Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
válasz
kalasz
üzenetére
Ha esetleg arra gondolsz, hogy be kell-e újra aktiválni a W7-et CPU csere esetén, akkor a válaszom az, hogy nem.
(Ellenben elnézve a deszkádat, lehet, hogy BIOS frissítést kell eszközölnöd, hogy azt a CPU-t rendesen kezelje a deszka, P4-2.8-as némelyikének 1005A bios verzió kell) -
kalasz
tag
Üdv mindenkinek!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy a meglévő 2,4-es celeronomat büntetlenül ki lehet cserélni 2,8-as p4-re, és ha igen kell-e valamit állítani valahol vagy újra kell telepíteni a rendszert (win7prof)?
Üdv kalasz -
chungee
addikt
Mivel az update nem látja a SP1-et. Ezért letöltöttem a MS honlapjáról a SP1-et. De ezt kapom, amikor telepíteni szeretném.
-
törölt tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Letöltöd a Windows AIK ISO-t kiírod és lemezről feltelepíted. Ha nincs lemezed bemountolod Daemon Tools-al vagy más erre alkalmas cuccal.
-
Draken
őstag
Erre valaki?
-
gézu
őstag
-
-
botag18
csendes tag
hello!
bocs, h ide irtam de fogalmamse volt hova irjam ezért ide irtamAz lenne a kérdésem ha veszek egy tv tuner kártyát egy 1000 ért használtan (tehát a legolcsóbban) akkor annak lesz baja windows 7 el?
Meg, hogy pl ami az m1 en van HD adások az azzal HD-s vag yne várjak csodát egy 1000ft-os kártyától? -
Воланд
titán
A minidump szerint ezek a programok/driverek okozzák a kékhalált. Érdemes lenne ezeket legyalulni és újra feltenni. Driver Sweeper, How i can uninstall Directx 11
-
maláj
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
DirectX kép
akkor felteszek 10-es ATI drivert vagy nemtudom
-
vargadani
tag
sziasztok!
segítségre lenne szükségem. letöröltem a régi vírusirtómat (nod), avirát tettem fel helyette (premium security suite) és telepítettem a win7 SP1-t, valamint MBAM-ot. azóta minden nap lefagy a gépem -nem is egyszer- és már volt olyan is, hogy teljesen bekékült a képernyő. más más új progi nincs rajt. vmi ötletet tudna vki adni?
-
Fapuma77624
tag
Sziasztok!
Egyetlen egy és eléggé ideges vagyok már mert az istenért nem tudom a Outlook 2010-be a meglévő gmailes kontaktjaimat beimprotálni.Vki segítsen lécci mert a guta megüt.A gmailes cím beállítva és tökéletesen leszedett mindent.Viszont én naiv azt hittem h a névjegyeket is lekapkodja.De nem.Mikor ér már el a Windows is oda mint a Google,istenem .Minden menjen mindennel.Egy google hozzáféréssel csodákat lehet tenni.Vki leírná h h lehetne ezt megoldani?
THX -
spirit007
senior tag
Láttam itt pár képernyőn, hogy a Show desktop ikon bal oldalon van (tehát a normális helyén
)
Ezt hogy lehet elérni ? -
gyga
senior tag
valami ötlet a #40754-re ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lehúztam pár ikont az asztalról a tálcára (asztalon töröltem őket), hogy legyen kvázi gyorsindító menüm. Tegnap minden frankó volt, ma kapcsolom be a gépet, a két utolsó ikon képe eltűnt, de maga a gomb működik.

Mi történhetett? Miért csak a Firefox és a TCUP ikonja tűnt el?
-
Steelmanus
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Ez engem is erdekelne. peldaul nem is tudtam hogy a telepitett SP1-hez kulon mas WAIK iso-t kell leszedni. Leszedtem mint a waik_supplement_hu-hu.iso-t mint a waik_supplement_en-us.iso-t. Az angol valtozat pl 500 Mb-al nagyobb azt nem tudom miert nem lehet hogy abban benne van minden tamogatott nyelv?
Namost a OS telepitomedia angol, telepites utan utoljara szoktam feltenni a Hungarian Language Pack Windows 7 for x64-based System (KB972813) nyelvicsomagot.
Mivel mar magyarnyelvu az OS, es telepitve van az SP1 csomag gondolom hogy a waik_supplement_hu-hu.iso kell kiirnom egy DVD-re majd telepiteni.
De az integralasnal angol SP1-et kell integralnom a telepitobe, es utolag kell megint telepteni a nyelvicsomagot? Meg nem csinaltam ilyet ezert kerdezem. -
Draken
őstag
sziasztok.
jelenleg egy 64bites prof a rendszerem, a kulcsot msdnaa-ról kaptam. Nos a lényeg, hogy amúgy is újra szeretném tenni a rendszert, akkor már sp1-el integrálva teszem fel. A kérdés, hogy ezt a kódot tudom újra használni és ha igen hogyan? (gépbe nincs semmi változás)
-
törölt tag
Helló érdekelne, hogy
van ugye a Windows® automatikus telepítési csomag (AIK) a Windows® 7 rendszerhez
és a
Windows® automatikus telepítési csomag (AIK) a Windows® 7 SP1 rendszerhezHa SP1 már installálva van, akkor csak az utóbbit kell feltelepíteni ?
-
VGYke
addikt
Itt azt olvasom a DivX . mkv, flv fájlok lejátszásával kapcsolatban, hogy: "ezen formátumok engedélyezéséhez továbbra is a Registryben kell turkálnunk".
Tud erről valaki valami közelebbit?
Egy komplex codec pack-ot nem szivesen telepítenék a 3 fájl kiterjesztés lejátszhatósága kedvéért. -
cellpeti
nagyúr
Üdv!
volt nekem 2 gép között megosztásom. A gazda gépen megszüntettem a megosztást, de az én gépem még mindig úgy látja, mintha meg lenne osztva. Mind a 2 gép volt már újraindítva. Mi lehet a gond, hogy az enyém még mindig úgy látja, mintha meglenne osztva a másikon valami? A másik gépen a számítógép-kezelés => megosztott mappák-nál is kitöröltem a megosztást. Szóval nem tom mi a baja. Tudnátok segíteni? Mind2 gépen W7 Prof van(MSDNAA)
-
gyga
senior tag
sziasztok. az lenne a probléma, hogy ha pl: az asztalon végzek valamilyen műveletet pl átnevezés/áthelyezés törlés végrehajtja ugyan de nem tűnnek/neveződnek át csak akkor ha jobbklikk--> frissítést nyomok, olyan mintha nem frissítené magát a művelet után, ezt több win7-en is tapasztaltam már konfigtól függetlenül ez most spec egy laptop volt... mit lehet ellene tenni?
-
maláj
addikt
üdv
az alábbi problémával fordulnék hozzátok egy kis segítségért
w7 x64 sp1 ultimate 2 napos install - de azóta már vagy 20x eldobta magátProbléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88003D838D2
BCP3: FFFFF8800215D6D8
BCP4: FFFFF8800215CF30
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\022811-16738-01.dmp
C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\WER-33493-0.sysdata.xmlezt írja ki reboot után - ha kell a file-okat is feltolom valahova vagy elküldöm ha ettől sikerül megoldani ezt a dolgot

-
válasz
Morden24
üzenetére
Egy leharcolt hdd esetén nem placebo a lassú format, mert valóban javítja a hdd "egészségi állapotát", és mint ilyen kihatással lehet az OS teljesítményére (persze normál keretek közt)
(Természetesen egy zsír új hdd esetén először nincs lassú formatra szükség, noha én a rendszerpartíciót ennek ellenére lassú formázom)Hardveresek tudják, hogy a lassú format jótékony hatással van a hdd élettartamára is és javasolt/célszerű évente egyszer leformázni a hdd-t.
Sokszor hoznak olyan gépeket, amikben akkor volt utoljára formázva a hdd, amikor a gyárban levákumozták. Ha egy ilyen hdd-t lassú formázol és odabiggyeszted a füled a hdd-re(tudom hülyén hangzik, de így van), akkor jól hallható, ahogy sokszor pozicionál, holott nem kellene, hisz az adott partíció/lemez első szektorától az utolsóig folyamatosan kellene mennie(mint pl egy lemezjátszótű a lemezen), úgy mint ahogy egy zsír új hdd esetén megy is. Ennek az az oka, hogy némely szektort nem lehet elsőre formázni/írni, többször kell "nekifutnia" a formatnak (5x próbálkozik amúgy mielőtt bad-nek jelölné meg)
Az ilyen szektorok között nagy számban vannak a rég nem használt szektorok is.Ezt az egész dolgot talán ahhoz lehetne hasonlítani, mint amikor a motorosok leteszik télire a masinákat, de havonta egyszer-egyszer pár percre azért beröffentik a gépeket...
Szóval új hdd-knél nincs semmi kihatása a lassú formatnak, de egy olyan hdd-n, amit Kr. e 2-ben formáztak utoljára, ott van, és nem placebo.
(Az meg teljesen mindegy, hogy mivel formázzák lassan, teljesen mindegy milyen fájlrendszerhez lesz "igazítva") -
törölt tag
Sziasztok.
Ha 64 bites win 7-et és 32 bites win xp-t akarok 1 gépre telepíteni, azok nem fognak összeveszni egymással?
Szerencsésebb lenne mindegyikből a 64 bites? -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Tudom, nem pontosan ebbe a topikba illik a kérdés, de megfelelő topikot nem is igazán találtam rá.A mac címemet még anno átírtam. Lehetséges valahol megnézni, mi volt az eredeti címem? ( windows reinstall nélkül
)Szerk. : Jól van, megtaláltam már. Ugyan ott lehet, csak a nincs jelen kört kell bejelölni.

-
DaDy0219
tag
Üdv!
Lenne egy problémám:
Minden gép bekapcsolásakor be kell állítanom a hálózati beállításoknál a következőket, hogy legyen internetem.
Az első kép:
Itt az otthoni hálózatom mellett van egy nyilvános hálózatom is, hogy hogyan kerül oda az kérdéses, mert nyilvános hálózatot nem hoztam létre.A második kép:

Rámegyek a nyilvános hálózat helyi kapcsolatára, ahol a Tiltás opciót használom, ami után az Otthoni és a nyilvános hálózatom is megszűnik:
Ekkor rámegyek a Csatlakozás a hálózathoz, majd megkapom a következő ablakot:
Itt rámegyek a javításra, ahol szépen ki is javítja a dolgokat:
...majd csak ekkorra tudom használni az internetet:
Meg tudom oldani, csak bosszantó, hogy minden egyes indításnál el kell játszanom az egészet, kitörölni a nyilvános hálózatot nem tudom, mert nem engedi, vagy legalább is nem jöttem rá, hogy hol lehetne kiiktatni, hogy csak otthoni hálózatom legyen.
Ötlet?(Bocs a nagyméretű hozzászólásért és a képek méretükért!)
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bár lehet, hogy én értem félre, de azoknak a dolgoknak, amiket te leírtál és kétségkívül hasznosak, viszont a PC teljesítményéhez nincsen sok közük...
-
-
Gabás
addikt
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
szerintem elég világosan elmondta, miért

-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm még egyszer!

(#40729) moonman: Nem tudom, hogy miért tartjátok ezt placebónak amikor megvan a hiba (látom a saját szemmel) és az, hogy az XP-s format megoldja a dolgot az se placebo, mert tényleg beválik max nem tudni, hogy mitől (de biztos történik valami és nem az van, hogy a laptopom lelke jobban szereti az XP formatot
), de hát van jó pár ilyen eset az informatikában. 
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok!
Járt-e már valaki úgy, hogy néha ugrál, megakad a touchpad (és a külső egér is), mindemellett a wifi is vacakol (látszólag minden rendben, de a bix.hu-ra a ping másodpercek alatt, vagy soha sem megy át, pedig papíron minden adott).
A két jelenség általában együtt jár.Ha kikapcsolom a wifit, megjavul az egér.
A gép egy asus 1000H, win7 32bit.
A többszöri újratelepítés se segített, legfrissebb intel chipset drivert is felraktam rögtön a win után, realtek-től wifi drivert is frissítettem.2 évig semmi baja, most meg kezdi a komolytalankodást, néha fejszével oldanám meg

Tanácstalan vagyok.

-
moonman
titán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
már csak azért is placebo az XP-s formázás, mert a Win7 telepítő így is úgy is felülcsapja a saját fájlrendszerével, ugyanis újabb NTFS verziót használ, mint az XP.
-
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
W7 DVD-ről bootolsz be, első megjelenő ablakban megadod a nyelvet/időt/billentyűzetet, tovább, katt a Számítógép javítása (Repair Your Computer) parancson, majd kiválasztod a Parancssor (Command Prompt) parancsot. Itt csak a képek fontosak(igaz angol), hogy hogy is jutsz el a command prompt-ig
Korábban nem írtam, de az nagyon fontos, hogy parancssorban helyesen válaszd ki a lemezt és annak partícióját, mert semmilyen megerősítés nincs, azaz a format parancs után ha leütöd az entert, onnantól nincs visszaút...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Jam, értem. Ezért kérdezem, mert nekem olyasmi valami kéne, hogy esetlegesen leállítás után is folytassa. Néztem a Flashget-et, de már azt is annyira túlcsicsázták, hogy nemigaz... De valami olyasmi kéne. Annyi lenne a lényeg, hogy lenne jó pár dolog, amit bepakolnék listába, és amikor megy a gép, vagy ilyesmi, akkor töltögesse.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valami jó, és egyszerű letöltésvezérlőt tudnátok javasolni így 7 alá?
1-2-t tudok, csak kíváncsi vagyok, hogy miket ajánlotok.

-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen!
Időt/életet mentesz.
Csak annyi kérdésem lenne, hogy pontosan, hogy jutok el a parancssorba a win7 telepítésénél? 
-
válasz
Morden24
üzenetére
2 ok, ami indokolhatja a lassú formázást
1. gyorsformat meghagyja az adatokat, ezért ha valaki pl eladja a vinyóját, az mindenképp lassú formattal formázza le előtte
2. van olyan szitu, amikor bad sector jelenik meg a hdd-n, és sajnos az általában "terjedni" is szokott. A gyorsformat nem foglalkozik vele, nem tudja se javítani, se az esetleg újabb hibás szektorokat bad-nek megjelölni(hogy oda már ne kerülhessen adat), erre is csak a lassú format a jó...
3. Én a rendszerpartíciót, mindig lassú formattal húzom le, függetlenül, hogy SATA avagy IDE vinyó. Régebbi motorosok talán emlékeznek, hogy az IDE-s hdd esetén kötelező volt a lassú format, ha egy új deszkába került a hdd, mert az akkori alaplapok, ahány féle, annyi különböző értéket (fej/sector/cluster stb) detektáltak a BIOS-ban...

-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát akkor elnézést, ettől én még sosem vettem észre, hogy különbség lenne utána sebességben. Továbbra is kétlem, hogy ilyen téren számít a dolog.
Ellenben köszi a javítást, mindig tanul az ember újat

-
válasz
Morden24
üzenetére
1. Persze hogy van lehetőség lassú formázásra, csak a W7 telepítésénél is el kell menni a parancssorba.
DISKPART (enter)
LIST DISK (enter) - Itt kilistázza a lemezeket(HDD-ket ha úgy tetszik), ha több van a gépben akkor többet
SELECT DISK X (enter) - az X itt a lemez(hdd) sorszáma, amit a list disk parancsnál láttál
LIST PARTITION (enter) - az imént kiválasztott lemez(hdd) partícióit listázzuk ki, amiből elméletileg kettő van, feltéve, hogy előparticionálásnál 2 partíciót hoztunk létre
SELECT PARTITION X (enter) - Itt kiválasszuk azt a partíciót, amire a W7-et telepítjük, az X itt a partíció sorszáma, amit a list partition parancsban látsz
FORMAT FS=NTFS (enter) - Leformázzuk a partíciót, amit kijelöltünk és amire a W7-et szánjuk. (másik partíciót nem szükséges leformázni, azt utólag W7 alól is megteheted, akár gyorsformázással is)
EXIT (enter) - Kilépünk a DISKPART programból, folytatódhat a telepítés immár.2. egyáltalán nem voodoo, és nem azért hosszabb mert ellenőrzést is végrehajt.
Gyorsformatnál csak a "FAT" törlődik, minden adatod megmarad a hdd-n, amit egy mezei progival vissza lehet hozni. Lassú formatnál minden szektor fizikailag (felül)írásra kerül. -
Morden24
nagyúr
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Nézd, ez szerintem úgy ahogy van voodoo, de nincsen egyéb lehetőséged, kénytelen leszel akkor XP telepítőzni. Ha unalmas, akkor van egy remek megoldás: nem kell állandóan újrarakni a Windows-t

Egyébként nem akarok hülyeséget mondani, és javítson ki valaki, ha tévedek, de az XP-féle hosszú format csak azért hosszabb, mert lemezvizsgálatot is csinál közben. Magyarán a "máshogy viselkedik utána" még inkább placebo.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Azért, mert amióta win7 van a laptopomon (és amióta azzal formázok) azóta csinál pár érdekes dolgot* a friss win7 viszont ha (és most légyszi ne nézz hülyének, de nem tudok más megoldást azért csinálom így) leformázom a vinyót az XP telepítőjével majd elindítom a win7 telepítőjét és azzal is leformázom (muszáj, mert ugye az XP már felmásol fájlokat) akkor minden tökéletes. Szóval nekem vagy az kéne, hogy valami komoly formázás (legalább olyan mint amilyen az XP telepítőjében van) legyen a win7 telepítőjébe vagy valami ettől független megoldás kéne, mert a fent említett XP-s herce-hurca már nagyon unalmas és sok időt igényel.
* most pl. olyan 1 percre dagadt a windows logó és az asztal megjelenése közötti idő (pedig minden ugyan úgy, ugyan azok a programok vannak és ha XP-vel leformázom akkor minden király.
-
Morden24
nagyúr
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Miért akarsz "komolyabb" formázást végezni? Low-level format, illetve high-level format...
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a telepítés előtti kis/rövid formázáson kívül tudok-e valami komolyabb formázást véghez vinni a win7 telepítőjével vagy külső szoftver kell ehhez?
-
-
CSZSG
csendes tag
Hy!
3db 32bites Vistát szeretnék Win 7 64bitesre upgredelni.
Hogyan tudom ezt a legolcsóbban megtenni?
Néztem lehet kapni Dobozos Win7 Upgrade szoftvert, ezzel mind a hármat feltudom upgradelni?
Várom válaszotokat, Üdv! -
Воланд
titán
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi, de itt csak könyvtárakat látok.
Más. Miért van az, hogy egy programnak nem jelenik meg a kis iconja a taskbar-on és a start menüben? Telepítés után jó volt, de egyszer csak eltűnt. A program a Paint.NET.

Természetesen eredeti windows (ez is enterprise, mert céges):
-
V.Stryker
nagyúr
Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem mintha nem tudnám 3 óra alatt kompletten -minden programmal- újratelepíteni....

IOS:Load default...és újratelepítés,ami egy AMD x2 255-nél utoljára 23perc volt .Egy másik esetben amikor ez sem segített,az hardver hiba volt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), de hát van jó pár ilyen eset az informatikában.