Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Aktív témák
-
vargadani
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy szobatársam most vett új laptopot integrált videokártyával (3 GB memória, abból szabad 2.8). Hogyan tudnám a videokártyája teljesítményét javítani?
Előre is köszi -
vargadani
tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Én is kipipáltam, csak nekem a felette lévő opció más. Igazából sztem nyugodtan fogadhatod őket, maximum nem telepíted. Vagy ha automatikus telepítésre van állítva, akkor meg csak elrejted. Nekem is van több frissítés, amit nem teszek fel (pl kártevő eltávolító, ie9 stb)
De ha később baj van, akkor meg van rendszer visszaállítás

Én soha nem szoktam kapásból telepíteni őket, mert előfordul, hogy hibásat adnak ki. Korábban volt már rá példa..... Érdemes várni 1-2 napot
-
vargadani
tag
Mitől lehet/van az, hogy néha az asztalon lévő minialkalmazásokat nem tölti be a rendszer, vagy csak a felét és még elindítani sem tudom őket az asztalról? Ha rájuk akarok kattintani, akkor meg azt jelzi ki, hogy tölt. De persze nem tölt semmit..... Legtöbbször teljesen hibátlanul működik.
-
vargadani
tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Sztem semmit nem kell letiltani, egyszerűen nézd meg, hogy a 6-os és 4-es protokoll tulajdonságoknál automatikusra van-e állítva. Szerintem... nálam legalább is minden ki van pipálva, de az fontos, amit az előbb leírtam.
-
vargadani
tag
válasz
ErosenZold
üzenetére
http://itcafe.hu/allando/alapelvek.html
legyél oly szíves, hogy az effajta hozzászólásaiddal ne rontsd a fórum színvonalát, megítélését. Én nem vagyok moderátor, de ZAVAR.
(Ha nagyon unatkozol, elolvashatnád az 1. hsz-t is) -
vargadani
tag
válasz
ErosenZold
üzenetére
Figyelj. 16:31kor írtad az első üzenetet. már rég kipróbálhattad volna, akár mind2-t is, ahelyett, hogy vitatkozol -teljesen feleslegesen és jogtalanul- más nálad sokkal jobban hozzáértő fórumozókkal.
Egy átlagos gép egész gyorsan fel tudja telepíteni a win7-t. Elég sok gépre tettem már fel win7-t, és hidd el, gyorsan fent van. Persze, kinek mi a gyors. Én a helyedben azt tenném fel, amihez kulcsom van (számomra az a logikus, hogy mindenből legyen eredeti, ha már "lehet választani"). ha a nagyon nem menne a home premium, akkor meg.... az hamar kiderül. Persze, ha netezni akarsz, akkor meg tökmind1, hogy mi van fent. -
vargadani
tag
Miért van az, hogy néha a windows áthelyezi az asztalon lévő mappáimat? Én különszedem magamnak 3 helyre -fajta és használati gyakoriság szerint- és ő egy újraindítást követően összekeveri.... Nem mindig, de néha elő szokott fordulni.
-
vargadani
tag
válasz
koshmar
üzenetére
de ha alvóra teszed, akkor miért kell kivenni az aksit? akk elég kattingatni az egérrel v megnyomni a bekapcsológombot. akk betölt a rendszer és végleg kikapcsolhatod - ha akarod.érdemes körülnézned a progijaid között, hogy mi -és miért- fut, ami sokat eszik (pl egy feladatkezelőben).
és egy laptop takarítás sem árt, természetesen hardver (lehet h be van szöszölődve a ventillátor) és szoftver
-
vargadani
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen, ez valóban segített. esetleg nincs vmi olyan progi, ami kitörli a mappákat mindenhonnan? attól h nincs most fent az avast, se a minialkalmazás, attól még a program files és program data mappában ugyanúgy ott van 1-1 avast! mappa

-
vargadani
tag
A gépemről letöröltem az avastot, de a minialkalmazása nem tűnik el. Legalább is a felső, szürke része. Mikor bekapcsolom a gépet, állandóan ott van. Ccleanerrel töröltem a progit + megkerestem az összes avast mappát és töröltem, a registry cleaner (free és pro) sem segített. természetesen a minialkalmazások közül is töröltem. Körbenéztem a feladatkezelőnél és az msconfignál is. semmi eredmény....
valakinek esetleg ötlete? -
vargadani
tag
kolis netem van, ami sok minden letilt pl torrentet. előfizettünk a vipvpn nevű szolgáltatásra -korlátlan torrent havi 1500ft-ért. eset smart sec-em van fent és hiába teszem be a kivételek közé a torrentet és vipvpnt, állandóan lefagy a gép. ma lett újratelepítve. szal nem kedvelik egymást. vmi ötlet esetleg?
-
vargadani
tag
a win7-ben mi az a megbízhatóság figyelő? Számít az valahol? nekem igen alacson, pedig rendszeresen karbantartom a gépem...
lehet ezt növelni? -
vargadani
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
köszi!
az az igazság, hogy teljesen eredeti win7-m van. CSAK én hülye kölcsön adtam másnak is a telepítőkódot, mert jófej, jó haver stb. nekem vmiért -már nem emléxem miért- újra kellett telepíteni a gépet. Ez volt novemberben. Utána beírtam magamnak is a kódot és pár nap után már jött is az üzenet.... -
vargadani
tag
tegnap ismét eljött egy szép nap, és 6 héten belül 2x van meghaló félben a gépem (asus k2jr sx101-ha vkit érdekel, win7 pro 32bit) . mikor leállítottam egy kék képernyő jött ki és megfagyott. bekapcsolás után megint megfagyott. most két nappal korábbi időpontra visszaállítottam (telepítő cd). ez azt jelenti, hogy két nap múlva ismét meghal? rendszeresen végzek vírusirtás (eset ss+spybot+tűzfal+néha mbam), töredezettségmentesítést, ccleaner, advanced system care. hibajelentésekben sincs semmi érdekes, merevlemez, proci, minden tökéletes állopatban van.semmi nem utalt rá h összezuhanna (még annyit kell tudni, hogy loaderes win7-m van, ha ezzel lenne a baj, akkor elvileg be sem kellene töltenie...).
valaki tudna segíteni? lehet hogy nem is az én hibám? -
vargadani
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
belépek. kiválasztom hogy "másik visszaállítási pont kiválasztása". utánna megjelennek a pontok - 03.20 és 03.24. között. beklikkelem h továbbiak megjelenítése, nem történik semmi. megnéztem, az ezek által foglalt hely 3,6 GB, a rendelkezésre álló pedig 4,8GB volt....
-
vargadani
tag
win7 pro-m van és tanulva korábbi hibáimból, mostanában ha "nagyobb" változás történik a gépemen (új progik kipróbálása, szoftver frissítés stb) csinálok előtte rendszer visszaállítási pontot. Ma megnéztem a meglévő visszaállítási pontjaimat és csalódva tapasztaltam, hogy miután az egyénire kattintottam, csak a az elmúlt két napi jelent meg. pedig én hetente szoktam csinálni. Mit tehetek, ha mondjuk 3 héttel ezelőtti dátumra (ahol szintén csináltam rendszervisszaállítási pontot) akarom visszaállítani?
-
vargadani
tag
olyan nagy különbség van a home premium, a professional és az ultimate között, hogy nem mind1, h melyiket rakjuk fel? (nem tudom, kérdezem)
-
vargadani
tag
-
vargadani
tag
újra kellett telepítenem a windows7-t mert behalt a gépem. most hogy újra lett telepítve, semmivel se lett gyorsabb, sőt egyes programok (pl fifa11) nagyon lassan indulnak el és jobban is akadnak, mint előtte. a legfrisebb szoftverek vannak fent, és azért a laptopom sem "gyenge". használok nod32-t, spybotot, töredezettségmentesítőt, ccleanert, de egyik se talál soha semmit. mit lehetne tenni, h egyes progik gyorsabban induljanak? jah, és az internettel nincs baj, száguld.
előre is köszi -
vargadani
tag
sziasztok!
segítségre lenne szükségem. letöröltem a régi vírusirtómat (nod), avirát tettem fel helyette (premium security suite) és telepítettem a win7 SP1-t, valamint MBAM-ot. azóta minden nap lefagy a gépem -nem is egyszer- és már volt olyan is, hogy teljesen bekékült a képernyő. más más új progi nincs rajt. vmi ötletet tudna vki adni?
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nem mintha nem tudnám 3 óra alatt kompletten -minden programmal- újratelepíteni....