Hirdetés
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Mobil flották
- Apple iPhone 11 - népalma
Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi mindenkinek!
-
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Belinkelnéd, hol is írják ezt?

(Csak kíváncsiságból elolvasnám) -
Gorneck
legenda
válasz
Adrian Mole
üzenetére
SB nem kell. AHCI akkor kell, ha abban használod a HDDket...SSD esetén meg még ajánlott is. Nálam teszi a dolgát jól...
-
válasz
Adrian Mole
üzenetére
AHCI drivert érdemes telepítéskor beadagolni egy pendrive-ról, nem pedig utólag telepíteni.
Ha az SB drivert felrakod, akkor felrakod. Ha nem klappol majd valami, akkor meg törlöd majd. -
Adrian Mole
senior tag
Hali! Itt tegyem fel a kérdést, vagy a Catalyst topicban?
A Catalyst drivereknél SB driver és AHCI driver elég elrettentő szöveg kíséretében van az Optional fülön az AMD oldalán. Érdemes ezekkel foglalkozni, tényleg gyorsul a rendszer, vagy jobb a biztonság és a Win7 által jelenleg használt dolgok? -
-
válasz
mokus1
üzenetére
20 megát is meg lehet érezni, 30-35-öt meg pláne, plusz ha a nagyobb HDD-n több a cache is, mint az 500-ason, akkor még az is javít a teljesítményen.
Szóval ha képben vagy OS költöztetésben, akkor az negyed óra (persze ehhez az is kell, hogy nem egyben van az 500-as hdd, hanem külön partíción van az OS és azon mennyi adat van) -
cigam
titán
Találkozott vki olyan problémával, hogy renszeresen hibával leáll a beépített mentő program automata mentése?
Arról regél, hogy nem tudott vmi zip fájlt létrehozni, és hogy a meghajtón legyen legalább 400MB üres hely (500GB-ból 228GB szabad, a külső lemezen, ahova ment 931GB-ból 428GB szabad). a hibakódja: 0x81000015 -
mokus1
addikt
Vettem egy 1,5Terrás samsung F3-es vinyót az adatoknak ami 5400rpm-n pörög.
Most a rendszer egy 500gigás samsung F1-es 7200rpm-s vinyón vannak.
A kérdés az hogy leteszteltem:
500:75-80MB/s
1,5: 110-115MB/s
viszont elérési időben a 500asnak 10-14ms míg a F3asnak 14-18ms.
Megérné átrakni az új vinyóra a op rendszert gyorsabb lenne vele?Köszi -
sfdrakex
nagyúr
válasz
szunyog199
üzenetére
Nekem nem sérült, meg maradt minden, ettől függetlenül nem 100% hogy nem sérül semmi sem.
-
Azért olvass vissza, mert nem biztos, hogy egy cipőben járunk. Mióta W7-eket telepítek, ez az első kütyü(Asus), amin "használhatatlan" a W7, holott ha Windows-al előtelepítve forgalmazzák, akkor W7-el van előtelepítve. Ezen nem volt előtelepített W7, FreeDOS volt rajta.
Majd írok az Asus Supportnak, mert akad még furcsaság(bootlemezről indított backup vagy particionáló progik nem találnak merevlemezt(nem látják, mintha nem lenne), ha IDE módra van állítva a BIOSban a SATA üzemmód
), ami az Ő saruk, magyarul lehetséges, hogy típushiba.
(érdeklődtem szervizes ismerősöknél és már vittek ilyen kütyüt vissza hozzájuk, ugyanezzel a jelenséggel) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
szunyog199
üzenetére
Kötet zsugorítás igen, aztán a keletkező helyen létrehozol új partíciót.
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199
üzenetére
Hm?
-
mokus1
addikt
Az lenne a kérdésem hogy olyat lehet-e csinálni laptoppal ami win7el van szerelve.Mobilnetet, wifit, szétszórni szóval egyik szobából a másikba tovább szórni a másik gépre.
Van egy telefonom Nokia X6-00 van rá egy olyan program amivel a mobiltelefon internet hozzáférését tudom szétszórni és bármivel hozzákapcsolódni ami wifi képes.
Erre lenne szükségem hogy továbbítsam a netet. Létezik PC-re ilyen program? -
koshmar
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ezért nem fogom törölni.
Meg ám.

-
Steelmanus
addikt
válasz
koshmar
üzenetére
Az meg rendben van hogy a KMPlayert hasznalod, de miert kell letorolni a WMP-t? Akkor pl: ha a bongeszobol szeretnel filmet nezni es azt csak Silverlight-al lehet megnezni, nem fogod tudni lejatszani. Hagyd fent vagy ha "eltavolitottad" a Programok es Szolgaltatasok menubol akkor tedd vissza, es az Alapertelmezett programok, fajltarsitasoknal add meg a kedvenc lejatszodat alapnak.
Szerk. Megeloztek

-
apro
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali
Nem minden hozzáoszlásodat olvastam végig ezzel a jelenséggel,problémával, de nem vagy egyedül nekem is ugyan így CSINÁLJA fagy kb. 1,2, percig a win amikor bekapcsolom betölt mindent elindít a böngész (Mozilla)nekem azóta csinálja amióta az utolsó 4.db frissítés lett telepítve kb 1 hete Minden eredeti vírusirtó is ,gondoltam újra huzom a rendszert, de akkor nálad ez sem segített?nem tudom mit csináljak vele,Amúgy van másik OP: a gépen Vista.az jó annál nem csinál ilyeneket,Mi lehet a gond??Ja A( WIN.7 Ultim 64)ezzel van gond. -
Воланд
titán
válasz
koshmar
üzenetére
Nem kell letörölni, főleg ha kell valaminek akkor meg csak nézel, hogy mi nem okés.
Vezérlőpult --> Alapértelmezett programok --> Fájltípus és protokoll társítása programmal, itt beállítod, hogy melyik fájlt melyik lejátszó nyissa meg és kész. Plusz még az Alapértelmezett programok beállításait is nézd meg.
Inkább így csináld és ne töröld.
-
TRob1
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Még esetleg próbáld ki a Media Player Classic HC-t. Nem összekeverendő a MS féle Media Playerrel

-
koshmar
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Akkor is lassú, és már évek óta utálom.

Ez a KMPlayer gyors, egyszerű, stb.
Köszi, meg is van.

Egyébként én igazából azt a régi fajta Mplayer-t szerettem letölteni, aminek olyan kis kék parancsikonja volt.
Na annál gyorsabbat még sosem láttam, és a belepörgetés is nagyon király volt, ahogy megnyomtad valamelyik nyilat, egy ilyen skála jött fehér vonalakkal beosztva.
Az a baj, hogy olyan rég volt ez, hogy már nem lehet letölteni sehol, szóval marad a Kmplayer- ami szintén nem rossz. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
koshmar
üzenetére
1. Ha felteszel egy normális codecpackot, mondjuk a K-Lite-ot, akkor szvsz teljesen jól használható (mindent lejátszik).
2. Ki lehet kapcsolni: Start menübe pötyögd be, hogy 'szolgáltatások', lesz egy olyan, hogy 'Windows szolgáltatások be- és kikapcsolása', ott kiveszed a pipát a WMP elől (Multimédia ágban lesz), 'OK', és egy restart után uninstallálja a rendszerből.
-
koshmar
veterán
Szerintetek a W7 gyári video lejátszóját (WMP) le lehet törölni?
R*hadt lassú, és rengeteg formátummal nincs barátságban...Szedtem le helyette KmPlayer, ami sokkal gyorsabb, és minden videót lejátszik.
Csak most még az alapértelmezett lejátszó a WMP, így ha kétszer rákattintok, akkor azzal nyitja meg, nem pedig az újonnan leszedett nagyszerű Kmplayer-emmel.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szunyog199
üzenetére
Szerintem jobban jársz ha a 260 asból levágsz egy részt és arra teszed fel, így biztos nem sérül semmi. Számítógépen jobb klikk/kezelés/lemezkezelésnél vagy Easus Partition Managerrel tudsz levágni.
(#38562
Biosban látja a gép? XP alatt van betűjele?
-
szunyog199
tag
Hali mindenkinek!
Következőhöz kérnék egy kis segítséget.
A laptopomon két partíció van jelenleg, egy 50 GB-os amin a Windows 7 van, és egy 260 GB-os amin csak adatokat tárolok. A Win 7 mellé szeretnék telepíteni, egy Unix rendszert, úgy hogy a gép bekapcsolása után ki lehessen választani, hogy melyik rendszert kívánom elindítani. A kérdésem az lenne, hogy ezt meg lehet-e úgy oldani, hogy a jelenlegi Win7 és a tárolt adatok ne sérüljenek? Külön partíciót kell létrehozni a Unixnak? Köszönöm a segítséget. -
újoncrs
csendes tag
válasz
twinspark51
üzenetére
Sikerült leformázni a rossz xp-t de a win7 -be nem tudok belépni mert pont azon a particion van amit nem talál.
Bocs rossz helyre válaszoltam erre akartam (#38560
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
újoncrs
üzenetére
Akkor a működő XP alól formázd le. Jobb klikk a meghajtón formázás. NTFS-re formázd. A w7 ben pedig számítógépen jobb klikk/kezelés/lemezkezelésnél adj neki betűjelet akkor talán látni fogja a meghajtót.
(#38558) twinspark51
Lemez kezelésbe menj be ahogy fentebb írtam, vagy ahogy woland_y2k írta.
-
Воланд
titán
válasz
twinspark51
üzenetére
Futtatás --> diskmgmt.msc, enter, jobb klikk a partíción és adj neki betűjelet..
-
twinspark51
csendes tag
Sziasztok!
Most telepítettem egy Win7 Ultimate-et egy ASUS K50IJ-SX416D laptopra. Minden simán ment, viszont csak azt a partíciót látja, amire települt. Telepítés közben felismerte mind a két gyári partíciót, csak egyikre sem akart először települni, mert szerinte nem NFTS volt a filerendszer. Az egyiket (nem a "Rendszer"-t, amin a gyári FreeDos van) leformáztattam vele, és mire végetért a telepítést, már csak azt látja, amire települt. Így az 500 GB-os merevlemezből nagyjából 280-at lát, ami annyira azért nem jó.
Tudtok valami megoldást?
Előre is köszi!
-
újoncrs
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1.5 terrás vinyom rajta win7 meg egy félig végbement xp hibás telepítéssel ,meg egy másik vinyó xp fut rajta kifogástalanul.
Kérdés mit tudok kezdeni a 1.5 terrás vinyóval, hogy tudom leformázni mert csak letöltésekre használnám,
1,gond xp telepítés nem ment végbe mert kihagyott 5 fájlt hiba üzenet és ujraindul?
2.gond Win7 nem találja a meghajtót?
Mi a megoldás nincs szükségem se az xp-re se win7-re rajta?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Miben különbözik egy diák verziójú windows 7 a "normál"-tól?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Feladtam a küzdelmet, eddig szenvedtem vele, de tovább nem.

XP került rá, azzal nincs semmi gondja...

-
Periiy
csendes tag
Kedves mindenki!
Nekem egy eredeti windows7 home basic oprendszerem van. Sajna frissítési verzió szal előtte fel kell rakjak egy vistát. A kérdésem: a windowsom ( most először ) a telepítés befejeztével a sajátgépben a "rendszer számára fenntartott" meghajtót továbra is látja, és önálló betüjellel látja el. Működési gondot ugyan nem okoz, de érdekelne vajon miért van.
Ha valaki találkozott már ilyen 'problémával' és tudja hogyan megoldható, kérem ossza meg velem.
Szíves válaszotok előre is köszönöm.
-
Janika21
tag
Sziasztok!
Most az előbb tapasztlatam valamit a win7ben és gondoltam megkérdezem mi ez mielőtt telepítgetnék minden féle írtót stb.....
Na szóval az alábbi kép elmond mindent :
Az ablakok sarkában megjelenik ilyen kis valami kocka hiba kép vagy én nem tudom minek nevezni ott van a képen és a kicsinyítésnél a nagyításnál és a bezárásnál.
Minden alkalmazásnál. Ilyen még soha nem volt. Most jelentkezett sakkoztam éppen és nem tudod honnan de jött.
Friss rendszer semmi alkalmazás nicns még fent msn nod32 és minden jogtiszta és nem járkálok érdekes oldalakon. Mi ez vírus ? Nod32 kiterjesztett keresés nem talált semmit se win defender és fent van minden frissítés. Eddig még nem volt ilyen,
Mi ez és mit tegyek?
Köszi
-
AthlonXP
őstag
válasz
Воланд
üzenetére
Na beállítottam a torrentet, ahogy írtad és egyelőre úgy tűnik, hogy jó lesz, mert közben leszedtem majd egy gigányi adatot torrenttel, közben ment a Tecső is és nem szakadt meg.
Köszi a segítséget
, ha baja lesz úgy is írok még
.(#38542) sfdrakex : Nekem, amikor megszakadt a kapcsolat, csak az segített, ha újraindítottam a gépet. Hiába állítottam le a letöltést, vagy jelentkeztem ki és be a Windowsba, továbbra sem működött. A hálózati és megosztási központ jelzése szerint ilyenkor a gépem és a hálózat közti kapcsolat jó volt, viszont a hálózat és az internet közti kapcsolat meg volt szakadva.
( a vonal áthúzva X-el ) A hibajavító persze nem tudott mit kezdeni vele... -
AthlonXP
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A router első portjába volt dugva a kábel, most átdugtam a másodikba dugtam át, megnézem lesz-e változás. Akkor a torrent beállítások szerinted jól vannak, ne változtassak a számokon?
Esetleg még hálókártyát tudnék bele rakni egy 10/100-asat ( most a gigabites alaplapi megy a legfrissebb driverrel ).
A routert, meg nem tudom kikerülni ( meg nem is szeretném a tűzfala miatt ), mert a netet ketten használjuk tesómmal, a laptopozik és a wifit használja. -
AthlonXP
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Hát nem csak torrentezés közben jön elő a hiba ( bár akkor sokkal gyakoribb ).
A beállításokban ezek vannak:"Kapcsolatok maximális száma: 130"
"Kapcsolódott peerek maximális száma torrentenként: 60"Most nem tudom, hogy ez sok vagy nem, de minden esetre nem nyúltam a beállításokhoz, ezek alapértékek. Ha sok, akkor szerinted, mennyire kéne beállítanom?
Egyébként egyszerre csak egy torrent megy, sose töltök többet együtt. -
expander
senior tag
Köszi, WinUndelete-el sikerült.
-
TRob1
veterán
válasz
expander
üzenetére
Akkor vagy shift-el törölted TC-ben, vagy úgy van beállítva hogy ne tegye lomtárba, úgyhogy "teljesen" törlődtek. Vmi visszaállító progival (majd itt ajánlanak) megpróbálhatod, főleg ha még nemigen írkáltál/másolgattál azóta a vinyóra.
(Beállítások / Másolás/Törlés-nél meg tudod nézni TC-ben hogy van beállítva a törlés.)
-
expander
senior tag
sziasztok, a windows7 hova teszi a törölt fajlokat ha nem a lomtarba? törtent ugyanis, hogy veletlenül letöröltem egy egesz mappat totalcommanderben, viszont nincs a lomtarba se, sehol mashol sem. ha rakeresek meg a rejtett mappakban sem talalom. valami ötlet ? :\
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy időnként megszakad a net kapcsolatom a gépen. ADSL 5megás van egy TP-Link WR741ND routeren keresztül. A gépem kábellel van rákötve a routerre és csatlakozik még rá egy laptop is wifin. Namost olyan szokott előfordulni ( pl. az előbb is ), hogy nálam megszakadt a kapcsolat, a wifin pedig simán ment továbbra is, szóval csak a kábeles résszel van baj. A routeren a legfrissebb szoftver van és maga a cucc kb 2-3 hónapos.
Igazából nem tudtam, h melyik topikba írjak ( így, ha nem jó helyre írtam, akkor bocsánat.. ), mert nem tudom, hogy ez most a router hibája, avagy a Windowsban kéne valamit beállítani?...
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nincs chipset, sosem telepítek, csak ha nélkülözhetetlen és akkor is ha lehet, akkor nem az egészet. Amúgy nagyon jó eséllyel megvan a gebasz, csak azt nem értem ez honnan a redvából került fel WU-ról... Felpakolta az Intel 5 - 4 port AHCI drivert a buznyák...

(A Chipset mellet az Intel INF drivert sem pakoltam fel, nem tudom hogy kerülhetett fel, majd megnézem, hogy WU-n ezzel kapcsolatban mi van)Visszaraktam az eredeti MS 1.0 AHCI-t(amit a W7 alapból feltesz), eddig oké minden, most nyüstölöm egy ideig... Aztán ha mégsem ez, akkor megpróbálkozok még visszaállítani AHCI-ről IDE-re, ha meg az sem, akkor kivágom a szemétbe...

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Chipset driver nyűg? Maga amit raksz fel a cd/dvd-ről?
-
Igen, csak épp ezt szerettem volna elkerülni...
Annyival előrébb vagyok, hogy a lemezkezelést érintő változásról lehet szó, mert szinte mindig akkor lép fel a dolog, amikor nekiáll dolgozni a HDD... Pl megnyitok egy filmet lejátszásra, játék közben töltödik a pálya további része, nagy fájlt másolok, stb. Már elolvastam a frissítések kétharmadát, de ilyen lemezkezeléssel kapcsolatos dolgot ezidáig nem lelek. -
TRob1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát ez lehet hogy hosszú játék lesz, de leszeded a WU-s frissítéseket, és utána jojó: felpakolsz WU-ról kézileg x darabot, ha ok minden akkor megint x db és így tovább. Az x sztem ne legyen több 10-nél
És talán úgy érdemes, hogy először az úgymond "egy csoportba tartozó" frissítéseket, értem ezalatt pl. elsőre csak a sima Frissítés a... nevűeket, vagy a Biztonsági frissítés a.. nevűeket, és így tovább, legvégére hagyva az egyéb dolgokat. 
-
Előzmény
Teljesen újrahúztam a rendszert, minden driver felment, minden szoftver telepítve stb, kifogástalanul működik. Aztán jött a WU és megint ugyanaz a szitu, amit az előzményekben olvashattok.Kérdésem: Melyik frissítés lehet a hunyó?

-
koshmar
veterán
-
Morden24
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Kinek mi a fejlövése.
Engem nem zavar az a pár milisec, annyira nem rohanok sehová. De nyilván ezért kapcsolható ki.Amúgy asszem van valami registry-átírós lehetőség is, amivel lehet növelni az animáció gyorsaságát, de nem találtam most így hirtelen, fejből meg nem vágom.
-
koshmar
veterán
válasz
Egorov
üzenetére
Ja, akkor jó.

Egyébként szerintem XP-nél tuti nem lehet ilyet, hogy három ablakot egymás elé teszel, és amelyikre kattintasz, az előrekerül, a többi meg csak homályosan a háttérben marad.
Xp-nél a másik kettő leugrana a tálcára.
Ich liebe W7!!
De egyébként maga ez az op. rendszer egy hatalmas előrelépés az XP-hez képest.
Viszont kár, hogy a 64 bites W7 Pro 21 Gigát kér a merevlemezektől..
-
-
koshmar
veterán
Huh, egy kicsit félrefogalmaztam a kérdést.
Tehát az ablakok egyébként is egymás mellett maradnak, ha nem teljes méretre húzod ki őket.
Viszont én ezt a W7-féle késleltetett ablak felugrást szeretném valahogy kikapcsolni.
Mert pl. ha Xp-nél megnyitsz egy Chrome-ot, akkor az ablak azonnal felugrik, de W7-nél így egy pontból indul ki, és aztán lesz végül a teljes képernyőn.
Remélem érthető. -
koshmar
veterán
Na most ezt nem tudom, hogy magyarázzam el.
Tehát ha pl. megnyitok két MSN ablakot, és egymás mellett vannak, akkor ha egyikre rákattintok, akkor a másik az értelemszerűen leugrik a tálcára.
Ugyanakkor én láttam egy külföldi videóban, hogy a gyerek két ablakot egymás mellé húzott, és amikor rákattintott az egyikre, hogy írjon (Jegyzettömb volt), a másik is fent maradt mellette!
Ezt hol tudom beállítani? (Remélem azért lehetett érteni.
)W7 Pro 64 bit
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Annak idején még az XP mellé telepítettem a Win7-et. Ezzel a módszerrel.
Most szeretnék megszabadulni az XP-től úgy hogy a Win7-hez ne keljen hozzányúlni.
Lehetséges ez? -
_ATi_1
senior tag
Esetleg #38467-esre valaki ?

"Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy miért van az, hogy a windows minden indulásnál újratelepíti a drivereket? Restartnál nem, csak akkor ha kikapcsolom. Nem is igazán zavarna, ha csak annyi lenne, hogy 1 perccel tovább tart a boot, de a wifi kártyához mindig rossz illesztőt rak fel, és ezért rögtön lefagy a rendszer a hálózat igénybevételekor, hacsak nem dob egy "kékhalál"-t még telepités közben. Ilyenkor boot csökkentett módban, driver leszed, jó driver felrak, restart. Ez mindennapos procedúra... " -
varmi2
nagyúr
Üdv!
lehet-e egy feltelepített win7hez csak a szülői felügyeletet feltelepíteni külön, vagy ez nem lehetséges, és csak egy teljes telepítéssel lehet megoldania problémát. Ez azért lenne fontos nekem, mert a Far cry2 nem akar elindulni a gépemen, és valami ilyesmit ír ki, hogy ön nem jogosult e programot elindítani, lépjen kapcsolatba az adminnal, de az a baj, hogy az is én vagyok

más lövöldözős játék viszont simán megy -
cigam
titán
passz, akármi is lehet.Ezt a sata3 dolgot honnan vetted? Mert a hivatalos paper se említi. Presze ha az alaplapon van + SATA vezérlő, akkor arra kell dugni és kész.
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), ami az Ő saruk, magyarul lehetséges, hogy típushiba.

, ha baja lesz úgy is írok még
.
( a vonal áthúzva X-el ) A hibajavító persze nem tudott mit kezdeni vele...