- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
igen ilyen alapon 30colos TFT-t meg az vegyen aki 2méterről nézi
persze olcsóbban járna ha közelebb ülne a monitorhoz mert akkor egy 20colos is elég jól látható
én 80-100 centiről nézem a 20-as monitort és mindent látok rendesen nem fárasztja a szemem és ígyis nagynak tűnik
persze ha közelebb hajolok nekem is "22colos" monitorom lesz mert ugyanazt látom amit te a 22" TFT-n távolabbról -
TeeJay
félisten
sorry lehet félreérthető én a 20" (205,206,2032BW) vs 223BW vitában írok mindig
erre írom általában hogy inkább egy "tuti" 20colos legyen mint egy "valamiért nagyon olcsó" 22"-os ami amúgy csak 21,6"
meg ugye el lehet gondolkozni hogy miért olcsóbb 10-15ezerrel a 223BW a 226/2232BW-től?vagy csak nekem fura az hogy egyárban van egy 20colos meg egy 22colos? (ami gyakorlatban csak 21,6col)
-
Adamka3kerék
tag
Lehet odaképzelem,de gyors fps(játékkategória) közben szerintem érezhető a különbség...nekem 930bf-em van és tegnap ültem egy 226bw előtt,nef prostreetben isten volt,de pl ut3-ban fél óra után éreztem,h guvasztom a szemem és fáradok,mert kicsit homályabb a kép gyors mozgás közben,direkt le is teszteltem álllás majd megmozdulásnál a kép élességét,szerintem picit érezni a 2ms hatását.
a másik,ami miatt szükségtelennek érzem a 22" monitort,hogy a filmek,amiket nézek,hírből sincsenek köszönőviszonyba az 1680*1050el,naná ha még jól ki is nyújtják öket 22collra,játékban meg a 19 is jó,gondolkoztam is,h 931bf-et veszek,de túl kocka ez a 5:4 kiosztás,a 4:3 jobban tetszett,de az ugye jó drága(1600*1200).....hát én így érzem
-
Adamka3kerék
tag
pont a képminőség,ami miatt a 2032őt preferálnám,nameg a 2ms-os válaszidő a 223bw 5ms-ával szemben. 20coll ellen szól azonban a kicsi magasság,nálam.
Nekem is a prémium érzet jön le a 2032bw-ről a 206 ellenében és én úgy láttam h pivotot is tud,bár sose forgatnék ekkora moncsit. -
zolynet
veterán
22" vs 180cm képátló
nemofffolok tovább szkúzi -
icram45
csendes tag
Applyoztam persze. Amint rányomok az applyra visszaugrik. Próbáltam úgyis, hogy elöbb állítok felbontást, és aztán arányt, de nem megy
Amúgy arra kéne, hogyha régi 2D-s játékot nyomok, vagy olyat, ami 3d de nemtámogatja a widescreent. Windowed módban meg nem akarom, mert akkor állandóan kifut az egér a képről
-
Produkció
senior tag
én 1szer láttam egy Dell-es topicba hogy vki írta hogy hc nem hc mittom melyik verziót vette és hogy az a jó a többiek meg helyeseltek rá
...de nem tom már melyikbe volt, a monitor topicját meg nem találom sehol
...pedíg eléggé híres moncsi
mod: ha jól emléxem az 1ik Sips a másik Spva panelos....és talán az ips-esnél volt ilyen ghosting meg hasonló problémák... -
ottkar
addikt
"Lenne rajta egy 1x1 cm-es lyuk pont a vezetővel szemben, ahol bejönne a sok levegő, a por, az eső. Csak akkor cserélik neked, ha van rajta legalább 3-4 lyuk, vagy 1 nagy"
Amit leírsz abból kiderül hogy mégsem vagy tisztában, Szabványban nincs ilyen hogy lenne. Ilyen üvegszabvány hogy lyukas nincs, hólyag vagy zárvány ablaküvegnél igen.Mi történne a világon ha mindenki olyan csavart gyártana amilyen teszik neki? Hogyan lehetne egy autót megjavítani? A szabványosítás pont az ipari fejlődés bizonyos fokán vált elkerülhetelenül szükségessé.
-
ottkar
addikt
Én láttam olyan beírást egy üzlet egy monitoráról ami a szabvány szerinti nem pixelhiba mentesen lett árulva, hogy ötven beírásból egy monitornál volt egy piros subpixel hiba.49 monitor pixelhiba mentes volt pedig szabvány szerint lett meghirdetve. A panel gyártás már kis hibaszázalékúvá lett, kiforrott.Senki nem csinál szándékosan hibát egy munkánál.
-
goom
senior tag
Köszönöm a választ, Furky és Osynho! Felteszem a CCC-t, aztán ott keresgélek (.net 2.0 már fent van). A NfS.PS nekem megy natívon is, csak picit olyan diafilm-feeling-el...
- 1440×900-nál egészen elfogadható.
Rork: amit anno írtam a #4362-ben, most is érvényes - annyit tudok még hozzátenni, hogy a bevilágítás szinte teljesen megszűnt, amióta ésszerűbb beállításokat használok (fényerő: 38, kontraszt: 72), szemben a gyári brutalitással (100/100
). Filmeknél azért számolj vele kicsit - de igazán csak kevéssé látszik... egy-két nap után észre sem veszed!
Ahogy fentebb utaltam is rá, mégiscsak kipróbáltam néhány játékkal, amikhez persze továbbra is karcsú az X800-as, de azért biztatóak. A wide-kép továbbra is lenyűgőz! Szerintem elsősorban filmnél és Excel-nél hatalmas az előny a 4:3-hoz képest, meg majd a játéknál is, remélem, ha itt lesz végre a 8800GT... -
katt777
félisten
A terméket kell sértetlen állapotban visszajuttatni minden cumóval, ép csomagolásban. Nem a csomagolásnak kell sértetlennek lennie. Ettől függetlenül ez az elállás, viszont a cseregarhoz is mindennek meg kell lennie. Az elállásnál tiéd a költség, a garnál nem. Ha jól tudom.
A felbontott, de teljesen ép terméket is cserélni szokták, ha valamiért elállsz a vásárlástól. Mi már jártunk így egy porszívóval. -
-
TeeJay
félisten
ja valszeg a 225BW többet tud mint a 2232BW
Ramirisből mikor vettem a moncsimat hoztam Samsung TFT katalógust
ahol 225/226BW-re 700:1 kontraszt volt írva
2232BW-re 1000:1 kontrasztsőt ha nagyon akarom azt is írhatom hogy 2032/2232BW-nek állítható már a bekapcs gomb körüli kék led fénye
-
x64
aktív tag
Nem hinném, hogy a 2232 a 223 "tovább fejlesztett" változata lenne...
A két panelnek semmi köze egymáshoz (pl: 21,6 vs 22"), és ha jól emlékszem a 223 inkább mintha a 226-ra hasonlítana, nem...?
Mellesleg ebben legalább S vagy CMO panel van, szemben a 226 5 féle verziójával...
Ha láttál volna már 2232-t, akkor tudnád, hogy ebből a kávából egyszerűen nem lesz se forgathatós, se emelgethetős. Az már egy másik megoldás, másik káva lenne.
A 226BW-nek megvannak már az upgrade-jei - 226CW, 226UW...
A "számmisztikával" kapcsolatban meg annyit, hogy úgy is lehet ám nézni, hogy 22-3, 22-5, 22-6, 22-32 és máris látszik, mekkora lóugrásnyi fejlődés van ittenDe viccet félretéve, tényleg nem látom, mi köze lenne a 2232BW-nek a 223BW-hez...
-
x64
aktív tag
Van hozzá DVI kábel, természetesen... (már a 940B moncsimhoz is volt, 2 évvel ezelőtt)
Van "panelmizéria" is, kb 20 hsz-szel lejjebb volt erről szó... [link]
Az enyém például a service menü gyártási száma szerint CMO paneles...
Ennek ellenére gyönyörűk a színei, csak ajánlani tudom!!! ezanickem-nek is!!! -
Lala6
őstag
Ismét olvasgattam a monitorokról csöppet.
Mindenhol azt látom, hogy a Samsung monitoroknál nagyon gyakori a pixel hiba. Mint írtam itt a melóhelyen van egy 17-es pixelhibás monitor, na nekem olyan tuti nem kell, mert elég zavaró. A szerviz persze szóbasem áll 1 pixel miatt velünk.Mi a vélemény az LG monitorokról? Gyakori a pixel hiba? Láttam a honlapjukon, hogy 3 nap pixelhiba garanciát adnak (1 pixelre is), nekem ez is jó lenne, több a semminél.
Tartok egy kicsit a Samsung monitortól.
LG-ből ezt néztem ki: L206WTQ. Adatai alapján semmivel nem tud kevesebbet, mint a Samsung, de igazi tapasztalatokat nem találtam még róla. Ára ugyanott van.
Milyen márkában lehet még manapság megbízni?
-
ezanickem
tag
Nehéz dönteni... Órák óta olvasom a fórumot és nézegetem a neten a dolgokat róla... Volt nekm 3 napig 226BW csak viszavittem pixelhibával. Nem volt rossz monitor végül is. De jó lenne hallani egy 2232BW tulajt is
De 2232 lesz szerintem, azt mondják az Samsung paneles az a tuti
-
TeeJay
félisten
mert a 2032/2232BW monitorokat nem lehet állítani?
az enyémet lehet a tiedet fixen odabetonozták a talphoz?
szal ne írjunk már hülyeséget mert a 2032/2232BW is ugyanolyan mennyiségben állítható mint a 206/226BWami ezeket veri az a 205/225BW mert az forgatható jobbra balra illetve állítható a magassága és sokkal jobban lehet dönteni előre és hátra is
-
Khaal
őstag
Engine-től függ mi hogyan bírja a widescreent, a most megjelenő játékoknál már nem szokott gond lenni, a régieknél meg van hogy kínszenvedés a widescreent belőni, van hogy gond nélkül megy.
Max Payne pl. csont nélkül futott amint rádugtam a monitort azonnal választható volt az 1680x1050-es felbontás és semmi torzulás. Doom3-al pl. viszont szenvedni kell és pár dolgot úgy is torzít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest