- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
Üdv!
En most beleszaladtam a tutiba,szokasos modon rufus-al csinaltam egy telepitot pendrivera,valoszinu nem lett jo,mivel telepites utan,mikor elso ujrainditas van nem bootol be a windows,hanem ismet beadja a telepitesi menut,ha kihuzom a pendriv-ot nem is lep tovabb,hanem egybol a biosba lep be.
Ami kellene a windows bootolashoz,gondolom hianyozhatLemez es pendriveon kivul,van mas lehetoseg arra,hogy telepiteni tudjam a windowst?Szomszedok kizarva
Nem valasz akart lenni,kicsit felre nyomtam
-
rgeorge
addikt
válasz
#41133696 #71152 üzenetére
A KB4056892 frissítés change logja nem tartalmaz Intel CPU-ra vonatkozó részt, valamint ez csak minőségi frissítés.
-
westlake
félisten
válasz
#41133696 #71122 üzenetére
Tévedsz, ez nem Insider frissítés.
#71129: Tudom, hogy hogyan működik a dolog. Azt is értem, hogy mire céloztál. Én viszont azt írom, hogy ez nem egy olyan frissítés, amit csak úgy el lehet kerülni, mint régen a Windows 7-nél, ahol majdnem minden hibát egy-egy frissítéssel javítottak. Ott valóban lehetett válogatni. Egy frissítésből ugye nem nagyon tudsz válogatni. Vagy felrakod a havi csomagot, vagy nem.
-
Ribobon
tag
válasz
#41133696 #66413 üzenetére
Asztali PC: Asus Z170-Premium alaplap + i7-6700K
Felraktam tiszta telepítéssel a 1709-es WIN 10-et
UEFI módban telepítettem Rufussal készített pendrive-ról.
Az előző verzóval nem volt semmi gond, csak már tele volt "szemetelve" a gép, így csináltam egy tiszta telepítést.
Hibajelenség: Kikapcsolásra nyomva nem kapcsol ki, hanem újraindul
Valakinek ötlete?
-
krealon
veterán
válasz
#41133696 #65837 üzenetére
"Most frissítettem 16299.15-re, azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek a C és H meghajtóknál miért nem írja ki számszerűen, hogy mennyi GB a szabad és a foglalt mint a többinél ?"
Mint a kepen is lathato, 3 sorban irja ki az Explorer a meghajto tecnikai adatait.
A felsorolt 2 meghajtonal a nev elvesz 2 sort, igy nem marad hely az utolso sor megjelenitesere.Ha adsz nekik valami rovid cimket (pl "850 Pro 2TB"), akkor ki fog ferni 1 sorban az informacio.
-
SP4C3
veterán
válasz
#41133696 #65230 üzenetére
Én lennék az egyik leboldogabb ember, ha gyárilag minden úgy állna, ahogy kellene/illene, hogy álljon, de nem, ezért szükség van third-party böngészőre, tűzfalra, médialejátszóra, etc.
Ez a jogában áll, meg jogilag mit lehet, mit nem, ez engem hidegen hagy. Nem több, mint egy spyware, csak szerződéssel...
-
törölt tag
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #64118 üzenetére
Mivel még korántsem terjedt el a ReFS a mindennapi használatban, ezért nem különösebben probléma a cikkben taglalt hír. Na meg majd az lesz érdekes, hogy a támogatás névleges megszüntetése az egyes W10 kiadásokban, vajon a gyakorlatban mennyire fog működni. Mármint eddig is lehetett pl. a registry-ben trükközni, ami Win8.1-nél is működik. De manapság már olyan programok is tudnak ReFS-re formázni, mint pl. a Rufus.
-
-
svgyula
addikt
válasz
#41133696 #62359 üzenetére
Szia! Ez letölthető a mikrofos oldaláról Szép is jó is de megint elkezdett tolakodóan viselkedni! Felrakott egy "RelevantKnowledge" nevű böngészőt és be is rakta az automatikus indítások közé mintha valaki kérte volna vagy egyáltalán valamikor használta volna
Na meg gyorsan létrehozta 5 különböző helyen a programot meg a sallangjait.......... Elsőre ezt találtam majd lehet, hogy találok még mást is
-
válasz
#41133696 #62067 üzenetére
First of all let us clear up a few facts. The “Shared Source Kit” folder did exist on the FTP until this article came to light. We have removed it from our FTP and listings pending further review just in case we missed something in our initial release. We currently have no plans to restore it until a full review of its contents is carried out and it is deemed acceptable under our rules.
The folder itself was 1.2GB in size, contained 12 releases each being 100MB. This is far from the claimed “32TB” as stated in The Register’s article, and cannot possibly cover “core source code” as it would be simply too small, not to mention it is against our rules to store such data.
At this time all we can deduct is that The Register refers to the large Windows 10 release we had on March 24th which included a lot of Windows releases provided to us, sourced from various forum members, Windows Insider members, and Microsoft Connect members. All of these we deemed safe for release to BetaArchive as they are all beta releases and defunct builds superseded by newer ones, and they were covered under our rules.
If any of this should change we will remove these builds from the FTP and we will happily comply with any instructions to do so by Microsoft.
With regards to the BBC article http://www.bbc.co.uk/news/technology-40366823 about two Britons that have been arrested following an alleged Microsoft hack, we don’t believe there is any connection with this alleged “Windows 10 core source code leak”.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #57966 üzenetére
A videó véletlen első körben kimaradt, és pont egy lényeges mozzanatát mutatja a frissítési metódusnak, amiben a lemezkép nem DVD lemezre lesz kiírva, hanem Pendrive-ról HDD-re másolva, majd a futó Windows 10 alól mountolva kerül sor a tényleges frissítési műveletre.
Windows 10 alkotói frissítés fázis III. (1703 build 15063.11) ASUS A8N-SLI
-
csixy
addikt
válasz
#41133696 #58012 üzenetére
Töltőn kell tartani telepítéskor, bár még jó az aksi, lehetne anélkül is.
Na fenn van. Ettől az új defendertől hülyét kaptam! Már meg se kérhetem , hogy nézzen rá az adatbázisra, hogy van-e frissebb?
Olyan attitűdje van mint egy régi XP-s biztonsági központ és egy tudálékos vírusirtó keverékének ami tanácsokat ad, hogy mit csináljak a partíciókkal, meg milyen színű legyen a bekapcsológomb, .... satöbbi. -
vlevi
nagyúr
válasz
#41133696 #57936 üzenetére
"frissített Windows Movie Maker"
Az a Windows Live Essentials része volt, és azt a Microsoft lelőtte. Még települ, ha megtalálod valahol, de hivatalosan már nem létezik.
Wan helyette Paint3D
Movie Makert én is használtam, saját magamnak összevagdosni a kamerás mobillal (vagy a játékokból) felvett videókat. Arra jó volt, de ilyen feladatokra tényleg nem kell sokkal komolyabb eszköz.Nálam is fennwan a 1703.15063.13, de semmi nem változott.
Vagyis :
- Ha egyszer elaludt a gép, akkor egy újraindításig a gépházon lévő power gomb olyan, mintha nem is lenne. Nem az, hogy megnyomom, kikapcsol, de nem áll le, hanem olyan, mintha meg se nyomtam volna. Nem történik semmi. Persze, ha 5mp-ig nyomom, akkor leáll, mintha a konnektorból húztam volna ki, de nem ez a cél, hanem a normális leállítás. Asszem, a Win95 óta nem láttam ilyet...
- A routeren keresztül használt nyomtatót ugyanúgy kivágta a rendszerből ez is, mint ahogy a 1511, vagy a 1607 frissítés is kivágta. Újra kellett telepíteni
- Néha rájön a hepciáskodás, és hosszú-hosszú ideig nem hajlandó megnyitni valamit. pl. egy jpg képet, vagy egy avi, mkv videót. Aztán majd egy perc elteltével feldobja a "hogyan szeretné megnyitni" ablakot. Gyorsan bammeggg! Ja, mindezt, 8Giga RAM-al, i5 procival, SSD-n. Aztán persze néhanapján, amikor olyan kedve van, akkor hamar megnyitja ugyanazt a jpeget a megfelelő programmal, és nem is kérdezi, hogy mivel.- Ja, igen, azt nem tudom, nehezményezte-e már valaki, hogy a startmenüben lévő ikonokról csempékről nem lehet megtudni, hogy mi az, hogy hol van, satöbbi. Win7-en a startmenüben rendes .lnk shortcutok voltak, annak a jobbeér tulajdonságokban láttam mindent.
De itt? Mit fogok uninstallálni, ha ezt megnyomom? -
_ ĐanieL™
tag
szerk.: bocsánat, nem válasz akart lenni, csak mellé nyomtam
Sziasztok!
Posta appal kapcsolatban egy kérdés (gmail fiókkal használom): van e bármilyen mód arra, hogy folyamatos szinkronban legyen a Posta a fiókommal?
Jelenleg a szinkronizálás az 'elemek érkezésekor'-ra van állítva. Ami a bejövő mappa szempontjából nem rossz, mert rögtön értesít, ha mail jön.
Viszont minden mást is csak akkor szinkronizál, ha kapok egy e-mailt.Pl: kapok egy levelet.. amit áthelyezek egy másik mappába és mondjuk utána küldök is egy mailt. Aztán kikapcsolom a gépet.. de idő közben nem kaptam másik e-mailt. Nos pl ebben az esetben ha nem kattintok rá a frissítésre, akkor a webes felületen és a többi eszközömön marhára nem jelenik meg sem az elküldött üzenet, sem az áthelyezés.. sőt még olvasottnak sem jelöli amit a gépen már át is helyeztem... mivel nem szinkronizált.. mert nem érkezett újabb mail.
Kicsit bonyolult lett a fenti leírás... de ezzel lehet valamit kezdeni?
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #55299 üzenetére
Fentebb az NTFS-ről való bootolás volt ragozva, amire a kolléga azt mondta, hogy nem az UEFI-ben a hivatalos. Illetve maga az MS gyári tool sem arra formázza az eszközt. Az már egy másik dolog, hogy egyes gépeknél működik NTFS fájlrendszerű pendrive-val is a telepítés. Továbbá itt maga az adott Windows ISO is számít, amiről korábban volt szó. Illetve a 8.1/10 telepítő nyilván modernebb és azoknál elég lehet a sima fájlmásolásos módszer is.
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #55296 üzenetére
Egyébként ez a videó mit is akar mondani?
Az elején látszik, hogy NTFS-re formázod a pendrive-ot, viszont a telepítő MCT-vel történő letöltése & kiírása után már FAT32 lesz...Egyébként a korábbi hsz-re reagálva, azt tudom, hogy képes a Rufus UEFI-ben NTFS-re is kiírni, mert próbáltam. Illetve arról korábban volt szó, hogy az újabb gépeknél már ok lehet az NTFS. Persze az más dolog, hogy normál méretű ISO-k esetén van-e értelme?
-
vlevi
nagyúr
válasz
#41133696 #55264 üzenetére
Uefi telepitő készitése nagyon egyszerű. Fat32 pendrivera rá kell másolni az iso tartalmát, és kész. Az ntfs valóban lehet lutri, a hivatalos uefi specifika nem tartalmazza, hogy ntfsről is kellene tudnia bootolni. Ahogy pl egy linuxos uefi telepitot sem celszerű ext4-re formazni, csak azert, mert a linux alapvetően ext formazást hasznal. Vagy megeszi a gép biosa, vagynem. Fat32.
-
törölt tag
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#41133696 #46126 üzenetére
Hmm, milyen könnyen megtalálható helyre dugták. 10-ből 9 Windowsos egyből ott keresi.
Bezzeg a műveletközpontban nem lehet kitenni értesítést róla, hogy pár hibát talált és javított is a chkdsk. Mert nem. Nem és kész. Nem kell tudnom róla, úgy sem tudnám megérteni mit jelent. Túl sok lenne ez nekem. Azért fizettünk a Windowsért, hogy ne kelljen érteni hozzá. Azt kaptuk, amiért fizettünk.
King Unique: ez felveti a kérdést, hogy most akkor a fast startup bugos, vagy szándékosan okoz problémát aljas indokból... Mindegy, úgy se tudjuk meg.
-
törölt tag
Sziasztok!
Win10 N-m van és telepítettem a Medai feature packot és valami nem jó. Forza 6 ugyan úgy kéri és telepített frissítéseknél és a Windows szolgáltatásoknál sincs fent. Ha a KB3099229 szeretném feltenni azt írja, hogy már telepítve van KB3010081. Viszont, ha az MFP OBB package-re kattintok(ez volt az első amit telepítettem) azt írja, hogy frissítés nem érvényes erre a számítógépre.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#41133696 #45183 üzenetére
Biztonsági mentés Windows 7,8.x és 10 alatt alatt
5 éves cikkemet aktuálissá tettem
Különösebben nehéz dolgom nem volt
-
vlevi
nagyúr
válasz
#41133696 #45177 üzenetére
Win7-ben is benne volt ez a mentés. Win8-ból kivették, adták helyetette a File Historyt. Nem vált be, jobbatnem találtak, visszarakták a w7 backupot.
Aztán majd később keress egy hdd-t, és próbáld meg rá visszaállitani az így készült rendszer mentést. Tartok tőle, nem fog sikerülni.
Nálam a macirum a favorit, az ingyenes verziója sajnos az incrememtal backupot nem tudja, csak a differenciált. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Pano
addikt
válasz
#41133696 #40010 üzenetére
Nem, mivel licensz szerződés szerint 1 gépen használhatod, ha már az újra be lett aktiválva, akkor az jelenleg az "aktív pc".
A másik onnantól kezdve nem érvényes. Természetesen ettől függetlenül eltárolódik a MS-nél, mint "előzmény", hogy azon is használtad, de nem kap automatikus aktiválást, a fenti ok miatt. -
törölt tag
válasz
#41133696 #39952 üzenetére
Az ASUS M4A785D-M PRO alaplapomról a dobozos PUL licences Windows 10-et szépen átköltöztettem az új gépemre.
A kérdés, hogy a régi alaplapomat eladhatom e, és nem kell attól tartanom, hogy aki megveszi felteszi rá a Windows 10-et, és mivel az MS-nél korábban az az alaplap volt eltárolva (természetesen a kulcsomat nem tudhatja), az MS beaktiválja neki?
-
Popes
őstag
válasz
#41133696 #37537 üzenetére
Tudomásom szerint július után már nem tudsz másik gépet aktiválni a win7 kulccsal, a win10 pedig a hardver ID-s aktiválás miatt az új vason tuti nem fog aktiválódni.(viszont amennyire erőltetik a 10-et nem tartom kizártnak hogy később is lesz lehetőség a váltásra)
Roxkex Szívesen.
-
westlake
félisten
válasz
#41133696 #37537 üzenetére
Windows 7-et csak pénzért lehetett Windows 8-ra (vagy 8.1-re) frissíteni. Ugye jól tudom?
A képlet egyébként végtelenül egyszerű: az OEM licensz géphez kötött, a retail licensz meg gépfüggetlen.
#37540: Biztos vagyok benne, hogy el fogják törölni a limitet. Egyértelműen az a Microsoft érdeke és célja, hogy mindenki Windows 10-et használjon.
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #35465 üzenetére
Az a legszebb a névváltás is azért volt, hogy az IE rossz emlékétől megszabaduljanak. (pedig a 11/Modern IE korrekt) Az Edge most ugyanolyan rossz hírű, az elődjéhez képest van elmaradva, nem is a riválisokat kell nézni. Maradt ugyanaz a meme, az Edge amivel le lehet tölteni egy másik böngészőt. A Vivaldi is előbb kész lesz? Talán 20 ember csinálja.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #35397 üzenetére
"
Hello Brod,
Thank you for contacting Microsoft Community.
We understand the inconvenience you have experienced.
Suggest you to use the DISM tool first and followed by System File Checker for repairing any missing or corrupted system files. I mean, first run DISM tool, then try to use System File Checker to see if it works correctly.
Click Start.
Type cmd, and then press CTRL+SHIFT+ENTER to open elevated command prompt (I.e. Command prompt with admin rights).
If the User Account Control dialog box appears, confirm that the action it displays is what you want, and then click Continue.
Type or copy paste the below command lines one by one into it and hit Enter key:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
To close the Administrator: Command prompt window, type Exit, and then press Enter. Reboot your system and then try to run System File Checker to see if it works correctly.
Keep us posted if you require further assistance.
" -
válasz
#41133696 #35363 üzenetére
A 10240-es verzióhoz meg ezek érkeztek:
A telepítéskor azért volt bennem egy kis para, mert tegnap este felraktam az nvidia legújabb driverét, amiről ma olvastam több helyen is, hogy komoly problémákat okoz, többek között az olyan Win 10-es rendszereknél, amik nem tiszta telepítésűek, hanem csak frissítettek, mint pl. az enyém is. Nálam ugyan nem jelentkezett semmi gond, de azért tartottam tőle, hogy a mostani Win frissítések esetleg összeugranak a driverrel, de eddig szerencsére megúsztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest