fogom nézni azt a Bitlockert, hogy mit tud és milyen kezelni, köszi a linket, amit küldtél, elég informatív! A Veracrypt előnye, hogy ismerem.
De akkor stabilitás, biztos működés szempontjából egyenrangúak?
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #158097 üzenetére
Amúgy lehetséges, hogy mivel a win nullának látja, azaz üresnek az egész területet, a TRIMM azóta le is gyalulta az infókat? Tehát már nincs is fejléc, amit keresni lehetne?
Format, particionálás és meghajtótitkosítás veracryptel?
Amúgy nem feltörés-biztonság szempontjából, inkább adatmentés, adatvesztés, adatvisszanyerés, tehát adatbiztonság, helyreállíthatóság szempontjából melyik a legstabilabb titkosítás külső ssd-re?
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #158093 üzenetére
Igen, a konténer fájl egyszerűen lenullázódott.
Igaz, általában nem szoktam lehúzni a gépről, de az esetek 99% csak sleep-be teszem a gépet estére, nincs kedvem mindent zárogatni. tegnap mégis kikapcsoltam...
A gemini AI adott egy csomó tippet, valszínűleg a fejléc sérült, de nem tudja helyreállítani semmi. A R-studio és a GDB nem tall semmit, csak a nullás fájlt.De visszagondolva, voltak előjelek. A Veracrypt többször csinált olyat, hogy részben inaktiválódott. A konténer maga felcsatolva marad, de az abból futó böngésző például összeomlott (nem tudott új oldalt nyitni), a képnézegető dettó, a tcm üres mappákat látott csak. Ilyenkor konténer lecsatolás, felcsatolás, és ment tovább. Ezt betudtam a Veracryptnek, ennyivel sz@rabb a Truecryptnél.
Néha a teljes ssd-t leválasztotta a win, nem világított a led-se, ilyenkor újra kellett csatlakoztatni fizikailag. Pedig ki volt kapcsolva minden ide vonatkozó energiatakarékosság és egyéb fícsör. Ezt betudtam a win és az Axagon sajátjának. Az ssd amúgy hibátlan, 98%, újszerű.
Egyébként miért konténerfájl, miért nem a partíció lett titkosítva?
Úgy érted veracrypttel? Az stabilabb? Vagy az egész ssd egyben?
adja magát a beépített BitLocker meghajtótitkosítás
Sajnos nem ismerem, segítség nem volt, és kellett a megoldás. A truecryptet meg ismerem régóta
-
weiss
addikt
válasz
King Unique #158045 üzenetére
Kiválóan leírta az összes okot, amiért érdemes használni
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #158042 üzenetére
King Unique: Köszi
Nem USB 2.0-ra van csatlakoztatva, hanem "sima" 3.0.
Az LGA1200-as lap ez: [link]
Az ő lapja, pedig ez: [link]
Ez a ház: [link]Tudom, sokkal fejlettebb az 1200-as lap, ez OK, de akkor sem indokolt a 10-40MB/sec!
Értem én, hogy kellenek a fenti adatok, de nincs valami Win10 beállítás, ahol korlátozva lehet az USB sebessége? Eleve azért is írtam ebbe a fórumba.
Doky586: Igen, ezzel tisztában vagyok
-
válasz
King Unique #158036 üzenetére
Az első tökéletesen megfelel. 26 meghajtónál több nem valószínű hogy lesz valaha is.
A 2. az korrektebb de jelen esetben nem szükséges.
Köszi szépen! -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157985 üzenetére
A lényeg, hogy mégis úgy sikerült feltenni a w10-et, hogy előkerült egy Hirens boot dvd, amiről hosszas bebootolás után a kicsomagolt iso-ból indítottam el a setup.exe-t.
A Hirens is w10 alapú volt (winPE), így sanszos, hogy a legutolsó letölthető hivatalos w10 telepítő setup.exe-je inkompatibilis a meglévő w7 rendszerrel, csak elindul, de aztán hibára is fut. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157983 üzenetére
FAT32 partíción nem lehet 4 gigánál nagyobb fájl már másolás szintjén sem!
A win10 wim fájlja pedig majd 5 giga. -
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157977 üzenetére
Szóval, akkor a külső HDD-n hozzak létere egy partíciót, és arra készítsek egy bootolható telepítőt?
De ha már itt tartunk, még egyszer megkérdezem hogy miért 2009 lett a windowsom verziószáma a múltkori 22H2 helyett?
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157973 üzenetére
Nálam sajnos a külső vinyós telepítés sem jöhetett szóba ugyanis backupnak használom.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157973 üzenetére
Egyszerű boot verziót próbáltam. Sokáig látszik a 4 felé osztott kék ablak (windows logo), majd egyszerűen rebootol később a gép!
Amúgy a vicc, hogy pont azt az iso tartalmat másoljuk ki ilyenkor gyökérbe, mint amire írod hogy a setup.exe indítása csak frissítésre való. (Biztos ez amúgy hogy arra?) -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157971 üzenetére
Viszont nincs nálam pendrive mint írtam és a linkelt leírások is ezzel kezdik cím szerint már. 🫤
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #157930 üzenetére
Ha lehet nem szeretném partícionálni, ha program akkor meg jó legyen akár win 11-re is
Kár, hogy alapból nincs a winben jelszavas mappa/fájltitkosítás! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #157929 üzenetére
Na persze akkor, ha van a külső merevlemezen annyi szabad terület hogy egy külön partíciót lehessen ott létrehozni, a megfelelő mérettel mert ha nincsen és kb. teljesen tele van másolva az egész, akkor nyilván nem opció a külön partíció BitLockerrel. Vagy max. az összes fájl lementése és az egész újraparticionálása majd visszamásolása után, de az meg vélhetően nem opció, mert macerás és időigényes.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #157923 üzenetére
Ez a Folder Lock jó lenne, de szerintem fizetős
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #157912 üzenetére
ott kérdeztem, ahova terelve voltam, báránylelkem van.
De értem amit mondasz, bár azt mondják, mindent a maga topikjában kérdezzek meg. -
tomcsi72
csendes tag
válasz
King Unique #157821 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Megnézem, hogy a biosban hogy vannak beállítva ezek a dolgok.
Hátha sikerül.
Ha nem tetszene neki akkor vissza tudom tenni a régi konfigba? -
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #157794 üzenetére
King Unique
Köszi neked is -
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #157772 üzenetére
OK, köszi! Én is erre szavazok. Azt mondta megcsinálja, aztán majd látja.
-
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #157770 üzenetére
Gondolom. Én ezzel még nem futottam össze. Melyiket javaslod a célverzió módosítása és a downgradelés közül?
-
millk
csendes tag
válasz
King Unique #157760 üzenetére
Azt hogy csinálod hogy amit akarok kérdezni már meg van előre válaszolva és be van linkelve. őrület, nem hiszem el
köszönöm
...Igen, lehet aktiválni Windows 10 termékkulccsal Windows 11-et...
-
millk
csendes tag
válasz
King Unique #157753 üzenetére
na elvileg igen. Jó ez így?
-
fulton
addikt
válasz
King Unique #157743 üzenetére
-
RoBos
senior tag
válasz
King Unique #157728 üzenetére
oké, rendben
-
allein
addikt
válasz
King Unique #157725 üzenetére
Köszönöm szépen
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #157702 üzenetére
De ha korábban jó volt, akkor ha 1x be lett Win10 rendszerbe aktivalva, akkor az már Win10-es nem?
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157654 üzenetére
Azokat még nem olvastam.
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157651 üzenetére
Betettem oda is, amint szóltál. Legutóbb nem én hoztam fel a témát, csak tovább szőttem, mint a pók a hálóját.
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157645 üzenetére
"az ilyen módon létrehozott Windows 11-ek működésére semmilyen garancia nincsen, hiszen ha az megpróbálja használni a gépből valójában hiányzó hardverelemeket, nem fog sikerülni neki, ami különböző hibákhoz és elszállásokhoz vezethet."
"elképzelhető, hogy a Microsoft hamarosan úgy módosítja majd a Windows 11 telepítőjét és frissítését, hogy a most alkalmazott átverés ne működjön, illetve, hogy esetleg az így létrehozott telepítéseket is nem-támogatott állapotba taszítsa vissza, amiben a gépek frissítéseket sem kapnak majd, csak a legfontosabb biztonsági foltokat." [link]A gépek egyharmadáról van szó! Ne tegyünk már úgy, mintha ezzel minden rendben lenne. Megpróbálsz az elefántból bolhát csinálni, de ebből nagyon komoly problémák lesznek az egész világon. Itt nem muzeális alkatrészekről van szó, például az én processzoromat (i5-2400) három éve még árulták az üzletek.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157641 üzenetére
Másrészt meg csak a szokásos, felhasználók makacssága azért sem akar váltani alapon, egy része a Windows 10-nél az automatikus frissítések miatt dünnyögött és hogy akkor nem tudja hülye módon végleg letiltani mint a Windows 7-nél, a többinek a Start menü nem tetszett mert nem pont olyan mint a Windows 7-nél, stb."
Igen, ebben is van igazság. DE, a kérdés inkább az, hogy 2015 hány, a W10 rendszerkövetelményeinek NEM megfelelő PC-t kellett volna leselejtezni a mostani 240 millióval szemben. Mert ahogy elnézem most leginkább ez a hatalmas szám ami böki a fórumosok csőrét. Igen tudom, hogy van Linux amivel alapjában véve semmi probléma. De, mint ahogy a Start menüs példád is mutatja például egy idős felhasználó már nem biztos hogy megtanulna egy Windowstól szinte eltérő rendszert használni. (Jó persze lehet, hogy túloztam és nem is annyira eltérő. De, erre a saját 2020-as példámat hoznám fel amikor csak egy pár hétig bírtam a Linuxot használni ami után mint a villám, olyan gyorsan telepítettem fel először a Windows 8.1-et majd ráfrissítettem a W10-et. Persze ne kérdezd, hogy miért ez lett a sorrend. Akkor egyszerűen így láttam jónak.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157639 üzenetére
"A Windows 8/8.1-nél eleve más volt a helyzet, mivel az nem is kellett széles körben a népnek, ezért nem véletlenül nem terjed el soha akkora mértékben, nem véletlenül váltottak helyette sokan inkább Windows 10-re."
Ez igaz, de ugyanakkor mi a helyzet a W7-el? Mert bár 2015-ben már az is koros volt, de ennek ellenére szintén sokáig tartotta a népszerűségét.
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157633 üzenetére
2. Ez valószínűleg csak a legújabb processzoroknál van így, de csak négy laptopon tesztelte a MS. Engem ez pont nem érint. Sőt, a W11 még lassabban is jeleníti meg az ikonokat, mint a W10.
5. Az azért sok mindent elmond a probléma nagyságáról, hogy az összes érintett gép egyharmadáról beszélünk. A W8 esetében biztosan nem volt ennyi ember érintett. Ez rengeteg gép, nem kicsinyelnék le ekkora tömeget. -
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157614 üzenetére
Nekem csak egy darab 1 terás SSHD-m van a gépben, az a C meghajtó, ami picit lassabb, úgyhogy én észreveszem a gyorsulást, ellentétben az eleve gyors SSD-t használókkal.
Szerintem több okból sem helyénvaló a W7-W8 váltást összehasonlítani a W10-W11 váltással.
1. Először is, azt ígérték, hogy a W10 lesz az utolsó Windows, és soha többé nem lesz szükség másik Windowsra.
2. A W7 tíz év alatt elavult, és a W8 érezhetően gyorsabb volt nála. A W11-nél nincs jelentős gyorsulás, hiszen a W10 még mindig gyors, ahogy azt Te is írtad az előbb. Sőt, a W11 még lassabban is jeleníti meg az ikonokat, mint a W10.
3. A W8 simán felment mindenféle bonyolult buhera nélkül minden gépre, ellentétben a W11-gyel.
4. Én úgy tudom, hogy a Windows 7 Professional és Enterprise kiadásai 2009 októberétől 2023. január 10-ig kaptak biztonsági frissítéseket, ami jó pár évvel több volt, mint tíz év.Úgyhogy több szempontból sem fair a mostani váltás, ha nem adnak ki egy W11 Lightot, ami felmegy minden gépre, vagy nem veszik ki a feleslegesen beletett korlátozásokat. Egy vírusirtó feltelepítése sem pótolja a biztonsági frissítések elmaradását. Kiderült, hogy miért nem frissítenek sok Windows 10-es gépet Windows 11-re - PC Fórum
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157623 üzenetére
Azt hiszem alább már megírtam hogy hibásan használtam az "illegális" szót.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157614 üzenetére
Nézd, én is tudom hogy megoldható, de az MS szemében akkor sem egy teljesen legális eljárás. Mert, nekik csak az az üzlet ha te Október 14-én szépen besétálsz egy számítástechnikai üzletbe, és vásárolsz egy Windows 11 rendszerkövetelményeknek megfelelő konfigurációt.
-
válasz
King Unique #157573 üzenetére
"helytelenül lett megválasztva a felhasználói szokásokhoz is mérten a C rendszerpartíció mérete, mert ellenkező esetben nyilván nem kellene semmit áthelyezni, átirányítani másik partícióra, másik fizikai meghajtóra"
Nem. Nem és nem és 100x is nem.
Én máshogy élek és szerintem nagyon logikusan élek tárhely tekintetében.
Először is dual, néha trialbootba vagyok.
Minden rendszeremen, Ubuntu, Win, bármi, az említett könyvtárak mindegyike minden rendszeren ugyanoda van linkelve a Fájlkezelőbe.
Ez valami eszméletlen kényelmes és logikus megoldás.
Mindegy mit használok éppen, ha megnyitom Ubuntun a Letöltéseket, abba ott van a Windowson tegnap letöltött pdf vagy bármi.
Vicaverza is.
Mindegy hogy melyik rendszeren megyek be a videók, saját mappám, fényképek zenék stb. stb könyvtárba, ugyanazt látom. Mivel minden a háttér ssd-n van.
A Fájlkezelők minden rendszeremen így néznek ki:
Ezeket használom minden nap, ez így nagyon kellemes és kényelmes.
Edddig szerintem nálam a pont, de van mégHa megdöglik a rendszer ssd-m, nabumm. Az oprendszerek csak egy kés a fiókba, egy fűrész a sufniba amit bármikor elővehetek hogy kiszolgáljon. És ha tönkremegy, márpedig sokkal előbb fog megdögleni mint egy passzív adatokra használt eszköz, Ilyenkor nem történt semmi, ha nagyon gyorsba kell, kiveszem a háttér ssd-t, rádugom egy sata-to-usb3 adapterre és bedughatom egy Wines, Linuxos, Mekes pc-be, laptopba, okostévébe, Androidos telefonba vagy Iphone-ba vagy bármibe amin van egy usb luk és minden ami nekem fontos, ottvan.
Mert ezek a fontosak, az unokám képei, a videók, a tegnap letöltött elektronikai rajz vagy bármi és nem egy OS.
És nem kell félhalott rendszerlemezről mentésekkel vacakolni, már ha egyáltalán menthetőek az adatok.
Döglött ssd-ről 101% hogy nem.A háttér ssd-ről havonta növekményes mentés készül egy csak erre a célra tartott, puha szivacságyon pihanő, szekrénybe zárt 3,5" HDD-re. Így elég atombiztosan élek.
Igen lehetne mentegetni a rendszereket is.
Minek? Nem az a fontos, ennek ellenére azokról is van mentésem ha épp eszembe jut.Ezért kicsik a rendszer tárhelyeim mert én Windows2000 óta így élek a számítógépeimen.
A tárhely legyen az én adataimé és ne egy operációs rendszer tehénkedjen rajtuk.De ebben úgylátom sose fogunk dűlüre jutni mert te csak azt hajtogatod állandóan hogy eleve kicsire csináltam a rendszerpatíciókat.
Persze, honna a fenéből tudhattam volna hogy a duplája is kevés lesz?
A hülye Ubuntunak 30gigát adtam és köszöni szépen 6 éve elvan úgy hogy még 10giga szabad és nem mutat hajlandóságot hízni évek óta. -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157573 üzenetére
Tibi nem egy szokványos felhasználó. Olvasom egy ideje őt itt, más topicban is. Ő nem sima hétköznapi felhasználó! Én elfogadtam, hogy amit csinál, az neki jó.
-
válasz
King Unique #157571 üzenetére
"útmutatóban lévő módszerek (33 db) meg szükség esetén nyilván nem lettek kipróbálva."
De folyamatosan, semmi újat nem monott a 33 darab ajánlás.
Látom másnak is okozhat gondot a Store appok brutális mérete, a 4. pont azt mondja tegyük át másik partícióra
Én nem áttenni hanem gyalulni akarom.Mindenem, ismétlem minden át van irányítva egy másod 1 terás ssd-re.
Letöltések, Onedrive mappa, képek videók, Megasync könyvtárak, virtuális gépek lemezképei stb. stb. Minden.
A C-n NINCS adatom, 1bit se, egy jpeg képem vagy egy 2kB txt fájl sincs a rendszermeghajtón. Csak a programok és amik nekik kellenek azok vannak a C-n.
6,49GB perpill az egész user könyvtáram mérete, van olyan amit nem lehet átirányítani, pl. Viber könyvtárai,
és ebben benne van az összes alkalmazás adata is, appdata, a böngészők cache stb.
Megnézném bárki user könyvtárát mekkora.
Vagyis a mostani 50GB méretű Windowsból az enyém 6,5GB, a többi meg az oprenszeré. Szerintem pocsék rossz arány.Ha nem így csinálnám, szerinted mekkora lenne egy 2016-os telepítésű, azóta agyongyötört, minden frissítésen átesett W10...? 150gigába se férne bele.
Most Store-ból visszatelepítem a Fótók appot, és utána unistallálom a Hibit-tel.
Nagyon de nagyon kíváncsi leszek, hogy amit egy powershell parancs nem oldott meg, sikerül-e egy külső szoftvernek.Amúgy csont nélkül legyalultam volna a Fotók app maradékát de sajnos Linux se tudta törölni.
Csináltam én ennél már nagyobb volumenű gyalulást is csak ha itt leírom, szerintem kitiltotok a topikból. -
válasz
King Unique #157566 üzenetére
King hagyjuk. Értelmetlen az egész mert Te soha nem arra reagálsz amit kérdeznek.
Megkérdeztem hogyan lehet törölni egy app maradékait erre kiselőadást kapok hogyan tudom kikapcsolni a hibernálást, hogyan tudok felhasználói fájlokat törölni. meg hogy kicsi a tárterület.
Nem, nem kicsi. A felhasználói fájlok a gépemen 7,89GB és ebbe benne van minden, ismétlem minden, telepített szoftverek, saját fájlok, a C-n lévő saját fájlok.
Tárterületsegéd havonta futtatva, perpill 25MB amit tudna törölni.
dism takarítás havonta futtatva.
köszönöm az eddigi segítségedet. -
válasz
King Unique #157558 üzenetére
Nem 1-2gigán rugózok. Illetve de, mert sokszor 1giga előbb-utóbb 50-100-300giga lesz.
Ez egy 2016-os telepítésű W10 Igen persze hízzon.
Akkor 30, majd évek múlva 40, majd 50, most 60GB a partíciója és nem tudom tovább növelni.
Miért hízik duplájára? Nem, nem a felhasználói programoktól, hanem a Win szaraitól ráadásul a törölhetetlen szirszaraitól.
Hanem azon rugózok hogy miért hagy maga után ennyi szemetet egy UWP app, aminek 1 bájtot sem szabadna maga után hagynia.
Mégegyszer.
WindowsPhotos UWP app a Gépházba törölve, majd Powershellbe is ,get-appxpackage *photos* | remove-appxpackage
Ehhez képest 0,84GB(!!!!!) amit maga után hagy.
És tényleg mert a fájlkezelőbe:
Még 500 méter lefelé a lista csak nem fér ki a képre.
ÍGY néz ki egy uninstallált app...?0,84GB?
És a Skype dettó ugyanez, az "csak" 350megát hagyott maga után.
És valóban uninstallálva vannak mert a Store telepíthetőnek jelöli, és powershell nem listázza ki.
Csak itt maradt 1,2GB szemét utánuk.
nagyon érdekes módon ezt a szemetet CSAK a Windows appok hagyják maguk után, próbaképp letöröltem így az SmPlayeremet, és még a könyvtára is eltűnt, 1 bájt szemét nem maradt utána.
Továbbra is kérdezném, ebbe a
C:\Program Files\WindowsApps
könyvtárba hogyan, mi módon tudom eltávolítani az 1,2GB szemetet, mert nem engedi sehogysem, még Live Linux alól sem. -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #157540 üzenetére
Köszi!
-
válasz
King Unique #157541 üzenetére
Félreértesz.
Nem akarom a hiberfilt meg ezeket megszüntetni mert kevés a tárhely.Uninstalláltam a Fotók meg a Skype.
És 1,1GB szemét maradt utánuk. Ez elég érdekes.
Ezt a szemetet hogyan lehet törölni? Mert nem engedi mezei módszerrel.
Ha már itt,
Mi az a Dev.home meg a Get.help?
Nem hinném hogy ezekre is szükségem lenne. Azok is 0,6GB méretűek. -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #157527 üzenetére
King Unique: Köszi
. Igen, korábban, talán még Win7-en próbáltam a Win sajátjával és az nem tudta, ezt nem tudtam, hogy W10 tudja-e már!
Fire/SOUL/CD:
Nagy köszi ismét. Lementettem a képeket, bár mikor jó lehet
szerk: HDD az van bőven itthon2TB-tól 16TB-ig....
I02S3F: Természetesen van/lesz offline mentés, alap.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #157479 üzenetére
OK. Én csak 3 szót írtam be, és nem is fogok bármi többet írni erről.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #157473 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy lefutott a TRIM, mert a laptop ki sem volt kapcsolva... és a windows automatic repair felület fogadott..
Így amíg idéert hozzám, dolgozott a TRIM... tökönlövés... Mindegy, nem mérgelem magam ezen... user-error ellen nincs létező parancs.
Érdekes módon minden visszaállhatna, és a fájlméret is ok, de a fájlok sérültek..
midnegy, ez már nem ide tartozik
Még egy Recuva-t megpróbálok, de ha a Pro program se segített, az sem fog. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #157471 üzenetére
A legrosszabb az egészben, hogy a mappastruktúra megvan, de sajnos hibásak a fájlok.
Ömlesztve sok fájl visszajött, de ez szerintem csekély százalék. Nagyon sok a hibás.Itt nem tudok sajnos már többet tenni. Pedig ez a program már mentett életet,kártyát, hdd-t.. De a user-error ellen ez sem fog gyógyszer lenni.
Köszi a segítséget.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #157467 üzenetére
Amit mmegtudtam , belassult a gép, majd egy újrainditás után fogadta a fenti képernyő.
Bitdefender volt fent a gépen, sajnos nem tudom benyelt-e valamit.
Adatok egy része megvan ,de igen tudom, hogy itt csak az azonnal lekapcsolás a megoldás, mert ha bitról bitre újrairta, akkor gatya... Valami 37%-ig ment... jelentős a kár...
Nulla mentéssel nem lehet élni... Ebből ezt fogja megtanulni.
-
simpley
őstag
válasz
King Unique #157448 üzenetére
-
simpley
őstag
válasz
King Unique #157445 üzenetére
[link] ez mond valamit?
A lényeg: a win7 már JÓVAL a win7 alatt volt részesedésben, mint most a win10. Sőt, jelenleg úgy fest az adatokból, mintha a win11 "járna le" hamarosan. -
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157445 üzenetére
Sőt, a W7 még jobban el volt terjedve, mint a W10.
-
simpley
őstag
válasz
King Unique #157443 üzenetére
Hát, nem tudom milyen fényt vetne a Microsoftra ha befejezné egy olyan rendszer támogatását amit még most is 2x annyian használnak globálisan, mint a legújabb rendszert, ami már közel 4 éves...
Én továbbra is azt mondom, habár eddig az ilyen példátlan volt a Windows-ok életében, de az utoló pillanatban kitolják a határidőt mindenkinek anélkül, hogy fizetni kellene érte. Aztán majd ezután jöhet az ESU program amivel szintén kitolható lesz a határidő. Ha a globális adatokat nézzük, akkor a Windows-os gépek kb 60%-a win10-es, ez kb 350-400 millió számítógépet jelent. A vállalatok egy része is csak nemrég tért át win7-ről és az is nagyon nagy erőforrást emésztett fel.
A 0patch a legjobb opció annak, aki hosszabb távra tervez még a win10-el, többek között én is habár heti szinten ajánlja fel a rendszer a win11-es frissítést, de nekem egyszerűen használhatatlan... -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157437 üzenetére
Köszönöm!
@simpley - Neked is!
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157435 üzenetére
Szerinted októberben ez meg fog szűnni? Tudom, nem lehet tudni, de érdekel a véleményed!
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157433 üzenetére
A kérdés már csak az, hogy meddig?
(Az indexelést visszakapcsoltam.)
-
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #157405 üzenetére
Nem az én gépem, kértek, hogy nézzek rá.
-
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #157402 üzenetére
Nem jól sejted, de legyen igazad! Néhányat már részben kipróbáltam más leírásokból és kb. időhúzásnak voltak jók (pl. 1,2,3,5). Végül a repair install segített. Viszont az első leírásban ki van szürkülve, így hiába van ott, hogy válasszuk, kissé megtévesztő volt számomra.
Egyébként közben kiderült, hogy lemezképfájlból volt telepítve néhány alap programmal megspékelve, illetve házirendileg is bele volt nyúlva a frissítésekbe, valószínűleg ezért nem ment le alapból...vagy nem tudom.
De a lényeg, hogy megvan, remélem ami erre jön még, az rendben lesz! Köszönöm a segítséget!
-
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #157399 üzenetére
A repair install vagy mi nem megoldás. Ahogy láttam, az törli a telepített alkalmazásokat, az meg nekem nem jó.
Ez még valami 22H... valamit akarna feltenni.
-
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #157395 üzenetére
Sajnos ezekből nem jött be semmi, de köszönöm!
Ha nem tud frissíteni, akkor probléma-e, ha a frissítéseket kikapcsolom a services.msc alatt?
-
pube111
senior tag
válasz
King Unique #157385 üzenetére
Úgy értem a "win gomb nem működik", hogy ha lenyomom a win+E kombót, akkor a szoftver E hotkey fukciója érvényesül. Ugyan úgy, mintha win gomb nélkül nyomnám az E gombot.
-
pube111
senior tag
válasz
King Unique #157385 üzenetére
Nem ért hozzá.
-
pube111
senior tag
válasz
King Unique #157383 üzenetére
fájlkezelő. a win gomb nem működik.
-
válasz
King Unique #157315 üzenetére
#157315King Unique, #157305Doky586
Köszönöm szépen! Ez így nem hangzik olyan rosszul már, ha a védelmi rendszerre érkeznek frissítések. Bár az is igaz, hogy ha oda sem érkezne, akkor is lehet külsős programot is haználni erre a célra.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
King Unique #157326 üzenetére
Szürkében van a 7 napig való szüneteltetés, mindenhol ki van kapcsolva az update, az opcionálisban driverek vannak csak.Linuxon kezdtem, Windows NT -t is használtam 7-ig bezárólag, most a csoportos házirendben és windows szolgáltatásokban kezdtem tiltással, tehát ne magyarázd meg hogy ez a király és nem pedig ekte f@s ahogy van.
Tehát azt akarod mondani hogy visszamenőleg nem kéne hogy órba szájba tolja a defender meg a százvalahanyadik verziós frissitést egy gyárira visszaállitott gépen
#157329:
Gépház update résznél skippeltem többször a Win11-et, visszahozza mialatt kéretlenül telepÍtget a háttérben. -
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157321 üzenetére
Köszi neked is, de mint írtam egy kissé elnéztem a dolgokat.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157315 üzenetére
Bocs, a buta kérdésért, de ezeknek a frissítésszámozásoknak van valami logikájuk? Avagy honnan tudjuk hogy éppen melyik számra kellene rákeresni? Tényleg bocs, de ez nekem tök homály
-
válasz
King Unique #157294 üzenetére
Ó, kösz! Ez nagyon hiányzott.
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157297 üzenetére
Nem értem mit írsz. Nem látok billentyű ikont a linkeden.
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157294 üzenetére
Itt nem nagyon látni billentyűzettel kapcsolatos kombinációt. Egy Ubuntu-val be kéne bootolni és tesztelni a billentyűzetet.
-
CriticalHit
addikt
válasz
King Unique #157217 üzenetére
Köszi. Váltottam.
-
OccsE
aktív tag
válasz
King Unique #157180 üzenetére
Nem csere volt hanem bővítés... és minden beallitas mellőzve lett...
Sinán csak beraktam a modulokat és a rendszer némi "hezitálás" után elindult és fut 32GB-tal -
OccsE
aktív tag
válasz
King Unique #157178 üzenetére
Tokéletesen mukodik a RENDSZER!
Koszonok minden segítséget!
-
OccsE
aktív tag
válasz
King Unique #157176 üzenetére
Ezek a leallitasok tulajdonképpen a TELJES leállítást akar jelenteni?
Akár kihúzott táppal lenne a lég ideálisabb?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #157113 üzenetére
Blokkolva van e, nem tudom nem az én gépem, és nincs előttem, nem tudom megnézni.
Jó, enablement package-l elindultak a frissítések, köszönöm. -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
King Unique #157098 üzenetére
NEzegettem, igen, de mivel nincs masik gepem, igy egy uj pendriveot nemtusok csinalni, csak erdekes, mert mikor a laptopt csinaltam a boot beallitasokba felismerte a pendriveot, kiirta a nevet, hogy kingston g3 8gb stb., ittmeg semmi, usb key, nemertem miert nem latja, pedig az usb villog
Agyilag teljesen lefarasztott xd
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest