- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
Petyyyyy #68916 üzenetére
Attól még lehet Fosch az ADATA, hogy nálam 2 (azaz kettő) darab 128 GB-os SP920 rendesen teszi dolgát.
Nem kötnek érzelmi szálak a technikához, nem sértettségből védtem az SSD-t, csak a tárgyilagosság kervéért.
A hiba forrásával tisztában voltam, csak azért írtam ide, hogy hátha más is szembesült hasonló problémával.Egyébként ami SSD vásárlás előtt lejött nekem az SSD témáról: az egész igazából egy kicsit lutri, vagy rohadt drága. Az igazán megbízható darabok nagyon drágák, amik megfizethetőbbek, azok meg minden további nélkül meg tudnak halni, hiába az akár 5 év garancia, ami akár TBW érték mentes is.
-
pengwin
addikt
válasz
Petyyyyy #68905 üzenetére
Biztos nem az SSD lesz a ludas...
HD Sentinel (licencelt változat) 100%-os kondíciót ír a merevlemez és az SSD állapotára is, nincsenek hibás szektorok, minden érték jó, minden funkció rendben megy. Az ADATA saját programja is mindent jónak jelez.
Laptopomban ugyanolyan SSD van, ez nem csinál ilyet, ráadásul ugyanabból a szériából van a két darab.
Utolsó windows frissítés előtt nem csinált ilyet az asztali PC-m, szóval vagy a frissítések vagy a merevlemez lehet a probléma forrása, bár ez utóbbit is kétlem.SP920 Premier Prot meg nagyon ajánlgatják az SSD-s topikban.
Szerintem ott is szólj ha ennyire megbízhatatlan. -
válasz
Petyyyyy #68907 üzenetére
Én eddig akár hányszor megpróbáltam SWAP nélkül élni, mindig volt valami gubanc (alkalmazás-/rendszerösszeomlások, XP, 7, 8, 10), még ha rengeteg RAM is volt a gépben -- ami aztán elmúlt, amint egy parányi lapozófájlt engedélyeztem. Sőt, az SSD előtti időben még az is bevált, hogy RAM-drive-ra tettem a SWAP-ot, és az is jó volt neki!
Érteni ugyan nem értek hozzá, de olvasmányaim alapján régi windowsos örökség, hogy bizonyos esetekben akkor is (illetve bizonyos műveletek esetén) a lapozófájlhoz nyúlna, ha bőven van szabad RAM.
Legutóbb az első generációs kész Windows 10-en próbáltam a SWAP nélküli életet, 6 GB RAM-mal. Igaz, csak napok múlva (nem folyamatos üzemben, hanem esténként kikapcsolva), de megkaptam a figyelmeztetést, hogy lépjek ki valamiből, mert kevés a memória -- egyszem Word futott. Miután engedélyeztem neki 100 MB SWAP-ot, többé nem reklamált kismillió nyitott Chrome-fül mellett sem, még azután sem, hogy 2 GB RAM-ot hagytam a gépben. Aztán lett 8 GB, megint kikapcsoltam a lapozófájlt, és hamarosan megint memóriafigyelmeztetés, majd szinte azonnal szétesett a rendszer (Explorer-betűk elmászása, ablakok nem válaszolnak, stb.), de a kikapcsológombbal még szabályosan ki lehetett léptetni. Megint adtam neki 100 GB SWAP-ot, azóta jó.
Nekem tehát úgy tűnik, hogy jó az a SWAP, de nem azért, mert tényleg szükség lenne rá, hanem azért, mert egy kicsit bugos a rendszer.
MaCS
-
válasz
Petyyyyy #68905 üzenetére
A lapozófájlt legfeljebb kísérleti jelleggel érdemes kikapcsolni, még végtelen RAM mellett is használná a rendszer.
Meg aztán, ha már ez segít, és SSD-hiba áll fenn, akkor ez már halottnak a csók, akkor az az SSD menthetetlen. Valami diagnosztikai programmal csak rá lehet nézni...MaCS
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Petyyyyy #64618 üzenetére
Problem solved. Természetesen user error volt, a windóz nyócpontegy hírneve, megbízhatósága és rátermettsége továbbra is tökéletes sértetlenséget és fölényességet élvez, csupán nem szabad mindenféle balfing informatika mérnökre hagyni a rendszergarázdálkodást.
Idegropcsi közben utána olvastam kicsit és egy korábban pórul járt sorstárs megoldását próbáltam ki. Az AVG beriasztott az egyik driverre, én meg hagytam neki, hogy karanténba tegye.
Kiszedtem karanténből és láss csodát, öröm é bódottá újra. -
quailstorm
félisten
válasz
Petyyyyy #64036 üzenetére
Haveromnál ott van a fél ncore. Ő a feltöltést 10TB-okban méri. Na nála tud dagadni a utorrent nem kicsit. De nem váltana, neeem, semmiképp.
Ráadásul van valami szeletméret korlát. Ha ilyen fél terás torrentet nyit meg, akkor órákig darál a gép. De akkor se cserél klienst.Szívesen megnézném ugyanezt a terhelést qBittorrenttel. Szerintem kisebb lenne.
Otthoni, főleg tanyanetes felhasználás mellett meg majdnem mindegy. Én a bittorrent klienst és derivánsait leginkább az ad- és malware miatt dobtam, meg a social integration miatt.
-
válasz
Petyyyyy #64036 üzenetére
hmmm. A win8.1 telepites utan hozza se nyultam semmilyen lapozo fajl es tarsai dologhoz; ugy gondoltam eleg fejlett ez a rendszer mar es nem vacakolok vele. Igazabol el is felejtettem mar mit kellett win 7 alatt piszkalni.
Illetve amig siman fut a rendszer addig csak feltünik a keves RAM. Majd ha fagyi is van, akkor leszek ideges igazan
A process explorertöl se lettem okosabb, ha a tetü utorrent eszi a cuccot, akkor azt ügyesen elrejti. Amugy legfrissebb verzio.update: megneztem, 1216MB a lapozofajl összesen es automatan van. Az rossz? Van egy 120GB-os ssd, ill egy 500-as es egy 1000-es hdd.
-
katt777
félisten
válasz
Petyyyyy #63138 üzenetére
Nem, ez a W8 telepítő. A hasonlóképp előretelepített Office (2013) további 1.6GB.
(direkt külön szedem, nem egy csomagban) És tök mindegy, mikor próbálod ki, 2 hónappal ezelőtt tesztelve ugyanezt csinálta, pedig még a magyar nyelvet is kiválasztottam neki, nehogy ánglius fájlokat szedjen le. Ált. egyébként biztonsági frissítések (mi más?).
Mondjuk lemezkép készítéséhez elfogadnék vmi jó tippet, mert amit eddig próbáltam, még 1x sem jött össze.
Lauda: Ha egyesével töltöd le, sem találnád ki, mert nem feltűnő hibákról van szó, csak 1x mondjuk észreveszed, hogy egy hozzárendelt progi nem nyílik meg, csak a hozzárendelés ablak, vagy vmi más apróság. Azt tudom, hogy anno nem volt semmi problémám SP1-en ragadt W7-tel, és ezzel is csak azóta, hogy van rendes netem, és frissítem. No de van egy fullos rendszermentésem update nélkül, gáz esetén megy vissza.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Petyyyyy #62927 üzenetére
Se kábelnettről, se wifi-ről nem tudok csatlakozni a netre (noti, win 8.1), még kikapcsolt vírusirtó mellett sem ...
A Windows hálózati diagnosztika az alábbiakat írja:
"Észlelt problémák
A webhely (microsoft.com) online állapotban van, de nem válaszol a kapcsolatfelvételi kérésekre" -
törölt tag
válasz
Petyyyyy #62024 üzenetére
Nálam is jóval lassabb az újraindítás, meg más gépeknél is ezt tapasztaltam. Ha a Fast Boot be van kapcsolva, akkor kikapcsolásnál csak kijelentkezteti a felhasználót a rendszer, majd hibernálja magát. Bekapcsolásnál nem kell drivereket, rendszerösszetevőket meg eszközöket töltögetnie meg keresnie, csak be kell jelentkeznie, és kész. Ez sokkal rövidebb folyamat, mintha mindent újra be kéne töltenie.
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #62021 üzenetére
Persze, mikor újraindítom, akkor jóval tovább szokott "karikázni" (miután kezdőképernyőre/asztalra ért, persze lehet használni, függetlenül attól, hogy google drive-ot még tölti). Szerintem te azért nem érzékeled, mert az alaplapod BIOS-ában be van lőve valami "ultra fast boot" vagy "instant boot" funkció (az is egyfajta hibernálás, akár a win8 gyorsindítása), nálam ilyen nincs.
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #62010 üzenetére
Én sem találkoztam ilyen programmal, aminek kötelező, de ettől még létezhet. Amit írtam meg tapasztalatból írtam, mikor egy nagyobb videót álltam neki vágni és renderelni After Effects-ben, kikapcsolt lapozófájl mellett, akkor csak néztem a feladatkezelőben, hogy egyre fogy a memória. 7 GB körül feljött egy hibaüzenet, nem válaszolt semmi, és egy villámgyors kékhalál után újraindult a gép. Bekapcsolt lapozófájl mellett ugyanígy megette a memóriát, de nem ment feljebb, és a lassuláson kívül nem volt baja a gépnek. De például a Blenderben is nagyon könnyű megtölteni a memóriát, és elég sokan szórakoznak abban is. Csak pár nem túl optimális beállítás és kész.
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #62004 üzenetére
Programtól függ, hogy úgy van-e megírva, hogy kötelező-e a lapozófájl megléte. Ha nincs és kéne, akkor a program nem fog elindulni, jön a hibaüzenet. Ha esetleg valaki valamikor mondjuk egy 1080p-s videót szeretne vágni, és elfelejtette, hogy kikapcsolta a lapozófájlt, akkor jön a kékhalál renderelés közben (vagy előtte), mert oda sokszor a 16 giga memória is kevés lenne. De az is elég, ha sok program fut egyszerre, vagy memóriaszivárgás van, a 8 giga így is szépen meg tud telni, aztán jön a reboot. Én senkinek sem javasolnám a kikapcsolását, mert nem tudhatom, hogy miket csinál a gépén.
Az SSD-ről meg át kell tenni HDD-re, és máris nem árt semminek, hogy van. -
Dhampir
félisten
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
Petyyyyy #61557 üzenetére
Ok. De az a durva, hogy tegnapig jó volt, annyit csináltam, hogy a régi számítógépházból az újba költöztettem mindent. Ekkor Win 8.1 volt a gépen és elkezdett fagyni, nem adott képet. Win 8-1-et nem is tudok rátenni, mert az kérdezés nélkül szeritnem felteszi az az igp drivert valószínű. Ha gyorsan letiltanám eszközkezelőben és eltávolítanám, lehet úgy fel tudnám azt is tenni, majd a netet csak utána kapcsolnám be.
MasterMark: Nem zavar annyira, csak érthetetlen számomra, ha eddig a két hardver és két driver nem zavarta egymást, most hirtelen miből adódik a probléma.
-
rayoliviero
veterán
-
King Unique
titán
válasz
Petyyyyy #59977 üzenetére
Csak ezeknek a hatása, átlaguserek felfedezik, v csak jellemzően a címet olvassa el és terjeszti a hülyeséget ---> új mítoszok, mendemondák...ez a gáz.
(#59978) szabonagyur: ez meg no komment...Droid (desktop) Windows-t leváltaná, desktop használat, spec szoftverek támogatottsága stb.? Elég nagy ökörség, főleg, h most, 2015-ben jön a Win10...
-
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #57975 üzenetére
Az ebben a hozzászólásomban bemutatott jelenség miatt:
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Petyyyyy #57357 üzenetére
Köszi és kipróbáltam az asszisztenst
31 elem kompatibilis és 6-ot talált amit ellenőrizni kellene.
Ezzel csak az a bajom, hogy nem írta részletesen : Hardware or szoftver
Pár % esély van rá , hogy nem programokról van szó....mert azon a laposon a böngészőn kívül szinte semmi sincs
Na majd kiderül.....csak édesanyám lelki világába nem akarok beletaposni azzal, hogy 1-2 óráig nem lesz f@szombúkja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Whisky topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest