Hirdetés
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Sziasztok! Valaki találkozott már ilyen problémával? Ez mitől lehet? (12 giga van a gépbe és lehet nem megfelelően működik???) [link]
-
Bali27
addikt
válasz
szmayer1 #67141 üzenetére
A Superfetch a Windows XP-ben bemutatkozott Prefetch technológia továbbfejlesztése, amely használati statisztikák alapján rendezte sorba a rendszerindításkor betöltendő szolgáltatásokat és programokat, valamint a lemezen található programfájlok töredezettségmentesítésével gondoskodott a gyors programindításokról. A Superfetch a Windows Vistában jelent meg először és már a folyamatok memóriahasználati "szokásait" is figyelembe veszi. A Windows 7-ben tovább javították a technológia teljesítményét.
Hibernálásból és alvó üzemmódból történő visszatéréskor is érzékelhetjük a Superfetch működését. Amikor a Windows visszatér a készenléti állapotból, az adatok már betöltődtek indulás alatt a memóriába, így nem szükséges a lemezről beolvasni azokat újból.
Sokak szerint nem kell, meg rövidíti az SSD élettartamát..
Állítólag ez baromság, mert a win8.1-ben már annyira fejlett hogy akkor használja amikor nagyon kell, és abszolut nem igazak a "vádak"....(passzolom, de ha kikapcsolom nem érzek sebesség csökkenést) -
Bali27
addikt
Sziasztok. usite.hu-n találtam.. Szerintetek ha nem lenne nekik fontos akkor ránk erőltetnék?[link]
A Windows 7 is megkapta a megfigyelgetést (telemetry)
2015-09-12 16:46:25
Sziasztok!
Teljesen véletlen találkoztunk azzal, hogy a Windows 7/8 is megkapta a mostani, szeptemberi biztonsági frissítésekben a Windows 10-ben annyira utált megfigyelési cuccokat.Ezekről van szó:
KB3068708 - https://support.microsoft.com/en-us/kb/3068708
KB3075249 - https://support.microsoft.com/en-us/kb/3075249
KB3080149 - https://support.microsoft.com/en-us/kb/3080149A telepítésük után rögtön kapcsolatot is létesít a vortex-win.data.microsoft.com és a settings-win.data.microsoft.com szerverekkel.
-
Bali27
addikt
Köszi a választ
-
Bali27
addikt
A hangszóró tulajdonságok miért állnak vissza alapra minden egyes gépbekapcsoláskor? Állt-ban a magast szoktam picit felhúzni, de mindig alapra visszaáll restartkor.
-
Bali27
addikt
válasz
szabonagyur #60789 üzenetére
Értem.. Magyarul nem lehet
csak ha ki akarok magammal xxx-ni.
Mondjuk a Linux mintel is meg vagyok elégedve .. -
Bali27
addikt
Sziasztok.
Abban kéne a segítségetek hogy van egy Vistáról upgradelt 8.1-em.
Természetesen van serialom, és fel is tettem a gépre, megy is rendesen.
Viszont vetem egy laptopot, és ezzel a kóddal oda fel lehet tenni a nélkül hogy valami gebasz legyen, vagy a licenszem elvesszen? -
Bali27
addikt
válasz
szabonagyur #59278 üzenetére
Igen. 7870.. Igazából már régi probléma, de most friss winre telepített 14.12 van fent. Azaz a legújabb, és itt is.
Szóval ez miatt gondolnék inkább valami beállítás probléma.. Csak nem tudom hogy mi lehet...
qBittorrentet használok, és be van x-elve az alvó mód tiltása aktív torrentnél opció[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Siasztok! AZ a problémám hogy Win8.1- ben mikor a torrentet elinditom, és igy hagyom a gépet, X perc után persze kikapcsol a monitor, viszont amikor ujra ide ülök a géphez, monitor bekapcs, de csak villog a gombja és nem jön vissza a kép. Ez mitől lehet? Alvás, hibernálás ki van kapcsolva.
-
Bali27
addikt
válasz
MrCsiT #59051 üzenetére
Xfast rammal sok gondom volt nekem is..
Jobban jársz ha leszeded a Softperfect ramdisket.. (Sokat bemértem ez a leggyorsabb, és legegyszerübb) [link]
A többi hogy a Firefox pl cachet áthelyezni rá, Wintempet stb meg a winrart (Opera, Chrome akár mit is irnak a neten nem sikerült) tökéletesen jó. -
Bali27
addikt
Sziasztok! Légyszi segítsetek mert már nem tudom mi lehet a gond.. Ma kb 10X ujraraktam a 8.1-et..
Daniel K Audigy driver (2 féle is) minden restartnál elfelejti a beállításokat. Ezt akkor csinálja ha fastboot a biosban be van kapcsolva. Sajna be is volt, egy darabig, de már kikapcsoltam, és ezek ellenére is elfelejti a beállításokat. Mi lehet a baj? Esetleg ujra kell megint rakni a rendszertm mert a fastboot visszaállítás után nem volt ujrarakva. -
Bali27
addikt
válasz
szabonagyur #57061 üzenetére
Tweak SSD az például tök jó.. Prefetch Superfetchnél pl azt javasolja hogy hagyd bekapcsolva!!! Érdemes megnézni mert van néhány beállítási lehetősége, és pl ha valami be van kapcsolva és nem kell, akkor az pirosan van on-ra kapcsolva.. áttolod offra és zölden világít.. Tényleg megéri...
Tweakerből még a "fizetős" Windows 8 manager-t tudom ajánlani... többi ilyen progit max tisztításra.... -
Bali27
addikt
Üdv mindenkinek.
AZ érdekelne hogy pl az Advanced System Care vagy a Wise365 Rendszer optimalizálóját szoktátok -e használni.. Registry bejegyzéseken változtat természetesen, és elméletben rengeteg előnyt biztosít...
- Gyorsabb I/O müveletet
- Játékra optimalizáltabb processzort
- Prefetch, search, stb letiltása SSD-nél...Igaz a mellékelt screenshot az irodai XPs gépen készült és itt töredékét se irja ki nit win8 -nál.. de belinkeltem...[link]
-
Bali27
addikt
válasz
Ükshaaval[!] #40823 üzenetére
Kicsi, ingyenes, iszonyú gyors, nagyon nagy tudású, és van portable verzsön is a hivatalos oldalon ami tök jól és gyorsan működik Fswiever
-
Bali27
addikt
-
Bali27
addikt
Találtam egy nagyon érdekes dolgot windows telepítése előtt az UEFI bios beállításai között amit mindig bekapcsolva hagytam.. CSM a neve.. Szerintetek ez okozhat galibát?[link]
-
Bali27
addikt
Sziasztok! 2 problémám van.
Az egyik hogy ha felteszem az Audigy2 driverét (legalább ugy láttam hogy talán az miatt) ezt írja ki a Windows 8.1(windows 8 is annó) mikor ki akarom kapcsolni a gépet vagy restartolni szeretnék[link]
Másik probléma ami ettől sokkal nagyobb, a titokzatos kernel-power 41 63-as probléma.. Egyszer csak random restartol a gép..[link][link]
Nemrég proci cserém volt és azóta csinálja.. Elméletileg papíron az alaplap bírja. Táp / memória rendben, bios beállítások is voltak.. (több fesz cpu / nb nek) de semmi változás.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Valaki szokott Win8.1-en registry tweaket csinálni? Ha igen akkor mit érdemes?
Ja és le is szoktak tiltani különböző szolgáltatásokat is az okosabbak.. Mit érdemes? Van reálisan valami előnye neki?(teljesítmény, biztonság) -
Bali27
addikt
Én nemrég külön winyóra feltettem a Linux MIntet.. Olyan szinten bevált hogy a Windowwst tényleg a játékhoz, meg az Adobe cuccaim miatt hagyom meg. Win8 van nekem is.. Bevált, de azért kell rá virusirtó meg ez meg az... ami néha itt ott bekavar.. L nél ilyenek nincsennek..
-
Bali27
addikt
Az AMD chipset driverét megéri feltenni Win8-ra? Tapasztalata van valakinek ebben?
-
Bali27
addikt
-
Bali27
addikt
Friss hír. Augusztus 1-én jön a végleges Windows 8.1!!!
Valaki tud valamit hogy a beépített defender stb mennyire hatékony? Mert gondolkodom a Panda Cloudban, tűzfalnek meg a windows tüzfalat használom ezzel a kiegészítéssel.[link] -
Bali27
addikt
13.1 Catalyst kijött, és a guru3D.com ról lehet tölteni akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Az AMD chipset driverét megéri feltenni Win8-ra? Tapasztalata van valakinek ebben?
-
Bali27
addikt
-
Bali27
addikt
Szerintetek melyik a jobb? Az XMBC vagy a Win MEdia Center?
-
Bali27
addikt
válasz
Partyface007 #25552 üzenetére
Én Smplayert használok amikor csak ugy total commanderböl nézem a filmeket vagy szortirozgatok.
Amikor keresek valamit, akkor meg XMBC. -
Bali27
addikt
Üdv. Én annó 9-ért megvettem a Win8Pro-t. Az érdekelne hogy van egy jogtiszta Vistám (az volt fent amikor letöltöttem a Win8-at az assistantal) akkor at még lehet használni a kódjával, vagy sem? MErt haverom is megvették 9-ért, neki jogtiszta XP -van, de akkor épp Win7 volt fent mikor a letöltés managerrel leszedte és megvette a 8-at
-
Bali27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #23362 üzenetére
Nekem is legális a rendszerem.. 12.8 as AMD chipset driver fent van, és semmi hiba. Megy minden flottul.
-
Bali27
addikt
My WCP Start Screen Customizer nevü program a Net keretrendszert hiányolja 64 bites Win8-pro-n.. Ugy tudom hogy 4.5 van alapbol fent.. Ilyenkor mi a teendő?
-
Bali27
addikt
Üdv! Logitech G5-ös egérnél a görgő beálítások mindig vissza ugranak 1-re, a screen -ről..
Valaki találkozott már ilyennel? -
-
Bali27
addikt
Ez kicsi és rohadt jó.. Már támogatja a Win8-at és müködik is alatta! [link] Windows Firewall Control /Bibisoft/
-
Bali27
addikt
Tegnap óta kb 2 perc mire megnyílik a mail szolgáltatás... Valakinek van valami hasonló gondja?
Elinditom és bejön a kezdőképernyője és vagy 2 percig elmélkedik.. Nem hiszem hogy a windows update volt rá rossz hatással... Norbi Updatet meg nem kapott.. -
Bali27
addikt
válasz
panpeter92 #21124 üzenetére
Pont ugyan igy voltam a webcamommal.. driver volt hozzá win8 alá de a win8 nem látta..
Pár napja vettem egy Microsoft Hd3000-et és ehhez driver semkell... Sajna ez van...
Lehet párhuzmosan a win8 al kell feltenni win7-et..[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Mekkora amrha vagyok
tárgytalan a binges dolog..
1 dolog ment ki a fejemből.. visszaálítani az IE10-et alapértelmezettnek.. És ezt kellett...
Igaz akkor a kényelmes kis billentyü WEB gombomre az IE jön be és nem a WaterfoxDe annyi baj legyen... Legalább használéható a rendszer..
-
Bali27
addikt
1/A Gépház/Windows felújítása menüpont alatt mit újít fel? A Bingsearchban nem nyitja meg a megkeresett kifejezést... És akár mit csinálok. (program társítástól kezdve mr ujra is raktam de semmi..
2/Kezdőképernyő hátterét meg lehet változtatni? Mondjuk egy általam kreált vagy valami jó kis wallpaperrel?
-
Bali27
addikt
De a Bing kereső továbbra is xar maradt.. keresni keres, csak a keresés eredményéremikor rámegyek nem indít böngészőt..
-
Bali27
addikt
Kmm Playerben ugyan ugy csinálom ahogy te, csak én a 3Ghz es módra állítom mivel akkor látványosan szebb képet ad.. Pandora stb letiltve.. Még is nem kicsit bugos.. a 3 Ghz es móddal lehet a gond szerintem
Pont amiben többet tudott eddig a többitől.. Habár most hogy az uj Smplayert megismertem ez is közel a 3Ghz es mód közelében levő minőséget nyújt, ALAP beállításon!!!
És az mp3 at music appban az FLAC-t meg Smplayerhez társítottam tegnap este.. Rohadt jó lett! -
Bali27
addikt
Nekem a bing kereső a talált dolgokat nem nyitja meg.. Régebben véletlen valamit elcsesztem és sehogy sem tudom megcsinálni.. Az alapértelmezett programoknál stb jártam.. Ott semmi sincs.. legalább is nem találtam..
Binget meg már ujratettem, de ez a szerencsétlen megjegyez minden beállítást.. -
Bali27
addikt
válasz
Onderon #20298 üzenetére
Hát csak
Igazából nekem nagyon tetszik a Win Music App... Eddig ilyen hangszinkiemelővel csak Winampot használtam.. És már ennek is alapbol egész jó a hangminősége... Szóva bejön, a VLC meg külsöre sem jön be meg sehogy sem... Kmplayert használtam amig nem nyomták teli bugokkal.. Pont a mult héten tesztlem vagy 5féle lejátszót.. Minőségre meg stabiléitásra ilyesmi..
Nálam az Smplayer jött ki gyöztesnek.. uh most videnyóhoz azt használok.. -
Bali27
addikt
A Music app még mindig nem játsza az FLAC-t
-
Bali27
addikt
Zene alkalmazáshoz most jött ki egy frissítés..!
-
Bali27
addikt
válasz
nicu71 #20114 üzenetére
Fel kell venni a mappát..? Na ez az,... A többi képnézegetőben csak total commanderben enter, és ő automatikusan belép a könyvtárba a háttérben.. aztán meg egérrel vagy bill. vel tudsz lapozgatni...
A zene alkalmazás tetszik.. Hangimnőségben sem rossz és ugy szimpi lett.. A képnézegetőt sem adtam fel egykönnyen.... Mondom nem véletlen csinálták.. De van tőle sokkal jobb is...
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Huhh.. sajna elvesztek a serialok.
. Pár éve volt egy nagy cég kishazánkban, ahova néha különböző ügyek miatt be kellett mennem.. És amig kint vártam az előtérben, mivel ott voltak a titkárnők stb, a számítógépeikkel, szóval vagy 3 gépre ki volt téve az Xp kód..
Le is írtam mindet..
-
Bali27
addikt
-
Bali27
addikt
-
Bali27
addikt
válasz
fatal` #20039 üzenetére
Magyarul a Microsoftnak tök mind1 csak 9 ezerért elsüsse az Op rendszert?
És csak akkor jogtiszta hogy ha pl én a Vista alól installálom fel?
Vagy simán tiszta telepítéssel is jogtiszta ha ott figyel a Vista a fiókomban? Magarul mindenki mindent lexar?
És ha igy van ahogy az előbb irtam, akkor sincs semmi hogy ha nem Vista alól tettem fel?Azaz tudom korlátlanul használni meg frissiteni stb?[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
No.. De ha a kocsiért pénzt fizetsz?
Most akkor... Van egy kib..64 bites Vistám... Vettem 9 ezerért egy Win8 Prot... Azaz a licenszét.. de a licenszét én használhatom, és a licensz a használatra az enyém.. Nem???? Azaz jogtiszta, csak épp nem vettem meg a csilivili lemezes dvdtokos verzsönt... Nem erről van szó? Öntsünk már tiszta vizet a pohárba.. -
Bali27
addikt
Rendszer visszaállításkor a registry is visszaáll az adott pillanatban elmentett állapotra? Azaz nem marad teli szeméttel? pl felteszek egy drivert, és a driver előtti rendszert akarom..
-
Bali27
addikt
válasz
Воланд #19983 üzenetére
Azt nem értem hogy ha 32 biteshez van kulcsa akkor a Microsoft honnan tudja hogy neki ténylegesen van, és ezért 9.000 ért odaadja neki az Op rendszert..
Mert én feltettem a Vistát, aktiváltam.. Azt hittem hogy azt nézi hogy az adott pillanatban amiről frissitem az jogtiszta -e? ... Ezek szerint nem igy van? -
Bali27
addikt
Win8 ban mikrofonnal meggyűlt valakinek már a baja???
Audigy 2ZS hangkártyám van, és a legujabb driver van fent amiben elméletileg minden ilyesmi ki van javitva..
Amikor belebeszélek a mic-ba akkor hallom a fejhalgatón a hangom.. Viszont Skype meg Steam meg ilyesmik nem müködnek... -
-
Bali27
addikt
válasz
Sub-ZeRo #19886 üzenetére
Én feltettem.. Simán felment és rendben van.. UIgy látom hogy az alap Win8 drivert tuningolta fel Daniel K..
Igaz nekem ugy sem volt és igy sincs mikrofonom.. Vagy az Audigym xart be :'( vagy a mikrofonom..:S
Ja de ki is jött egy uj driver Audigy 4 hez.. MOst látom neked az van...[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Daniel K nem lustálkodik.. Íme a legujabb Audigy driver Win8-ra.. Friss ropogós..[link]
-
Bali27
addikt
Igen erre gondoltam.. Igaz tiszta telepítést csináltam a gépemre, de direkt feltettem a Vistát amikor a Win8 at megvettem.. Gondolom igy látták hogy jogtiszta a cucc...
Szóval ezt a Vistát gondoltam feltenni másik gépre..aa serialjával..
De akkor ezek szerint az a serial már nem érvényes.. -
Bali27
addikt
Amiről (pl én vistáról) upgradeltük a Win8-at az el is veszett? Mármint hogy az a kód amit a Vistához használtam az már nem él?
-
Bali27
addikt
Nem tudom mi lehet a baj.. Logitech G5 egerem van, és a legujabb win8 as logitech driver van fent..
Újra sem kell inditani a gépet, de a kerékmozdulatok /egy képernyő/ mindig visszaálnak 1 sorra..
Már rohadtul idegesítő..
Valakinek volt hasonló? -
Bali27
addikt
válasz
simon7012 #18769 üzenetére
Gondolom erre gondoltál.. Ugyan ugy.. [SSD OPTIMALIZÁLÁS]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- X-Plane 12 és kiegészítők
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)