- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
Borisz76 #69132 üzenetére
Hello
Itt válaszolok: ha a gépen nem Enterprise fut akkor nem lesz gond. Mivel frissíteni akarod elindítod a gépeket a media creation toolt majd kiválasztod, hogy frissítés, ő letölt magának amit kell meg újraindítja a gépet.
A végén azonban pár dolgot be kell majd állítani a gépeket személyesen, ezt ne feledd.
-
embe
nagyúr
válasz
Borisz76 #69098 üzenetére
Köszi hogy leírtad! Ezt sokszor alkalmaztam már én is.
Lehet félreérthető voltam, de nem ezt kérdeztem. A lényeg, ha vissza akarom tenni a W8.1-et a tiszta telepítés után, és miután töröltem a recovery partciciót, akkor a kiindulási helyzetben pl. keyfienderrel kiolvasott W8.1 kulccsal visszarakható-e a W8.1?
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #68509 üzenetére
Más forrást nem próbáltam még.
Pontosabban Win10 volt egy másik oprendszer, de ugyanez volt a helyzet akkor is. Linuxot nem próbáltam még. Állítólag ott meg lehet oldani ezt a problémát, de annyira nem értek a linuxhoz, hogy belenyúljak a rendszerbeállításokba, pedig egy dual boot rendszert még elviselnék.
Mediaplayer nincs a közeli ismerőseim körében. -
törölt tag
válasz
Borisz76 #68507 üzenetére
Pontosan ezért vettem új és HDMI képes erősítőt, hogy 1 kábel megy a tévébe, hang nélkül, csak a kép, és az összes többi eszköz az erősítőbe csatlakozik. A TV régi, a menüje faék egyszerűségű, nincs hangbeállítás, nem ARC képes. Tévéből nem megy semmi vissza, 0-án van a hangerő. De ezek a funkciók nem is kellenek ehhez a dologhoz.
Erősítőben hang dekódoláshoz be van állítva az AVR, a forrás pedig HDMI, szóval működnie kellene, annak a menüje is faék egyszerűségű, de a szükséges opciók megvannak.
Valószínűleg a gond a TV, de nem értem a miértet és hogy miért megy visszafelé jel, amikor az erősítő lenne az eszköz és annak mindkét irányból ott meg kellene állnia.
Ráadásul más készülékkel működik jól.Póbáltam EDID override-ot az eszközkezelőben a PnP képernyőre, de az sem segít, de ugye az képmegjelenítő és nem hangeszköz, bár tartalmazza a hang lehetőségeket. Ráadásul megnéztem az EDID infót mindkét esetben (tévé be és kikapcsolva), a hangra vonatkozó rész ugyanaz, 7.1 csatornáig mehet minden.
Net szerint ez sima inkompatibilitás. Találtam HDMI handshake nevű problémát, de arra meg egy HDMI splittert javasolnak, ami sztem nem megoldás. Azt sem értem miért kap erős triggert a tévé, amikor stand by módból kapcsolom be. Mások szerint lutri új tévét is venni, mert nem tudhatom azzal jó lesz-e ez a lánc, és azért 2-300e Forintról beszélünk, szóval elég drága mulatság lenne.
Médialejátszóban is gondolkoztam, de logikailag az felesleges lenne, mert arra ott a PC.És ugye ott van az az opció, hogy szoftveresen ez a dolog valahogy megoldható, ha már így tudok váltani sztereó és 5.1 között.
Végső esetben írhatok még a Denonnak, de nem hinném, hogy az erősítő a ludas, ezért próbálok szoftveres megoldást találni.
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #68505 üzenetére
Igen így van, de sajnos nem így működik.
Nvidia driver alatt csak sztereót enged a rendszer, ha nem sztereó a forrás, ki sem megy a hang. [link]
Microsoft HD Audior Drivere alatt DTS-ig képes kiküldeni a hangot.
Ez látszik a képeken is előző hsz linkjében, 2 hangeszköz van attól függően hogy a tv be van-e kapcsolva vagy sem.Ha kikapcsolom a tévét, akkor minden gond nélkül felismeri az erősítőt és megy a TrueHD meg DTS HD-MA is.
De ha a tévét bekapcsolom, hangeszközként nem az erősítőt ismeri fel, hanem a tévét, ami egy 10 éves plazma.3 különböző HDMI kábelt is kipróbáltam, de semmi változás.
Nvidia support széttárta a kezét és nem tud okosat mondani.
Google szerint a tv az oka ennek, egyszerűen inkompatibilis és mivel csak sztereo, ezért van ez az egész. Amit viszont nem értek, hogy ha az AVR van a láncban középen, a beállításában is az van, hogy a hangot dekódolja, akkor a jel miért megy vissza az erősítőn keresztül a tévéből a PC-be?Már arra is gondoltam, hogy az erősítő nem jó, de új, másfél hónapja vettem, nem kellene hibásnak lennie + egy másik LCD tévével is kipróbáltuk, azzal nem volt semmi gond.
Szóval teljesen tanácstalan vagyok, mert még ha a tévé is okoz problémát, szoftveresen/driveresen ez az állapot módosítható.
Ezt kellene kitalálni, hogy hogyan.
-
SP4C3
veterán
válasz
Borisz76 #66270 üzenetére
Jó, elegem van! Vírusom nincs, false positive 1 darab. Biztonsági rééés? Az mit takar szerintetek? Remote desktop frissítését, vagy mégis mit??
Saját oprendszer (XP-ből...)
Itt az IP címem: 178.221.148.154
Nyitott administrator fiók. Csak usernek beírod Administrator, password üresen. Na gyerünk update zombik...IP-t megnéztem itt, és helyileg is:
-
Orionk
senior tag
válasz
Borisz76 #66174 üzenetére
köszönöm szépen.
Ha a gyorsaságot nem is növelné a töredezettségmentesítés, de ha a fájlokat időközönként "rendbe/helyre" rakná, akkor a Windows sem lenne egy kicsit stabilabb ?
Winrar helyett a 7ZIP-ről mit hallottatok ?
Valamint észleltem, hogy Win 8.1 nál már nincs élményindex. Win7nél meg azt kellett egyszer futtatni, hogy működjön a WinGomb+TAB kombinációval az effektes ablakváltás.
Ezt hogyan lehet Win 8.1-en aktiválni ?köszönöm
-
ZGO
tag
válasz
Borisz76 #65505 üzenetére
Köszi az infót!
Azt hiszem megyek inkább a routerem topikjába.
/Bár kétlem hogy a router szoftvere/hardvere lenne a korlát/ (ASUS-RT N66U) Mivel a funkciói mindeddig stabilan tökéletesen működnek.
Észrevételem szerint az a zavaró, hogy windows alatt program válogatja, hogy streamelve indítja el, vagy előbb letölti az egész filmet.
pl amit előző hsz-ben is írtam: pl.: a VLC letölti, a WMP meg streameli. Ezt nem értem, hogy miért? Nem hinném hogy a router válogat az adattovábbítás módján.
Vagy lehetséges, hogy elfelejthetem a VLC-t hálózati lejátszónak.Úgy érzem itt inkább szoftveres problémám lesz.
Szerk.: közben találtam mást is aki találkozott ugyanilyen problémával. Talán sikerül megoldani.
-
válasz
Borisz76 #65051 üzenetére
Arról van valahol infó, hogy ezeket mikorra építik bele a media creation tool-lal készített telepítőbe? Officeból van "havi build", érdekes lenne windowsból is egy hasonló.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Borisz76 #63590 üzenetére
Nekem mar legalább egy eve ott van bar frissitek is rendesen. Az a baj, hogy ami leírás van ra, hogy blokkolt s megadott helyen a ip címeket kevesek. Engem is idegesített de megszoktam. Amugy van, hogy kisebb a reklam is vagy eltűnik pillanatokra. Meg ahogy latom te kulfoldon vagy legalabbis ip szerint igy lehet ez valami új lokál hulyeseg lett ottbis.
-
válasz
Borisz76 #62703 üzenetére
Igen, nekem tokeletesen megfelelnek.
Annyi, hogy van 3 db wd raptorom, ami 10 ezres fordulatu, ezekre szoktam telepiteni az oprendszereket. 1db 74 gigason van most a win7, a masik 320 gigasra vannak telepitve a progik. Eleg gyorsak ezek is es azok a regi raptorok ugy tudnak daralni, mint a gepfegyver.
A 8-at csak azert telepitettem 7200-es vinyora, mert a sevent addig nem akartam legyilkolni, mig ez nem bizonyit, a 36 gigasat meg mondom hatha kicsi lesz neki.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Borisz76 #62703 üzenetére
Először próbálkoztam pendrive-ról feltenni. Akkor azt írta, hogy a pendrive illesztő programja szükséges hozzá. Ami természetesen nincs. Ezután kiégettem az ISO-t egy külön adattárolásra szánt DVD-re (200 évet bír elvileg). Aztán most kidobott hibával. Buktam a drága DVD-t, a régi rendszert és még feltelepíteni sem sikerült. Most megpróbálom másik pendrive-al hátha azzal felmegy...
Azt hittem legális rendszerrel könnyebb lesz minden, de jelen állás szerint többet szopok vele mint az eddigi warez win 7-esemmel..
-
Shokkolo
addikt
válasz
Borisz76 #62433 üzenetére
Az lesz a következő nekifutásom, pedig nem jártam olyan oldalon, még a játékaim is eredeti forrásból van / volt az a 2-3 darab ami fent van.
Mindenesetre a kérdés jogos, azt hiszem ez fog következni (amint megjön a gépházam és végre újra összerakom a gépet
).
Esetleg van valami ajánlott antivirus, amit a 8.1 "jobban visel" mint a többit ? -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Borisz76 #58058 üzenetére
Na ezt még egyszer, részletesebben kérném: a Win7-es asztali gépen tudom, hogy a vezérlőpultban hol kell biztonsági mentést csinálni a belakott rendszerpartícióról, de a 8.1-es tableten nem találom az útmutatásod alapján sem. Hálózati meghajtóra készíteném el, ha lehet. Fontos volna!
-
zoltan6
addikt
válasz
Borisz76 #57552 üzenetére
bocs nem válasz akart lenni.csak félre ment.
egy kis segítséget kérnék én is.munkahelyen proxyval használom a netet,müködik rendesen,de a csempés alkalmazások valamiért nem müködnek találtam itt egy leírást hozzá angolul,ez vajon müködne?
sajnos nem vágom az angolt annyira,valaki lefordítaná nekem? -
baboss
őstag
válasz
Borisz76 #57446 üzenetére
Nem kell kikapcsolni a fiókot,ha jól emlékszem akkor a fióknál kikapcsolod a jelszókérést.
Futtatásba írd be ezt:
netplwiz
Itt vedd ki a pipát az "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni"-nál, majd add meg helyesen a jelszavad és kész is.Bekapcsolás után nem kér jelszót.Beállíható, hogy Asztalra bootoljon: Tálcán jobbklikk -> Tulajdonságok -> Navigáció fül -> "Az Asztal megjelenítése a kezdőképernyő helyett.
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #57411 üzenetére
Hát igen, időigényes, nálam 1-2 nap mire minden helyreáll, de a Windows 8.x minden korábbi rekordomat megdöntött telepítési ciklust illetően, december 31.-én lesz két éves ez az installáció, amit használok
Törlendő utána:
(#57412) kengyel: Szerencsére, most nem volt eddig semmi gubanc, remélhetőleg nem azt fogjuk olvasni két nap múlva, hogy valamelyik frissítést visszavonták
(#57413) szabonagyur: Adatforgalom korlátos Interneted van? Vagy miért zavaró, hogy ennyit frissít? Esetleg SSD miatt?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Borisz76 #57353 üzenetére
Majd a Windows 8 Upgrade Assistant megmondja, futtathatod-e.
Egyes pont, Review system requirements alatt megtalálod a rá mutató linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest