- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stuman
csendes tag
válasz
levy-boy #5498 üzenetére
Háát fene se tudja.
Nekem 65K a vagyoni és az erkölcsi határ isEzt már csak te tudod eldönteni hogy neked mennyit ér. 62 és vállalod hogy esteleg gáz lesz vagy +4000 és akkor biztos h hibátlant veszel.(persze attól függetlenül később is kijöhetnek problémák, de ezt nem azért mondom h megijeszelek de mint említettem ez bármelyikkel előfordulhat)
Vagy mérlegelj h melyiknél fognád jobban a fejed ha bebukod, vagy várj.Ennél jobb tanácsot sajnos nem tudok adni. Egerben nincs edigital? Mert ha nem laksz onnan messze akkor menj el oda. -
Stuman
csendes tag
válasz
levy-boy #5495 üzenetére
Figyi én rengeteget szívok/szívtam az előző 17-es CRT-mel is.
Az a baj hogy onnantól ahogy kifizetted és eladták neked onnantól kezdve nem nagyon érdekli őket a dolog (tisztelet a kivételnek.nem akartam általánosítani) és nem is feltétlen a forgalamzóra gondolok hanem a gyártóra.
Szóval szerintem olyat vegyél amit meg tudsz nézni vagy legalább is hamar el tudod intézni a garanciális cserét ha neagyisten baj lenne.
Egyébkén átérzem a problémád.Nekem is azért kell nagyon szelektálnom a hárdverek között mert egy csomó mindent csak rendelni tudnék. -
Stuman
csendes tag
Üdv.
Akkor egy kis beszámolót tartanék.
Kihasználva a délelőtti rövidke nyitvatartást (nagyon örültek nekem,mindenki ment volna haza a p....ba)
megvásároltam egy Samsung 223bw-t
Az első sajnos nem volt hibátlan (nem is én vettem észre hanem az arc mondta hogy nem jó) de azonnal hoztak egy másikat ami jó volt.
Ecséém.Ez valami kib*szottul hatalmas.alig fértem be vele az ajtón.Az üzletben is ki kellett nyitni az ajtó mindkét szárnyát hogy kiférjek.
Na jó ez azért erős túlzás de tényleg nagy. A LED az elején szerintem egyáltalán nem zavaró főleg hogy nem konkrétan előre világít.Ennél még a CRT-nél egyenesen a képemve virító zöld is jobban zavart, De ha valaki nagyon nem bírja az aláfeszíthet egy laposvéssővel nyugodtan.
Eddig semmi baja nincs (remélem ez így is marad).
Azt hiszem hogy holnapig legalább folyamatosan menni fog és beteszek egy random winamp plug-in-t teljes képernyőre. Az szerintem elég jó "pixelteszt" lesz.Így hirtelen ennyi.
Mindenkinek köszi a tanácsokat és a háeszeket.Szebb jövőt.
-
Stuman
csendes tag
raskolnikoff: Igen arra gondoltam hogy nekem elég egy 20"-s is, de lehet h a 223bw lesz ha nem kapok 2032bw-t,
cucka: Nem erről beszéltem.Az a lényeg hogy "abnormálisan" erős színei legyenek, mint inkább fakó
Khaal: teljes mértékben egyetértek veled.De amit linkeltem képet az egy teszt képei.Szóval nem hiszem h szándékosan rontották volna el a beállításokat h rosszabbul szerepeljen egyik a másiktól.Ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy itt PH-n is az összes teszt meg van bundázva.
Ugye ezt sem feltételezné senki alapból.
Mellesleg a szinektől elvonatkoztatva a képről az is kiderül (de ezt már irtam is) h nagyságra szinte semmi különbség nincs a 223bw és a 226bw között.Árban viszont van.És persze meg fogom nézni mielőtt megveszem csak úgy lenen a jó ha az általam kinézett monitorokat egymás mellett tudnám látni de olyat nem tudom hogy lehet e kérni az üzletben h bontsanak ki nekem 2-3 monitort egyszerre.
-
Stuman
csendes tag
válasz
raskolnikoff #5399 üzenetére
köszike a támogatást de tisztában vagyok vele és én Wide-ot is szeretnék.Ezt nem mondta senki h én nem Wide-ot szeretnék.
És persze h nem bánja senki a döntést cska ez ojan mint a pixelhiba.Ha egy van(lehet h a legsarkában) akkor mindíg oda húz a szemed.
Ez is olyan (lagalább is nálam) h bánnam ha nem lenne olyan szép a szine mint amire gondoltam és jelen ismereteim szerint ahhoz h olyan legyen a látvány mint amire gondolok ahhoz nem kell 22"-es moncsi. -
Stuman
csendes tag
válasz
feel good #5400 üzenetére
Én ezeket értem amiket te leirtál.
De...
Nemek spec. símán elég lénne egy olyan magas kijelző mint egy 17"-s magassága de szélesebben mint a 17"-s szélessége.
Ez a 20"-s Wide.
A képről és a monitorról annyit h igaz h szintén egy monitoron nézem de nem hiszem h annyi eltérés lenne.Mármint ha 15 különböző monitoron nézem szerintem a fehér akkor is fehérebb lesz. Ez most olyan mintha (ez nagyon szélsőséges példa lesz)
azt mondanám h ami nálam fehér az egy másik monitoron fekete.
De mind1 a kép lényege csak az volt h nem feltétlen mindíg a drágább a jobb.Vagyi olcsobbért is lehet kapni faját.Ráadásul a 22"-s és a 21,6"-s között nincs is olyan nagy különbség.Árban viszont szerintem az a 10-12pénz az azért nem elhanyagolható.Persze olyan szempontból is szélsőséges volt a példa h a 223bw az már nem 20as.Viszont az ára akörül van.206bw,2032bw-vel egy szinten és ennek ellenére én azt mondom neked h akkor sem feltétlen a 223bw-t választanám mert láttam képet 2032ről és elég élénkek a szinei az én elvárásaimnak, szóval szín faja,méret elég....ezért nem kell nagyobb még ha ugyan annyiért is van.
és arra pedig h a moncsik csalhatnak a szinben azt tudom mondani h tudom h ezen a moncsin amit most bámulok milyen a piros szín és látom h azon a képen ami mondjuk egy 2032-esről készült ott milyen.Ugyan ez van a fehérrel. -
Stuman
csendes tag
válasz
feel good #5397 üzenetére
Ezt most így nem nagyon értem.
Én WIDE-ról beszélek.
16:10-esről, nem 4:3-ról.Csak azt mondtam h 20"-nál nem igazán kell nagyobb.
És igazából engem az ilyenek és hasonlók győznek meg és segítenek a döntésben:Szóval többek között ezért sem kell drágább monitor.
Ha valakinek ez nem elég színhű (223bw) annak valami baj van a fejével szerintem.És egyéb ilyen képeket láttam még 2032bw-ről is (játékképeket is) amik számomra sokkal meggyőzőbbek mint akármilyen teszt.
Egyébként leginkább filmezek.Játszani meg egyéb meló (szöveg,program,net,képek) az kb. azonos.
Ja és itt már volt annyi féle beállítás annyi féle moncsihoz hogy ha csak azokból válogatok akkor is tuti hogy sikerülni fog profin beállítani akármilyen monitort.
-
Stuman
csendes tag
válasz
feel good #5394 üzenetére
Na ja.Mindenesetre egy kicsit most szüneteltetem a témát és meglátjuk mi lesz 2-3 hónap múlva.
Addig meg "rágcsálom" a témát és a lehető legtöbb infót begyűjtöm az összes lehetőségről.
Azt viszont már most tudom h akkor sem veszek 20"-nál nagyobbat.Az aknakeresőnek meg a passziánsznak bőven elég egy 20"-as moncsi.
Filmnek pedig szintén jó (egy 17-es után) amíg nem lesz 300centis HDTV-m.Utána meg már azért nem fog nagy moncsi kelleni filmhez szóval a kör bezárult -
Stuman
csendes tag
Visszaolvastam vagy 2000 háessz-t éééés most még annyira sem tudom mi legyen
mert olvasok jókat is rosszakat is monitorokról amivel nem is lenne baj, de sajnos ezek miatt egyiknél sem érzem azt h: NA EZ JÓ LESZ.Majdnem úgy voltam vele (mielőtt elkezdtem olvasni a HSZ-eket) h akkor egye fene hétfőn bemegyek és megnézek egy 223bw-t elvégre csak 21,6-os ami ugye majdnem 22"-s.
Akkor meg már egy valódi 22"-t ami viszont 10-12 pénzel több ami szerintem nagyon nem éri meg mivel a felbontása ugyan akkora mint a 20"-nak
(na mind1,erre biztos lesznek érvek h: de akkor is...).
Szóval azt hiszem inkább várok vele egy kicsit és inkább majd olcsóbban veszek egy csak 20"-t mint most drágábbért egy majdnem 22"-t.Egyébként a 223bw-nél a forgathatóság hogy értendő? Az y-tengely mentén lehet elforgatni, vagy a z-tengely mentén a kijelzőt?
-
Stuman
csendes tag
válasz
zolynet #5385 üzenetére
4200-4300 valahanyadik háessztől olvastam mielőtt regeltem.1-2-őt hagytam csak ki.Valszeg azért nem figyeltem rá annyira, mert alapból nem 22-est szerettem volna de utána néztem és tényleg nem rossz csak már nem akartam sokat lámáskodni és végigkérdezni az összes monitort.
Meg tegnap is leszidtak szóval nem szeretnék még egy baklövést -
Stuman
csendes tag
válasz
mleslie #5383 üzenetére
Lehet h az lesz mert nézegettem egy LG L204WT-BF-et csak... már anynira beleéltem magamat a 2032-be.Meg mint mondtam állítólag sokat kell vele p*csölni a szinekkel.
Van egy LG ami nagyon tetszene (asszem 226wa, de bocsi ha hujeséget mondtam)
de az már 22-es meg 70fölött van.
Mind1 amiket akartam azt megtudtam nagyjából, már csak dönteni kell.
Abban meg nem tud senki segíteni -
Stuman
csendes tag
Talán még valami LG-n gondolokodtam de azt olvastam h azokkal sokat kell anyázni mire az ember belövi rendesen a szinét (Lehet hogy nem így van, nem én állítom ezt)
Na majd veszek valamit.
Egyébként a led nem gáz.Ha nagyon zavar akkor kicsapom egy szöggel vagy egy 50-es villáskulcsal ráhúzok egyet lendületből és meg is van oldva -
Stuman
csendes tag
Na úgy néz ki, hogy az általam elérhető üzletek egyikében sem lehet kapni Samsung 2032BW-t
Szóval rendelni kellene de az ugye meg nem annyira klassz ha esetleg valami problémája van a képnek.
Szóval két alternatívát találtam ami esetleg megfelelne.Samsung 206BW
ASUS MW201UAhogy néztem ezek árban és tudásra is kb. egyeznek a 2032BW-vel.
Szerintetek fel tudja váltani valamelyik (vagyis h van olyan jó) a kettő közül, vagy inkább mégis rendeljek és bizzak benne h nem lesz vele probléma. -
Stuman
csendes tag
Valaki meg tudná mondani hogy a WSXGA+ panel a TN panelhez képest jobb e vagy rosszabb.
-
Stuman
csendes tag
"Amit kinéztél 2032BW úgy tűnik számodra több mint tökéletes választás."
Ez pedig nagyon megnyugtatott főleg azért is mert a szobám is fel van újítva és ez a moncsi veszettül fel fogja dobni még ennél is jobban.
-
Stuman
csendes tag
azért is mert szerintem a hasonló karik között nem sok különbség van.
Vagy licitálják felfelé egymást hogy: ati 1 az ijen ojan de akkor már jobb az nv1 viszont drágább is de akkor meg már anyniért az ati 2 viszont akkor már az nv2 és így tovább.A gyengepont a moncsi. Amiatt van bennem a para.
-
Stuman
csendes tag
válasz
zolynet #5354 üzenetére
én 45 körül láttam ASUS fizikszet.azért gondoltam hogy esetleg.... és az állításokkal ellentétben igen is elég sok játék kiasználja már.
Mellesleg meg tényleg a moncsin van a hangsúly.Mert egy 8800GT már 60+ és annyit meg tényleg nem szeretnék rá költeni.A fő szempont az lett volna h hangtalan legyen de látom ezt akkor nem tudom megoldani viszont akkor is szeretnék megálni olyan 40 körüli határon és az ASUS 3850 azt most néztem 42K.szóval...De persze ha tudsz ajánlani hasonló árban NV-t ami nem lenne rossz akkor tedd meg nyugodtan mert igazából tényleg NV-ben gondolkoztam.
Ja és mellesleg nem baj ha ASUS
De lényegében mind1 csak 40 körül legyen. -
Stuman
csendes tag
Egyébként tényleg mindenkinek köszönöm a válaszokat és azt hiszem akkor a 2032-es lesz.Bízom benne h jót fogok kifogni.
Egy ASUS nVIDIA kártyával szerettem volna,mert eddig mindíg ATI-m volt, de a 3850 van ASUS-éknál is szóval akkor marad az ATI.Állítólag AMD-vel csodákra képes
Köszi szépen még1x mindenkinek.Ha mégsem fog beválni akkor titeket foglak hibáztatni
Csak vicceltem -
Stuman
csendes tag
mellesleg nem tudom mennyit számít megjelenítésben de tervezek egy PhisX karit is.
Csak mert uyge a VGA és a DVI között van különbség.Mellesleg azt jól tudom h 2032 DVI-s?! -
Stuman
csendes tag
válasz
d@minator #5350 üzenetére
én is a 3850re gondoltam még esetleg ha már minden áron hangos karit kell vegyek. vagy esetleg egy HD2900GT???
vagy 2600XT-ből 512es ddr3-al.vagy 256-os dd4-el.áá mind1 ez már nagyon nem ide tartozik.Egyébként ilyen hatalmas teljesítményt igénylő játékokal nem is igazán tervezek jáccani PC-n.Én megmaradok szerintem UT3, CoD4, GW-szinten.Mint említettem nekem az élénkség a lényeg.Nem baj ha nem színhű csak szép legyen ezért érdeklődtem h ezzel a moncsival jól járok e.
Egyébként meg a fő hangsúly a filmeken van szóval videókártyában is olyat keresek 40-50 körül amivel 1680x1050-ben hibátlanul meg tudok nézni egy HD filmet de azért jáccani is tudjak akkora felbontáson vele.
A panelt meg ezért kérdeztem h a 2032-é jó e.
Na majd meglátom.Remélem nem fogom megszívni vele. -
Stuman
csendes tag
válasz
zolynet #5348 üzenetére
ahha.
Háát köszi szépen majd kiokoskodom valahogy, hogy jó is legyen meg el is férjen minden egymástól meg hasznos is legyen ne csak drága
Ez a 2032BW+2600XT pedig lehet h megfogadom.Állítólag nem oylan hangos a gyári sem és az a kis zaj még talán elmegy.
A lényeg hogy profin élénk szineket adjon, mert az kicsit kiábrándító amikor mászok a dzsungelben és a zöld az nem vakítóan smaragdzöld
és remélem h ehhez a monitor is jó választás. -
Stuman
csendes tag
mleslie: Köszi a tippet. Majd boncolgatom a témát
zolynet: Vagyi akkor ha a 2032-es mellett döntök akkor az mindenképpen jó minőségű panel lesz benne (a pixelhiba meg ettől független).
8600GT-t nem is akartam venni GTSről pedig rengeteg tesztet és ami számomra meggyőzőbb rengeteg tesztvideót láttam és egy UT3-at 1280x1024ben mindent a maximumra állítva stabil 50-55 FPS-el lehet zúzni.(nyitott terep,sok plélyer stb).A másik meg ami mellete szól h teljesen passzív vagyis 0db. 2600XT-nél vgy 8800GTS-nél nem tudok olyan megoldást sem sajnos amivel passzívá lehetne tenni.Ráadásul állítólag rengeteget fogyaszt (8800GTS) és egy 8800GT 1000x jobb befektetés.Akkora teljesítményre pedig nincs szükségem.Pedig tény h elképesztően szép kártya.Mindenesetre nem vetem el az ötletet.Legfeljebb megoldom egy hanszigetelő szivaccsal és már halgtalan is a rendszer.De ez nem ebbe a topikba tartozik.Szóval bocsi ha kicsit elkalandoztam.A lényeg h ha 2032-t veszek (vagy az ajánlott LG-t) akkor nagyon nagy valószínűséggel nem lesz vele gond.
-
Stuman
csendes tag
ja igen...még valami.A látószög sem annyira érvágás mert én is azon kevesek közé tartozom akik szemből nézik a monitort és ha filmezünk akkor sem nézzük több ezren egyszerre.
Egy konkrét kérdés pedig:
Mi a különbség a 2032BW és 2032MW között????
Mert iPON-nál minde a kettőre ugyan azt irja de az MW 18 pénzel több mint a BW. -
Stuman
csendes tag
Szevasztok.
Üdvözlök mindenkit.
Most szerintem sokat fogok irni.
Hol is kezdjem.Egy pár HSZ-t kihagytam de nagyából a lényeget elolvastam.Bocsi ha kicsit össze-vissza írok majd de rengeteg dolog és kérdés van.
Szóval.Annyi mindent irtatok és annyi mindent olvastam hogy mostanra teljesen elbizonytalanodtam és már ott tartok h keresek használtan valami 22-es CRT-t.
Ennek az az oka hogy irtátok sokan a 2232BW-t h faja.Namost haver 4et küldött vissza egymás után mert mind használhatatlanul rossz volt és ez egy kicsit nagyon betett mivel én a 2032BW-t néztem ki magamnak ami ugye a "kistestvére".Eddig egy 17es CRT samut használtam és kb 1-másfél éve anyázok vele mert elromlik elvisszük szervízbe ottvan 1 hónapig visszakapom és max 2 hét után ugyan az a baja.Vissza szervíz megint 1 hónap és így tovább.Most van oda kb 8adik alkalommal (de ki számolja máár). A lényeg csak annyi h ezt azért nem szeretném eljátszani egy 60K-s moncsival.Ezért félek tőle nagyon.Néztem még ASUS-t de én nem szeretnék 1-2 vagy akár több ezer forintal többet kiadni egy monitorért csak mert telirakják olyan (szerintem) fölösleges kütyükkel mint a hanszóró.Meg kamera (mert ilyet is láttam már) meg lehet büfiztetni meg stb stb.Aztán ott van az LG ami szerintem (és ezért lehet h megköveznek)nagyon fakó.
A VIEWSONIC-nak szerintem szép szinei vannak de az ára...
Aztán gondolkodtam rajta h érdemes lenne e 22"-s moncsit venni.De azok nekem már nagyon drágák és igazából szerintem nem is venném hasznát.Már csak azért sem mert uygan akkora a felbontása mint a 20-asoknak és mire meg tudnám venni addigra meg már a 24-es avgy akár a 30-as menne.
Én sok filmet nézek.HD-kat is és a manapság "hozzáférhető" HD filmek 90-95%-a 720P-s amire bőven elég egy 20-as monitor (szerintem).
Dolgozni is elég kell h legyen és játékra pedig szerintem szintén elég (de javítsatok ki ha tévednék).Az utolsó játék ami a legfrisebb és érdekel az a CoD4,ami pedig nem nagy gépigényű.Mármint h gyengébb gépen is elég zsépen jácható.Én pl először egy 9800pro-n játszottam 1024x728ban (nagyobba nem is akartam rakni) egy röccenés nélkül.
Ha már így szóbahoztam egy 8600GTS-hez venném.(Remélem elég jó hozzá-mármint a kártya a moncsihoz)ami egyébként HDCP-t (vagy mit) is támogat (akármi is legyen az)
Lényegében játékkal kapcsoaltban annyi elvárás van h ne legyen "szellemképes" (ami feltételezem 2ms-nál nem valószínű) és h élénkek legyenek a színek.Vagyis ha játékban nyomok egy FIREBALL-t akkor az úgy izzon mintha tényleg felgyújtottam volna magamkörül a szobát és igazi fireball legyen ne pedig csak valami kis színtelen izé.A paneltipusokat egyáltalán nem vágom.Melyik a jó (2032BW esetén) és hol tudom azt megnézni (monitor dobozán vagy rá van irva a hátuljára) hogy milyen.Nálunk sajnos az ediginél nem engedik megnézni vásárlás előtt a monitort.Szóval ha gáz van akkor az csak otthon derül ki és kezdődhet a kálvária megint mint a mostani 17emmel.Mellesleg csak azt sajnálom egy kicsit h ebből a változatból nem csináltak fehéret (vagy lehet h csak én nem tudok róla)
Asszem így hirtelen ennyi lett volna.Ha valami eszembe jut még azt majd leírom.Remélem valaki tud mondani valami hasznosat vagy bíztatót ezzel kapcsoaltban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest