- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
Annyit csinál, hogy boot-nál (még induláskor a logo-nál) kiírja, hogy hibát érzékelt, majd megpróbálja kijavítani, és kiírja, hogy nem sikerült. Olyan érzés, mintha nem is találná a rendszert. Próbáltam a telepítő CD-ről mindenféle javításokat, de szerinte zárolva van a rendszermeghajtó, és innentől semmit se hajlandó. Ami képet fölraktam, azt Command promptból sikerült. Legacy-ban lett fölrakva. Amikor egyszer valamiért uefi-ként akart bootolni, akkor volt hasonló a jelenség.
Csökkentett módban is ugyan ez a helyzet. -
cocka
veterán
Gyakorlatilag a Windóz frissítéseknél is alig derül ki, hogy valójában mit is telepítenek a háttérben.
Ahogy sok esetben pl. az Amazon sem kommunikálja, hogy a Kindle olvasóira kiadott frissítések konkrétan miket tartalmaznak. Többnyire csak ennyi az "infó":
minor bugfixes and improvements... Na hát ebből sokat tudtunk meg.
-
King Unique
titán
Tehát akkor az offoláson kívül láthatóan nem tudtál semmilyen észérvet felhozni arra, hogy az aktívan fejlesztett Open-Shell helyett miért a már 7 éve nem fejlesztett Classic Shell programot ajánljuk.
Igen, valóban meggyőzőbb lenne, ha elismernéd a tévedésed és nem írogatnál feleslegesen egy olyan témában, amiben eleve nincs és nem is lehet igazad a leírt okok miatt.Mivel te fűztél kéretlenül megjegyzést a leírtakhoz, ezért nem meglepő, ha arra válasz érkezett, aki meg láthatóan erőlködik és magyarázza a bizonyítványt, azt pont te vagy.
Bocsi, arról nem tehetek, hogy a jelen esetnél neked eleve nincs igazad és még a program hivatalos weboldalán leírtakat sem olvasod el és úgy ajánlasz egy elavult programot, ez a saját hibád, nem másra kell itt mutogatni és ráfogni mindenfélét a saját hiányosságaid palástolásához.A viccrovat meg arrébb van, ott kell poénkodni és nem itt.
-
King Unique
titán
Ha van a már nem fejlesztett Classic Shell programnak továbbfejlesztett változata Open-Shell néven, amire az előbbi weboldalán is piros betűkkel felhívják a figyelmet, akkor miért is erővel az előbbit ajánljuk és miért nem az utóbbit, van bármilyen észérv a már közel 7 éve nem fejlesztett program ajánlása és használata mellett az aktívan fejlesztett változat ellenében?
Ja, nyilván nincsen, pont ezért nincs is miről diskurálni. -
-
törölt tag
Lanon (kábelen) nem néztem, de viszek holnap egy kábelt. Eleinte a wifire fogtam volna, de a tárgyalóba nem húztunk kábelt, így az ottani gép wifin van, és működik az RDP oda-vissza. Csak win 10-es gépek vannak a win 8-as notebookon kívül, és mindent elérek mindenről notit leszámítva. Egy elrottyant zsanér miatt az irodában hagytuk ezt a gépet, előtte erről csatlakozott otthonról kolléganő vpn-en keresztül a helyi hálózatra, és ip alapján elérte a többi gépet. Igazából még egy hétig érdekes a dolog, a célszoftver utána 3/4 évig nem lesz bolygatva, de át fogom rakni egy másik gépre, csak nagyon időigényes a fapados szoftver miatt.
Portot így messziről nem mondom meg, de nem módosítottam rajta. Alapvetően az lett volna a kérdés, hogy ha win10-es gépről win8-as gépre akarok csatlakozni távoli asztallal, akkor van-e bármi extra dolog, amire figyelnem kell?
szerk.: most esett le, hogy csak azon a gépen van egyedül eset vírusgyilok, annak a tűzfala is be tud zavarni. -
erikke17
őstag
Igen, csökkentett módban is tekeri procit. Plusz ha Winből indítom csökkentett módba úgyan úgy be áll gép. Hosszú bekpacs gombal leállítom majd be aztán úgy indult el csökkentettbe. Szóval ennek kakukk. Ha le állítom gépet és nem állítom le főkapcsololóval ujra indul win...
-
-
erikke17
őstag
Semmi nem volt legutoljára PowerPoint.
Meg próbálom majd, hogy minden kimeneti portot tiltok biosban aztán úgy mit produkál. Ha jó akkor egyesével el kezdem vissza kapcsolni. Ami fura olyan fokozatosan kezdett romlani.
Sfc scan talált hibát de nem tudta javítani, esetleg egy: dism /online /cleanup-image /scanhealth ? -
törölt tag
Próbáltam már így is. Sajnos azt tapasztalom, hogy random eldobja a csatolást az OS, így hiába van jól konfigolva a mentő program. Indulásnál, ha nem aktív a megosztás, hibával kezd.
Valami nem teljesen kerek a VBox (6.1) Kubuntu 18.04 párossal.
Szóval több rétű a problémám.
Nézek egy olyan host rendszert, ahol a legfrissebb VBox rendesen benne van a tárolóban és minden van hozzá, mert így felerőltetve nem nyújt teljes funkcionalitást.
Eddig nagyon jól működött minden.
Köszi szépen. -
cocka
veterán
Van 3×1 tera a gépbe rakva, minek foglalkozzak vele. Ha majd nyomorogni kezdek a C:-n, nagyobbra méretezem a partíciót, ha az sem elég, akkor az azután következő D partíciót egyesítem a C-vel, D-ről meg megy a másik két vinyó valamelyikére, ami nem fér. Szóval meg tudom oldani. Amúgy 100 gigára állítottam a C-t, a maradék 830 gigás a D.
-
jimmedly
senior tag
-
King Unique
titán
Vagyis speciális kiadás volt rá előtelepítve, ahhoz való a licenc, ezért nem meglepő, hogy a sima Core/Home telepítése után nem lett aktivált. Ellenben az új infók alapján a with Bing kiadást telepítve láss csodát igen, azaz mégiscsak érvényes az, amiről eredetileg volt szó.
A megadott letöltési forrás lehet nem microsoftos volt, de ha működik és nincs vele gond, akkor nem kell ezzel foglalkozni.
-
King Unique
titán
Ahogyan nézem a téma topikjában tavaly már meg volt járatva ez a kérdés. De akkor ezek szerint ott végül mégsem tudtak segíteni, azóta sem sikerült megoldani. Amúgy pl. itt van with Bing ISO, a Microsoft weboldalán pedig ott a Single Language kiadás 8.1-hez.
-
King Unique
titán
Mármint maga a telepítés nyilván megy, csak az aktiválás nem, ha jól értelmezem. Az utóbbi meg azért érdekes, mert ha BIOS OEM Key van, akkor alapesetben a telepítő nem fog külön kulcsot kérni, hanem azt olvassa ki és automatikusan az annak megfelelő kiadás kerül telepítésre, majd utána aktiválásra. Arról pedig korábban is volt szó, hogy attól mert sikeres 7/8.1->10 ingyenes upgrade történt, utána akár a korábbi Windows is visszatelepíthető - amiről az upgrade történt - és használható azon a gépen, nem vész el annak licence, próbáltam már és működött. Ha esetedben nem, akkor az eszközgyártónál, vagy a Microsoft telefonos ügyfélszolgálatánál lehetne érdeklődni, megpróbálni ott az újraaktiválást.
-
-
Joker88
őstag
fú, köszönöm ezt a tanácsot.. időben olvastam..
Tegnap kora délután egy tört magyarsággal beszélő nénivel beszélgettem, "no probléma" ahogy kifejezte magát..
annyit mondott,ma délelőtt próbáljam meg aktiválni.. És sikerült !
Köszönöm !szerk 1 : annyi lenne a kérdésem, hogy a 8.1-ben megtalálható Defender megegyezik a Windows 10-ben találhatóval ? Vagy keressek rá egy önálló vírusvédelmi megoldást ? ( ugyanis az ESET licenszem pár nap múlva jár le.. )
-
kutkut
addikt
Ja, erre gondoltam, csak ezt az idézett részt nem ismertem. Azért is vagyok most itt, hogy tájékozódjak.
Egyébként ilyen mennyiségi licencből létezik egyáltalán olyan, ami örök licenc, és nem kell fél-1 évente megújítani? Mert [ha nem,] akkor nem tűnik túl nagy bulinak.
-
kutkut
addikt
Hmm, és CoA matricával, szerződéssel (hogy az eladó nem használja tovább az adott kulcsot*) plusz számlával már OK? Vagy konkrétan a HW a lényeg? Nem erről volt valami EU jogszabály, hogy nem lehet korlátozni a felhasználót, hogy ne használhassa másik gépen, másik HW-rel a megvásárolt szoftvert?
*Persze, bárki felrúghat egy szerződést, akkor nyilván bukta, de azért (aprón) a pozitív értékelések valamelyest csökkentik ennek valószínűségét.
-
King Unique
titán
A W32Time szolgáltatást is ki kell kapcsolni, ami pl. ebben és ebben a leírásban is szerepel. Utána nálam rendesen működött és nem volt +/- 2 óra eltérés egyik rendszernél sem. Az elején még a Linuxnál próbáltam állítgatni, de az nem volt eredményes. Egyébként egy másik gépen, ahol Windows 10 (1709) + Mint 18.3 dual-boot van, már nem kellett ezt piszkálnom, ott enélkül is működik rendesen.
-
ArthurShelby
addikt
A lemezkezelőt már futtattam, töröltem vele vagy 20MB-t
.
Visszaállítási pont törlésével kapnék 2.8GB szabad helyet. A WinSxS mappa nálam 8.09GB, de még nem sikerült megértenem mire való, és hogy tudok ott helyet fölszabadítani. (update vesztés nélkül)Egyszerűen nem értem. Mindent bőven számolva 4GB a telepítő iso fájl, az kibontva 8GB, egy 16GB-os kis ssd-n el kell férni egy windows-nak. Ha bőven számolok akkor 30GB a windows programokkal együtt, és 20GB az adat (nagyon bőven számolva!!), ez így 50GB. De nálam 80GB a foglalt hely, egyszerűen nem értem hol veszik el az a 30GB.
-
Ricko
tag
Szia!
Ez céges DELL laptop, kollégámnak is ilyenje van és nála működik.
De persze már kipróbáltam mindegyik USB porton (USB 3.0-son is).
Van otthon USB HUB-om, de nem hiszem, hogy azon keresztül jobb lenne.A naplózást este megnézem, miket generál olyankor.
Az, hogy nem tudja meg táplálni, ezt hogy érted? Ezeket az eszközöket gondolom úgy tervezték, hogy elengdő tápellátást biztosítson számára egy USB2 port.
-
-
Bandi821
tag
Szia! Asus Z97 PRO-m van. A BIOS-ban nem tudom kiválasztani, mint lehetséges boot eszközt, de a telepítés azon lépésénél, amikor a Hová szeretné telepíteni a Windows-t? rész jön, akkor felkínálja, de azt kiválasztva nem enged tovább, azt írja: nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni
-
-
stigma
addikt
Hello, köszi a segítséget.
Sajnos mikor kaptam a gépet és újra kellett tennem akkor max a win jelszót kaptam meg semmi mást.
Sőt lehet azon gondolkodom, lehet nincs is Onedrive (régi Skydrive) ami gondolom elengedhetetlen ahhoz, hogy bármit is leszedj az Áruházból.Majd max bereggelek neki a nevében és elintézem a frissítést.
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Orionk
senior tag
Szia!
HW alatt hardverre gondolsz? Ha igen, akkor MSI 163-D laptopom van.
Video kártya ATI Mobility radeon,
Memória 4GB.
64 bites OS, Win 8.1-hun van rajta,
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor TK-55 CPU van.Feltelepítettem azokat a VGA drivereket, amiket 9 évvel ezelőtt kaptam a laptophoz. De gondoltam, hogy azok már régiek és ezért a Driver NAvigator programot telepítettem, beírtam a licenszét, hogy jól működjön és azzal futtattam le egy driver diganosztikát és sok esetben talált frissítést és azokat rátelepítettem még.
Eseménynaplót nem ismerem. Mi az? Hogy érem el? Mit eseményez?
A laptopot csak én használom, más kezébe sosem kerül, hogy az eseménynaplóval figyeljem, hogy ki lépett be. Vagy nem is ezért kellene?
kösz
-
user112
senior tag
Lemezellenőrzés nem talál hibát. A Felújítás jelzi, hogy a meghajtó zárolt. Indítás javítás szintén nem tudja megoldani, ahogy a visszaállítás sem. Négy partíció van: Helyreállítási ntfs 300M hidden diag, fat32 100M boot, unknown 128M msftres, ntfs 223G msftdata. Nem tudom, hogy számít e, de ez utóbbi gyökérben van egy bootmrg de régi dátumú; viszont a win7 C:-n nincs ilyen file. Lehet, hogy ez kavar be?
-
Keef_Lee
senior tag
Na lehet, hogy láma vagyok, mert van benne (tinywallban) egy fájl és nyomtatómegosztás, ami nincs bepipálva. De elvileg a hálózatfelderítésre is dödögni szokott, olyan meg nincs engedélyezhetően. Na mindegy lehet, hogy ez megoldja, mert nem tudom, hogy a hálózaton belül a hálózati helyet mire állítsam, mert nincs ott semmi. Nevet sem listáz a Hálózatok közt.
Szerk: Újraindítottam, ez sem oldotta meg. Ez a tinywall elvileg csak egy shell a win wallhoz. Direktben tallózva lehet programot, mint kivételt beállítani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- PlayStation 5
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest