- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz
rgeorge #67241 üzenetére
A feladatütemezőt átnéztem, de még 2x 3x nekifutok, de a linket csak nagyjából értem. Németet tanultam.
Elnavigáltam a regeditben, és van olyan bejegyzés, de nem értem mit kell vele csinálnom.
Törölnöm a C meghajtóról az exe fájlt?"Open Regedit and navigate to the following key.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Look in the right pane, there will be an entry called Userinit.
Change the value of Userinit to C:\Windows\system32\userinit.exe" -
aizen92
addikt
válasz
rgeorge #64657 üzenetére
100/100 az ssd, semmi hiba, akkor futtatok egy egész napos memtestet.
Az a baj, hogy ezt a szervizzel mire leharcolom, hogy ha tényleg memoria hibát találok, ők ne a 2 perces windowsos szart futtassák, ami sose talál hibát......
Legviccesebb, hogy a Ram az "integrált", úgyhogy az egész alaplapot ki kell cserélni.....+ ha ez se fut hibába akkor ssd helyett visszarakom az OSt a csigalassú SSHDra és tesztelem azzal....hátha tényleg az ssd, erre meg a szerviz nem tud mondani semmit....
Köszönöm uraim!
-
Headless
őstag
-
törölt tag
válasz
rgeorge #58637 üzenetére
Most a következő a helyzet. Leszedtem az AMD Clean Uninstall Utility 1.4 (6.13Mb ) -vel az összes AMD-s drivert, természetesen újraindítottam a rendszert. Tényleg leszedte a drivert, ezt igazolja a "csodálatos felbontás" is. Aztán leszedtem a KB3004394-et is, nem kért újraindítást, de magától értetődően újraindítottam. Ennek ellenére azt az egy magot pörgeti.
-
törölt tag
válasz
rgeorge #58033 üzenetére
Egy DDR2-es gép miért ne támogatna? DDR1-nél volt a maximum a 4x1 GB RAM. A kérdés inkább az, hogy a processzora támogatja e a 8.1-gyel bevezetett újabb utasítészkélet követlezményeket:
"Már a Windows 8-ra is jellemző volt egyfajta kettősség: ha a számítási teljesítményt és a memóriaigényt vesszük alapul, kevesebbel is beérte, mint elődje, a Windows 7 (sőt, ez a tendencia már a 7-essel elkezdődött), azonban mégis korszerűbb processzorokat követelt meg, mert a CPU-nak a PAE/NX/SSE2 utasításkészleteket is támogatnia kellett. A 8.1-es rendszer tovább szűkíti a kört, mert 64 bites változat esetében újabb kritériumoknak kell megfelelnie a központi feldolgozó egységeknek: a CMPXCHG16b, PrefetchW (AMD esetében ezt a 3DNowPrefetch helyettesíti) és LAHF/SAHF CPU utasításkészletek ismerete is alapkövetelmény lett, bár a Microsoft által hivatalosan listázott rendszerkövetelmények között ez nem szerepel."
Mire telepíthető a Windows 8.1 előzetese?
(#58036) rgeorge: Az igaz, hogy vannak olyan alaplapok, amelyek korlátozva vannak például slotok számában max 2 slot a 4 helyett, de ezeket elsősorban nem asztali PC-be szánják, hanem talán HTPC-be.
Vagy szomszédomnak az ASUS A7V8X-X LAN DDR I-es lapja még a dual-channel idők előtt 3 slot maximum 3 GB RAM. MIlyen alaplapod van egyébként?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
rgeorge #57533 üzenetére
A HDMI-hez hasonlóan a DisplayPortot is a nagyfelbontású és többcsatornás videók hang- és képátviteléhez, illetve a Blu-ray formátumok mellett valamennyi 3D-s sztereó szabványt támogatja FullHD felbontás mellett is.
Audio signal Optional :
- 1–8 channels,
- 16 or 24-bit linear PCM
- 32 to 192 KHz sampling rate
- maximum bitrate 36,864 kbit/s (4.608 MB/s) -
szabonagyur
félisten
-
SloWater
tag
válasz
rgeorge #55331 üzenetére
Tudtam, hogy elfelejtek valamit leírni
az is megvolt.
Az ellenőrzést igénylő komponensek között két elem van, hiányol egy alkalmazást a DVD lejátszáshoz és a A Biztonságos rendszerindítás nem kompatibilis.
A kompatibilis elemek felsorolásban az alaplaphoz köthető tételek közül megjelenik a
- AMD High Definition Audio Device
- Realtek High Definition Audio
- Realtek PCIe GBE Family Controllerde maga az alaplap mint eszköz nincs megnevezve.
Nem is kell, hogy legyen?
Az utolsó tétel az a hálózati driver lenne ugye?A videókártyám fel van sorolva, mint kompatibilis elem, de a processzor pl. nem (konfig az adatlapomon).
A fenti három tétel kompatibilisnak minősítése azt jelentené, hogy a most fent lévő win7 driverrel menni fognak 8.1 alatt?
Bocs, hogy ennyit kérdezek
-
Kezdő Balázs
tag
válasz
rgeorge #55149 üzenetére
Szia!
Amiket írtál biztosan helyes,és igazak,de egyébként a google-ban azt olvastam,hogy ez a dll sajnos a kék halál jele, én ennyire nem értek hozzá,és igen jól emlékszel én próbáltam
a winem mellé még OS X-et telepíteni,de nem sikerült,úgy,hogy csak a Windows 8.1-em van telepítve a gépre. -
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
rgeorge #54608 üzenetére
És mi a teendő, ha szeretném használni a hibernálást? Most első körben win7et használnám néhány napig, úgy el tudom dönteni melyik marad. A biztonság kedvéért meghagytam a win8 partíciót, win7-et fogok bootolni, hibernálni a napokban, de hogy oldjam meg, hogy szükség esetén a 8 is betölthető legyen, mit csináljak a boot résszel?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
rgeorge #54346 üzenetére
A fenébe.
Pont úgy emlékeztem, hogy régebben azt mondták, a másik meghajtót le kell húzni telepítéskor.
premete Ez nekem bonyolultnak tűnik, meg valószínűleg az átírás akkor segítene, ha rajta maradt volna a Win7-s meghajtó. Egyelőre nincs semmi gond, remélem nem is lesz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
rgeorge #54339 üzenetére
Köszi! A Win8 lett később telepítve, Win7-s lemez le volt húzva. Legacy boot-ot engedélyeztem, gyors indítás kikapcsolva. A Win8 boot menüjét, hogyan tudnám használni a BIOS boot választás helyett?
-
kenny123
addikt
-
rita7107
aktív tag
-
szabonagyur
félisten
válasz
rgeorge #52726 üzenetére
Hello
WP platformon tud navigálni az biztos, de a kérdés, hogy itt is tud e, mivel egyetlen cikkben illetve a Store beli leírásban sem találtam rá utalást. Leírás szerint is inkább csak útvonaltervezésre jó.
UI: felraktam, navigálni nem tud Windows alatt, útvonaltervezésre jó, mint a Google Maps.
-
válasz
rgeorge #52726 üzenetére
Most nem tudok segíteni. Évekkel ezelőtt használtam utoljára, akkor Nokia telefonon. Most nincs olyan eszközöm, amin futna. De csodálkoznék rajta, ha kivették volna belőle a navigációt, hiszen az a lényege a programnak.
Ugye van GPS vevő azokban az eszközökben, és be is van kapcsolva a GPS? Továbbá látják is a műholdakat? Az is lehet gond, ha épületben vagy.
-
quailstorm
félisten
válasz
rgeorge #52616 üzenetére
NAGYON KÖSZÖNÖM! amúgy droidon csak 450HUF, de a dupla pénz is annyi ott, majd írok egy cikket a játékról
(#52617) atoka1: igen, épp a drivercserét akartam forszírozni, illetve Win7 hálózati drivert nem szabad 8.1-re rakni.
nem mintha azt csináltad volna csak megjegyeztem -
atoka1
tag
válasz
rgeorge #52616 üzenetére
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, hogy 8.1 alatt friss telepítésnél megvan a full sávszélem, de miután felrakom a drivereket az 50 Mbit helyett csak max 4-5 el szed, a feltöltés meg maxos 30 Mbit. Eddig semmi bajom nem volt vele, régóta használom a 8.1 et. Eddig upc net volt, de 2 napja váltottam digire, ez összefügghet?
-
LLKobe
veterán
válasz
rgeorge #51586 üzenetére
De lehet. Van erre valami szoftver, de nem tudom a nevét. A mi egyik ügyfelünknél is van így használva egy gép, két bill., két egér, két monitor, és két külön asztal. Egyszerre használják így.
Mod.: nem ez az, de példának jó.
-
-
pete_21
addikt
válasz
rgeorge #51290 üzenetére
Köszönöm, akkor az lesz, ha alkalomadtán kell majd.
Az email-es, kódmegerősítéses kérdésemmel kapcsolatban nem tudsz infot adni?Egyékbént nekem eddig tetszik a Win8. Szép, gyors, szerethető. A gyorsaság remélem megmarad később is. A Metro felület és Start menü hiánya egyelőre szokatlan, de szerintem csak idő kérdése. És egyes dolgok elérése még gyorsabb is, mint Win7-en: pl. Eszközkezelő, Rendszer, Eseménynapló stb.
-
pete_21
addikt
-
pete_21
addikt
válasz
rgeorge #51277 üzenetére
Köszönöm a választ!
Újratelepítettem, pár órát vesztettem, de így azért nyugodtabb vagyok.
Ha létrejön a boot menü, akkor a Vista indíátásnál nem fogja ellenőrizni, és ezzel együtt elrontani a Win8 fájlrendszerét? Vagy ő átír valamit, amit utána a Win8 visszaír?
Egyébként telepítésnél most is lehúztam a többi winyót, nem igazán használom a Vistát, nem kell nekem a boot menü. Jobbnak láttam egy tiszta, olyan telepítést, ahol csak a Win8-as winyó van bent (illetve nemsokára a Vistas winyóról leköltözök, és ki is lesz kötve). Viszont telepítés előtt megcseréltem a kábeleket a SATA portokban, így most a Win8-as hdd került a SATA 1-be. Így szerintem már nem lesz gond, és nem indulhat el a Vista.Egyébként ha kellene, a gyors rendszerindítást ezzel lehet letiltani?
Illetve még egy kérdésem van: a fiókomhoz jelszót nem állítottam be, de azt tapasztaltam, hogy ha új alkalmazást szeretnék letölteni a Modern felületre az app storeból (pl. egy árfolyam alkalmazást), akkor már be kell jelentkezni online fiókba. Így készítettem egy outlook-os emailt. Most már ezt használja a Windows (Office is, de ez nem is gond), és bejelentkezésnél is az email jelszavát kell megadni. Milyen módon lehetne a jelszót kikapcsolni? Vagy az legcélszerűbb, ha autologint állítok be így?
Köszi a segítséget! -
Véreshurka
senior tag
válasz
rgeorge #50459 üzenetére
Áhhh! Szóval lehet csak be kellene tolnom neki egy telepítőlemezt és nem is kéne itt vacakolnom a szériaszámmal megilyenekkel... Nem lenne rossz.
hanischz: de ez az aktuális rendszerről készít biztonsági másolatot ha jól sejtem, míg nekem egy "friss" recovery cd kellene.
-
looser
addikt
válasz
rgeorge #49517 üzenetére
Köszönöm a választ! Generikus kulccsal nem próbáltam még, sem másik kulcskiolvasóval. Ha most nem megy, ez lesz a kövtkező, mert jó lenne eltenni az iso-t.
(#49521) szabonagyur: "Minek ezt a rendszergazda fiókot aktiválni"
Ezért: "Az Áruházban azt mondja, hogy nem rendszergazdai jogú a fiók (de az)." Ez az első indításkor létrehozott fiók, erre mondta, hogy nem rendszergazdai. Így aktiváltam a helyi rendszergazdát.
A nem Pro verziót nevezem Home-nak.Megoldás: KB2871389 frissítés uninstallja. Újraindítod. Ezután letölti már a telepítőt. 4Mbit ADSL, úgyhogy hazamegyek lassan :-)
-
szabonagyur
félisten
válasz
rgeorge #48075 üzenetére
Az MS eszköze sajnos kevés a kolléga problémájához. Hasonló cipőben járok én is, Windows 8 tökéletesen megy a laposon mind a 32 és 64 bit is, azonban ha 8.1-et akarok felrakni vagy frissíteni a Win8ról akkor nem lehet. 8.1-es telepítő el sem indul, frissítés meg végigfut és utána kiírja, hogy visszaállítva a gyárira.
Másoknak ugyanez a konfig tökéletes 8.1 alatt nekem meg sem moccan, bármit is csinálok. -
Bari
Modder
válasz
rgeorge #47983 üzenetére
Egy everest 5.50.2202 beta volt a progi amivel elsőnek kiolvastam (jó régi, de ez volt hirtelen kéznél), amit kiolvasott megegyezett egy keychecker1.1 nevű progi által kiolvasottal. Amit linkeltél ProductKey progi más kódot adott. Az office kódja ismert, azt a ProducctKey és az Everest is jól mondta meg. Biztonság kedvéért mindkét W8 kulcsot elmentettem.
-
d3kk
senior tag
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #47971 üzenetére
Na, fény derült a rejtélyre. Eddig egy régi produkey és az aida információira hagyatkoztam, most letöltöttem a legfrissebb produkey-t, ez már rendesen mutatja a kódokat. Az online rendelt Windows 8-on a media center-es kulcsot, az egyik MSDN-esen, ahol nincs Media Center ott pedig az MSDN-es kulcsot.
-
pusihusi
addikt
válasz
rgeorge #46800 üzenetére
Kénytelen mert kevésbé fogy a Windows 8, s elképzelhető hogy ingyen avagy jelképes összeg lesz a Windows.Nem keverem a szavakat, tényt írtam le. S honnan veszed hardver azonosítás nem tökéletes? S különben én nem a licenszjogokról papolok! Egy szóval sem mondtam és írtam hogy licensz mit ír. Leírtam hogy lehet aktiválni a Winowst másik készülékre. Amit a MS. segédletével végeztem...........Ennyi s a részemről befejeztem!..
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
rgeorge #46374 üzenetére
Köszi, időközben már megtaláltam én is.
Chipset requirements. Client Hyper-V requires modern Intel and AMD microprocessors that include Second Level Address Translation (SLAT) technologies. Fortunately, this is a feature of all current generation (“Sandy Bridge” on Intel) microprocessors. But it means that your older Core 2 Duo-based PCs may not work.
Akkor helyettesítem mással...
-
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
rgeorge #41500 üzenetére
Kezdőképernyőn nincs, de az alkalmazások alatt ott van (a második az), lásd a képet. Innen ki tudom tenni a kezdőképernyőre, de ha ott a jobb gombbal kattintok rá, akkor nincs eltávolítás opció.
(#41497) micafighter: "Program eltávolítása vagy módosítása" az a menű, ott kerestem először, de ott nincs.
-
janos666
nagyúr
válasz
rgeorge #41347 üzenetére
Ki van kapcsolva.
Nem tudom meddig olvastál vissza, de nem teljesen véletlen, ami történt. Balesetből (egyetlen véletlen félrekattintással) elindítottam egy rendszer újratelepítés félét (ez a Win8 féle Refresh) és neki is állt megcsinálni, de félbeszakítottam ott egy PC RESET-el, mikor kérte a DVD-t (addig még bizakodtam, hogy valahol rákérdez tényleg ezt szeretném-e, de csak ment és ment előre, így ezt kérést vettem úgy, mint kilépési pont). -
janos666
nagyúr
válasz
rgeorge #41345 üzenetére
Igen, egy SSD-n van Windows 8.1 x64 olyan particióstruktúrában, ahogy a win telepítő feldobta UEFI boot módhoz.
Amúgy az incidens során (vagy mikor RESET-et nyomtam, vagy utána, mikor hibásan próbált bootolni a Windows, de gondolom ugyan akkor, mikor az SSD-n lévő C: kötet filerendszere is hibás lett) szétrepült a 3 HDD-ből álló RAID-5 tömböm is (most vettem észre, mikor a D:-re is ráküldtem volna a chkdsk-t, ha már lefutott a C:-n és volt hiba).
Remélem ezt majd újra tudom építeni, ha lesz Windows, amiből elérem a progiját...
Fogalmam sincs mit csinált ez a Reset your PC vagy mi a fene. Mint ha nekiállt volna egy "boot and nuke" hadműveletben elszanálni minden lemez tartalmát.
Hopsz, míg gépeltem lefutott az SFC. Nem talált hibát.
Innen kezdve viszont már tényleg nincs több ötletem. -
Katumoto712
tag
válasz
rgeorge #41168 üzenetére
Tehát akkor a gyengébbek kedvéért,azaz miattam...
Van egy 64 bit es rendszerem,de a programjaim többsége a 32bites mappában van,pl:google chrome és játékok is,most tettem fel egy játékot direkt a program files konyvtarba(ezek szerint a 64 bitesbe) és a feladatkezelo azt irja hogy 32 bites a program.
A kérdésem az hogy mivel a 32 bites rendszer csak 3,5 gb ot tud használni,de nekem 8gb om van,attol fuggetlenul hasznalja e a 8gb ot,hogy 32bites a program,mert ugye a rendszerem 64 bites. -
Katumoto712
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged