- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
Szerintem a monitor nem szolgáltatás. Az meg már az üzlet baja, hogy mit csinál a visszaküldött monitorral.
A 8 nap tudtommal azért lett kitalálva, mert bizonyos esetekben (mint pl. a webshopból rendelés), nem tudod személyesen megnézni, kipróbálni az árut, a weblapon leírtakra támaszkodva rendeled meg. A boltban is kibonthatod, megnézheted a monitort, kérésre rá is dugják egy gépre. Persze biztos van olyan bolt ahol ezt nem vállalják, és van ilyen webshop is. Viszont szerintem a kérdéses boltnál a leírtak alapján nem gond ha kibontod a monitort, csak legyen meg minden cucca, és úgyanúgy csomagold vissza, ahogy kaptad. -
Khaal
őstag
A 370/2004. (XII. 26.) Korm. rendelet (az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről és az üzleten kívüli kereskedés folytatásának egyes feltételeiről) tartalmazza a 8 napos elállási jogot.
"4. § (1) A fogyasztó nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a szerződéskötés, vagy ha ez későbbi, az
áru kézhezvételének napjától gyakorolhatja.
(3) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó
nyilatkozatát a határidő lejárta előtt postára adja.
(4) Az (1) bekezdés szerinti elállás esetén a fogyasztó nem köteles megtéríteni az árunak azt az
értékcsökkenését, amely a rendeltetésszerű használat következménye, és nem köteles az áru
használatáért használati díjat fizetni. Az átvett áru neki felróható értékcsökkenéséért azonban
helytállni tartozik.
(5) A fogyasztó (1) bekezdés szerinti elállása esetén az eladó nem köteles az átvett vételár,
illetve a szolgáltatás díja után kamatot fizetni.
(6) Nem gyakorolhatja az (1) bekezdés szerinti jogát a fogyasztó, ha az árut nem tudja teljes
egészében visszaszolgáltatni. Ha azonban részben vissza tudja azt szolgáltatni úgy, hogy a
megmaradt rész értéke és használhatósága nem csökkent, a vételár arányos részének
visszaszolgáltatását követelheti.
(7) Ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést részben teljesítették, a fogyasztónak a díj
visszafizetésére vonatkozó követelésével szemben az eladó követelheti a szolgáltatás már
igénybe vett részére arányosan járó díjat. Nem gyakorolhatja az (1) bekezdés szerinti jogát a
fogyasztó, ha a szolgáltatást már teljes egészében igénybe vette.
5. § A fogyasztó a 2. és 4. §-ban meghatározott jogairól érvényesen nem mondhat le."Nem tudom mi értelme lenne a 8 napos elállási jognak, ha használatba vett terméket nem vennének vissza. Nézegethetem 8 napig a cucc dobozát és ha nem tetszik, akkor visszaküldhetem?
Szerintem az, hogy megy pár napot a monitor nem róható fel értékcsökkenésként. -
Khaal
őstag
A kérdéses webáruház azt írta használatba veheted.
Az fvf oldalán ezt találtam:
"Jó, ha tudjuk…
…hogy a weboldali tájékoztatásnak ki kell
térnie arra is, hogy az internetes megrendelés
és termékkiszállítás esetében a termék
átvételétől számított 8 munkanapon belül
a fogyasztót úgynevezett indokolás nélküli
elállási jog illeti meg. Meghatározott
esetek kivételével — amelyekről szintén
információt kell adnia a webáruház
üzemeltetőjének — tehát az elálláshoz
nem szükséges, hogy a termék hibás, vagy
bármely okból kifogásolható legyen. "Szoftvert pl. nem vesznek vissza ha már ki van bontva (ez érthető is, szerintem).
-
pimmi
senior tag
A 80 nekem sok, ha ennyiért vennék akkor csakis újat, a HannsG-t néztem én is, de azon gondolkodtam, ha 1-2 év mulva le akarom csrélni akkor nem lehet majd eladni, mert nem ismert márka, akkor teszek a 40 hez 5-6k-t és egy asus, vagy egy fujitsu, nem? De lehet hogy nem így van.Vélemény ?
-
Mauzes
addikt
Persze, én is többször rendeltem már, és sohasem volt semmilyen problémám.
De ezért mégiscsak furcsa, hogy átvétel előtt tényleg mindent alaposan ellenőrizni kellene. Ha
több dolgot is rendelek pl, akkor ez elég körülményes lehet. Vagy egy monitort is kicsomagolni, szétszedni a hungaroceleket, rendesen kivenni mindent, majd átnézni... Hát nem tudom. -
Elydan
aktív tag
Nem az enyém 100.000 forint,hanem a samsung 971p moncsi.
SAMSUNG 971P Tényleg nagyon dizájnos,meg normális paneles,de akkor is
Furky: thx a linket. Hasznos kis olvasmány.
-
Elydan
aktív tag
De kaptam,meg cd-t is. A brightnesst már állítottam. Lehet velem van a baj,hogy már annyira hozzászoktam a crt-hez
Majd még próbálom teljesen jól belőni az igényeimnek ha tudom. Meg úgy érzem,hogy a munkahelyi samsung 710n nem bántja a szemem...Az otthoni vhogy teljesen más. Lehet a wide teszi,nem tudom...
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Tanultam belőlük. (azt azért még mindig nem értem,hogy a samsung 971p monitor miért olyan rohadt drága? oké,hogy régebbi paneles,teszem hozzá az én Acerem is Tn paneles. Szóval azt nem értem,miért kóstál kb 100.000 forintot.
)
-
katt777
félisten
Ez szentigaz!
Van egy közös pontunk.
De ha nem törexik rá, hulljon a kukába.
Azért láttam olyat, hogy egy tanító (nem pedagógus, csak a végzettsége szerint, hogy a szavak jelentőségét kihangsúlyozzam) rávett egy rendetlen, lusta gyereket arra, hogy akarjon tanulni. Ez persze fárasztó, egyszerűbb azt mondani: nézd má', nem is törekszik rá. Leadom az előírt anyagot, oszt' szevasz világ. -
katt777
félisten
Csak nézz körül, a legutolsó kis hivataltól a legfelsőkig elégtelen tudással ücsörögnek a volt (úgy-ahogy a vizsgákon átpasszírozott, vagy önmagukat átvásárló) diákok, vagy vegyük pl. a vszleg 2-es átlaggal végzet orvosokat, akik teszik zsebre a hálapénzt kilóra, a betegek meg halnak meg sorra a kezeik között.
Attól, hogy x óraszámban leadsz egy anyagot, részedről lehet (csupán a tanterv szerint) 100%-os a munka, valójában a munkád hatékonyságát az jelzi, hogy hányan végeznek tiszta 5-össel (fekltéve, hogy nem részrehajló a vizsgáztató). Ha a nem teljes tudásúakat kiszórod, nyilván objektíve is 100%-os a munkád, mert a selejtes nyersanyag 100%-ban a szemétbe került (ahogy a TFT paneleknél meg nem). -
katt777
félisten
Könyörgöm, ha felveszel 20k-t, 20k-t kapsz, vazze.
Ha autót veszel, mennyiért veszed a luxusadóval, regisztrációs díjjal, illetékkel, meg minden más szarral? Ott bezzeg habozás nélkül kifizeted a kocsi árát +1x.
Ha levonnak valamennyit a számládról (mert nem mindenhol), az a felvétel díja, (de van olyan bank, ahol meg nem is vonnak le). Tehát nem kevesebb pénzt kapsz, hanem fizetsz egy szolgáltatásért, ahogy egy boltban is fizetsz a megvásárult áru árában a szállításért, tárolásért, a dolgozók munkájáért, stb. Egy autószerelő is elkéri a munkadíjat (ráfordított idő, energia, ÁFA, TB, stb.), nem csak a beépített alkatrészek árát.
Ha olyan banknál vagy, ahol 1k a felvételi díj, sürgősen keress másikat.
Ha ezt a hozzáállást oktattad, részvétem a tanulóidnak. Mellesleg egy rakat tanárt ismerek, és nem arról, hogy pengére vágnának mindent, amit oktatnak, amitől persze te elméletileg lehetnél jó oktató, ezt pusztán az elvárásaid hiányában kérdőjelezem meg. Én spec. kivágnék minden diákot, aki nem tudja 100%-ra az anyagot, ha én 100%-ra leadtam nekik mindent. -
katt777
félisten
Hülye vagy, vazze?
Már elnézést, de tényleg.
Ha bankban veszel föl pénzt, annyit kapsz, amennyit fel akarsz venni, ha van a számládon. Van rá kezelési költség, ahogy bármely termékre van ÁFA, esetleg vám és illeték, de ettől még nem fogsz kevesebb pénzt kapni. Szóval nem esetem bele semmiféle csapdába.
Mindig becsületesen dolgoztam, és sosem vetett fel a pénz, de tudok kevésbé lényeges dolgokon takarékoskodni, ezért még a célzást is kikérem magamnak.
A legjobb minőségű dekkre úgy lett meg a pénzem, hogy lemondtam az ebéd előfizetést, és parizeres kenyéren meg tejen éltem 2 hónapig. De akkor sem engedtem az elvárásaimból, mert ez nem annak a függvénye, hogy ki mennyit keres. Mellesleg éppen azoknak kéne a sarkukra állniuk, akik nem keresnek sokat, de az előző hsz-aimból világosan kiderült. Így csak a buta, kondicionált kispénzűeket lehet ócska termék megvásárlására kényszeríteni (ez a rabszolgaság, azaz az ilyen ember nem ura a saját életének és döntéseinek). Van olyasmi, amire vágyom (autó), de inkább semmilyet nem veszek, semhogy olyan guruló koporsóval járjam az utakat, amilyenekre rámondják, hogy 5 csillagos biztonságú a tudásuk, aztán mégis lépten-nyomon hullanak bennük az emberek. A hülye nép persze veszi a sok szart, mint a cukrot. ebből is.
A monitorra spóroltam hónapokig, meg kaptam a családtól segítséget, szóval egyáltalán nem úgy van, hogy kinézek egy minőségi cuccot, aztán megveszem, de annál jobban örülök neki. Mi több, a VGA kártyának is ellenállok, és húzom a régivel, amíg nem kapni reális áron, mert azok meg megveszik, akiknek tényleg nem kell nézniük, mi mennyibe kerül. De ez egy másik réteg, akik miatt szintén drágán lehet adni bizonyos termékeket. -
Furky
őstag
"Amit leírsz abból kiderül hogy mégsem vagy tisztában, Szabványban nincs ilyen hogy lenne. Ilyen üvegszabvány hogy lyukas nincs, hólyag vagy zárvány ablaküvegnél igen.Mi történne a világon ha mindenki olyan csavart gyártana amilyen teszik neki? Hogyan lehetne egy autót megjavítani? A szabványosítás pont az ipari fejlődés bizonyos fokán vált elkerülhetelenül szükségessé."
Értettem Főnök! Mi vagyunk a hülyék, akik nem fogadják el a hibás terméket. Amúgy láttam már helyet, ahol lyukas üveget is árultak.
És nem fogod elhinni, de szabványban leírt módon volt rajta a lyuk.
A lenne szó után igazán utánajárhatnál.
Amúgy nem tudom észrevetted-e, de engem sem érdekelnek a hibahatárok, ez csak egy kitalált baromság, amivel a hibás termékeket is el lehet adni. Vagy hibás valami, vagy hibátlan. A pixelHIBA hiba, még a nevében is benne van, és nem érdekel, hogy ebből 1 alpixelHIBA van csak, vagy 20 halottpixelHIBA. A hiba, az hiba! Valaki elfogadja, hogy HIBÁS a terméke, amiért megdolgozott, valaki meg nem, és akik elfogadják, azok miatt tartunk ott, hogy bizonyos fórumokon emberek azt próbálják bemagyarázni más embereknek, hogy nem hiba a hiba! -
katt777
félisten
Sztem nem is akarod érteni, miről írok.
Tisztában vagyok az eltérés és a hiba technológiai jelentésével is (ahogy nem is pixel-eltérésnek nevezik a hibát, ugye). Ahogy amikor bankban dolgoztam is, mondhattam volna, hogy kevesebb pénzt fizetek ki az ügyfélnek, mint kéne, mert az belefér egy általam (esetleg a kollgáimmal), az ügyfél igényeinek totális figyelmen kívül hagyásával, önkényesen megállapított szabvány tűrésébe, de attól még a főnököm hibának találta volna, és simán kirúg. Nem tudom, hogyan lehetne veled ezt megértetni, ha már ennyire jól bekondicionáltak.
Azt sem érted, hogy az egész egyszerű marketing, amiről te beszélsz, azaz megmagyarázzák, miért kell az embernek megennie a szart is (értsd: olcsóbb előállítani).
Azt a közgazdasági tényt meg lazán figyelmen kívül hagyod, hogy a mennyiség jelenti az olcsóságot, nem a hibás termékek eladása (ez a könnyebbséget jelenti). Azaz, ha a hibátlan terméket gyártanák akkora szériában, mint a hibásat, akkor annyiba kerülne, hogy bárki meg tudná fizetni (ahogy ez újra és újra bebizonyosodik, mihelyt nagy szériában kezdenek gyártani valami korábban drága dolgot). Ha meg egy technológia nem biztosítja a 100%-os minőséget, akkor maga ez a technológia hibás, azaz ROSSZ. Nem elfogadható.
Egyébként anno a hifi-toronyom elemeire darabonként hónapokig spóroltam, de akkor sem vettem szemetet. Ez belső igényesség, ami a rabszolgákból hiányzik.
Az egyszerű tény, hogy ami nem 100%-os, az hibás, ill. eltér a 100%-tól, tehát csak a megnevezés különbözik, ahogy attól, hogy mindig árváltozást mondanak valamire, attól ez általában még áremelkedést jelent, noha jelenthet mást is. (Rizsből is a minőségit veszem meg, krumpliból, virsliből, meg másból is, és csak a minőségen belül nézem az árát.)
Tehát abból indulj ki, hogy valami biztosan 100%-os, vagy lehet, hogy nem. Ennél jobban nem tudom leegyszerűsíteni. -
Rover623
félisten
Butaságot beszélsz.
A Hannspree 2004 óta foglalkozik LCD technológiával. A kezdetektől gyártanak pl. ipari LCD kijelzőket. A Hanns-g egy újonnan bevezetett brand, kb. mint az Asrock az Asus esetében. Az eredeti Hannspree LCD TV-k és monitorok nálunk nem nagyon voltak eddig ismertek, de ez nem az ő hibájuk. -
katt777
félisten
Te nem érted még mindig a lényeget. A hiba elfogadhatatlan. Pont. Ennyi.
Maximalista vagyok, 100%-ra végzem a munkámat, és ha valami külső okból nem sikerülne, javítom. A végeredmény mindig a 100%-osan elvégzett munka. Részemről ezért elfogadhatatlannak tartok, és megvetek minden igénytelenséget egy bármilyen munka elvégzőjétől ugyanúgy, mint attól a balektól, aki azt mondja "úgyis van hibaszázalék", és ezért elfogadja. Ez rabszolga-mentalitás, színtiszta szervilizmus. Persze amíg óvodától kezdve egész életedben mindenütt arra kondicionálnak, hogy elfogadd valaki más igazságát (aki rögtön nem látszik erősebbnek nálad, mihelyst nem hiszel a fölényében - ennyit a hitről), addig ez így is fog maradni.
Kihangsúlyozom: ha senki nem fogadna el bármilyen hibás terméket (akár egy programot, amelynek szemét minőségét pontosan jelzi a hozzá kiadott javítások mennyisége és mérete, egy mérőszalagot, vagy akár az autókban felfelé csaló sebességmérőket), akkor a gyártók kénytelenek lennének minőséget gyártani, és mivel akkor ez lenne nagy tétel, a minőség is olcsóbb lenne, azaz a gyártóknak megmaradna a haszon (tehát ők nem nyernének a bolton, ezért gyártanak továbbra is szemetet), viszont jól járna a vásárló is. Ezt akadályozzák meg a manipulálható, marketinggel kimosott agyú, szolgalelkű fogyasztók (és nem vásárlók), akik ált. még azt sem várják el egy eladótól (noha törvényadta joguk), hogy az bemutassa a megvásárolni kívánt terméket.
Pontosan tudom, hogy nem te találtad ki, de elfogadod, és még hangsúlyozod is, hogy ennek így kell lennie, megfeledkezve arról, hogy azért van így, mert elfogadod, hogy így legyen.Furky:
CséZé: Tescoban felvitték a monitor árát 64.990 Ft-ra, és már WT-BW-nek is árulják. Ott dolgozol, vazze? Bár nekem már nem számít...
-
Furky
őstag
Tisztában vagyunk a szabványok jelentésével, köszi
Ez az egész arra van kitalálva, hogy a hibás terméket is el lehessen adni, különben a gyártás nagyon veszteséges lenne. Érthető, de a monitornál az egyetlen egy dolog, ami ne legyen hibás, az az, amit a legtöbbet használsz, a panel, azt nézed állandóan a monitoron, nem pedig a külsejét, és nem is a gombokat nyomkodod. Vagy ne engedjék meg a pixelhibát, vagy oldják meg, hogy lehessen javítani! Ez lenne EMBERI a gyártók részéről, de mivel pénzhajhász világban élünk, nem ez az elsődleges céljuk! Amíg mindenféle szabványokra támaszkodva, el lehet adni a hibásat, és van, aki ezzel még egyet is ért, hogy "oké, idevele, engem nem zavar a 4-5-6 pixelhiba", addig katt77, és jómagam vagyunk a különcök. Képzeld el, hogy mi lenne akkor, ha az autóban nem oldották volna meg például a szélvédő cseréjét, vagy javítását, mert az üveggyártásnál megengedték a kisebb hibákat. Lenne rajta egy 1x1 cm-es lyuk pont a vezetővel szemben, ahol bejönne a sok levegő, a por, az eső. Csak akkor cserélik neked, ha van rajta legalább 3-4 lyuk, vagy 1 nagy, de ha a széleken van, akkor lehet belőle 4-5 isPersze ettől még az egész autó használható, csak kellemetlen, és igen zavaró. Meg lennél elégedve vele? Nem hiszem.
Szóval amíg mi, fogyasztók elfogadjuk azt, hogy a hibás termék is termék, és az nekünk jó, addig a gyártók nem fognak változtatni a hozzáállásukon.
Szerintem, hangsúlyozom, szerintem! -
katt777
félisten
Szerintem meg a SZERINTEM nem hibátlan áru hibás, nem érdekel azok véleménye, akik meg akarnak győzni az ellenkezőjéről (írhatják felőlem aranyborítású kézikönyvbe, meg beiktathatják törvénybe is, attól még hazugság marad), és csak a bolondot győzik meg arról, hogy hibátlannak fogadja el azt (benne is van, hogy pixelHIBA) - mert ők persze a fogyasztóktól elszedett pénzen nyugodtan vehetnek valóban hibátlan árut.
Persze amíg mindenki eltűri az ilyen szabványokat, én tűnök különcnek. A feszültség azért eléggé más, nem? De mondjuk mit szólnál, ha közölnék veled, hogy egy mérőszalag lehet 1-2 milliméterrel hosszabb, mert az belefér a tűréshatárba? Aztán meg valahogy összedől, vagy nem ér össze, amit építesz? Szóval lássuk be, hogy van, ahol a szabvány van az, aminek lennie kell, és ha másutt nem így van, ott a fogyasztó át van verve, legföljebb elég ostoba ahhoz, hogy elhiggye, mégsincs.
Azt te sem gondolod komolyan, hogy az árának bármi köze lenne a tűréshatárához, ugye? Inkább ahhoz, hogy mennyiért hajlandóak megvenni az igénytelenebbek/szegényebbek.
Úgy vettem monitort, hogy legyen rá legalább 3 nap pixelgari, hogy az önérzetemet megnyugtassam. -
goom
senior tag
Nem, nem mászkálunk a monitoron. És nem is súrolom; semennyire sem. De... láttál már közelről kisgyereket? Olyant is, aki közelről szereti látni a monitort? És fordult már elő veled, hogy éppen nem láttad közelről azt a kisgyereket, amikor éppen közelről látta a monitorodat?...
-
Her
csendes tag
Nos mivel én nem értek hozzá,ezért utánanéztem a dolgoknak monitorvásárlás előtt. Elég vegyes a kép,de valójában a Samsungot dicsérték legtöbben. Az említett boltban az eladó srác nagyon kinálgatta a 22" os Hanns G -t és mindenfélével érvelt is. Sőtt azt is állította,hogy a samsungokhoz is szállítanak panelt. Mindenesetre a kérdéses darab drágább volt ,igaz csak pár ezressel mint a samu és a válaszideje is 5 ös volt. Bár a képe nagyon szép ez igaz.
-
katt777
félisten
Számomra egy sem. Nem érdekel olyan szabvány, amely hibát enged meg. Nyilvánvalóan nem járultam hozzá.
Vennél festéshibás kocsit, csak mert az autó szabványa nem tiltja, hogy az legyen? Ezt azért találták ki így, hogy el tudják adni a szart, és még több pénzt keressenek rajtunk, vásárlókon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged