Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Storms
őstag
Ja igen, csak hogy ez angol és hogy teszel rá magyar nyelvet, mikor a windows update-ben nincs benne mivel SP1 van már fent és nem ajánlja fel? Magyar Win 7-re, meg nem lehet feltenni az Sp1-et mivel csak angol van belőle.
Próbáltam én is ezt, ezért tettem fel ezt Torko oldaláról, ő foglalkozik ezzel és ő készítette el ezt is.(LINK)Ide kerülnek fel folyamatosan a legfrissebbek.[Hiába a nemes cél, ha attól még warez oldalra mutat a link. Kiszedtem]
[ Módosította: Cathfaern ]
-
Lenry
félisten
válasz
Storms
üzenetére
tekintve, hogy az SP1-ben az égegyadta világon semmi olyan újdonság nincs, amire halandó usernek szüksége lenne, azon kívül, hogy egybegyűjtötték az eddig kiadott patcheket, igazán fölösleges volt feltenned egy félkész bétát, csak azért, hogy ez legyen fönn. ha felteszel egy normál, noSP Win7-et, meg ráengedsz egy Windows Update-t, pontosan ugyanezt az eredményt kapod.
egyébként meg engem a frász kitörne, ha tudnám, hogy igaz kiadtam egy csomó pénzt a RAMért, de kb negyede csak talonban lóg.
de persze a te döntésed, csak elmagyaráztam, hogy ez egy értelmetlenül hülye döntés volt

plusz én is vallom pzstm kollega aláírásának második felét, csak az én aláírásomba már nem fér bele

-
Storms
őstag
Szted ha lenne x64-es Win 7 Sp1 telepitő akkor nem ezt tettem volna fel? Ez egy telepitőbe integrált magyar SP1 amúgy...
csak még nincs kész a 64 bites verzió, és ez is megteszi addig, nem igazán érdekel az hogy 4GB helyett 3,25GB ramom van. netezni elég, sőt játékra is.
-
pzstm
titán
válasz
Morden24
üzenetére
nem

De a poén, hogy lementem csajhoz netet beállítani, mert LAN-on kellett volna, aztán az meg minek MAcBook Air-re
És csaj meglátta a Win7-et meg a windows-tab gomb hatását meg megnézte a desktop Preview képeket...erre megtetszett neki...kérdezte van-e rózsaszín téma...gyorsan átváltottam neki rá, majd szerelmetes lett a Win7-be

-
pzstm
titán
válasz
Storms
üzenetére
clean install-al csináltad valami házilag integrált telepítővel, vagy esetleg szűz Win7-re raktad fel az SP1-et?

(Amúgy én a helyedben tuti x64-es rendszert raknék fel
)Meg nyilván tudod, hogy ez még nem a végleges SP1

((és halkan megsúgom, hogy attól a verziótól létezik már újabb is

6.1.7601.16559.win7sp1_beta.100506-1349 - actual build in win7sp1_beta branchCsak nyilván nem szivárgott ki
) -
Storms
őstag
Feltettem az SP1-est Win 7-et LINK
Észrevehetően gyorsabb az egész rendszer, gyorsabban feláll a rendszer mint a sima Win 7-el.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Királyság.. Kösz.

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most nézegetem itt az energiagazdálkodást a notinál, és a hűtésnél az van, h akksiről használva passzív. Ez normális?
Vagyis ez azt jelenti, hogy ekkor ha nincs rá "igény" akkor leállítja a ventit? -
Manitou
veterán
Nem régóta használok windows 7-est. Lenne egy olyan problémám, amit nem tudom, hogy a windowsnak egy bizonyos beállítása okoz, vagy esetleg ettől függetlenül valami más "gond" lehet.
2 winchester van a gépemben, egyik sem túl régi. A rendszer winyó egy 500GB Hitachi SATA 2-es, a másik egy 640GB Samsung Spinpoint F1.
A jelenség: bizonyos idő után az egyik winyó fogja és lekapcsolja magát, hallatszik, ahogy a fejjel történik valami, ilyenkor pl, ha TC-ben rákattintok az egyik meghajtóra, akkor elkezd gondolkodni, és közben kiírja, hogy kapcsolódás, majd pár másodperc után hallatszik újra ez a kattanás a vinyóban és ekkor a winyó particiójának tartalma meg is jelenik. Vagyis olyan, mintha egyszerüen lekapcsolódna a gépról a winyó egy bizonyos idő után, ha nincs munka végezve rajta. Engem ez marhára zavar, olyasmi hang ez , mint mikor döglődik egy winyó. Amúgy minden progi 100%-osnak látja mindkét winyót.Valaki tudja mi lehet a megoldás?
-
Azt hol tudom megnezni, hogy mikor lett telepitve a rendszer? Regebben tudtam, de kiment a fejembol.

-
pzstm
titán
válasz
jahatpersze
üzenetére
Hidd el, jó!

(Múlt hétvégén ismerős csajnak MAC Book AIR-re raktuk fel OSX helyett
) -
pzstm
titán
válasz
jahatpersze
üzenetére
Ha anyámékat átszokattam karácsony óta Win7-re és ők szabályosan szeretik, meg tetszik nekik, akkor nem hiszem hogy bajod lesz vele. 6éves gépen használjá. Más kérdés, hogy csak böngésznek, emailt írnak meg esetleg egy-két soksit megnéznek/szerkesztgetnek. Ha meg bajod lenne, akkor itt vagyunk...nem nagyon emlékszem olyan valakire, akinek ne orvosoltuk volna a problémáját

-
Imco
őstag
válasz
jahatpersze
üzenetére
Ha ez a 21000 hsz nem győz meg akkor semmi.
Vannak bajai, problémái, mint mindennek de szerintem nem igen tért vissza még senki az XP-hez innen.Gyakorlatilag P3 1.2 gépen elmegy már!

Szerintem...
-
pzstm
titán
válasz
jahatpersze
üzenetére
Windows7 eltávolítása másik operációs rendszer mellől
Amúgy ha Win7 után Te XP-re akarsz visszatérni, és már eleve így indulsz neki, akkor lehet fölösleges ez a sok előkészület...maradj meg nyugodtan XP-nél....
-
Laccoss
addikt
válasz
jahatpersze
üzenetére
És lehetőleg másik partícióra tedd...
-
Lenry
félisten
válasz
jahatpersze
üzenetére
semmit. egyszerűen telepítsd fel a Win7-et egy partícióra, fel fogja ismerni a régebbi rendszert és automatikusan létrehozza az indítómenüt
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy angol Win 7-et rakni a gépemre de teszt jelleggel, szóval, hogyan csinálom meg korrektül, hogy az XP is megmaradjon és a Win 7 is legyen rajta? milyen rendszerbetöltő kell, vagy mit csináljak az MBR el jó lenne egy egyszerű megoldás.
-
törölt tag
válasz
nfsu17
üzenetére
Bizonyos törések használatát lehetetlenné teszi. Fogalmazni viszont nem tanít meg senkit. Pedig azzal el lehetne kerülni nagyon sok félreértést.
Feltenni nem tilos, csak éppen értelme nincs. El lehet rejteni minden frissítést, és akkor a későbbiekben nem zaklat vele.
szabonagyur: Ezen mit is kellene megoldani? Eleve nem a Windows szolgáltatása, hanem a VGA driver része.
-
nfsu17
veterán
-
törölt tag
Ne foglalkozzatok ezzel a HyperMemory/TurboCache dologgal. Normális esetben nem nyúl hozzá a driver. Csak akkor, amikor a VGA dedikált memóriája már kevés. Az ilyen helyzeteket viszont el lehet kerülni a részletesség/effektek/felbontás valamelyikének visszavételével.
Sub-ZeRo: Majd ha lesz időm elhiszem...
-
odipapa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a segítséget.

-
-
odipapa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
(#21427)
Már írtam hogy nem lehet elindítani + van egy hibaüzi.
-
válasz
odipapa
üzenetére
Hali!
Akkor maga a defrag él, viszont az, hogy a feladatütemező rész tök üres, az nem sok jót jelent. Akkor még ellenőrizd, hogy itt megtalálható-e a feladatütemezés: [link]
Ha ott van, csak nincs elindítva, akkor duplakatt és állítsd automatikusra és indítás, indítsd újra a gépet.Fire.
-
odipapa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy GX 2 mellett indulásnál biztos nincs szükség rá. És indulásnál hozza létre.
Igy mindig leveszi.Szerintem...
Léptem, majd jövök. Oldjátok meg addig!

-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
2x1279. Ezt nem értem.
Kell nekem mindenkivel szóba állni! Eddig jó volt a gépem!

Kikapcsolnám a virtuálist tesztből, csak 14 órája megy egy projektem és nem akarom ujra kezdeni!
Még pár óra amig kész lesz. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem tudom, csak egy próbát megér... Lehet hogy hülyeséget mondtam...
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Próbáld meg a lapozófájlt kikapcsolni...
-
blueMerle
veterán
válasz
legiaap
üzenetére
Én megmondom

admin módban inditsd el a command prompt-ot /asszem magyarul parancssor/ majd írd be a következöt:
vssadmin resize shadowstorage /for=c: /on=c: /maxsize=2GB
A 2GB egy tetszöleges érték, lehet kisebb-nagyobb ahogy neked megfelel
A C: helyére természetesen a rendszermaghajtó betujelét tedd, amennyibena C a rendszer akkor maradjon C. -
válasz
odipapa
üzenetére
Hali!
Futtasd a parancssort rendszergazdaként és indítsd el így a defragot defrag.exe c:
Ha elindul(nem íródik ki semmi hibaüzenet), akkor legalább tudjuk, hogy "él"(megszakíthatod a CTRL+C-vel). Ha így lesz, akkor asztalon Számítógép ikonon jobb egér/Kezelés itt mit tapasztalsz, látsz?Fire.
-
szabonagyur
félisten
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekem is van ott 800 megás megosztott ram... És 4670-el tolom 512-vel... Ennyi....
Tessék -
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát ja! Magonként! 2 ilyen riport van. GPU1 és GPU2.
Ezért fura. -
odipapa
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A többiek tudták
..............hidd el 
-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt valami átverés van! Nekem egy GX 2 van 1 GB rammal és ugyanugy 1279 MB van megosztva. A total elérhető 1791 MB. Igen ám de ez 2X mert a rendszer a GX2 2x 512-nek kezeli és az nvidia panelen ez tisztán ki is van irva mint gpu 1 és gpu 2.
A 4 GB rammomból ugye csak ~3,2-t tud kezelni a win. Akkor a ramom java vga-hoz van rendelve. Ugy, hogy egyébként hibátlanul fut minden?Ez van 2X:
Report Created On 05/22/2010 19:27:55
System Info PC
Display
System information
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz (3229 MHz)
Operating system: Windows 7 Ultimate, 32-bit
DirectX version: 11.0
Graphics card information
GeForce 9800 GX2 (GPU 1 of 2)
GeForce 9800 GX2 (GPU 2 of 2)
Driver version: 197.45
CUDA Cores: 128
Core clock: 600 MHz
Shader clock: 1500 MHz
Memory clock: 1000 MHz (2000 MHz data rate)
Memory interface: 256-bit
Total available graphics memory: 1791 MB
Dedicated video memory: 512 MB
System video memory: 0 MB
Shared system memory: 1279 MB
Video BIOS version: 62.92.39.00.10
IRQ: 18
Bus: PCI Express x16 -
szabonagyur
félisten
válasz
odipapa
üzenetére
Itt nem arról van szó h nem tudom, de ez a többiek számár is nagy segítség ha tudják warezolt verzióról van szó, mivel azokba rengeteg hiba lehet...
Nehéz egy olyan hibát megkeresni amit nem éppen hozzáértő személy hozott létre, és lehet h csak neked jelentkezik!
használtam nyugi warezt én is, DE! amit olvastad a fórumban helye nincs a wareznek, olvass vissza pár kommentet és látni fogod, még linket is találsz az alapszabályokról!
Meg neked az nem feltűnő, hogy olyan névvel, vagyis inkább leírással fut egy torrent, h ezt már "nem kell magyarítani", akkor esélyes, h már belenyúltak, vagy az integrálás során vmit elrontottak kihagytak, vagy nem végleges verzió lett magyarítva és így vmi nem klappol. Hidd el nem egy ilyet próbáltam már kit virtualba
-
nfsu17
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm a bíztatást, valóban feltelepítette "másodszorra" is.

-
odipapa
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A warez témáról a végtelenségig lehetne vitatkozni és úgy sem tudnánk egymást meggyőzni.
Én viszont ha egy problémára nem tudom a megoldást akkor csak egyszerűen nem reagálok rá.
Egyszer próbáld ki.
Azt meg hogy más sem fog segíteni, azt bízzuk a többiekre, ha így lesz én tudomásul veszem. -
szabonagyur
félisten
válasz
odipapa
üzenetére
Jöhet nyugodtan közösbe is, mivel ha elolvasod az alapszabályokat megtudod h itt nincs warez téma! Vedd meg és kész!
Amíg nem eredetid van addig senki sem fog foglalkozni ezzel ebben a fórumban.És nem kötekvásből, de ha ilyen gépre tellik akkor egy oemre vagy egy angol retailra is tellhetne...
-
odipapa
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mehet priviben a számlaszámom amire a win7 árát utalod?

-
nfsu17
veterán
válasz
üzenetére
Te most miről beszélsz?
Mert én nem ezt kérdeztem.Nem beszéltem warez windowsról, nem tudom honnan szedted. De a kérdésem sem értetted meg ezek szerint.
Tegnap feltettem délelőtt ezt az aktiválási frissítést sikeresen.
Mivel ma kellett használom a visszaállítást és ez a frissítéses pont a legutolsó volt, ezt kellett használnom.
A telepítettek között ott van, hogy tegnap feltettem a frissítést, mégis megtalálja kereséskor és mégegyszer fel akarja velem tetetni, mikor ott van a telepítettek között látszólag.
Most azt kérdeztem, hogy annak nem kellett volna eltűnnie, ha a frissítés előtti állapotot szerettem volna visszakapni?
Felteszem mégegyszer ha neki ez kell, de ha ott van a telepítettek között, akkor minek találja meg mégegyszer.Ezért kérdeztem volna, hogy ha 2x teszem fel ezt a frissítést, akkor az mit fog okozni. Nem, nem attól félek, hogy kiüti a nemlétező krekkemet, kisebb gondom is volt annál ma, ha ma jött volna más fontos frissítés, akkor az az előtti állapotot állítom vissza.
Ha a lelkednek jobban esik, bolti OEM win7 HP-om van.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Most az előbb kellett használnom a visszaállítási pontot.
A legutolsó pont az tegnap jött létre, mikor feltettem az aktiválós kiütős dolgot. A gond nem ez, nem emiatt kellett használom, egy program kutyult be.Visszaállítás megtörtént, ezt az utolsó updatet választottam ki.
Megnéztem a telepített frissítéseket és ott van tegnapi dátummal ez a 033-as frissítés. Ennek ellenére észleli, hogy van 1 fontos frissítés, és le akarja megint töltetni velem.
Szerintem el kellett volna tűnnie a telepítettek közül, nem? Hisz az elé állt vissza és mégis ott van. Telepítsem mégegyszer ezt, vagy az már bekavarna?
Mi lenne a legokosabb teendő most?
-
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha integrált videokártya az alany, akkor bele kell törődnöd, hogy a rendszermemóriából (is) használ. Amennyiben a lapon nincs SidePort Memory az IGP-nek dedikálva, akkor mindenképpen kell neki rendszermemória. (Ha van SidePort, akkor BIOS-ban be lehet állítani, hogy csak azt használja, de ez már a DXVA-t is képes korlátozni valamennyire).
Ha diszkrét VGA, akkor meg nem kell foglalkozni vele, pláne ha nem játszol. Nem valószínű, hogy észrevennéd a HyperMemory használatát.
negyedes, odipapa: Nem a lemeztöredezettség mentesítőt, hanem a Feladatütemezőt kell engedélyezni.
-
Imco
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A fizikaihoz nem nyúl hozzá a VGA.
A virtuális memoria a fizikai memoria függvényében
jön létre egyéb beállitás hijján.Szerintem...
-
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Veszel bele egy vga-t.

-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Már a windows vista óta problémám, de most h win7 van eszembe jutott megkérdeni

A lényeg, h ugyebár van vmi megosztott memóra amit hozzá tud csapni a win a videkari memóriájához a rendszermemória függvényében....
A kérdés, hogy ki lehetne e kapcsolni vhogy ezt a megoszott memória akármit?
Vagy ezt a gép mikor rakja hozzá?
Mert lenne egy gép 128as videóval meg 1 giga rammal és sztem értelmesebb lenne ha az 1 giga ram csak win7 és programjaié lenne, a 128 megás videó meg filmet nézni, zenélni, szövegetszerkezsteni bőven elég kellene hogy legyen
Remélem nem voltam túlságosan érthetetlen
Köszi a segítséget előre is. -
Lenry
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
ezt elismerem, de kérdés, hogy mire kell a tuning? ha rekordot dönteni, akkor egyik sem jó, én úgy láttam, hogy általában valami maszekolt, kiherélt, spéci Windows-a van minden profinak, ha viszont így akarja használni a továbbiakban a gépet, akkor egyáltalán nem szerencsés teljesen a végletekig hajtani a procit, mert könnyen kékhalál lehet a vége bizonyos alkalmazásokban, vagyis érdemes egy kis "biztonsági tartalékot" hagyni, tehát úgysem fog elmenni addig, hogy számítson az op.rendszerek közti különbség.
szerintem. persze lehet, hogy nincs igazam, de az E2140-em, ugyanazon a beállításon megy stabilan 3200MHz-en XP, Vista, és Win7 alatt is, és ugyanúgy meghal 3400 fölött.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az, hogy ugye a win7 kényesebb, úgymond ha van tuning, akkor lehet kicsit több fesz kell mindenhez... (nb/sb/memória/proci..) Dehát ahogy elnézem hiába magyarázom...

Mivel ugye az xp nem ennyire finnyás, és ott lehet kisebb feszen is elmegy hiba nélkül, közben ugye lehet mégsem teljesen stabil a rendszer.
-
Lenry
félisten
válasz
tomiee85
üzenetére
mi köze az OS-nek a tuninghoz?

(jó persze, lehet, hogy 25 MHz-el magasabban dobja fel a talpát az XP, mint a Win7, de ez már bőven a "tökmindegy" kategóriába tartozik)
(#21404) legiaap: XP-s gépen vagyok, úgyhogy sajna nem, de gyanítom, hogy a vezérlőpultban van ilyen menüpont, de ha a start menü keresőjébe elkezded pötyögni, hogy "biztonsági mentés", az is valószínűleg releváns találatot fog adni

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tomiee85
üzenetére
Sose fogom megérteni, hogy mi ezzel a gond.
Nah mindegy... Én 2 platformot hajtottam, hajtok win7 alatt OC-vel, megy minden gond nélkül.. INTEL/AMD egyaránt...2 haveromnál E8400 megy 4,2GHz-n, települt is a win7, és megy is minden hiba nélkül, nálam 4 GHz-n ment, szintén nem volt gond..

-
tomiee85
senior tag
Tudtok ajánlani 1 cikket esetleg ahol Windows7 alatti tuningról /annak nehézségeiről van szó? (angol nyelv nem akadály)
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Próbáltam én is ezt, ezért tettem fel ezt Torko oldaláról, ő foglalkozik ezzel és ő készítette el ezt is.(LINK)Ide kerülnek fel folyamatosan a legfrissebbek.

. igaz nekem multkor rozsaszin kismacskas kurzort kellet volna beallitanom xpre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
)
Pedig ott már néztem, csak a speciális beállításokba nem néztem bele, ott meg is találtam. Ez gyors volt