- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mleslie
tag
Én kb ugyanezt az utat jártam be és kb. 2-3 hónapig filóztam, hogy mi legyen...
Aztán rájöttem, hogy a 20-as felbontásra ugyanazt tudja mint a 22-es, ezért a képe elméletileg picivel szebb is, ráadásul olcsóbb! Nem gondoltam volna, hogy LG-t veszek, aztán megláttam az L206WTQ-SF moncsimat és tudtam hogy ez kell nekem. Szinben, tudásban azt nyújtja, ami nekem kell, és már nem cserélném el semmire.... -
Khaal
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de két teljesen megegyező monitorról is lehet ilyen képet csinálni. Elég ha az egyiken 6500K-ra a színhőmérsékletet, a másikon meg 9300K-ra. És emellett még szinte mindegyik monitoron lehet állítani a 3 színcsatornát is egymástól függetlenül. Különbség inkább ott szokott lenni, hogy a gyárban mennyire jól lövik be az adott típust. Mondjuk gondolom ebben a kategóriában nem is nagyon foglalkoznak ezzel, belerakják a panelt alapbeállításon aztán szevasz.
-
cucka
addikt
arra gondoltál, hogy azon a képen az egyik monitor jól van beállítva, a másik meg nem?
egyébként meg gondolom nem profi dtp-s munkára kell a monitor, akkor meg a színhűség teljesen értelmetlen fogalom.
a színhűséget csak valamihez viszonyítva lehet vizsgálni, és csak akkor életbevágóan fontos, ha pontosan azt szeretnéd látni, amit majd a nyomda ki fog nyomtatni (merthogy a nyomtatott anyag színei a referenciák, és például az eltérő színkeverési elvek miatt problémás a téma egy monitoron - additív vs. szubsztraktív színkeverés ugye..).
szerintem számodra sokkal célravezetőbb gondolatmenet lenne, hogy elmész egy boltba és megnézed a monitorokat, majd megveszed azt, amelyiknek tetszik a képe. -
raskolnikoff
őstag
-
feel good
aktív tag
Nem akartam kettőtöknek külön válaszolni, ezért kevertem bele a 4:3-as képarányú monitorokat is!
Barátom, ne felejtsd el, hogy a képek, amiket látsz, szintén egy monitoron jelennek meg.
Monitorról másik monitor színhűségéről nyilatkozni merész dolog.
Azt tudnod kell, hogy az enyém hiába 22", a látható terület egy, azaz egy centivel magasabb, mint a 19" CRT-men volt.
Szélesebb, persze, de szerintem wide-ból ez a minimum méret, ami már jó. A kisebbek sokkal kisebbnek tűnnek.
[méretek..] -
raskolnikoff
őstag
az az igazság hogy akármelyiket veszed meg, hazaviszed, bekapcsolod és úgysem bánod meg. a wide meg egyre elfogadottabb és támogatottabb lesz. szal hosszútávon se rossz befektetés az. persze ha tetszik.
és azt jó ha tudod hogy elég nagy különbség van a 20as és a 22es pixelmérete között. -
feel good
aktív tag
Ha jól látom át a helyzetet, akkor most nagyjából egy árban vannak a 4:3-as "klasszik" képarányú 19-esek, és a wide 22-esek.
Innentől csak a kérdés, hogy filmet nézel-e többet, vagy netezel/játszol/szövegszerkesztesz,stb.
Én a wide-nak hátrányát nem érzem, egy kicsit tartottam tőle a szélessége miatt, de játszani is jó.
Sőt, két nap után biztos vagyok abban, hogy nekem többet 4:3-as monitor nem nagyon kell. -
feel good
aktív tag
Az én receptem: vegyél egyet, ami kívülről tetszik és árban középút, nagyon nagy különbségek szvsz nincsenek, én speciel nem láttam a kirakott monitorok képén ilyesmit.
(tudom, ez nem elég hardverbuzi megoldás, de legalább gyors, hatékony és egyszerű. te nézed, nem más, neked kell, hogy tetsszen)
-
zolynet
veterán
Már sokszor említettem a Samsung 223BW-t mint egy lehetséges bestbuy tft-t. Most is csak ismétlem magam, sokadjára.
Mielőtt veszel vmit olvasgass utána, sztem kezd azzal h itt kb 500hsz-t visszaolvasol, nem annyira sok az. -
Furky
őstag
Asus-t nem ismerem, de a 206bw abszolút fel tudja váltani 2032bw-t. Nekem 226bw van. A 206bw ugyanaz, csak 2 "-lal kisebb
A különbség a 206bw, és a 2032bw között csupán annyi, hogy a 2032bw nem forgatható, viszont lehet állítani a bekapcsoló gomb körül lévő led fényének erejét
Nameg a 206bw-ben 700:1 a kontraszt, és a 2032bw-ben meg 1000:1. Dinamikusan mindkettő tudja a 3000:1-es kontrasztarányt, de ez tök felesleges, úgysem használja szinte senki. a 700:1-hez is bőőőőven elég.
-
zolynet
veterán
A továbbiakban a milyen videókártyát topikban folytasd légyszíves. Ne offoljuk szét. Ez már nem ehhez a topikhoz tartozik. Ha meg sok kérdésed van szedd őssze és ne 1 egész oldalnyi hsz-t produkálj. Ill írhatsz privit is és ott is kifejtegethetjük. V akár chat bármelyike.
üdv
ZoL -
d@minator
addikt
A 8600GTS a legrosszabb ár/teljesítményben. Jobban jársz egy HD3850-nel vagy az alsó szegmensben egy 2600XT-vel.
Színhűségre meg ne számíts egy TN paneles monitortól, mert nem tud megjeleníteni annyi színt, mint egy CRT. Ami ezt kompenzálja az a nagyon nagy fényerő.
Nyugodj meg a dzsungelben fogod magad érezni. -
zolynet
veterán
Kezdjük azzal h az esetek döntő többségében mindenki elégedett azzal amonitorral amit megvett. Mindig vannak kivételek, azaz 1-2 pixelhibás visszaviszem és még ráadásul ugyangyúgy pixelhibásat is kap...Elenyésző ennek a %-a. Bár aki épp ebben van és robban fel miatta, biztos másképp látja a dolgokat. /én sem nyugodtan írnék akkor az biztos/
Amit kinéztél 2032BW úgy tűnik számodra több mint tökéletes választás.
Ezek a tft-k tűéles képpel rendelkeznek, én még utánhúzást egyszer sem észleltem, de nem is figyeltem direkt mód. Crt után kicsit erős lesz a fény/kontrasztja. Szokni kell.
Még egy hozzáfűzni való: 8600gts-t nem vennék a helyedben, sőt továbbmegyek 8600gt-t sem /bár nv párti vagyok/, hanem ebben a szegmensben bizony a 2600xt viszi a pálmát. Vagy használtan kifogsz 45-50k környékén egy 8800gts 320mb, sosem lehet tudni. /de az már szerencse és alkudozás kérdése/
Konklúzió: 2032BW + 2600XT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Táp ventilátor csere
- Zyxel NAS326
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraGear 27GP850 (NANO IPS/2K/180hz)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged