- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baggio04
aktív tag
válasz
CirrMee #59287 üzenetére
Ezek közöl a torrent játszik. (megbízható helyről - eddig legalább is nem nyaltam be erről az oldalról semmit).
Minimális dolgot rakok a gépre, csak ami használva van, semmi olyasmi aminek értelme nincs: pl.: telepítésnél kis mocsok pipás dolgok..
Eddig avg-t használtam. (használok most is win7-en, jövőhéten viszont jön a 8.1)
Volt pár riasztásom, de rendszert még nem bojgatta meg semmi - kopp kopp. -
sys25
aktív tag
válasz
CirrMee #55925 üzenetére
Csak a táp+a dvdíró a régi,minden más 1 hete lett véve újonnan.
Első este amikor összeraktam a gépet a frissen telepített winen,a drivereken és a Chrome-on kívül semmi mást nem raktam fel és bizony olyan cirka 4 óra használat után elkezdte az akadozást/pattogást!Ja még az Avast Internet Security-t is.
Ilyenkor filmnézés közben minden 4.-5. percben beakad egy pillanatra a hang.
Halvány lila fingom sincs hogy mi lehet a gond okozója,ha valami hardveresen nem stimmelne akkor nem 3-4-5 óra után kezdené a hülyeséget,hanem már gépinduláskor,vagy legkésöbb a bemelegedés után.
Már annyit gondolkodtam ezen,hogy a fejem is belefájdult már...Volt már pár gépem,de ilyen gondom csak az elmúlt 1évben van.
Volt hogy napokig ment egyhuzamban a gép,mármint a régebbiek,mégse csinált semmi hülyeséget,most ugye akadozik a hang,de ha nincs naponta legalább 1x újraindítva akkor ~24 óra után még a gép is beakad úgy hogy az egeret alig bírom mozgatni,tiszta darabos a gép olyankor. -
sys25
aktív tag
válasz
CirrMee #55921 üzenetére
HDMI-n tvre kötve,fejhallgatón az alaplapi analóg kimenetre kötve és az erősítőre kötve is csinálja,szóval nem a perifériákkal lesz a gond!
Tápot sajnos nem tudok kérni,majd kipróbálom az újjal,azt akkor is vennék ha nem lenne gond,ha rendszerfejlesztés van akkor már ezt is cserélem!Az új vga kártyához úgyis kelleni fog egy jobb táp! -
sys25
aktív tag
válasz
CirrMee #55914 üzenetére
Persze,földelt!2 éve lett az egész ház újrahúzva.
Amúgy a tápomhoz még annyit hozzátennék,hogy alapjáraton is kezd kicsit hullámzani a venti fordulata,és egy enyhe cicergő hangot is kiad,de az nem a ventiből jön,hanem a tápból,ezért is lesz tápcsere.Ki van takarítva pormentes,tehát a kosz miatt nem csinálhatja!
Lehet hogy haldoklik a szentem,ezért is gondoltam arra hogy nem e a táp kavarhat be! -
sys25
aktív tag
válasz
CirrMee #55909 üzenetére
Új hardvereket vettem múlthéten,a ház,a tàp és a dvd maradt csak.
Szűz winnel,a lap driver lemezéről felrakott driverrel is csinálta.Azóta már az iobit driver boosterrel is frissítettem,azzal se lett jó,leszedtem a realtek oldaláról is a legfrissebb drivert,de ezzel is elkezd egy idő után pattogni.Úgy is csináltam már hogy nem rátelepítettem a már fentlévő driverre,hanem elötte lepucoltam a drivert a gépről.
De ahogy írtam is,az előző konfigomnál is ezt csinálta csak ott gyakrabban és durvábban... -
King Unique
titán
válasz
CirrMee #53414 üzenetére
Igaz, a kezdeti 8-ban nem minden, de Classic Shell volt akkor is, ahogy pl. ablak/ app bezárásra, v épp gép leállításra az Alt+F4 is régóta adott minden Windowsban, az megint más kérdés, ha vki ilyen elemi dolgokkal nincs tisztában... Google-t használni, utánanézni ennek-annak, persze megy, ha Skype-ot kell használni, még ők is le tudják tölteni és, ha nem jó a kép, v hang, akkor arra bezzeg már képes rákeresni és utánajárni mki, v épp, ha adott filmhez kell olyan lejátszóprogramot keresni, ami a feliratozást stb. is jól kezeli....márpedig, ha ezek mennek, akkor szerintem egy start menü pótló keresése is, persze, ha vki lustaságból, v dacból nem hajlandó, az már az ő baja...
Ez a jómunkásember féle user példája, megint a negatív hozzáállás és kicsit talán a user error tipikus esete. Egyet nem hajlandó kattintani és otthagyja....ennyi erővel leül egy 2013-as Office elé, ahol elindítod Word-öt, nem egyből a szerkesztőfelületet hozza be, hanem először választanod kell (+1-et kattintani), milyen doksit akarsz készíteni. Mert a korábbi verziókban nem így volt, akkor majd azt se használja, inkább visszaáll a régire, holott egyáltalán nem rosszabb, v bonyolultabb , mint a 2010-es...?? Aki tudja használni az Office-t, az ilyenen nem problémázik és az első alkalom után megtanulja, majd megszokja, aki nem, annak meg tökmindegy melyik verziót teszik elé...
Ez a frissítés kikapcsolás dolog, megint röhejes, mert, ha jól tudom XP-s időkben, illetve virágbolti verzióknál terjedt el, de sokaknál még mindig ez az etalon úgy látszik, holott változott azóta egy, s más....lehet vmennyit lassít, de főleg feltelepített programok, vírusírtó,1-1 driver talán, ami fogja leginkább a gépet, járatja CPU-t, HDD-t. Ha nem frissít, ott a biztonsági rések problémája, bizonyos fontos OS funkcionális javítások hiánya ---> szóval hülyeség nem frissíteni.
Vagy te netán ezt javaslod ügyfeleknek, ne frissítsenek, te magad se teszed??
De ez megint annyira jellemző, h sokan (átlaguser) 8/ 8.1 kapcsán tudnak orbitális nagy, stabilitást, használatot akadályozó hibákat felemlegetni, hanem pusztán csak triviális metró így, csempe úgy, ami kerülhető jobbára és ott az asztal... + ott a fals mítoszok, h nem frissít csak azért se, hiába van ott az új, már xy dolgot tartalmazó rendszer...
Na erre mondtam én, h negatív hozzáállás és user error vastagon és ameddig ez ilyen mértékben van jelen, addig kár mindenért, csak a rendszert hibáztatni... -
King Unique
titán
válasz
CirrMee #53407 üzenetére
Nincsen, de a start gomb jobb klikk menü és kezdőképernyő nem alkalmas tán mindarra, amire a start menü, amit az átlag user max gép kikapcsolására használ, mert még a gyorskeresőjét se tudja kezelni...
Akkor lenne igazi gond a hiánya, ha nem is lehetne felrakni 3rd party megoldást, v kezdőképernyőre csak áruházas appok lennének rögzíthetőek, de NEM így van...igaz legyen MS hibája is részben, h kivették, de, ha a user nem is él a lehetőséggel, h visszategye, az már egyéni szoc. problem...1. amint más is kifejtett, ez talán Win8 hiba, Win7-es gyári notik is ilyenek voltak...?
2. igen, csak egyrészt 1-et kattint, ott van az asztalon, amit elég 1x látni/ megcsinálni, h utána "megtanulja", másrészt felrak start menü pótlót, abban is beállítható, h oda bootoljon, harmadrészt kijött már egy ideje 8.1/ 8.1, amikben szintén beállítható, v már alapban is asztalt tölti be induláskor. Az, más kérdés, h vki a fals mítoszok, v haverja tanácsára kikapcsolja a WU-t és nem frissít, az onnan már talán nem MS hibája, ha a user nem él a lehetőséggel. Mellesleg új 8-cas notikat már 8.1/8.1 U1-el előtelepítve szállítják.
(#53406) worxland : igaz mehetett volna újként is, akkor bocs, ha ennyire zavar. Bár az talán mégiscsak egyfajta ekézés, ha a gyári megoldás nem fele meg.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CirrMee #53407 üzenetére
1. A Win8 hibája, hogy a gyártó tele b**za mindennel? A Win7-el szállított gépek is tele vannak..
2. A start menüvel szorosan összenőtt user a 7-et nem tanulta meg, vagy egyből azzal született? Aki használt előtte Xp-t annak is teljesen más a Win7 start menü vagy nem? Vagy a Win7-est meg lehetett tanulni a 8-ast meg nem mivel már egyszer tanult újat?Érdekes azért senki nem reklamált, hogy a vezérlőpult alapértelmezetten új lett és külön kel átrakni a klasszikus nézetbe, ami nem mellesleg Vista esetében egyértelmű volt, WIn7 esetében nem.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
CirrMee #51900 üzenetére
irásodból úgy látom az IT területen dolgozol. Nálunk sokáig nem dolgoznál az biztos. Aki informatikus létére az IT biztonsággal nem foglalkozik az szakbarbár. Mindenki aki sajnálja azt 1 kattintást az UAC-ra mert fél, hogy inhüvely gyulladást kap, ajánlom próbálgasson valamilyen linux disztrót. Az még a jelszavát is gyakoroltatja vele.
-
King Unique
titán
válasz
CirrMee #51895 üzenetére
Rákényszerítette ez igaz, de milyen érvek alapján ez a fő kérdés...
Az a baj, h a tipikus r=1 user valójában szinte semmihez sem ért és nem is akar, az a gond. Viszont akármilyen új program, oprendszer, felület használata igényel némi tanulást, ha ez nincs meg, akkor mégis mit várnak egyesek ?? Nem tudja használni Office-t, mert nem is akarja megtanulni, akkor ki a hibás??
Az nem igaz, h nem kell újítás, mert eleve egy új rendszert el kell adni vmivel és átlag usert nem érdeklik az xy fejlesztések, új technológiák. Kommersz dolgokkal - új dizájn, sebesség - lehet hatni rájuk. Amit korábban említettem 3D asztal, az se lett volna jó senkinek, de semmi, ami kicsit is más, akkor meg...
95% nemtom honnan van, kb.90 az, v nemrég lement az alá, majd kicsit vissza.
Érintőképernyős, ill. kettős használathoz hogy jön a Win7, a W8 épp használható desktop mód révén asztalon és a modern ui lévén érintőn is.És azért nem uaz a W8 asztalon, mint a W7 érintőn, mert előbbit mondhatni viszonylag kényelmesen lehet használni ott is.
UAC, Smartscreen eleve biztonság terén is fontos, azt nem kéne firtatni, h van-e értelme a kikapcsolásának, sok átlag user frissítéséket és vírusírtót is kikapcsolja, csak h ne zargassa...akkor meg miről beszélünk, talán ők annyival jobbak értenek hozzá esetleg?
Eleve azért nem használ olyat sok programot senki, h egy kis, egyébként gyors görgetés nehézkes lenne és csak 1 felületet kell rendszerezni. Ez így mellébeszélés...
Mappa és más hivatkozások ikonjait desktopon max asztalra, tálcára tudod jobbára kitenni, de az mivel mind2-ben van, mondtam, h legyen kizárva. Sima start menü azért ennyire nem ügyes, a Classic Shell nemtom, de azt meg átlag user nem ismeri és nem is akarja... -
King Unique
titán
válasz
CirrMee #51874 üzenetére
Hiába írkálsz utána, a lényegen, objektív érvek hiányán nem változtat...
Nem szerették, mert nem is akarták megszeretni, pusztán mert más volt, mint a W7, ennyi. Mindennapi használatot, főleg az 8.1 U1 egyáltalán nem akadályozza. Én sem vagyok érte minden téren odáig, de ha egyszer ott ban ugyanúgy a sima asztal és, ha akarom 9x%-ban csak azt használom, akkor mit problémázzak rajta?
Nyilván mobil piacuk népszerűsítése is volt a cél, meg, h kellett vmi újat is beletenni. Egyénként nagyon sok gyártó löki oda kötelezően a dolgait s usernek, mondhatni ráerőlteti. Ennyi erővel programok új felülete, ribbon menü, gmail új felülete--->levélírás stb. Lehet elsőre fura, de bőven meg lehet szokni és lehet használni. Akinek mégse, használjon akkor mást.
Nem értem mit keverek, mikor az asztali rendszer is használható érintőképernyőn és oda nem árt a Metro?? De mivel mondhatni jobbára külön van választva a kettő (desktop / metro), nem tapicskolós monotoron ugyanúgy el lehet lenni asztali felületen.
8 nem az asztallal indított...de odakattintani az asztal csempére aztán nehéz volt....8.1/ 8.1 U1 óta ez meg már szerintem nem téma. Persze bejelentkező képernyő is modern ui-s, de az csak nem zavró, mikor bejelnetjezett asztalra, utána már nem tol oda semmit csak úgy...
Kikapcsolhatóság, ez a jellemző kívánság...
Csak akkor egy eleve ezzel reklámozott rendszert hogy ismert volna meg a felhasználó, h na már akkor lőjük ki az elején, hiszen azt mondták neki? Sokan kikapcsolják UAC-ot is, mert hogy mer rákérdezni mit csinál ő a gépen ; Windows-frissítéseket is, mert az is minek van stb.
Eleve az ember vizuális típus. Sokkal több infót hordoz egy nagyobb, jobban látható parancsikon, ami pl. külön kategóriákba is van téve (kezdőképernyő). Sima W7 féle start menüben csak a gyorslistára pakolja ki a gyakran használtakat, egyebet meg kikeresni lenyitogatni macerásabb, mint egyből kezdőképernyőn rábökni.
Ha nem nézzük asztali és tálcá rögzítési lehetőséget (mert az mind2 rendszeren adott), akkor pl. egy mappa tartalmát, weblapot és jóval gyorsabb kezdőről megnyitni, mint sajátgépben kikeresni, v böngészőbe keresni előzményeknél. -
karlkani
aktív tag
válasz
CirrMee #49200 üzenetére
Megoldottam... Az alapértelmezett aero.msstyles-t módosítottam. Fehérre állítottam a címsor szöveg színét, valamint a kis méret, teljes méret, előző méret gombok színe is fehér lett. A modern felületen működik a jobb klikkre előugró menü. Ha érdekel, írj rám és elküldöm a témafájlt.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
CirrMee #49315 üzenetére
Cégecskék? Az MS bevételének nagy részét a vállalati ügyfelek teszik ki. Ez nem csak abból áll, hogy megveszik az op. rendszereket azt csókolom. Nagy részük Premier Supportot is köt, ami nem kis lóvé. Az átlag felhasználók nagy része OEM-ként jut hozzá az op. rendszerhez. Nagyon kis töredékük az aki megveszi külön. A virágboltos verziókról meg még nem is beszéltem. Általában ezek szoktak fanyalogni.
-
King Unique
titán
válasz
CirrMee #49317 üzenetére
Én nem értem mért lovagol mki erővel az új rendszerben ezen a start menü témán
, mikor a 8.1 start gomb bal klikk is csomó mindent előhoz, fontos progikat úgyis asztalra, tálcára rögzíted, de sokkal gyorsabb és kényelemesebb a Metróról indítani [link]. Azért már néhány másodpercre áttérsz a modern felületre még nem kötelező ott ragadnod, azon dolgoznod (én se szoktam), katt programra és kész, vissza desktop 1 kattintásra.
Egyik gépen meghagytam sima 8-cast, tettem fel egy CLassic Shellt, de őszintén szólva, nem, v alig használom, mert rájöttem sokkal praktikusabb a Metro (nekem)
Sokan okoskodnak, h "mért tették választhatóvá telepítéskor , mért nem ki-be kapcsolható" stb., igen akár előbbi talán ment volna, mert utóbbi azért mélyebb rendszerbeállításokat érint ahhoz. Viszont akkor senki nem rakta volna fel és az nem igazán lett volna "jó", hisz pont Metróval népszerűsítették a 8-cat, h többek között ezzel tud többet.
Igaz, h félig-meddig ráerőltette MS a userekre, de az lett volna a teljes rákényszerítés, ha csak Metro, v vmi összemosott egyben funkcionáló Metro-desktop vmi toltak volna az ember elé. Továbbá, ha modern felület PC-n, nem érintős notebookon is csak speciális, a húzogatós újjmozgásokhez hasonló mozdulatokkal lett volna kezelhető.
De mivel lényegében különálló felületként van / használható a desktop és van / használható a Metro, + simán egérrel elkattintgatsz csempéken, mintha csak asztali mappákon tennéd, addig szerintem nem kéne annyira túlreagálni ezt a dolgot...Nem tudom milyen lesz a 9-ces, de remélem viszik tovább ezt az irányvonalat és nem írtják ki teljesen modern felületet,nem csinálnak egy visszabutított full 7-es klónt.
(#49314) szabonagyur: + 1
-
szabonagyur
félisten
válasz
CirrMee #49317 üzenetére
Egyet értek veled, csak akkor miért egy oldalúan vannak módosítások? Ezt nem értem, ezért lehetne választási lehetőség, hogy kell e a felső csík, start menü stb. Mert így tényleg úgy jön le, hogy csak az a célpont akinek eddig nem felelt meg a rendszer, akinek meg jó volt most már nem érdekes. Na mindegy valahogy, megszokom a felső sávot, max átrendezem a böngészőben lentre a füleket.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CirrMee #49315 üzenetére
Ahogy írtam Office esetében is megtették a teljes változást és nem volt visszaút. Egyértelmű, hogy felhasználói nyomásra történt, csak nem értem az okát, hogy máskor ki tudtak állni a nézetük szerint minek ezen változtatni. Mert akkor most meg majd akiknek ez nem tetszik akkor a következő Update során meg visszaveszik a funkciót, ez lenne a várható lépés.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CirrMee #49313 üzenetére
Attól, hogy berakta ezt a pár hülyeséget nem engedett egyáltalán még a felhasználóknak, mivel aki Win8.1 ellenes nem ezeket várták el, így csak két szék közé esett, mivel senki igényét nem elégítette ki. Annak akinek tökéletes volt a Win8 annak nem hiányzott ez a kikapcsológomb, meg társai újítás, akinek meg eddig sem tetszett így sem fog mivel nem olyan mint a régi.
Érdekes céges szinten meg tudják szokni, meg oldani, hogy jó legyen a Win8 is, csak egyes userek nem. Napi szinten tapasztalom olyan cégnél ahol több, mint 1000 gép van, aminek a fele már Win8-as és jól elvannak rajta az emberek, produktív munkát végezve, mivel aki dolgozik nincs ideje a start menüvel bohóckodni.
-
B-L-A-C-K
titán
-
válasz
CirrMee #48614 üzenetére
Sztem félreértetted. Pont hogy kikell venni a pipát. de online vagyis ms es fióknál nem működik a dolog. Csak lokális fióknál lehet megoldani, hogy ne kelljen állandóan bejelentkezni. Énis akartam, de sajnos nem lehet, csak lokál fiókkal.
Egyébként, most akkor lesz vajon update 2? meg az az új start menü? Na nem mintha nagyon kéne, de nem iértem miért nem lépnek arra valamit, hogy két explorer, két vezérlőpult. Értem én, hogy a gépház az jobb érintős gépeken. De ezzel is sok vackot kilehetne szanálni.
Továbbá kérdésem, hogy nekem a notin gyárilag W8 van. Namost ha újrahúzom a gépet, akkor ha udatelem, akkor a 8.1 megy fel simán és azt updatelni kell? vagy a 8.1 update megy fel rögtön? Mert ugye a 8.1 az az áruházból frissült, az update meg live ról... Na akkor ez hogy is van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- DELL T40 EMC Szerver
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest