Hirdetés
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi a segítséget!
Hát jaja csak most nincs annyi lóvém hogy megvegyem a 7-est is 64bitesben :S XP-m van eredeti munkához nekem csak az jó, a laptopon 32 bites 7 van ami hozzá járt...
Hát jaja, format.Amúgy Avast, AD-aware és S&D ami fent van. A külső vinyómat is le kell írtsam.
Igen, a RAM tesztre szükségem lesz mivel voltak kékhalálos gép resetek nagyobb terhelések alatt véletlenszerűen (futó programok számától, beállításaitól függetlenül). -
cstom
aktív tag
Na megnéztem még hibakeresési módban is, ahol ugye csak a minimál cuccokat tölti be, de még a windowsba való belépés előtt a jelszó beírásánál is produkálja a laggot. FÁKK
-
cstom
aktív tag
Energiagazdálkodási módban semmi ilyen nincs, de végigpróbáltam azért az össze variációt. Driver un/reinstall már megvolt, hibajelenség még mindig ua.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
zitromz
üzenetére
Ezt hogy érted? Wifi hálózat kulcsát megfejteni ?
(#38993) cstom
Nincs benne valami külön energia gazdálkodásos rész? Vagy érzékenységére? Bár nem szabadna hogy így működjön akkor se. Próbáld meg azt hogy eszközkezelőből eltávolítod, a szoftverét is letúrod, és engeded a w7nek hogy felrakja hozzá winupdateről amit jónak gondol.
-
cstom
aktív tag
Van, viszont ilyen jellegű beállítási lehetőségek nincsenek. A touchpad tuti hogy jó mert töltőről hibátlan.
-
zitromz
tag
Új hálózati biztonsági kulcsot honnan lehetne előszedni?
-
cstom
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus X52J notim. A hiba a következő: ha lehúzom töltőről, a touchpad belassul, az egérmutató nem oda megy ahova én akarom, iszonyúan laggol. Ha ilyenkor usb-s egeret dugok rá, az viszont jól megy. Hangsúlyozom csak akksiról csinálja ezt, ha töltőn van tökéletesen müxik. A touchpad illesztőprogramja friss. (ELAN PS/2 Port Smart-Pad) Már az energiazdálkodási sémát is próbáltam, max kakaót adtam akksis üzemmódnál is, de ez sem segített. Op rendszer: jogtiszta Win 7 X64 naprakész frissítésekkel. Valakinek valami ölet??? -
Lakers
tag
Sziasztok!
Windows 7 (eredeti). Nem tud felcsatlakozni wifi-kre sem a lan-on keresztül... Nem érzekel hálozatot. DNS-t nem ismeri fel...
A hálozatok jók, ez a kép ide csatlalkozik... A többi is. Az ottani windows adta meg magát... Újraindítás után sem javult meg, a hálozatközpont sem tudta magát megcsinálni... ez még nekem is feladja a leckét?Mit tehetek hogy működjön a kicsike windows 7? segítséget előre is köszönöm

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
VINIKOR
üzenetére
Media player Classic- Home Cinema; Photo Story 3 for Windows; biztosan mennek, én is használom őket 64 bites W7 en. A többit majd meg mondják mások, bár ha a hivatalos oldalaikat megnézed biztosan írják is. A legtöbb program újabb változatai mennek W7 en, soknak a régebbiek is.
-
VINIKOR
senior tag
Csak röviden hadd kérdezzem meg, hogy ezek a programok futnak a Windows 7-ben?
FastStone Capture 5.3 (ez még ingyenes volt)
Media Player Classic - Home Cinema
VirtualDub 1.9.11
VirtualDubMod 1.5.10.2 (ennek a fejlesztése rég abbamaradt, de a Vistában jól működik)
CamStudio 2.00
EuroOffice 2008
PhotoScape 3.5
Audacity 1.3
Photo Story 3 for Windows
SDP
Bullzip PDF Printer -
zitromz
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
egy elérési utat inkább..
-
Core2duo6600
veterán
válasz
szala82
üzenetére
Akkor Te is belenyultál.
Nálaunk a cégnél a 2 szerver amit printer megosztásra is használunk.
vagy 10 nyomtatót oszt meg.
egyik 32 bitest a másik meg a 64 bites drivereket.
Na most fent az építészeknél, minden nyomtatóra ugyanazok a biztonsági dolgok vannak beállítva (kik nyomtathatnak rá stb..)
Az egyik gépen, meg közli, hogy nincs rá jogom.
A melette lévő másik nyomtatót meg ugyanazokkal a beállításokkal engedi.
Tartományi hálózat ról beszélünk.Korábban ugyanezen a helyen volt, hogy ip cím szerint felvéve egyszerűen nem jött ki a papír a printerből, semmi hibaüzenet, szerveren keresztül meg nyomtatott.
Azóta már gépcsere is volt.Szóval nem kizárt, hogy valahogy összevannak keveredve a jogosultságok.
Próbáld meg azt, hogy elkezded magadnak telepíteni a drvert, majd amikor keresi, hogy hol van akkor betallozod neki a másik gépet, és rámutatsz, vagy ha hálózati, akkor vedd fel ip cím szerint stb.....
(#38977) zitromz
Menj már bele a routerba, és nézd már meg, hogy a wifi beállításainál a biztonságra vonatkozó résznél mi van. -
zitromz
tag
ahogy nézem elég sok a probléma a neten az én kis konfigommal,csak sajna angol tudásnak eléggé híján vagyok
Win7 64bit/ Linksys WMP54G / Linksys WRT54GL
nem tudna valaki utánanézni mi lehenet a megoldás erre a helyzetre?
köszi előre is
-
zitromz
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
össze van kötve de csak 2 biztonsági frissítést talált,semmi olyat amit "kellett" volna neki.
fogalmam sincs mi ez a kód,xpn sok reinstall volt már azóta mióta beállítottam ezt anno és sosem kérte idáig mikor is átváltottam Win7re(x64) -
szala82
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Igen, mind a kettő 32 bites.
Más nyomtatókat fel ismert a win7 és szépen működik is vele, pedig azok így vannak, hogy Xp rendszeren vannak megosztva és a win7-es laptoppal kezelem, de ezt a Sharp AR 206 típus nem akarja az igazságot. -
válasz
Drughi
üzenetére
Üdv. Lehet h msconfig-ot kellene megnézned:
"BOOT.INI" fülön "Speciális beállítások..."->"/MAXMEM" opciónál nincs-e beírva memóriakorlát, amit a Windows használhat.
Haveromnál Vista alatt kitudja milyen okból bekapcsolva volt és 256MB-ot használt 2GB-ból...gondolhatod gyors volt. -
zitromz
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen igen erről van szó.
a driver cdről minden felment,a gép fel is ismeri a kártyát,egyedül azér nem voltam biztos abban h minden ok mivel csak vistás 32 bites(asszem) driver van a gyárin cdn ami ki tudja megfelelő e neki...
és akkor az a helyzet h amikor rámennék a hálózatra/csatlakozás kéri a biztonsági kulcsot amit nem tudom honnan kéne előszednem mivel xpn tényleg nem kért semmit akárhányadjára is raktam újra. -
szala82
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám de, eddig még sehol nem találtam rá megoldást. Remélem itt tud valaki segíteni.
Win7 van a laptopomon és hozzá szeretnék rendelni egy hálózatban lévő nyomtatót (Xp-re van telepítve a nyomtató), látom is az eszközt de, ezzel a hibaüzenettel
"A nyomtató illesztőprogramja nem kompatibilis egy a számítógépre vonatkozó házirenddel, amely blokkolja az NT 4.0 illesztőprogramokat." leáll a hozzárendelés.
gpedit.msc-ben átböngésztem a házirendeket, de nem jutottam előrébb. -
Inv1sus
addikt
Sziasztok lenne egy újabb egetverő kérdésem:
lehet módosítani valahogy egy fájl utolsó módosításának dátumát, a fájl lényegi tartalmának megváltoztatása nélkül?Ui: Totalcommanderrel megoldottam.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Redneck
üzenetére
Pakold újtra, és semmi külső dolgot ne dugjál rá
Frissitéseket tedd fel, nem véletlenül vannak.
Majd tegyél fel egy vírisírtót a crackelt vírusírtó nem vírusírtó !!
És utána kezd el telepíteni a progikat.
De ha ilyen hibaüzenetek vannak, akkor nem árthat egy ram teszt sem.
Ill, a legális windows is sok kellemetlenségtől ment meg, tapasztalat.(#38954) zitromz
LAN káebelre, hogy a drivert megttalálja a neten.(#38956) zitromz
Ez az a kód amit beállítottál a routerba, hisz levédted a wifit.(#38943) pete_21
Bemész a My Computer jobb klikk, properties, majd system protection, ha erre gondolsz ezt ki lehet kapcsolni.
Ha arra gondolsz, hogy a telepített progik esetében az msi fileokat is eltárolja azt is ki lehet ugyan törölni, de akkor az adott programot nem lehet leszedni, ill. frissiteni sem, nem ettől fog elfogyni a hdd én a helyed. az biztos.(#38963) mokus1
Igen, mert az xp mód nem erre való.
A virtual box ot lehet még érdemes megpróbálni, ott játszani is lehet ha jól emlékszem, hogy free vagy nem free ezt most igy hirtelen nem tudom. -
mokus1
addikt
Múltkor írtam h van egy tv tunerem amin csak xp alá van driver. Feltelepítettem az xpmode-t.Létezik hogy ott nem érzékeli?
-
válasz
zitromz
üzenetére
Ne állítólag legyen fent a driver, hanem valóban is.

Ugye most 2 eszközről van szó, egy Wireless Router-ről illetve egy WLAN kártyáról. (gondolom, az lenne a cél, hogy a routerrel vezeték nélkül oszd meg a netet, ezért kellett az asztali gépbe a wlan kártya)Első körben nem foglalkozunk a rouzterrel, ellenőrizd, hogy a WLAN kártyának fent van-e a drivere
Eszközkezelő/Hálózati eszközök - itt látnod kellene a wlan kártyát, ha itt nincs, akkor viszont ismeretlen eszközként kellene látnod. Ha ismeretlen eszköz, akkor windows update-ről nem jön le hozzá driver? (a nem kötelező frissítések közt lesz) -
Inv1sus
addikt
Köszi.

-
Inv1sus
addikt
Mikor szokta a Microsoft a legújabb frissítéseket elérhetővé tenni? Az tudom, hogy kedden vagyis ma, de mikor?
-
zitromz
tag
ja még annyit h amikor csatlakoznék a wifis hálózatra kér vmi jelszó szerűséget amivel totál nem tudok mit kezdeni lévén nem adtam még még semmit..
-
zitromz
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
bocsi,milyen kábelről beszélünk?

-
zitromz
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen a net nem működik rajta
Driver állítólag fent van,viszont vezérlőpultban vmiér mégse mutatja h mennyi helyet foglal(xpben cdről telepítve volt vele egy program is azt hiányolom a)illetve a mappáját se találom sehol amit nem hinnék h az ismeretlen oprendszrnek kéne tulajdonítom..feladatkezelőben sem láttam ahogy átfutottam pedig mint mondtam elméletileg fent kéne lennie a drivernek.. -
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Újraraktam ma a Win7-et. Nem enged telepíteni csomó programot, pl Catalyst, NSIS_Error hibaüzenettel. Mi okozza ezt? 2 partíción maradtak korábbi adatok, programok, mindenféle vegyesen. A zenéimet és pár munkát tervezek meghagyni azokat lementem, és format all, újratelepítés.
Megoldja ezt vagy esetleg beszoptam valamit és a külső vinyómon is írtani kéne a mentés után? Ha erre kerül a sor milyen programokra lesz szükségem?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
zitromz
üzenetére
22 es csapdája
Dugd be a kábelt a gépbe, és leszedi magának a drivert, nekem is van egy ilyen, és csak így ment win 7 alatt.
Utána már nem kell a kábel, de a beüzemeléshez igen.
A linksys oldalán lévővel, akkor amikor szorakoztam ezzel, nem mentem semmire, azóta akár javíthattak is rajta.(#38943) pete_21
Igen jól emlékszel, a de winsx szerűben magát a rendszer tárolja ha minden igaz.(#38944) fahrii
Milyen kodeket tettél fel ? -
Szisztok!
Egy elég komoly hiba miatt kérnék segítséget. A minap a barátnőm gépére tettem fel a win7et (vmi nforce2es lap, Barton 2800+ proci, GF6600 és 1,2 giga ram mellé - tudom gyenge vas, de én úgy gondoltam ezen már eldöcög). A hiba az lenne h a játékok szinte egyáltalán nem mennek (sims 3 totál koppminimumon és szaggat + a hang irtó hülye módon szaggat), se divxes film (az elején jó, de pár percre rá nekiáll a hang késni és szaggatni, vicces de volt h nem csinálta ezt). Megnéztem film alatt a proci terhelését és maxon van, amit nem igazán értek mert szinte egy teljesen friss rendszerről beszélünk, csak az alapprogik vannak fennt (nod, kodekek, driverek(habár erről az updater gondoskodott), daemon... stb.).
Ti mire gondoltok? Valami tipp?
Előre is köszönöm. -
pete_21
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ok, köszi.
És jól emlékszem, hogy nem lehet letörölni? Együtt kell vele élni?
-
-
zitromz
tag
Sziasztok!
Problémám lenne Win7re(64bit) való átállás során.Automatikusan sajna nem sikerült magát bekonfigolnia a hálókártyámnak én meg annyira nem értek hozzá ezért kérném a segítségeteket hogyan kéne belőni a cuccot.
Hálókártya: Linksys WMP54G
Router ha esetleg kellene:szintén Linksys WRT54GL
Előre is köszi
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tapasztalat, hogy ez a megoldas csak azert batorkodtam szolni
-
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Probalja is meg mert az a megoldas
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az 5. pont mit ir? Nem tudom ezt a részét értelmezni (németes vagyok)
A .bak kiterjesztésűt töröljem, és ennyi? Vagy hogy hozzak létre újat? Segits kérlek
-
-
DreiNN
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszöntem

-
Hurkafej
aktív tag
[link]
Ezt a képet kapom ha elinditom a gépet, szerintetek miért nem tudok belépni a fiókomba? -
DreiNN
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
Hogy tudom őket letiltani?
-
Kertesz50
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Vajon mit törölhettem ki ha nem tudom a normál indítást elvégezni? -
-
DreiNN
tag
Helló!
Valaki tudja mit csinál a -SearchFilterHost.exe
-SerachProtocolHost.exe
-SearchIndexer.exe?
-
válasz
Kertesz50
üzenetére
Azért gyorsabb safe mode-ban, mert semmilyen külső eszközdriver nem töltődik br, csak olyanok, amik az alapvető működéshez szükségesek. Hogy miért nem tudsz kilépni, hát talán ezért "...kivettem minden olyan progit belőle ami nem szükséges a futásához."
Ezek szerint valami mégis kellett neki...
-
Kertesz50
csendes tag
Sziasztok!
Biztos tudtok segíteni egy nektek egyszerünek tünő promlémában.
Van egy acer 3690- es laptomom amin windows 7 prof. van rajta.
Borzasztó lassan dolgozott ezért kivettem minden olyan progit belőle
ami nem szükséges a futásához. Nem javult meg. Ezért elinditottam
csökkentett üzemmódban és így kimondottan gyors.
Kérdésem: vajon miért lett gyors?
: miért nem tudok kilépni a csökkentett módból?Köszi, ha segítettek
-
Lejszi
senior tag
vki?
[link] -
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Win7, és fut rajta a gyári virtualizációs XP (Windows XP Mód).
Adott egy chipkártya olvasó, pontosan ez a fajta:
[link]Ez az olvasó tökéletesen működik a Win7 alatt. Íme egy printscreen a Windows 7 eszközkezelőről, ahol látható a kártyaolvasó, és a bedugott kártya is:
[link]A probléma az, hogy a virtuális gép ablakának USB menüjében nem lehet a kártyaolvasót kiválasztani, szürkén jelenik meg. Erről is egy kép:
[link]- A kártyaolvasó driverét felinstalláltam a virtuális XP alá is, de ez nem hozott megoldást.
- Ha más eszközt dugok fel az usb portra ( pl.: pendrive, token eszköz) azok egyből megjelennek az USB menüben, és kiválaszthatóak.Az Xp súgójában találtam két érdekes bejegyzést:
1)
"Ha az integrációs összetevők csomagja a vendég operációs rendszeren telepítve van, a gazdagéphez csatlakoztatott nyomtatókat, tárolóeszközöket és intelligenskártya-olvasókat a rendszer automatikusan megosztja a virtuális gépekkel."
2)
"Más típusú eszközök a virtuális gépre történő átirányítással használhatók. Az alábbi típusú USB-eszközök például átirányíthatók: digitális fényképezőgépek, MP3-lejátszók, telefon, PDA vagy mobileszköz, USB-s CD-író és -olvasó, hordozható médialejátszók, vezeték nélküli hálózati adapterek, webkamera és videokamera".Az első idézetben írt integrációs összetevők csomag elvileg telepítve van a XP Mód alá - erre állítólag bizonyíték, hogy a virtuális gép ablakának Eszközök menüjében nincs ott a "Integrációs összetevők telepítése" parancs. Ugyanakkor, ha bemegyek az XP eszközkezelőjébe, akkor ezt látom:
[link]Sanda gyanúm szerint ezt a sok sárga kérdőjelet kéne itt rendbe tenni, de nem tudom hogyan. Mi hiányzik, és hogyan telepítsem?
Ugyanakkor lehet, hogy a chipkártya olvasó szürkés megjelenéséhez ennek semmi köze.Ötlet?
Köszi!
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Legújabb bios, meg be is van lőve. Minden okés. P55-ös lap.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Tud órát állítani, és olyan progikat telepíteni, amig nem nyulvak bele a registrybe.
Inkább könnyebb úgy mondani, hogy nem éri el a regedit-et, nem tud particionálni, most így hirtelen ennyi jutott eszembe amit nem tud csinálni.
És nem tudják szerkeszteni a csoportházirendet, ill, felhasználókat fel és leszedni.
Driver telepítésben bizonytalan vagyok, hogy engedi -e .
Érdemes lehet külön megadni, hogy a partiókra legyen a kiemelt felhasználók csoportjának majdnem teljes elérése.Sokszor jön jól ez a jogosoultság szint, mert néhány program ami pl, nem a felhasználói profilba dolgozik, csak ekkor tud futni, de biztos ami biztos külön meg szoktuk adni, hogy a particiókat elérjék a kiemelt felhasználok csoportja még tartományi háózatnál is, de csak a lokális gép kiemelt felhasználói.
Így elkerülhető, ha a kolega odaül egy másik géphez, hogy elbarmolja.
Értelem szerűen mindenki csak a saját gépén kiemelt felhasználó.De vanank olyan progik is, amik pl a windows mappába rakják a saját file jaikat is, ekkor is jól jön.
(#38888) Bandi821
Ha áramtalanítod, akkor normális.
De ha mindig így indul, akkor lehet a tuning nem jó, vagy a tuning beállítás, egy reset to factory default -ot a biosban megérne.(#38908) Sub-ZeRo
Tele van a cég Core i5 kkel, giga lappal leginkább, és egyik sem csinál ilyet. -
-
majom2
senior tag
gyors kérdés.
öreg gépre (gondolom valami korai p4 kaliber) kevés memóriával (1-1,5GB) melyiket érdemesebb feltenni? XP v win7? melyik gyorsabb ezen az öreg vason?
-
Speedy99
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Jazz Speakers 5.1-es hang falam.
Xp-nél szolt minden és win 7-nél nem tudom be álitani.
Esetleg tudnátok segiteni hogy hol kell? -
Bandi821
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Okés! Köszi.
-
-
Bandi821
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Megpróbálom, elvileg nem lehet probléma, már pár gépet összeraktam, eddig még nem is volt gondom evvel. De itt például nem kell a speaker-t csatlakoztatni, mivel az alaplapra van integrálva, ez lehet gond? BIOS-hoz még nem nyúltam, gyári beállításon van. Pont ezért nem bántottam, hogy könnyebben vissza lehessen nyomozni a problémát.
Köszönöm a segítségedet
üdv.: Bandi -
McKane
senior tag
válasz
Gerisan
üzenetére
vagy valami live antivírus CD-ről megpróbálod leírtani a vírust.
pl.: AVG Rescue CD
de ez csak egy a sok közül..
Aktív témák
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
köszi!