- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Elydan #11232 üzenetére
Néztem én is ezt a TFT-t , de láttam , nincs rajta DVI , ami sokaknak fontos , csak analóggal lehet csatlakoztatni. Ugyanezen széria 22es modelljéről (220CW8F) pedig csak jókat hallani , úgyhogy nem lehet rossz , csak a DVI hiánya baj...
Atka76 : Szia Atka! Sikerült választani külső HDD tárolót?
-
Khaal
őstag
Ha van rajt DVI csatlakozó, akkor azzal kell összekötni és oldalt két fekete sávval, torzítás nélkül tudsz játszani.
Érdemes körbenézni WSGF-en is, hátha van hozzá megoldás.
Ha a játék felajánlja akkor az 1280x800 az igazi, de 1280x720 is megteszi.
Amennyiben egyik se járható út akkor pedig állítsd be és nézd meg neked melyik tetszik jobban.
A 19"-es wide TFT-k felbontása általában 1440x900.
1280x1024 több képpont, viszont az 1024x768 képarányban közelebb áll a 16:10-hez (1280x1024 - 5:4, 1024x 768 - 4:3). Az 1280x1024-et nem is biztos, hogy meg tudja jeleníteni a monitorod (több sor mint ami kiférne). -
Khaal
őstag
Ati driverhez nem értek, de kell valahol lennie digitális monitorokra vonatkozó beállításoknak, nvidianál legalábbis így hívják. Keep original aspect ratio, rögzített oldalarányú méretezés, vagy valami hasonló néven kell lennie beállításnak amivel nem húzza szét szélesvásznúra a képet. Nekem a 20"-a wideon így egész fogyasztható a Heroes 3 (pont ma nyomtam egy pár óra multit egyik haveromal).
Azt hiszem csak akkor tudod F4-el ablakba tenni, ha átállítod az asztal színmélységét 16 bitre mielőtt elindítod a játékot.
-
Furky
őstag
-
-
Furky
őstag
Ne úgy mondd, hogy régebbi paneles, mert valóságban a legrégebbi a tn+film panel. Csak egy időben elkezdték nyomni a fejlettebb technológiával bíró paneleket is, amiknek magas az áruk, nem véletlenül. Lentebb van egy link, olvasd el, igen tanulságos
Én így sorolnám be a paneleket:
Normális: mva, pva, spva, ips, s-ips.
Olcsó: tn+film
Pontosabb leírás -
levy-boy
csendes tag
Hát igen..a crt-nek mágneses sugárzása van...és az bacca szét szépe lassan a szemed...na meg jah..ha rosszul van beállitva,akkor vibrál a kép..(amugy is)amit emberi szemmel annyira nem is látsz de ugyanakkor elég káros ..mondjuk a 60Hz-et azért már észreveszed szabad szemmel is,mert szétrobban tőle a fejed...
-
Furky
őstag
"Praktikus digitális bemenet
A digitális interfész kezd az LCD kijelzőknél általánosan használat interfész megoldássá válni a legújabb PC grafikus kártyák használatának és a jobb képalkotásnak köszönhetően, amely ezáltal megnövelt hatékonyságot és kiváló képminőséget eredményez."
Elviekben ez lenne a DVI. A régi crt-det egy kék színű vga ( más néven d-sub, analóg) kábellel kötötted össze, na ennek a csatlakozója nem kék, hanem fehér, és réginél picivel szélesebb. Ahogy néztem a powercolor x300as kártyát, van rajta dvi kimenet is. Szóval minden adott, már csak egy dvi kábel kell hozzá, ha esetleg nem adtak volna a monitorhoz. Ne vegyél rögtön dvi kábelt, mert van belőle többfajta, előbb tájékozódj, hogy milyen kell neked.
A fényerő az a brightness, azt vedd lejjebb. 50-re kb. -
Khaal
őstag
A DVI-n digitálisan kapja a monitor a képet, ezért valamivel (van aki szerint semmivel) élesebb a kép, nem kell a szélesség, magasság, focus beállításokkal foglalkozni, nem csúszik el a kép.
Wide monitoroknál nagy előnye, hogy DVI-vel be lehet állítani, hogy a monitor ne húzza szét a natívnál kisebb felbontásokat.Mint írták a TFT a technológia miatt nem vibrál (ezért nyugodtan lehet használni 60hz-en), és élesebb képet ad, mint a CRT-k. Fényereje viszont nagyobb, ez zavaró tud lenni.
-
Khaal
őstag
Ha DVI-vel kötöd össze, akkor be tudod állítani hogy ne húzza szét oldalra a játékot. Én is szoktam Heroes 3-azni, 20"-on se vészes (egyébként 17 vagy 19-es "normál" tft monitoron is torzulna, talán még jobban). Bizonyos tekintetben ugye még mindig jobb a jó öreg CRT. Szerencsére Civilization 3-hoz van widescreen hack, az a másik old játék amivel sokat szoktam játszani (brutálisan néz ki 1680x1050-ben).
-
Furky
őstag
A jó hír az, hogy a catalyst control centerben valahol lehet változtatni azon, hogy hogyan jelenítse meg pl a játékokat. Megteheted, hogy 1024x768ban mutassa a képet, ekkor az oldalakon, és a tetején, meg az alján fekete sáv lesz. De azt is be lehet állítani, hogy nyújtsa a képet. Én pl az nfs pro street-tel úgy játszottam, hogy 1024x768 és szétnyújtva. Meglepő módon nem torzult a kép, lehet azért, mert ekkor kb 600 pixellel nyújtotta szélesebbre, és kb 300zal magasabbra. Kb pont jól torzult mindegyik irányba, így teljesképernyőben játszottam vele. Hogy hol lehet ezt beállítani CCC-ben, fogalmam sincs, mert nvidia-m van már. Majd valaki más remélhetőleg felvilágosít, ha megkérdezed még 1-2x
-
Furky
őstag
Azért nem érdemes változtatni a felbontást, ööö, ez hülye kifejezés, áttérek a megszokotthoz.... szóval azért érdemes natív felbontásban használni, mert azon kapod a legjobb képminőséget, amit a monitor tud, mégpedig azért, mert akkor mindegyik pixel egy pixelt fog megjeleníteni. Viszont ha kisebbre állítod a felbontást, tehát mondjuk nem 1440x900ba, hanem 1280x800ba, akkor egy képpontot úgy jelenítene meg, hogy azt a tft-den nem egy képpont felhasználásával tenné, hanem 1,5-lel, vagy 2-vel. De mivel fél képpontokat nem lehet megjeleníteni, ezért mosódott lesz a kép. Kb így tudom elmagyarázni, remélem megérted.
Teszteléshez pl.: Eizo Monitor Tester
Vagy ez is jó teszteléshez: Dead Pixel Tester -
zolynet
veterán
Akkor már inkább néhány ezerét többért egy Samu 205bw, aminek ugyan 1680x1050 a felbontása, de szvsz mindkettőhöz "elég" egy 2600xt/8600gt-ge-gts v régebbi használtpiacos 1950pro67900gs. De nálad nem csak az lesz a geba, ha aktuális az adataidnál a gép konfigod. 3000+ procihoz max 7600gt-t vennék, többet nem. De kicsit elkanyarodtam. Mind inkább pénztárcafüggő h mi is lesz a vásárlási termék. Ill a mire lesz inkább használva kérdéskör is továbbszűkíti a kört.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest