Hirdetés
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Syl
nagyúr
válasz
V.Stryker #67759 üzenetére
KB3075249 (telemetry for Win7/8.1)
KB3080149 (telemetry for Win7/8.1)
KB3021917 (telemetry for Win7)
KB3022345 (telemetry)
KB3068708 (telemetry)
KB3044374 (Get Windows 10 for Win8.1)
KB3035583 (Get Windows 10 for Win7sp1/8.1)
KB2990214 (Get Windows 10 for Win7)
KB2952664 (Get Windows 10 assistant)
KB2976987 (Windows 8)Persze mindezek mellett nekem a héten csak belepiszkított a C:\-be a mocsok
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #67190 üzenetére
Neked mintha megtörtént volna a lefoglalás korábban és utólag akartad visszavonni, törölni? Lehet beeszi magát a rendszerbe és mit sem ér...
Én még 29. előtt leszedtem a KB3035583-at, majd utána a társait és nem kínálgatja magát a 10-es.
Bőven elég nekem másik partíción, másik OS-ként néha elindítgatni és megnézegetni... -
westlake
félisten
válasz
V.Stryker #67169 üzenetére
A GWX Control Panelt próbáltad már?
-
VoidXs
nagyúr
-
mzso
veterán
válasz
V.Stryker #67100 üzenetére
Itt próbáld ki a hármasat az a legegyszerűbb: http://www.tenforums.com/tutorials/6596-get-windows-10-icon-remove-taskbar-windows-7-8-1-a.html
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #67100 üzenetére
Illetve ami furcsa, hogy ez a registry kulcs sincs ott...
-
Syl
nagyúr
válasz
V.Stryker #65777 üzenetére
Az irodában a OneDrive Vállalati verziót kezdtük el használni és hááát, minden napra jut valami szopás...
Pénteken az egyik gépen le kellett szednem meg visszaraknom a teljes Office365-öt, hogy végre elkezdje szinkronizálni. A szokásos win reboot nem segített.
A saját vackaimmal inkább maradok a Dropboxnál. -
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #56115 üzenetére
Mármint hogy nem sikerült, és direkt kipróbáltam sima 8 és 8.1-en is és mind2-n működtek a kis szubjektív táblázatomban összefoglaltak
Talán egy kijelentkezés/restart kell neki esetleg, bár ahogy emlékszem az se nagyon.
(#56117) EarL 007: igen csak, ha nem használja, nem is kell bámulnia, akkor mit zavarja, h ott vannak a háttérben a rendszerben?? Az a pár-néhány 100 MB tárhely, amit a gyári appok foglalnak, meg nem olyan nagy egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #56115 üzenetére
Start8-cal is Metro-mentesíthető, nemcsak start-menü replika, hanem charms bar kikapcsolás meg ilyesmik.
(#56114) King Unique: fentebb részletezte miért a 8.1, mert jobban fut vele a lapos.
nem tetszik neki a ModernUI, nem akarja látni, azt megoldotta. de ha már "nincs" ModernUI, akkor minek az ott lévő appok, csak foglalják a helyet. (nem mintha sok lenne, de sok kicsi sokra megy) nyugodtan letörölheti őket, miért ne.
utóbbi időkben én is RT appok nélkül használtam a 8.1-et, mert nem volt rájuk szükségem és mert RPC hibával elborultak.
viszont szerettem azt, hogy a rendszer fürgébb-reszponzívabb a 7-hez képest (a 7-est felrakva érezni, hogy kicsit lomhább a 8.1-hez képest), meg hogy a OneDrive integráció (amihez az appot nem szükséges megnyitni) szépen, láthatatlanul működött. de muszáj volt visszaraknom a 7-est, mert csúnya memleakem volt 8.1-en.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #56113 üzenetére
Korábbi hsz-emben linkeltem, h xy Start menü pótló, pl. Classic Shell szinte jóformán elérhetetlenné teszi a modern UI-t és nem kell bámulni, használni, ahogyan a kezdőképernyőről is levehetők a csempék.
De, h majdnem full ignorálni őket a rendszerből...akkor talán nem Win7-et kéne inkább használni
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #56111 üzenetére
feldobsz egy Start-menü replikát, beállítod desktop bootot és admin-módú Powershellben kiadod ezt:
Get-AppXProvisionedPackage -online | Remove-AppxProvisionedPackage –online
ez letörli néhány kivétellel az összes RT appot. (asszem a OneDrive meg Settings ami maradni fog).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #53870 üzenetére
Áthelyeztem még 2012-ben
Azóta is ott vannak
Lapozófájl a D: meghajtón
dir c:\ /ah: Csak a Windows 8-cal érkező swapfile.sys van a C:\ meghajtó gyökérkönyvtárában rejtetten
Mivel van UPS a gép és a hálózati csatlakozó között, így a szintén tekintélyes méretű hiberfil.sys is ki lett kapcsolva, mivel ezt ugye nem lehet áthelyezni, és a gépben lévő 8 GB RAM miatt, az SSD-ből levenne kb 6 GB-ot.
(#53873) dpetibane: Amivel telepítetted a rendszert az rendszergazdai fiók. Az alól hozhatsz létre másik rendszergazdai fiókot is, de felesleges kockázat lenne admin fiók alól netezni.
[ Szerkesztve ]
-
CJ3
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #52302 üzenetére
Az csak úgy "poénból írta", mint korábban...ha nem tetszik, nem jön be, használni sem kötelező, akár még előtelepített notiknál se
Ott a downgrade lehetőség, v sok átlaguser megkéri a havert pakoljon neki egyből a jogtiszta 8-cas gépre, Win7-et, ami vsz virágbolti szokott lenni...
Csak Pro, na ezt nem tudtam...de legalább van ilyen lehetőség is. Bár amikét én már láttam egyeseknél, nem szokta őket zavarni, h a hozzáértő ismerős legális, avagy nem éppen az Windows rak fel nekik. Ahogy jó tanácsra frissítést is helyből kikapcsolják és vírusírtót sem tesznek Win7-re, max MSE-t, mert szaki azt tanácsolja neki, h annál nincs jobb...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #52288 üzenetére
Task Schedulerben kell létrehozni egy bejegyzést, aminek megadod hogy indítsa el az adott alkalmazást admin jogokkal. majd erről a bejegyzésről csinálsz egy parancsikont.
Elevated Program Shortcut without UAC Prompt - Create, érvényes 8-ra is.alternatív megoldás: Ctrl+Shift+klikk mikor indítanál valamit, bár ez feldobja az UAC promptot.
-
Soma01
veterán
-
válasz
V.Stryker #52179 üzenetére
Ez nem crackelés, ez a hivatalos módja a telepítésnek.
(#52223) Soma01: ez nem igaz. Ha veszel egy OEM windowst boltban, akkor fogsz hozzá kapni kulcsot. Én pl. OEM 8.1-et vettem, és annak megfelelően kérte is a kulcsot telepítésnél. Kulcsot akkor nem kér a windows telepítésnél, ha a BIOSba be van égetve a kulcs, de azt nem tudom, hogy ez pontosan milyen verzióra vonatkozik. Valószínűleg csak OEM-re, abban nem vagyok biztos, hogy eredeti, módosítatlan verzióra is igaz, vagy csak olyanra, amit a resellerek adnak ki (Samsung, Dell, Acer, stb).
(#52243) zsolt200: elég sok periféria lefoglal magának valamennyi ramot, ezért lehet kevesebbet használni. Pl. a hang- és a hálókártya is, főleg, ha integráltak.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz
V.Stryker #52224 üzenetére
Szerintem akkor nem lesz jó hozzá a kulcs. De próbáld ki. Tegyél fel egy olyat ami oem.
A régi rendszer amit sikerült régen beaktiválni, az meg van még valahol? pl. régi vinyó
De én nem vagyok profi. Várjuk meg azt aki tapasztaltabb...
De szerintem felhívhatod a Microsoftot. Nekem segítettek egy aktiválásban, amit simán nem tudtam elintézni. De egy csomó gépeléssel megoldatta velem a csaj. -
szabonagyur
félisten
válasz
V.Stryker #52199 üzenetére
Na de ha ez a módszer nem fogadta el a kulcsodat ott bajok is lehetnek!
Biztosan jó kulcs van meg? Mert amit mutatsz letöltő programot az jelenleg nem is nagyon megy. Az is lehet, hogy a te kulcsoddal beaktiválni sem lehet a végén, ezt meg kellene próbálnod. Amúgy milyen Win8-hoz van kulcso? Core, Prov vagy Enterprise? -
xxSanchez
őstag
válasz
V.Stryker #52199 üzenetére
1. Szedd le egy virágbolti oldalról a Windows 8.1 iso-t, ha nem bízol benne akkor pedig hasonlítsd össze az SHA1-ét az MSDN-el megtalálhatóval.
2. Telepítsd fel a rendszert a Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB, vagy a Core 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT generic kulcs használatával. Ezek a kulcsok teljesen legálisak, a technet oldalán is elérhetőek.
3. Telepítés után menj be a gépházba és írd be a valódi Windows 8-as kulcsodat, majd indítsd újra a gépet, ha nem tűnik el jobb lentről a "Windows nem aktivált" felirat.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #52196 üzenetére
Ja, eleve 8.1-hez kell csak a generic key.. ezt a 8 képet én se értem
Áruházas update-ről meg annyit, h nyilván eltart egy ideig amíg letölti és megcsinálja a frissítést, + a 8.1-re az azóta kiadott frissítések. Akár reális is lehet a 3 óra (összre, da ha csak a sima WU, akkor kevésbé), de pl. sok függ net sávszélességtől is, illetve most már áruházból egyből a 8.1 U1-et szedi le, tehát + arra való frissítéseknél is lehet spórolni ezáltal. -
szabonagyur
félisten
válasz
V.Stryker #52196 üzenetére
Akkor nálad valami nagyon nem kerek. Próbáltam nem régen és működött. De most ha 8.1-et akarsz felrakni akkor minek win8 telepítőt használsz? Telepítőd honnan szedted le?
Pl. megadott linkemről az első találat, Core kiadás generic kulcs Win8.1-hez tökéletesen megy:
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #52177 üzenetére
Áruházas upgrade...
Ha sima Win8 van a notidon, akkor az áruházból tudsz ingyen 8.1-re frissíteni és most már egyből a 8.1 U1-et rakja fel.
Ha tiszta meglévőre telepítést, v tiszta telepítést akarsz csinálni külön 8.1 telepítővel, akkor kell a fentebb említett procedúra, mert a 8.1-et a 8 kulcsával csak beaktiválni tudod , telepíteni nem, ahhoz kell a generic key.[ Szerkesztve ]
-
-
TRob1
veterán
válasz
V.Stryker #51110 üzenetére
"A chrome-nál meg ott van az is,hogy mondjuk megy a youtube, akkor ha befrissítek egy másik lapot, akkor a youtube lejátszás megáll, mint egy batyu f@sz."
Én nem tudom nálad mi van, de én sosem tapasztaltam ilyet. Sőt, több yt oldal is mehet akár egyszerre, szól mindegyik ugyanúgy, bármit frissítek.
szerk: Perpill Verzió: 36.0.1985.67 beta-m (amúgy mindig beta csatornán vagyok ha épp nem dev-en, de sztem ez nem jelent "gondot"
)
Jah, és a böngészés és k. gyors..
[ Szerkesztve ]
-
Damage401
senior tag
-
Damage401
senior tag
válasz
V.Stryker #51102 üzenetére
Esetleg, próbálj meg a böngésző kiegészítőkből kikapcsolni egy dolgot, lehet teker a proci. Annyit nézz meg még, hogy alapon mikor csak a böngésző van megnyitva, mekkora a terhelés?
Szerk: Mindenből a legfrissebb driver van fent? Update-en keresztül frissítetted a drivereket?
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz
V.Stryker #51097 üzenetére
Akkuról neked nem veszi vissza az órajeleket a gép? Nálam Pentium 2020M-van és akkuról csak 1.1Ghz-en hajlandó tekerni a procit.
Ezzel tudod megnézni és orvosolni a problémát: Throttlestop
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #51071 üzenetére
Es ez szerinted biztos, h 8.1 hibája, nem esetleg böngésző, v annak vmelyik bővítvénye, v éppen Defender okozza...
Utóbbi szerintem akár lassíthat is, mert úgy vettem észre, miután lecseréltem Qihoo 360-ra, v Webrootra, pattogósabb lett az egész rendszer...[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
-
Kurt Hectic
tag
válasz
V.Stryker #50941 üzenetére
Ki lehet írtani belőle a one drive-ot?
Szia,
nem értem, miért zavar a OneDrive, de ha elindítod az alkalmazását, Charm Bar -> Beállítások alatt kikapcsolható a fájlok szinkronizálása. A beállítások és egyebek szinkronizálását a gépházban tudod kikapcsolni, bár szerintem ne kapcsold ki, lehet, hogy egyszer még szükséged lesz rá.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
V.Stryker #12297 üzenetére
A kikapcsolás ugyanannyi lépésből áll, mintha klasszikus Start menüről futnál neki: itt Ctrl-Alt-Del megnyomása után a jobb alsó sarokban látható a Kikapcsolás gomb (ez csak az egyik módja, de a másik tényleg hosszabb). Ez két lépés, akár a régi Start menünél. Csak annál két kattintás az egérrel, ennél meg a kattintás előtt billentyűzettel hozod elő a gombot.
Ennél gyorsabb már csak az, amikor röviden megnyomod a számítógép power gombját, vagy tévedek? (Igen, tévedek: párom öccse rögtön a táp 0/1 gombját kapcsolja le hátul - vagy nem ér rá, vagy hülye.) -
vlevi
nagyúr
válasz
V.Stryker #12297 üzenetére
Felesleges kergetni a "rejtett lóf.szt benne, hogy klasszikus nézetet lehet benne varázsolni".
A Windows 3.1-es program managert visszavarázsolni.
Ez ilyen, fogadd el.
Én azt a részét nem tudom elfogadni, hogy az új felület nem annyira átlátható, mint a régi, és jónéhány esetben a működése is nehezen magyarázható.
Pl. nincs egy nyavalyás státuszsor, ahol pár apróság kinn lehetne. Minden rendszerben van egy ilyen terület, innen kivették, és nekem hiányzik. Pl. az órához vissza kell menni a startra, és ott előcsalogatni, aztán mehetek vissza folytatni a dolgomat. satöbbi. Jópár néhány apróság, amin egyesek csak úgy átlsiklanak, mert észre sem veszik, és csak azt szajkózzák, hogy bezzeg a sok újdonság, de én meg a sok újdonságot nem veszem észre, mert amikor a rossz részét látom, akkor már nem vagyok annyira kíváncsi az jó részére.Mostmár több, mint 1 hete ez van fenn, (82 nap van hátra
), és ha a desktopon vagyok, akkor nem zavar, hogy ilyen. Csak néha, amikor felbukkannak ezek az egyesek szerint letisztult, szerintem igénytelen értesítő ablakok, akkor az rosszul esik. Meg az, hogy a kikapcsolásra ilyenolyan hülye trükköket kell bevetni, mert egyébként macerás. Meg, hogy mindent keresni kell, még olyanokat is, amit eddig sosem. Baszki, Win7-en ha háromszor elindítottam egy programot, negyedikre a Win7 már tudta, hogy odarakja a lista elejére, hogy ne kelljen keresni. Nade, hagyjuk, mert fikázták már sokan eleget ezt a felületet.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc