- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Az volt a megoldás hogy x86-os win-t kellett felrakni és akkor elfogadta a vista drivert. ( a win7-es driverrel nem volt jó)
Egy más kérdésem viszont lenne: A win 8.1 "start" ikonját el lehet tüntetni? Szeretném a helyére tenni a Classic start menü ikonját. Gondolom a 2 ütheti egymást.
-
drkbl
őstag
Rágugliztam, azt hiszem, félreértettelek: fehér ikon, vagy a nem társított fehér ikon? Utóbbin a jobb felső sarok szamárfüles
Ha az utóbbi, esetleg ez segíthet:
- feladatkezelővel lelőni az explorer.exe-t (Az új feladatkezelőben Windows Intéző néven fut, a Windows folyamatok között)
- feladatkezelővel futtatni a cmd.exe-t
- cd %userprofile%\AppData\Local
- attrib -h -s IconCache.db
- del IconCache.db
- feladatkezelővel elindítani az explorer.exe fájltLehet, hogy az ikon gyorsítótár törlése és újraépítése a pajzson is segíteni fog.
Nálam W7 alatt szokott jelentkezni a hibás társított ikon probléma, és a TortoiseSVN-re gyanakodtam.
-
zsírsámán
senior tag
Igaz én is csak gugliztam egyet, de az MS fórumokon levő megoldásokat próbáltad már? Pl ezt:
Type cmd from the home screen, right-click on it and select Run as administrator. Type the following command and press Enter:sfc /scannow
If that doesn't help, see in System Restore if you can go back to an earlier date. If there is no restore points, you have to Refresh your PC or Reset.
-
xxSanchez
őstag
-
mexel
veterán
Most kipróbáltam egy másik microsoft fiókomat is amivel régebben használtam az áruházat, de azzal sem megy. Sőt, a gépházban a "rendelkezésre álló tár" -nál van egy olyan, hogy az "alkalmazások méretének megtekintése". Ott vannak azok az appok amik telepítve vannak, és hogy mennyi helyet foglalnak. Nekem az üres, mert anno mikor tesztelgettem, letöröltem minden appot, mert nem használtam a kezdőképernyőt. Közben belaktam, beállítottam a win8-at, és most újból megpróbálnám a kezdőképernyős dolgot, de jelenleg nincs mivel
Közben látom írtál is, köszi: Igen a helyi fiókom után beléptem a gépházban az emailcímes online fiókommal, még meg is kellett erősítenem hogy megbízható-e, vagy valami hasonló problémája volt. Most vissza tudnék váltani helyi fiókra, akkor nem menne az áruház. Azért váltottam online-ra. Ha ez az online és nincs még valami harmadik mód is
Az áruház ikonja megvan, de ha ráklikkelek akkor csak billen egy kicsit az ikon (bocsánat, csempe) de nem történik semmi. Valószínűleg újra kellene telepíteni, csak nem tudom hogy hogyan kell, ha lehet egyáltalán. A neten valahol olyasmit is olvastam, hogy csak reinstallal lehet. ha viszont így van akkor tényleg felejtős lesz
-
AtHoS
nagyúr
Pedig így mennie kellene: automatikus bejelentkezés
-
AtHoS
nagyúr
Ha rendszergazdai jog van adva a programnak és be van kapcsolva az UAC, akkor bizony kérdezni fog.
TC-re megoldás lehet, ha feladatütemezővel indítod rendszergazdai jogosultságokkal a win indításakor. Ilyenkor nem fog kérdezni az UAC. De, ha kilépsz a TC-ből és indítod megint pl. parancsikonnal, akkor kérdezni fog.
Nem prgfiles-ba telepítve is ugyanígy működik.C: meghajtó rendszervédelem kikapcsolása alatt mit értesz?
Szerk.: UAC kikapcsolásával lehet telepíteni a store-ból programokat. Legalábbis nálam kapásból kikapcsolásra került az UAC és nem volt gondom a store-ral. Azóta persze visszakapcsoltam már és most sincs gondom
fodor0410
Jó lenne tudni mi volt a kiindulási állapot, de első blikkre a probléma ott van, hogy nálad a rendszerindítási beállítások a rejtett 100MB-os partíción találhatóak.EasyBCD-vel próbálkozhatsz, bár nem tudom win8 támogatott-e: [link]
-
Visormail
addikt
A NirCmd egy parancssori eszköz, letöltöd és csinálhatsz vele parancsikonokat, pl az alapértelmezett lejátszóeszközökre váltáshoz így kell:
C:\Program Files\nircmd\nircmd.exe setdefaultsounddevice "Realtek Digital Output"
C:\Program Files\nircmd\nircmd.exe setdefaultsounddevice "Hangszórók"
stbA végén a megnevezéshez mindig azt kell írni amit a hangeszközökben látsz nevet. Esetleg a parancsikonban az indítás helyéhez írd a C:\Program Files\nircmd\ vagy ahova raktad mert nem kell telepíteni és a célhoz onnan hogy nircmd.exe mert a Program Files-os útvonalat is idézőjelek közé kéne tenni az meg úgy nem biztos hogy tetszene a parancsikonnak. Vagy olyan útvonalra teszed a programot aminek a nevében nincs szóköz.
-
törölt tag
-
xxSanchez
őstag
Az UAC-al nekem semmi bajom nincs, nagyon szeretem. Az előbb töröltem egy 2GB-os dolgot C-ről és lett 83.6GB szabad helyem, ez volt kb 20 perce. Most 83.5GB van már csak. Ennyire Win7 azért nem zabálta a helyet, vagy csak nem figyeltem mert nem volt SSD-m és nem érdekelt.
-
xxSanchez
őstag
Nekem is lassú az opera, de csak itt Prohardver betöltése közben lehet valóban érezni. Általában minimum 5mp-et "gondolkozik" a lap betöltésénél, de néha 10-15-öt is. Olyan is szokott lenni, hogy egyszerűen azt írja nem bír kapcsolódni. Elindítom internet explorert egyből betöltődik. Fogalmam nincs, hogy mi lehet a baja...
-
-
zsírsámán
senior tag
Mikor feltettem a win8-at (Nem upgrade), használtaam egy keveset, majd megpróbáltam a gépen levő recovery partícióról a 7-et visszatenni, de amint kiválasztottam hogy a recoveryről bootoljon, rögtön a 8-at indította el. Ezek szerint nekem is belepiszkált a reoverybe a 8, ezért nem tudom a 7-et visszatenni???
-
Kernel
nagyúr
System Volume Information mappát csak tulajdonba kell venni, rendszergazdaként, pár kattintás.
XP és Win8 lemezeknek nincs összeférhetetlensége, alapvetően semmi közük egymáshoz.
Viszont az én lapomnál van például egy Fast Boot opció, ami UEFI-kompatibilis rendszer gyors indításához való. Mást nem is tudtam vele indítani. De ha ezt az opciót kiiktatom, akkor a szokott módon bármilyen HDD-t indíthat az UEFI, egymástól függetlenül, választható módon is.
-
Bodor
veterán
Szerintem ennyi elég.
-
törölt tag
Ha SSD teszel bele, akkor javaslom, hogy a telepítővel csináld meg a partíciót, mert az alignálást MBR esetén helyesen csinálja. Nem a legelején kezdi a partíciót, hanem azt hiszem 2048 szektorral beljebb, ahogy kell.
Ha GPT-vel (EFI) teszed fel, azzal már el sem lehet rontani.1 szektor = 512bájt
2048 szektor = 1MB
A lényeg, hogy a kezdet 4KB-al maradék nélkül osztható legyen. -
törölt tag
Vista-n még ott volt azt hiszem. Valami pf kiterjesztést kaptak is, ha jól emlékszem. De nem tudom hova tárolja a Win7. Nem használok sem lapozófájlt, sem előtöltést, sem indexelést. Programozok és trükkök nélküli rendszeren kell fordítanom, debugolnom a kódot.
Tele lesz bizony -
@matthew@
őstag
Ez érdekes, mert van olyan akinek hibátlanul futkározik, van akinek meg bug-os kicsit a dolog, most csak az a bajom h az Enterprise verzióról nem halottam semmi "rosszat" és az van 90 napos trial-ban de ha megvenném már a Pro-t kapnám, ami meg lehet nem úgy szuperál, ez nem annyira jó sztem
-
-
mfercso
tag
sziasztok valahol olvastam nem tom tegnap vagy tegnap előtt vagy ma nem tom... hogy a metros csempék méretét és színét meg lehet változtatni valami kis alkalmazással kérem aki találkozott ilyennel dobjon nekem egy linket amiről letölthetem az appot Előre is köszönöm és szép hétvégét nektek
-
Attól függ mi a jogalap. Ha most egy olyan Windows-od van amit a géphez adtak, akkor az upgrade nem változtat azon, hogy az már a géphez ragadt. Ha most van egy dobozos Windows 7 amit frissítesz, azon sem változtat az upgrade, tehát vihető tovább másik gépre. Ha most nem rendelkezel eredeti Windows verzióval, vagy tisztaszoftveres Windows-t használsz, akkor az upgrade után sem lesz legális a Windows 8.
-
< CyberBob >
őstag
Ez megoldja a dolgot és még sok minden mást is: Skip Metro Suite .
Többek között külön lehet állítani a jobb felső-alsó sarkot.
-
nicu71
addikt
szia,nekem akármelyik windows is volt fenn,eredeti,vagy éppen valami kölcsönkapott minimálváltozat/xp-ből voltak ilyenek,de azóta csakis eredeti wint használok,a kis led mindig villogott,ha sokáig,akkor nagyon dolgozott valamin,ha csak kis diszkrét pislantás pár másodpercen belül,akkor az egy normális,és természetes állapot.
8-nál is ez van.
én tök nyugtalan lennék,ha órákig teljesen sötét lenne,még ha nem is csinálok semmit a gépen. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ASUS TUF Gaming F16
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest