-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71435 üzenetére
Köszi a segítséget. Sehogy se ment fel. Elengedtem a win 8-at. Amúgy eredeti win telepítőt használok, nincs semmi se integrálva. Win7-et raktám rá vissza. Ez meg így kezdett: a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni. De a 8-as win-el megcsináltattam a particiókat aztán már boldogult vele a 7-es telepítő... bonyodalom nélkül.
-
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71440 üzenetére
a windows update még normális volt.
Én mai napig ezt használom: még működik a wuapp, nem úgy, mint a 10-ben.
A 10-nél az a vicces, ha a régi vezérlőpultban akarod betölteni a rendszerinfókat, csak úgy jön be, ha fent a Minden vezérlőpultelem\ után kézzel beírod (vagy bemásolod) a Rendszer szót. Mert kattintással megint az új felületre dob.Én dönthettem el, hogy mikor keresek frissítést, a letöltött listából külön-külön kijelölhettem, hogy mit telepítsen és mit nem, ha valamelyik frissítést egyáltalán nem akartam telepíteni, akkor egy jobb egér/frissítés elrejtése módszer és többet nem töltötte le és nem cseszegetett, hogy telepítsem...
Mintha a 10-ben is meglenne a régi GUI, csak elrejtve. Gondolom ott még lehet is ezt állítgatni vagy nem tudom, annyira nem ismerem mélyebben a 10-et.
-
Armagedown
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #71440 üzenetére
A csoportházirendben most is részletesen be lehet állítani a Windows Update működését, ugyanott, minden Windows verzióban, amióta ez megjelent.
Sajnos így sem lehet egyenként kiválasztani, hogy melyik frissítés települjön.
Én pl mindig halasztom 7 nappal a frissítések telepítését az esetre, ha hibás frissítést adnának ki, így már a kijavítottat kapom meg.
A feature updateket pedig 1 évvel halasztom. -
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71438 üzenetére
Aztán ilyet miért nem adtak ki 8.1-hez? Ha már ebben a topic-ban vagyunk?
-
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71435 üzenetére
Nem tudom, hogy miért pont W8.1 kell, de ha ez az OS elfut, akkor a W10 is, ergo Én egy W10-l próbálkoznék.
Erre azért ne vegyél mérget! Nálam azért maradt a 8.1 a laptopon, mert az teljesen jól fut.
A Windóz 10-ből felmegy kb. a 2019-esIG, amit utána örökké funkciófrissíteni akar a 2020-asra, de az már nem települ fel, mert a frissítési folyamat megakad, csinál egy rollbacket és kiírja, hogy a telepítés nem sikerült. Visszadob megint a régi 10-be és mivel a frissítéseket nem lehet letiltani, megint elkezdené feltelepíteni a 2020-ast, de megint nem jön össze és ha hagyod, ennek sosincs vége.
Ha pedig alapból bármelyiket feltenném, ami a 2020-as vagy az azutáni, akkor kék képernyő és CRITICAL_PROCESS_DIED. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71433 üzenetére
Ezt csak azért nem értem mert a telepítés elindul rajta. Felmásolja a fájlokat és restart után kiírja hogy eszköz frissítés és ott fagy le fekete képernyővel. A vinyó mutat a háttérben aktivitást 2-5 mp-enként és ennyi inne nem lép tovább.
Most azt próbáltam hogy mindent letiltottam a biosban ami nem fontos. De ez sem segített.
Én ahol eddig találkoztam bios problémával ott a telepítő el sem indult. Viszont ott meg másik bios-t sem találtam és ott segített nekem az hogy egy másik gépen indítottam el a telepítést. És menet közben átraktam a gépbe a vinyót, az eszköz frissítést már ebben a gépben végezte el. Sajnos most ezt se jött be.
Köszike a tippet. -
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71341 üzenetére
Küldök egy összesítő hardverlapot AIDA64-ről. Gondolom az jó lesz.
-
erikke17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #71210 üzenetére
Okés teszek egy probát vele előtte
Ez húgom notebookja, de hétvégére kell időzítenem mivel kell online sulihoz neki
-
válasz
Fire/SOUL/CD #71172 üzenetére
Igen a GTA5 vcredist installere is kidobta hogy hát sajna nem sikerült felrakni... Mindegy már Win10 van rajta... köszi a segítséget ettől függetlenül az infó hasznos volt ill lesz a későbbiekben
-
válasz
Fire/SOUL/CD #71170 üzenetére
Én is erre gondoltam, de valami félremehetett akár a frissítésnél akár a telepítésnél, mert konkrétan kiírta hogy nem sikerült a telepítés meg kaptam valami hibakódot... Inkább egy friss telepítéssel felraktam a Win10-et
-
válasz
Fire/SOUL/CD #69471 üzenetére
Küzdök továbbra is, valahol máshol lesz a hiba, mert ma megcsináltam egy image-t. AHCI modban feltettem az SSD-re, mindent amit akartam.
Megcsináltam, át másik SSD-re, bele a másik gépbe, és ugyanúgy lehalt az egész a fenébe...
system thread exception not handled ez valami más dolog lesz, és tartok tőle, hogy driver gond.. Az amit írtál esetleg.
Valahogy úgy kéne feltennem a Win8 image-t, hogy az még előtte szűz , drivermentes állapotában legyen, semmit ne tegyen fel.
Ami furcsa: Átklónoztam egy laptoptra, az reggel óta megy, ki be kapcsoltam meg minden... Két azonos alaplappal rendelkező más proci gépben meg folyamatos hibát kapok...
Kitérek lassan a hitemből, mert ilyen mély hibába még nem futottam bele eddig.. Hogyan tudnám elkapni mi okozza?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #69471 üzenetére
Koszi, kipróbálom holnap.
Azért lenne jó ha menne, mert akkor csak be kellene tennem az SSD-ket és kész. Igaz állítani kellene
Van hogy elindul, de tuti registryben kell beállítani.
StartOverride alapból nem volt a storahchi-ben
A binaris hulladék chipset-től driverek alatt mit értesz?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #69456 üzenetére
Örülök, hogy felment, nekem anno valamiért kellett mind3, mert amúgy a többire írt hibát
És hogy hogy neked sem Win10 van fent?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #69453 üzenetére
Én se tegnap raktam újra a windowst hanem október 28. án és még csak hajnalban jöttek le a frissítések
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #69450 üzenetére
Szia,
Innen a táblázat felső részében: http://wu.krelay.de/en/ levőket felrakod a neked megfelelőt, de előtte a szolgáltatások között állítsd le a WUt, ha felment mind, fentről lefele sorban akkor a végén újraindít és megtalálja.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #69450 üzenetére
-
DS39
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #59363 üzenetére
ezzel kapcsolatban illetve ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem:
tök jól beállítottam ez alapján (és működik, köszönöm), viszont rendszeresen visszaáll az alapra (pl. zárolás után), dacára annak, hogy a registry érték nem módosul vissza az eredetire. A Témák között a saját témám egy "Nem mentett téma" verziója keletkezik ilyenkor, és ismét a gyári világoskék a kijelölés. Ha ezt követően a saját témámra kattintok, újra registry beállításnak megfelelő színű lesz a kijelölés.
Kérdés miért lehet ez? Egy egyszerű zárolást követően mi módosít a témán?
Ez a jelenség 8.1-en és 10-en is jelen van.Költői kérdés: Miért fájt ennyire a MS-nak, hogy ezt a funkciót ki kellett venni a GUI-ból?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #68680 üzenetére
Bocs, csak eltűnt a netem, már nem tudtam folytatni az előző hsz-t...
Na szóval, ha azt a két opciót beállítottad és újra kiírja a telepítő a korábban idézett hibát/üzenetet, akkor tedd ezt:1. hibaablakot csukd be
2. SHIFT+F10 (ezzel megnyílik a parancssor) és add ki egymás után ezeket a parancsokatcd\
cd c:\windows\system32\oobe
msoobe3. zárd be a parancssort és folytasd a telepítést, már nem írhatja ki.
-
donceleger8
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #63480 üzenetére
Sajnos nem lettem okosabb. Ami a legtöbbet használ az egy msmpeng.exe, illetve most a chrome hogy meg van nyitva, de ezek kb 100 megát használnak el fejenként. Amúgy jelenleg is 95%-os a memória, míg ha összeadom a memória használatot akkor 300 megánál nem több. Érdekes, mert a teljesítmény fülön továbbra is azt látom, hogy a 3,5 GB-ból 3,3 GB van használatban és nem tudom megfejteni, hogy mi használja ennyire.
De a lassulást nem is biztos hogy ez befolyásolja, mivel amikor alacsony volt a memóra kihasználtsága, a chrome akkor is lassan nyílt meg. De nem csak a Chrome, más böngészőt is próbáltam, mint pl firefox, ie. Megnyitásuk kb2-3 perc, de megnyitás után viszont gyorsan működik, akkor már jól tölti be az oldalakat. De ez más programról is elmondható. Szinte mindent tetü lassan nyit meg, de amikor már megnyílt akkor normálisan használható. -
mttssz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #63420 üzenetére
-
mttssz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #63418 üzenetére
Fenn van, de nincs benn ilyen opció.
-
Gyula84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #62922 üzenetére
köszi
tehát akkor ezt felejtsem el? jogtiszta, de matrica nincs
[link] -
odorgg
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #62916 üzenetére
És OEM-nél hardver cserére van lehetőség, vagy nincs? Vagy csak arra a hardverre érvényes a kulcs amire feltettem? Mert OEM kulcsok nem drágák, de ha van ilyen korlátozás, akkor annyira mégsem jó dolog az oem licensz.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #62799 üzenetére
Szabadságon van, csak egy hét múlva jön vissza.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #62770 üzenetére
Egyre gondoltunk
(de van rá registry is, igaz annak alehetőségét kb 5% -ra becsülöm. elég gyanúsan a színprofil) -
Shokkolo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #62681 üzenetére
Köszönöm a tippet, sajnos ez sem jött be.
Megint úgy megy az óra, ahogy épp neki jól esik -
Shokkolo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #62681 üzenetére
Ki fogom próbálni, köszönöm.
az Excel makrós viszont nem én vagyok@zoltan6
Az időzóna tökéletes, random állítja el az órát, nem zónának megfelelő egész órákkal. Teljesen random. -
vigyori78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #62648 üzenetére
Ez rendben, a matricán lepődtem meg mert ilyet még nem láttam : WIN 8.1 Home premium ( 64bit )
-
Gergosz2
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #62356 üzenetére
Na ez jó hír.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #62333 üzenetére
Á danke mindenképp megnézem.
-
VIBO
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #62296 üzenetére
Thx
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #62304 üzenetére
Volt net, bejelentkeztem és visszaállította a régi asztalt meg amit ilyenkor szokott. Hagyom az updatert hagy dolgozzon amíg távol vagyok, este megpróbálom újra.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #62304 üzenetére
Köszi a választ, az nagyon jó lenne, ha nem kéne semmit buherálnom hozzá. Van driverem, ami van benne, az .inf, .cat és .sys, erre gondolsz? Hogy kell a telepítőben külön telepíteni?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #62279 üzenetére
Ja, akkor így már ez nekem is megnyugtató - nem volt felesleg kiírnom új lemezre a régi lemezt meg selejtezni -, ez a DVD meg már kibírja a Windows 10-ig
Köszi az infót
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #62261 üzenetére
Bár a szervizcsomag ideje lejárt – dehogy járt, csak máshogy hívják őket
- az XP-nél is ha összeadtad az SP1+SP2+SP3 offline installeres méretet, nagyobbnak jött ki mint amennyi adat egy 700 MB-os CD-re ráfért volna, holott az integrált Windows XP SP3-mas rendszer szépen elfért egy CD-n. Az ilyen 700 MB-os packoknál is megesik, hogy az integrált rendszer lényegesen kevesebb mértékben változik mintha simán hozzáadnánk 700 MB-ot, mert lecserélnek egy csomó állományt, a régit kukázzák, az újat pedig beépítik.
Nem tapasztalatból írtam, hanem itt pont szabonagyur, jelentette be , hogy már benne van, és tény, hogy a januári ISO-nál, nagyobb méretű, tehát hozzányúltak. Ha mégsincs benne, akkor bocs, majd keresek hivatalos információt róla, de akinek fontos, megnézheti a leszedett ISO-t, virtuális gépen is.
-
Trotter66
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #62164 üzenetére
Igen már levadásztam. Legalábbis a kártyaolvasóét. Még mindig frissül.
-
Trotter66
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #62161 üzenetére
Ha le frissítette magát akkor beírom az alaplap típusát. Lapos: Hp probook 450 g2.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #61536 üzenetére
Igaz, nem gondoltam végig
-
anonymus89
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #61435 üzenetére
Csak szétszedtem egy kis útmutatás után, úgyhogy egy esetleges hdd cserével nem lesz most már gond.
Az image készítés valószínűleg akkor veszett fejsze, a fontosabb dolgokat lementettem most nagyon felment a hdd-k ára sajnos meglátjuk holnap körbetelefonálok.
Javaslatod alapján nem is ártana ennek a gépnek egy SSD a nem túl gyors processzor mellé.Köszönöm, szép estét!
-
anonymus89
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #61433 üzenetére
Átmentem
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #60583 üzenetére
Köszi a regeditet, kíváncsi voltam erre a nevezésre és nekem csak Core van.
-
kungzi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #60580 üzenetére
a képen látszik, hogy ethernet, nem wifi
de köszi, ez megoldotta a problémám
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #60580 üzenetére
Secpol csak a Pro-ban van ugye? Sima ezt nem tudja.
-
kungzi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #60575 üzenetére
de ez nem wifi csatlakozás lenne, hanem lan-os
ez a wifi-m neve, de most a gépen ki van kapcsolva a wifi és lan-s kapcsolat átvette a nevét
-
TheProb
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #60440 üzenetére
Ez oké, ezekkel tisztában vagyok
, de mint írtam 25/20-at mértem sebességre, akkor nem hinném, hogy az okozná a gondot.
(#60439) szabonagyur: Ez lehetséges gond forrás, ránézek. -> 100% a max cpu kihasználtság, így nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
-
neko18
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #59363 üzenetére
Köszi Mester! -
miazmá
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #59119 üzenetére
Sajnos nincs, nem igazán szoktam ilyenekre gondolni.
xp-vel sosem voltak ilyen gondjaim.
Mind1 megiszom még a maradék páleszt aztán felrakom féláron a hardvereim és veszek egy ps4-et.
Elegem van már ebből az állandó szopásból.. -
miazmá
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #59117 üzenetére
Hát ez sajnos nem jött be
2x is próbáltam, de ua.
Azért köszi -
miazmá
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #59115 üzenetére
Eddig csak az egyik volt telepítve ma telepítettem a másikat h kipróbáljam azzal mit csinál.
Megcsinálom amit javasoltál aztán jelentkezem az eredményekkel
-
Adammer
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58978 üzenetére
Router: TP-LINK Wireless Router WR541G/542G
Notebook
Broadcom 802/11n
windows 8.1 64bit -
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58893 üzenetére
Le kell építeni a hülyéket, szenvedjen velük más főleg ha nem is fizetnek, aztán kisímul az arcod
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58893 üzenetére
Semmi baj, már eszembe sem volt miről is írsz most, úgy néztem vissza
Az a baj hiába mondjuk, linkeljük be a Media Creation Tool-t ha egyszer vannak kollégák akik egyből jönnek a jól integrált f@sza kiadásokkal és azt rakják fel az emberek... Lehet orrentről is tölteni csak ésszel kell, nekem is onnan van Office 2k10 telepítőm mivel MSDN vagy ilyesmim nincs.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58833 üzenetére
Rufus volt a kérdés, arra válaszoltam, a többi dolog rohadtul nem érdekel...
Másrészt honnan tudod, hogy 8.X-ről készíti a telepítőt? Lehet itt nagyzolva puffogni, de egyszerűbb lett volna leírni mint B lehetőség, hogy van ez is, aztán majd eldönti az illető, hogy kell neki a rufus vagy nem.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58831 üzenetére
Rufus esetében NTFS alatt még nem sikerült UEFI képes telepítőt csinálnom, illetve mások is panaszkodtak rá. Más helyen más programmal vagy parancssorban biztos nem kell FAT32 de Rufusnál kell.
-
premete
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #58752 üzenetére
Ezt már néztem, köszönöm, de túl bonyolult; megcsináltam az összeset a winsetupusb-vel fat32-be, 1 nagy pendrive-ra, az megy legacy/uefiben minden gépen, a 2 túlméreteset pedig kírtam egyenként 1-1 8 GB-os stickre ntfs-ben, a maradék helyre még ráment az acronis TI és Disk Director, valamint egy linux live distro.
-
samgar
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #58733 üzenetére
Bocs, félreérthető voltam. Maga az alvó üzemmód probléma már a bios frissítés előtt előjött, azt gondoltam, majd az megoldja. De nem megoldotta, hanem azóta boot problémáim is akadnak bőven.
-
premete
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #58740 üzenetére
Nem ez volt a kérdés, már leírtam párszor: Multi boot pendrive, ntfs-re formázva, ami minden uefi-képes PC-n/ notebookon működik, legacy és uefi módban is, menüból választhatóan, hogy w7,w8, linux telepítő/recovery/syslinux/grub4dos menjen.
Olyan módszer, ami a te gépeden működik, egy isoval, irreleváns. -
premete
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #58733 üzenetére
Gondolom nem windowsban vagy szakértő, ez a különbség, ha fat32-re van formázva a telepítési média: ott van az uefi alatt a pendrive
Ha ntfs-re van formázva, akkor nincs ott:
Nem azért, mert nem lenne hely, mint ahogy "megszakértetted".
FYI a WinSetupFromUSB-1-4-ről volt szó, egyszerre több telepítő/live rendszer felrakásáról, egy pendrive-ra, és másik gépeken is használható formában.
-
samgar
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #58718 üzenetére
De minden egyes újratelepítésnél töröltem az összes partíciót és újra létrehoztam őket ( 5 db hoz létre autmatikusan) majd formázás és újratelepítés.
-
samgar
őstag
válasz
Nem volt a gep kozeleben linux
koszonom a tippet, megprobalom.
-
batt
aktív tag
válasz
Köszönöm szépen!
-
samgar
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #58715 üzenetére
Samsung series 5. Telepiteskor termeszetesen tiltva volt a fast boot es engedelyezve az uefi os. De mar szazszor csinaltam elotte. Utana feltelepult a windows es visszaallitottam mindent a biosban. Most viszont hiaba minden. Allandoan az all boot options media tried-etkapom inditasnal az alvo mod pedig nem uzemel ahonnan egy masodperc volt a rendszer falallasa. Alvo modbol inditva kulonbozo hibakat produkalva (teljesen hektikus) kekhalallal ujraindul a gep.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58712 üzenetére
Nos akkor viszont tényleg harcolni kell velük
-
samgar
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #58712 üzenetére
Ez igen!
Biztos köze van a bios-hoz is. Ha secure boot enable van akkor indítás után az "all boot options are tried" fogad F4 után indul a windows. Ha letiltom és UEFI OS van engedelyezve ugyanez a helyzet.
Ha UEFI és CSM van engedelyezve akkor nem találja a "media"-t. Újra kell indítanom. Szóval mindegy hogyan állítom be a biosban a rendet, sehogy nem indul el elsőre, csak másodikra. UEFI telepítés, GPT partíció.
(mellékesen megjegyzem MBR alatt ugyanez volt) -
The.Bali
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58696 üzenetére
Köszönöm!
-
lsc
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58676 üzenetére
OK, a serial megvan.
A klónozás helyett nem lenne egyszerűbb letöltenem a win8-at és egy friss telepítést csinálni az ssd-re? Ha igen hol tudom pontosan megnézni milyen win8-am van? Annyi már biztos hogy 64 bites és oem verzió.Akkor gondolom nincs értelme frissítenem 8.1 sem ezt a verziót?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58657 üzenetére
Az U1 benne van, az U2 és az U3 nincs.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58373 üzenetére
Hogy én ezzel mit szíttam tegnap.
Simán bootol a gép pendriveról, látja az SSD-t, majd kiírja a "We couldn't create a new partition or locate an existing one" szöveget. Neten olvasva mondtak diskpartot meg AHCI kibekapcs minden vackot, de semmi. Már USB2 pendrivera is áttoltam az egészet, amiről persze valamiért nem akart bootolni. Ami végülis szerencse is volt, mert benyomtam a boot menüt. És ott volt az UEFI usb boot. Gondoltam mi baj lehet, indítom úgy. És a mocsok úgy elkezdett települni. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58325 üzenetére
A notit már el is vitték (SSHD tartalmát nem néztem, de biztosan törölt mindent ez a "recovery" cucc)
Köszi az infót, mindent !
/most fejlesztem Dual PIII -am (MSI Pro266TD Master-LR (MS-9105)) egy szuper SSD -vel és Sata Raid vezérlővel/
asszem megyek majd felétek is az SSD totyikbaL
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58323 üzenetére
Köszönöm !
A célom pontosan ez volt (mivel eladom a lapost) csak elég lassan megy a % felfelé (de már mintha végezne lassan) akkor mindent töröl a lemezről ? (a torrent letöltéseket is, képek, dokumentumok, stb)
Bár ezeket indítás folyamat elött is tudtam volna törölni/kinek volt eszébe.../ lényeg, hogy lementettem magamnak mindent. Lényeg, hogy a fiókom (Microsoft) nyoma se legyen.
UI.: Most bejött a rendszer és a "Régió és nyelv" opció van, tehát teljesen visszaállt !?
L
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58168 üzenetére
8.1
Nem tettem fel előtte más drivert.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58162 üzenetére
Nálam BIOS-ban nincs Advanced mode
Valami nagyon alap verzió lehet, mert alig vannak beállítási lehetőségek.
Smart Gesture amelyik nem megy fel
Akkor asszem ezt buktam
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58164 üzenetére
Win8.1-el vette de azt nem szerette így letúrta róla jó gyorsan, majd fel a Win7 aztán most vissza. Pedig a Win7 témában indult a dolog: [link]
Amúgy Win8-ra meg van rendes drivere ennek a gépnek, lehet itt nem ártana már konkrétan ehhez a géphez valót felrakni. De igen Win7hez nincs sajátja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58162 üzenetére
Hát igen így jár az aki a gyári OS-t egyből letolja a gépről, aztán meg szenved napokat vele.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58138 üzenetére
Touchpad nincs sem BIOS-ban, sem Device managerben.
ATK drivert tettem fel, de a gomb így sem működik (a többi igen).
Touchpad driver nem települ -
Viktoár
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #58041 üzenetére
Közben túrtam a netet én is de nem találtam megoldást.Ez nem azt jelenti hogy nincs csak én nem ástam elég mélyre.
Azért köszi a segítséget.
-
Viktoár
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #58021 üzenetére
Igen,igazad van.Metron megy de asztalról indítva b@szik felugrani.
Van valami módja hogy működjön asztalról is? (segédprogram,frissítés vagy valami hack?)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58021 üzenetére
Nekem csak azóta ilyen, mióta a billentyűzet "fajtáját" megváltoztattam. Most teljes klav-ot használok, előtte OK volt...
-
Viktoár
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #58019 üzenetére
Más böngésző nincs a tableten,gondolom alapértelmezett de megnézem.Ha alapértelmezett akkor van más tipped is?
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52575 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogyha van Recovery partíció, akkor nem adnak telepítőmédiát. Mint mondtam nem kezdő vagyok.
De most azt ugye nem gondolod komolyan, hogy egy 500 MB-os Recovery partíció (ami félig van pakolva) jó bármire is?
Ahogy látom megint nem sikerült értelmezni, amit írtam. Már rég kész vagyok a géppel.
Nem úgy csináltam, ahogy linkelted, hanem Shift + Újraindítás után a Hibaelhárítás menüpontból A Windows FELÚJÍTÁSA opciót választottam. Újraindítás, majd felhasználó azonosítás után kapásból kiírta, hogy helyezzek be telepítőtelemezt vagy helyreállítási adathordozót. De ha a Frissítés és helyreállítás » Helyreállítás menüből a legfelső opciót (felújítás) kiválasztásával indítom a folyamatot, akkor is ugyanúgy kéri a médiát. Tehát MSDN-ről beszereztem egy megfelelő Win 8.1 Pro (with Update) ISO-t (azaz a problémás KB2919355 csomagot tartalmazza), csináltam telepítő pendrive-ot, majd bedugtam és ment minden, mint a karikacsapás. Mindent rendbe tett, a teljes partíció tartalma megmaradt, a telepített programokat és drivereket leszámítva. (Természetesen a teljes merevlemezről csináltam mentési képet korábban a biztonság kedvéért.) A rendszer egy aktivált, sima 8.1 volt, de gond nélkül elfogadta a 8.1 Pro telepítőt, és aktivált 8.1 is maradt a végére.
Másnak se tűnt fel, hogy már megoldottam a dolgot (tehát kínaiul írok), vagy csak te nem olvastál figyelmesen?
-
premete
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52586 üzenetére
Elárulok neked valamit: mindegy honnan töltöd le az oem isot, nem a letöltéstől lesz legális, hanem egy legális kulcstól, amit az oem-gyártótól kapsz hozzá.
Másik dolog : semmi köze a Wondows 8 oemnek az Autocadhez. -
premete
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52584 üzenetére
Melyik részét nem érted, az "eredeti" kulcsot, vagy az alaplapcsere esetén a Delltől kapott új kulcsot?
Szerinted a Dell Support eredeti kulccsal elhajtana, ami tőlük van?
Vagy szerinted az Autodeskre tartozik a Dell OEM gyári windows 8.1 kulcs? -
premete
veterán
válasz
Netről le lehet szedni Dell 8.1 OEM-et, kulcs jó hozzá az eredeti, ha alaplap csere van, akkor pedig adnak új kulcsot.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Nem a fényképezőgépet, hanem annak a memóriakártyáját szoktam a géphez csatlakoztatni (mondjuk kb. ugyanaz a helyzet), de igen, sajnos akkor sem nyit meg semmilyen képfájlt. nemsokára kipróbálok egy csökkentett módot meg egy Malwarebytes scant, hátha okosabb leszek tőle.
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52558 üzenetére
Ha egyszer a gyártó szerint a gép tartozéka volt a Win 8.1 (service tag alapján megnéztem), akkor ki és miért barmolta volna le? A tulaj biztos nem, és másnál sem járt még a gép. 4 partíció van rajta: 500 MB EFI, 128 MB, 500 MB Recovery, ~930 GB rendszer.
"Hagyományos recovery partíció sincs, csak egy 500 MB-os." Nem 500 GB-t írtam. Pont annyi amúgy sem lehetne, ha egy partíció van egy 500 GB-os a HDD-n, ahogy te értetted. Úgy veszem észre, hogy vagy félreértetted, amiket eddig írtam, vagy nem elég figyelmesen olvastad el.
Nem mondtam, hogy nincs hozzá telepítő média. Csak azt, hogy nem tudom van-e, mivel hozzám nem jutott el. Nyilván, ha nem lenne ilyen f*s a rendszer, akkor egyáltalán nem is lett volna rá szükség ahhoz, hogy egy update felmenjen. Egy vicc, hogy egy legális rendszerre nem hajlandó felmászni a frissítés. Saját gépen élmény volt anno 8.1-re frissíteni. Csomó dolgot elrontott, rakhattam volna újra, csak nem értem rá. Pár hónap alatt magától (frissítésekkel) helyrejött szerencsére.
Mivel nem csináltam még felújítást, így fogalmam sem volt róla, hogy mit fogad el. De pont ezt nem sikerült megválaszolni. Az újratelepítés ilyen szempontból teljesen más szerintem. A sima 8.1-eshez való kulcsot a 8.1 Pro telepítő nem hiszem, hogy elfogadta volna. Vagy tévedek? Felújításhoz viszont nem kért kulcsot és beaktivált is maradt. Hálózathoz nem jutott, mivel lepucolta a drivert.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #52562 üzenetére
-
nbware
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52558 üzenetére
Ilyenről már volt szó a Lenov y580 topicban és ott pl ha feltettem egy sima windows 8at, a biosba beégetett serial automatikusan aktiválta a wint. Nálad ez nem megy?
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52531 üzenetére
Ez mind szép, meg jó, de telepítő/helyreállító média nélkül ez se lett volna kivitelezhető. Szerencsére van legális forrásom, így egy általános 8.1 Pro-s ISO-ból készített pendrive-val gyorsan fel lehetett újítani a sima 8.1-et. Aktivált maradt, és minden fájl is megmaradt a partíción. Kivéve a telepített programokat és drivereket.
A szándékot tényleg köszönöm (
), de használható segítséget sajnos nem igazán kaptam, mivel nem kezdő vagyok. Mondom ezt mindenféle bántó szándék nélkül.
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52518 üzenetére
Dell Inspiron 15-3537 a pontos modell, és a service tag alapján gyárilag 8.1-gyel jött. Az Advanced Boot menüben nincs Dell Backup and Restore opció. Hagyományos recovery partíció sincs, csak egy 500 MB-os.
Nem tudom, hogy adtak-e hozzá lemezeket, de ez most nem is opció. Mindjárt lementem az egész meghajtót, aztán próbálkozom... Felújításhoz, és egyéb Windows funkciókhoz nem jó egy általános 8.1 telepítő? Ilyenkor kell a product key, vagy aktivált marad? Mert akkor ki kéne nyerni BIOS-ból (láttam már rá megoldást).
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52492 üzenetére
Viszont most már nincs hibakód, mint mondtam.
Lehet újratelepítés lesz belőle. Találkoztam egy olyan opcióval is, hogy rendszer felújítás. Ezzel van tapasztalata valakinek? Minden elveszik, ami nem a fiókban van?
Már csak egy kérdés van. Lehet szerezni valahonnan Dell OEM ISO-t? Product key a BIOS-ban van.
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52489 üzenetére
Nem most lett telepítve, 1-2 hónapos gép. Csak azt kéne megoldanom, hogy felmenjen az update. Nincs másik telepíthető, csak az a 2, aminek írtam a kódszámát. Illetve már csak az Update 1. Na most már odáig eljutottam, hogy frissítésként felrakva is ugyanazt produkálja, mint a külső telepítő esetén. Tehát felmegy, csak újrainduláskor visszavonja.
Ez a sok próbálkozás nem tett jót, mert lassabb is lett a gép. Illetve indításnál bekapcsolódott a boot menü is, amit teljesen nem tudtam még kikapcsolni. Egy fél másodpercre felvillan.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #52168 üzenetére
HDD-m van csak
-
Balathruin
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52165 üzenetére
Az első elég valószínű, a 14.4-ből kiszedték a hibásat, így az nem ment fel. Még lehet megpróbálom leszedni az AMD-s AHCI-t, hátha.
-
CirrMee
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #51809 üzenetére
A letiltás általában nem működik, legközelebb ha ismét a csempésre tévedek, ott fog díszelegni.
-
Simivok
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51809 üzenetére
húú de el volt rejtve. köszi
-
moonguru
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51685 üzenetére
Windows 8.1 minden frissítéssel:
A ver csak ennyit ír: Microsoft Windows Version 6.3.9600
Az Aida64 már pontosabb: 6.3.9600.17085 (Win8.1 RTM)
-
quailstorm
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #51685 üzenetére
muszáj szenvedni?
van-e kikapcs gomb a kezdőképernyő jobb felső sarkában
feltelepített rendszeren a leggyorsabb -
Rossi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #51623 üzenetére
Nem tudom, így nem tudom megnézni, meg nem vagyok egy nagy expert.
SSD egyébként, ha számít.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51613 üzenetére
Ezzel csak kikapcsolja az ellenörzést, de a probléma nem lesz megoldva... Fontos lenne, hogy mit ír ki a chkdsk után, Sikerül-e neki javítani vagy hibára fut és javíthatalan bejegyzésket talált a fájlrendszerben. --> ekkor minden alkalommal le fog futni és ha kikapcsolod attól még a probléma nem oldódik meg.
-
RazoR
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49234 üzenetére
Nem hiszem, hogy kevés lenne a 650 watt a gépnek, GTX680, X6 1100T, két db HDD, 8 giga ram és kb ennyi. Nem dugtam volna rá valami csatlakozót? Kétlem de majd megnézem. Nem hinném, hogy baja lenne a tápnak, mivel ugyanez a felállás ment keb egy hónapig hiba nélkül, azóta meg csak a win lett újrarakva és azóta van a kékhalál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest