- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
Nekem Win8.1-en nincs. Ha nulla a tartalma, akkor nagy szükség nincs rá - ha valaminek feltétlenül kellene, akkor nem lenne üres a fájl. Ott lehet hagyni, nem kér enni, de nyugodtan törölhető is, főleg, hogy egy szimpla text fájl, bármikor újra oda lehet tenni, ha netán kellene valamire.
-
vigyori78
őstag
Ráragasztasz egy feliratot a monitorra ahol írja,hogy win7 és átírod 8-ra
Amúgy miért is kéne ?
Ha olyan progit,játékot,egyebet akarsz futtatni ami csak 8-on megy akkor el is felejtheted.
Vannak tweakelésére programok amikkel át lehet írni a saját gép tulajdonságokban mit írjon de ettől még a 7 tudni fogja,hogy ő 7. -
cog777
őstag
Khmm.. Nekem ketsegeim vannak. Mert mi tortenik akkor ha egy hatter ugynok lefagy? Nem tudod bezarni? Indithatod ujra a szamitogepet? Mert barmilyen feleloseget bizni az alkalmazas fejlesztojere sztem eleg nagy hiba. Legalabbis windows platformon egy evtized alatt teleszemeteltek a windows mappat es sok alkalmazas csak root joggal futott. (Szerencsere ez sokat valtozott most, tudom de koszonheto az MS-nek es a virtualis program files mappanak is)
Nekem pont BB alatt van hasonlo gondom. Pont az MS altal keszitett Skype sokszor osszeomlik, pl csorgetsz valakit. A bezaro gomb csupan egy keres az alkalmazas fele hogy zarodjon be. Na, persze a hibas skype nem zarodik be hanem eltunik a kepernyorol es csorog tovabb a hatterben! Megoldas->restart. Olyan Win 3.1 filing...
Szoval ebbol az aspetusbol megvizsgalta barki is a dolgot? Be lehet zarni a feladatkezelovel a hibas alkalmazast? Egyelore eleg keves modern ui-s alkalmazas van hogy ebbol lassuk mi a helyzet a hibas alkalmazasokkal.
Remelem nincs igazam es nem csak ket vonal a kulonbseg a Windows 3.1 es Windows 8.1 kozott
-
Kurt Hectic
tag
Így van, és hozzáteszem, ha a fizikai memória elfogy, akkor a Windows szó nélkül, pillanatok alatt törli a felfüggesztett alkalmazást a memóriából (kezdve azzal, amelyik a legtöbbet foglalja), így egy felfüggesztett alkalmazás által foglalt memória gyakorlatilag tekinthető szabad memóriának.
Amit még hozzá kell tenni, hogy a felfüggesztett/bezárt alkalmazások egy-egy szolgáltatása ettől függetlenül futhat ti. a háttérügynökök által, melyek olyan kis "kódrészletek", amik háttérben futó ciklikus feladatok elvégzésére valók, mint például e-mailek küldése/fogadása, facebook értesítések lekérdezése, időjárási adatok frissítése, stb. Ezen túlmenően, felfüggesztett alkalmazás is végezhet hálózati adattranszfert, és játszhat le médiát. -
Hát ez a 8.1-nél meg is bukott, mert nekem a 4 giga ramot bezabálta és olyan appok is mentek, amiket el sem indítottam soha. Szóval az, hogy fut a háttérben biztos jó valakinek, de ami a 8.0-ban jól ment, mondjuk az app bezárás, azt miért kellett a 8.1-ben hosszabbra állítani? A ram meg tudom azért van, hogy gyorsan induljanak el dolgok, de minek töltödnek be olyanok, amiket el sem indítottam? Lásd food app, ami az első perctől fogva bent volt. Szóval tudom mi megy a 8.0, 8.1 alatt. És igen, szerintem elkúrták azt a 3mp-es lent tartom az appot a képernyő alján és úgy záródik be hülyeséget. Meg a mostani update is, hogy keveredik az asztal a modern ui appokkal... No comment. Remélem a 9 nem lesz ilyen összetákolt rendszert, mert most csak a toldás-foltozás megy az MS részéről. Szerintem. A 8 simán úgy volt jó, ahogy. Szerintem.
-
King Unique
titán
Nem biztos hogy minden követelményednek megfelel, de nálam Asparion óra van fent, nekem jó.
-
LógaGéza
veterán
Ha egyenként átrakom Audit módban az nem jó, mert azok a Rendszergazda felhasználó mappái. Az lenne az igazi cél, hogyha odaadom az ügyfélnek a gépet, akkor azt lássa, mintha először inditaná telepités után, be tudjon állitani mindent saját magának, de mégis a programok fel legyenek telepitve és a mappák átirányitva. Szóval a még nem létező mappákat kellene átirányitani.
-
konyi79
addikt
Na persze, de azért elég kevesen használják így a gépet. És míg merevlemeznél igaz, ssd-n borul a kisebb-gyorsabb elmélet, ha nem oda telepítesz, elbukod az előnyét a rövid elérési időt. De persze ez a lényeg aki kérdez hallhat prot és kontrát, így miután Ő tudja hogy használja a gépet el tudja már dönteni mekkora kell neki.
-
konyi79
addikt
Nálam ennyi, ebből azért lejön egy 10Gb-os biztonsági mentés mappa, amit ssd-n és hdd-n is párhuzamosan megtartok, tuti ami tuti. A többi mind a Win8 meg a programok. Persze van még bőven hely, de ez azért amikor a vegas vagy akár a ps a sok gigás ideiglenes dolgait írogatja, nagyon nem mindegy azt az ssd-re teszi vagy a hdd-re tudja csak.
Nem azt mondom nem lehet elférni egy 60Gb-os ssd-n, de (ismét súlyozottan) szerintem érdemes legalább 120-al kezdeni, nehogy fél év múlva abból álljon az élet számolgatni kelljen a szabad biteket. Az a 14Gb a képen nem életszerű, megnézném egy év múlva belakva ugyanezt. -
King Unique
titán
köszönöm az infót.
Lehet nem árt neki, mert dualbootba van win7-el (mind2 eredeti,bár a 8-as MSDNAA sulis, végülis az is), de win8 néha dob 1-2 smilet havonta, ez most dualboot (pedig gyors indítás kikapcsolva), v más frissítést igénylő rendszer instabilitás miatt van, azt nemtom... -
havri1
félisten
Akármit próbálok, nem tudtam megcsinálni. A linkelést értem, tudom mit jelent, de nem tudom, hogyan kell megcsinálni. Ment fel ffox..
Más:
Anno volt egy futó szolgáltatás, ami belassította a webböngészést ha nem IE-t használtam. Itt írta valaki, hogy azt a szolgáltatást le kell tiltani, és jó lesz. Ez így is van/volt. Csak már nem emlékszem a szolgáltatás nevéreValaki esetleg?
-
Bodor
veterán
Alapvetően én is a tiszta telepítést preferálom SSD-re, de ha helyes alignálást, és hibátlan klónozást szeretnél HDD-ról SSD-re, akkor az ingyenes Macrium Reflect Free programot ajánlom, tökéletesen megoldja a feladatot. Teszt, és egy nagyon jó magyar nyelvű leírás.
-
raidx
őstag
Érdekes dolog ez a Startmenü!
Egyre több gyártó jelenti be, hogy olyan Win 8-as rendszereket hoz forgalomba ahol saját startmenü megoldás lessz. Például a Samsung, Dell, Toshiba."Az a tény, hogy két ilyen meghatározó hardvergyártó is kötelességének érezte visszaadni a Start menüt, talán elgondolkodtatja a redmondiakat, talán mégsem volt nyerő ötlet száműzni ezt a gombot, illetve a hozzá tartozó funkciót."
Azt hiszem, egy egy cégnél örülnek, hogy sikerült Juliskáékat betanítani és vagy nem váltanak, vagy kell a régi mert az ismételt betanítás idő, pénz, stb.
-
< CyberBob >
őstag
Ha ugyanazokból a fájlokból dolgozik a program akkor ugyan az mint a bétában lévő "túlhaladott". Nincs szükség uninstallra hiszen ha nem használod akkor nem fut ugyan úgy mint a Win7-ben. Persze telepíteni sem kell csak az MS által kitörölt fájlokat visszamásolni.
Teljesen jó az is amit te linkeltél, csak ez sem buherált. -
vlevi
nagyúr
Én is használom a keresőt win7 alatt.
De a win8 keresője azt is feleslegesen szétszórja az egész képernyőn, mert milyen értelmes magyarázat van arra, hogy a képernyő jobb szélén van a keresőablak, és a bal szélén, attól fél méterre van az az 1-2 találat?
Másrészt Win7-ben alig-alig kellett keresgetni, mert amit gyakrabban használok, azt a win7 van annyira intelligens, hogy kihozza a start menü elejére. Itt viszont, ha ésszerűen csoportosítok, akkor majdnem képtelenség elférni a képernyőn annak a néhány ikonnak, aminek normális esetben elég lenne 10x10 centi hely, és nem kellene az egész képernyőt átnézni háromszor. Csak ez a bajom vele.
Sosem fogjátok tudni nekem megmagyarázni, hogy "néhány betűt kell leütni a kereséshez, és már ott is van", az informatívabb és kényelmesebb annál, mintha már eleve ott lenne, és nem kellene keresni sem.
Na, de még 1-2 ilyen hülye húzás a win8-tól, mint a mostani, és bosszúból felülírom OS2/Warp-al -
lck
senior tag
-
bon
őstag
-
Bali27
addikt
Igen a Splasht ismerem, de már a Kmplyerrel is össze van hasonlitva.. Teszteltem 1 napig hogy melyik maradjon.. 2 Gigás ultra jó minőségű poreszon tesztelve..
Minimálissal jobb a Kmplayer minőségben, legalább is amit én tudtam beállítani... Hétvégén ha leszel akkor megkereslek priviben.. Sajnost most meló 2 napig...
-
nicu71
addikt
Teljesen egyetértek!Egykét nap alatt elfeljti az ember hogy volt valaha ilyen hogy startgomb!
Mióta élesben használom a w8-at teljesen beleszerettem,annyira kézreáll,olyan egyszerű a kezelése,olyan VILLÁMGYORS,imádom.
És még mindig találok apró jópofa meglepetéseket tök véletlen,ahogy lakom be a rendszert.
A win7-t is szerettem,de ez sokkal,sokkal jobb. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest