Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
Aktív témák
-
Namelesske
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most a Windows Updates van fent. A gyárival ugyan ezt csinálja.
Egyéb kérdés:
Mostanában észre vettem, hogy egyre több NTFS jog van hibásan meghatározva, nemlétező felhasználóra hivatkozva ami én voltam az előző rendszerben rengeteg filehoz nem enged hozzáférni a gép, csak kurblizás után, nincs valami eszköz ami rendbe teszi a jogosultságokat? Windows-t telepítettem azóta van kisebb komolyabb kavarodás, formázni nem szeretnék, az nem megoldás. Hiába adom meg, a főmappában az új tulajdonságokat néhány almappa makacsul ellenáll. Nincs olyan másolási mód, ami automatikusan alkalmazza az új hozzáférési jogokat amikor bemásolom őket a users mappámba?
-
válasz
Namelesske
üzenetére
A gyári oldalon lévő W7 x64-es WLan driverre van fent? WU-ról nem jött hozzá driver?
Ibituba
Azon a kütyün C-Media chipset van (CM106 ha minden igaz), ezen a vonalon indulj el vagy nézd meg a telepítőcédéjén az XP driverének inf fájlban, hogy pontosan mi is... -
zoli82x
csendes tag
Ha Bit|ockerrel titkosítanék egy a rendszertől független hdd-t, azt a win7 újrarakása esetén is feltudom majd oldani az előző win7ben megadott kóddal ? Tehát nem kell visszafejteni reinstall előtt a vinyót/külső vinyót például, hogy hozzáférhessek a hdd-hez majd az új win7ben?

-
Namelesske
addikt
Sziasztok, lenne egy kis problémám a laptopommal. Ahogy látom a vezeték nélküli adapter /WIFI/ drivere kergeti kékhalába a gépet, sehol nem találok megoldást, se a hivatalos asus driver, se a MSUpdates driver nem működik megfelelően. Ha valaki találkozott már ezzel a problémával és megoldotta, nagyon örülnék ha segítene.
A gépem:
ASUS K50AB
AMD Turion X2 2.2ghz
4GB Dual 800 RAM
Athertos vagy a jó ég tudja milyen WIFI
Realtek LAN
500 GB Seagate 5400 RPM vinyó
mRadeon 4570 512MB DDR2A hiba képekben:
Plusz poén:
[link] -
Tippcsi10
tag
Sziasztok!
Tudok mondani valami jó kis hotkey progit amivel be tudok állítani tetszőleges billentyűkombinációkat? Hangerő szabályozáshoz kellene laptopra. Windows 7-en fusson.
köszi
-
moonman
titán
válasz
Ibituba
üzenetére
XP-s drivert ne is próbálj 64 bites Windows 7-re telepíteni, nem fog működni. még a Win7-re írt drivereknél is letiltja a telepítést, ha nincs digitálisan aláírva, ez a 64 bites Windows egyik jósága, nem enged mindenféle szar drivert magára húzni.
meg kell nézni a kártya gyártójának oldalán, hogy támogatott-e egyáltalán a Windows 7, vagy keresni Microsoft Update-en hozzá.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
no name külső hangkártya. eddig ugy telepitettem hogy amit nem engedett cdröl telepiteni azt utánna leszedte magának a microsoft oldalárol állitolag de nem megy vele utána a hangkártya. felismeri meg be is van állitva alapértelmezettnek meg szol is a "képernyön" de mégse müködik... fel kéne nyomnom pedig az egész telepitö lemezt akkor jo lenne
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Hol recseg? Videó/zenelejátszás? Vagy már windows hangok alatt is? Vagy csak alkalmazások alatt?
Ha zene vagy videó, próbálj más lejátszót, esetleg a kimenetet állítsd át, de ami még segíthet a buffer méretét növeld. Nekem akkor recsegett, ha buffert túlságosan kicsire vettem.
-
Ibituba
aktív tag
helo. win7-be hol tudom beállitani hogy ne reklamáljon egy telepitö lemez digitális aláirásának hiánya miatt, hanem nyomja fel 1:1-be illesztöprogramokkal mindennel együtt ami csak van a lemezen?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Először a Te kérdésedre:
Vedd le a mintavételezést a driverben, vagy windowsban kb. 48k Hz-re.A nodot megtartom, mert szerintem az a legjobb vírusirtó, legalábbis eddig bevált.
A Firefoxon én is gondolkoztam, hogy Chrome vagy Opera, de a kiegészítők, jelszavak, könyvjelzők mind a Firefoxban benne van már és nem tudom, sőt nem hinném, hogy átlehetne vinni mindent egy az egyben.
-
pincehely
addikt
Előjött a pattog a hang Realtek alaplapi karival probléma.
Mi okozza, és mi a megoldás?
A legfrissebb driver van fent, de próbáltam régebbit is.Vasinger!: A nod-ot cseréld le microsoft security essentials-ra, a Firefoxot, meg Chrome-ra.
-
Vasinger!
nagyúr
-
-
szasanyi
félisten
válasz
moonman
üzenetére
Rendben, de akkor azt nem értem eddig miért nem volt ilyen?
Most a reinstall után észleltem, azelőtt meg nem... és valszeg a gépem is elég gyors ahhoz, hogy ne attól legyen. De ha nem lehet mit csinálni, hát nem lehet. Köszi.Vasinger!: az energiagazdálkodáshoz kell (ACPI vagy mi) tedd fel és megszűnik az eszközkezelőben lévő ismeretlen eszköz. Amúgy én is azt tapasztaltam, hogy ASUS jelenség, más lapnál nem találkoztam vele. MOD - természetesen az ATK driverre gondoltam.

-
moonman
titán
válasz
szasanyi
üzenetére
olyankor frissíti az ikon-cache-t, ne foglalkozz vele. (jobbkatt-frissítésnél is megcsinálja, de a legtöbb gép túl gyors ahhoz, hogy észrevehető legyen, max terhelés alatt látszik.)
na, jól leterheltem a gépet és frissítettem egyet a desktopon, sikerült pont elkapnom.
szóval teljesen normális jelenség, nem kell aggódni.
-
moonman
titán
válasz
Vasinger!
üzenetére
az a beállítás egy mítosz, semmit nem csinál, csak processzor debugolásra való. (értsd: csökkenteni lehet vele a magok/cpu-k számát, de növelni nem. automatikusan minden magot/cpu-t használ.)
ezek a megakadások érdekesek, futtass egy performance monitort (task manager grafikus fülének alján találod a gombot) és nézd, hogy mi ugrik meg, amikor ezt műveli.
eseménynapló: nyisd meg a naplót, majd keresd ki a alkalmazás és szolgáltatásnaplók/microsoft/windows/diagnostics-performance mappát...
hmm.. de ja vu.

szerk: ATK system asszem ASUS ACPI interfész driver (AI Booster, Probe, stb.)
-
polonic
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az valami rendszereszköz az asus alaplapokon.
(#41173) hunfatal
Oké, te nem telepítesz. . .
De akkor sem felesleges.
Most megnéztem, alapból 1%-ra van beállítva nálam. Ami kb 400 megát jelent. Aki emiatt a 400 mega miatt problémázik, arra nem tudok mit mondani.(#41172) szasanyi
Nem tudom, hogy mitől van, de nálam is ilyen, úgyhogy nem egyedi gond.
-
szasanyi
félisten
Van egy engem bosszantó vizuális problémám amellyel kapcsolatban kérnék segítséget, tanácsot. Amikor a windows (Win7 Pro, SP1, x64) betöltése során megjelenik az asztal normálisan megjelennek az ikonok is a tálcán (4 db) és az asztalon (2 db) is, aztán - mielőtt végleg feláll a rendszer - az ikonok helyén fehér téglalapok jelennek meg kb. 1 másodpercre, majd visszajönnek a normál ikonok. Pár napos a rendszer, sztem minden fent van aki kell, és úgy ahogyan kell. Mitől van ez a jelenség, és lehet-e tenni ellene?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
moonman
üzenetére
Értem, akkor remélem fog gyorsulni valamit.
A megakadás alatt azt értem, hogy lefagy pl.: a firefox 2-3 mp-re lefagy winyó nagyon dolgozik, aztán megy tovább. Kétlem, hogy hardver, vagy a program lenne a hibás.
Ezt az eseménynaplót hol tudom megnézni?
Egyébként annyit csináltam most így kútfőből, hogy bootoláskor beállítottam, hogy 4 magot használjon. Kicsit zavaros, mert 4 magosított a procim, aztán hátha nem látja annyinak.
Más: Winfrissítés talált 2 választhatót: egyik a silverlight, a másik pedig valami ATK system. Van is egy eszköz az eszközkezelőben amit nem ismer fel, szintén ATK néven. Mi lehet ez?
-
moonman
titán
válasz
Vasinger!
üzenetére
boot attól gyorsul, hogy minden 8. indításkor/24 óra összesíti a betöltendő modulokat és idle állapotban úgy rendezi be őket a lemezen, hogy a leggyorsabban tudja beolvasni, valamint megállapítja a legoptimálisabb betöltési sorrendet is. drivertelepítések után ezért lassabb mindig a rendszer indítása, de aztán "összerázódik".
megakadás alatt nem tudom, mit értesz, de ha a bootoláskori 2-3 másodpercet, azt szerintem el lehet viselni, majd meglátod, hogy a későbbiekben rövidül/megszűnik-e. esetleg meg lehetne nézni az eseménynaplót, hogy ír-e valamit a rendszerindítás késlekedése okán.
higyjük el végre, hogy rendesen össze van az rakva, nincs az az isten, hogy mi otthoni barkácsmódszerekkel akár fél százalékot is tudnánk gyorsítani a rendszeren.
elég intelligens szolgáltatások vannak beleépítve, majd azok gondoskodnak a dologról. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
moonman
üzenetére
Tudom, mi az a superfetch. Azt én értem, hogy annak idő kell, azzal nincsen baj.
Azzal van a baj, hogy megakad néha a Windows. Nah azt nem kéne.
Esetleg még arra is gondoltam, hogy kikapcsolom az automata keresést, hátha javít valamit, bár azt elvileg csak IDLE-be csinálja.
A boot az mitől gyorsulna? Egy win van csak fent és egy winyó.
Hát elkezdem használni, de ez nem a picit lassabb, legalábbis a boot időt tekintve.
Van mikor betölti a zászlót bootnál és utána, míg bejönne az üdvözöljük egy fekete rész jön be 2-3 mp-ig kb. ami eddig nem volt. Aztán az üdvözöljük szöveg is sokáig bent marad.
-
moonman
titán
válasz
Vasinger!
üzenetére
ember, ha újraraktad a Windows-t, naná, hogy lassult. a superfetch algoritmusnak idő kell, hogy megtanulja a szokásaidat és előtöltse a gyakori programjaidat és optimalizálja a boot-sorrendet is. ez teljesen normális jelenség, egy új Windows mindig lassabb, mint egy bejáratott.

Win7 gyorsítási "dolog": kezdd el használni.

-
moonman
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
ja most esik le, hogy SP1-gyel együtt jelölted be. az SP1-ben benne volt, ezért mikor arra került a sor, "nem szükséges" hibával elszállt - és valóban nem szükséges, ha most is azt írja.
ugye a blogomban is belinkeltem az SP1 hotfix-listáját, ha megnézed az Excel fájl 968. sorában meg is találod.

-
Vasinger!
nagyúr
Nos, újraraktam a win7, egy SP1 integráltat tettem fel. Hát, az utólag feltette SP1-es verzsöntől mondjuk gyorsabb, de az SP1 nélkülitől nem.
Komolyan nem értem, hogy adhat ki egy szervízpakkot a Microsoft, amitől lassul a rendszer. Ezt csak én érzem paradoxonnak?
Tudtok valami win7 gyorsítási dolgot? Akár program is jó, ami megbízható, de ha registryben ki lehet lőni pár olyan dolgot ami a winyót/cpu-t/ramot eszik fölöslegesen szívesen várom!

-
moonman
titán
válasz
fatal`
üzenetére
mert olyan nincs, hogy nincs szüksége a rendszervisszaállításra.
ráadásul a shadow copy-kat is ott tárolja, tehát két "legyet üt" egy csapásra. a mai hardveráraknál én mindig inkább a bővítést szoktam javasolni, mint a bájtok és MHz-ek kiskanállal való összebogarászását. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Kerestem újra frissítéseket azóta, de nem ajánlja fel. Letöltöttem az offline telepítőt is, de nem engedi telepíteni ("Nem szükséges" - ezt írja ki).
Rákeserestem a hibakódra is, e szerint futtattam a hibaelhárítást, de semmit sem talált. Az internetkapcsolat pedig rendben van.
-
INMOTEP
őstag
Üdv teljesen kezdő vagyok a témában...Nos tegnap feltettem a Windows 7 Home Premium 32 Bites változatát ,megvagyok eddig elégedve.A kérdésem az lenne hogy Fujitsu Siemens V5555 Notebookra 2 GB DDR es Rammal menyire lenne gyorsabb a 64 Bites változat ? Tudom hogy 4 GB Ram kellene hozzá,de olvastam hogy 2 GB al is szépen megy.....
tervben van Ram bővítés késöbb + 2 gb-al.... És Windows 7 böl meik változat a gyorsabb ha lehet ilyet kérdezni 
-
zoli62
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Hibakódot megnézted? Egyénként próbáld meg mégegyszer lekerestetni az érintett frissítést, és utána telepíteni.
-
moonman
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
ha nem sikerült telepíteni, akkor nincs mit eltávolítani.
legközelebbi frissítési ciklusban megint fel fogja ajánlani. -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Ma sikertelenül települt egy frissítés. A ServicePack 1-el együtt jelöltem be, ám telepítés és újraindítás után sikertelennek naplózta a telepítést:
Mint látszik, nem egy életbevágó update, de azért jó volna, ha ki tudnám javítani. Vagy esetleg eltávolítani, hogy újratelepíthessem. Remélem tudtok segíteni

-
droti25
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudom kikapcsolni a rendszervisszaállítást?Helyet akarok felszabadítani!
-
moonman
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
valamelyik eszközöd vagy drivered akadályozza az alvási módba lépést. ezek még Vistáról szólnak, de ugyanígy van Win7-en is, nézd át:
Az alvó üzemmódból történő felébredés megakadályozása #1
Az alvó üzemmódból történő felébredés megakadályozása #2ja és nézz bele az eseménynaplóba a következő útvonalon: alkalmazás és szolgáltatásnaplók/microsoft/windows/diagnostics-performance - ide gyűjti a teljesítménnyel és energiaellátással kapcsolatos információkat és figyelmeztetéseket.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv. Ha a rendszert alvás módba rakom, akkor a követkző a jelenség: montior energitakarékosra vált, kép eltűnik. fél perc és bejelentkezőképernyő, kiírja hogy zárolt a fiók. akkor most alvó üzzemódba van vagy sem? utorrent megy alatta.
viszont utána a tv proginak baja van, az msnből kijelentkezik, és használhatatlan, ameddig újra nem indítom az msnt, a tévén pedig csak rendszerújraindítás segít.
ötlet?

-
moonman
titán
válasz
Arpee78
üzenetére
én az ilyet offline files-szal oldanám és oldottam is meg. munkahelyi gépem egyik megosztott mappáját egyszerűen elérhetővé tettem offline:
majd a megosztást felvettem egy új Windows 7 library-be, így ha megnyitom intézőt és belemegyek abba a bizonyos library-be, rögtön a megosztott mappát látom - pontosabban annak offline másolatát. ha valami változik, a Windows a háttérben szinkronizálja a változásokat (két irányba), tehát neked semmivel nem kell foglalkoznod innentől. nagyon kényelmes és jó, hogy itthonról is elérem a legfontosabb cuccokat. ha meg bemegyek és rádugom, automatikusan összefésüli őket a háttérben.
-
törölt tag
Meglepődve olvasom, hogy az SP1 hány embernek okoz gondot. Őszintén szólva, nem tudom mire vélni. Én egy öt éves konfigra simán fel tudtam tenni, minden gond, és lassulás nélkül. Igaz, nem a Windows Update-en keresztül, hanem a Download Centerből letöltött verzióval frissítettem.
-
Arpee78
senior tag
Üdv! Képes a Win7 egy hálózatra kötött számítógép bizonyos könyvtárairól vagy akár egészéről biztonsági mentést készíteni? Vagy ha win7 nem, valamely backup szoftver? Vagyis azt akarnám hogy a kliensgép alacsony proc és HDD terhelés esetén szinkronizálja a merevlemezének tartalmát egy hálózati tárhelyre.
-
dbius
veterán
válasz
moonman
üzenetére
Valamennyi lassulást érzékelek sp1 óta. Viszont SP1 telepítése után megbolondult az egér és a bill. (Logitech Cordless Desktop Wave Pro páros, amik egy ATEN KVME Switchen csücsülnek) Mintha le lett volna terhelve a rendszer, akadt az egér mozgása és a bill. leütések egy részét kihagyta, némelyet meg kétszer érzékelt.
Eszközkezelőben többször eltávolítottam az összes HID cuccot, elsőre ez sem segített, de most - lekopogom - úgy tűnik megszűnt a szakadozás.
Először szívtam az SP1 telepítésével, sikerült megoldani. Utána szívtam a bill-egérrel.
És ez csak az egyik gépem - noti -, az asztalira szintén nem akar felmenni az SP1, de miért is ne, itt már másik hibakódot dob. Még nem volt időm utánajárni, majd ha lesz kedvem, egyelőre elég volt a szop@sból... És még utána következik a gyerekek gépe is... előre félek, hogy ott milyen hibát fog kidobni.
Mindegyik rendszer jogtiszta, nem buherált.
-
moonman
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
1: a mappa fájlrendszer-jogosultságait kell állítani, jó helyen jártál. a listában csak a "rendszergazdák" és "rendszer" legyenek, mindkettő teljes hozzáféréssel és kész is. ne feletsd el a speciális gomb alatt leörökíteni a jogokat az almappára sem.
-
dellfanboy
őstag
üdv,két kérdésem lenne
ad1: van egy rendszergazda meg egy általános jogú felhasználom. Azt szeretném megoldani hogy az általános jogú felhasználó ne tudja megnyitni 3 mappát, amit a rendszergazda megtud. ezek a mappák a d: gyökérben vannak. Hol- hogy tudnám ezt megoldani? olvastam valahol hogy erre való a vendég fiók, nos létrehoztam egy vendég fiókot de ugyanúgy meg tudtam nyitni a mappákat. Az is megoldás lenne ha az általános jogú felhasználó csak internetezni tudjon, semmi filekezelés, stb.Próbáltam a mappára jobb gomb >tulajdonság>biztonság>szerkesztés itt az ált jogú felhasználó neve nem jelenik meg,(felhasználó vagy csoport nevénél) miért? csak rendszergazda, system, illetve felhasználók vannak. Probáltam X-elgetni dolgokat de csak úgy sikerült hogy a rendszergazdával se tudtam megnyitni a kijejölt mappát.... ezért kérem a segítségeteket.
Ha a mappára jobb klikkelek és a megosztás fülnél titkosítóm az ugye a hálózatra érvényes nem pedig 1 gépen a több felhasználóra?
ad2
meghalt a dvd olvasó az asztali pcmben. van egy laptopom aminek jó a dvd-olvasója. meg tudom csinálni azt hogy a laptop dvd-jébe berakom a dvd.-t majd azt feltelepítem az asztali gépemre? van routerem, hálózaton keresztül ez lehetséges? vagy hogy tudnám összekötni a laptopom a sz géppel, és feltelepteni pár dolgot. távsegítség kérése?sose csináltam még ilyet.
thx -
moonman
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nekem nem lassult, csak a telepítés utáni első indítás volt kicsit lassabb, azóta ugyanúgy működik, mint azelőtt. ha nem írná ki, hogy Service Pack 1, meg sem tudnám mondani, hogy fent van-e.
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Mennyi helyet szánjak a win7 64bites verziójának telepítéséhez?Jelen pillanatban 21 giga van de ez kevésnek bizonyult!
-
Grafiqs
őstag
Windows\temp - ezt már ürítettem (egyébként rendszeresen ürítem.
Windows\Softwerdistribution\Downloads - ezt megcsinálom
Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\ - átmigrálva másik partícióra
ATi és/vagy nVIDIA mappák - ürítem
- hibernálás leállítottam már régebben
- lapozófájl migrálva másik partícióraKöszi a tippeket. Most dolgozom, de holnap reggel megcsinálom.
G
-
Lenry
félisten
válasz
Grafiqs
üzenetére
Windows\temp
Windows\Softwerdistribution\Downloads
Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
illetve a rendszermeghajtó gyökerében lévő ATi és/vagy nVIDIA mappák tartalma törölhetőrendszergazdajogú parancssorba: powercfg -H off ezzel letiltod a hibernálást.
ha szükséges, ideiglenesen a lapozófájlt is áthelyezheted másik partícióra. -
Grafiqs
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszi.
Basszus...
Jelenleg a windows mappa kb. 17 Gb-ot foglal. Hogyan tudnám ezt csökkenteni. (Temp termésetesen ürítve.)
G
-
ToBeY
nagyúr
Ha windows DVD-ről frissitést csinálok megmaradnak a telepített dolgaim?Hogyan kell pontosan csinálni?
-
Grafiqs
őstag
Tanácsot kérnék SP1 telepítéssel kapcsolatban.
Több alkalommal is megpróbáltam telepíteni az SP1-et aut. frissitésen keresztül, de minden alkalommal ismeretlen hibával elszáll. Ha lehet neki hinni 87,5Mb-ot szeretne letölteni mindössze. Win7 x64 ultimate egyébként, és az adataimnál lévő rendszert szeretném frissíteni. A C partíción 1,3Gb szabad hely van.G
-
Blom
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna tanácsot adni, hogy mit tegyek, ha nem tudom aktiválni a Win7 kulcsomat.
Idáig mindig sikerült, most raktam újra a gépem és nem fogadja el a kódomat pedig eredeti.
Válaszokat előre is köszönöm. -
RootRulez
félisten
Sziasztok arra lennék kíváncsi van-e mód beállítani, hogy a programok max mekkora sebességgel tölthetnek a netről?
Külön program vagy esetleg a Win7 alapból meg tudja oldani?
Köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Oké az lesz.
Most szedek MSDN-es SP1-es integrált Ultimate x64-et.
Akkor nyugtassatok meg, ha azt felrakom, nem fog belassulni a rendszerem?
Mert ha akkor is, tényleg nem tudok mit csináljak, Dunának megyek.(Legalább amíg telepít, meg szedi a wint nem kell itthon lennem ebben a jó időben, csak mikor driver meg program felrakás...)
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor elnézést ezt elfelejtettem. Értem szóval akkor az SP1 lassítja így be a gépet (köszönöm microsoft
) Nem nem volt se USB-s HDD se másik HDD se pendrive se memóriakártya csak ez az egyetlen egy 160GB-os vinyó volt és ezt formáztam (és a partíciót is jól választottam ki mivel, hogy csak egy volt) és igen végig ment a "format" és meg sem mozdult a vinyó. Ha nem lenne most szépen minden feltelepítve és egy szír új windows akkor leformáznám úgy ahogy mondtad és közbe videóznám az egészet, mert esküszöm, hogy meg sem moccant a vinyó. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tibi86
üzenetére
Az a baj, hogy egyik sem működik, mert mint írtam rendszervisszaállítást csináltam, ami szerintem ezt már megette.
Se a CMD sem a karbantartó nem lát semmi SP1-et.
Most melyiket válasszam? Integráljam bele az SP1-et a windows képfájlba, de az sok idő, míg megcsinálom, vagy rakjam újra így simán és nem rakom fel az SP1-et utólag?
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
dism /online /cleanup-image /spsuperseded /hidesp
ezt kell beírni parancssorba és rendszergazdként futtatni,(pár perc, kiírja ha végzett) vagy a sajátgépben jobb katt a lemezre amelyiken a windows van és futtatsz rajta egy karbantartást. Pipáld be,ha nincs az SP1 telepítési fáljait.
Ezek kvázi véglegesítik az SP1-et a rendszereden, tehát utána nem tudod majd eltávolítani csak friss telepítéssel.
A registryt én mindig kipucolom miután belektam a windowst és nekem van is benne felesleg bőven.(bár ez csak az én beidegződésem)

-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én frissen telepített Windowsra tettem föl az SP1-et, 24 perc alatt települt fel, és a boot idő ugyanannyi maradt, mint SP1 nélkül volt. Pedig a gépem nem mai gyerek már. Se fagyás, se lassulás. Igaz, gyorsulás sincs, de ezt nem is vártam.
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Gyermek PC játékok
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

pedig tök fasza volt xp-n

Most a reinstall után észleltem, azelőtt meg nem... és valszeg a gépem is elég gyors ahhoz, hogy ne attól legyen. De ha nem lehet mit csinálni, hát nem lehet. Köszi.

Ha nem lenne, nem lehetne kikapcsolni. Nekem is ki van kapcsolva mert teljesen felesleges és csak a helyet zabálja.

) Nem nem volt se USB-s HDD se másik HDD se pendrive se memóriakártya csak ez az egyetlen egy 160GB-os vinyó volt és ezt formáztam (és a partíciót is jól választottam ki mivel, hogy csak egy volt) és igen végig ment a "format" és meg sem mozdult a vinyó. Ha nem lenne most szépen minden feltelepítve és egy szír új windows akkor leformáznám úgy ahogy mondtad és közbe videóznám az egészet, mert esküszöm, hogy meg sem moccant a vinyó.