Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
És ezt ki állítja? Mert valós statisztika nincs...én használni vettem és nem babusgatni...1,5 éve teszem is ezt vele...hibernáció az egyetlen dolog amit kikapcsoltam rajta, de azt is csak azé mert nem használom és foglalja a helyet...
Nem kicsit van túllihegve ez az egész..ennyi erővel nem is rakj rá semmit...az a biztos.. -
Morden24
nagyúr
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Mármint 4-ről 8-ra mész? Nem, nem valószínű, hogy bármit gyorsulni fog a gép, kivéve az olyan appokat, amiknek az eddigi kevés volt

-
Rabbitf_24
addikt
Rendeltem még 4 G ramot a gépbe, egy kicsit lejjebb veszem a lapozófile-t,
remélem gyorsulni fog valamit... -
válasz
hackeeeee
üzenetére
A valós DUAL mód az 128 bites, ezt csak Ganged beállításnál érheted el. Unganged esetén 2x64 bit (páronként és Single dualnak channel-enk is nevezik)...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Természetesen a "2 azonos színű" memóriafoglalatban kell lennie páronként a 2 vagy 4 egyforma, az alaplap által is támogatott ramnak. -
Воланд
titán
válasz
üzenetére
Nem a hálózati meghajtó okozza.
Futtatásba lusrmgr.msc, felhasználók alatt lesz egy vmware user, miatta kell a fő felhasználót megadni, vagy beállítani, hogy ne kelljen felhasználó név/jelszó a belépéshez.
A vmware user-nek minden újraindításkor más a jelszava, te nem tudsz neki megadni tetszőlegest. -
törölt tag
válasz
Laybee
üzenetére
Nálam akkor fordult elő ilyen, amikor feltelepítettem a WmWare Workstation-t. Hiába nem volt megadva jelszó, a felhasználói név mindig megjelent, és rá kellett kattintani. Ha a WmWare nem volt fönt, ez a jelenség megszűnt. Azt hiszem a WmWare hálózati meghajtója okozza.
-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Mert kivancsi voltam hogy mikent lehet megoldani

Nalam sem volt gond az elozo telepitessel, csak szeretem integralni a SPx javitasokat, ez meg olyan XP-s multbol megmaradt szokasom. Az elozo rendszerre ratelepitettem az SP1-et jonak talaltam, igy en is mint Te szeretek ilyenkor egy tiszta telepitest vegrehajtani.
Egyébként azért maradnak ott ezek a szervizcsomag biztonsági másolat fájljai, mert ha integrálod a telepítőbe, akkor ugyanúgy külön települ a szervizcsomag, csak a telepítési folyamat közben, annál a pontnál, amikor írja, hogy frissítések alkalmazása.
Na latod ezt nem tudtam, koszi' igy mar vilagos. -
spety87
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Persze figyeltem, van 2 narancs és 2 citrom sárga foglalat! Arra figyeltem, azt is mindenhogyan próbáltam 2 ide 2 oda, meg ugyis hogy mindegyikbe volt 1 GB ram és sehogy nem ment a dual chanel, de igazából ez az ami most annyira nem zavar, a ami jobban hogy nem tudom hogy lehetne ezt a 3,25 dolgot megoldani, meg hogy miért volt jó újra telepítés után az 5GB és hogy miért kaptam az első újraindulás után kék halált! pfff van egy olyan érzésem hogy ez az alaplap nagyon kaki!

-
Laybee
őstag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy amikor felraktam a 7-est, akkor jelszó nélkül tettem, így is történt, pár perc múlva az asztal fogadott. De mostanság, nem tudom miért, üdvözöljük után mindig rá kell kattolni a nevemre és folytatja tovább. Hogy lehetne megoldani azt, hogy újra automatice legyen minden? Választ előre is köszönöm.
-
V.Stryker
nagyúr
Lehet, hogy láma kérdés, de a notim alján lévő windows 7 home licensz jó a 32 és 64 bites windowshoz is? vagyis evidens,hogy 32 biteshez jó, de a 64 biteshez?

-
spety87
csendes tag
Bocsi elírtam! 2 x 1 GB
-
spety87
csendes tag
őőő gondolom az nem sok számít a dologban, hogy a kezdetek óta nálam nem megy duálba a ram, kezdet: 1.x 2 GB DDR 800Mhz! Pedig elvileg az alaplap támogatja!
-
spety87
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hello Mindenki!! Nos megvolt a win7 újra telepítés!
Egy elég érdekes dolog történt számomra! Miután megvolt az első betöltés ment minden frankón! Induláskor 5120 mega, majd miután elindult a rendszer, első dolgom jobb sajátgép, s látom telepített ram 5GB! Már nagyon megörültem, gondoltam minden frankó! Következő lépésnek elkezdtem felrakni a vga drivert, és miután megtörtént ugye újra indulás! Nos az öröm eddig tartott, ugyanis a következő történt, indult töltött, kék halál!!! most ugy tudtam elindulni hogy kivettem 1 gb-ot, és most szintén ott vagyok hogy használható ram 3,25GB!!
nos ilyenkor mi van?? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Воланд
üzenetére
Megbolondult az OS? Memóriát bővítünk és reinstall kell? Ez kicsit abszurdként hangzik...
Amikor ha Intel-ről vált az ember AMD-re, vagy fordítva, simán túléli a Win7, de egy memória bővítést már nem? Ejj ejj, fránya Microsoft. :\Mellesleg, amit írtak alattam is, sztem a 2GB modul sem díjazza azt, hogy 1GB-s modullal kell dual-ban mennie.
-
-
betyarr
veterán
nem tudja valaki,hogy a 90 napos enterprize trial vajon már sp1-el boronált telepítő?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Unganged az nem Single channel.... Nekem Dual-ban mennek a ramjaim Unganged módban. Szal most kicsit nagy hülyeséget mondtál.

-
válasz
Воланд
üzenetére
1. És arról sem kellene elfeledkezni, hogy DUAL channel memóriáknál nem minden deszka szereti, ha nem egyforma méretű ramok kerülnek dual-ba
2. Ganged = Dual Channel mód / Unganged = Single channel mód...
Kíváncsian várom a fejleményeket, hogy a W7 reinstall ezt valóban megoldja-e...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Воланд
üzenetére
Csak van köze a bios-nak hozzá, ha van a remap, nem dísznek találták azt sem ki, szerintem.
Tisztában vagyok vele, hogy 32bit-nél ez van, szerver szinten kicsit más a helyzet, tudom...
Tehát akkor Te azt mondod, hogy akinél nincs remap lehetőség a bios-ban (lehet, hogy tényleg csak tök más néven fut), és így jár, az mindig rakja újra az OS-t, az valszeg megoldja?

-
Воланд
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
A memóriacímzéseket nem a bios csinálja, hanem az os bootoláskor.
Nem a bios kezeli a memóriát, hanem az os, az szabályozza, hogy mennyi memória van lefoglalva a hardverek számára, melyik memória területeket tudják megcímezni az alkalmazások és melyikeket nem, mivel már le van foglalva, az os által.Az szimplán az asztali rendszerekbe beépített korlátozás, hogy a 32bites asztali os nem tud 4GB-nál többet megcímezni, 32bites szerver os-ek simán megtudnak többet.
Ez nem elállítás kérdése, bootoláskor ennyit foglalt le az os a hardvereknek.
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Egyébként miért nem szedtél le valahonnan egy gyárilag integrált sp1-es telepítőt?
Én is inkább így tettem, nem integrálgattam, kulcsom megvan, az a lényeg.Egyébként azért maradnak ott ezek a szervizcsomag biztonsági másolat fájljai, mert ha integrálod a telepítőbe, akkor ugyanúgy külön települ a szervizcsomag, csak a telepítési folyamat közben, annál a pontnál, amikor írja, hogy frissítések alkalmazása.
Míg egy gyárilag integráltnál nincs ilyen, mert alapból az sp1-es fájlok kerülnek telepítésre.Frissítéseket nálam is szedett le. És én is tapasztaltam, hogy gyorsabb a rendszer. Bár az előző windows-omra nem vigyáztam, össze-vissza telepítgettem rá mindent, mindenféle vírusirtótól kezdve egy csomó programig, amire kiváncsi voltam. De nem azért telepítettem újra, mert instabil volt, teljesen normálisan működött. Csak szerettem volna már egy sp1-es tiszta installt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Воланд
üzenetére
OS azt csak úgy magától nem állítgatja, azt a bios szabályozza, szerintem...

Annyi, hogy az os osztja ki a memróiát, ez még oké. De, hogy ez mitől, és hogy függ, sztem az a bios-tól függ.
Most erre annyit tudok mondani, hogy a 32 bites rendszer is felismeri a több memóriát, csakhát, nem fogja használni.
Itt kb. ugyan ez van... Szal sztem is valami bios beállítási gond lesz. Gondolom Én. Mert azért ha belegondolsz, kicsit abszurd lenne, hogy véletlen valamit elállítasz win alatt, és kapásból kevesebb memóriát használ a rendszer, ehhez kicsit ügyesnek kell lenni, bár tény, vannak ügyes user-ek... -
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Na tegnap beleintegraltam az SP1-et a 64 bites telepitombe ezen leiras alapjan.
Nagyjabol 1 orat vett igenybe az integralas, majd ezutan ujra telepitettem a W7-et.
Hat mondjuk kicsit meglepodtem hogy a Lemezkarbantartoban ugyanugy ott volt a Szervizcsomad biztonsagi eltavolitajaban a 640 Mb, gondoltam hogyha integralva van nem lesz ott. A Lemezkarbantartot Rendszergazdai joggal futtatva mutatja csak, ezt azoknak irom akiknel irtak hogy ők naluk nem latni, es siman grafikus feluletrol eltavolitottam, mert minek.
Telepites utan viszont egybol leszedett 10 db fontos frissitest amin szinten meglepodtem sot az egyik olyan fontos lehetett hogy meg kozvetlenul a animalt logo utan meg a grafikus kepernyo elott lefutott. Viszont joval gyorsabb lett a rendszer, fokent az Asztalkezeles ami nalam nem csoda hiszen nem egy erogep a masinam, kicsit gyorsabb lett a bootolas, aminek viszont nagyon orulok az az hogy joval gyorsabb lett a kilepes, es nem ragadnak be a taszkok ami a regebbi verzioval fokent telepites utan sokszor elofordult.
A helyfoglalas - igaz nem hasznalok tul sok progit, pl LibreOffice es nem MS Office - de akkor is szamottevoen kevesebb lett, ez inkabb az SSD tulajoknak kedvez.
Tehat aki veszi a faradsagot / batorsagot, annak ajanlom hogy integralja az SP1-et a telepitobe. USB, es szundi gond sincs. Helyfoglalas, ebben benne van 1 Gb lapozofajl is a C-n:

spety87 Tolts ki Legyszives az adatlapodon a konfigodat akkor konnyebb segiteni mert eltudjuk pl olvasni a Manual-t amiben levan irva aa BIOS beallitas is.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Biztos, hogy BIOS-beállítás kérdése. Ezért mondtam, hogy kérdezzen rá az alaplapos vagy konkrétan dedikált topikban, mert ott esetleg blikkre tudnák a megoldást, és nem kéne találgatni, hogy a fene tudja melyik hülye gyártó már megint minek nevezte át a memory remap-et, vagy hány funkcióra osztotta fel

-
Воланд
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Az os által a hardverek számára lefoglalt memória mennyiségét, hogyan máshogy tudod "átállítani" újratelepítés nélkül? Látszik, hogy felismeri mind az 5GB-ot, de ebből többet foglal le a hardverek számára, mint kellene. Ez nem beállítás kérdése, default bios-nál is megmarad ez a jelenség.
-
McKane
senior tag
nemtudom hogy mennyire szabályzat-ellenes , de van valami tipp hogy honnan lehet felismerni azt hogy ha egy Windows 7 példány aktivátorral van aktiválva?
-
spety87
csendes tag
Értem, akkor nem maradt más hátra, újra küldöm a W7-et! Köszönöm!
-
spety87
csendes tag
Akkor szerinted ne is próbáljam újra rakni a rendszert?

-
-
spety87
csendes tag
Oks
-
spety87
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A memory control mode-nál két lehetőség van, ganged ill unganged!
- változás nem észlelhető
A Memory Hole Remapping-nál
- ha bekapcsolom akkor írja ki az indulásnál hogy 5120 mega, annélkül kevesebbet lát!
viszont még mindig ott a gond, hogy csak 3,25 GB használható!
próbáltam az msconfgiban a max ramnál a "pipás megoldást" mert sok helyen láttam hogy
írták, de persze az sem segített!
-
spety87
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kivettem kipróbáltam, felismeri a 4GB-ot, ugyanúgy mint az 5GB-ot, de szintén csak 3,25 giga ami használható! Elképzelhető hogy az alaplapom ennyire ratyi, hogy nem bír többet kezelni? Bár 8GB-ig van megadva hivatalosan! Szinte tényleg mindent megpróbáltam, Bios frissités is megvolt!
-
Morden24
nagyúr
válasz
spety87
üzenetére
Kérdezd meg az alaplapod topikjában, vagy ebben a topikban (az alaplapod típusának leírásával), hogy mi a neve a funkciónak a te deszkád esetében.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
chungee
üzenetére
szia, pár napja nekem is ez volt a kérdésem h miért nem látja ( #40684-tól láthatod milyen válaszokat kaptam ). valószínű h rejtély marad melyik kis hülye frissítés kell neki. én még azokat is leírtam h miket nem tettem fel #40688, miután kérdezték tőlem h nincs-e közte olyan ami kötelező sp1-nek ? hát épp ez az h jó lenne tudni mi a kötelező neki...

értelmes egy telepítő ,mert elvileg az eddigi összes frissítést tartalmazza, hát akkor nem tök mind1 mi volt eddig feltéve ? tegye fel ami annyira kell neki.
a másik,amire kivi lennék, ha vki egy sima win7-et telepít, akkor a WU nem is ajánlja fel az sp1-et ? csak miután már egyesével felnyomta vki az összes frissítést ?
-
VGYke
addikt
Mappa engedélyekre szeretnék rákérdezni, kicsit bővebben.
Win7 SSD tulajdonosok (legalább is én) szeretnének minden változó (változó=későbbiekben törlendő prg. mint pl. játék, vagy a saját dokumentumaikat, amit naponta módosítanak, letöltéseket, stb) állományt egy fizikailag másik meghajtón látni.
Bonyolíthatja az ügyet, ha a PC-n 3 felhasználó van (1. rendszergazda aki nem játszik, nem levelezik, nem netezik csak telepít és aki én vagyok, 2. korlátozott férfi felhasználó aki mindent csinál és mellesleg én vagyok, és 3. korlátozott felhasználó, aki felőlem azt csinál amit akar vagy tud, ez az asszony)
Kérdésem az lenne, hogyan tudom az SSD-n megjelenő mappák (Programok esetén Program Files és ProgramFilses(x86), Felhasználók esetén a User és az alatta lévő felhasználó nevek) jogosultságait klónozni a HDD-re, valami egyszerű módon?
Legegyszerűbben TC-ban biztonság alatt tudom állítani, de valahogy az nem az igazi és körülményes.
Aztán gyanítom, hogy néhány játék futtatása (pl. COJ1) azért fulladt kudarcba, mert a HDD-re telepítettem és nem tetszett neki a ProgramFiles könyvtár meg a nem tudom még mi jogosultsága. Vagy ez már hülyeség?
Lényeg az: a C-n lévő 1-2 könyvtár jogosultságait hogyan tudom legegyszerűbben a D-re klónozni? -
WD40
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy eredeti, vásárolt 64 bites magyar OEM Win 7 Prof, csak épp a lemezt sikerült eltörni a jóembernek
! Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben lehet-e valahonnan csak lemezt szerezni, illetve, hogy az úgy legális-e? Hallottam, hogy az MSDN-en fent vannak a fejlesztóknek szánt lemezek, onnan le lehet szedni? -
válasz
Draken
üzenetére
Azt sajnos nem tudom, hogy egy msdnaa-s cucc mit lép, ha beleintegrálják az SP1-et, ha tippelnem kellene, akkor semmit, de ez csak tipp gyakorlatban nem tudom megerősíteni. Az azonban biztosan járható út, hogy felpakolod az SP nélküli msdnaa-s W7-et, beaktiválod, aztán az offline SP1-et meg ráhúzod...
-
Draken
őstag
Erre vki kérném szépen.
nincs fent sajnos msdna-n sp1es ezért kéne így megoldanom -
válasz
kalasz
üzenetére
Az 1.01 - 1003 bios verzió, némely p4 2.8-ashoz 1.01 -1005A kell, nézd meg itt a CPU Support fülön, hogy pontosan milyen típusú az újabb CPU-d és ahhoz melyik bios kell.
(Van olyan 2.8-as, amihez az 1003-as is jó) -
kalasz
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a gyors választ. A bios verzióm 1011.003-as gondolom akkor ez így jó lesz.
-
-
spety87
csendes tag
Sziasztok!!
Win7 64bit-es op rendszert használok. A minap fejlesztettem a gépemben a ramot 5GB-ra!
A problémám a következő: Az 5GB ramból csak 3.25GB ami használható! Sok mindent kipróbáltam már és sokat néztem utána de fogalmam sincs hogy mi lehet a baj!?
A konfigom:
- Asrock ALiveXFire-eSATA2
- AMD Athlon II X2 250
- 2GB DDRII 800Mhz + 3 x 1GB DDRII 800Mhz
- Ati Radeon 5570 1GB DDR5 128bit
-
Laccoss
addikt
válasz
zitromz
üzenetére
1: Újra létrehozol egyet a hálózati és megosztási központban. Ha rendesen fel vannak telepítve a driverei akkor nem lehet problémás
2: Router alól kell firmwaret frissíteni, akkor meg nem mind1, hogy win mihez társítja?
3: win parancssorba beírod hogyipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfigés az így kapott átjárót beírod a böngésződbe.
-
zitromz
tag
Sziasztok!
lenne pár kérdésem:
vettem egy új immáron win7 kompatibilis hálókártyát
csak egy gond van hogy az előző kártyával együtt eltűnt a hálózat is ahova csatizni lehet.Ilyenkor mi a teendő? Hiába próbálok létrehozni egy újat sehol sem jelenik az meg mintha mégse csináltam volna,tele van már rendesen a hócipőm a win7 hálózati rendszerével h semmi sem úgy történik ahogy az első blikkre kinéz
másik:letöltöttem a routerhez a legújabb firmwaret,de a win automatikusan vlchez társítja,namost akkor hogyan bírhatnám működésre?
harmadik:hogyan érhetném el a router setupját?alapértelmezett átjáró a címsorba módszerrel már nem hajlandó működni hiába resetelem utána
Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

asszem ez az alaplap megy a p...-ba, ahogy mondani szokták, olcsó húsnak híg a leve!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

! Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben lehet-e valahonnan csak lemezt szerezni, illetve, hogy az úgy legális-e? Hallottam, hogy az MSDN-en fent vannak a fejlesztóknek szánt lemezek, onnan le lehet szedni?