Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Én inkább azt nem értem, hogy az minek tuningol, aki nem tudja, hogy mit csinál, állít és csak állítja...

Globálisan nézve, hülyeség az, hogy a win7 nem szereti a tuningot...
Az inteles konfigommal se volt semmi gond, ment minden gond nélkül, települt is tuninggal.. Ugyan ez a jelenlegi AMD-s konfigommal is... Szóval, ésszel kell tuningolni, ki kell tesztelni rendesen mindent, és megy a telepítő és az OS is minden gond nélkül... -
-
legiaap
félisten
Halihó!
Kicsit hely szűkében vagyok a gépemen és felfedeztem, hogy van olyan mappám, ami nagyon sokat foglal.
WindowsImageBackup a neve. Két meghajtóm van. A C-n van maga a windows. Na már most ez a másik meghajtón van. Nem tudom, hogy hogy került oda. Nem értem miért nem a C-n van. Valami 27 gigát foglal.
Ebben a mappában van még 3 almappa.
- Backup 2010-02-21 180022
- Catalog
- SPPMetadataCache
Kérdésem a következő lenne.
A windowsImageBackup mappa törölhető az almappáival együtt?
Amúgy mire való ez a mappa és hogy került oda?Ja a gépemen Windows 7 Professional 32 bites rendszer van fenn.
A másik kérdés, hogy az előző windows a gépemen Vista volt. Erre toltam fel a 7-et és így lett a C-n egy Windows old mappa. Na az megint csak sokat foglal. Szerintetek az törölhető?
-
válasz
tomiee85
üzenetére
Hát, akkor rajta, hogy degradálódjon a proci.
Ahogy neked jó, csináld úgy. Az enyémet is megrántottam 3,3-ig, fesz adás nélkül, de 2 perc után visszaraktam inkább 2,8-ra. Nekem annyi bőven elég mindenhova. Az pár %-os teljesítmény növekedés, meg másodperc pl. tömörítésben, vagy csomagolásban, azt meg kibírom. A játékok meg maxon mennek, amikkel játszom. Ennyit a tuningról. De ez nem kioktatás volt. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oda nem járok. Nincs miért.

@negyedes: Az os-t nem tudod húzni.
Bár végülis, a gépre tudod, ha telepíted.
(najóbocsi..
)Amúgy ugyanannyira lehet húzni, csak ténylegesen stabilra kell belőni a vasat. Ha valahol valamihez kevés a fesz, akkor arra lehet, hogy az XP még simán felmegy, de mondjuk lehet, hogy a 7 már nem. Szal 7 alatt nem lehet eszetlenül tuningolgatni, ami meg nem baj.. Kénytelen vagy stabil OC-t alkotni. 
-
válasz
joecontra
üzenetére
Mindegy, mert ha aero témád az van 32, 64 biten is. Csak a vga legyen elég neki.
tomiee85:Szokj hozzá, hogy win7 alat nem lesz annyi tuning mint xp alatt. Sokkal érzékenyebb az ilyen dolgokra. Tapasztald ki, hogy mennyin fut még normálisan és hagyd úgy. Soha nem értettem miért kell tuningolni...
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Nos Xp ről váltottam win7-re. Az a bajom hogy valahogy sokkal érzékenyebb a tuningra mint anno az XP volt. xp-n a kis 3800+ x2-m 2000-ről 2740-ig tudtam húzni. Most újra nekiálltam húzni alap órajelről win7 alatt. 2400 (240FSB) után már valami betegsége lett. 1.tünet nem ismeri fel amit elötte telepítettem (WLAN adapter) 2.tünet szétesik a kép. 3.tünet lefagy.
Tudom hogy kell AMD-t tuningolni hisz XP alatt már nem1x elvégeztem. Legújabb nvidia driver van fenn. PCI FSB-je 100-on van.
Mostmár hiába rakok vissza mindent eredetire, Startup recovery-vel fogad.
Mi lehet a hiba? Van valakinek tippje? Köszi előre is -
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
McKane
senior tag
sziasztok!
egy buherás kérdésem lenne..
Windows XP-ben van az a Flipper /Space Cadet/ nevű windows beépített játék.
Kérdésem az lenne , hogy ezt a játékot hogyan lehet átvarázsolni XP-ből Windows 7-be?
mert ugye Win7ben más alapjátékok vannak, és a flipper a kedvencem.
Köszönöm előre is! -
Marmonkanna
tag
na akkor ismét érdeklődnék:
létezik az, hogy 2010ben, a hiper-szuper Win7-ből kihagynak egy olyan alap featuret, hogy az ikonokat ne rögzítse windows intézőben?!
eddig bárkit kérdeztem, csak a fejét vakarta...
-
válasz
joecontra
üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne olyan. De ha aero témát használsz, akkor beállíthatod, hogy milyen színű legyen. Xp-hez hasonlót tudsz beállítani magadnak.
Az indokodat nem értem.
Persze hogy futnak 32 bites programok rajta. 99%-ban. A maradék 1%-ban pedig azért nem, mert régiek, és egy újabb verziót kell beszerezni hozzá.
-
Imco
őstag
válasz
negyedes
üzenetére
Egyetértek, de...

Mivel letiltásról van szó.
Van egy stabil W7 X86-om. Sokszor belefutottam már otthoni csoport tesztelésekor, hogy a "nem müködik a pnrp szolgáltatás /pnrpsvc/ vagy az identitáskezelő /p2pimsvc/ szolgáltatás.". "A társhálozatcsoportositás nem müködik." Igazából nem zavar, de sejtésem szerint ezért vannak nehézségeim /fájl mozgatásnál/ a helyihálozatban idönként.
A szervizeknél beállitottam hogy a winnel automatikusan induljon. Igy sem megy.
Igazából azt sem tudom mire jó ez a szolgáltatás.
De ha már itt vagyunk...

Az otthoni csoport ugy egészébe nem az igazi. Még az elején tudtam jelszót váltani stb. Most már nem megy ez sem. Mintha valami kikezdte volna!

Köszi!
-
joecontra
addikt
Üdv!
Létezik olyan skin a 64 bites W7-hez, amit ha ráhúzok a W7-re akkor úgy néz ki mint az XP (ezüst színséma)?
Indok: XP külseje tetszik, a W7-é kevésbé. A jövőben valamikor (nem tudom mikor) túl léphetem a 4 GB RAM-ot és szeretném, ha azon felül is meg tudná helyesen címezni a memóriát.
A végére még egy kérdés:
A 64 bites W7-en futnának a 32 Bit-es XP vagy 32 Bit-es W7 progik?A kérdésekért kéretik nem megkövezni, nem vagyok túl expert a témában.
A válaszokat, ha lesznek előre is köszönöm!Üdv,
J -
xrvman
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Win 7 64bit felment es az ahci driver is felment mert van hot swap. Sot zavaro is mert az a hardver biztonsagos eltavolitas mindig ott van. ok ez meg nem oly veszes, mert eltunik, hanem amikor bedugom a pendriveot, akkor nem 1 hanem 3 kozul lell valasztanom. Nem oly kenyelmes

Meg lehet adni hogy az a 2 HDD nem eltavolithato? -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Lemeztöredezetség mentesítést szerettem volna csinálni, de azt az üzenetet kaptam hogy:a lemeztöredezettség mentesítő nem képes elindulni mert a feladatütemező szolg. nem fut......
A feladatütemezőben viszont semmit sem tudok csinálni. Állandóan oda lyukadok ki, hogy a feladatütemező nem fut. -
samfishR
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
De, ezek működnek, viszont csak annyit kéne, hogy mondjuk netezek, közben szól a zene, rámegyek fent a winampra, egy görgetés, lehalkul, vissza le firefox-ra és lehet is folytatni ott is egyből görgetéssel. Tudom, így most nagyon kényelmesnek tűnök, de gondoltam megkérdezem, hátha van ilyen lehetőség

-
samfishR
senior tag
Windows 7-ben nincs valahol olyan opció, hogy ha ablakok között akarok váltani, (nem teljes méretűek között), akkor ne kelljen rájuk kattintani, hogy átváltson, hanem mondjuk elég lenne csak rávinni a kurzort és görgetni? Gondolok itt konkrétan a winampra, mert nekem legfelül van egy vékony csíkban (always on top mód bekapcsolva) és ha hangerőt akarok állítani, akkor mindig rá kell kattintani és utána lehet görgetni. Vagy ez esetleg alkalmazástól függ és nem is lehet ilyet beállítani win7-ben? Előre is kösz, remélem érthetően írtam le.

Üdv
-
válasz
bigdigit
üzenetére
Valószínűleg azért ellenőriz, mert mikor áramszüneted volt és kikapcsolt a gép, akkor a fájlok sérültek a merevlemezen. Hagyad hagy csinálja végig, kell az neki. Vagy ha nem végzed el, akkor mindíg szólni fog a rendszer, hogy csináld meg. Vagy leformázod az egészet és nem kell megvárnod míg végez.
-
bigdigit
addikt
adott win7 64 bit.tegnap volt jó pár áramkimaradás+volt egy dolog amiatt át kellett mennem xp-re.ma indítom a gépet és 2 vinyón is konzisztenciát ellenőrizni.először ott hagytam egy darabig de óra alatt sem végzett a 2db 750-es vinyóval.valami visszaállításokat írogatott dos-os ablakban.a 2db vinyó amin csinálná nem a win7 rendszeres.
most kilőttem a vizsgálatokat induláskor és elindítottam egy vinyó ellenőrzést win alól de igen lassan halad szegényke.
ez meg fogja oldani a problémám vagy ki lehet valahol kapcsolni ezt az ellenőrzést? -
virkir
veterán
válasz
blueMerle
üzenetére
Próba szerencse alapon én leszedném a PC Studio-t mert attól, hogy nem indul még összekavarhatott valamit.
Nekem decemberben kellett ghost-ból visszarakni a rendszert eme csodás program miatt, igaz vagy három verziót is próbáltam de egyikkel sem akart a telefon együttműködni.
Hogy bacca meg a samsung. -
SLYM
veterán
hali. letöltöttem egy filmet és hozzá feliratot. a media player le se játssza hozzá a feliratot, pedig 1 mappába vannak és be is állítottam, hogy feliratozza a progin belül. bs player már feliratotta, de úgy, hogy a felirat közben fekete az egész képernyő és a szövegek egymás alatt vannak összekuszálva. emellett még néha el is kezd remegni a kép. lol. ha felirat nélkül nézem a filmet probléma egy szál se. mi ez? mit lehet ilyenkor tenni?
-
blueMerle
veterán
Egy idegesítö probléma adódott. Win7 64bit Home premium angol, eredeti rendszerremmel. Boot után minden bejön, tálca, ikonok, a gond az hogy semmire sem lehet klikkelni, egy ctrl+alt+del megnyomása után minden oké.
Újonnan telepített program a hiba észlelésekor: Samsung New PC Studio, de startup letiltva.
-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Heti 1-2 routert eladok-beüzemelek. Ezért gondoltam hogy egyedi, mert nem láttam még ilyet.
Probáld ki egy másik laptoppal, és/vagy kérj egy USB wifit kölcsön a Te gépedre és azzal teszteld az atheros letiltása mellett.
Esetleg reseteld le a router és állitsd be csak a legfontosabbakat és ugy probáld ki.Most beugrott valami. Igaz nem win7-en, de egyszer volt valami hasonló bajom.
XP-s laptopom nem a megfelelő atheros driver volt fent. Xivtam vele egy félnapot.
Végül a 4.-5. driverrel sikerült a dolog. Esetleg erre is probálkozhatsz.Szerintem...
-
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Á beszereztem ismerőstől gyorsan egy 2010-et. Nekem szerszámok tervezéséhez kell autóipari cég számára...
-
Laccoss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Épp leesett hogy miről van szó... de rákerestem és TechNetes moderátor is ezt ajánlja...
-
válasz
Laccoss
üzenetére
Hali!
Értékelem a segítőszándékod, csak szerintem nem esett le még számodra, hogy milyen szoftverről van szó: AutoCAD...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerinted a virtuális VGA kártyákkal(amit az XP Mode vagy VmWare virtuális gép "emulál") mit fog kezdeni, amikor az FX 5800-asomat is meg tudja fingatni?

Nem tudom, hogy Sickboy25 mekkora projectekkel dolgozik(mire használná az AutoCAD-et), úgy hogy kíváncsian várom mire jut a virtuális gépekkel.
Fire.
-
-
Sickboy25
addikt
hi all
win 7 alatt telepíteni kívánt autocad 2007 nevű szoftverem telepítési hibával kilép mindig... végigpróbáltam az össze kompatibilitási beállítást de semmi... Miért nem indulhat el?
-
szabonagyur
félisten
A wicc az h nem egyedi a problámám!!
ismerős is hasonló gonddal küzd. Ha bekapcsolja a routeren a tűzfalat wifi-n nem enged fel.
Az enyim tp-lin w542g asszem, az övé SMC nem tudom melyik wlan router. Ha van tűzfal bekapcsolva akkor asztalin kábelen keresztül eltudom érni a routert. A laptopon a hálókártya atheros ar5007eg és fentvan a legújabb win7es driver, kezelő progi csak a gyári bluetooth/wlan közötti váltó van fent, semmi egyéb. A laptop biztosan jó mivel az egyetemi wifiket gond nélkül képes használni, igaz ott nem tudom mennyire van beépített tűzfal.
-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elolvastam a wifi gondod. Elég egyedinek tünik.
Titkositás nélkül probáltad?
Másik géppel a routeredet?
Csak mac szüréssel?
Milyen router ez?
Másik wifi driver?
A win kezeli a wifit, vagy van kliens szoftver?
Az igazat megvallva a legkevésbé tartanám router hibának.Szerintem...
-
szaszapi
őstag
véletlen feltelepítettem a kb971033as frissítést.Sikerült eltávolítani a frissítést de az aktivációs idő eltünt.Így egyaktivátort se tudok telepíteni.slmgr -rearm parancsra nem csinál semmit.Ötlet?
-
-
-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
ISTEN vagy!

Valami ilyesmire gondoltam!

Köszi!
-
Imco
őstag
válasz
tomiee85
üzenetére
A leirása szerint ez nem router ha nem egy wifi adapter.
Wireless USB
Network Adapter
Továbbá már az XP-t sem támogatta hivatalosan.
System Requirements
• PC-compatible desktop computer or laptop with one available USB port
• Windows®, 98, 2000, Me
Továbbá 1.1 usb-s 802.11 b-s.
Ha nem ismerte fel a win7 /majd minde wifit ismer/, és nem megy a 2000 driverrel sem az baj.
Ideje lenne lecserélni!Szerintem...
Most nézem XP driver még van hozzá. De ha nem megy vele akkkor minden a fentiek szerint! -
Imco
őstag
Hali!
Valakinek van tippje az alábbira?
Feladatkezelő vagy taskmanager-nek /ctrl+shift+esc/ eltünt a fejléce.
Se a fájl menű sem az abalakok füle nem látszik.
Csak az alkalmazás ablak van. A 3 gombbal az alján.
Virus -amennyire lehet- 100%-ra kizárva.
Full NIS megy ami még azt is leszedi ami nincs!
Más minden OK-nak tünik.Köszi.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy feltettem egy windows 7-t.
Nos wifis netet használok de win7 egyrészt nem foglalkozik a routerem telepítőprogramjával (belkin f5d6050z) és az internetes kapcsolatok részénél mégcsak fel se tünteti a wireless lehetőségét, csak VPN alapú kapcsolatot tüntet fel.
A router telepítőprogramja szépen feltelepül csak 1. nem indul el 2 olyan mintha nem is lenne fenn. 3 próbáltam ezzel a kompatibilitási programmal siker nélkül.Léci segítsetek ha tudtok. Köszi
-
betyarr
veterán
asszem tévedésben vagyok.az xp mód és a kompatibilitási problémáknál beállítható xp sp 2,3 alatt való futtatás ugyanaz vagy nem?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!

Annyi talán elég lesz

-
-
Üdv!
Van arra valami lehetőség, hogy a windows ikonjait kinyerjem jpg/png/svg vagy hasonló formátumba?
-
válasz
D1Rect
üzenetére
Hali!
Ha esetleg olyan összehasonlításra gondolsz, hogy pl hányszor gyorsabb a memória kezelés, miben változott a merevlemez kezelés stb stb, akkor hirtelen nem tudok, de azt igen, hogy "régebben" kutakodtam utána és találtam is egy jó leírást, csak meg kell keresnem újra. Ha meglesz belinkelem.
Szerk
Na meglett egyből, csak keresni kellett...
Benchmark 1 Xp - Vista - W7
Benchmark 2Fire.
-
szabonagyur
félisten
Igen beállítottam mindent.
wlan jelszava, próbáltam úgyis h automatikusan csatlakozik a laptop, vagy manuálisan. a lényeg h mondjuk egyszer felenged, aztán ha kikapcsolom kiírj köv indításkor, hogy nincs vagy korlátozott a kapcsolat, vagy van h el is tűnik a vezetéknélküli listából.
És igen nem vagyok messze a routertől sem.
Ha kikapcsolom a hardveres tűzfalat mehetek bármerre, semmi baj, felenged pillanat alatt :
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Laptopon beállítottad a jelszót?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Szia
Bocsi, elírtam, kimaradt egy nem :S
Tehát újra za esetAdott egy vadonatúj wlan router és van h a laptopot nem engedi fel, vagyis csak akkor ha nem kapcsolom be a router tűzfalát. X, linux alól meg jól megy.
Illesztőprogram/firmware a legfrissebb, kábelen is megy a tűzfallal csak wirelessbe nem
Valakink hasonló tapasztalat, megoldás??
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- alza vélemények - tapasztalatok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- E-book olvasók
- Villanyszerelés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bírja ez az OC-t, csak úgymond nem észnélkül. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
En notival huzom a mindenapokoat, azt meg nem kell huzni. Az egyettlen huzhato vas ami a kornyzetemben van, az a 6 eves 400Mhz Celeronom,
, szoval meg probalgatni sem lehet mennyit bir a seven.
Bár végülis, a gépre tudod, ha telepíted.
(najóbocsi.. 

feltettem, megmutattam neki a felirat file-t és működik. nem kell semmit állítani, baszakodni, csak működik és kész. ez hihetetlen! köszi szépen, szedem is le a fosszar bs playert, meg media playert. wow