- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
-
-
-
-
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
válasz
#68216320 #55068 üzenetére
A problémás GPT partícióval kapcsolatban szerencsére még nincs tapasztalatom, nem tapasztaltam még más előnyét a sebességbeli eltérésen kívül.
Mindenképp érdemes lenne utána olvasnod. Főleg 2TB+ esetén van ajánlásban ez a típus, így az átméretezés, backup terület szerintem nagy hangsúlyt kaphatott. De persze lehet tévedek. -
Petyyyyy
addikt
válasz
#68216320 #55065 üzenetére
Így mindjárt más. Ez esetben ajánlott létrehozni egy UEFI telepítőt - Method 2 Rufus módszer.
SSD-nél nem biztos, hogy stopperrel mérhető (de nem kizárt) az előny, viszont az UEFI sokkal gyorsabban fut le, mint a BIOS. Nálam pl. Win 7 időszakban az indulás utóbbival 20-30mp körül volt SSD-ről, míg előbbivel ~10mp.
Azzal viszont számolni kell, hogy a virágbolti verziót így sokkal nehezebb egy hónapnál tovább használhatóvá tenni. -
micafighter
nagyúr
válasz
#68216320 #42243 üzenetére
,,Start menü visszahozható?" -> Igen. Classic Shell ingyenes, nyílt forráskódú program, visszahozza a Startmenüt. Van egyébként rengeteg másik program erre.
,,a képernyő széleihez érve ne legyenek előugró sávok, ilyesmi." -> 8.1-ben ki lehet kapcsolni a nagy részét. https://www.youtube.com/watch?v=2OUQ95nS7Wg. Egyedül az marad meg, hogy ha az egeret jobb alsó sarokba viszed, akkor előjön a charms bar. Viszont oda szerintem ritkán viszi az ember az egeret, mert konkrétan a jobb alsó sarokban egy desktop "parancsikon" és gyorsnézet van
-
xxSanchez
őstag
válasz
#68216320 #42124 üzenetére
Úgynevezett Generic Key-t használj.
-
Jocy
aktív tag
válasz
#68216320 #39198 üzenetére
Nem fogja elfogadni,egyel feljebb is írták!
De erre is van megoldás.
Ezzel a kulccsal telepíted: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB (ez egy úgynevezett "Generic" kulcs)
Majd a gépházban beírod a sajátodat,és kész is vagy!
Amúgy én olyan telepítőt csináltam,ami nem kér kulcsot a telepítés elején,így még ez sem kell hozzá. -
Black Plague
tag
válasz
#68216320 #33653 üzenetére
Nem kötözködtem és nem oktattam de választ nem kapatam csak felháborodást.
.Anyukám 62 éves és baromi gyorsan megszokta a kezdőképernyőt kb 5 nap alattés kérdezem mennyivel kényelmesebb az hogy mama kezdöképernyön megnyomod az asztalt amikor bejön utána a startmenű majd ott kikeresed a progidat amit el akarsz indítani és kattintasz az ikonra
mint azt mondod hogy mama bejön a startképernyő és kattintasz a progi ikonra és elindul ..
De Igazad van nem oktatlak csak értetlenkedtem elnézést kérek
-
Black Plague
tag
válasz
#68216320 #33637 üzenetére
Kényelmi okokból szeretnék a Win8 Pro-ra startmenüt.
:
Na nem kötözködésképpen de mi az a nagy kényelmi ok ha nem vagyok tolakodó amit a kezdőképernyöre kihelyezett progival nem tudsz vagy nem lehet megoldani ????
Mert szerintem a kezdőképernyő a startmenű teljesképernyős változata ..Minden progit ki lehet rakni oda ami nagyon fontos...egy klikk azt elindul...
-
válasz
#68216320 #33565 üzenetére
1. rendszergazdaként futtasd a parancssort (Metro felületen gépeld be CMD, majd majd BAL CTRL+SHIFT+ENTER)
2. indítsd el a DISKPART programot(bepötyögöd diskpart és enter), majd add ki egymás után az alábbi parancsokat
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a pendrive-od sorszáma, amit a list disk parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtan ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
FORMAT FS=FAT32 LABEL="W8_PENDRIVE" QUICK
ACTIVE
EXIT3. Másold fel az x64-es W8 telepítőlemez (vagy felmountolt ISO) teljes tartalmát a pendrive-ra
És ennyi. Az alaplapod boot menüjét használva, a listában 2x kell szerepelni a pendrive-nak, 1x UEFI előtaggal, meg még1x USB előtaggal. Értelem szerűen az UEFI előtagos elemet kell választani.
Ha így sem oké, akkor a BIOS-ban van a gond (most nem térek ki rá mik lehetnek, hátha felesleges)
-
törölt tag
-
válasz
#68216320 #33561 üzenetére
Bocs, de ezt nagyon félreértettem...
Szóval W8 telepítőről van szó, nem W7-ről.
W8 telepítőlemezről úgy lehet elindítani az UEFI installt, ha az alaplapod bootmenüjét használod és a megjelenő listában az UEFI előtaggal ellátott DVD meghajtóról indítasz.
(Az gondolom ismert infó, hogy csak x64-es OS-t lehet UEFI-ben telepíteni, x86-ost nem) -
-
rgeorge
addikt
válasz
#68216320 #20243 üzenetére
Most már csak azt, hogy a szétvert notebook-om ismét tipptopp legyen... Összefoglalva a sztorit: külön HDD-re tettem a windows 8-at, és egyik alkalommal a Windows 7 minden partíciót végig chkdsk-zott és sok fájlt csak hibásan tudott visszaállítani. A desktop PC-n is így tettem fel a Windows 8-at, ott is volt CHKDSK, de ott szerencsére nem voltak hibák.
-
lck
senior tag
-
mexel
veterán
válasz
#68216320 #20102 üzenetére
Win 8 -nál is ott a mappa, nekem 2 napig ment és 157 fájl van, pf-es. Nálam is minden trükk kilőve, lehetőleg az megy amit én akarok. Pontosabban majdnem, mert nem bírok teljesen még a nyolcassal.
A héten még teszek alá egy ssd-t aztán meglátom mit lehet kezdeni a rendszerrel
-
-
mexel
veterán
válasz
#68216320 #20083 üzenetére
Sőt, szerintem ssd-n van értelme a lapozófájlnak ha úgy nézzük, mert a hdd-n lévő lapozófájl mindig lassabb volt mintha kikapcsoljuk és a memóriában foglal helyet, legalábbis ha a hozzáférés sebességét nézzük. Az ssd viszont gyors, így igen gyorsan ki is olvassa ha kell. Az elhasználódás egy dolog, nem 1-2 év alatt megy önkre szerintem. 5év múlva meg már lesz másik, nagyobb ssd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#68216320 #20012 üzenetére
Windows 8 merevlemez optimalizálás.
Mellesleg, itt az van leírva, amit pl. a PH-s SSD tesztben is leírtak. A page-file meg olyan dolog, ha nincs hová rakni, és kell, mert mondjuk kevés a ram, akkor úgysem kapcsolhatod ki, ha tetszik, ha nem. Vagyis, kikapcsolhatod, csak lehet több hátránya lesz, mint előnye.
-
bzoley
veterán
válasz
Mondjuk a lapozófájl költöztetését lassabb médiára hülyeségnek tartom, és minden hasonló dolgot is, pl. temp, cache, mert akkor mi a fenének vettem ssd-t, vagy tettem rá rendszert? Vitrinben biztos tovább élne, de a cél az, hogy minél gyorsabb legyen, megpusztulni nem fog két hónap alatt.
-
törölt tag
válasz
Lejárt a szerkesztési időlimit. Bocs.
Mióta a TRIM funkció létezik, azóta azért nem kell kesztyűs kézzel bánni az SSD-kkel sem. Átlagos felhasználásnál gyakorlatilag nyugodtan írhatod csak arra kell figyelni, hogy kb. 20% szabad hely maradjon minimum partíciónként a TRIM használathoz. Így egyenletesen osztja el a terhelést. Én azt mondom, hogy a felesleges dolgokat kapcsolja ki mindenki, a számára szükségeseket pedig ne. Ennyi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 1 / 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest