Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Működik, köszönöm
Morc
-
ebay11
csendes tag
Üdv!
Erre az esetre mondjatok valamit!
ASUS AM3 alaplap, Win7-tel. Feltelepítettem a Win-t, amely magától feltett minden drivert-hang, lan, vga, chipset etc. Minden ment hibátlanul.
De gondoltam miért ne lehetne még jobb: hát leszedtem az asus oldaláról az összes ideillő drivert, mindent. Feltettem őket. Gondolván, a gyári külön driver csak jobb lehet, mint a win standard.
Az eredmény: az asus driverek óta nem működik semmilyen usb-s cserélhető háttértár: nem működik a pendrive, az usb külső hdd, az usb dvd-író, a digitális fényképező, még a mobiltelefon se usb-vel. Eddig mind működött. Minden eszközt lát a rendszer (ld. USBdevice view program) de egyik eszköz se kap meghajtó betűjelet-és így nem is elérhetőek.
És nem is lehet nekik adni betűjelet: disk management assign drive letter-és hibaüzenet (locked drive, failure, vagy fagyás).
Az ASUS tanácsa: add/remove programs és összes asus nevű összetevő eltávolítása. Megvolt. Semmi változás.
Ehhez szóljon hozzá vki!
Az ASUS még annyit mondott: nem kellett volna hagyni frissíteni az asus drivereket-de akkor minek van asus update util, ami épp ezt csinálja?
És a jövőben hogy kaphatok friss drivert, ha egy frissítésnek ez az eredménye?Köszönöm
-
Shady313
aktív tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Internet Explorer - Eszközök - Internet Beállítások - Biztonság - Egyéni szint - Egyéb kategórián belül: Alkalmazások és nem biztonságos fájlok indítása: Engedélyezés
Ezután az IE minden egyes indításakor piszkálni fog h nem vagy biztonságos.
Futtatás (Windows + R)
gpedit.msc
Számítógép konf - Felügyeleti sablonok - Windows összetevők - Internet Explorer - A biztonsági beállításokat ellenőrző szolgáltatás kikapcsolása - dupla katt - Engedélyezve
Nem fog zaklatni.
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
MBR esetén nem fogod használni a 2 terra feletti területet, GPT kell hozzá.
-
gabor82
csendes tag
Azt meg tudja valaki mondani,h a system driver amit először kell telepíteni nyomot hagy valahol?
Mert elvileg feltelepül azt írja és kéri a rendszer újraindítást is. De nem találom sem a telepített programok köt sem a program filesban. Ez normális dolog,h nem látható vagy lehetséges,h nem ment fel csak azt írta? -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Win7 esetén van olyan beállítási lehetőség, hogy egy adott idő után ne kapcsolja le/küldje készenlétbe az összes merevlemezt, hanem csak azokat, amelyeket előzetesen kiválasztottunk?

-
-
ko9
addikt
Sziasztok!
Valaki nem tudna segíteni SP1-es Win7 telepítőlemez készítésében? RT7-et ajánlották, de 64-75% között kifagy a progi. Elvileg WAIK alapú, a TaskManagerbe is látom a Wim-kezelőket, de nem teljesíti úgy a dolgát ahogy kéne.
Szóval adott egy Eredeti Windows 7 Ultimate EN verzió, és egy MSDN-es Windows 7 SP1-es ISO.
Anno XP-k korában sysprep-el oldottam meg az ilyen problémákat, Win7ben ez a lehetőség még benne van?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Blom
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged, ha hazaérek megcsinálom.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már nem tudtam módosítani az előző HSZ-om, mert áram hiányában valahogy leállt a gépem.

EasyBCD elindít/bal oldalt Edit Boot Menu/kiválasztod a törölni kívánt bejegyzést és Delete gomb/Skip the boot menü bepipál/Save settins és restart.
Storms
Technet/MSDN előfizető vagy, hogy fent az SP1 vagy valahonnan csak úgy van?
Ha előtte nem volt gond, akkor uninstalláld az SP1-et.Milyen W7 az, amiben nincs Visual C/C+++ Runtime csomag?

-
Storms
őstag
üdv!
Friss windows 7 SP1 van fent, feltettem az MSN-t el is indul mind addig míg nem indítom újra a gépet, újrainditás után ezt irja ki: Link
Ezután uninstalláltam, futattam a Messenger deep clean-t hogy ne maradjon semmi fent, utána feltettem a legfrissebb msn-t és ugyanezt irja ki megint újrainditás után, csak addig indul el amig nincs a gép újrainditva. Mitől van ez? -
-
Blom
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bocsánat ezt benéztem már rájöttem, hogy nem nekem szólt.

Megpróbálom ezeket a dolgokat, de mit töröljek?
Ezt a progit csak el kell indítani vagy van valami teendőm is vele( EasyBCD )? -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
AutoCAD-et szerettél volna virtuális gépen futtatni? Felejtsd el.
2009 vagy újabb AutoCAD, ami működik W7 x64 alatt, kifogástalanul, hivatalosan támogatva csak a 2011-es.
(hidd el tapasztalatból mondom. Én a 2007-el dolgoztam régebben, teljesen halott dolog volt W7 x64 alatt, vettem egy upgrade-et (legutolsó 2008-ast), az már eldöcögött, de bizonyos dolgok nem jól működtek benne. Az lett a vége, hogy tavaly év végén 2 hónapig volt egy akció az egyik hazai forgalmazónál, ahol kb a 2011-es AutoCAD teljes árának kb 40%-ért (515k) megvehetted a teljes AutoCAD 2011-et (persze ha már korábban is rendelkeztél számlás/regisztrált AutoCAD-el. Hivatalosan még a 2010-es sem támogatja a W7 x64-et, de persze azért már használható alatta) -
-
schweppes
csendes tag
Sziasztok!
Távoli asztali kapcsolatnál van már mód arra, hogy Windows 7-en is működjön az, hogy ha a gépet valaki használja, ne kelljen kilépni? Tudom, hogy ezt a szerver tudja, de valami patch nincs? Kerestem a neten, de nem találtam megoldást...
Köszi!
-
Blom
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Minek nekem az író progi?
Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ha hazaérek kipróbálom. -
EasyBCD-vel kitörlöd a felesleges bejegyzést
gabor82
Paragon Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free
EASEUS Todo Backup HomeMindkettő ingyenes és a W7 x64 is támogatott.
Íráshoz: Ashampoo® Burning Studio 2010 Advanced
Promo oldal, ahonnan 5 Ashampoo terméket lehet letölteni ingyen, köztük az író progit is
Kód: XMAS-2010 (ha nem íródna be) -
gabor82
csendes tag
Sok helyen írják azt is,h nerot már nem használnak,mert 6-os verzió óta tele pakolták minden hülyeséggel. Mivel 6-os gondolom már nem megy 64 bites win 7-esen így lehet váltanom kellene valami másra. Tudtok valami olyat ami van olyan jó mint a nero,de nincs tele minden féle haszontalan dologgal? Írásban legyen jó az a lényeg.
-
gabor82
csendes tag
A ghost mentésre nem tudtok semmit,h vajon működhet e a 2003-as northon ghost boot cdről win7 64 bit?
-
Laccoss
addikt
Szerintem törölnöd kellett volna a partíciókat előtte, és utána formázni, vagy win alatt formázni. És érdemes a telepítést úgy végezni hogy csak azt a vinyó, jelen esetben ssd van a gépre kötve, amire telepítenél. Így nem fordulhat elő olyan, hogy egyik vinyót kivéve nem fog bebootolni.
-
Blom
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy [link] és ráraktam a rendszerem (win7 64 bit).
A másik két vincsesztert megformáztam mégis mikor indítom a gépet két oprendszert lát és választanom kell melyiket akarom indítani.
Természetesen csak egy rendszer van a gépen mégis kettőt lát ez mitől lehet.
A biosban is beállítottam, hogy a c ről induljon.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
gabor82
csendes tag
Köszi a válaszokat. Ma vettem a gépet del inspiron n5010. Azért nero,mert mást még nem használtam és nem ismerem többit. KIS-t már nagyon régóta használom és mindig megvédte a gépem mindentől,kitartok mellette. Régen más vírusírtóknál volt,h újra kellett telepítenem a gépet,mert beengedtek igen csúnya vírusokat,kis mellett még nem volt ilyen gondom.
Codecet azért szoktam,mert bs playert használok állt. De kipróbálom ezt amit írtál hátha megtetszik.
Biztonsági mentésnek xp-n a réi gépemen norton ghost 2003-at használtam ami boot cd-ről ment,nem tudom ez vajon működhet e az új gépen a 64-es win7-el is. ISO-ba elemntette tömörítve szépen a az op rendszer állapotát és ha gond volt pár kattintással visszaállt minden a mentés pillanatára boot cd segítségével. Ez hasznos volt nagyon számomra,ha pl. el sem indult az op rendszer akkor is vissza tudtam állítani.U torrentet keresgéelm még,h melyik magyar verzió lenne jó.
-
válasz
gabor82
üzenetére
Kaspersky
"Only versions 9.0.0.736 (Critical Fix 2) and higher are compatible with Windows 7."
Nyugodtan felrakhatod a KIS/KAV 2011-et, a 2010-hez való kulcsot elfogadja
(Én is KIS2011-et használok)Annyit csak tudsz, hogy milyen alaplapod/videokártyád/hangkártyád stb van a gépedben, ha meg igen, akkor a gyártó oldalán meg lehet nézni, hogy van-e W7 x64-es driver (esetleg Vista x64-es, mert azt is el szokta fogadni), persze -ahogy előttem is írták- ha nem valami "őskövület" gépezetről van szó.
Nero 8-as megy, megerősítem.
-
kraftxld
félisten
válasz
gabor82
üzenetére
A 8.3.2.1 mar eleg regi, van ra esely, hogy nem fog menni. Regebben en is nagy nero-s voltam, de mostanaban mar tokeletesen eleg az IMGburn is.
Tuzfal/virusirtobol is a legfrissebbet mert tudnak erdekes dolgokat csinalni. A registry-t meg a kozhiedelemmel ellentetben nem kell ilyen csoda progikkal takaritani.
Az everest (aida64) mar ezer eve 64 bites is. -
Воланд
titán
válasz
gabor82
üzenetére
jó e a nero 8.3.2.1 ?
Jó. Nekem legalább is úgy rémlik, hogy ment w7 alatt nálam, de már mást használok.
registry takarításra nagyon bevállt. Bár lehet azóta van már jobb,de ez mindig szépen felgyorsítja a gépem.
Nem kell registryt takarítani. Azt meg kétlem, hogy gyorsulna a gép. De ha minden áron akarsz takarítani, akkor CCleaner, ez ingyenes.
h milyen drivert töltsek le hozzá elsősorban hálózatiakat nem tudom.
Win update megoldja, ha nem ezer éves géped van.
Víruskergetésre meg MSE.
-
gabor82
csendes tag
64 bites win7-re nem tudjátok jó e a nero 8.3.2.1 ?
Illetve KIS 9.0.0.736 van most ezen a gépemen,de win7 64 bitre lehet inkább 2011 cf1-et kellene raknom,bár elv már ez a 9-es verzió is jó rá.
Van 1-2 progi amihez viszont ragaszkodnék és nem tudom,hogy lehetne megoldani a win7 64 biteen való használatot vagy érdemes e. Leginkább a regsupreme pro ami nálam registry takarításra nagyon bevállt. Bár lehet azóta van már jobb,de ez mindig szépen felgyorsítja a gépem.
64 bitre milyen codec packot javasoltok?Meg everestből vagy vmi hasonlóból ami lehetőleg magyar nyelvű van e 64 bitre valami? Mert meg kellene tudjam a gépem pár paramérterét,h milyen drivert töltsek le hozzá elsősorban hálózatiakat nem tudom.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké, köszi szépen. Ha mégse működne marad a kábelezés visszarendezés.
Hétvégén megpróbálom másik penről frissíteni a vinyó firmwaret.
-
Armahun
addikt
Szépjóestét!
Egy suse boot menüjét hogyan tudom kiszedni a hetes elől?
Biztos volt már róla szó egy párszor, de nem boldogultam a keresővel
-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor meg fel kell hivni a progi keszitojet, hogy deaktivalja a regi gepen, es ujra aktivalja a virtualison

-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valószínűleg az lesz.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mert mi nem megy Win7 alatt?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
értem.akkor nem fog működni rendesen

-
kraftxld
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az osszes virtualizalt oprendszernel igy van, es epp ez a jo benne.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így már működött. Legbközelebbi újraindlulsákor megcsinálja. Bár kérdésem lenne hogy nem ezt akarom elkerülni, hogy ne ellenőrizzen minden indításnál?

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Miért, esetleg úgy gondolod, hogy az XP Mode meg nem?
Abban sem a valós hardvereket fogod látni az eszközkezelőben.
Psychonaut
Hát akkor a végső megoldás format <partíció betűjele>, az talán segít.
(tényleg nem csak poénnak szántam, de lehet, hogy az lenne a legjobb megoldás adatmentés után)Ł-IceRocK-Ł #39847
Elméletileg ez csak egyszer fog már csak lefutni, mert az a /F kapcsoló azt "mondja a proginak", hogy ellenőrizze le a lemezt és automatikusan javítsa rajta a hibákat.
Ha meg ez megtörténik(még ha tényleg volt is javítandó hiba), akkor utána(mivel a hibák javításra kerültek) nem jelentkezhet a jelenség. -
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
olyan is előfordul, hogy amit egyszer nem engedett, azt másszor meg igen? Mert akkor tényleg passz..

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
vmwarevel az a baj,h nem látja a program a hardvert közvetlenül,hanem vmware hardvereket lát.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Rendszergazdaként futtattad a parancssort? (írtam korábban is, igaz úgy hogy adminként futtasd)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja nem, én vagyok a root, rossz parancsot írtam.... Bocsesz...

Szóval chkdsk /f helyesen a parancs.

-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Parancsot nem ismeri vagy mi a baja. Szerintem megpróbálom átkábelezni. Hátha.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Amit itt a részedre javasoltam, azt megcsináltad? Annak ellenére mindig ellenőrizni szeretné a hdd-t induláskor?
bajnokpityu
Annyival egészíteném ki Shady313 javaslatát, hogy Virtual PC-t csak akkor használhatod, ha Pro vagy Ultimate változatod van.
Egy másik alternatíva lehet a VMware Player (ingyenes, nem lényeg, ha a CPU-t nem támogatja a virtualizációt) -
Shady313
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A virtuális PC-t már Windows 7-re telepíted (Microsoft Virtual PC), tehát mint ahogy te is mondtad ez egy program ami emulál.
Egyébként virtualizáció nélkül is kipróbálhatod, menni fog

-
Roley_05
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen, a probléma megoldódott

-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi neked is!
Erről a total commanderres megoldásról nem is tudtam. Pedig már régóta használom, igaz csak az alapfucnkiókat. -
válasz
Psychonaut
üzenetére
"Teljesen random, hogy éppen mit nem enged."
olyan is előfordul, hogy amit egyszer nem engedett, azt másszor meg igen? Mert akkor tényleg passz..polonic
Total Commander/File menü
# CRC ellenőrzése (SFV fájlból) - Itt ellenőrizheted a CRC32/MD5/SHA1 értékét
# CRC ellenőrzése (SFV formában) - Ezzel létrehozhatsz CRC32/MD5/SHA1 ellenőrző összeget egy adott fájlról -
polonic
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm!
(#39835) woland_y2k
Neked is köszi!
Hoztak nekem egy win7 iso-t egy lemezen, azt mondták rá, hogy gyárilag integrált sp1-es x64-es prof angol nyelvű. Megnéztem az msdn oldalán, nem egyezik egyáltalán az sha1. Erről ennyit.
Vagy az is megváltoztathatja az sha1-et, ha át van nevezve az iso? Mert az sem egyezik. -
Воланд
titán
-
polonic
félisten
Tudom, talán nem ide tartozik. De itt előfordulnak szakik, azért itt kérdezem.
Ha van nekem egy sha1 számom, azt hogyan tudnám leellenőrizni, hogy egy lemezképfájlnak ez az sha1 száma ugyanaz-e? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az új sincs még fent. Még nem tudtam felrakni
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bizonyos mappákból bizonyos fájlokat nem enged. Bemásolni mindenhova lehet. Teljesen random, hogy éppen mit nem enged. Most éppen véletlenszerűen elindult, gyorsan át is mentettem mindent külső HDD-re. Elvileg ez a vinyó is 100%-os, el nem tudom képzelni lehet ez az anomália.
Nem, megosztva nem volt. Még Homegroupban sem.
-
bajnokpityu
félisten
a virtualizáció pontosan hogyan történik?
sajnos egyik c2d procim sem támogatja, igy nem tudom kipróbálni, és most fontos lett.van egy pár progiim,ami csak XPn fut,kompatibilitás varázslóval sem tökéletes.
egy kész feltelepitett XPt egy később feltelepült win7 fog elinditani? vagy ez csak egy program, ami hasonló keretet ad,mintha emulálná?
-
Shady313
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben elhiszem és köszönöm a részletes bemutatót, ennek utána kell néznem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
The DJ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hülyén fogalmaztam, természetesen egy gépen csak egy vírusirtó van, van ahol Avast, van ahol MSE

Megpróbálom akkor a hagyományos megosztást, mert azzal sosem volt ilyen gondom ezelőtt, ha úgy sem sikerül, akkor jövök vissza sírni.
Köszi a segítséget

-
válasz
The DJ
üzenetére
Hát 2 kergetőt (valós idejű védelemmel) nem célszerű használni, mert összeakadhatnak, vagy marakodnak a "koncon"... Elsőre akkor csak simán tiltsd le az MSE-t (nem kell uninstallálni), és próba, aztán ha nincs változás, akkor meg kapcsold vissza MSE-t és az Avast realtime védelmét lőd ki.
"Hagyományos módon? Ez alatt azt érted, hogy úgy, mint mondjuk anno XP esetében? Azt hittem Win 7 alatt már csak a Homegroup ad lehetőséget a hálózatra. Tehát lépjek ki az otthoni csoportból és állítsam be a megosztást nélküle?"
Persze, hogy lehet W7 alatt is hagyományos megosztással operálni. (mint mondjuk anno XP esetében)

Roley_05
Akkor most itt tartasz...
a D partíciót terjeszd ki újra (ahogy volt), aztán használd ezen szoftverek valamelyikét: [link]Ł-IceRocK-Ł
Régi firmware nincs meg, nem tudod visszarakni már? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Samsung F3 502 Hj.
-
The DJ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Avast 5 valamint MSE van a gépeken, semmi más víruskergető nincs. Mindegyik a legfrissebb verzió, napi szinten updatelt adatbázissal. Nem hiszem, hogy a Microsoft a saját megoldásával így mellé lőne, az Avast pedig remélem nem csinál ilyen galibát.
Mindenesetre megpróbálom majd kikapcsolni a hálózatvédelmet (gondolom az zavarhat csak be), a routeren meg körülnézek mi az, ami aktív.
Hagyományos módon? Ez alatt azt érted, hogy úgy, mint mondjuk anno XP esetében? Azt hittem Win 7 alatt már csak a Homegroup ad lehetőséget a hálózatra. Tehát lépjek ki az otthoni csoportból és állítsam be a megosztást nélküle?
-
Roley_05
csendes tag
válasz
Shady313
üzenetére
Megpróbáltam amit mondtál. Addig ment is minden, hogy a D-t sikerült zsugorítanom. Viszont az így kapott területet nem engedi hozzácsatolni a C-hez. Egyszerűen nincs olyan opció, ha kiválasztom, h kötet kiterjesztése (vagyis van, de nem lehet rákattintani).
Mit lehetne csinálni?
Kösz,
R -
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tehát azon a partíción bizonyos mappákból nem tudsz fájlokat másolni sehova, és azona partíción bizonyos mappákba sem tudsz belemásolni fájlokat?
Nincsenek véletlenül megosztva azok a fájlok? (egy mappát pl megosztottál és azon belüli fájlokkal van gond esetleg...)
The DJ
Az otthoni csoport IPv6-on kommunikál, amivel egyes víruskergetők(amiben van tűzfal) szeretnek "eljátszadozni"... Routerben tűzfalat kikapcsolod illetve a kergetődben (ha van) akkor is ez a helyzet?Próbáltad már a "hagyományos módon", hagyományos megosztást próbálni (nem otthoni csoporttal), akkor is ez van?
-
The DJ
addikt
Segítsetek felgöngyölíteni egy általam megoldhatatlannak vélt anomáliát.
Környezet:
- 4-5 darab Windows 7 Ultimate 32 bites rendszert futtató gép (vegyesen Wlan és kábel összeköttetésben a routerrel)
- TP-Link WR340GD router
- Hálózat bekonfigurálva (Otthoni csoport létrehozva az egyik gép által, a többi gép csatlakozva a csoportba, pár mappa megosztva minden gépen, jelszóval történő csatlakozás kikapcsolva).Minden tökéletesen működik, amikor működik a dolog, bár 10 esetből 8 alkalommal nincs hálózat, azaz egyik gép sem látja a többit, csak saját magát. Én Total Commanderen keresztül használom, de intézőben sem látszik olyankor semmi. Fogalmam sincs mikor és miért jön helyre, de tegnap például az történt, hogy bekapcsoltam az egyik gépet, néztem látja-e a többi 3-at, de egyet sem látott. Eltelt 2 óra, megnéztem ismét és akkor minden tökéletesen működött. Teljesen random módon van hálózat vagy éppen nincs (legtöbbször nincs). Már pendrive-al másolgatjuk a cuccokat ide-oda, mert amikor kellene sosem éri el egyik gép a másikat.
Próbáltam már ki-be lépkedni a csoportból, lefuttatni a hibaellenőrzőt. Az is feltűnt, hogyha valamelyik gép készenlétben vagy hibernálva van akkor sincs utána hálózat. Általában a restart sem oldja meg, maximum az idő. Ha várok pár órát előbb-utóbb helyrejön, de ez nagyon nincs így jól.
Régen sosem volt a hálózattal baj, sem az XP-s időkben, sem azelőtt. De Win 7 alatt nem tudom sem megszokni, sem kiismerni ezt az új állítólag leegyszerűsített (de mégis túlbonyolított) rendszert.
Valaki legyen olyan kedves és adjon valami használható ötletet, mert nagyon zavaró a dolog.
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Az intézővel másolsz és ott is előjön a dolog, avagy valami egyéb fájlkezelőt használsz és abban?
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Persze hogy lehet az oka, de amúgy milyen vinyóról is van szó pontosan?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most jutott eszembe, hogy ugyebár küzdök a vinyó firmware frissítéssel, átkábeleztem a rendszert, és szerintem azóta csinálja. Ilyen lehetésges?
-
válasz
Shady313
üzenetére
1. Maradjunk a "legrosszabb" esetnél C nyilván elsődleges, D meg kiterjesztett/logikai
2. Zsugorítom a logikait, de nem engedi jobban, pedig tök üres
4. Ennek ellenére nem lehet az elsődleges partíciót kiterjeszteni
Ennek alapvető a lemezkezelést/partíció-felépítést stb érintő szakmai okai vannak (ide nem fogom leírni, mert nem ide tartozik), de pont ezért vannak azok a programok, amik ezt a műveletet meg megoldják és adatvesztés nélkül persze (hisz ebben az esetben csak akkor lehet kiterjeszteni az elsődlegest-t, ha letörölném a logikait)
2 elsődlegesnél dettó ez a helyzet, valamelyest más, de ott is csak adatvesztéssel lehet megoldani, mert a rendszerpartíciót, csak úgy lehet kiterjeszteni, ha a rendszerpartíció és a szabad terület között nincs partíció...(had ne kelljen azt is megmutatnom, remélem elhiszed...
) -
DeFranco
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Valami program nem használja esetleg ezeket a fileokat?
-
Psychonaut
veterán
UP!...hátha tud valaki segíteni.
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Nálam ez az állandó konzisztenciavizsgálat akkor jelentkezett, amikor a SATA kábelem kezdett tönkremenni, és a csatlakozónál lelazult. A sok vizsgálat után egyszer csak leállt minden, és kakukk. Szétszedtem a gépet, és akkor láttam, hogy a kábel a vinyó felőli végén le van lazulva. Valami ócska, gyenge darab volt, új kábelt vettem, és kicseréltem. Onnantól kezdve jó volt a vinyó, de a rajta lévő adatok mind elvesztek, újra kellett formázni. Ez egy adatlemez volt, szerencsére nem a rendszervinyó. De így is eltűnt 400 giga adatom.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
köszi én is erre gondoltam h így nem olyan biztonságos...a mappa láthatóságot a Biztonság részen állítottam, azaz jogot adtam magamnak a megnyitáshoz , ezt természetesen visszaállítottam alapra, de azt mappát ,ami ezen belül volt és Saját tulajdonba vettem, azt hogyan lehetne alapra visszaállítani ?
WindowsImageBackup - Biztonság , ott most a System és a Nevem látható
WindowsBackup - Biztonság, ott pedig System , a Nevem és Rendszergazdák
a további két mappát nem tudom megnyitni
SPP : System és Rendszergazdák
SystemRestore : System és Rendszergazdákmelyiket töröljem ? sajnos nem tudom már mi volt az alap, mert tulajdonba vételnél ki kellett választanom vmit a listából...
ha jól emlékszem a WindowsBackup megnyitható volt csak a WindowsImageBackup mappa nem...azt vettem tulajdonba -
Shady313
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De ha a legmagasabb használt szektor a korlát, akkor miért járna adatvesztéssel a partíció zsugorítása? A partíció kiterjesztése meg természetesen a le nem foglalt területtel lehetséges, így ott nem lehet használatban lévő adat, így inkább csak a zsugorítás a kérdéses.
Nekem nem volt még gondom a használatával, bár nem is használtam olyan sokat, hogy hibatényezőkről beszéljek

-
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Adminként futtasd a parancssort, majd add ki a chdsk /f parancsot. Ha netalántán nem tudná végrehajtani, akkor meg fogja kérdezni, hogy ezt a következő (újra)indításkor tegye-e meg, válaszolj Yes-el (vagy igennel)
Aztán majd kiderül..(vagy beborul)Shady313
persze hogy tud, csak nem adatvesztés nélkül...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az adott partíció legmagasabb használt szektora a korlátja a zsugorításnak pl, ezenkívül logikai meghajtó esetén meg még úgy sem...
(persze ha a D partíció teljesen üres, akkor mindegy) -
Morden24
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Véletlenül nem telepítettél és/vagy utána uninstalláltál valami defrag programot, pl. régebbi O&O-t?
-
Shady313
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Windows 7 is tud partíciót átméretezni

Windows gomb + R (futtatás)
compmgmt.msc
ott kiválasztod a Lemezkezelést.
Jobb klikk a kötetre amivel tennél valamit. Pl: zsugorítod a D meghajtót (Kötet zsugorítása) és azt a méret hozzáadod a C-hez (Kötet kiterjesztése)
Opsz, ez inkább Roley_05-nek szólt

-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Win7 64 es rendszerem van. Indulás valamiért akarja ellenőrizni a C meghajtón a konzisztenciát. De eddig amikor engedtem a vizsgálatot nem talált semmit. Ezt miért csinálja?
-
válasz
BullZeye
üzenetére
Az amire Te gondolsz, az utoljára a Win ME-ben volt, tipikusan, amikor pl módisítottad a képernyő felbontást/színmélységet. Na ilyenkor befigyelt egy ablak, hogy a módosítások érvényesítése a számítógép újraindítása nélkül (vagy valami hasonló)
W7 esetén ilyenről nem tudok...

Ha felügyelet nélküli telepítőt akarsz létrehozni (ami azt jelenti, hogy bebootolsz a lemezről, aztán mindenféle felhasználó beavatkozás nélkül felmászik a W7), akkor tök mindegy, hogy hány változatot tartalmaz az ISO, hisz nem kell hogy válasszon a user, hogy melyik változatot akarja felpakolni...
Ha meg választhat, az meg már nem felügyelet nélküli telepítés...Ugye, érted már a logikai buborékot?

Persze értem mit szeretnél, pont azt, hogy max kiválassza a user melyiket akarja felpakolni, aztán onnantól nem kell hozzányúlni. Ez is kivitelezhető, csak ahhoz az kell, hogy Te barkácsold össze azt a telepítőt, ami minden változatot tartalmaz (csak nem úgy, ahogy most van)
UI: Mondjuk olyan lemezt még nem láttam, amin az Enterprise is külön választhatóként megjelenik...

-
Shady313
aktív tag
válasz
Morden24
üzenetére
Nah igen, ezt írtam én is az előtte lévő hsz-mben, pont az volt a lényeg, hogy gyakorlatilag egy operációs rendszeren futott egy másik oprendszer (lesarkítva). Jelen esetben pedig van egy bootloader ami elindítja a rendszert ami gyakorlatilag alap rendszernek számít (mint régi rendszereknél a DOS) és ennyi, bootloaderbe visszalépni nem lehet csak ha restartolunk

Aktív témák
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Videós, mozgóképes topik
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)